Keresés

Részletes keresés

betty65 Creative Commons License 2019.11.18 0 0 33

          

                                             Jövendő Vásárló!k

 

 

100x gondoljátok át, vesztek-e ezektől bármit is!Jövőre lesz 4 éve, hogy megy a hitegetés,idegileg teljesen tönkre teszik az embert.

Azoknak akik már beleugrottak e szélhámos banda csapdájába, érdemes lenne  pertársaságot alapítani,

kártérítés ügyében. Fogjatok össze, keressetek  egy profi, sikeres ügyvédet, és perelni a szemeteket!

bbfan1 Creative Commons License 2019.11.13 0 0 32

Amikor a lakást átnéztük, azt mondták, hogy ha most mindenki aláírja a javítási papírt, akkor a végén egyben beadják a kérvényt a használatbavételire. Szerintem mire mindenki megnézte a lakását, az minimum volt egy hét, ha nem több, így lehet kisebb csúszás. Én még egy hetet várok az érdeklődéssel.

Én most pozitívan látom a dolgokat, hogy előbb-utóbb lesz már valami. Korábban írtam, hogy a bejárás során az volt a legszembetűnöbb, hogy maga az épület nem állt sehogy. Azóta voltam többször kint az építkezésen és tényleg azt tapasztalom, hogy az ígéret szerint komolyan dolgoznak:

- a liftet szept 30-ra ígérték, az csak rendben van

- a lépcsőn volt már korlát

- volt az épületben a folyóson világítás (eddig a drótok lógtak a falból)

- megcsinálták a bejárati ajtót

- lebontották a kerítést az épület előtt, feltöltötték földel a gödröket amiken keresztül be lehetett eddig menni az épületbe, több kupac térkő volt lerakva a bejáratnál

- térkövezték az autóbejárót a Frangepán utca felől és amikor utoljára ott jártam (egy hete) akkor már ki volt alakítva a járda helye az épület ajtajáig

- elég sok munkást láttam dolgozni,

Belül, a belső udvaron nem tudom mi lehet, de láthatóan folyik a munka. AZon szoktam gondolkodni, ha ezt tavasszal-nyáron meghajtják, már készen lehetne az egészen... de mostmár csak nem kell sokat várni.

A héten még kinézek, mi a helyzet.

Előzmény: mályva19 (30)
mályva19 Creative Commons License 2019.11.12 0 0 31

Szerintetek a 2020. január 1-től érvénybe lévő áfa változás vonatkozik az előszerződéssel rendelkezőkre is ? Remélem, hogy nem.

mályva19 Creative Commons License 2019.11.12 0 0 30

Letelt a javítás határideje, de sehol semmi, semmilyen tájékoztatás. Telefonos érdeklődéskor nagyon nem mondanak semmi konkrétumot. Valaki tud valamit ?

bbfan1 Creative Commons License 2019.10.13 0 0 23

Közben nekem is megvolt, hasonló eredménnyel, mint neked. A lakásra még mondanám, hogy kész és javítva lesz novemberre, de maga a lakóépület nagyon sehogy sem áll...

Előzmény: mályva19 (21)
kethy66 Creative Commons License 2019.10.13 0 0 22

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy az előszerződést Ti változtatás nélkül elfogadtátok és aláírtátok? Esetleg valaki tudott alkudni? Előre is köszi  a választ

mályva19 Creative Commons License 2019.10.13 0 0 21

Igen, volt műszaki átadás, ahol felmérték a hiányosságokat. Volt bőven. November elejére ígérték a javítást. Most már csak az a kérdés, mikor lesz albetétesítés és mikor lehet indítani a hitelt.

bbfan1 Creative Commons License 2019.09.12 0 0 26

Kapott már azóta valaki levelet a műszaki átadásról ?

Divinus Creative Commons License 2019.09.05 0 0 25

Tisztelt Vásárlóink!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy néhány valós ügyfelünk és számunkra idegen személy egy nyilvános fórumon osztja meg valós és vélt sérelmeit. Ezúton szeretnénk megkérni Önöket a legnagyobb tisztelettel, hogy az itt olvasott információkat csak és kizárólag bizonyos feltételekkel fogadja el, ne kezelje azt hiteles forrásként.

