Bécsbe szűk 3 óra alatt kiér a Railjet, ami kényelmesebb is mint a repülő, és semmi dolgod nincs mint akár 5 perccel az indulás előtt felszállni a vonatra leülni és Bécsben leszállni. Nem zaklatnak a check in pultoknál, meg öntetik ki veled az ásványvizet is mielőtt felszállsz, nem kell sorbanállni a reptéren sem stb.
Bizonyára van még dögivel az örökségből, legalábbis az arra enged következtetni, hogy 600-700 000 forintot kidob havonta az ablakon röhögve, hiszen- mint mondta- teljesen ingyen adta bérbe az addig üresen álló villát Balázsnak és Péternek, ennyit pedig minimum elkérhetne a budi palotáért. Ehhez jön még hozzá, hogy semmit nem is dolgozik. Ha csak egyszerű újságíróként elhelyezkedne, s hozzájönne a bérbeadott villa általi jövedelme, illetve az a jelképes összeg, amit a lakásában élő lakótársai fizetnek, akkor már havi 1 000 000 forintról beszélünk, amiről "lemond", ebből 700 munka nélkül, passzívan.
De ha ennyire tele van, én sem értem, miért nem ad (ezen a szinten) sz*ros 3 millió forintot a projektjébe, attól függetlenül még jöhetnének támogatók, de ez így elég szánalmas.
" mai részben a Faarcot alakító színész szerintem azt a rendezői instrukciót kaphatta, hogy minden jelenetben nézzen sötéten maga elé, mert semmi mást nem csinált.." Igen, azt "a semmit" remekül formálta!
És, mondok egy bingót is! Mert a fentieket "rámutatnak" a megfejtére is, hogy miért mentek a plusz kilók Attilára?!
Íme! Nem mozog! Nem mozgatja az arcát! Nem mozognak a "mimikái!", azaz, semmi mozgás! :DDDD
(Talán, ha több szöveget kapna, a fogyás is beindulna...... vagy nem....:D)
"... Miért Miki szerepébe nincs beírva, hogy az üzletmenet mellett "csajozna", igaz tudjuk Nórára vár, de úgy tűnik nagyon jól el van kapcsolat nélkül ...."
Nóra és Miklós, mindig egymásba fognak botlani, a házuk, "belterjesség" miatt! Timi miatt pedig, a kapcsolatuk "megbonthatatlan" lesz egy életen át. Ha soha nem lesz köztük több, a barátságnál, ők akkor is úgy lesznek, mint "borsó meg a héja". Vagy, ahogy a forgik eldöntik, milyen sorsuk legyen! :DD
(Egyébként, jól láttam, hogy a "kókadt tulipános" plagizálásom miatt, megmaradt a "barátságunk, itt a barátok közt-ben?! Remélem!!:DD)
Dani jól mondta, hogy amennyi időt elpöcsölsz a repülőtereken és az oda/onnan való ki/bejutással, azzal ilyen "távolságban" máris megszűnik az időbeni előny a szárazföldi utazáshoz képest.
Bécsbe ugyanúgy a ráhordás megy kapcsolt áron, mint ahogy a Malév is azért hozta ide a balkáni utasokat, hogy aztán továbbvigye. Krakkó az kb. München, Prága távolság...
A csehek felé meg gyorsabb kerülni, mint ahogy 2008-ban Kassán át szerencsétlenkedett a nappali vonat (és az sem mindegy, hogy több utast is fel tud szedni). Most meg van azonnali átszállás a közvetlen varsói vonatról a cseh-lengyel határon EC-re, amin kajálni is lehet. Ebből még később lehet közvetlen kocsi is. Éjszaka meg átszállni se kell, még ha a hajnali 6 órás krakkói érkezés igencsak kutyának való.
"...Amúgy is ki a rák repülne ilyen közeli helyre?!..."
Hülye kérdés... Egy hosszú hétvégés átruccanáshoz pont jól jönne a vonatozás és autó helyett :P
Mega OFF
A Budapest-Bécs légijárat "mifasznak" van akkor?? Még a Malév idejében is volt, most már csak az Austrian repüli, ráadásul napi kétszer ha jól tudom. Krakkó egy nüansznyival messzebb is van
Sajnos a vonat ami "egyenesen" menne északnak (Miskolc felé, Kassán át) megszűnt, ez tudom mert 2009-ben így akartunk (lehet azóta van újra?) de csak az a vonat volt ami Pozsony-Breclav-Prerov-Ostrava-Katowice "kerülővel" éri el Krakkót, ráadásul Katowicében át kellett szállni "helyi személyre". Oké az út nem szörnyű jó a hálókocsis nemzetközi. Este 9 órás indulással a Keletiből az átszállással is reggel 8 tájt értünk oda.
Autó meg nem mindenkinek adott
Regionális légi útvonalnak jó jönne Bp-Krakkó a Közép-Európai régióban, ettől függetlenül marhaság volt a sorozatba betenni én is hülyén néztem hisz nincs járata az ismert fapadosnak
Biztos a sebtében hálófülkévé alakított, kissé huzatos fáskamrában. Valakinek nagyon köll a plusz píz, de az adottságai korlátozottak, és egyébként sem nyerészkedni akar. :)
Amúgy az Indexen közöltek egy időben érdekes apróhirdetéseket 8-10 négyzetméteres minilakásokról, de még azokat sem adnák ki ennyiért.
Nyáron megyek oda nyaralni, vonattal 6-7 órás út. Repülővel mennyi lenne? 2-3? Plusz ki kell menni Ferihegyre, 2 órával a gép indulása előtt már ott kell lennie mire becsekkolsz, megérkezés után kicsekkolni a terminálból. A vonathoz meg elég 10 perccel az indulás előtt kiérni és a pályaudvaron csak le kell szállni a célállomáson.
Ezt az egész dokfilmes szellemi fütyiverést sikerült még azzal is megkoronázni, hogy a vörös bohóc repülővel jött vissza Krakkóból.
Az csak az egyik fele, hogy nemhogy fapados, de egyéb légi járat sincs most onnan Pestre... talán volt egy darabig, vagy csak akarták, de nem lehet véletlen, hogy vagy nem is lett, vagy megszűnt hamar. Amúgy is ki a rák repülne ilyen közeli helyre?! A népeknek legalább kétharmada közúton megy oda, a maradéknak pedig ott a vonat!
A pénz nagy részét már sikerült felélnie, jó kérdés azonban, hogy most miféle jövedelme van egyáltalán...
Blamázs meg ügyes nagy manipulátor, egy többféleképp is érzékelhetően döglött lóról is meggyőzné a környezetét, hogy csak alszik...
...de ettől még ez a társadalmi felelősség duma bicskanyitogató volt. Az lehet persze az én véleményem, hogy az ilyesmi mögött kizárólag képmutatás, számítás és megfelelési kényszer változó arányú elegye áll (a hírességek jótékonykodása ugyanennek a botnak a másik vége). De ha már egy cég csinálja, akkor legalább olyasmi legyen az, ami a szakmájába vág - a Berényi Kft esetében például ésszerűen az építkezés meg a víz felajánlása karitatív célokra (pl. katasztrófa sújtotta területre) lehetne ilyen.
A való életben is szinte mindenhol működhetne ez a legkülönfélébb módokon. Még a szolgáltató szektorban is, egy közlekedési vállalatnál például úgy, hogy felújítanak régi járműveket. Egyedül a káros szenvedélyeket kiszolgáló vállalatok meg a hadiipar az, aminek más megoldásokat kell választania...
Viszont az csúnya öngól volt, mikor arra hivatkoztak, hogy a cigánykolóniát is támogatták a víztelep építésénél. Ez nagyon szép és jó, csak közben elfelejtik, hogy ott a bennszülöttek csúnyán elszarták a kalapácsnyelet, amikor feketén dolgoztattak kiskorúakat...
Emlékszem ajtóstól rontott a házba és megkérdezte van-e valami műtét, amivel meg lehetne gyógyítani, még csak nem is ártó szándékkal, csak a csaj félreértette, mert nem jól vezette fel, és úgy gondolta így már neki nem is kell, pedig mamlasz Laci tényleg jó szándékból akart segíteni mondván ha csak anyagi oka van akkor tud segíteni.
Ja, volt a mozgássérült, az kívül-belül teljesen rendben volt, csak Macilaci nem tudta helyén kezelni a fogyatékosságát (ugyanúgy ahogy azt sem, amikor Orsinak súlyos látászavarai voltak). Meg volt egy másik nő abban a keresgélős korszakában (és valóban akkor tűnt fel a travi is), akinek meg volt három elcseszett gyereke, amelyekről persze mélyen hallgatott...
Vandából az első az egy picsa volt, a második egy hideg szépség. Az első Linda már tizenévesen olyan püffedt, kiélt fejjel bírt, ami egy harmincastól is sok lenne. Noémiből mindkettő a bottal se piszkálnám kategória, túlzottan alternatívra lett véve mindkettő, ráadásul iskolapéldái volt annak, hogy rondít el egy nőt egy rossz frizura...
A Youtube-on is fentvan az első rész, Gabit akkor valaki ás játszotta, futottak pár kört MaciLacival, aztán mikor bekattant és ellopta a még csecsemő Bandikát BálnaZsuzsáéktól akkor szégyenében elköltözött a házból, MaciLacit jól otthagyva egy büdös szó nélkül. Aztán később visszatért MaciLaci életébe együtt is voltak egy ideig, aztán visszament a gyerekotthonba, ahol dolgozott faképnél hagyva MaciLacit, akinek nincsen szerencséje a nőkkel, mindenki otthagyja PszichoOrsi is lelépett a fiatal szakáccsal, Gőzeke csak púp a hátán most is nem is hozzá való.
Anno volt valami nője is, akiről kiderült ,hogy férfi volt, meg rémlik egy mozgássérült lány is.
Hanna már nem százmilliomos, hogy (természetesen házon belüli) szponzorpénzből tudjon csak hajléktalanlapot indítani? Vagy csak smucig saját tőkét aktiválni a hülye hobbijához?
Ja, az arcjátéka (illetve annak hiánya) már-már vetekszik Steven Seagaléval....:))
Lehet, a csávó arra hajt, hogy kiöregedett példaképe helyett meghívják egy ZS-kategóriás amcsi akciófilmbe egy fél hadsereget egyedül lekaratéjozó szuperhősnek?:))
A mai részben a Faarcot alakító színész szerintem azt a rendezői instrukciót kaphatta, hogy minden jelenetben nézzen sötéten maga elé, mert semmi mást nem csinált.
Nem egészen értem, Bandi később beszámolt Rudinak Milán hollétéről, vagy mi történt pontosan, mert először úgy tünt, hogy nem fog... Hogy értette, hogy muszáj volt, megsajnálta az anyját?
Úgy látszik a forgiknak is feltüntek Attis plusz kilói... Azt aztért nem gondolom, hogy direkt a sztori miatt szedte fel :D
Lucával kapcsolatban számomra az a furcsa, hogy mennyire természetes neki, hogy Milán megszökött otthonról és rejtőzködik, még az anyjának is hazudik (oké, hogy elvakít a szerelem, de azért Luca ennél józanabb és érettebb)
Nm rangsor, de aki külsőre jól néz ki szerintem (koromnál fogva inkább a fiatalok): Luca, Laura(Ábel lánya), Tilda, Aliz, Natasa, Vanda, I. és II.Linda, I. Noémi, Emma és még akik most nem jutnak eszembe
Hát akkor ez menthetetlenül nagy tökhülyeség. Kéremkaccsojjaki!
Megint nem értem, a készítőket. Nincs hiperinfláció, hogy ne tudának akár egy évre előre kalkulálni a felbukkanó kiadások számszerűsítésénél. Egész eccerűen szarnak rá. De aki leírja a kacska kis kezével, meg aki átvszi tőle és utána kiosztja mint szöveget, de leginkább az, aki el is mondja a kamerába, az mégis mit gondolhat magában???? Vagy itt mindeki olyan hülye, hogy mág az agyrák is éhenhalna a fejében???
Én Fruzsinát nem találom szépnek, aranyos, kedves, de csak ennyi. Ramónát pedig sosem találtam annak, vagyis se szépnek, se csinosnak. Azt észre sem vettem, hogy a mellét megcsináltatta, nekem így is egy tucat.
Lucának vaskos a dereka? Nekem inkább deszkának tűnik.
Én 60 ezerre emlékszem, mint előre kifizetednő összeg. Persze azt nem mondták, hogy ez hány hónapra vonatkozna. De kétségtelen, hogy nekem is megütötte a fülemet, mert azért se kapni ma már semmit Bp-en. Maximum szobát - négy másik ágyrajáróval egyetemben.
Ezzel most egyet tudok érteni, Ádám egy időben elég sunyi alakká változott, de úgy tűnik Gigi mellett tényleg a jobbik énje győzött.
Viszont úgy tűnik, Luca korábbi karakterét most "végzik ki" teljesen, persze csak képletes értelemben: már teljesen belejött a hazudozásba, és ha lopni is fog, kitérek a hitemből. Nem a korábbi "jókislánysága" hiányzik, legyen ő is életszerű, legyenek hibái, de miért kell, hogy teljesen kiforduljon önmagából? Az sokkal jobb lenne, ha Milánnak tényleg a munkával szerzett pénzből segítene (ha már a srác nem bújhat elő). De biztosan úgy vannak vele, hogy Natasa unatkozni fog, ha egyedül csúszik lefelé a lejtőn... És ahol egy rablás legitim módja lehet a pénzszűke kezelésének, ott már egy lopás rutindolog.
De az hol él, aki szerint Pesten 20 ezerért ki lehet bérelni akár egy szobát, hacsak nem ismerősnél, szívességből? Ez még Baján is nagy dolog lenne, történetesen a húgom ott él, onnan tudom... Tényleg leragadtak kb. a 90-es évek végén... :)
10-11:30 Ketész Vilmos és Berényi Bandita életkorokon átívelő performansza az online marketing fontosságának szerepéről az amatőr dokumentumfilmgyártás nézettségének fellendítése tükrében. Rúdtáncon fellép Novákné B. Gizella
11:30-13 Dr. Balogh Nóra ügyvéd vitaindító előadása a köztiszteletben álló szakmák és tudományok képviselőinek filmeszközökkel történő morális lezüllesztésének veszélyeiről - kiemelten fókuszálva a közrend és közjog és a gyógyítás képviselőinek munkájára
13-14 EBÉD a "Rózsa Bisztró" hozzájárulásával (mekiből hozatott ételek megmikrózásával, nesscafe italok karos kávégép alá preparált csészékbe történő betöltésével)
14-15:30 Holmann Hanna prezentációja az online újságírók munkájának nehézségeiről, figyelemmel a forgatókönyvírásba, filmforgatásba, való kéretlen és szakmaiatlan beleszólások fontosságára.
Az előadás támogatója a Das Forum c. világlap tényfeltáró filmrovata
15:30-16:30 Bokros Ádám vetítettképes élettörténet beszámolója "Hogyan nem mentem végül Óceániába és lettem helyette igazolványképkészítő kisiparos a wekerle-telepi áltaános iskola alagsorában" címmel
16:30-18 Özv. Schneider Ludwigné szül. B. Ágnes irodalmi pódiumbeszélgetése az anyagi rászorultság alapján visszatérő elhunyt, eltűnt, emigrált karakterek életének mindennapjairól, a világ- és szappanopera irodalmomban elfoglalt poziciójuk fényében.
18-tól ájulásig Goodbye Drink felszolgálása a távozó vendégek számára a "Novák és Tsa" ABC támogatásával
Én is próbáltam egy rangsort felállítani, a Bk női- és férfi szereplői között.
Nem sikerült, mert nagyon-nagyon szubjektívre sikeredett, nagyon kiütközött a "kinézett" és a "szimpátia" közötti különbség.
A nőknél anno jól nézett ki Illés Vanda (Kardos Eszter) , de a karaktere miatt nem volt szimpatikus.Helyes, egyben szimpi is volt a két Mátyás Tilda (Erdélyi Tímea és Szabó Erika)
Nagyon kedveltem, ergo szépnek is találtam Dr Ferenczi Orsit (Lóránt Krisztát), holott szemüveges volt, de mégis volt benne valami kisugárzás, megfogott az attitűdje
A fiúknál mostanában Illés Peti (Kiss Péter Balázs) nem a kedvencem, de "ugyanez" a karakter anno, Barna Zsombor "Petije" kedves volt. Olvasva a rangsorolásokat, Bartha Zsolt (Rékasi Károly) nevével nem találkoztam, mintha színtelen, szagtalan lenne, ez már tényleg gáz! :D
Amikor szerepelt a sorozatban, igen tetszett nekem, Szentmihályi György (Giorgio) Gyetván Csaba.
