Keresés

Részletes keresés

vidramam Creative Commons License 2005.12.29 0 0 685
Én lehet, hogy mennék! Sőt, szinte biztos, hacsak nem jön közbe valami akutan!
Előzmény: Anzán (674)
vidramam Creative Commons License 2005.12.29 0 0 684
2 hétig???? Te jó ég! Az jó sok!!! Én tegnap azért is voltam olyan nyomi, mert egyedül voltam itthon. Reggel ment el a férjem, és csak ma délután ér haza. Nagyon nehezen viselem, ha egyedül maradok, főleg télen, és főleg a mostani (testi-)lelkiállapotomban. Pedig készíteni kell magam, mert a Honvédség kötelékében dolgozik, és sajnos előbb-utóbb nem kerülheti el, hogy (minimum) 3 hónapra kiküldjék külföldi szolgálatra. :(
Előzmény: Cserge. (681)
vidramam Creative Commons License 2005.12.29 0 0 683

Na, hát akkor nem is tévedtem olyan nagyot a Materna árával kapcsolatban. Hű, büszke vagyok magamra! :))

 

Melyik a kinyomós? A második? Neked aztán egészen érdekes helyen nő pocakod! Az enyém egészen lent kezdte, és most kezd felfelé terjeszkedni. De úgy látom, a Te gyereked különc, és rögtön középen kezdi! :) Elég szépen növöget, de kíváncsi leszek egy hónap múlva milyen lesz, elvileg valamikor mostanában várhatsz egy méretbeli ugrást!

 

300 csavar??? Te jó ég, hány polc és ajtó lesz ezen a szekrényen? Még akkor is baromi sok, ha a szekrény felülete majd' 9 m2! Legalább van valami csavarbehajtód, vagy puszta kézzel műveled? Mert ha csak úgy hagyományosan fogsz 300 csavart becsavarni, garantálom, hogy már a 150. környékén hólyagos lesz a tenyered!

 

Kismamanapló: még formálódik a fejemben, hogy milyen lesz, hiszen még csak ma reggel született meg az elhatározás (kósza gondoltaok előtte is voltak). De szinte biztos, hogy a négyzethez közelítő formátum lesz. Könyvkötészetileg semmi extra, a nagyobb fénymásolószalonokban vállalnak olyan spirálozást, ami nem az a vacak műanyag, hanem vastag, dupla fémspirál, mint a puccos papírboltokban a méregdrága jegyzetfüzeteken. A barátnőmék szoktak ilyen módon fotóalbumot gyártani, mert hozzám hasonló ízléssel rendelkezvén nem igazán tetszenek nekik az emberi áron kapható fotóalbumok (egyszerűen botrány, hogy milyen ízléstelenek!!!).

Majd körülnézek, és választok valami szép vastag papírt, és talán nyomtatok rá egy halvány csíkozást, ha valamit kézzel akarnék beleírni, a sarkokba meg valamilyen képet, mintát, egyebet. Aztán a többi szerintem ragasztva lesz bele: fotók a babáról és rólam, leletek, levélrészletek, amikből kiderül, mik foglalkoztattak akkoriban, aztán még néhány hasznos info: testsúly, haskörfogat, különböző dolgok első észlelésének dátumai... Kb. ennyi. Még azt kéne kitalálnom, hogy az időbeliséget hogy tagoljam. Az nem túl jó, ha előre kijelölök adott terjedelmet egy-egy hétnek, mert volt olyan hét, amikor semmi nem történt, viszont volt olyan, amikor sokminden. De nem tudom, hogy utólag hogyan lehet valahogy kultúráltan megoldani, hogy követni lehessen a dolgokat. Ezen még agyalok egy kicsit. :)

 

Nem kell ám életed minden titkát elénk tárnod! Csak ha jól esik. Csak annyit, amennyit gondolsz. Személyesen, vagy levélben, ahogy gondolod, nagyon kíváncsi vagyok, bár kicsit félek attól, amit hallani/olvasni fogok, mert nyilvánvalóan nem valami vidám téma...

 

 

 

 

 

Előzmény: Cserge. (675)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 682

Ez már tényleg pocak!!

Télleg? Hol? Énnyemlátom...:DDD

Előzmény: Anzán (678)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 681

Igen, emlékszem, hogy könnyen eltörik Nálad a mécses...=)

 

Én valahogy sztorikon nem tudok sírni mostanában. (Valszeg épp a saját "nyomorom" miatt...