Eddigi tapasztalataink szerint ezeken a fórumokon a problémák megbeszélése és azok kezelése sosem járt az elvárható minimum hatékonysággal, ezért a Divinus Lakópark értékesítési csapata ezen fórumok használatától elhatárolódik és ezen gyakorlatán a jövőben sem kíván változtatni. Véleményünk szerint, ameddig bárki “arc” nélkül bármit publikálhat, addig ezek a fórumok elsősorban csupán hangulatkeltésre és az indulatok szítására alkalmasak.

Mindezektől függetlenül az Ön véleménye továbbra is fontos számunkra, szeretnénk Önt látni az elégedett ügyfeleink népes táborában. Éppen ezért továbbra is várjuk észrevételeit a nyilvánosan is elérhető info@divinuslakopark.hu email címen. Esetleges problémáit a jövőben is igyekszünk szakszerűen, kedvesen és gyorsan kezelni.

Tájékoztatónk végén szeretnénk egy jó hírt megosztani Önnel: a tegnapi nap folyamán összeállt a szerződés szerinti műszaki átadások időpontja, amelyről hamarosan hivatalos levelet fogunk küldeni minden érintett ügyfelünk részére.

További szép napot kívánunk.

 

Tisztelettel:

 

Divinus Lakópark értékesítési csapata

bbfan1 Creative Commons License 2019.09.05 0 0 24

Hamarosan én is telefonálok, meg megkérdezem, megnézhetem-e, hogy áll a lakásom belülről. Most már kíváncsi vagyok nagyon. Meg persze mit mondanak, mennyi késés lesz és miért. Valakinek van valami új infoja ?

Előzmény: mályva19 (22)
mályva19 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 22

Egyébként pedig az is negatívum, hogy a Divinus ezekre a véleményekre semmit nem reagál. Vége az augusztusnak, de semmi reakció nincs. Az ügyvédnő szerint azért csúszik minden, mert ez a cég első budapesti munkája. Na, de ez legyen az ő gondjuk !!! Azért csúszik, mert nem találnak olcsó munkaerőt. ők nem akarnak a hasznukból engedni egy fityinget sem !!!

mályva19 Creative Commons License 2019.08.31 0 0 21

A fiamnak lesz ott lakása. Bennünket beengedtek kb. 2-3 hete megnézni, de nem láttak szívesen. A hidegburkolás kész, az erkélykorlátokat rakták, aztán jön a szalagparketta, szerelvényezés. Elméletileg az építtető cégnek nincs hitele az építkezésre, gyors albetétesítést ígértek. Augusztusi műszaki átadással, ami természetesen már megint ugrott. Nagyon kevés munkást láttunk, reggel fél kilenc körül csak ténferegtek. Sajnos minden építkezésen ez megy, rengeteg csúszás. Én nagyon szeretném, ha mi, leendő lakók valahol összejönnénk.

bbfan1 Creative Commons License 2019.08.23 0 0 20

Nem tudom, milyen szerződést kötöttek az alvállalkozókkal. Ha tudták hogy x időre kész kéne lenni, akkor festőket, burkolókat is úgy rendelem oda. Decemberben kellett választani burkolatokat, fél éve alatt nem rakták őket fel ? Ha pedig az alvállalkozó nem tud elég embert küldeni, az megint csak az ő baja... Tippelek, itt már mindenki keresztbe tartozik mindenkinek.

Ami nekem furcsa, amikor szerződést voltam aláírni azt mondta a hölgy, hogy a balatoni lakópark építése teljesen gördülékenyen megy, még előbb is fejezték be, itt nem érti miért van ennyi probléma.