Érdekes, Berényi Zsuzsát (Csomor Csillát) nem tudtam megkedvelni. Mostanában, többször találtam szépnek Gigit, persze pofonok és ízlések!
9-9,30-ig Illés Péter előadása: „Hogyan csináljuk egy ajándékba kapott amatőr hobbikamerával univerzális filmes karriert bármi fajta előtanulmány nélkül?”
Az Uszkár és Szerencsés Gabi díjas, sehol nem ismert, de mindenhez értő filmrendező-forgatókönyvíró-szerkesztő-riporter-operatőr-dramaturg-vágó-asszisztens-büfés-stábmindenes-jégkrémárus-fitnessguru saját tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel.
9,30-10-ig Szerencsés Gabi előadása: „Vazze ezt az eszement faszságot már megint melyik hülye írta bele ebbe a baromságba?”
A semmilyen díjra nem felterjesztett erősen csökkenő nézettségű magyar szappanopera világhírű főprudecere napi élményeiről tart beszámolót, avagy mire vezet, amikor házi gyorstalpalón sebtében kiképzett nyeretlen kétéves forgatókönyvírók, meg a sorozat unatkozó, magukat forgatókönyvírónak képzelő színészei írják egy szappanopera forgatókönyvét.
"....... izzott a levegő Juli és Miki között - nem lett volna szabad ott aludnia, mert Nóra később biztosan hazament........" Nem lett "vóna", nem lett "vóna" szabad ........ hááát, persze, hogy nem lett vóóna szabad ott aludni , no de könnyű azt mondani!!! :DD De gondoljuk csak át, még egyszer! :D
Juli nem tudta, amit mi már tudunk innen a fórumról, hogy "Mikinél már-már, lekókadt a tulipán!" :DD
("DAttis" után szabadon, mert nagyon teccccett!.....:D).
Ha pedig tudta volna, mit csinálhatott volna?! Felmelegszik, majd kölcsön plédekbe bugyolálva, kint megvárja Nórát?!
No, de a viccet félretéve, mi tudjuk, hogy ez így volt megírva! :D
Ezen témán lovagoljanak még hetekig, Tudjuk azt is, hogy Luca azért állt be dolgozni a Rózsába, hogy "pénzhez jusson a kasszából", szóval "mi mindent" tudunk, mert "Bk kompatibilisek" vagyunk!:DDD
Azt nem tudni, hogy Tordy Géza nem a borász volt, hanem a szőlőbirtok tulajdonosa! ...:-)
Én arra a srácra gondoltam, aki a borászt alakította és akivel Zsófi majdnem összejött! Sajnos az ő nevét nem tudom, de szoktam látni reklámokban (pl. Trivago?).
Igen, a "parasztbácsi" az eredeti tulaja a szőlőnek, akit Tordy Géza játszott. De szerintem itt arról a borász srácról volt szó, akit Mikiék a szőlő megvétele után vettek fel, és akiről Zsófi Miki feleségeként folyton ábrándozott, bár végül semmi nem történt közöttük. A sorozatban Zalán volt a neve, de elég rövid ideig szerepelt. A srác valódi neve egyébként Kiss Ernő Zsolt.
Szerintem az irodai "nyelvlecke" után -amikor szinte izzott a levegő Juli és Miki között- nem lett volna szabad ott aludnia, mert Nóra később biztosan hazament, nem várta az irodában hajnalig Zsoltot. Sajnos ez így volt megírva és mi nézhetjük napokig ezt a szálat is.
Kezdetek kezdetén a Kertész Móni (Farkasházi Réka) bejött, az a tipikus "jó kislány" (egyetemre járok sokat tanulok mert vinni akarom valamire) típus volt, Natasa nem ilyen, lehet dögösebbnek tűnik mint az akkori Mónika, de a Kertész lány jobban tetszett, de hát nyilván szubjektív és ízlések és pofonok, az akkori Mónika 20 évvel ezelőtti "style"
Ulmann Móni mit játszott egyébként, nem ő lőtte le Mikit az egyik évad végén?
Rangsorolni nem tudok, de jelenleg valahogy váltja egymást (tetszésben nálam) Juli és Nóra a két MILF :P Sokáig Nórát láttam jobbnak (szexisebbnek) de most Julié az első hely és verjetek meg a törölközős jelenetben meg amikor felvette Miki pizsijét... Nem tudom Nórát direkt öltöztetik ilyen "öregbítő" ruhákba? Volt egy időszak amikor pont az ellenkezője volt és Nóra kifejezetten szexis volt sok öltözékében.
Szerintem is Ádám a legjobb, legszerethetőbb karakter, pozitív irányban változott, minden szempontból! A leghelyesebb, legsármosabb az a borász volt, akinek elég kis idő jutott a BK-ban, a nevét nem tudom.
Sőt, én is felfigyeltem Miklós mondatára, mely úgy hangzott nekem, mintha "felhívás lett volna a táncra?!" :D
Lehet, hogy többet gondolok a jelenetbe, mint kellene, de az biztos, hogy amikor már magyarázkodni, tanúsítgatni kell valamit, megette a fene! Nem vagyok Attila fan, de Ő az egyik karakter, akiben empátia is szorult, de az arca most másról árulkodott, rá volt írva minden!
(Most már csak az érdekel, hogy hány napig fognak "magyarázkodni"?! :D)
Szerintem a felsoroltak közül a legszebb és legtermészetesebb szépség Fruzsina és Balogh Edina.
Ramóna sokszor nagyon rosszul tud kinézni, táskás, sötét karikás szemeivel. Ha nem csinálták volna meg a mellét, tucat lenne, mert alakra Nagy Alexa is van olyan jó, csak neki meg az arca nem szép.
Diána lenne a legszebb arcú, ha nem lenne kicsit kancsal, jobb frizurája lenne és nem hízta volna be a vonásait (már a terhessége előtt).
Luca is szép arcú, de nem elég karcsú és kicsit vaskos a dereka.
Negyvenesek:
Összességében Mérai Kata a legjobb, Nóra ismét meghízott, arcra csak elől nézetben szép, különben hatalmas az orra. Szépnek láttam még Pirost, de őt nagyon hamar lapátra tették.
Mindenkoriból kb. Marenec Fruzsina (Emma), Oszter Alexandra (Francesca, ZsóFika bátyjának az első nője), Bátyai Éva (Míra, Imre vajdasági barátnője), Kántor Zsuzsa (a Liftes Brigi) meg ötödik helyre még éppen hogy be tud figyelni Konta Barbara (Hoffer Eszter).
(Ny. Diana, S-B. Edina és Szabó Erika esetében az a közös gond, hogy mindhárom bántóan bandzsa. Nagy Alexandra pedig nem lenne rossz, ha nem vágná rendszeresen azt az undok pofát.)
Aztán vannak azok, akikhez én már minden szempontból túl öreg vagyok - értsd, ők maguk ugyanúgy ezt gondolnák, mint a környezetem - de attól még talán mondhatom rájuk, hogy jól néznek ki, anélkül, hogy ezért perverznek tartanának: Szabó Kitti (Linda II.), Pertics Villő (Berényi Zita), Paku Éva (Liza I.) és Koller Virág (Luca).
Fénykorukat nézve nekem Konta Barbi volt a favorit, később Balogh Edina és Szabó Erika (ők kicsit hasonlítottak is egymásra - a hajszínüket kivéve). Érettebb korukban már Kiss Ramóna és Farkasházi Réka is jó nő lett. Nóra pedig ha épp jobb formáját futja, akkor ma is az.
De a mai fiatalok közül Görgényi Fruzsina is tetszetős, és hirtelen szép csaj vált Koller Virágból is. És ami fura, hogy valamiért bejött nálam Fazekas Júlia is.
Manusokban értelemszerűen nem mondanák listát. De sokakkal ellentétben szerintem Solti Ádám messze a legjóképűbb srác a csapatban - még ha Csórics kigyúrtabb is nála.
Éppen az előbb láttam a bulvárban Tóth Gabit legújabb párjával és legújabb frizurájával (olyan a feje, mint egy félkopasz tojás)! Nem tudom, mit csinál majd magával, mert ekkora hajhoz nem lehet hosszabbítást varrni! :D
Ha már úgyis ez a téma, a mindenkori hölgy/lány szereplő közül miként állítanátok fel egy rangsort? Szigorúan szubjektíven, ezen nem lehet vitatkozni. Mivel jelentős korkülönbségek adódnak, mindenkit a fénykorából ítéljünk meg. Nálam így néz ki:
1. Varga Izabella /Nóra/ (Kiskoromban "szerelmes" voltam belé, nem tudom, hogy a valós személyisége mennyiben egyezik sorozatbéli karakterével, de számomra vonzó a kimért stílus, s az értelmiségi attitűdje.) 2. Szabó Erika /Tilda/ (Fantasztikusan nézett ki, s még mindig csak 33 éves, örömmel látnám újra a képernyőn! Volt egy elég emlékezetes jelenete is anno...)
3. Kiss Ramóna (Sokan "szidják", pedig azért jól néz ki...) 4. Som-Balogh Edina (Bár sosem volt a zsánerem, de nem annyira bő a felhozatal, hogy ne férjen be...) 5. Csinos volt Ábel lánya, bár nyilván a nézők többségének túlzottan fiatal.
Nóra tényleg az egyik legvonzóbb volt akkoriban a női szereplők közül, bár egyszerű esetnek már akkor sem volt mondható. És ha már itt tartunk, Miki is elég sármos volt, és még haja is volt. :)
"...A tegnapi rész alapján Mérai Katalinhoz dugattyúként szívesen betársulnék, ha kufircgépet szeretne játszani..."
:) :) :)
Valami hasonló nekem is eszembe jutott... jujj elvörösödök azonnal :D
Amúgy jót mosolyogtam ahogy Miki emelgette a kopasz fejét, azt hittem csak bedumálja magát a saját ágyába Juli mellé, mert kényelmetlen a nappaliban a heverő no meg csak régen volt nővel...bár Mikitől nehéz elképzelni hogy elcsábítja más feleségét (volt ilyen mióta fut a sorozat?)
A rövid relatív, egy vállig se érő is nézhet ki jól. De a fiús, felnyírt, tüsi, tépett, bubi meg hasonlók, azokban semmi nőies sincs, épp ezért rondák. Lehet, hogy én vagyok ma már egy ritka madár a férfiak között, de nálam ha nyaktól felfelé nincs rendben egy nő, akkor tök mindegy, hogy lent mik az arányok illetve mit vesz fel...
Macilaci volt felesége, Éva - de csak Vicaként emlegették - a sorozatban egész elfogadhatóan nézett ki a korához mérten, és a viselkedésével sem volt sok baj... viszont emellett egy teljesen színtelen figura volt, nem nagyon talált az ember okot arra se, hogy szeresse, még ha az utálatra sem.
Aztán szépen hozzáment a Csirkefaterhez (Szilágyi Tamás), elköltözött vele Szeged mellé, és szült neki egy gyereket. Utána kb. Csaba halálakor bukkant csak fel, na akkor viszont már neki is rövid volt a haja. Asszem ennyi elég is róla :).
"Azért azt hozzá kell tenni, hogy szubjektív dolgokról beszélgetünk."
Igen, sok múlik azon, kinek mi a "szexi". Személy szerint Nórát olyan típusú nőnek tartom, akit meg kell hódítani, vagy aki fenntartja a jogot, hogy maga válasszon (még ha az illető kvalitásokban alatta marad is), míg Juli alapból annak jön be inkább, aki egyéjszakás kalandra vagy alkalmi kapcsolatra vágyik. Lényegében Attilának is erre kellett anno, csak az egy éjszakát újra és újra megismételték... :)
Nóra karakterén ugyanakkor sokat rontott, hogy néha elvtelenül ment bele kapcsolatokba, hagyva, hogy az akutális párja a legmesszemenőbbekig kihasználja (lásd Ábel és családja). Amíg nem döntött, addig válogatósnak tűnik (vagyi inkább csak a bizonytalanságát leplezi ezzel), de utána annyira elvakítja a szenvedély, hogy elveszti a józan ítélőképességét, és szinte bármi megtehetnek vele.
Juli valahogy ösztönösen kacérabb, elevenebb mimikájú, mint Nóra, az arcával és a hangjával is többet játszik.
Ezt én inkább affektálásnak minősíteném. Abból is annak a fajtának, ami félúton van az Aliz-féle picsogás, és a pszichocsalád mindhárom tagjára jellemző "egészpályás letámadások" között... talán még a "gügyögés" lenne rá a legtalálóbb.
Kb. olyan párost alkotnak, mint a színpadi zenés művekben az emelkedett, sokszor megközelíthetetlen primadonna és a vérbő, kacér szubrett.
Én nem szeretem az operettet, de annyit tudok róla, hogy a szubrett az valóban vérbő, de kacérnak nemigen mondható. Inkább az a fajta, aki a komika lenne, de egyértelműen rajta nevetnek és nem vele. Julinak valóban van egy egy ilyen tenyeres-talpas - vagy kevésbé finoman mondva: trampli - kisugárzása, de semmi szórakoztató nincs benne.
A lényeg viszont, hogy nem vérbő, hanem bővér, és épp ezért tényleg szereti kínálni magát a férfiaknak... még szerencse, hogy azok közül sokaknak alacsony az igényszintje.
még ehhez a témához annyit, hogy a kezdetektől nézem a BK-t és a 20 évvel ezelőtti női szereplő felhozatalban éppen Varga Izabellát találtam a legvonzóbbnak. Akkor a kváziJuli Csomor Csilla volt, a karakter ellenszenves volt, a színész nagyon mesterkélten játszotta a karaktert. Aztán volt Ullmann Mónika és egy másik egyszálbél rövidhajú nő, Novák LAci barátnője. Ullmann Mónika ebből a szempontból rendben volt, a szerepe szerint is egy kedves nő volt. Mondjuk neki a hanghordozása eleve kicsit érdekes.
Novák Laci barátnője valami Gabi volt és rövid volt a haja. Asszem ennyi elég is róla:). Játszott még a Novák volt felesége (fodrász?), rá nem emlékszem egyáltalán. Klaudiára pedig "úgy" nem tekintettem soha:)
Ezzel én - szintén nőként - teljesen egyetértek, ha Nóra és Juli szexuális kisugárzását össze lehetne hasonlítani egy skálán, akkor Nórának legfeljebb 5-öt adnék, Julinak pedig mondjuk 8-at. Juli valahogy ösztönösen kacérabb, elevenebb mimikájú, mint Nóra, az arcával és a hangjával is többet játszik. Persze Nóra lehet, hogy jobban ad magára, és összességében kifinomultabb Julinál, de ha kifejezetten a csáberőt nézzük, benne jóval több a távolságtartó impulzus, főleg a mimikájában és a testbeszédében. Kb. olyan párost alkotnak, mint a színpadi zenés művekben az emelkedett, sokszor megközelíthetetlen primadonna és a vérbő, kacér szubrett. Utóbbi körül jobban legyeskednek a férfiak, az előbbibe viszont általában a főhős szerelmes, reménytelenül, vagy ő a főhősbe, és mindenki mást elhajt maga mellől... :)
Ezt nagyon-nagyon-nagyon-nagyon, teljes mértékben megcáfolnám, megfogalmazni sem tudom, hogy mennyire... :) Ettől függetlenül tény, hogy így a 45. évére Varga Izabella felszedett néhány kilót, s a sorozat stylist-jai egy hétvégi OKJ-s gyorstalpalón végezték a szakmát, de ha azt tekintjük, hogy mit lehet(ne) kihozni a két nőből, s milyenek voltak régebben, egy fikarcnyi kétség sincs bennem.
Azért azt hozzá kell tenni, hogy szubjektív dolgokról beszélgetünk.
Nem hiszem, hogy a testalkatnak van köze a a szexuális étvágyhoz. A tegnapi rész alapján Mérai Katalinhoz dugattyúként szívesen betársulnék, ha kufircgépet szeretne játszani.
Varga Izabellában (Balogh Nórában) nem látom azt a tüzet, hozzá nem passzolna ez a szerep. Picit decensre vették Nóra figuráját
"...(Ebbe nem gondol bele egy nő sem, aki tetováltat, hogy egyszer meg fog öregedni, és akkor még rondábban fog kinézni...)..."
Erre mondta Détár Enikő (amikor még Rékasi neje volt és együtt mutogatták őket ilyen reggeli műsor interjúban), hogy ő is felvarratott magának tetkót, és mondta, kit fog már érdekelni (pláne őt) amikor a proszektúrán fekszik. Szerintem sokan így gondolkodnak....
Ha már bizonygatni kell és tanúkat hozunk még gyanúsabbá válunk :-) Különben is elég arra egy kettesben töltött fél óra, utána már bizonyíthatja valaki, hogy külön aludtak, Attila arcára rá volt írva minden, pedig nem erről híres.