Na jó, nem nyavalygok tovább. Csak most 2 hétig nem látom Apát és ettől eléggé ki vagyok...:((()

Előzmény: Anzán (679)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 680

:) Te is frissítesz mán valamikor?

(Ez egy állapot. Nem akut: krónikus.)

 

Lányok! Javasolnék egy 11-e, szerda estét.

Előzmény: Anzán (678)
Anzán Creative Commons License 2005.12.29 0 0 679
Láttad volna, milyen bőgést rendeztem a Narnia c. filmen a héten... Bezzeg a kolleganőm 9 éves kislányának (akit magunkkal vittünk) meg se kottyant a dolog...Én meg sirattam az oroszlánt, aki úgy tűnt, meghalt...
Előzmény: Cserge. (677)
Anzán Creative Commons License 2005.12.29 0 0 678

Ez már tényleg pocak!! :-)

 

(jaj, ne rémiszgessél; remélem, nincs semmi baj!!)

Tényleg, mikor lesz tali?

Előzmény: Cserge. (675)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 677

Ezt most olvasom csak.

Nem vagy egyedül ezzel a (hülye - bocs) érzékenységgel. Én akkor sírtam el magam, ha valami játékom, könyvem, ruhám akár csak egy mákszemnyi területen megsérült. Vigasztalhatatlanul zokogtam... (Ennek következtében a játékok, könyvek ma is olyanok, mint amikor megvették őket 25-30 éve.)

Ja és ha csúnyán nézett rám valaki, ajajj...

Előzmény: vidramam (644)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 676
Minden mindennel összefügg...:)
Előzmény: Anzán (673)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 675

Képes voltál táblázatba szedni az összetevőket! :) Te egy rendes csaj vagy, tudod? :)

Azért ez nem annyira bonyi művelet. Bár még így is meghaladta szerény képességeimet: lemaradt az első sor..:))

 

Én valahogy nem emlékszem, hogy ilyen sokba kerülne a Materna.

Persze, mert elírtam: 1907 Ft. Kevertem a végösszeggel - bocsánat... (Úgy látszik, agyilag megviselt a Bohémélet. Télleg annyira kiakasztóan szomorú...)

 

megcsinálom a saját pocakosnaplómat.

Hűűűűha! Hogy csinálod? Miből? Ha könyvkötészeti kérdésed van, szóljál! Vagy hívjál. Ez a gyengém. az egyik...:))

 

Én most konkrétan a könyvszekrényt szerelem. 2,67 m magas és 3 m széles. A váz már megvan, Apa és Apám összerakta. A többi: a polcok és az ajtók felszerelése rám maradt... De élvezem, ha nem is olyan eccerű munka. (300 csavart kell behajtanom...)

 

Ez nem ér! Felvetni egy fél gondolatot, aztán nem megmagyarázni! Esetleg pár szóval? Csak hogy legalább sejtésünk legyen arról, mi az akadály?

A dolog úgy áll, hogy nem abban az élethelyzetben vagyok, mint közületek bárki... Itt nem írom le, majd talin vagy mélben felvázolom kicsit. (Úgyhogy a Karácsony is békésebbb volt, mint itt akárki másnál, de azért nagyon fájós...:((( Azért a tegnap esti Mimi-Rodolfó történet sokkal szomorúbb, úgyhogy nem is sírok itten.)

Kínlódás befejezve...:)

 

Feltettem egy 16-os pocakfotót. Csináltam egy kinyomott hasút is, de az olyan ormótlan lett, hogy könnyesre nevettem magam...:DD

Előzmény: vidramam (670)
Anzán Creative Commons License 2005.12.29 0 0 674
Jön valaki jövő kedden jógázni?
Anzán Creative Commons License 2005.12.29 0 0 673
(a pajzsmirigy túlműködést pedig a  hipotalamo-hipofízeális rendszer zavara okozza, mivel az szabályozza a pajzsmirigy hormontermelését, szóval Tikának is igaza van)
Előzmény: Cserge. (668)
Anzán Creative Commons License 2005.12.29 0 0 672

Sziasztok!

Ma 8-ra jöttem dolgozni, az éjjeli 2-ig tartó kukorékolás után elég fájdalmas élmény volt a felkelés... Azzal csesztük el az időt, hogy a Tasha által is említett könyvből olvasott fel életem párja részleteket és fetrengtünk a röhögéstől.

 

Móka, mit szólnál a jövő csütörtökhöz?

Szülés: sajna én egy jó haveromtól, egy apától hallottam, hogy nem kívánta többé az asszonyt, miután végignézte a szülést.

