Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 558

A kábelezése meg a belsejében olyan mint egy szivárvány, még azon is túl tesz, a szín majd minden skáláját felhasználták a színes kábelezésre, (mint egy szimbólum) mely a későbbiekben egyre egyszínűbb lett (kábelezés még maradt ilyen, viszont a sokszínű kábel helyett már gyakran használtak egyszínűt, kötegben).. Van egy stílusuk a Japánoknak, nem vitás.. ez nem csak ráírt meg egy része Japán, ez valódi Japán gyártmány.. Más kultúra.. más szokások és még sorolhatnám..

 

Amúgy a későbbi SVHS Hitachi-ra (VT-S80E) rá volt írva, hogy Amorphous Head. Tudja itt valaki, hogy mit jelent az Amorphous?

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 557

Az "óvódás kifestőkönyveket" pedig nem színeztem, - előre megrajzolt- , inkább megrajzoltam én a színezésre váró alakot..

 

1986-ban Nyugat Németben (az NSZK-ban) vásárolt Hitachi VT-110E-nek is ugyanilyen volt a színezete, mint a mostanában vásárolt ugyanilyen készülékemnek, mondhatni ezen nőttem fel, bezony ám..

 

Itt jutottam hozzá egy másik Hitachi VT-110E-hez tehát tényleg át lehetne keresztelni a fórum címét, de minek.. Most van kettő belőle, legalább a másik lakásba is jut egy ha ott is valamit fel kellene vennie ami érdekel..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 556

A többi törölt regisztráció is én voltam, ezt is törölni fogom, Önök vitatkozgassanak csak tovább Uraim, ezen a szakmai fórumon, én ebből kiszállok..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 555

A VT-420-as Hitachi videónak ha például lecsavarozzuk a fejet, azt csak szkóppal lehet visszaállítani, nem elég csak visszahelyezni és visszacsavarozni.. ugyanis nem lesz utána nézhető a képe.. Ezzel szemben a VT-110E-nek ha lecsavarozzuk a fejét és utána visszahelyezzük és visszacsavarozzuk, ugyanolyan marad mint a levétele előtt..

 

Nekem is volt egy Hitachi VT-S80E, SVHS, de már úgy került hozzám, hogy megpiszkálták, működni működött ugyan, viszont nem volt teljesen hibátlan, pedig fény korában (buhera) előtt nagyon jó kis gép lehetett, HI-FI minőségben.. Valószínű, hogy szakmabeli piszkálhatta meg, mert át volt hidalva a sérült IC-je, meg ott volt a hiba ahol meg volt piszkálva (Tuner korábbi áthangolása Kelleti normára).. Közben jól elszúrták a készüléket és aztán meg én bajlódjak vele..

 

az Úr megvásárolta a digitalizálót, hát jól tette, kíváncsi volt rá, hogy milyen a belseje, meg a minősége, hát megvette.. Ilyen..

Előzmény: T_Pictures (548)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 554

'Nem játszótér' - Hogy a Szomszédokból Kulka János szavával éljek erre a kijelentésre, 'pedig akartam hozni ugrókötelet'..

Előzmény: T_Pictures (549)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 553

.. az kimaradt, hogy 'és bizonyos körökben mostanában különösen elterjedt a 'fel' szót 'föl' 'föl' föl' - ként használni..

Előzmény: Peter Altenberg (551)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 552

Ha összevissza színezné akkor valóban rossz lenne, ez nem azt csinálja. Felerősíti a felvétele még inkább és csillogóan színesre, tehát azontúl, hogy színesebb, csillog is, mint egy olajozott temperafesték. Ilyen volt a miénk is, pedig első tulajdonosai voltunk és vadonat újonnan lett vásárolva Németországból.. A erős színezet kedvelése pedig ebből adódóan megtalálhatóak a tankönyveim akkori részeiben és egy ismerős által felvett magnókazettán szintén azokból az időkből, amikor arról kérdezgetett, hogy miért nem színes ceruzával, vagy vízfestékkel rajzolok, miért kedvelem annyira a Dandy elnevezésű vastag filc készletemet színezésre..

