Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2012.09.11 0 0 27709

bocs.off

(Vannak kövek mindkét vesében, egyet biztosan mostanában hagytam el. A meglévők picik. Egy kis vastagbél tükrözés vár rám csütörtökön, amitől ezért be vagyok....)

Előzmény: Boszorka (27706)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 27708

rizling fröccs lett a vége.

Előzmény: Bubo.Bubo. (27707)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27707

vagy egy kis gyógypálinkát...

Előzmény: Vének Tanácsa TM (27703)
Boszorka Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27706

Éppen ma délután jutott eszembe, hogy mi lehet a köveddel. Ezek szerint még megvan:-(

Ezt nem lehet ultrahanggal széttörni? Férjemnél volt egyszer egy ilyen művelet.

Előzmény: szkati (27705)
szkati Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27705

Nem rossz!

Nekünk holnapra: töltött padlizsán, holnaputánra, nekem hashajtó vízzel( némi tükrözés előtt állok), férjnek meg stíriai metélt, előtte borsóleves.

Előzmény: Boszorka (27696)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27704

...csak fajditsd a szivem... 

Előzmény: nagypapi51 (27701)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27703

Bilagit helyett én egy kupica Unicumot ajánlok, sokkal kellemesebb holmi bogyónál :)

Előzmény: nagypapi51 (27701)
vf1 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27702

Reggelire a kacsazsírros, fokhagymás pirítós.....

Előzmény: nagypapi51 (27701)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27701

Akkor spékelem a bacont, ha nagyon száraz...

 

(éppen bőrös kacsahájat olvasztok, leapadt a zsírkészletem)

vacsora: omlós töpörtyű, lilahagyma, maradék túrógombóc tejfölkrémmel, bilagit.

Előzmény: beetee (27699)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27700

:))

Előzmény: beetee (27699)
beetee Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27699

.... valamint szalonnával spékelném...

Előzmény: nagypapi51 (27697)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27698

:)) 

Előzmény: nagypapi51 (27697)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27697

Megformáznám a halat, és baconba tekerném...:)

Előzmény: Boszorka (27696)
Boszorka Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27696

Na akkor főzzünk is! Ma alaszkai halfilé, petrezselymes krumpli, valamint tubusos majonézből kutyult tartár mártás.

ZsuR Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27695

Pontosan.... :))

 

1948-tól gyártották a kapuvári bacont angol piacra

 

Ha angol piacra keszitettek,  miert is neveztek volna szalonnanak?  Ami jo benne,  hogy nem bcaon szalonnanak hivtak, csak egyszeruen az angol neven neveztek... ki tudja mi okbol.  Talan fontoskodas, talan fel tudas...

Előzmény: nagypapi51 (27694)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27694
Előzmény: ZsuR (27693)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27693

:)) Kedvencem! :))

Előzmény: Vének Tanácsa TM (27690)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27692

Oh, ez mar regen nem vita, csak mosolygas es fejcsovalas....

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Bacon

 

Mert nem csak a kolozsvari szalonna fele a bacon... azt arultak, es ebbol vontak le a teves kovetkeztetest, mert:

 

Cuts of bacon

Rashers (slices) differ depending on the primal cut from which they are prepared:

Cooked rasher of streaky bacon

  • Side bacon, or streaky bacon, comes from pork belly. It is very fatty with long layers of fat running parallel to the rind. This is the most common form of bacon in the United States. Pancetta is Italianstreaky bacon, smoked or aqua (unsmoked), with a strong flavor. It is generally rolled up into cylinders after curing. In America unsmoked streaky bacon is often referred to as side pork.[citation needed]

Back bacon, ready for cooking

  • Middle bacon, from the side of the animal, is intermediate in cost, fat content, and flavor between streaky bacon and back bacon.
  • Back bacon (called Irish bacon/Rashers or Canadian bacon in the United States[citation needed]) comes from the loin in the middle of the back of the pig. It is a very lean, meaty cut of bacon, with less fatcompared to other cuts. It has a ham-like texture. Most bacon consumed in the United Kingdom is back bacon.[8]
  • Cottage bacon is thinly sliced lean pork meat from a shoulder cut that is typically oval shaped and meaty. It is cured and then sliced into round pieces for baking or frying.
  • Jowl bacon is cured and smoked cheeks of pork. See Guanciale.

Sliced jowl bacon.

  • Slab bacon typically has a medium to very high fraction of fat. It is made from the belly and side cuts, and from fatback. Slab bacon is not to be confused with salt pork, which is prepared from the same cuts, but is not cured.

