Keresés

Részletes keresés

Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 655

 

Kicsit lassú volt összeszedni, mert más sorrendben írják az összetevőket.

Íme:

 

 

Előzmény: Moka25 (654)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 654

Nekem-e?? 8-O

 

7 perc, ne már...

 

:(((

Előzmény: Cserge. (652)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 653

7 perc.

 

Jaj, dehogyis nem akar...

(Ha most elmesélném a mi helyzetünket, mindjárt elszállna mindekiből a depi és hálát adna, hogy nála nem így van...:((()

Előzmény: Moka25 (651)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 652
Maradj egy picit: épp egy excellt gyúrok Neked...
Előzmény: Moka25 (651)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 651

Cserge,

ez a 30-50% most jó kis hidegzuhany volt, hallod-e... minden komponensből??

 

38.3 télleg nagyon sok:( Ehhez mennyi időt voltál benn???

 

Férjed miért nem akar bemenni??:((

Előzmény: Cserge. (648)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 650

Jóccakát!:)

 

Ne izgulj, szerintem a természet nem öröklődik, max. a neveléssel tudsz átadni egy-két dolgot, de az meg tudatosan kontrollálható!:)

Előzmény: vidramam (644)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 649
Igyekszem változatosan enni, csak egy kis vasat kéne varázsolnom valahonnan... Mandulaműtét után, mikor elkezdett hullani a hajam, mint a záporeső, egyszer már volt alkalmam szedni vasat (asszem kapszulában volt), akkor 2 hónap kellett ahhoz, hogy kikészítse a gyomromat.
Előzmény: vidramam (640)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 648

Vidramam Még fotón is látszik Emma különlegessége. De nem dícsérem tovább, már így is ő a gyengéd...;))

 

Nem baj, ha most nem lett olyan a fátok, amilyet terveztél. Biztos, hogy így is szép. De majd jövőre - én is így tervezem (mert aztán a baba mellett áááállati sok időnk lesz rá...;) Nálam még fa sincs... Idén először...

 

azon gondolkodtam, mit szeretnék inkább: siettetni az időt, hogy már megszülessen a baba, vagy megállítani itt, ebben a pillanatban, gömbölyödő pocakú kismamaként

Érdekes, én egyiket sem szeretném. Valahogy örülök, hogy szép lassan haldunk és egyre több apróság jelenik meg a fejemben, hasamban, szívemben (jaj, de geil...). Valahogy jó átélni a várakozásnak minden percét...

 

A sötét tényleg lehangoló. Főleg a hideggel együtt. Na ez az, amit viszont siettetnék: az elmúlását...

 

Apás szülés:

aki inkább nem akarja magát ilyen kiszolgáltatott helyzetben láttatni magát a férje előtt

Ha nem őelőtte, akkor ki előtt????? (A kérdés költői - egy állásponton vagyunk...:))

 

Megkérjük Csergét, hogy keresztelje át a topikot "Depressziós, tavaszváró kismamák topikja"-vá... :))

Áh! Mire átírnák, már kitavaszodik és jöhetne az újabb keresztelő: eufórikus bálnák topicja...;)))

 

Nem vagyok illetékes. Én Maternát szedek,

Akkor méginkább illetékes vagy: abban 30-50%-kal több az anyag...;)

 

Móka A szolit a felhevülés miatt nem szokták ajánlani. Pár éve én is kipróbáltam párszor a szomszédban. És mikor itthon hőmérőztem, 38,3 voltam...

Szerintem próbáld ki egyszer egy lázmérő társaságában. (És belül mérj, ne hón alatt...)

 

Én még nem döntöttem el, mit süssek, zserbót, beiglit, hókiflit vagy narancsost.

A sorrend jó lesz...;) Visszafelé is. A zserbó télleg elég munkás...

 

csak én vagyok szarul az Elevittől?

A B-vitaminoktól sokan rókásak lesznek. Próbáltad éhgyomorra? Nekem akkor a legjobb. Akkor nincs mit kipakolni...

 

Samu mama Egyszer vége lesz a télnek...=) Addig ki kell bírni. Tudod, hányan irigyelnek ám Téged? (Na jó, nem írok ilyen idétlenségeket. Bár én ezzel vigasztalom magam, ha valami nem OK - és használ.