 

Utána néztem már a beállításainak (nem ezért, csak úgy általában) az alaplapján amilyen lehetőségek vannak, a képminőség minden esetben ilyen marad. A Tuner fényerejének felvételével lehet rátompítani a színminőségre, úgy mint egy tévénél, ha rányomjuk a fényerőt, a színt levágja egy kissé..

Előzmény: T_Pictures (547)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.04.18 0 0 551

off

Bocs - a "fölvenni" éppolyan helyes, mint a "felvenni".

Nyelvtanári üdvözlettel.

Előzmény: Törölt nick (544)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 550

Nem csináltál rossz vásárt. Amire kitalálták, arra jó.

 

Vannak itt időmilliomos "kollégák" akik a gyanútlan kérdezőre rázúdítják a hülyeségeiket.

Előzmény: Törölt nick (545)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 549

Ez egy házi digitalizáló célszerszám, okoska. Nem felvételre készült.

 

A monetáris kiselőadásai ugyanolyan gyenge lábakon állnak, mint a videotechnikai, elektrotechnikai ismeretei.

 

Egyébként hogy lehet, hogy vagy féltucat nick alól nyomja a sületlenségeit? Aztán mindegyiket törli?

 

Ez egy szakmai témájú fórum, nem játszótér.

 

Akik idejönnek, tanácsot kérnek, nem a VT100E-ről akarnak dicshimnuszt hallani. Meg aztán túlnyomórészt sokkal jobb gépek vannak, bagóért.

 

A magnók részegységeit meg nem kell nagybetűvel írni.

Előzmény: Törölt nick (544)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 548

Phú, így visszaolvasva már úgy látom, át lehetne alakítani a fórum címét: emeljünk-e szobrot a Hithachi VT110-nek? :D

 

Azt hittem, ez egy komoly fórum. Ennyire nem lehet elfogult egy felnőtt ember. ;) Én teszteltem vagy 20 felső kategóriás SVHS gépet, de csak a legjobbak maradtak meg. A többi repült.

Előzmény: Törölt nick (543)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 547

Hát nem sokat "agyalhattak" a tervezők rajta, mert egy teljesen kommersz, kétfejes, átlagos szolgáltatáskínálatú készülékről beszélünk. Egyébként meg nem úgy terveznek egy videót, hogy "csináljon olyan színes képet, hogy ihaj!! mert a szabvány köti őket, attól nem lehet eltérni. Ha most a gyakorlatban egy videó össze-vissza színezi a felvett műsort, mint egy óvodás a kifestőkönyvét, akkor az a magnó rossz. Egy oszcilloszkóppal érdekes lenne ránézni a frekvenciaátvitelére. Lehet, hogy jócskán utána kéne állítani.

 

Másik kérdésre: Az IC-k attól mennek tönkre, hogy szeretik a gyártók alulméretezni a tápot.

Hogy miért van egy Hitachiban Tesla IC? Miért ne? Nem egy gagyi otthoni VHS-magnóban, de egy többmilliós professzionális magnóban ott van a fél távol kelet. :D

Előzmény: Törölt nick (535)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 546

A célnak megfelel, ha be akarsz pár kazettát digizni. Nem a világ legjobb kódolóját fogod benne megtalálni, de nem is egy 800.000 forintos ADVC 700 tömörítőkártya. Amire kitalálták, arra tökéletesen megfelel. Aztán majd eldöntheted, hogy a végeredmény tetszik-e? Vagy inkább megkeresel egy videóstúdiót, ahol sokkal drágább profi eszközökkel bedigitalizálják. De valószinüleg elégedett leszel. Ezek a gagyinak tűnő felépítésük ellenére aránylag korrekt kapcsolástechnikai készülékek, nagymértékben cél IC-kel. A mechanika a gyenge pont. Nézd meg majd a függőleges kontúrokat, hogy nem girbegurbák-e, ha igen, akkor az sajnos mechanikai instabilitás, (jitter) Ha zavar, akkor keress fel profi eszközökkel dolgozó stúdiót, egyre jobb árakon digiznek.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 545
Szerintetek rossz vásárt csináltam? használt nemvolt drága elég megkímélt az állapota.
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 544