Előzmény: lazsa88 (18)
bbfan1 Creative Commons License 2019.08.23 0 0 19

Olvasva a történeted, nekem az jön le belőle, mintha direkt le akartak volna pattintani mindkét lakóparknál. Több pénzt akartak, te nem adtad, akkor már másik lakást se tudj megvenni. Lehet a második elutasítás már kamu volt... Eléggé etikátlannak tűnik, de engem meg is lep, mert velem nem voltak ilyenek egyik látogatás alkalmával se, igaz lehet azóta óriásit változott a piac és ezt az óriási drágulást nem képesek kezelni, de ez nem a mi bajunk. Én fizettem, szerződést kötöttem, ő nekik pedig teljesíteni kell, kifogás nincs.

Előzmény: Daimonka (17)
lazsa88 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 18

Ez a szöveg, hogy a befektetők komplett szinteket vesznek meg egyszerűen nem igaz. 2 éve még igaz volt, amikor 500k volt egy nm. A mai milliós négyzetméterárak és PMÁP mellett eléggé lecsökkent a kereslet, mivel már nem olyan jó biznisz a lakáskiadás. Ha a történet igaz, akkor sokkal inkább arról van szó, hogy az értékesítő galád módon próbálja minél több pénzzel lehúzni a potenciális vásárlót. A másik lehetőség, hogy olcsóbb, figyelemfelkeltő áron hirdet mint amilyen áron valójában hajlandó szerződést kötni. Mindkét eset eléggé etikátlan és én nem kötnék szerződést ilyen céggel. Később ki tudja milyen egyéb trükkökkel fognak még próbálkozni.
Vannak tisztességes fejlesztők is, akik szóbeli foglalás után nem emelnek árat a szerződés megkötéséig, illetve odaadják a szerződést átolvasásra és módosításra mindenféle regisztrációs díjak befizetése nélkül is. Érdemes inkább őket keresni!
Egyébként jelenleg az iparágban szakmunkás hiány van. Nincs elég burkoló, festő. Emiatt hiába készült el az épület homlokzata, a lakások festése/burkolása még egy évig is eltarthat akár :(.
Egyébként a beruházónak is érdeke a minél előbbi használatbavételi, hiszen a bank csak ekkor utalja át neki a hitelt, CSOKot, stb.

Előzmény: Daimonka (17)
Daimonka Creative Commons License 2019.08.21 0 0 17

Kedves Mindenki!

 

Nem ijesztgetni akartam senkit! Szeretném leszögezni, hogy mi a Divinus lakóparkba akartunk költözni, ott akartunk gyereket vállalni, családot tervezni stb. Megtekintés megbeszélés stb. után egy 4 szobás lakást szerettünk volna. Ebben egy fürdőszoba volt, egy másik lakóparkban volt egy hasonló lakás ott két fürdőszoba volt, az volt a másik favoritunk.  Egy héttel a szerződés előtt, mielőtt utoljára megnéztük volna mit veszünk a Divinusban, felhívtak, azzal hogy jöhetünk, de készüljünk plusz 10 millió forinttal, ha így jó jöhetünk, ha nem, a befeketetők egész szinteket vesznek meg, szóval nem sok esélyünk marad, nem leáraznak, hanem fel. Így maradt a másik lakópark, ahol szintén mielőtt szerződést kötöttünk volna, szóltak telefonon, plussz 5 millió forinttal emelkedett az ár, a befektetők kettesével viszik a lakásokat.

Természetesen nem volt plussz 10 millió FT csak úgy. Erről letéve pár héttel ezelőtt még megpróbáltunk egy kisebb 3 szobást a Divinusban, ahol egy másik ingatlanos hölgy közölte, hogy csak az összes lakás elkészültével egyszerre lesz használatbavételi, beköltözni pedig addig amig a területen munkások, szerszám stb. van addig nem is lehet, mert építési terület. De miután már nem építési terület, utánna is jelentős idő fog eltelni. Feltételezem  addig az albetétesítés sem fog megtörténni, használatbavételi nélkül, nehézkes, de ebben nem vagyok biztos. Aki befektető, "és sorba veszi a lakásokat", annak nyílván a pontos dátum mindegy. De aki be akar költözni, aki lakó, aki ténylegesen ott akar élni, annak nagyon nem. Hiszen 4-5 hónap albérlet díj is jelentős. Mi, akkor 2020 marciusra véltük a beköltözést a Divinusba, ezt vállalni nem tudtuk, ezért mentünk máshova. (perzse ez csak egy vélemény) Sajnálom, biztos jó hely lesz.

