Keresés

Részletes keresés

kukácska Creative Commons License 2023.10.22 0 0 57685

Én pedig azt üzenem Takács Péternek, hogy fogja kézen a többi államtitkár társát és kötelezze a 133(?) bátorembert olyan rendelkezések meghozatalára, hogy kötelező legyen mindenki számára a költségvetési törvény betartása, betartatása. Most egy bérszámfejtő nem ellenőrizheti, nem hasonlíthatja össze az osztályvezető főorvosok/osztályvezetőkön felüli munkakörökben a munkabérjellegű szerződés és arra kiállított számla valóságtartalmát. Legtöbb alkalommal ezekre a számlákra az egyik nagyfőnök ráírja az "ámen, úgy van", majd átutaltatják a pénzüggyel. Ha a bérszámfejtő ellenőrizni tudja, már az első kifizetésnél kiderülne, hogy egy nap 24 órából áll, egy hónap pedig maximum 31 napból. Folyamatosan pedig senki nem dolgozhat, nem tud dolgozni napi 24 órában. Valamikor pihennie kell, idő kell, hogyodaérjen a munkahelyére, stb.

Előzmény: egonca (57666)
kukácska Creative Commons License 2023.10.22 0 0 57684
Előzmény: Kulifay (57679)
Kulifay Creative Commons License 2023.10.21 0 1 57679
egonca Creative Commons License 2023.10.21 -1 2 57672

"Ugyanis ez az "álláshalmozás" fedte el eddig a brutál orvos-, és egészségügyi szakdolgozó hiányt."

Nem egy nyelven beszélünk, az idézet eset csalás, semmivel nem lehet magyarázni

Előzmény: Patreides (57667)
Patreides Creative Commons License 2023.10.21 -1 1 57669

Nyilván muszáj behozni, akár külföldi orvosokat is, de olyat, aki ért ahhoz, amit csinál. Ha az idős hozzátartozó egészségi állapotát egy idősotthonban olyan orvos "felügyeli", aki "kígyónak lábsót, madaraknak fogsort" ír fel (viccesre fogalmazom, de egy-egy ilyen konkrét eset az egyes hzzátartozóknak tragédia), az inkább maradt volna otthon ungabunga-földön, vagy a magyar egyetem elvégzése után ment volna olyan helyre, ahol évek alatt - tapasztalt kollégák felügyelete alatt - megszerzi a kellő gyakorlatot, mielőtt az idősotthonok kiszolgáltatott lakóin próbálja azt megszerezni.

Amúgy az gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy éppen egy kerületi, önkormányzati felügyelet alatt működő, egy fővárosi önkormányzati, vagy éppen egy állami (egészségügyi, szociális, oktatási, lakásfenntartó stb.) intézményről beszélünk, a pénzhiány és az általánosan jellemző irányítási-szervezési proplémák, hiányosságok miatt borítékolható a végeredmény: a nem hatékony, rossz, a hibákat takargató, a dolgok szépre adminisztrálására ügyelő, de a valós működésre kevés szakszerű/ésszerű gondot fordító vezetés. (Felfelé nem áramlik az információ, csak a kozmetikásás megy, így lefelé olyan utasítások jönnek, amelyek a valósággal nincsnek összehangban, csak növelik a zűrzavart, a bajt... A pénz kevés, nincs eszközháttér, és csak dolgozni nem nagyon akaró, nem hozzáértő munkaerőt tudnak felvenni, akik helyett aztán az egyre kevesebb, lelkiismeretes, hozzáértő dolgozó végzi el a munkát, egyre frisztráltabban, a s***gnyaló, semmire se jó "munkaerő"-t akkor is marasztalják, ha valójában semmit sem ér,  a munkát más végzi helyette, aki nap mint nap szív miatta, és ha a régi, becsületes, hozzáértő dolgozó felveti a problémákat, és javasol, néhány ilyen után szépen lapátra teszik (részben "bajkeverőnek" bélyegzik, részben a főnökök konkurenciát látnak benne, és féltik tőle a tekintélyüket), és a még kevesebb jó dolgozóra ezután még nagyobb teher hárul, mert azok helyett is léhűtőket vesznek fel, hogy papíron meglegyen a létszám... A munkát meg úgyis elvégzi az egyre kevesebb jó, lelkismeretes, hozzáértő dolgozó.

Az idős, beteg meg a kórházban, szoc. otthonban csak hullik, az iskolában agyerek olvasni sem tud, a házakban beázik a tető, az utakat elve kátyúsra csinálják, egy hetet sem bírnak ki, stb. stb.