Egy tanújuk van: miközben Miki és Juli reggelizett, Bandi már az irodában beszélt Lucával. Gondolom éjjel csak hazament abból a buliból és látta, hogy Miki a kanapén alszik...és esetleg reggel is összefutottak, mielőtt munkába ment, talán még meg is kérdezte: miért nem a szobájában aludt.
"Kíváncsi vagyok, hogy ezt Attila elhiszi-e?" - Nem hinné el senki, legfeljebb Attila is el akarja majd hinni, de a kétely mindig ott marad. Ha akárki más vadidegennél találta volna a házból, akkor igen, de Mikinél...
Ez fura volt, hogy Miklós azt mondta Julinak, tudod, hogy minden este itthon vagyok!
Mérai Katalin tornázik szegény éjjel-nappal, meg rezegteti ezerrel a testét powerplate-tel is, mégis egy vaskos darab nő marad. Nem áll jól neki ma már a pucéran libbenő kufircgép figurája. Varga Iza alakításában jobban elhinném.
Tuti nem azért lopakodott ki éjjel az ásványvízért, mert "égett a pokol", hiszen akkor beviszi magával az üveget. Ő ezzel szemben még ki is töltött magának egy pohárral, hogy Miki tuti felébredjen, hátha lesz valami! ...de Miki úriember maradt! :-)
Á, nem dolgozik, csak addig lesz ott, ameddig a kasszából el tudja lopni a pénzt! Kérhetne Bözsi mamáéktól is valamilyen ürüggyel, de nem, ő inkább beáll a "bűnöző barátok közé".
MÁS! Zsolt meg, a brutál erős szertől még hülyébb lesz? Ennél is?
Hát Juli sztoriját nehéz lesz elhinni, különösen azok után, hogy a multkor is Mikivel borozgatott, meg régebben volt az a közös gyerek.. Még jó, hogy Petit felhívta az este, ő valamennyire igazolhatja, hogy tényleg kizárta magát...
Greta most tényleg kétségbe van esve, vajon meddig tudják előtte titkolni Milán hollétét? Talán jobb lenne öszintén megbeszélni a dolgokat, és közösen keresni megoldást.. Már milliószor írtuk, hogy kéne összeköltöznie Natasáékkal, vajon nekik (a forgiknak) eszébe jut-e?
Ügy tűnik Zsolt és a régi haver kapcsolata tartós lesz, mostmár a gyógyszer miatt is... Bár nem értem, ha százezret visszaadott kilesz az előleg?
Juli se akart kimenni, csak kitette az üveget.... Bár az más kérdés, hogy télvíz idején olyan sürgős-e szinte meztelenül kitenni, nem érne-e rá mondjuk másnap reggel, mikor felöltözve kimegy a lakásból? Persze vhogy meg kellett oldani, hogy Mikinél kényszerüljön tölteni az éjszakát...
Hát én néha kimegyek egy szál törülközőben a kertbe, amikor nyáron napozni megyek, de ott egyedül vagyok... de gangra vagy folyosóra azért nem mennék ki igy...
Természetesen egy Juli-kaliberű "üzletasszonyra" gondoltam. :) És feltűnően sokat mutogatták törülközőbe bugyolálva, snitt nélkül, azért gondoltam, hogy valakinek bejön a stábból...
Én az egész "magánszámát" sem értettem Julinak a borozgatással meg az "alig semmivel", semmi funkciója nem volt, hacsak az nem, hogy bemutassák, hogyan lazul egy üzletasszony otthon, ha egyedül van. Vagy csak a kameraman akart gyönyörködni benne? :)
Lehet, hogy van valami egyezmény a lakók között, hogy az ajtó elé teszik az üvegeket és a közös képviselő/házmester összegyűjti és a szelektív gyűjtőbe teszi. Múltkor mintha Gizi éppen a különböző színű kukákat hordta volna a ház elő, amikor megérkezett Ádám a lufikkal!
Na igen, még ha nem is gyűjtik szelektíven - pedig ennyi jó példát mutathatnának - vagy nem visszaváltható, akkor is érdekes dolog kitenni az ajtó elé - nemcsak gangra, hanem zárt lépcsőházban is. Mit várnak, hogy majd a bejárkáló csövesek összeszedik?
Hangyának van felül a nyakán, meg az egyik kezén is, azok mind látszanak rendszeresen.
Rajta kívül Miklóson és Zsolton, meg Ottón kettő. de azok szinte mind ruha alatt vagy normál esetben nem látszó helyen.
(Meg csak a sorozatban volt Gézának és Aliznak is, utóbbiról derítette ki a kínai srác, hogy az ázsiai karakter annyit jelent, hogy "szójaszósz"... :-PPP )
Ennyi még belefér, ha valaki egy (legfeljebb kettő) kisebb és kevésbé hivalkodó képet szurkáltat magára, (még a hugomnak is van ilyen, pedig aztán belőle senki sem nézné ki)... az ÉNB-nél viszont már azok vannak, akiknek a karján alig van szabad felület, vagy még máshol se...
A tetkó nagyon klassz, de figyelni kell, hogy kivel varratjuk fel és hova. A képnek vagy feliratnak pedig az a lényege, (szerencsére), hogy magunknak tetsszen és ne másnak.
negyed deci volt, amit megivott, ettől nem tudom, ki táncol a tükör előtt, pláne ki megy ki a gangra törülközőben. a forgatókönyvíró és a rendező is idióta
Azért néha mutatják az "akciókat", szerintem rendezőfüggő, hogy ki mennyire. Egyébként szerintem a tegnapi részben túl sok időt pazaroltak el úgy Zsolt dühöngésére, mint arra, hogy Juli törülközővel körbetekerve mórikálja magát otthon. És utóbbinak tényleg semmi oka nem volt rá, hogy "zuhanykész" állapotban tegye ki azt az üres borosüveget - nekem legalábbis így "öltözve" eszembe sem jutna, hogy akár csak kihajoljak a gangra vagy a lépcsőházba, nemhogy kimenjek. Persze lehet, hogy kapatos volt már... És csoda, hogy nem csúszott le az a törülköző, pláne futkározás közben, nekem ilyen helyzetben ez lenne a legnagyobb félelmem. :)
Nekem sem tetszik egyik nemnél sem, de a BK ebből a szempontból kanyarban sincs az ÉNB-hez képest. Utóbbinál szinte már alig lehet valakit találni, akin nincs tetkó, a BK-nál szerencsére még nem itt tartunk. A női szereplők közül csak Hannánál láttam a füle mögött, most pedig Juli hátán, másra hirtelen nem emlékszem.
Nekem meg úgy rémlik, hogy nem a háta közepét és nem is a karját, hanem valahol a nyakszirt táján, de semmiképpen ott, ahol az este láthattuk! Lehet, hogy lefogyott és lecsúszott! :D
Egy idő után már nyugodtan kiengedhette, mert akkor már úgysem tud mit tenni...
Na de most meg pont a lényeget, az akciót nem mutatták, pedig az lett volna az izgalmas. Manapság már trükkökkel annyi mindent meg lehet oldani, akkor egy primitív akciót miért nem lehet mutatni? :(
Natasa... hú de mocskosul ronda ez a frizurája! Meg miért lóg folyton a kistakonnyal? (Tenyérbemászó meg jól hoppon maradt, lenyúlták a kajáját... :-DDDD )
És vajon Miki ki is használja a helyzetet, mert azért Miklós karaktere mégse olyan mint Jockey stílusa, minden nőt ágyba vitt aki az útját keresztezte. Miki meg hellyel-közzel se csajozik a meló mellett :P Már-már úgy tűnik Mikinél lekókadt a tulipán, hogy egy Bruce Willis-es filmet idézzek... :D :D :D
Még nem zuhanyozott, mert száraz volt a teste. Előtte gondolt egyet, hogy megissza a borosüveg alján maradt bort, ki is öntötte és az üres borosüveget kitette az ajtó mellé (gondolom ott gyűjtik és nem dobják a szemétbe), ösztönből, ahogy szokta, de közben becsukódott az egyébként is kifelé nyíló (mekkora hülyeség) bejárati ajtó és kin t ragadt! Be akart jutni Nórához, de ő -mint tudjuk- elment az irodájába, hátha ott vár rá Zsolt, majd ide-oda rohangált (közben majd megfagyott egy szál törölközőben és mezítláb), végül nem maradt más: becsöngetett Mikihez. :D
Szerintem vicces jelenet volt, ahogy "csattogott a lába a kövezeten és dideregve szaladozott borospohárral a kezében), még az is tudott rajta nevetni, aki utálja Julit, ha máshogy nem: kárörvendve!
Én nem tudom, meddig volt az a bor a hűtőben, én pl. nem szeretem félbe hagyni és eltenni későbbre, mert már nem olyan, mint frissen bontva! :-)
"....Egyébként, most nézem vissza a mai részt, remélem kiderül mi is történt, a kosztüm helyett, egy szál pendelyben rohangáló üzletasszonnyal?! :D..."
Kizárta magát, azt én se értem minek zuhanyozás után 1 szál törülközővel kellett kirakni a boros palackot az ajtó elé (ezt a mozdulatot láttam és én se értettem)
Ha valaki tudja, érti és látta a jelenetet Juli minek ment ki a folyosóra írja már le, köszi :D
Krisztiántól, egyenesen felelőtlenség volt Alizra, erre az "Eszetlen Katára" bízni Zsoltot!!
Nem szeretném ekézni Alízt, de Krisz, hogy is gondolhatta, hogy Alíz helyt fog állni, ebben a helyzetben?! Tudhatja, hogy Alíz problémamegoldó képessége, mínuszokban értendő, tehát nem Alíz a MK tér legtalpraesettebb embere?!
Azt még nem tudom, hogy Juli mi a csudáért szaladgált a folyosón egy szál törülközőben, meg egy pohár borral a kezében?!
Ha nem volt a másik kezében egy "retikül", akkor bizonyára nem akart menni sehová ......... :DDDDDDD
Egyébként, most nézem vissza a mai részt, remélem kiderül mi is történt, a kosztüm helyett, egy szál pendelyben rohangáló üzletasszonnyal?! :D
Nagyon jókat röhögtem ma. Juli jól megjárta (Miki biztos úriember lesz és nem él vissza a helyzettel) és Zsolt, meg Alíz jelenete mindent vitt! Azt figyeltem közben: Zsolt mikor töri ripityára a díszletfalat ajtóstól.
Nekem is fura, pedig Magdi anyus sok szempontból nagyobb "házisárkány" volt, Bözsi mama szimplán kiállhatatlan az állandó károgásával, Vili bá mégis jobban meghunyászkodik előtte.
Szerintem nem erről van szó, inkább Milán bújtatása fogja okozni a galibát, pláne, hogy megjelenik az anyja is. Majd elválik mi sül ki belőle, túl sok fantáziát ne várjunk az íróktól.
Ugye most nem őrá akarja azt ráfogni Aliz, hogy egy pedofil szatír,
Azért remélem, nem erről lesz szó, annál is inkább, mert már ezt is elsütötték Krisszel is, mikor Rudi ráfogta féltékenységből... Sztem lehet más is akár a bűnözéssel kapcsolatban is... Viszont ügy tűnik, ez a kapsolat egyre rosszabb lesz, mostmár nem csak Krisz fog haragudni Alízkára, hanem fordítva is... Úgy tűnik Tóbiásék se nagyon lesznek már egy pár Kristóffal, akkor nem értem, mit ragoznak még ezen, nem lenne egyszerűbb elfelejteni?
Disznótor a ház udvarán... na azt megnézném! Még úgy is, hogy láttam már ilyet, ráadásul nem is a Wekerle-telepen, hanem az V. kerületben!!! (Akkor ott persze nem volt olyan vicces, még úgy sem, hogy a coca már halott állapotban érkezett...)
Ja, a népi konyha a legtöbb európai országban nem különbözik az itthoni felhozataltól, ez valóban igaz...
Az, hogy ti sok halat ettetek, azért abban az is benne van, hogy 2006-ig nem volt importáru... ;-) ha egyszer a szlovén tengerparton mindenhol volt csevap a herkentyűk mellett, akkor ez fordítva is belefér.
(Én a halászlé kivételével - amúgy sem vagyok "leveses" - mindenhogyan szeretem a halat, de tudom, hogy ez elég megosztó kaja Magyarországon, tegyük hozzá, hogy nincs is komoly kultúrája, a többség nem ismeri csak a pontyot* és a legalja busát, a külföldi választékot meg csak a hekk és a halrudacska jelenti...
*a csehek is sok pontyot esznek, de ott a hiperekben nemcsak azt lehet élő változatban kapni, hanem pisztrángot is!)
Ha már jellemfejlődés: Vili bácsi hogy lett ilyen papucs Bözsimama mellett? Még Gizit is kidobta már nem tudom miért, meg Gézát is, most meg mindent lenyel, pedig Bözsimama stílusa rettenetes, mindenért lekiabálja, leszólja, tilt, leteremti.
Krisztián Luca miatt kellemetlenségbe keveredik Alizzal.
Ugye most nem őrá akarja azt ráfogni Aliz, hogy egy pedofil szatír, mert félreért valamit, amiről most kivételesen még Luca sem tehet?!... ez a vonal már a hímringyóval is kínosan szar volt...
Hmmm, végül is az tényszerűen igazolható volt, hogy Ludwig elrabolta Lizát. De így is van egy olyan probléma, hogy ha maguk akarják megfékezni az emberrablót, akkor megkerülik a törvényt, ezzel szerintem lett volna gondja a rendőrségnek. Persze a BK írói szerint a rendőrök olyan málék, hogy azt sem veszik észre, ami az orruk előtt van, nemhogy egy ilyen nem is túl bonyolult következtetést le tudjanak vonni...
Ahol szerintem a jogos önvédelem egyértelműen megállt volna, az akkor volt, amikor Ludwig fenyegette és bántalmazni akarta Ágit meg Lizát, és Ági kiütötte a vascsövekkel. Ebből viszont Gizi "tanúskodásával" meg a mindent túlszorongó Tóbi csont nélküli hamis tanúzásával bohózatot csináltak.
Natasának már korábban is voltak ilyen "bevállalós" helyzetei, de pl. amikor Hallert akarta a pisztollyal megfékezni, akkor az majdnem az életébe került. A Glória-ügytől pedig az anyja mentette meg, és ő is alig úszta meg ép bőrrel. Ezek szerint most újból kell neki egy kis adrenalinlöket?
Lehet, hogy azt akarják rajta keresztül illusztrálni, hogy aki a más kárán tanul, az bölcs, aki a magáén, az okos, aki pedig a magáén sem, az pedig... (lehet folytatni). :)
"Kiderül, hogy Natasa bevállalósabb, mint amire Rudi számított."
Ez szerintem azt jelenti, hogy minden gátlást levetkőzve beáll a bűnbandába... tényleg frankó "bűnözőfeleség" lesz belőle, gratulálok az íróknak a jellemfejlődés eme ívéhez...
Héten történik:Gigi és Ádám valami nagyon fontosat nem vesznek észre Hedviggel kapcsolatban. Júliának egyre nehezebb helytállni anyaként és üzletasszonyként egyszerre. Krisztián Luca miatt kellemetlenségbe keveredik Alizzal. Amikor Hanna bajba kerül, Balázs és Péter azonnal a segítségére sietnek, miközben a két fiú közti féltékenykedés egyre erőteljesebbé válik. Tóbiás igyekszik túllépni Kristófon. Kiderül, hogy Natasa bevállalósabb, mint amire Rudi számított.
"Ágnes kisétál szépen Németországba, a "kölcsönkért milliókkal!" - a váltságdíj millióira gondolsz (azt visszaadta), vagy a 18 millióra amit kért a két hullaeltüntető? Ez utóbbit visszaadja azt mondta.
"Talán elmondhatom, hogy először nehezen barátkoztam meg az ötlettel, hogy Bözsi mama és Vili ezzel foglalkozzanak. De nekünk, színészeknek nem az a feladatunk, hogy alakítsuk a történetet, hanem, hogy eljátsszuk. Egyébként nagyon jó a stáb, minimálisan minden színész beleszólhat például a párbeszédekbe"
"Pedig egyszerű. Akkor ment vissza Zubonyák Londonba moziigazgatni................."
Igen, egyszerű persze! Anno, a 197398-as hozzászólásomban, én is erről írtam!:D
Íme:
" Valahol olvastam, hogy a Ludwigot alakító Zubornyák Zoltán, több éve Angliába él.
Örömmel vállalta anno Ludwig szerepét, szívesen "ingázott" a két főváros között.
Talán másfél éve megműtötték térdét-, vagy csipőjét.