Párom viszont egyre inkább hajlik a papás szülésre. Ellenben saját bevallása szerint most egy "hímes tojást" lát bennem, én semmiképp sem valami szexbombát...

Előzmény: Moka25 (646)
vidramam Creative Commons License 2005.12.29 0 0 671
Hááát, nem tudom. Ha a természet nem genetikei dolog (valamilyen százalékban), akkor miért van az, hogy a nővérem és a húgom mindketten nagyszájú, vagány belevaló csajok (de még ők is egy kicsit másképp azok), én meg mimózának születtem, ami azóta azért már alakult valamelyest (némiképp tudatosan).  
Előzmény: Moka25 (650)
vidramam Creative Commons License 2005.12.29 0 0 670

Nem vagy semmi, hallod -e? Képes voltál táblázatba szedni az összetevőket! :) Te egy rendes csaj vagy, tudod? :)

Én valahogy nem emlékszem, hogy ilyen sokba kerülne a Materna. De persze simán lehet, mert botrányos az ármemóriám. Kb. egy hónapja vettem a legutóbbi dobozt, de már dunsztom sincs, mennyit fizettem érte. (tudom, nem túl praktikus tulajdonság ez egy háziasszonynak...) De ha tippelnem kellett volna, úgy kb. 1800 Ft-ot tippeltem volna. Kétnaponta szedem, úgyhogy ez a doboz még kitart egy hónapig. Úgy gondoltam, hogy utána még veszek egyet, hogy kitartson tél végéig, aztán abbahagyom, és akkor pont az utolsó 1,5-2 hónapban, a baba kvantitatív gyarapodása idején nem szedem. Hátha ezzel tehetek valamit azért, hogy ne legyen elefántbébi, de persze erről is megoszlik a tudósok/orvosok/kismamák véleménye...

 

Érdekes, én egyiket sem szeretném. Valahogy örülök, hogy szép lassan haldunk és egyre több apróság jelenik meg a fejemben, hasamban, szívemben (jaj, de geil...). Valahogy jó átélni a várakozásnak minden percét...

Teljesen igazad van. Tényleg geil, de igaz. :))

 

A sötét tényleg lehangoló. Főleg a hideggel együtt.

Ma már kicsit jobb a kedvem (naná, világos van...). Reggel kitaláltam, hogy mivel foglalom el magam: megcsinálom a saját pocakosnaplómat. Amiket a könyvesboltokban lehetett kapni, azok nem tetszettek, olyan dolgoknak hagytak helyet, amiket soha nem töltöttem volna ki, de olyanoknak nem, amiket viszont meg szeretnék örökíteni. Meg valahogy a megjelenésük is nekem túl cukormázas volt. Persze csinálnivaló az eddig is akadt, egy csomó tervem van a lakással, csak valahogy a depis időszakomban semmihez nincs kedvem. Mindegy, most legalább van még egy dolog, amihez nem lesz kedvem. :)) Nem. Igyekszem változtatni a dolgon, és igenis összeszedni magam!

 

Szóval most úgy gondolom, belehalok, ha nem jön el. Pedig úgy tűnik, nincs sok esély rá

Ez nem ér! Felvetni egy fél gondolatot, aztán nem megmagyarázni! Esetleg pár szóval? Csak hogy legalább sejtésünk legyen arról, mi az akadály? Lehet számítani valami nagyon bonyolult komplikációra? Amilyen alacsony és vékony vagy, én a téraránytalanságra tudok csak gondolni, de azt sem lehet most kijelenteni, hogy biztosan lesz, meg kell várni, míg körülbelülre megtippelik, mekkora lesz a bébi.

 

eufórikus bálnák topicja

Ez sem rossz! :))

Előzmény: Cserge. (648)
vidramam Creative Commons License 2005.12.29 0 0 669

Neeeem hiszem, hogy tévedésben éltek! :)))) A zserbó is egy tipikusan olyan recept, aminek minden háznál más és más hagyománya van, és ha egy-két tűzrőlpattant nagyit összeeresztenénk, hogy vitassák meg, melyik az üdvözítő elkészítési mód, biztos, hogy ereszd el a hajam lenne a vége! :DD Én tegnapelőtt ettem zserbót a barátnőmnél, nagyon ízlett, úgyhogy elkértem a receptet, aztán csak itthon olvastam el, és ért a meglepetés, miszerint a alpokat nem külön kell megsütni, hanem már megtöltve az egész tábla zserbót, úgy, ahogy van. Én meg persze megörültem ennek a váratlan fordulatnak, mert még élénken él bennem a december elején gyors egymásutánban sütött két Esterházy torta emléke, aminél a 4 lapot (eredetileg 5, de én redukáltam) egyenként kell megsütni, és utána tölteni. Brrrr. Utálatos macera! (de a torta isteni!!!)

