Én ugyan nem vagyok fényező csak olvasom a fórumot. És ahogy te is megállapítottad arra a kérdésre amire lehet normálisan szoktak válaszolni.
Viszont ha te is olvasod akkor már korábban többször le lett írva az ezüst festékkel kapcsolatban:
- másképp fog kinézni, ha kisebb és másképp ha nagyobb nyomással fújod.
- másképp fog kinézni ha 90 fokban tartod a pisztolyt és másképp ha 75 fokban
- másképp fog kinézni ha a szintetikus higítót használsz és másképp ha nitrót
- másképp fog kinézni ha fehér fillerre fújod és másképp ha bézsre, vagy szürkére
- a hőmérséklet is számít mert nem mindegy hogy van idejük megsüllyedni a szemcséknek vagy nincs
És mindezt úgy hogy pl, az alacsonyabb nyomással de 75 fokban fújtnak tegyük fel ugyanolyanra sikerül az árnyalata mint a magasabb nyomással de kisebb terítéssel 90 fokban fújtnak. (csak egy hülye példa, nem pontosan így van, de a lényeg ott van hogy ugyanazt az árnyalatot/felületet több módon is elő lehet hozni)
És ezt elvileg te is olvastad már sokszor. Na ezek után milyen választ vártál?
Hívni akartalak, de mindig elszaladt az idő,késő pedig nem akartalak zavarni. Ilyenkor szusszanáskor kvzgatás közben vagyok gép előtt. Aktuális lesz,akkor hívlak. Köszi mégegyszer!
Nincs mit.Nem tudom mire szàmítottàl ennyire hülye kèrdès alapjàn.Ez is egy szakma ès gondolom a rutintól függ hogy lehet az àrnyalattal meg a nyomàssal jàtszani de ezt leírni....Mondom úgy hogy közöm nincs ehhez a szakmàhoz csak ekkora baromsàg mellett nem tudtam tovàbblèpni.
Ezüst fujasahoz kérnek segítséget, a levegő nyomással lehet játszani a szín árnyalat változása érdekében. Ritkán fújok és ez a szín elég kényes, szép eredményt szeretnék!
Borsod azért nem a világ vége. El kell menni egy hónap beksibe mert fáj a derekad és fel kell jönni kicsit szétnézni, megszaglászni a helyet, megismerni az elvárásokat. Lehet megtalálod életed munkahelyét vagy lehet rájössz hogy mégsem ez a neked való. Próba cseresznye...
Ne a távolság tartson vissza, van ismerősöm aki naponta Kecskemétről vonatozik pestre melózni. Neki mond hogy messze van. :)
Pont a három gyereked miatt legyél tökös, mutass nekik példát. Ha csak agonizálsz egy lehetőségen akkor az csak marad egy lehetőség.
Szülőként meg férjként nekem is nehéz volt otthagyni a márkaszervíz kényelmes műhelyét és télen úgy dolgozni hogy nem volt még fűtésem se a műhelyben. Nem volt egyszerű de most már meleg is van meg munka is (bőven).
Ismét kollégát keresek, karosszérialakatos állásra. Ha netán olvassa valaki aki váltani akar keressen nyugodtan. Bp X. ker, 200-350e netto közötti fizetés, erről alku személyesen bemutatott tudás alapján.
Ha képzett autószerelő olvassa, olyat is keresek.. :)
Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki Martonvásár környékén (vagy Budapesten) olyan karosszéria lakatost, aki vállal régi (30 év körüli) autót és korrekt munkát végez. Nincs szükség veteránvizsgás szintű felújításra, inkább a további romlást szeretnénk költséghatékonyan (már amennyire ilyesmi lehetséges) megoldani. A segítséget előre is köszönöm!
A minőségnek ára van. 3 évtized tapasztalat alapján mondom, és még így is előfordulnak hibák. Nem véletlen hogy a kollégák nagy többsége 2 k-s anyagokkal dolgozik, és csak így vállalunk garanciát ha az általunk megismert kitapasztalt anyagokat használjuk
Végül is ez mellett döntöttem. (VALSPAR 2k epoxy alapozó FP400 DTM). Remélem beválik a termék. Úgy is szükség lesz majd a küszöbökhöz is alapozóként, mert lesz olyan része amit színre akarunk majd fújni.
A tömítőt általában csak a két, vagy több összeíllesztett lemezhez szoktuk kenni, ezzel megakadályozzuk a nedvesség bejutását, az oxidáció kialakulását. Ha az egész felületet le kened tömítővel nem rontod el, sőt a fenéklemez alsó részén még jót is teszel vele. Az impa cuccait én nem ismeremi mint írtam én Besa val dolgozom, de kollégák elégedettek vele. Igazából a gyártók igen hasonló alapanyagokból dolgoznak. Én inkább a 2k-s javaslom, mert epoxi tartalma miatt térhálósodás után a műanyaghoz hasonló bevonatot képez, de az 1k-s termékek is megfelelően teszit a dolgukat.
Köszönöm a segítséget! Viszont lenne egy két láma kérdésem.
A karosszéria tömítőt is az egész felületre vigyem fel ugye, ne csak a hegesztési vonalra. Erre amúgy miért van szükség ? Ha nem a tömítőre vinném fel a festéket vagy az alvázvédőt akkor az alapozó ledobná ezeket a felületről ?
A másik kérdésem hogy az Impa 1099-39998 1k alapozó jó lehet ? Vagy jelentősen jobb lenne az Impa 1091-3781 2k alapozó ?
Törökország: 70 km/h mindenhol Bulgária: 100 km/h illetve 70 km/h Románia: 90 km/h illetve 80 km/h Magyarország: 80 km/h illetve 70 km/h Szlovákia: 90 km/h mindenhol Ausztria: 80 km/h illetve 70 km/h Németország: 80 km/h mindenhol Franciaország: 90 km/h illetve 80 km/h Nagy-Britannia: 96 km/h illetve 80 km/h