bbfan1 Creative Commons License 2019.08.21 0 0 16

Köszi a tájékozatatást ! Meg vagyok lepődve. Én amikor lakást néztem, megmondom őszintén, ők voltak egyedül akik foglalkoztak velem, kedvesek, segítőkészek voltak, átnéztük a lehetőségeket és innentől már nem is volt kérdés, hogy mellettük döntök. Ezenkívül még két helyen voltam, de ott arrogánsan, nagyképűen álltak a dologhoz, mit válogatok itt, amikor mögöttem két készpénzes vásárló áll, én meg itt hitel mellett még igényeket támasztok... Másrészt azon a helyen ahol egy bank volt, ott amikor körbejártuk az épületet, az értékesítő kifejezetten a béna lakásokba vitt be, hogy azokat kínálja mindenféle hangzatos jelmondatokkal és ami lakás igazán jó lett volna (fekvés, elrendezés, méret), oda nekem kellett bekönyörögni magam.

Nekem is akartak elsőre árat emelni, de azt hittem, ez a ráhatás része, hogy gyorsan döntsek. És tényleg emeltek, viszont nekem még kedvesen az először mutatott árral kötötték a szerződést !

Nekem esküdözés nem volt, inkább siránkozás, hogy nem készült még mindig el. A hölgy utoljára azt mondta, aki készpénzes, megengedik neki, hogy a használatbavételi engedély nélkül is beköltözhessen. Ez mind szép és jó, de a hitelesekkel mi lesz ? Erre nem kérdeztem, mert bíztam a szeptemberi, utolsó dátumban, de amit leírtál, az megdöbbentett és egyáltalán nem bíztató. Mivel várhatóan a további ütemeknél is csúszás lesz, így kb jövő karácsonykor fognak tudni a hitelesek költözni ???

Előzmény: Daimonka (15)
Daimonka Creative Commons License 2019.08.21 0 0 15

Kedves Hozzászólók!

 

Régóta követem ezt a fórumot, tavasz óta keresgéltünk újépítésű lakást és nagyon sokáig a Divinus mellett akartunk dönteni, de végül egy másik társasházat választottunk. Nekünk egyrészről nagyon ijesztő volt, hogy az érdeklődésünk ideje alatt 1x emeltek árat, majd kilátásba helyezték a további emelést, ezután pedig közölték, hogy kíníai befektetők hármasával vették a lakásokat (és sok más vásárló is volt) és egyszerűen mind elfogyott. Az eladó lakásokat törölték ekkor, majd pár hét múlva visszanéztünk a Divinus honlapjára és meglepve láttuk, hogy rengeteg lakás került vissza az eladó listába, csak épp újabb áremelés történt. Ekkor még mindig hezitáltunk és gondolkodtunk a vásárlásban (persze közben máshol is keresgéltünk), de láttuk, hogy a júliusi átadást átírták szeptemberre. Ez azért is volt érdekes, mert amikor júniusban a megtekintésnél elmondtuk, hogy nekünk pár hónapon belül mindenképp költözni kellene,  az értékesítőjük égre-földre esküdözött, hogy júliusban át lesznek adva a lakások. Utoljára pár hete még egyszer tettünk egy próbálkozást és érdeklődtünk egy lakásra, az építkezésre is elmentük, ekkor pedig az ingatlanos hölgy elmondta, hogy biztosan lesz október környékén költözés (legkésőbb november), viszont azt érdemes tudnunk, hogy a csúszás azért van, mert a beruházó új döntése alapján a használatbavételi engedély iránti kérelem beadásával megvárják a másik 2 ütemet is (nyilván is költséghatékonyabb a számukra), vagyis az első ütem nem készül el előbb, külön, ahogy arról korábban szó volt. Ez nyilván azért probléma, mert akkor mi is körbenéztünk és láttuk, hogy bár a 2. ütem még csak-csak halad, a 3. ütemnél még a téglafalak sincsenek teljesen befejezve. Ha ezek után a beruházó kivárja, míg a 3. ütem is elkészül és csak egyszerre a 3 ütemre adják be a használatbavételi engedély iránti kérelmet, az szerintem még nagyon messzire fog nyúlni. Mi hazajöttünk, átbeszéltük és megkötöttük a szerződést egy másik társasházban. Nem akarok ijesztegetni senkit, csak én sem tartottam korrektnek a beruházó/értékesítők hozzáállását, hogy fűt-fát ígérgetnek, csak fizessen be valaki és úgy gondoltam, ezt másnak sem árt tudni.