 

Anzán Köszönöm, még tart a hányókúra. Úgy látszik, nem bíok tőle megválni...:(

 

Apás szülés: az én párom olyan iszonyat megnyugtató és fájdalomcsillapító hatással van rám, hogy biztosan tudom, vele könnyebb lenne. Hihetetlen biztonságérzetet ad a társasága...

Szóval most úgy gondolom, belehalok, ha nem jön el. Pedig úgy tűnik, nincs sok esély rá...:((((((((((((((((((((

Moka25 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 647

Wow, akkor már csak azt kéne kitalálnom, mit csináljak a majdnem teli doboz Elevittel!:) Feltéve, ha a Matrernától nem lesz hányingerem...

 

Anyám, most csinálom össze magam!!! A tölteléket is meg kell sütni?! Ez nekem új:)))) Szerencsétlen Nagyanyám egész életében meg Anyám eddig tévedésben éltek?! Bár ahhoz képest végülis egész jó zserbót csináltak/csinálnak;)))))

Előzmény: vidramam (639)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 646

Anzán, igaz nem nekem írtad, szóval bocs, hogy belevau... ilyenekkel már én is hallottam riogatni... olyantól hallottam, aki már régen szült és nem lehetett ott a férje. Ő úgy tálalta, hogy neki így (egyedül) volt természetes, neki nem is volt rá igénye, hogy bent legyen, meg különben is, hallotta másoktól, hogy úgyis csak megundorodik a férj a feleségétől, ha látja, hogy hogyan szül... Hááát, nekem ez egy kicsit gyanús, hogy csak megideologizálta... választása nem volt, hát kellett valami, amivel megindokolja saját magának, hogy ez miért volt így jó. Persze, biztos benne van a pakliban valamilyen eséllyel, fene se tudja...

Nyilván ez a kettőtök kapcsolatától függ, hogy mennyire tárulkoztok ki egymás előtt, mennyire vállaljátok fel a természetességet.

Miért olyan szívbaj a gátmetszés?:( Az jobb, ha repedsz?:(

Előzmény: Anzán (630)
vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 645

Na, Anzán, Móka és a többi baglyok, én most elmegyek aludni, mert úgy látom, a tyúkjaim már nagyon készülődnek...

 

Jó éjszakát! Reggel ellenőrzöm, meddig kukorékoltatok még! :)))

 

((u.i.: tyúkokról jut eszembe egy vicc, ami a férjem szerint ősrégi, de én csak most hallottam, és nagyon tetszik, témája ellenére: Hogy végzik a tyúkoknál az abortuszt? Leemelik a tojásról.))

vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 644

Igazad lehet! :)))) Ténylegy Tamara! :))))

De én ráadásul pont egy ilyen érzékeny, mindenre megbántódó kislány voltam, a szüleim mesélték, hogy a jelenlétemben még néha nevetni sem lehetett, mert azt hittem, rajtam nevetnek, és elsírtam magam... :))) Van egy kép egy ovis farsangról, ahol nagyon vicces módon oroszlánnak voltam öltözve, és éktelenül bőgök, mert kiborult a málnaszörpöm...

Huhh, ha a lányom örökli a természetem, sok türelem kell majd Hozzá!

Előzmény: Moka25 (642)
vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 643
Vasat is lehet más formában szedni, pl vastabletta, narancslével bevéve... De személy szerint ha hasonló helyzetben lennék, simán letolnám a heti két spenótot is! :))) Szeressük!
Előzmény: Moka25 (641)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 642

Ez a szegény booklineos kislány olyan szerencsétlennek néz ki, hogy nekem csak a gigantikus, kék vagy piros masni hiányzik ahhoz, hogy Mása vagy Tamara legyen...;))))

 

Talán ha mosolyogna kicsit... biztos jó lenne a Maja!:)

Előzmény: vidramam (627)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 641

OK, majd szólj, ha ráérsz, megdumáljuk! Rossz, aki rosszra gondol!:)))

:-P

 

Szegénykém... én is beszorultam az elmélet mögé, utólag már bánom. Ő nem?