Amikor először megláttam tolószékben, rögtön ez jutott eszembe.
Talán így oldották meg a forgatások alatti pihentetését, hogy "tolószékbe kényszerítették".
Ha pedig ez nem volt elég a "pihenéshez", akkor megoldották az "eltüntetéssel" egy kis időre, hogy kipihenje az utazgatást, valamint pihenjen a műtött láb is. (Ha tévedtem, elnézést!) "
én még mindig nem tudom, hová tűnt Ludwig anno, a lépcső tetején hagyott tolókocsijából...
Pedig egyszerű. Akkor ment vissza Zubonyák Londonba moziigazgatni. Aztán amikor megint ráért és/vagy elfogyott a zsozsója, hazajött kisérteni kicsit. Végül csak kintragadt britföldön. Közben a lávli producerét is lapátra tették, így elfogyott az esélye, hogy szociális alapon bármikor visszaírhassák őt - míg másoknak épp mostanság jön el az idejük.
Itt semmi köze egy-egy eltünésnek, visszatérésnek a sztorihoz. Egyedül az adott színész ráéréséhez/igényeihez és persze kapcsolati rendszeréhez van.
"........a Ludwig-történet a vonatbaleset után lett pótcselekvés.......". Egyetértek gondolataiddal, mint oly sokszor, Ludwig említése kapcsán pedig, pláne! :D Visszagondolva erre az elvarratlan szálra, én még mindig nem tudom, hová tűnt Ludwig anno, a lépcső tetején hagyott tolókocsijából ........?! (jó,jó, persze a későbbiek során megtudtuk, de sokáig csak találgatások voltak ezen a téren, mert hetekig húzták a sztorit, mint a rétest).
Én, vizuális típus vagyok, szerettem volna látni, ahogy Félix kikapja Ludwigot a tolókocsiból, a vállára dobja, szalad vele a vonathoz és meg sem állnak Ulm-ig. :D)
Ha akkor, Berényi Ágnes (aki jaj de nem hiányzik!) bejelenti, hogy eltűnt a beteg férje, akkor nem követhette volna egyik logikátlanság a másikat, hónapokon (!!) keresztül. Ágnes, a gátlástalan csaló, hazudozó, bűnöző, pedig, hülyére véve a jogot, a rendőröket, a környezetét, a bűnügyből kisétál szépen Németországba, a "kölcsönkért milliókkal!", szóval, Ő volt, a Bk leggátlástalanabb búnőzője!! :((( Egyben hihetetlen, hogy megúszta a börtönt, és mélységesen felháborító, hogy a pofozkodásért más meg börtönbe kerül.............:(
Ha valaki, akkor én tényleg sokat szajkóztam, hogy "hol van Ludwig, hová tűnt a székéből, hogy feladom, már nem lovagolok rajta, hogy hol lehet.... majd vártam/vártuk vissza, majd "tudomásul vettem, hogy így "halasztották meg", és kész, punktum!"
A vonatbaleset kapcsán pedig azt írtam, hogy véletlen volt bizonyára, de kapóra jött ez nekik, és Ludwig lesz a Bk. egyetlen "halottja, akit meghalasztottak" ugyan, de életre kelt, hiszen a tolókocsiból is "felkelt... és járt ..."
(Ha "pozitív" akarok lenni, akkor már az is öröm, hogy nem "háromszor halt meg és támadt fel" a sorozatban! :)
Sajnos, Ludwig és Ági sztoriját olyan inkorrekt módon trehánykodták el szégyen szemre, no, de hogy mennyire, azt nem írom ide, mert nem "fórum kompatibilis!"
Mindezek ellenérek én, továbbra is nézem a sorozatot, mint a hüle gyerek és nyafogok tovább....... :D
Persze, nézhetem a forgik szemüvegével is a sztorikat, minden baromságával együtt, topikolhatom tovább a magam sztorijával, és így lesz egyre tovább gömbölyítve, az ami lehet, hogy nem is olyan göbölyű. (Csak, "tescogazdaságos??!!)
Persze a fent leírtak, csak az én kizárólagos véleményem!
Senki kedvencét nem szeretném megsérteni, de jelenleg, egyetlen szimpatikusan gondolkodó, eszét használó, életképes, szerethető figurát nem találok a MK téren.
Úgy érzem, hogy már nem is "barátok között" vagyok.
Elég ha azt mondta volna, hirtelen bukkant fel a halottnak hitt férje és elrabolta a lányát, majd fegyvert fogott ár és meg akarta ölni, de dulakodás közben elsült a fegyver. Akkor nem jön ak érdés honnan volt a fegyver, tiltott fegyvertartás nem bizonyítható, tanú nem volt jogos önvédelem megáll ha fegyverrel fenyegeti, valszeg simán megúszta volna.
Szerintem a Ludwig-történet a vonatbaleset után lett pótcselekvés.Persze előtte is kérdés volt, hogyan vitte el őt Félix a villából, és hogyan került fel a vonatra. De utána egyik logikátlanság követte a másikat. Ebből a szempontból már mellékes, hogy gyilkosságnak, balesetnek vagy jogos önvédelemnek tekintjük a halálát, mert ha elmennek a rendőrségre azzal, hogy megöltek egy hónapok óta hivatalosan már halott embert, akkor az lett volna az első kérdés, miért nem jelentették, amikor újra felbukkant, és főleg, amikor elrabolta Lizát - mert a holttest ott lett volna bizonyítékként, hiszen Ludwig a hamvasztásból nem támadhatott volna fel. Ráadásul Ági több bűncselekményt elkövetett, úgymint tiltott fegyvertartás és fegyerviselés, továbbá nagy összegű csalás. Úgyhogy szerintem ez semmiképpen sem lett volna olyan sima ügy.
Én is láttam, lehet, hogy tévedek, de szerintem ők nem a BK gyorstalpaló forgi-képzőjén tanultak...:))
Meg szerintem abban a sorozatban Csányi Sándor vagy Szervét Tibor sem írogathat bele a forgatókönyvbe, ha éppen olyan úri kedve van (lsd. a BK-ban Várkonyi tata)
Pont erről a jellemfelépítésről beszéltek a "Csak színház és más semmi" forgatőkönyvírói (Divinyi Réka és Goda Kriszta) délutána valamelyik Dunán. Konkrétan meghatározzák, hogy a sorozat végére kinek honnan hová kell eljutna. Aztán ha ez megvan, akkor felöltöztetik az adott karaktert, majd kidolgozzák a konkrét szerepét, szövegét. Közben végig ott vannak a rendező(k) mellett a szkriptesek, akik nem csak a különböző időpontban felvett de azonos jelenetek ruha- és frizuraegyezésére figyelnek, hanem arra is, hogy az adott forgatási etapban a figura érzelemskálája épp hol is tart.
Igaz, az csak 6 rész. De nem hiszem, hogy legalább félévente ne lehetne a BK esetében is csinálni egy ilyet - és azt havi szinten folyamatosan kontrollálni.
Ági valószínűleg megúszta volna börtön nélkül (jogos védelmi helyzetre hivatkozhatott volna az ügyvéd, szemtanú nem volt), így meg egész életében retteghet, hogy mi lesz, ha ez kiderül...
A figurák legtöbbje kidolgozatlan, jellemrajzként, háttértörténetként csak pár odavetett vonást kapnak. Hogy milyen az adott figura élete, háttere, hol-mit-miért-hogyan-mennyiért csinál, az mind-mind mellékes, csak a Házban történő dolgok számítanak. Ezeket a karaktereket még Oscar-díjas színészek se tudnák élettel megtölteni....
Lehet balesetnek is tekinteni, de akkor sem normális, hogy el van sunnyogva. Miért nem vállalta be Ági, kapott volna 3 év börtönt (gondatlanságból elkövetett emberölés miatt), 2 év múlva szabadul, és addig nem szerepel.
Természetesen és/vagy szisztéma szerint. Aki bűnöző az menne a kóterba, aki meg csak idióta, az a zátosztályra. A pasik kasztrálása mellett a nőkkel ezügyben nem foglalkoztam. Bár, igazad van, kéne! Mert csak úgy lehetne kizárni, hogy a házból bárki is továbbörökíthesse a BK kórt...
Tudod, ez így nagyon elkeserítő... úgy látszik, a BK írói nagyon utálhatják a fegyveres testületeket, mert a rendőrséget nettó idiótáknak állítják be, a hadseregből leszerelt katonák meg bűnözőnek álltak... szégyen, gyalázat...
Ilhilla szerintem csak ironizált. A készítőkön kívül normális ember nem gondolja, hogy bármelyik jellem ebben a szarozatban követendő, vagy akár csak respektálható lenne. Mindet azonnal le kéne csukatni, ki kéne heréltetni és minimum elmegyógyintézetbe zárni. Retardált barom a Mátyás király téren 10 évestől a 100 évesig bezárólag mindenki.
Bocsi, most olvasom, hogy lemaradt a szöveg végéről a :D
Természetesen nem gondoltam komolyan azt az "emberbaráti -és testvéri "szeretetet, csak arra reagáltam, hogy Te azt írtad: "szerethető" Krisz és Rudi. :-)
Szerintem nem fog összejönni a rablás, ezért lesz szükség Andrea anyagi segítségére és visszatérésére.
Kriszre még rá lehetett fogni az utóbbi időben, hogy pozitív irányba változott, de Rudi aztán tényleg minden volt, csak szimpatikus nem.
De Krisz is elvesztette a rokonszenvemet, ahogyan mindent sutba dobva, minden erkölcsi skrupulus nélkül azonnal indult bűnözni - amit a "testvéri és emberbaráti szeretet" sem ment.
Az az emberölés inkább volt baleset, és voltaképpen el lehetett volna simán rendezni, ha egyenesen mennek vele a rendőrségre, de abból persze nem lehetett volna bonyodalmakat csinálni...
Ők bűnözőket rabolnak ki, és szerintem majd megbűnhődnek érte, ellentétben Mágnessel. aki ember ölt, és ptt van Attila és Miki, akik ezt igyekeztek eltussolni. Ezt én sokkal durvábbnak tartom. Persze a rablás sem helyes.
"Csupán testvéri -és emberbaráti szeretetből mennek rabolni, hogy Zsolt műtétjére pénzt szerezzenek!"
Ja, testvéri és emberbaráti szeretetből lehet rabolni, mást pisztollyal fenyegetni? Akkor bocs, én kérek elnézést!
Nekem pedig az ilyen mocskos, gátlástalan, minden aljasságra, bűncselekmény elkövetésre azonnal kapható tengő-lengő csávók akkor sem számítanak pozitív karakternek.
"Mit kért Tóbiás Alíztól? " Hogy ne szervezzen neki több randit. Aztán meg összefogtak, hogy segítenek egymásnak visszaszerezni a régi szerelmüket, Kristófot, Kriszt.
Kriszt és Rudolfot szimpatikus, már-már szerethető karakternek állították be
Sztem meg pont nem tudtak velük mit kezdeni, főleg Rudival, már kezdtem én is megutálni, ahogy folyton turbékoltak Natasával, pláne meztelen.. Mellesleg sztem Csórics Balázs igenis jó szinész, csak mostanában nem volt mit eljátszania...Nagyon is jól adja az eredeti Rudit, ezt a minden csibészsége ellenére szerethető karaktert. Ez egy mese nem kell mindig a valóság szemüvegén kersztül nézni... (Szlogen : Barátok közt minen megtörténhet, és meg is történik) Kriszék eddig is csináltak durva dolgokat, pl. fegyverszállítmány eladása, ez legalább csak pénz, ezzel nem lehet ölni... :D Lehet, hogy a végén semmi nem lesz az egész rablásból, nem kell mindent véresen komolyan venni.. Viszont Alízkának még jól is jöhet Zsolt durvasága, közelebb hozhatja Kriszhez...
Kriszt és Rudolfot szimpatikus, már-már szerethető karakternek állították be,
Ilyenek is maradtak! Csupán testvéri -és emberbaráti szeretetből mennek rabolni, hogy Zsolt műtétjére pénzt szerezzenek! ...és ugyanezért tette Krisztián harcképtelenné a bátyját egyetlen mozdulattal!
Szerintem valami átvágás lesz a dologban, mert egy 30 milliós műtétnél mire lenne elég a 3 milliós előleg?
Én nem értettem, hogy Novák a saját nevére rendelte meg a cuccot a webshopból? Gondolom, Vili bácsiéknak egyáltalán nem lesz ismerős sem a név, sem a cím, amikor a csomagot postázzák! :-)
Nekem nem snassz a krumplipüré, de pl. a rántott hús hasábburgonyával már igen. :) Megsúgom, van répa- és zellerpüré is, mindkettő finom, legalábbis szerintem. Amúgy én is a középút híve vagyok, elég nyitott vagyok például a mediterrán konyha irányába, de szerintem a magyar gasztronómia sem csak az üzemi konyhák kínálatából meg a hagyma-pirospaprika-étolaj variációiból áll. Mi pl. odahaza elég sok halat ettünk, és nem csak rántva és karácsonykor (akkor pont nem hal volt a menü, de máskor nagyon gyakran került az asztalra). Amúgy tudtommal pl. a francia népi konyha sem kevésbé rusztikus a magyarnál, ott sem mindenki a "haute cuisine" ételeit fogyasztja. A vajdasági szerb és a horvát konyha is sokban hasonlít a magyarhoz.
Egyébként egyszer láttam egy videót, amin amerikai fiatalok kóstolgattak jellegzetes magyar ételeket, és a reakciókból ítélve eléggé ízlettek nekik. Ha lesz időm, előkeresem. Szóval szégyenkeznünk nekünk sem kell, persze attól még a krumplipürét nem kötelező szeretni. :)
Ja csak annyit még ehhez a témához, hogy Ambrus Attilának hallottam egy nyilatkozatát, amelyikben elmondta, hogy volt olyan biztonsági őr, aki évekig pszichológushoz járt, akit pisztollyal fenyegetett (aki ugyanis a pisztoly előtt áll, az nem tudhatja, hogy tényleg le akarják-e lőni, vagy nem).
Na a BK-sok szerint meg egy ilyen fegyveres rablás teljesen természetes, mindennapi dolog, ha valakinek pénzre van szüksége. Idióták!
Nekem meg az nem tetszik, hogy ennyire természetesnek tekintik: ha pénz kell, menjünk rabolni.
IRL is van, hogy nagyon kell valakinek valamire pénz, de kíváncsi lennék 100 emberből hánynak jut eszébe (de úgy, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga), hogy jó, nincs gond, akkor majd holnap kirablok egy pénzszállító autót. (Amely akciónál azért előfordulhat az is, hogy a rabló lelő valakit, de az is, hogy őt lövik le.)
Csoda, hogy Bartha cégének nem az a neve, hogy "Bartha Vendéglátóipari és Bűnöző Kft."
De nem értem a karaktervezetést sem.
Az utóbbi időben Kriszt és Rudolfot szimpatikus, már-már szerethető karakternek állították be, ehhez képest most mind a kettőből öt perc alatt megint egy gátlástalan, a legsúlyosabb bűncselekmények egyikének elkövetésére azonnal kapható aljas, lelkiismeretlen bűnözőt csinálnak.
Nekem nem tetszene, ha Zsoltból ismét előhoznák a vadállatot. Korábban már megtörtént, amikor majdnem agyonverte Zsófit. Ahogy Alizzal bánik az előzetesben, az rossz emlékeket idéz.
Arra viszont én is kíváncsi leszek, hogy Juli mit keres Mikinél.
Ha jól emlékszem, az volt a sztori, hogy Vili és Géza mindig közösen lottóztak, viszont Géza egy alkalommal elfelejtett beszállni, azonban Vili épp akkor nyert és abból vette a tévét. Géza pedig fel volt háborodva, hogy Vili nem akar a nyereményből adni neki, még a tévét is ellopta egyszer :D
Azt hiszem, Magdi vette rá Vilit, hogy vigye vissza a tévét a boltba, hogy béke legyen otthon (de ez nem biztos)
Ezt a Novák Lacit, hamarosan el fogjuk veszíteni! :D Meg fogja ölni a sárga irigység! :D
És! Viliékkel, a legjobb barátságba vannak! Mit szóljon akkor az ellenségük?!
De a két kis öreg is "ért ám a cukkoláshoz"! Már azon sem csodálkoznék, ha Vili bácsi disznóölést rendezne az udvaron.Na, ez kellene még csak Lacinak! Csorogna is a nyála, leselkedés közben. Utána meg sápítozna Gizinek, hogy ezeknek a Viliéknek, még a "kerítés is kolbászból van"! No, de az sem volt semmi, hogy csupán, a "nagy barátságukra" való tekintettel, képes volt még a a "barátja" honlapján is nyomozni "barátai gazdagsága után!" Ez,legalább olyan alja dolog volt, mint ahogy Bözsi mama kosarában turkált tegnap...............