 

Vasat nekem is kellett szedni, de nekem meg még pont a mandulaműtét előtt. Elvileg két évig, de én kb. fél év után meguntam. Főleg azért, mert reggel éhgyomorra kellett bevennem, vízzel, vagy narancslével, vagy valami ilyesmivel, és utána még legalább fél (de inkább egy) óráig nem szabadott tejes dolgot enni/inni. Na, ez aztán betett a szedésnek, mert szöges ellentétben van az addig megszokott napirendemmel, ugyanis nekem a reggel kizárólag kakóval kezdődhet, Az ágyból egyenesen a konyhába megyek, hogy elkészítsem, mert amíg azt meg nem ittam, hozzám ne szóljon senki! :) Így aztán fél évig bírtam csak, és véglelg befellegzett a vastablettának. Érdekes módon a vérképemmel azóta sincs semmi baj. Most vagy elég volt a fél év is, vagy pedig valami más módon megoldotta a szervezetem.

Előzmény: Moka25 (647)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 668
Nem. A hőintolerancia a gyulladásos-lázas betegségek, a kiszáradás valamint a pajzsmirigy túlműködés következménye.
Előzmény: Tika70 (666)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 667

Igen, ha jól telíted a szervezeted B6-tal, az valóban étvágynövekedéshez vezet(het) - hosszútávon. De maga az aktus (ti. a telítésé), vagyis ammikor beveszed, az hányingert okoz(hat) - rövidtávon. Nekem már a szagától is felfordul a gyomrom...

 

Ha így sem - úgy sem meg le, akkor nemtom...:(

A Materna ára sem semmi. Te kérdezted? A 30 szemes doboz 3300 Ft körül van. Ha talizunk, viszek néhány szemet.

Januárban úgyis időszerű az újabb tali...:) (Vagy előbb is, ha összefutunk...)

Előzmény: Moka25 (664)
Tika70 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 666
Pajzsmirigy? Véletlenül nem inkább a hipotalamusz? :)
Előzmény: Cserge. (659)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 665

Én is, már rég!;))

 

Jóccakát!!

Előzmény: Cserge. (663)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 664

Ja, megvan. Bocs, átsiklottam felette.

Meglep, hogy pont a B... Azok között ott a B6, ami ugye meg pont ellenkezőleg hat... Macskámnak is... fogyókúra alatt polibét nyomtunk májvédőnek, neki kutya baja nem lett tőle, nem volt étvágytalan... (Pont itt fetreng mellettem, épp a dagadt hasát mutogatja a kis céda;)))

 

Félig-meddig éhgyomorra (pl. pohár víz + egy kevés joghurt után) nagyon gyorsan megunta odalent. Jól bekajálva, délután lentmarad, viszont miután a kaja lemegy és újra megéheznék, nem éhes leszek, hanem pocsék elsőharmados hányingerem van. Szóval eddig nemigen jött be...:(

Előzmény: Cserge. (660)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 663
Kész! Kidőltem. Jó éjszakát, Móka, meg aki még némán jelen van! :))
Előzmény: Cserge. (662)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 662

Basszuskulcs! Lemaradt az első sor.

Elevit - Materna.

Előzmény: Moka25 (657)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 661
A kékkel jelöltem, ami a másikban nincs.
Előzmény: Moka25 (657)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 660
Lentebb írtam: legtöbben a B-vitaminokra érzékenyek.
Előzmény: Moka25 (658)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 659

7 perc alatt könnyen föl tudsz hevülni egy katlanban. Ez a hőháztartásodon múlik, az meg a pajzsmirigyen. Az enyém nem túl jó...

Előzmény: Moka25 (654)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 658
Cserge, lassíts kicsit... mi az, hogy "hányós vitamin"??
Előzmény: Cserge. (656)
Moka25 Creative Commons License 2005.12.29 0 0 657

Wooow, köszi!!:)

A baloldali az Elevit, ugye?

 

Kékkel azt jelölted, ami a hányingert okozza??;))))

Előzmény: Cserge. (655)
Cserge. Creative Commons License 2005.12.29 0 0 656
Ezek szerint épp a hányós vitaminokból 100%-kal van több a Maternában. De azért érdemes tenni egy próbát, hátha nem arra vagy érzékeny...
Előzmény: Cserge. (655)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!