bbfan1 Creative Commons License 2019.08.21 0 0 14

Teljesen megértelek... én régebb óta várok a lakásra, ráadásul én csak foglalót fizettem, a többi hitelre fog menni. Ami ebben jó, hogy nem áll benne a pénzem, viszont a hitelfelvételi procedúra miatt nekem még később lesz ebből költözés, amit még ez a liftes dolog is a használatbavételi engedéllyel ki fog tolni. Csak az az egy dolog vigasztal, hogy azóta a megvett lakásom ára már több, mint 30 %-ot drágult a piacon, viszont ennek köszönhetően már kiszállni sem érdemes, mert csak drágábban tudok máshol lakást venni, vagyis inkább venni se, mert papíron eladnak mindent... Szóval ebből már nem lehet kiszállni. 

Költségekről szólva én is albérletben vagyok, ami fokozatosan drágul, ráadásul lehet ki is kell költöznöm, mert el lesz adva. Én úgy számoltam, ezzel nem lehet gond, mert addigra én már rég el fogok költözni... de ennek még nem látom a végét.

Csak egy mellékes megjegyzés, név nélkül, meg ez a fórum nem egy másik lakóparkról szól. Egy sarokkal feljebb a Béke térnél is folyik egy építkezés, ahol sokkal előrébb haladott állapotok vannak láthatólag, a honlapjukon szerint is (bár ugye ezt is csak kívülről láttam). Anno először abba szerettem volna beleugrani, csakhogy ott azzal trükköztek, hogy egy csak egy banknál lehetett volna felvenni a hitelt, aminek a neve teljesen ismeretlen volt számomra. Amikor ezt szóvá tettem, nem tetszett az értékesítőnek, másnap már nem hívott vissza, így passzoltam is... tuti pénzmosoda...

Előzmény: Tom0422 (13)
Tom0422 Creative Commons License 2019.08.21 0 0 13

A gond ott van, hogy 2018 december lett volna az első műszaki átadás időpontja... ezt miután aláírtuk az előszerződést módosították is. Majd jött 2019 április, itt sem történt semmi, jött a nyár... és itt az ősz. Őszintén szólva nem érdekel, miért nincsenek készen, én kifizettem szerződés szerint az összegeket... ők nem teljesítettek. Azóta csak gyűlik a költség, és sehol a vége. A kötbér 2x 250.000 Ft nevetséges összeg, ebből semmit sem tudsz fedezni... 

Őszintén szólva ha lesz is ősszel műszaki átadás, a lakás az idén nem lesz költözhető... 

Kérdezem, ki állja nekünk a többletköltséget? Albérlet árát? Mi a garancia arra, hogy be tudjunk költözni.... 

 

 

A lakásban járva láttam, hogy minden gipszkarton... a szomszéd klímaberendezését az én erkélyemre vezették ki, miért is? 