...és miért vette fel Miki köntösét? Csak nem a "nyelvórát" folytatták és közben iszogattak,s leöntötte Miki a ruháját, ezért levetette, mert az ilyet azonnal ki kell mosni...és ha már ott van, ott is aludt?
Na most Alíz is megkapja a magáét... Persze ez Krisznek biztos nem fog tetszeni... Juli mi a fenének ment át Mikihez? Na megismerjük Milán elvarázsolt anyukáját is...
Ha mégis lesz baba, egyszerű a megoldás, Ádám menjen egyedúl fotózni, addig Gigi itthon marad Hedviggel. Mire a pici megszületik Ádi is itthon lesz, és együtt elintézik az örökbefogadást...
Aha, világos! Még be kell szereznem nagylyukú precskelőt, egy 3 literes telletőt (mert csak kétliteres van) és egy kidreppált sütőrocsonyát, de menni fog (remélem, adnak elég valutát a pénzváltónál)... majd küldöm a megrendelést és utalom a lóvét! :D
Krisznek igaza van, Zsolt csak veszélyeztetné az akciót, bottal sántikálva... Ezek szerint beavatták Nórát, vagy mivel vették rá, hogy kamu találkára hívja Zsoltot?
Akkor Hedvig most elvetél? Akkor nincs tovbb probléma...
Laci nagyon rá van kattanva erre a szex témára, úgysem nyugszik, amíg az öregek be nem vallanak mindent... :P
A rántott kaja (nemcsak hús, hanem hal, gomba, sajt is) önmagában nem a sátán műve, én is szívesen fogyasztom, de inkább csak akkor, ha ott helyben sütik ki nekem... ha már előre elkészítik - márpedig ez az üzemi étkeztetésnek ugyanúgy rákfenéje, mint a hétvégi meg "ünnepi" nagy étkezéseknek - akkor már nem annyira élvezhető.
(Továbbá az osztrákoknál Wienerschnitzel-t enni baromi nagy közhely, a belga-holland konyhában viszont marha jó, hogy mindent képesek kirántani... és ha úgy vesszük az indiai pakóra is egy alfaj...)
Kicsit titkos, de annyit elmondhatok, hogy a gondosan előnevelt és négyévente visszavágott kenguruuszonyt főzés előtt 5 hétig slumpetmártásban rizetteljük, majd onnan kivéve apró freckákra metszük. A kisebb darabokat félretesszük, majd a zanzát kétszer átruttyantjuk egy nagylyukú precskelőn. Az így kapott metériát háromliteres telletőben négy órán át rottyantjuk. A meglaccosodott rempőt ezután ezüstszulfikiddel átmosott rézplatnyira sfészeljük és ott és pár percig sruffrettáljuk. Vigyázni kell, hogy ne ácsmorodjon meg nagyon, ugyanakkor kellően hőlleteggé váljon. Ha kihült, hozzáreppesztjük félretett darabokat. Az így kapott gremmát egy előre kidreppált sütőrocsonyára hámzlizzuk és ott készre mentáljuk.
Ha kihül, átmelegítjük majd -5 fokra visszaratováljuk. 2-3 óra lümmesztés után kávéspoharakba glukkoljuk és ízlés szerint ízesítjük németalföldi hetronómmal vagy csehmorvai lyágosfriggel.
Kisérőként münszteri glükksodrányt kínálunk mellé. És jó étvágyat kívánunk!
"......... alig van valaki aki beránt kajákat, vagy minden vasárnap rántott húst csinál. "
Először is nem akarok "valaki" lenni, másodszor meg igen röstellem, de én még bizony, "berántok" vagy habarok! :DD Egyébként, meg éljen a rántott hús!!!! :DD
Fűszerek... na az a másik, amiben ráadásul még a sok főzőműsor sem képes elszakadni a sémáktól, akármit is készítenek. Mindenhol az megy, hogy: "egy csipet só" - zutty, rászór egy marékkal - "kicsi bors" - zutty, rászór egy marékkal...
Pár újfajta fűszerezési trükk, néhány ritkább alapanyag még beleférhet egy átlag háziasszony főzési spektrumába, de városszerte csak egy fellelhetőségi helyen kapható, hat órán át pácolandó, 15 ezerbe kerülő argentin kenguruuszonyt senki sem fog hetente lefőzni, csak hogy megtörje a fél óra alatt összedobható rántottkaraj "uralmát".
A pénztelenség elfogadható indok. A tehetségtelenség csak az elkészítést zárja ki, attól még máshol eheti (ehetné). De az igazán komoly gond az igénytelenség, és nemcsak a fogyasztói, hanem a másik oldalról is.
Jó persze, Bözsimamából tényleg csak főzeléket, krumplis/káposztás tésztát meg pörköltöt tarhonyával nézne ki az ember, hétvégén esetleg húslevest rántott csirkével, "ünnepek" környékén meg töltött káposztát. Azt már mondtam korábban is, hogy én nem bírom az ilyesmi kajákat*, de talán még ha nem is így lenne, akkor is furcsa lenne, hogy folyton hangot kell adna annak, hogy mit tesz a családtagjai elé. Juli is főz, Gizmógizi is (Nórát ellenben nem nagyon látni a konyhában - Emíliát sem, amíg volt - Hangya meg inkább csak akkor, ha valakivel jó fej akar lenni), de érdekes módon ez egyiknél se beszédtéma.
(*van középút is a világon ezek és az általad említett másik véglet között)
tegyünk már különbséget a sztár és a celeb között. Aikről itt ti írtok, azokra a celeb jelző illik. Bruce willis, Gryllus Dorka, Stallone, Brad Pitt sztár. Kim Kardashian és az egész bagázsa celeb. Tessék behelyettesíteni ezt a magyar viszonyokra-->WossalaR inkább celebséf.
Nem a celeb státusz zavar, hanem az, hogy nagyon könnyen osztogatják a "sztár" címet.
Ki a sztár? Robert De Niro, Leonardo DiCaprio, Helen Mirren, Emilia Clarke... ők sztárok. Hogy jön hozzájuk a "BK sztárja", a "sztárséf", vagy horribile dictu az ÉNB hangsúlyozottan névtelen "sztárjai"?
Megengedem, egy tévésorozatnak is lehet sztárja. De ne legyen már mindenki az, aki beáll a kamera elé, és elmond két mondatot! Mert most kb. itt tartunk. .
Sztár az, aki a maga területén tartósan minőségi produkciót tud nyújtani, és letett már valamit az asztalra.
Tény.
Egyedül az nem biztos, hogy pénzszállítót vagy pénzszállítmányt kell-e úgymond "eltérítenie" (ezt nem értettem tisztán), bár az eredmény végül is ugyanaz.
Jó kérdés. Talán, mert így van megírva a Szent Forgatókönyvben.📖😛
Amúgy a való életben is létezik az alvilágban a "tippadó" figurája, lehet, hogy ez a Soma(?) is ilyesmi...
Miért kell ez a demagóg "ebben az országban" szöveg?! Ne haragudj, hogy erre külön reflektálok, de két dolog húz fel mindig, az "ebben az országban", illetve a "mai fiatalok"... Amennyiben korrupcióról beszélgetnénk, akkor még helytállóan is használhatnád az első szófordulatot, nade, amennyiben "sztárok" kiléte merül fel, nagyon nem.
Nehogy azt hidd, hogy más országban nem kapnak "celeb státuszt" valóságshow-játékosok, kiöregedett, középszerű sportolók, illetve más, tehetségtelen egyének, akiket a pórnép (s titkon az értelmesebbek is, utóbbiak az éles életviteli kontraszt miatt) szórakoztatónak talál. Külföldön sem a szimfonikus zenekarok karnagyairól cikkeznek a szennylapok. Sem a valóságshow, sem a sok "tehetség"kutató, sem a Celeb vagyok, sem más, hasonló, selejteket kitermelő műsor nem magyar találmány.
Egyébként ez tény, vagy csak felvetés, hogy Zsoltnak pénzszállítót kell kirabolnia, ráadásul a saját embereivel? Mert ha valóban ez lesz a "kis meló", az elég érthetetlen, mert ha rábízza az emberek toborzását, s a szellemi kitervelést is, s nincs beépített ember, stb., akkor miért nem csinálja meg Zsolt maga? :D
Most attól még, hogy kiderült, a hímringyóból kéretlenül lesz pótapuka, Vilibácsiék meg műbrokikkal csencselnek, nagyon pótcselekvés volt ez a tegnapi rész. Annyi derült csak ki belőle, hogy Tádénak van biciklije, és hogy az az Irma-hasonmás banya is ott lakhat a házban, különben honnan ismerné a hülyegyereket.
Igen, a krumplipüré snassz. Még ha nem is ezt a gasztrosznob nőszemélyt vesszük alapul, akinek a kajáldájában akad néhány "magyarosch" étek, azért nagyon nem véletlen, hogy egy rendes vendéglátóhely igyekszik szakítani az üzemi konyhák kínálatával. (Épp elég fájdalom azt hallgatni, hogy Bözsimama miket főz...)
Persze ettől még a chutney is egy túltolt valami...
Nem tudom, a lakótelepen ahol lakom van egy jó "kifőzde" inkább önkiszolgáló étterem elég színvonalas de elérhető áron, ott is lassan minden nap van vmi chutney :D
Ott valamit eltoltak. A Konyhafőnökben és a Celeb vagyok...-ban is érthetően beszélt, legalábbis én úgy emlékszem. Nem hinném, hogy azóta megváltozott volna...
Eddig nem volt szüksége rá (gondolom én), a BK stábja meg úgy gondolhatta, minek erre költeni a pénzt, hiszen úgyis csak egy-két jelenete lesz, az meg olyan lesz, amilyen lesz...
"Már csak egy kérdés van, hogy neki fizetett a stáb ezért a pár percért, vagy ő nekik, hogy még "sztárséf"-nek is nevezték..."
Azért egy főzőműsor helyezettjéből, majd megmondó dominájából elég gyorsan sztárséffé avanzsált (és valószínűleg ezt komolyan is gondolja magáról, ha engedte, hogy így hívják, hiszen saját magát "alakította").
Egy Széll Tamás meg azt nyilatkozta, hogy őt ne hívják sztárséfnek, azért még nagyon sokat kell dolgoznia....
"Nem hivatásos színész, és önmagát kellett alakítania. Ezt jól megoldotta."
Ha a való életben is ilyen érthetetlenül, motyogva/hadarva beszél, akkor szuperül...:) (Volt olyan mondata, amelyiket háromszori visszahallgatás után sem értettem teljesen, pedig, ha igaz, magyarul beszélt.)
A hivatásos színészeknek van olyan, hogy "beszédóra" (ahol a szép, artikulált beszédet tanítják nekik), azt tuti, hogy ilyennek még a 100 méteres körzetében sem járt sosem.
Elkéstem a válaszokkal, mert mire ideértem, már többen is válaszoltak, "kielégítően". :D
Nekem, már egy morzsácska válaszolandó kérdés sem maradt! :DDDD
(Egyébként meg, a piszkos munkát Krisztián és Rudi végzi majd, a labdába rúgást, esetleges ijesztgetéseket, seggberúgásokat is elvégzik a "féllábú" helyett!) :D
Nem tudom, hogy Hedvig mikor fog szülni, mikor telik le a kilenc hónap - fene tudja. a Bk univerzumban mennyi is az annyi, a "kihordási idő??!!" :D Egyben, azt remélem, hogy ez idő alatt, nem arról szól majd a történet, hogy Gigi és Hedvig oda-vissza fogja kísérgetni egymást,, orvostól, az ultrahangig?! :)
Szívből örülök, Vili és Bözsi "megtollasodásának"!
Éljenek is egy kicsit, kuporgattak eleget bizonyára, és a koporsónak nincsen zsebe!
Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy a tükör előtt örömködő, vidám és táncikáló Bözsit kedveljem-e, vagy a sunyin szarrágó, a kuporgatásért morgó öregasszonyt?! Ahogy "álcázásképen" átroncsolt a kisboltba, és vásárolt nyafogva pár "gramm" felvágottat, mert többre nem telik, háát, ezért viszont, kinyílt a bicskám, pedig nem akartam falatozni!
Ami nem tetszik, hogy eszetlenül vásárolnak, költekeznek, mintha Aliztól "tanulták" volna, ami ugye lehetetlen!
A szép, modern hűtő helyett, vehettek volna egy egyszerűbbet, és kicserélhették volna inkább a konyhaszekrényüket!
Ugyan is, unom már, hogy azt a libakaki színű, vagy milyen szekrényt kell néznem, immáron lassan húsz éve! :DD
A szobabútorról nem is beszélve! Főleg, amelyikben a pénzes dobozt tartják - ország-világ előtt, hatalmas titokban! -, amelyből (még nagyobb titokban!), lopkodják egymás elől a pénzt!
Ami pedig a "Hannát, Petit és Balázs" triót és nyűglődését illeti, nem is tudom mit mondjak?!
Egyébként is, Hannának már nem sok lehet hátra a szülésig.........nem soká lesz már a sorozatban .......
Balázsnak, ha lejár a "látogatási ideje a sorozatban" akkor a szlogenével, hogy a sármjával el tud intézni mindent,.........sok sikert kívánok a civil szférában!
Petinek is sok sikert kívánok, mint "hivatásos vőfélynek" , szintén a civil szférában...........:D
Mert félnek, hogy az új tulaj idehozza a saját embereit, és lapátra teszi a régi garnitúrát, ami végülis benne van a pakliban... Persze akkor se az a megoldás, hogy lenullázzuk a hely renoméját... :P
Alizka meggyőzte Gizit, hogyha más veszi meg a rózsát, akkor Krisz szomorú lesz, őket meg kirúgják :D (mondjuk normális főnök nem is tűrné meg őket hosszútávon, főleg Alizt)
Nem úgy filmezik, hanem megint ráadnak valami zsákruhát, meg a terhességbe amúgy is belefér az általános hízás. És szerintem a sorozatban nem rakódik teherbe, csak csalódik Blamázsban meg a bohócban is, aztán visszatakarodik Hannoverbe.
Olvasom: Nyári Dia még tavasszal is fog forgatni a BK-ban, pedig már elég jól látszik a terhessége. Azt nem árulta el a cikkíró, hogy beleírják-e a terhességet a sorozatba, vagy úgy filmezik, hogy ne látszódjék a hasa. Lehet, hogy mégis lefekszik valamelyik sráccal, vagy esetleg egyszer ezzel, máskor azzal és majd azon megy a vita: ki az apa? :D
Lehet akár rémálom is, de korábban úgy tűnt, Hanna már nem ódzkodik annyira Balázstól, mint korábban, és hát nekik egyébként is van "közös múltjuk". Ezért gondoltam, hogy az "átváltozás" azt is takarhatja, hogy tudat alatt Balázsra vágyik, amin még ő maga is meglepődött. Azért kíváncsi leszek, az álom után vajon Petihez fut-e, és tényleg őt rohanja le, vagy pedig megengedi, hogy Balázs rohanja le őt - ha egyáltalán bárkihez elmegy kettőjük közül. :)
Igen, Hedviget logikus lenne beköltöztetni a padlásszobába (mert az kisebb, egyszemélyes garzonnak ideális), Ádám és Gigi pedig mehetnének Gigi lakására - persze ha az a lakás "játszik" még, mint díszlet.
"...aztán attól fél, hogy a másik exe addig-addig teper, amíg tényleg ledumálja róla a bugyit valamivel..."
Julit itt sokan kurvának nevezitek, de Hanna micsoda, Ottó fütyijére is ráült egy pillanat alatt (jó pár résszel ezelőtt) minden lelkiismeret furdalás nélkül, és korábban se tiltakozott ha valakivel összejött mindjárt le is feküdt.. szóval ennyi tartása van, most láttuk elmélkedni, álmodni de már ma este "Balázson lesz"...
Bevallom, érdekes lenne, ha Gigi pl. takarítana, vagy főzne a lakásban, miközben "aláfestésként" Vastag Csabát üvöltetné, mint "X faktoros tehetséget"! :D
Azokat a "hangulatfestő zenéket" is ő csinálta, amiket egy jelenet végére, vagy a napszakváltásra be szoktak tenni. A zeneszerzőt meg sorozatoknál is ki szokás írni - illetve a jellegzetes témák első megalkotóját is, ha ez változik - még ha nem is mindegyik egy Vladimir Cosma...
De hogy "xfaktoros tehetség" - ez nagyrészt képzavar, másrészt azoknak a többsége is ugyanaz a hulladék, mint amit most bömböltetnek. (Az oltári ricsajokban is ez megy mindig, persze ott is S. Krisztián - akiről nem tudom, van-e valami köze Som Lajoshoz - a "zenei" elkövető...)