Milyeneket tároltatok?;)) Az a srác, akinek ezt a macskásban írták, végül liszt- és csontkukacot meg tubifexet leltározott le a hűtőjében;))

 

Köszi a tapasztalatot - fura ez nekem, nem értem, miért van vele gondom. Dokim meg nagyon nyomja, és most néztem az AFP leleten, ami ugye már 3 hete volt, a haemoglobinnal és a haematokrittel már télleg le is csúsztam az alsó határ alá:( Úgy látszik, a déligyümölcsökben relatíve kevés a vas... Vagy talán, ha megígérem a dokinak, hogy heti 2 spenótot lenyomok, vajon felmentene?;)

Előzmény: Anzán (628)
vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 640
Ja, és ha végül a Materna sem jönne be, szerintem nem lesz semmi baj akkor sem, ha egyáltalán nem szeded. A vitamin úgyis a legelején a legfontosabb, a folsav miatt. Ha meg akkor nem szedted, és most mégis egy szép nagy, egészséges baba ficánkol Benned, akkor innentől szinte fölösleges a vitamin. Főleg, ha változatosan étkezel.
Előzmény: vidramam (639)
vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 639

A Materna olcsóbb! Én is ezért választottam ezt anno, gondoltam, biztos van legalább olyan jó, mint az Elevit, viszont kevesebbe kerül.

 

Az egy órát tényleg nehéz felül... jobban mondva alulmúlni! De a zserbó sem lehet sokkal több, ugyanis egyben sütöd az egészet, nem pedig laponként, és utána töltve (én is azt hittem, hogy laponként kell). Szóval az összegyúrt tésztát 4 részre osztod, kinyújtod, a lapokat töltelékkel közölve egymásra fekteted, és így pihen egy fél órácskát. Majd irány a sütő, és mikor kiveszed, akkor kell ráönteni a csokit.

Előzmény: Moka25 (638)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 638

Nem szedem minden nap, pár darab ment le eddig - csak próbálkozgatok, hogyan is kéne bevenni, hogy benn is maradjon. Materna is olyan fene drága...? A skót vérem nagyon tiltakozott, mikor mondták a patikában, hogy mennyibe fáj az Elevit!!;))

 

Őszintén, sose csináltam még zserbót, de ki akarom próbálni már végre. Egyrészt imádom, másrészt rengeteg diót kaptam Anyósomtól, harmadrészt ráérek, elvégre itthonücsörgő kismami vagyok vagy mi a fene...;))) Láma kérdés: laponként kell félórát pihentetni vagy még egyben?:)

Lehet, nem sok, végülis egy-egy lap hamar megsül, csak a narancsos onnantól kezdve, hogy előszedem a hozzávalókat, odáig, hogy már a máz is rajta van és el is mosogattam, egy óra összvissz - ezt nehezen lehet überelni;))

Előzmény: vidramam (626)
vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 637
Én is azt akartam Neki karira megvenni, de mire oda jutottam, elvitték azt az egy példányt, amit előtte egy héttel kinéztem. :(((
Előzmény: tasha (633)
vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 636

Hát, erre én is nagyon kíváncsi leszek. Szeretném, ha többet foglalkozna velem, mint azzal, hogy mit csinál az orvos/szülésznő...

 

Szerintem, ha "jó oldalra" áll, nem megy el a kedve semmitől (tényleg rémisztő látvány lehet, hogy kibújik a fej, aztán az egész gyerek ott, ahol addig egyáltalán nem ilyen dolgok történtek...), és a fejed mellől a gátmetszést, -varrást sem fogja látni. Amúgy meg ez is olyan fura dolog, hogy Őket féltjük attól, hogy jajj, szegények, majd mit szólnak a látványtól, kíméljük meg őket! Basszus, mi nem mehetünk ki a folyosóra, hogy kivárjuk, amíg megszületik a baba. Az a gyerek a mi szülőcsatornánkon keresztül jön a világra, a gátmetszést rajtunk ejtik, utána nekünk kelle elviselni a seb bevarrását, begyógyulását... Én valahogy azt érzem a minimumnak, hogy mindeközben legalább a jelenlétével támogasson az apa. Mi is mondhatnánk, hogy esetleg elmegy a kedvünk a szextől, ha annak aztán ez a vége... Nem?