 

Ez irányítás szervezési kérdés, meg munkaerőgazdálkodási, munkaszervezési, meg úgy általában minden, a rendszerszervezéstől a pszichológiáig... De valójában csak mindenki fut, lohol a dolgok után, mindig adódó problémákat old meg tűzoltásszerűen, hatékonytalanség van, logikátlanság, ésszerűtlenség, pazarlás, őrület.

Legyen az állami, kerületi, fővárosi, bármilyen intézmény.

A cégek esetében is ez van, illetve lenne, ha a piac nem szelektálna... Akkor rá vannak kényszerítve a jó működésre... vagy elhullanak.

 

A kerületi gazdálkodást nem látom át, fogalmam sincs, mire megy el pénz jó hasznosulással, mire megy el pazarlással, mi működik jól, és mi kevésbé jól a helyi intézményeknél, egyáltalán, a közterületeken az is kérdéses, mi hová tartozik, kerületi, fővárosi, vagy állami hatáskör...

 

Az építésügyi miniszter (L.J.) új törvényjavaslata szerint az önkormányzati berházások mindegyike ezután állami hatáskör lenne, az önkormányzat semmiről sem dönthetne, semmit sem felügyelne.

(Nyilván azért, hogy az EU támogatás ne kerülhessen közvetlenül az önkormányzatokhoz.)

Szerintem, ha ezt elfogadja a parlament, Rákosmente is szívni fog, függetlenül a kerületi vezetés "színétől".

Patreides Creative Commons License 2023.10.21 -1 2 57667

Ennek a másik oldala meg úgy néz ki, hogy ha ennek valóban véget vetnek, többezer betöltetlen álláshely lesz az egészségügyben, és az intázmányek jelentős részét be lehet zárni.

Ugyanis ez az "álláshalmozás" fedte el eddig a brutál orvos-, és egészségügyi szakdolgozó hiányt.

A kerületi körzeti orvosaink is több helyen vannak szerződésben, de a Medical-ban is évtizedek óta olyan orvosok dolgoztak, akik ezen kívül több más helyen is végeztek munkát. (Helyi körzeti orvos volt részmunkaidőben például orvos a nagy idősotthoban is, amíg elege nem lett a tébolydából. Azóta már itt majdnem frissen végzett afrikai orvosokkal is próbálkoztak, papíron így megvolt a létszám, a szakmai tudás meg kit érdekel...? Az ellenőrzésnél az adminisztráció rendben van, az meg, hogy az orvos nem ért magyarul, és esetleg egy bárányhimlőt nem képes megkülönböztetni az infarktustól. kit zavar?)

Takács Péter nekieshet úthengerrel a veteményeskertnek, a végeredmény előre bortékolható.

Neki is javasolnám, ha tehetném, hogy "Többet ésszel, mint ész nélkül!"... De hát ez falra hányt borsó, ép ésszel mindenki azon lenne, elsősorban az állam, hogy például a Medical megmaradjon a kerületi lakosság TB alapú kiszolgálására...

De mint tudjuk, a versenyen az aranyhal érkezett be elsőnak, a remény hal meg utoljára.

Előzmény: egonca (57666)
egonca Creative Commons License 2023.10.21 -2 2 57666

"A kórháznak bűvészkednie kell...hogy valahogy kijöjjenek, de a tartozásuk így is nő"

Aha...

 

"...a költségvetési felügyelők és a pénzügyminisztériumi ellenőrök közös vizsgálata talált olyan gyógyítót, aki egy hónapban 1528 órát dolgozott. Egy helyen főállásúként, három másik intézményben pedig készenléti ügyeletben volt gyakorlatilag napi 0-24 órában papíron ez a szakorvos. Havonta több mint tízmillió forintot bérszámfejtettek neki a munkájáért. Takács Péter, azt mondta: – Üzenem a főigazgató kollégáknak, hogy ennek vége van."

Csak remélni merem, hogy így lesz!

 

Előzmény: Patreides (57278)
egonca Creative Commons License 2023.10.21 -1 0 57664

Jó cikk, érdemes elolvasni!

Előzmény: timis/temes (57663)
egonca Creative Commons License 2023.10.20 -1 1 57662

"hogy mi micsoda valójában, nem a fedőneve határozza meg"

Kivételesen egyetértek veled.