A 'borzalom', hogy nem lehet vele nem 'fölvenni', hanem felvenni, nincsen Tuner egysége, meg digitális sem, semmilyen sem.. Micsoda üzleti fogás, borzasztó, a kapitalizmus fekélyének egyik egyre nagyobb kiteljesedése.. (Vedd meg, azért, hogy digitalizálhass, ha már nincs meg reményeink szerint amivel megteheted, DVD felvevőt az Istenért meg ne vedd, s miután ezt megvetted és ledigitalizáltad a kívánt anyagodat, ezt akár dobhatod is be egyenest a kukába..)

Előzmény: maczkohathy (541)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 543

A tápja olyan mint későbbiekben már a DVD felvevő videókban is volt, már nem a korabeli trafós, melegedni viszont ugyanúgy forrósodik, ha működés után a fedlapját megfogjuk..

 

A Hitachi VT-110E pl. energiatakarékos is ha úgy vesszük, mert 110W-tól már üzemeltethető, pedig nem mai darab, sőt talán azért is valós energiatakarékos..

Előzmény: maczkohathy (541)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 542

A videózás felvételének el lehetetlenítése olyan mint az olajtársaság megfosztása Jockeytól..

maczkohathy Creative Commons License 2014.04.17 0 0 541

 

 

 

Elnézést kérek, de ez egy borzadály. Ráadásul monónak látszik.

Előzmény: Törölt nick (537)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 540

Használt, ha nem nagy kunszt levehetné a fedlapját és egy fotót róla és belinkelni, hogy milyen eljárással készítették ezeknek a belsejét.. Műszaki beállítottságú vagyok én is, nem könyvelő, ezért érdekel..

Előzmény: Törölt nick (537)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 539

Csak egy picivel, de alatta van a VT-110E-hez képest, de csak egy nagyon picit. Kiszereltségben már jócskán, könnyesebb és gyengébb műanyag technológia, már nincs minden mechanikus alkatrésznél csavar, az áramköre már nincsen sínbe téve, egy az egyben kiszedhető, amúgy nehezen hozzáférhető, itt már jobban számítottak egy az egyben történő cserére azért sem rakhatták kihajtható sínbe.

 

Későbbi Hitachi videóknál már még jobban tűnt el az a klasszikus Hitachi jelleg. VT-530-nak szép volt a képe amúgy nagyon csak már kommerszebb, pont a klasszikus Hitachi jelleg nem volt már meg. Az első generációsaknál meg, mint amit itt az Úr belinkelt, lehet, hogy még nem volt meg, a későbbiekben meg már nem volt meg..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 538

Sok sikert az ionos digitalizálóhoz, remélem sok öröme lesz benne..  -:)))

 

Amit a választás napján vásároltam HITACHI VT-420E készüléket, ezen is a Tunernél feljebb volt állítva jóval a fényerő az átlagos normától. még a tévénél is fényesebbre volt véve, a fekete nem fekete volt, hanem opálos fekete, mintha a tévén jól felnyomnánk a fényerőt és ezáltal a színt hazavágja egy kissé.. Azért írom, hogy kissé, mert még így is látszott ezen a VT-420E-n, hogy a felvétele tovább színesíti az alakok fejét a tévében, mint maga az adás, vagy a videó tunerjén keresztül, amin amúgy tovább színesedik a tévé eredeti Tunerjéhez képest. Beállítottam a videó Tunerjét a normál, köztes értékre, jó nehezen lehetett ennél a készüléknél hozzáférni, ki kellett szabadítanom, hogy hozzáférjek, de látszott, hogy már felcsavarták, mert a köztestől jóval feljebb volt csavarva amin állítani kell és a műanyag takaró hátsóját ahogy leemeltem a Tuner hátlapjának lemeze egyből leesett, holott hozzá sem értem és ha rendesen vissza van pattintva az 'magától nem szokott leesni', körömmel is elég nehéz kipattintani, körbe mindenhol vissza van pattintva ha rendesen vissza van téve, most vissza pattintottam rendesen és beállítottam a köztes értékre, ehhez még tévéhez sem kellett bekötni, mert ismerem már, hogy hogyan kell állnia, úgyhogy már ránézésre láttam, hogy el van állítva rendesen, nemcsak a képminőségen..