Előzmény: Anzán (630)
tasha Creative Commons License 2005.12.28 0 0 635
:)))
na akkor majd ha végzett vele, megdumáljátok :)
Előzmény: Anzán (634)
Anzán Creative Commons License 2005.12.28 0 0 634

Épp azt olvassa mellettem a hintaszékben. :-)))

/Karácsonyra vettem neki/

Előzmény: tasha (633)
tasha Creative Commons License 2005.12.28 0 0 633
Anzán, én már a felkeszen is írtam a csajoknak, sztem érdemes megvenni a pasiknak a Kitolás c könyvet, nagyon szuper, humoros, apáknak való. Aztán boven még van idotök eldönteni.
Előzmény: Anzán (630)
vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 632
Ja, bocs. Már írtad. Szerintem várj egy kicsit, majd ahogy közeledik a vége, talán dűlőre jut saját magával. Ha szeretnéd, hogy bemenjen Veled, lehet trenírozni, olvastatni Vele szüléstörténeteket, magaddal vinni szülőszoba látogatásra, a Spektrumon pedig ebben az említett ikres sorozatban szinte minden alkalommal van szülés. Nem túl véresek, de nem is cukormázasak, és ott láthat olyan apukákat, akik vállalták, hogy bemennek, és boldogan ölelgetik a babát és a feleségüket.
Előzmény: vidramam (629)
Anzán Creative Commons License 2005.12.28 0 0 631
Hát ezaz, ő se tudja... Fél tőle, ez biztos.
Előzmény: vidramam (629)
Anzán Creative Commons License 2005.12.28 0 0 630

Na igen, orvos férj nálam is bejöhetne. :-)

Bár mondják, az "orvos a legrosszabb beteg", kíváncsi vagyok, felesége szülésénél milyen...:-)

Nekem csak kicsit az a félelmem, hogy nem fog-e kiábrándulni belőlem, mert ki tudja, miket fogok ott csinálni, mittomén...Hallottam már olyan apákat, akiknek a gyerekük születése óriási élmény volt, de olyanokat is, akiknek egy életre elment a kedvük a feleségükkel való szextől. :-( Szóval nem tudom, jó élmény lenne-e a pasinak, vagy rossz. Egyenlőre majd eljön velem szülőszobátnézni, papás-mamás szülésfelkészítőre, aztán majd elválik, mennyire jön meg/megy el a kedve. Gátmetszést, mint lehetőséget még említeni sem mertem neki; menten szívbajt kapna! :-))

Előzmény: vidramam (613)
vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 629
És Ő hogyan áll a szüléshez? Kérdezted már Tőle?
Előzmény: Anzán (628)
Anzán Creative Commons License 2005.12.28 0 0 628

Móka, bugyivadászatban benne vagyok!! ;-) (csak félre ne értse senki! :-)) )

 

Nálunk csak én vagyok "trancsírbiológus", férjem amolyan elméleti ember (modellező ökológus), számítógéppel, differenciálegyenletekkel, vérundorral. A hűtőnkben régen tényleg voltak fura dolgok, de szerencsére mostanában nem volt szükség "olyanok" átmeneti tárolására...:-)

 

Én Elevitet szedek, nyár eleje óta; nekem csak kicsit székrekedésem van tőle, amúgy semmi (extra étvágy sem). Már csak 2 naponta szedem (az első 12 héten naponta szedtem), így a székrekedés se vészes.

Előzmény: Moka25 (625)
vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 627

Itt oldalt van ez a Bookline reklám, a szőke kislánnyal. Ha ránézek, mindig az jut eszembe róla, hogy a mi lányunk is valahogy így fog majd kinézni. :) Nekem volt ilyen szögegyenes szőke hajam, mikor ennyi idős voltam, a férjem is szőke, úgyhogy nagyon ciki lenne, ha vörös hajjal születne a gyermek...

Próbálgatom, illik -e rá a Maja név? :))

vidramam Creative Commons License 2005.12.28 0 0 626

Nem vagyok illetékes. Én Maternát szedek, de eddig egyszer sem voltam tőle (sem) rosszul. Minden nap rosszul vagy tőle, mióta szeded? Ha igen, én inkább abbahagynám, vagy esetleg kipróbálnám a Maternát.

 

A bejglit és a hókiflit megértem, hogy sokáig tart de a zserbó? Most olvastam át a kapott receptet, és igazából csak az tűnik hosszabbnak benne, hogy fél órát pihentetni kell sütés előtt. Egyébként csak összegyúrja az ember a hozzávalókat, kinyújtja négy lapra, megtölti, kisüti, leönti csokival... Engem ezek közül csak a nyújtás ütött kicsit szíven, mert a karácsonyi sütések után ma szedtem össze magam lelkileg, hogy letakarítsam a pultot, csupa liszt és rászáradt tészta volt. És most piszkítsam be megint? De úgy szeretném kipróbálni a receptet! Azt hiszem, megér egy újabb takarítást. :)

 

 

Előzmény: Moka25 (625)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!