Szinte végtelen hosszú listát lehetne csinálni arról, hogy a dolgok, történések, események valójában nem azok amiknek látszanak. Fedőnév alatt zajlik sok minden

Itthon és külföldön egyarán

Szerintem érted, hogy mikre gondolok

Előzmény: Patreides (57661)
Patreides Creative Commons License 2023.10.19 -1 1 57661

Azt, hogy mi micsoda valójában, nem a fedőneve határozza meg. Én továbbra sem vagyok annyira nyugodt a kerületünkkel kapcsolatban sem, mert általánosan egyre kevésbé gyakorlat a lakosság megkérdezése fontos ügyekkel kapcsolatban.

Előzmény: egonca (56851)
mi.nyugdijasok Creative Commons License 2023.10.19 -1 0 57660

raerunk      aki dolgozik meg fiatal az ROHAN

kukácska Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57659

https://infostart.hu/belfold/2023/10/19/villamosmegalloba-csapodott-egy-auto-a-fovarosban

Nem értem ezt a körúti balesetet. Ha az Üllői felől megy a híd felé, ott egyenesen, a többi autóval párhuzamosan kellene haladnia. Ha a híd felől jön, ott is ez a helyzet, és úgy emlékszem, hogy több lámpa is lassítja a forgalmat. A Mesterről jobbra kikanyarodva a körútra, szintén van lámpa és elég nagy szokott lenni a gyalogosforgalom is. Ha csak nem arra számított, hogy még átér a piros kezdetén.

Sajnos ilyen lámpás-kanyarodós malőr az Elágnál is (szinte) rendszeres. Sokszor láttam, hogy az idős és/vagy járásukban korlátozott emberek nem érnek át a zöldön az egyik oldalról a másikra.

balassa.gyarmat Creative Commons License 2023.10.19 -2 0 57658

szlovakia lezarta a hatarainkat , ciganyaink nem tudjak oda csempeszni a migriket , mivel 2 gyerekem 6 unokam XVII oda nem hozhatjak            

kukácska Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57657

Oké. Visszafogom magam...

Előzmény: Kulifay (57654)
kukácska Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57656

Még annyit, hogy az utcánkban volt egy hatalmas kőrisfa. Nem zavarta se a járdán a gyalogosokat, se az autókat az utcában, de egyik kocsibeállót sem.

Kb. 10-15 éve az egyik házhoz téglát és egyéb építőanyagokat szállítottak. A teherautónak sikerült úgy tolatnia, hogy eltörte a fa törzsét és az egész szétverte a villanyhálózatot.

Ez egy nyáron történ, napközben hóség volt. Este amikor hazaértünk, még a mélyhűtőszekrényünk is leolvadt. Utána kb. 1,5-2 napig nem volt áramunk...

Előzmény: Patreides (57648)
kukácska Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57655

Én sem tudtam erről a fórumról. Végig nézve néhány bejelentést, ezekből már én is többet bejelentettem, de az önkormányzatnál.

A Pesti út Napkelet utca sarkánál lévő épületet vagy egy részét évek óta bérbeadják. A bérlők és a karate klubba járók ott az utcában és a régi ügyfélparkolóban szokták leállítani az autóikat. Azóta az a sarok televan szeméttel: üdítős flakonok, gyorséttermi csomagolások, pizzás dobozok, nylonzacskók, stb. Volt amikor bejelentettem és azt mondták, hogy tudnak róla, tegnap szállították el. Alig akartak hinni a fülüknek, hogy megküldöm nekik, amit hazafelé jövet kb. 20-30 perce fotóztam le.

Ugyan ezen a részen, az úttesten rendszeresen hiányoznak a csatornafedelek. Ez nem csak a zebrán közlekedőkre veszélyesek, hanem az autósokra is.

A Pesti úton az Elágtól Kert felé nagyon sok helyen belelógnak a fáklombjai a villanyvezetékekbe. Az ott élők az mondják, hogy többször jelentették a kerületnek és az ELMÚ/MVM-nek, alig változik valami. Időnként a buszsávnál beleszabdalnak a fákba, hogy ne karcolja meg a buszokat és lássák az utat a vezetők, senkit nem érdekel, hogy a vezetékekbe lógnak. Egy nagyobb szél esetén nem csak a közvilágításnak lehet annyi, de onnan vezették be az áramot a kertes házakba is.

Előzmény: Patreides (57648)
Kulifay Creative Commons License 2023.10.19 -1 0 57654

Vissza vissza  olvastalak és mit mondjak, folyamatosan politikát nyomsz.