Bacon joints include the following:

  • Collar bacon is taken from the back of a pig near the head.[9]
  • Hock, from the hog ankle joint between the ham and the foot.
  • Gammon, from the hind leg, traditionally "Wiltshire cured".
  • Picnic bacon is from the picnic cut, which includes the shoulder beneath the blade.[10] It is fairly lean, but tougher than most pork cuts.

 

Előzmény: nagypapi51 (27689)
Boszorka Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27691

Nem néztem utána sehol, csak az egyéni értelmeszésemről beszélek. Nekem a bacon az a vékonyra szeletelt husos szalonna, amit azt hiszem az egész világon ezen a néven neveznek. A szalonna meg szalonna, ami rendszerint hús nélküli, de lehet pl. abált, paprikás meg akármi. Leginkább hazánkban fellelhető.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27690

Én már csak azt várom ebben az újra és újra fellángoló vitában, hogy  mikor hozza valaki elő, hogy "és azt tudjátok, hogy a bacon szó tulajdonképpen a Bakonyból eredeztethető? :))))

Előzmény: nagypapi51 (27689)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27689

Nem akarom felszítani újból a bacon vitát, de ezt azért olvassátok el.

A cikk végére kívánkozik még a fokhagymás (garlic) aioli is. :)

Caipi Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27688

Nem tudom, ezzel mit akarsz mondani, ugyanis tökéletesen megfelel a tényeknek, hogy a baconszalonna azt jelenti, hogy szalonnaszalonna, akármiből is van. Ha igazad van a hasaalja-akármivel, márpedig gondolom így van, én amúgy utálom a szalonnát :-), akkor csak annál tökéletesebb a párhuzam a garlic aiolihoz, mely utóbbi megnevezésből egyenesen következik, hogy más fő összetevőjű aiolit is gyártanak arrafele, ezért megkülönböztetésül kiteszik a garlic szót. Mint ezekszerint mi a bacon szót a szalonnához.

Nnna.... vedd le azt a bőrzekét azonnal. :-)

Előzmény: öreg_néne_b (27684)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27687

Tablas bacon, ami sertes csaszarszalonnabol all... :)) .  Ennel tobb magyarazat nem is kell.

Előzmény: öreg_néne_b (27683)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27686

Persze, hogy az, de nem akarja a legtobb ember elismerni :)).  

Előzmény: Caipi (27682)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.10 0 0 27685

Vegre!  Valami pozitive is tortent...! :))  Koszonom!

Előzmény: Dalit (27680)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.09.09 0 0 27684

akárhogyan is is van, akkor is

 

Ezzel az érveléssel csak nő lehetsz. :)

Előzmény: Caipi (27682)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.09.09 0 0 27683

Semmilyen darabos szalonnát nem jelölnek meg magyarul bacon megnevezéssel, csak és kizárólag a vékonyra szeleteltet


Tehát ez a termék nem létezik:

http://www.papaihus.hu/termektar.php?termek=212&id=32

http://www.papahus.hu/termek.php?id=212

http://www.husestarsai.hu/index.php?oldal=arjegy&menu=3 (táblás bacon)

Előzmény: Caipi (27682)
Caipi Creative Commons License 2012.09.09 0 0 27682

Érdekes magyar szavakat ismersz. :-)

Semmilyen darabos szalonnát nem jelölnek meg magyarul bacon megnevezéssel, csak és kizárólag a vékonyra szeleteltet. És akármiből és akárhogyan is is van, akkor is azt jelenti, hgy szalonnaszalonna....

Előzmény: öreg_néne_b (27679)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.09 0 0 27681

NEm volt itthon bacon, csak közönséges szalonna, meg különben is a koleszterin:). Szóval olajban voltak  kisütve a darabkák, rá kis hagyma, fokhagyma, balzsamecet, bors, kakukkfű, majd a végén zöldborsó, tejszin és reszelt sajt. Nem lett rossz.

Nekem nem sűrűsödik be a tejszines szósz, bár én nem használok keményítős főzőtejszint, hanem mindenhez habtejszint.

Előzmény: Luca_41 (27677)
Dalit Creative Commons License 2012.09.09 0 0 27680

Ezek az ötletek most nagyon jól jöttek. Csináltam most a leveshúshoz egy zseniális petrezselyemszószt ezek után. Imádtuk.

Előzmény: ZsuR (27678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!