 

Egyenlőre nem látom a lakás átadásának, beköltözésének időpontját.... 

bbfan1 Creative Commons License 2019.08.21 0 0 12

Mos jövök az építkezésről. Tény, nagyon munkást én se láttam, viszont két lakásban belül dolgoztak. Az első épületben már készen vannak az erkélyek, egy lakásban fent pedig meglepetésre már klímát is láttam beszerelve. A második épület festése is befejeződött, ott még az erkélyek hiányoznak. Annyira nem volt rossz az összkép, mint te láttad, de azt nem tudom, mi lehet belül.

bbfan1 Creative Commons License 2019.08.19 0 0 11

Meglepődve olvasom amit írsz, azt hittem ennél jobb állapotok vannak. Mostanában nem voltam kint, de amikor utoljára voltam, akkor 2-3 lakásban láttam embereket bent dolgozni. Akkor naívan hittem, hogy haladnak a dolgok (?)

Olyan vagy olyan állapotban sincs a lakásod, mint ami a honlapra utoljára feltett belső képeken van ?

Előzmény: Tom0422 (10)
Tom0422 Creative Commons License 2019.08.17 0 0 10

Tisztelt csoport tagok, en mult heten jartam az epitkezesen. Bejutottam a lakasomba is. Semmi sem törtent honapok hetek ota. Az epitkezesen alig van munkas, nincs kabelezve a lakas, nincs semmi hideg es meleg burkolat. Semmi korkat az erkelyen es a lepcsöhazban.... müszaki atadas szeptemberben???? Kizart söt majdnem csoda lenne...... költözes 2020 elsö feleben esetleg, 

ki fizeti meg nekünk a csuszasbol eredö karokat?? Tobbletköltseget?? 

bbfan1 Creative Commons License 2019.08.12 0 0 9

Hívtak már be valakit átnézni a lakást ? Már augusztus közepén vagyunk, de semmi új info nincs. A honlapon, facebookon se tesznek közzé semmit, csak amikor már lejárt az aktuális határidő...

mályva19 Creative Commons License 2019.08.04 0 0 8

Nagyon lassan halad az építkezés és állandóan csúszik a határidő, elméletileg az 1. ütemnek augusztusban lesz a műszaki átadás-átvétele, de aztán még jön az albetétesítés, most meg a liftszerelő vállalkozó lépett le, most erre mutogatnak, meg munkaerő hiányra, stb. Szeretném, ha mi, leendő lakók valahogy összefognánk és határozottan fellépnénk velük szemben. Egyébként nem látom a beruházó részéről az igyekvést és a segítő szándékot. Kész tények elé vagyunk állítva.

bbfan1 Creative Commons License 2019.07.31 0 0 7

Az építkezés nagyon lassan halad, ennyit tudok elmondani. Én tavaly vettem itt lakást foglalóval. Folyamatosan járok ki havonta legalább egyszer megnézni, hogy állnak a dolgok. Azt láttam, hogy az ablakok berakása, szigetelés ment nagyon lassan és télen mintha hónapokig nem történt volna semmi aztán tavasszal pörögtek fel a dolgok. Már a homlokzat az első épületen le van festve, berakták az erkélyeket és belül dolgoznak, amennyire beláttam az ablakokon, sajnos be nem engednek. Utolsó info szerintem aug közepére készül el valószínűleg az első ütem.

Előzmény: biankaaa (6)
biankaaa Creative Commons License 2019.04.15 0 0 6


Kedves Lakótársak! 

Én is tervezem ebben a lakóparkban a lakásvásárlást. Milyen tapasztalatok vannak eddig? Bármilyen információnak nagyon hálás lennék. Üdv

nyár2019 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 5

 

 

Kedves Lakótársak!

 

Most szeretnék venni lakást a lakóparkban. Mennyire megbízható az építtető?

cstome Creative Commons License 2018.10.29 0 0 4

És ti befizettétek ez alapján, vagy várjátok a hivatalos levelet? (Itt nem lehet privát üzenetet írni?)

Előzmény: Hajendero (3)
Hajendero Creative Commons License 2018.10.25 0 0 3

Szia!

Mi is csak email-t kaptunk. 

Előzmény: cstome (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!