 

Ennek a VT-420E-nek már nem olyan jól hozzáférhető ezen része sem, a VT-110E áramköre egy sínben van, csak ki kell kicsit hajtani a hátulja is könnyen leszedhető és átmenetileg visszahajtani és állítás közben akár nézni is lehet a képernyőn, úgy, hogy semmi sem ér semmihez, tehát nem száll el a gép semmitől sem. Ennél a VT-420-nál már nincs sínben az áramkör, nehezen lehet kiszabadítani, kábeleket is ki kell húzni, mert feszül az egész, ha meg ki van szedve és főleg kihúzva úgy meg nem lehet elindítani, ehhez a Tuner visszaállításhoz mondjuk nem is kell, mert a normál értékre a műanyag állító csavar fejének állásának helyzetével vissza lehet állítani, de ez a VT-420E kidolgozottsága, belseje már nem olyan egyedi, kommerszebb és erre már nem mondanám, hogy egy életre tervezték. A szín nagyon erős és szintén felszínesíti a felvételt még tovább mint a VT-110E, de a kidolgozottsága meg azért a képminősége már nem olyan, alatta van..

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 537

Na végre megjött a ION VCR2PC VHS digitalizáló. HÉtvégén teszek fel képeket. Ma játszogattam vele szenzációs egy készülék.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 536

Nézze meg, lejjebb belinkeltem képfeltöltés formájában, a közlőkeréknél semmilyen működési szerepe nincs annak a kis fémgolyónak, a hangját tekintve igen, másért minek tettek volna be egy ilyet? Hogy még a hangja is hangzatosabb legyen.. Japán fellegvár..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 535

"varázsdoboz" "megszínesíti" - nem véletlenül csinálták meg a készítők ilyenre, gondolom pont hasonló dolog volt az agyukban mikor tervezték és készítették.. Későbbi videók közül voltak amelyek teljesen átlagosak voltak és nem ilyen képminőségűek. Gondolom ekkor még az volt az elképzelés, hogy 'egy életre szól ezen készülékek', ez látható a kidolgozottságán is, szinte mindegyik mechanikus alkatrész csavarral rögzített, hogy minden alkatrésze cserélhető lehessen, nem eldobhatósra csinálták, olyanra, hogy ne szabaduljon meg tőle soha aki megvásárolta, aki nem függős az 'talán' azzá válhat, aki meg függős, ne szabaduljon tőle soha, különben nem így tervezték volna meg, hanem mint sok későbbi videókat..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 534

Hogyan kerül egy Tesla típusú alkatrész egy Hitachiba? Elvileg mindennek Hitachi-nak kellene benne lennie, legalábbis az IC-nek legalább..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 533

1 készülék kivételével ezek mind működtek az összes Hitachi-ban melyek nálam megfordultak. Pont tegnap vitt el a szemetesautó egy ilyen IC-t, nem tudtam vele mit kezdeni, hibátlan működő IC volt, selejtezés során ki tudtam szedni úgy, hogy minden lába ép maradt, de úgy voltam vele minek tárolgassam, ment a kukába, 1 teljesen megegyező Táp egységre lett cserélve a rossz az egyik Hitachi készülékemben a Táp IC-s cserés Táp egységnek a trafója is működés közben sokkal jobban melegedett mint amire át lett cserélve, csak ez amire át lett cserélve annyiban különbözik, hogy a nagy trafó mellett van egy kis motor szerű valami amire az van ráírva, hogy 12 V, az a cserélendő tápegységen nem volt, működésileg ez befolyásolja, mert kép hang megy rendesen, az a +12 V idővel nem teszi tönkre a készülék többi részét használat közben?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 532

Mert volt már egy jó pár Hitachi videó készülék nálam, hol jobb hol lepusztultabb állapotban,  viszont mindegyiknek ment ez a típusú táp IC-je, 1 kivételével, abban pont az volt meghibásodva.. Mitől tud egy ilyen elszállni?