Hedvig nagyon sietett valahová (este?), csak nem valami pasi van a dolog mögött? Lehet, hogy a gyerek apjával jött ismét össze? ...de még mindig a szállón lakik. Igaz, Gigi ad neki alkalmanként pár 20 ezrest, de még mindig nem értem: miért nem költözteti be a szép lakásába, vagy miért nem költöznek oda Ádival, jobb mint a kicsi, igaz gumifalú tetőtéri.
Egy pénzszállítót kell kirabolni, és ehhez összeáll a nagy trió: Zsolt, Krisz, és Rudi (featuring Natasa).
A patkányt Vili bácsi fogta az udvaron, ki is múlt szegény, aztán Aliz kikukázta, és bedobták Gizivel a Rózsában egy nagyjelenet keretében, hogy elijesszék a potenciális vevőt. Kicsit túl jól sült el...
Szerintem a 30 milliót is megkapná rá... de hát egyrészt nagyon sürgősen kell a pénz, másrészt meg ez a BK...
Nem tudom. Talán nem. Elképzelhető, hogy csak azért szerepel a névsorban, mert annak idején ő szerezte a főcímzenét, és jogi okokból meg kell említeni a nevét.
A "nyekergetett" semmitmondó zenék helyett berakhatnák mondjuk néhány X-faktoros tehetség számait, alighanem mindenki jobban járna, és hát úgyis egy istálló...
Volt mikor hetente jött a spamgyűjtő címemre egy bicikliriasztó reklámja, hogy csak most csak nekem leárazva 20 ezer ft-ért, micsoda találmány, felrakod a biciklire és ha megmozdítja a tolvaj anélkül ,hogy kikapcsolná kóddal, amit csak te ismerhetsz 100 decibellel vinnyog majd. Alapvetően nem rossz dolog, de az Ebayen 2 dollárba kerül kb. ingyenes kiszállítással és kb. annyit is ér, a lopást nem akadályozza meg max. ha a közelben vagy meghallod és talán még időben odaérsz, de ahogy az autóriasztókra se figyel már a kutya se, miután mindenkinek van, erre se fog senki, a következő sarkon meg lerúgja a vázról egy telitalpassal, mert csak egy ócska műanyag vagy kiszedi belőle az elemet és kész.
Sokszor rendelek én is az Ebayről kameraállványt, usb kábelt meg hasonlókat, több hónap alatt ér ide, de ingyen van és minőséget se várj egy noname kínai terméktől ,de nem is mondják, hogy az lesz és annyiért kapod amennyit ér. És bizony nekem is volt egy pár ezer ft-os kínai mp3 lejátszóm, ami jobb minőségben vett fel hangot mint egy profi márkás, 20x annyiba kerülő diktafon. Ugyanazt a műsort haverom egy cirka 30 ezres erre való digitális diktafonnal vette fel, én meg kb. 1500-ért ebayezett kínai nevenincs ipod koppintás mp3 lejátszóval, a diktafon inkább zajt vett fel mint értelmes hangot az én felvételem meg teljesen elfogadható lett. Egymás mellett ültünk az előadáson.
Volt szerencsétlenségem látni a pénteki rész végét, kis melót mond az uzsorás, de mégis mi az, amit el tud vállalni Zsolt sántikálva? Be kell törni valahova? Meg kell fenyegetni vagy verni valakit? Sántikálva egyik se fog menni, még a labdát visszarúgni se ment neki a játszótéren egy gyereket se tudna megijeszteni. Adócsaláshoz meg pénzmosáshoz meg nincs meg a gógyija, nem is az ő asztala volt.
De hogy került a patkány a Rózsába, amit emlegettek, hogy azért nem kapott hitelt a banktól? Egyáltalán mi köze a kettőnek egymáshoz? Fedezetként 3 misire nehogy már ne legyen elég, egy kávéház/kocsmba/bisztró/vegyesbolt, aminek forgalma is van, csak a berendezés többet ér ennél, akkor is ha patkány van és mondjuk ÁNTSZ fertőtlenítés kell.
Bözsimama még mindig nem tud szabadulni ezektől a szegényparaszti sémáktól, hogy hiába van sok pénzünk, akkor sem élvezzük ezt, hanem az egészet kuporgatjuk az ínséges napokra, és közben leárazott műhúst (v)eszünk. Mert ha nem így teszünk, akkor szájukra vesznek minket a körülöttünk lévők, és az micsoda szégyen.
(A másik ilyen séma, hogy ha nem folyton teszel-veszel, sürögsz-forogsz otthon akkor egy tétlen munkakerülő vagy...)
Borszőlőné meg túltolja ezt a gyerekdolgot, ebből egyenesen fog következni, hogy Hedvig - aki nevéhez illően tényleg egy kicsit bagolyarcú (de nem annyira, mint a nyomozó csaj (Olívia) volt), mégis kellemesek az arcvonásai, a haja pedig különösen szép, pláne hogy olyan hosszú - aztán vagy elveszíti, vagy a szülés után nem akar róla mégse lemondani, mert rendbe jön az élete...
Nekem inkább úgy tűnt, hogy ez egyfajta rémálom volt: ő Petibohócról ábrándozik, aztán kiderül, hogy nem az van ott, hanem Blamázs. Tehát inkább az lehet, hogy még mindig a paprikajancsiba szerelmes, aztán attól fél, hogy a másik exe addig-addig teper, amíg tényleg ledumálja róla a bugyit valamivel.
(Ez a magassarkúban botladozása viszont inkább röhejes volt, mint erotikusan csábító, csakúgy mint a vörös bohóc kockahasa - mármint egy kocka, az is jó mélyen elrejtve... :-PPP )
A fürdős zombit sem tartották többre, Fossálle Roziból sem lehet többet kihozni. Már ez is jóval több volt belőle az elviselhetőnél, az egész személyiségével padlót lehetne súrolni.
Már csak egy kérdés van, hogy neki fizetett a stáb ezért a pár percért, vagy ő nekik, hogy még "sztárséf"-nek is nevezték...
Az még rendben lenne, hogy van egy felelős (storyliner? nem tudom mi a neve hivatalosan), aki a főbb szereplők történetének csapásirányát kijelöli. Hogy kérem ebben az évadban innen-ide kell eljutni velük, a részleteket pedig megírják a kicsik. Na de akkor az lenne a minimum, hogy odafigyeljen a kívánt egyedfejlődés ívére. És ha valamelyik bedolgozó hülyeségre vetemedne, akkor azt kigyomlálja.
És az is lenne a feladata hogy figyeljen a ritmusra. Hogy ha valamit elkezdenek (pl Nóra betársulása az új irodába), akkor az nem csak egy két epizódos illusztrációja legyen a nagy népi semminek, hanem immáron részévé váljon az adott karakter életének. 20 év után ugyanis már baromi unalmas hogy csak névkártya szinten legyen fontos a szereplők házon kívüli élete.
Béla - 49 éves gyári munkás (hogy hol, hol mit, hol mennyiért - az nem érdekes)
Judit - 32 éves asszisztens (hogy hol, hol mit, hol mennyiért - az nem érdekes)
Csaba - 41 éves eladó (hogy hol, hol mit, hol mennyiért - az nem érdekes)
István - 73 éves nyugdíjas (hogy honnan ment nyugdajba, hogy addig mit csinált, mihez ért - az nem érdekes)
Nóra - 49 éves ügyvéd (hogy hol, hol mit, hol mennyiért - az nem érdekes)
Ádám - 40 éves fotós (hogy hol, hol mit, hol mennyiért - az nem érdekes)
Attila - 49 éves levitázlett magánnyomozó és befektető, jelenleg htb (hogy miből él, mivel telnek aktív napjai - az nem érdekes)
Rudi - 35 éves ex zsoldos, bűnöző (miből tengeti ócska mindennapjait, mit akar az élettől - az nem érdekes)
Hanna - 26 éves képzettsége homály, néha újságot ír (hogy mit akar az élettől - az nem érdekes)
Gigi - 25 éves "örökös" (hogy csinált-e bármit is már az életében, mihez ért, hova tart - az nem érdekes)
Egyébként érdemes rámenni a BK hivatalos oldalán lévő "további szereplőkre". Évekkel ezelőtti tulajdonségaikkal vanna fent az oldalon. Van köztük aki kétszer is jelen van, miközben évek óta még csak meg sem említik (Kertész Géza), van akit a régi alteregója (is) alakít (Illés Péter, Kertész Mónika), és van aki a tripla halála ellenére máig él (Schneider Ludwig).
Mit várjunk akkor a "tegnap még vidéken voltam szinházi mindenes" szintű frissen leakasztott bedolgozóktól?!
Azért fura, hogy ennyi ember van a BK megírásában, meg még két dramaturg is, mégis ennyi hiba van a cselekményben, logikátlan meg nem életszerű dolgok, ez a lány is most bekapcsolódik a semmiből, talán egy részt sem látott, de már ő a forgatókönyvíró...
Nekem meg az tűnt fel, hogy a zeneszerző: Som Krisztián!
- Kinga (Balogh Edina) férje lenne? No fene!
- milyen "zenét" kell szereznie? Csak nem azt, amit állandóan nyekergetnek a kisboltban, meg a Rózsában? ...vagy azokat, amelyek inkább "effektek"-nek mondhatók? ...mert a főcím már 1000 éves lesz!
Közben utánanéztem, és a vezető író meg az immár 6 fős írói csapat továbbra is megvan. Ezek szerint fordítva lehet a dolog, mint ahogy feltételeztem: az írói csapat felel a cselekményszálakért és a párbeszédekért, a forgatókönyvíró pedig mindezt leírja filmesítve, pl. megjelölve a kameraállásokat, esetleg a szereplők arckifejezését, reakcióit, stb. Tehát a cselekményért nem ő a felelős. ☺
Megtaláltam a hölgy FB-profilját és ott az áll, hogy a Gyömrő Színházban színésznő, miután ismertebb fővárosi színházakban is megfordult. Szerepel is az adatlapja a társulat tagjai között. Ezenkívül más színházi projektekben is részt vesz.
A dolog azért érdekes, mert korábban egy 5 fős csapat jegyezte a forgatókönyvet, és volt még egy vezető író, akit külön tüntettek föl. Vagy az is lehet, hogy a fenti hölgy írja a csrelekményszálak szinopszisait, a jelenetek kidolgozását meg egy másik csapat végzi.
Tényleg érdekes volt az álomjelenet, lehet úgy értelmezni, hogy Hanna látszólag Petiről ábrándozik, de a vágy valódi tárgya Balázs. Az álmok néhe felszínre hoznak olyasmit, amit nem akarunk magunknak bevallani. És eltekintve attól, hogy a bugyiletolás kicsit közhelyes volt, számomra ez az erotikus álomjelenet és az ébredés utáni tanácstalanság szimpatikusabbá tette Hannát. Sőt, még Balázs is rokonszenvesebb lett, mert most nem nyomult, hanem csak diszkréten átadta a lánynak a cetlit. Tényleg kíváncsi leszek, hova fut ki az egész.
Amúgy Hanna ébredése után folyton az járt a fejemben, vajon hány óra lehet, és Balázs mióta várhat rá. ☺
Bözsi mama akkor csinálta volna jól, ha az ékszerek mellett vesz egy normális rádiót Vili bácsinak, a régi Sokol helyett! Még jó, hogy az öreg "annyira akarta", hogy tartsa meg az ékszereket, mert ha visszavitte volna Bözsi, max. törtarany áron vették volna vissza tőle!
"....ezentúl én is csak a ribanc jelzőt fogom használni a ribanc Julival kapcsolatban... "
Ugye szokták mondani ha egy férfi "fűvel-fával" összefekszik az tök természetes, de ha nő csinálja ugyanezt akkor ribanc (qurva, stb...) most tök mindegy egy filmről vagy a valós életről beszélünk...
Juli ha Dallasba játszott volna elkapta volna mindegyik Ewing fiút (abból is három volt legalább), meg lett volna még az intéző (Ray) is :D
Ha Csóricsnak volnának színészi képességei, azét meg tudná tölteni élettel a figuráját. És nem csak felmondaná a szövegét, (saját magát is) lesajnáló arckifejezéssel. Megkapóan billeghetne a bűn és a tisztesség határmezsgyéjén, éreztetve mindazt a vívódást, melyet a békés bénázás és a könnyű de veszélyes illegálalitás közötti választás okoz benne. Ha jó színész lenne, a Natasa entelektüelségének és a saját proliságának ellentétességéből fakadó konfliktusokat is jobban ki tudná domborítani. Mert bár az írók által kreált történetben nincs túl sok mozgástere, azért annál mégis egy kicsivel több van, mint amit a játékával végül a képernyőre tesz. De ha csak a sörözve döglés szintét nézzük, még azt is sokkal érdekesebben lehetne megmutatnia annál, mint ahogyan azt tenni képes.
És ezzel vissza is térünk az alapproblémához. Jelesül, hogy itt egy-két villanáson túl nem produkál senki sem értékelhető színészi teljesítményt. Még a "nagy öregegek" sem.
OK., mivel úgy látom, Julival kapcsolatban a más topictársak által használt "ribanc" jelző nem zavar, csak az "ordaskurva", ezentúl én is csak a ribanc jelzőt fogom használni a ribanc Julival kapcsolatban.
"Esetleg azért a változás, mert Juli nem akar gyereket?"Könnyen lehet, meg azért, mert Julinak most tényleg a cég a fontos, nem is annyira a közös életük Attilával. Amúgy Attila részéről jogos igény lenne, hogy végre legyen közös gyerekük, ne csak Alex és Juli gyerekeit nevelgesse (mondjuk közülük már csak Máté maradt otthon). Másrészt Juli most minden inkább szeretne lenni, mint újra kismama (amint 3 gyerek után teljesen megértek, ráadásul 2-nél nem is volt a helyzet magaslatán, ami a nevelést illeti, és ez még nagyon enyhe megfogalmazás, úgyhogy ezen a háttéren inkább ne legyen újabb gyerek, mert csak rosszul járna). Remélem, azt azért nem fogják eljátszani, hogy Juli másodszor is Miklós ágyában köt ki, és újra teherbe esik...
Ez egyébként olyan hihetetlen jelenet volt! A faházban még mennyire oda-vissza volt Attila Juliért, már-már letépte róla a ruhát, alig várta, hogy ágyba bújjanak, most meg: inkább a színpalettát tanulmányozta! Ekkorát váltott volna? Esetleg azért a változás, mert Juli nem akar gyereket?
Különben Juli volt a hibás, mert az kellett volna mondania: "nézd, Attila, mit szólnál, ha a hálónk ilyen színű lenne, mint a ruhám?" :-)
Nem mondtam, h Attila izgalmas karakter. A nem unalmas meg nem feltetlen jelent izgalmasat😌 Szamomra van vmi megnyugtato a karaktereben. Julit viszont csak a kft erdekli , igy szep lassan elnyomja ot es eszre sem veszi. Aztan persze szarul esik Julinak h nem tepte le rola Attila az uj ruhat.
Ügy 8-10 évvel min. Miki már 6-8 éves volt, mikor megszöktek, és az apjuk csak azután alapított új családot... IRL 5 év van köztük. Azt nem mondanám, hogy Miki fiatalabbnak tűnik, de vagányabb az biztos...
No igen, annál a korábbi hátranyaltnál tényleg jobb, ez tény. Sokkal fiatalabbnak néz ki a mostanival és szakáll nélkül. A kinézetével most abszolút semmi probléma nincs, kizárólag a karakterrel.
Az a családfa elágazás rég el lett már felejtve az írók részéről. Szerintem már maguk a szereplők sem emlékeznek rá, hogy valaha játszottak a sorozatban... Itt a figurák hetente újjászületnek. Új múlttal, új jelennel. Illogikus jövővel.
Pedig még egy pihentetett magánnyomozóval is lehetne mit kezdeni. Odaát a II.-en Hózentróger Kálmánt épp most reaktiválják Bánatestű Karola mellett.
És a minta-családapaságba hogyan fér bele a Julival hónapokig folytatott légyottozás a padláson, amiért még csak lelkifurdalása sem volt?
Inkább az hogy fér bele, hogy Tádéval többet foglalkozik, mint a két saját vér szerinti gyerekével?! Sem az nem elég mentő körülmény, hogy "vasárnapi apuka", sem pedig az, hogy a 20 év körülieknél nem a szülők állnak a középpontban. (Sőt, pont hogy amilyen az anyjuk, amiatt igenis lehetne igényük az apjukra, mint "ellenpontra".)