Abban egyetértek h minden rossz irányba változott. De ezen évődni felesleges.  A probléma ugyanis ennél jóval nagyobb  minthogy itt  megoldjuk

Előzmény: kukácska (57653)
kukácska Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57653

Csak annyit írok politikáról, amely kerületi lekosokat is érint(het). Amikor Mádl temetée volt, eljöttem betegállományba, hogy ne kapjak figyelmeztetést/fegyelmit, Volt 2 kerületi kollégám, akik közül az egyik ott volt, a másik nem. Az utóbbi írásbeli figyelmezetést kapott. Nem véletlen, hogy akik a közszférában dolgoznak erősen titkolják a pártszimpátiájukat. Ez már legalább 15-20 éve így van. Előtte az ilyen munkahelyeken tilos volt a nyílt politizálás. Még az se volt megengedett, hogy pl. egy iskolában vagy művelődési házban lakossági fórumot tartsanak ha az egyik előadó politikus volt.

Egy ideje megváltozott minden, és ez így nagyon nem jó...

Előzmény: Kulifay (57642)
83eves Creative Commons License 2023.10.19 -1 1 57652

ejszaka azert nem katyuzunk mert akkor potlekot kell fizetni        de            azt hazudjak azert nerm mert CSEND rendelet van

Előzmény: 83eves (57651)
83eves Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57651

a KATYUZASHOZ sose ertettunk      hulyek vagyunk hozza     new york cityben EJJEL KATYUZNAK hogy  nappal rohanhasssanak az autok manhattanben

Előzmény: Patreides (57648)
83eves Creative Commons License 2023.10.19 0 1 57650

abban a pillanatban ereztem meg amikor a balassagyarmati CIGANY ember-csempeszekrol ugatott a ROTHADEKA

Előzmény: 83eves (57649)
83eves Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57649

szandekosan      CSAK      orbannak       szemely szerint ORBANNAK akar artani          MONITOROZOM

Előzmény: cucu (57622)
Patreides Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57648

A Járókelő nem pihen:

 

https://jarokelo.hu/bejelentesek/budapest/xvii-kerulet-rakosmente

 

Probléma meg van rendesen.

Én is láttam egy szép nagy lyukat egy viszonylag frissen leaszfaltozott úton, hetekig, hónapokig ott éktelenkedett, autók, mentők is, kerülgették... Aztán hopplá, egyszer csak föltöltötték... Na nem aszfalttal, hanem sóderrel. Hátha benne marad. :)

Ha tudtam volna, hogy van erre fórum, lehet, hogy lefotózm, és beküldöm. Bár ezért felesleges...

hamarosan2 Creative Commons License 2023.10.19 -1 0 57647

3 felesegem volt         40 evesen disszidaltam miami floridaba        most 2 nyugdijam van       1 orbantol es 1 az usa-tol

hamarosan2 Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57646

te rancos boru 83 eves picsa     kina es putyin fontosabb mert onnan is jon a money = PENZ

Előzmény: kukácska (57637)
hamarosan2 Creative Commons License 2023.10.19 0 0 57645

elpusztulsz nosteny patkany

Előzmény: kukácska (57639)
Patreides Creative Commons License 2023.10.19 -1 1 57644

Tehát, ezek szerint, most már neked is világos, hogy az "emelt szintű mentőegységek"-ről én nem írtam egy szót se, azt te erőltetted bele a kommentedbe, nekem tulajdonítva, mintha engem hazudtolnál meg.

Előzmény: Kulifay (57641)
Kulifay Creative Commons License 2023.10.18 0 0 57642

Tényleg, jó h mondod... miért nem mész át a problémáiddal politikai fórumba??

Előzmény: kukácska (57637)
Kulifay Creative Commons License 2023.10.18 0 0 57641

 

57581 hsz-od:

"Tudnék mesélni én is, pontos esetleírásokkal, naponta hallok hiteles történéseket, de azt nem szabad, mert felismerhetők lennének... és az is, aki meséli... De elég annyi, hogy bár vannak bunkó mentősök, de a legtöbbször az OBSI vagy más sürgősségi dolgozókra, illetve a kórházi ellátásra vannak esetenként alapos panaszok, nem is a mentőkre."

 

Részemről ennyi volt.

Előzmény: Patreides (57598)
kukácska Creative Commons License 2023.10.18 0 0 57639

Kár volt a Mandinernek bármit mondania. Ezekután nem azt fogják taglalni, hogy mit mond víz-csatorna-közlekedés és egyéb ügyekben. 

Egy fiatal, okos nő, aki sokat tanult a volt élettársától is. Kár volt a riportért..

Előzmény: egonca (57636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!