Előzmény: T_Pictures (530)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 531

Az Euro Scart bevitel a tévébe vagy bármibe is elvileg digitális? A Set Top Boxból Scarttal bevitt adás? Mert a Digitális technológiaként árusított DVD készülékek is Scart kimenettel jelenítették meg a lejátszott korongot. Közben egy 1985-ös készüléken is ott volt már a Scart be és kimenet. A HD a HDMI-vel valós HD akkor? Ténylegesen nézhető és szórakoztató adás mind SD, mert korábbi. Egy M3-as táncdalfesztiválok, vagy agyonjátszott Prizma, vagy Sorozat+ a filmjeinek többségéből adódóan SD. HD minőséget vagy futball vagy természetfilm csatornákon lehet inkább fellelni, ugyan M1, meg ATV is HD-ként említi a műsorainak sugárzását, csak az ezeken lévő csatornák tartalmát HD-vel tudják csillapítani, beszélgetések, meg Híradó nézése HD minőségben. :-))))

 

Egy ilyen az Ön által említett Táp IC mitől tud elszállni?

Előzmény: T_Pictures (530)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.17 0 0 530

Szerintem semmi akadálya nincs hogy boxot kössek rá, mert RCA bemenettel, kimenettel rendelkezik, de olyan szinten nem üzemeltem be hogy pontosan tudjam. Arra voltam első körben kíváncsi, hogy egyáltalán működik-e, az ékszíjait ugyanis mind megette az idő, az állás, azokat megrendeltem, de többet első körben nem, mert nem tudtam például, hogy a tápjában lévő híresen beszerezhetetlen Tesla STK sorozatú stabilizátor IC nem rossz-e? Mert ha az lett volna, akkor 99%, hogy kuka. Igy majd rendelek hozzá még Idle-t és nyomógörgőt, majd jobban tesztelem, mielőtt meghirdetem.

 

Szóval lényeg, hogy tunert RF jellel megkínálva tisztességes képet vesz fel és játszik le, és szerintem ha RCA-n a set top box analóg kimenetével megkínálom akkor biztos, hogy lehet rögzíteni a jelet.

(A box analóg kimenetén mindegy hogy SD, vagy HD, ott úgyis SD-felbontásban jelenik meg, mint kompozit PAL videójel.) A tényleges HD adás meg csak a digitális HDMI kimenetről nyerhető ki Valódi HD felbontásban.

Előzmény: Törölt nick (529)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 529

Természetfeletti abban az értelemben amennyiben a Japán csoda annak tekinthető, márpedig mivel a Japán a csúcs gyártás fellegvára, így minden készülékben ha úgy vesszük '1 Japán van'..

 

A későbbiek mind gyártásilag engedélyezett, Európai meg mindenféle Tajvani készülékek voltak..

 

A Hitachi videóján akkor nincs RCA vagy Scart csatlakozás, Media Box bekötésére digitálisan fogható tv állomásokhoz? Melyeket valljuk be például egy UPC azért tesz be a Media Box-hoz kötött csomagba, mert ott magasabb az ára. Egy Prizma, vagy Sorozat+ részint SD adásokkal van tele és még sorolhatnám mégis Digital Gold csomag és set top box kellett hozzá, egy DIGI meg tudta oldani az analóg csomagjában az adók zömét, más szolgáltató nem. Későbbi Hitachi videókon már volt Scart, vagy RCA, így az ilyen adókon lévő tv műsorokat is be lehetett küldeni a videóba, így egy Ausztrál Expressz mondjuk simán felvehető volt vele, ami a Prizma csatornán ment nem oly régen és UPC-nél pedig a Digital Goldban volt elérhető, akkor még UPC-s helyen laktunk, Telekom is Digitális csomagban tette csak elérhetővé ezeket a tv adásokat..

 

Az Ön Hitachi készüléke alkalmas, hogy az így fogható tv adást (set top boxon keresztülit) is megjelenítse és fel is vegye?

Előzmény: T_Pictures (528)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!