Attila karakterével nem az a bajom, hogy unalmas, hanem hogy hiteltelen. Értem ezen azt, hogy először kikiáltják magánnyomozónak, aztán otthon keni a vajas kenyeret Máténak, miközben alig mozdul ki otthonról - utóbbival nincs bajom, csak a kettő kontrasztjával. Ráadásul egyfelől ő a minta-családapa (ezzel sincs bajom), másrészt viszont a törvényt jócskán áthágva falaz Ági bűncselekményihez (ezzel nagyon is van). Tehát akkor egyfelől minta-családapa, másfelől pont ezt a státuszát kockáztatja a bűnpártolásával? És láss csodát, eddig még sosem bukott le! És a minta-családapaságba hogyan fér bele a Julival hónapokig folytatott légyottozás a padláson, amiért még csak lelkifurdalása sem volt? Másfelől jó pont, hogy azóta kitart Juli mellett, bár egyszer félrelépett Nórával - jó, mondjuk a pillanat hevében. :)
Ami Domokos László játékát illeti, az elég gáz - szó szerint: színtelen és íztelen, a szagtalanságról nem tudok meggyőződni. :)
Julival kapcsolatban annyi észrevételem lenne, hogy végül is kizárólag a Berényi-világban mozogva nincs is nagyon más szórakozása, mint a család férfitagjaival kikezdeni. :) De ebben legalább következetes, amióta valamelyik Berényi-fivérrel van együtt, azóta külsősre rá sem néz... Más kérdés, mennyire életszerű, hogy valaki két Berényi fivérrel él egymás után házasságban - igaz, egy "külsős" után, akitől viszont az összes gyereke van, és igaz, András nem volt vérrokona Attilának -, ráadásul egy harmadik Berényi testvér cégében dolgozik.
Ja meg az asszony karriert épít az ilyen családban (most nem a sorozatbéli családra gondolok).
Egyébként Juli egész kinőtte magát a hivatásos anyuka (vagy hogy hívják az ilyet) után titkárnőcske volt majd üzletasszony még a férjurát is lekörözi karrierben...
Hol van már a magánnyomozó "Magnum" Berényi Attila ??? :D
Na de akkor mi ebben a karakterben az izgalmas? A mozgalmas? A néznivaló? (Direkt nem a színészre kérdezem - mert Domokos maga a tehetségtelenségbe csomagolt dögunalom -, hanem a karakterre.)
Mert pl Csórics is szar "színész", de a figurája még így is okot adhat némi izgalomra. No de Berényi faarc Attila? Háááát...
Micsoda?!?!?! :D Kutya nem állított olyant, hogy az őt megformáló színésznő a valóságban is ilyen lenne, sőt, még csak a személye sem merült fel, ezt most nem is értem. Senki nem idióta, mindig a karakterről van szó, nem a színészről, leszámítva Nóra elhízását és Aradi Balázs színészi antitalentumát.
Őszintén szólva, a mai napig nem túlzottan bonyolult ilyen módon (sok) pénzt keresni, gyakorlatilag bárki előtt ott áll az út.
Az emberek releváns része félelemből és/vagy nyelvtudás híján és/vagy a lehetőséget nem ismerve a mai napig nem rendel termékeket egyenesen Kínából, esetleg a néha hónapokig húzódó ingyenes szállítás intervalluma tántorítja el őket, vagy éppen- ez nagyobb összegű tételnél, nem vibrátornál számottevő- a garancia adta biztonság igényének okán rendelnek határainkon belülről.
Anno én is foglalkoztam ezzel gimnazistaként, többnyire telefonokat értékesítettem, 5/1-et fogtak vámon, a többi gond nélkül bejött, s apróhirdetési oldalon óriási haszonnal elkelt. A végletekig egyszerűsítve, ami 50 dollárért landolt nálam, miután vártam rá másfél hónapot, az utána egy héten belül Vaterán, Jófogáson garantáltan elment brutális árréssel, túlzottan igényes fotók, vagy komolyabb marketing sem nélkül is. Őszintén szólva, ész sem sok kell hozzá, büszke sem vagyok rá. Persze, mikor komoly vállalkozásba kezdtem, s felmértem, hogy akkora tételben már kizárólag üzletszerűen lehetne csinálni a "kereskedelmet", ami már ezerszer összetettebb, kisebb haszonkulcsú út, szépen lassan abbahagytam az egészet, az utolsó értékesített szállítmányom 30 darab e-cigaretta volt. Ha valaki figyelmes, s körülnéz a legpopulárisabb kínai oldalakon, másnap pedig piacon, plázákban, el fog csodálkozni, hogy ugyanazok a kütyük, telefontokok, stb. sorakoznak a polcon, háromszoros árréssel.
Ha életszerű szálat szeretnének bevinni az írók, ezt az üzletet meg lehetne támadni, hiszen nem feltételezem, hogy Vili bá' könyvelést ad le, áfát fizet a vámon, garanciaszolgáltatást érvényesít, magyar nyelven címkéz, s úgy alapból, bejegyzett tevékenységként üzletel... :D
"Ez a Juli ragyog, virul, és úgy ugrál a Berényi fiúk között, mint méhecske a virágok között. Szinte már, fürdik a "Berényiekben"!"
Az különösen ízléses volt, amikor a koszos padláson fürdött a legjobb barátnője pasijának (egyben a férje testvérének) a "termésében", és ezt követően pedig - még a termést magán viselve, mivel a padláson nem lehetett zuhanyozni - jópofizott a "legjobb" barátnővel és a férjjel.
Aztán meg a padláskant csalta meg az útszélén a kocsi hátsó ülésén a bátyjával.
Felkészül: Berényi Blamázs, előbb-utóbb az ő farkára is rákéredzkedik a minden Berényire gerjedő Ribijuli.
Az első rész végére kapcsoltam oda és látom: vettek egy bazi nagy ezüst hűtőt, ami alig fért el a régi helyére. Inkább cserélték volna le az az ósdi ruhásszekrényt, amiről mindig az jut eszembe: "miért támasztották a szekrény oldalához a vasalódeszkát? ...talán mert annyira rozoga, hogy összedőlne?"
...és kidobhatnák már azt a ronda faliszőnyeget is, ami mellette van, meg azt az özönvíz előtti kétágú állólámpát...meg a nappali összes berendezését!
Kíváncsi leszek, az öregasszony mire vett ki pénzt a "trezorból", csak nem másik sminkkészletre? ...mert a szeme úgy volt kifestve, hogy először azt hittem, Vili bácsi vert be neki egyet!
Rájöttem, mért megy olyan jól ez a vibrátoros üzlet. Bözsiék biztos felvásárolják az összes neten kapható vibrázort, aztán a sokszorosáért eladják, mert ugye másutt már nincs... Másképp nehéz lenne elképzelm, hogy lesz ebből nyereség... :D
Attissal nem is lenne baj, ha közben meg nem eröltetnék ezt az akcióhős szerepet, kém volt, jól verekszik, most nyomozó... Hát igen ehhez képest egy elpuhult kispolgár, ráadásul tényleg háztartásbeli...
"Attilán nincs mit sajnálni, lassan tényleg beéri Andrást az unalmas házastárs kategóriában."
Ha valaki normális, akkor unalmas egy filmben, ezt elismerem (bár kaptak már Oscar díjat átlagos ember megformálásáért), de azért sok nő örülne ilyen átlagos férjért. Szerintem.
A szerb tanulás erőltetése nevetséges, pláne annak tudatában, hogy Szőke Zoltán eredetileg Szerbiában született és a felesége is szerbiai származású. Ha valakinek, neki tudnia kell(ene) szerbül.
Ez a Juli ragyog, virul, és úgy ugrál a Berényi fiúk között, mint méhecske a virágok között. Szinte már, fürdik a "Berényiekben"! (No, nem a "Berényi vízben"........ )
Attilának, a "Kárpátok James Bondjának", már gyanút (szagot), kellett volna fognia Julin?!
Igen, erre én is felkaptam a fejem, bár már nem emlékszem pontosan, mit mondott. A párbeszédírókat gyakran van miért megdicsérni, még ha most "hozott anyagot" használtak is fel (értem ezen a viccet a mókus jobb PR-járól). :)
Attila csak magára vethet, nem lehet mondani, hogy Juli nem próbálkozott felkelteni a figyelmét... Pedig egy időben nagyon be volt indulva Julira, olyannyira, hogy szinte már az lett unalmas. Még Máté iskolájába is belopakodtak "édeskettesezni". Igaz, ennek már van pár éve.
Ami a szerb kifejezéseket illeti, koccintáskor tényleg a "živeli" használatos, a "na zdravlje"-t inkább tüsszentéskor mondják. :) Egyébként kb. ez jellemző a BK készítőire más tekintetben is: van egy felületes ismeretük a dolgokról, néha pontosnak tűnik, de olykor kiderül, hogy tüzetesebben megvizsgálva nem állja meg a helyét. Csak annak bosszantó valamennyire, aki tisztában van a dolgokkal.
Hát az a Bandika nem normális, komolyan. Most szerelmes Lucába vagy mivan? Azért falaz neki hogy közbe mással szexelhessen? Minek kínozza magát? Voltam én is ilyen helyzetbe de egy idő után már leszartam a csajt...
Akkor mondjuk úgy, hogy nem csak Lucáért...Persze nyilván a kiscsaj is erősen motiválta a szökésben.. Azért az anyját sem értem, ha még azt is szeretné, hogy a fia kövesse őt a missziós munkában, azért az érettségit csak kivárhatná, pont egy ilyen okos, intelligens kölyök ne fejezze be az iskolát.. Meg mondjuk azt sem ártana megkérdezni, hogy egyáltalán érdekli-e az egész...
Zsótiabéka viszont a nap mondását szolgáltatta a tegnapi részben, mikor a "rossz marketing"-ről beszélt, amit pont egy patkány okozott... ilyen zseniálisan beleszőni az utalást a viccre a patkány és a mókus közötti különbségről... :-DDDD
Attilán nincs mit sajnálni, lassan tényleg beéri Andrást az unalmas házastárs kategóriában.
Közben meg megint ez a szerbül gagyarászás... most az "egészségedre" (na zdravlje) verte le a lécet - elhiszem, hogy ez nyelvileg helyes, de azt echte szerbek mondták nekem, hogy ilyenkor azt szokás mondani, hogy "zsiveli".
A telefont azért vette ki, hogy esetleg figyelmeztette volna őket. De ez valóban taktika, ha köpne vagy zsarolná a tenyérbemászót (Koller Virág szinészi kvalitásai tényleg figyelemre méltóak, hogy képes smárolást játszani ezzel a gennygombóccal), azzal Lucát nem tudná utána leakasztani magának.
Ne mondd, ne mondd, mert a végén még tényleg ez lesz, (P)andrea még hanyatt-homlok rohanhat haza, hogy megmentse imádott Rózsáját valami idegentől, aki elkövetné azt a rémtettet, hogy vérfrissítést hozna a sorozatba...
"...Feszultseglevezeteskent pedig mindig kaphato egy jo szexre..."
Hát baszki miért nem botlottam még ilyen barátnőbe? :D
Natasa karaktrét meg jól elb.. ták, nem mintha szimpatikus lett volna már megjelenésekor...
Rudinak meg ez a "hajlama" hogy mindig belemegy a sötét üzletekbe, akciókba... ja hivatásos katona volt és nem akar bérből és fizetésből élni, pedig sokan csináljuk ezt :D
Kikérem magamnak ezt a megfogalmazást én is ilyen panelban lakom (saját ), bár az a LTP már nem városszéli, mert egy másik nagyobb lakópark (modernkori lakótelep) már annál is még városszélibb... :D
Viszont egesz jol tud loni, tehat a csapatban a helye. Feszultseglevezeteskent pedig mindig kaphato egy jo szexre es pszichologiai erzeke is van (elvileg)
Juli és Miki vmi üzleti úton estek egymásnak, mikor Attissal éppen fasirtban voltak. Juli persze terhes lett, és először nem is tudta kitől.. Aztán mikor kiderült, hogy a gyerek Mikié az el akarta vetetni, de Juli megtartotta. Attis is mindent megtudott, aztán az ásványvíz üzem közelében összeverekedett Mikivel az erdőben, és véletlenül Juli kocsija elé lökte, aki utánuk indult. Azon az éjszakán ejtette tuszul Tomci Mikit... A sok izgalom hatására Juli meg elvetált... Neked ez mind kimaradt?
Ja azt láttam, hogy kivette a telefont, csak úgy tünt mintha meggondolta volna magát... De lehet, hogy Luca tényleg le lett némítva... Lehet, hogy pont majd ezzel az önfeláldozó magatartással hódítja meg Lucát, Milán előbb-utóbb úgyis lebukik...
Milyen "három misiről" beszélt Zsolt? Az csak három millió, nem 30-ba kerül a műtét? ...vagy az uzsorás ad neki 30 milliót kölcsön és 3 milliót a melóért és nem kér kamatot? Nem figyeltem meg rendesen, miben egyeztek meg.
Azért most sdajnéltam Attist... Ha csak várt és várt és Juli nem jött, persze hogy bealudt. Juli estleg áthívhatta volna a közös ünneplésre. Ráadásul hazudott is, amit ő is tud, szóval egyre rosszabb a helyzet...
Bandi tényleg hősiesen viselkedett, bár egyszerűbb lett volna, ha felhívja a párocskát, aztán oldják meg ők, ahogy tudják...
Ha tudnád, hogy az m1-en hány homokos szerepelt... Mind jól ismert és népszerű emberek. Attól, hogy kiderült, a szexuális beállítottságuk, nem csökkent a népszerűségük. Szóval ez nem annyira csatornafüggő.
Nekem nincs bajom vele (hogyan is lenne, ha nem ismerem), lehet, hogy szakácsként tök jó, de eddig a médiában történt pályafutásáról annyit tudunk, hogy szerepelt egy főzős műsorban és egy celebes hülyeségben. Ebből az utóbbi nem éppen a "letett valamit az asztalra" :D
Hurra ! ! ! ! Megint egy ujabb kezdesi idöpont de a jövö hettöl ujra valtozik a kezdes... Kinek jo ez ? Ki az az utödött akinek ez a perverzitasa hogy dobalja az idöpontokat ? Na, igy lehet leszoktatni a nepeket a musornezesröl, ugyanakkor sirnak mint a furdös..... hogy nem tudjak megtartani a nezöket, diletans egy banda... Az RTL2-n viszont pontosan es ugyanazon idöben ismetelnek, ott csak egy a baj hogy vannak napok amikor kimarad az ismetles ezert vagy azert... vagyis ha elutazol akkor b@szhatod a beallitast...
Nekem az éneklős műsorokban is hiteltelen, amikor olyanok ülnek az ítélkezői székben, akik nem is olyan régen még maguk is így futottak be.
Az meg, hogy van egy vendéglátóhelye valakinek, még szintén nem jelent semmit. Az, hogy a város egyik legpuccosabb helyén, az is inkább csak azt, hogy sok a pénze az illetőnek. És ahogy elnéztem ennek a helynek a honlapját, nagyobb részben a helyre és az ott nagy számban tébláboló külföldire épít, a maradékban pedig néhány gasztrosznobra. De ilyen kaját pár megállóval odébb jóval olcsóbban is meg lehet kapni, és nem is ilyen balatoni strandokra hajazó ülőalkalmatlanságokon kell végigenni...
Nem, a Konyhafőnökben volt először versenyző, aztán tavaly zsűritag ugyanott, emellett saját amerikai kocsmája van Bestia néven, tehát "gasztrogurunak" kiáltották ki. Mellesleg Kánya Kata lánya, ezért felmerült, hogy nem "hátszélmentes" módon jutott publicitáshoz. Főzni minden bizonnyal jól tudhat, de személyes véleményem szerint nem feltétlenül kellene ennyiféle műsorban szerepelnie.
Héten történik: Tóbiás őszintén beszél Kristóffal, ettől még jobban elkeseredik. László elhatározza, hogy színt visz az együttlétükbe Gizivel, hogy felesége kedvébe járjon. Zsolt nagyon rossz hírt kap a műtétjét illetően, ezért kénytelen segítséget kérni egy régi ellenlábasától. Júlia, Attila neheztelésének hatására, végre a családot helyezi előterébe a munka helyett. Gigi az örökbefogadás miatt kénytelen Hedviget beavatni a múltjába.
Én Rozina eredményeit nem vonom kétségbe, akár egyedül, akár "hátszél" segítségével érte el őket. Viszont amit eddig láttam belőle a képernyőn, az nem túl szimpatikus. A Konyhafőnököt versenyzőként végigdrámázta, zsűritagként pedig végig ott volt az a bizonyos hideg kisugárzás, bár ekkor már összességében kevésbé volt ellenszenves. Persze lehet, hogy mindkét esetben szerepet játszott, hisen a Konyhafőnök lényegében vetélkedőnek "öltöztetett" showműsor. De akkor nem ő maga, hanem a szerep nem volt szimpatikus. :) A "Celeb vagyok"-ban viszont nem volt módom látni.
A BK-ban tényleg csak egy rövid epizódszerepe lesz, lehet, hogy itt az emberibb arcát mutatja, majd meglátjuk...
Viszont a főzőtanfolyam nyilván Balázsnak lesz igazán kínos, ő nyilván nem Alizostul és Bözsi mamástul képzelte el... :)
"Lehet fanyalogni, hogy kinek a pénzéből, hogyan, de tény, hogy se nem Wossala, se nem Kánya áll a pult mögött."
Nem fanyalgás, és egyáltalán nem probléma, ha a szülők támogatják a gyereküket, de azt azért már ne írjuk, hogy a saját jogán (a saját erejéből) nyitott menő belvárosi éttermet és tört be a gasztrobiznicbe...
"Amúgy W.R. a saját jogán is tett már annyit az asztalra, hogy megálljon a lábán..."
Arra azért kíváncsi lennék, ha W.R. papája mondjuk kukás lenne a köztisztaságnál, a mama meg pénzügyi előadó egy vállalatnál, és a legnagyobb gondjuk az lenne, hogy a városszéli panel törlesztőrészleteit hogyan tudják visszafizetni, továbbá ha a haverjai nem a gasztrobiznic nagyjai köréből kerültek volna ki, akkor vajon W.R. a "saját jogán" mit tett volna le az asztalra.
Azon kivül, hogy egész életében szeretett volna kibujni az apuci-anyuci gyereke státuszból, tanult folyamatosan, indult a konyhafőnökben. Azok a tányérok nem maguktól kerültek a zsűriasztalra. Zsűrizett abban a műsorban, ahol versenyző volt és tisztességesen eljátszotta a rá kiosztott szerepet. Közben pedig elinditott és üzemeltet két vendéglátóhelyet.
Lehet fanyalogni, hogy kinek a pénzéből, hogyan, de tény, hogy se nem Wossala, se nem Kánya áll a pult mögött.
Ha te ilyen fiatalon előbb jársz, a kalapom lengetem előtted.
A lehetőséget sem adod meg arra, hogy az érdemei szerint biráld el majd, azután amikor már szerepelt a sorozatban.
A szereplést meg annyira nem kell komolyan venni, nem egy Sekszpír hősnőt kell eljátszania, hanem egy-két jelenetben valami kaját összedobni.
Fura ez, még nem is tudjuk, hogyan fog szerepelni Rozina a BK.-ban, de máris többen leszólják és "hangulatot keltenek" ellene.
Szerintem a Konyhafőnökben IS egy ráosztott szerepet játszott, a Celeb vagyok...-ban bizonyította, hogy milyen ember is lehet civilben (ott nem lehetett megjátszania magát az embereknek), de járt ő Hajdú Péternél is Kabát Péter társaságánban, ott is kedvelhető volt, önmagát adta.
Előbb lássunk, aztán bíráljunk, de ne feledjük: a BK is egy szerep!
Szerintem meg inkább az RTL taktikája, mely szerint húzzunk le mindenkiről annyi bőrt, amennyit csak lehet...
...szinte mindenkivel így vannak, akiben csak fantáziát látnak, ha a Konyhafőnökben bevált, próbáljuk ki a BK-ban, a Celeb vagyok...-ban, az X-faktorban, akármiben...
Legjobb, ha elfogadja, hogy Luca Milánt szereti, és nem próbálkozik többet... Persze, nem tudni meddig marad, az anyja biztos kerestetni fogja... Persze az is meredek, hogy el akarja vinni Afrikába, úgy látszik a suli neki se fontos. Az lenne a normális, ha maradna, tovább járna a megszokott iskolába (erre a pár hétre vajon az anyja beiratta a helyi gimibe?), és pl. Natasa rajta tartaná a szemét.. A sztori szerint már nem sok lehet hátra a 18-ig, IRL épp betöltötte, nem kell állandó felügyelet.. Persze a régi lakásban ellakhatna, esetleg Natasáékkal. Jelenleg Zsolt lakik ott egyedül?
Rozina mitől lett olyan felkapott, hogy ezekben a ratyi műsorokban szerepeljen? Ja persze, kizárólag anyuci miatt. Nélküle a nevét sem ismernénk. De jó is lenne...
"Felnőtt mellé Natasa orális szekszes ajándéka a kocsi hátsó ülésén..."
Arra szerintem nem volt célzás, hogy kifejezetten Rudolf Natasa általi lecummantása céljából szálltak be a hátsó ülésre, csak úgy általában arra, hogy szexelnek.
Egyébként ebből a Natasából is nem tudom miért csináltak egy ilyen szexmániás fehérmájú kurvát, az előző éjszakájuk is azzal telt, hogy Rudolf szétkefélte, de másnap délelőtt már nem bír ki annyit, hogy hazaérjenek, már a rendkívül gyönyörű helyre (lepukkant ipartelep) történő kirándulásukon ráveti magát újra a bránerre.
Szerintem Rudi jobban tette volna, ha a stukker helyett Bözsemutterék készletéből szerez be neki egy méretes műfaszt.
Juli milyen kis csini volt az új ruhában, Mikinek is "csorgott a nyála", amint meglátta, a hülye Attila meg a színmintákat válogatta. Juli sem csinálta jól, mert azt kellett volna mondania: "ilyen színű falat képzeltem el, mint a ruhám". Erre már rá kellett volna néznie a bamba férjének!
Lehet, hogy Rozi személyes ismerőse Hannának és meghívta az otthonában, de az is lehet, hogy a "Profi a konyhámban" c. műsor mintájára Rozi elment Hannához, ott főzött egy ételt a hűtőben talált alapanyagokból, amit Hannának le kellett másolnia.
Azt viszont, hogy hogyan került eléjük Milán, nem is értettem!
Milán biztos az állomásra akart menni, hogy hazamenjen, mivel Bandi meggyőzte, hogy Lucának így lesz jobb (hogy honnan volt pénze, azt hagyjuk, idefele vonattal jött, az se ingyen van, de azért úgy látszik, csak kapott otthon némi zsebpénzt, mondjuk a szülők se nagyon rágják a küszöböt)...Nehezen szánta rá magát de aztán meglátta, hogy Bandiék beszállnak Miki kocsijába, és gondolom mondta a sofőrnek, hogy felejtős a fuvar...
Rozina szerintem a Celeb vagyokban mutatta az igazi arcát, ott nagyon kedvelhető és emberi volt, amellett, hogy egy határozott, vagány csaj. A Konyhafőnökben olyannak kellett lennie, int egy női smasszer: agresszív, erőszakos, odamondós.
Van egy másik saját műsora: "Profi a konyhámban", abban is aranyos, szerintem ilyen az igazi arca.
Ja, nekem nem állt össze, hogy a hexafáról tartott előadást, ugyanakkor meg a korszerű csomagolási anyagokról mondottak miatt akarnak róla cikket irni.
Én sem szerettem Rozinát, de láttam az Elviszlek magammal-ban DTK-val, ahol egy egészen más szimpatikus embert ismerhettem meg. Hogy aztán melyik az igazi? Ki tudja.
Az viszont nagy ballaszt lehet, ha valakinek mindkét szülője ismert valamilyen okból, s le kell győznie az emberek előitéleteit, hogy az ő eredményei nem is csak saját magának köszönhető.
Tegnap lemaradtam a Bk-ról, de a késői ismétlésről is, a meccsek miatt! :((
Pedig, már jártam így,de el is felejtettem, hogy az Rtl II is,"sportcsatorna" lett! :D)
Viszont, "megtudtam", hogy "Alíz nagyon szőke", de így szeretik, a "patkányos vétségét" pedig már nagggyon szánja-bánja.
Amit nem tudtam, hogy Luca most érettségizik. Ha Bandi nem nyugtatgatja, ha nem hangzik el, hogy az előkészítőre mennek, nem derült volna ki számomra.
Azt viszont, hogy hogyan került eléjük Milán, nem is értettem!
Számomra, zavaros volt az egész, vagy én "néztem félre" időközben, és kimaradt valami. Milán először ott téblábolt a fittlaborban majd az utcán járkált. A taxis szólította meg, majd beült a taxiba, no, de már akkor sem értettem, hogy hová a csudába akar menni, minek szállt be egyáltalán?!
A taxiban ülve meg üveges szemmel mi a fészkes fenét bámult, mint aki az sem tudja, hol lakik a Jóisten?!
Majd, se kép, se hang, és ugrott is Bandiék kocsija elé?!
Ennek a bujkálgatásnak, se füle, se farka!
Egyébként, lassan már jön Szilágyi Andi, meg hallom itt, hogy Rozina a "sztár séf is"?!
Hannának meg minek ez a főzőtanfolyam, hiszen "napokon belül" elmegy szülni?!
Nem értem én ezt kérem szépen! :DD
Aztán jön majd Rozina anyja, a színésznő Kánya Kata is, meg Bazitáról a nevelő apa, a szuszogós Verebes, aki segít majd "felpezsdíteni a műsort" a szerkiknek...... lesz itt vidámság, kacaj...... Szóval, ha ma, péntek lévén, nem dobnak be valami jó kis csattanót, hogy legyen min rágódni a hétvégén, akkor lassan lemondok a sorozat nézéséről. :D
Azt se tudtam, hogy ez ki a nyavalya. :-) Azt hittem, valami xfaktoros. :-) Ránézésre igazad lehet a megjelenésében, nem túl nőies a frizurája.
Szerintem nem nagyon kéne ilyen "sztárokat" behozni, még ha nem is ez lesz a második a sorozat történetében. Ha egyszer annyira kerülnek minden valóságot, akkor ebben sem kéne kivételt tenni. (Nem mintha az jobb, mikor mindenféle hasonló "sztárt" "szinésznek" vesznek oda, gondolok itt főleg azokra, akik Milán és Mirko bőrébe bújtak...)
Én ha túl korán van, inkább másnap reggel nézem, napot indítani félálomban az irodában tökéletes... :-) Amúgy valóban meg lehet lenni nélküle, ha az embernek van jobb programja, akár egy évet is kihagysz belőle, nagyjából akkor is minden ugyanúgy van, csak néhány "második ligás" szereplő cserélődött ki.
Az, hogy az ismétlés kimaradt, egy dolog, de az élő adás nem ment online a meccs miatt. Egyszerre nem tudják a kettőt?!
Nálam nem volt gond, legfeljebb csak az az érdekes, hogy a tegnapelőtti rész négyszer is fent van.
Amúgy pedig: Na neee!!! Mondjuk Fördős Zével is eljátszották ugyanezt, anno ő tesztelte a Pusszancs "prototípusait", amikor Peti és Bözsi mama azon versenyeztek, kié a jobb. De azt még jobban elviseltem, mert Zé egy mókás, laza figura. De Wossala Rozina egyáltalán nem képernyőre való, a hideg kisugárzásától 3 méteres körzetben 10 fokot hűl a levegő...
Azt lehetségesnek tartom, hogy az, amit a nézők szívesen látnának, bizonyos bennfentes szempontok miatt háttérbe szorul (pl. hogy kinek a párját vagy a gyerekét vegyék be a sorozatba), és ehhez igazítják a cselekményt. Csak arra akartam utalni, hogy szerintük a nézőknek ez is jó, hiszen a nézettség csak kevéssé csökken.
Amúgy én azért nézem még mindig a BK-t, mert egy fárasztó nap végén afféle "rágógumi az agynak", még a mostani formájában is kikapcsol. Igényesebb műsorokat, filmeket főleg hétvégén szoktam nézni, ha kipihentebb vagyok. És nem is vagyok igazán BK-függő, pár részt simán kihagyok, ha nem érek rá megnézni. Meg jó az egészet kitárgyalni itt a fórumon. :)
Azért viszont nehezteltem, hogy tegnap nem ismételték meg 23:00-kor az RTL II-n a hülye focimeccs miatt (elnézést a futballrajongóktól)...
Apropó, másnak is volt gondja az RTL Most BK-videóival? Tegnap és ma reggel sem tudtam őket elindítani,amikor megpróbáltam, akkor csak tekert és tekert a böngésző, de nem töltődtek be, bármi csináltam.
Egyáltalán nem tartom jó ötletnek, hogy a nagyon tehetségtelen Aradi Balázst visszahozták, és sótlan Andrea is jön. Sztárekéket mégis jobban kedvelltem, és a karakterükben is több volt a lehetőség.
Szerintem meg egyáltalán nem érdekli őket, hogy mi kell a népnek! A nézettség nem rossz (bár sokat csökkent), de a BK 20 év után még mindig benne van a 10 legnagyobb nézettségű műsorban!
Ha olvassák is, amit mi írogatunk, az sem érdekli őket, mert elégedetlenkedünk, dohogunk, másig n é z z ü k ! :-)
"Amúgy a BK sokszor meglepően beszűkült és illogikus pályán mozog, a történet "érdekes" továbblendítése érdekében egészen nyilvánvaló megoldási lehetőségek mellett mennek el."
Egyetértek, de úgy tűnik, a készítők meg vannak győződve róla, hogy "ez köll a nípnek". Pedig azért az itteni hozzászólásokból is kiderül, hogy nem igénytelen, minden blődséget bekajáló emberek nézik a BK-t. Vagy csak a könnyebb ellenállás vonalán haladnak, és minden kósza ötletet beleírnak, amit valaki akár illuminált állapotban fölvet, minden kritikai kontroll nélkül - merthogy ki kell tölteni az adásidőt. Engem főleg az oktalan és gyakran bántó szetereotípiák zavarnak - főleg a nőkre és az idősekre vonatkozóan, de a pasik is megkapják olykor a magukét.
Nem csupán Natasa, hanem Rudi is, de a tömegszállás-fíling is az ÉNB-t idézi.
Amikor egyébként azt mondtam, hogy Natasa vergődése kezd szimpatikus lenni, akkor az anya-lánya konfliktussal kezdődő folyamatra gondoltam, ami Emília távozása után azzal folytatódik, hogy Natasa szerintem továbbra sincs kibékülve az élethelyzetével, és azzal, hogy süllyed lefelé a mocsárban, még ha nem is vallja le magának. De amit e mellé körítésként feltálalnak, és ahogy tálalják, megspékelve Rudi tengő-lengő, léha, Natasa problémáit nem értő figurájával - nos, az egyáltalán nem szimpatikus. Persze már akkor sem volt az, amikor Natasa olyan nyersen szembefordult az anyjával. Szóval egy elvileg jól kiaknázható szálat rontanak el és züllesztenek le folyamatosan.
Nem, ebben az egész jelenetben a háttérzene volt megint gyalázatosan szar. Miért hiszik azt, hogy minden szexjelenetet ezzel a nyekergő szaxofonnal kell aláfesteni? Kb. 25-30 éve volt ez divat az amerikai filmekben, nem mintha már akkor se lett volna vérciki...
Lehetett volna több vér a stáb pucájában, hogy úgy hozzák ki a jelenetet: Bandignóm már elég gyorsan megy ahhoz, hogy a tenyérbemászót keményen elcsapja.
Utóbbi meg olyan kő gazdagon lépett le, hogy taxit fogjon magának? Aki így nekiáll csavarogni, az sokszor örülhet, ha buszjegyre telik neki...
Sok mélypont volt a sorozat történetében, de most feljegyezhetünk egy újabbat.
Natasa és a faszija közös célbalövős jelenete, és a közben elkövetett erotikus merényletek nagyon bénák voltak. Felnőtt mellé Natasa orális szekszes ajándéka a kocsi hátsó ülésén...
Maga a történetszál is nevetséges, és az is, ahogy a színészek eljátszották. Natas hanghordozása művi, az alsó és felső ajkainak szinkronitást teljes mértékben nélkülöző mozgása egészen grincs-szerűvé teszi a csajt.
"...akkor legalább Natasából ne csináljanak "egy nagy herénét..."
Majd csinálnak egy terhes nőt, amikor éppen illuminált állapotban megfeledkeznek a védekezésről (az igen tanult és értelmes karakterek elkövetik ezt a hibát :) ) Na majd akkor végleg úgy dönt nem megy vissza az egyetemre
Akkor nem lehetne behozni Szilágyi (P)andreát, neki pedig kell a hely...
Amúgy a BK sokszor meglepően beszűkült és illogikus pályán mozog, a történet "érdekes" továbblendítése érdekében egészen nyilvánvaló megoldási lehetőségek mellett mennek el.
Krisztián nem kap hitelt, Zsolt beadta a keresetet a bíróságra mert nem egyezkedik, és amit itt valaki felvetett, hogy ő vehetne fel a Rózsára kölcsönt, az fel sem merült.