Üdv, előzőekben írtam és képet is töltöttem fel az amerikai stílusú 22"-os felnikről. Tartottam, hogy az új gumikat nem tudják majd úgy kicentírozni egy ekkora felnin. De tévedtem, igaz nagyon profi műhelyben "0"-ra és "OK"-éra minden komplikáció nélkül simán megcsinálták. A régi súlyokat kértem, hogy lehetőleg maradjanak rajta, a gumi szerelésnél és szinte nem kellett még rá súly. Biztos, hogy valamivel több a fogyasztásom és lustább az autóm és nagyobb féktárcsa és fékbetét sem ártana, viszont, nagyon jól megfekszi az utat, mégis csendes az autóm, az út egyenetlenségeit kevésbé veszem észre és remélem nem kerül rá sor soha, de egy ütközésnél is érzésem szerint biztonságosabb lett ezáltal az autóm. Hozzátéve a lámpákat és azon kívüli kigyorsításokat kivéve, nem száguldoztunk sohasem/ és már nem is lehetne/ úgyis mondhatnám csak "cirkálásra,.." használjuk és valóban élezzük az autózást. Ezeket csak azért írtam mert 42 éve autózok és az ML-emen volt 16"-18"-19"-os kerekeim és mert mindig is riogattak a 22"-os kerekektől. Bár ez egy összkerékmeghajtású és terepjáró, de a műszakira 16-os kerekekkel viszem. További szép napot.
Üdv, előzőleg itt írtam, hogy ML-es fórumozónak adnám el szívem szerint, hiába volt rá másutt érdeklődő. Én átszereltem indexes gyári krómburkolatúakra/ 3 csavar fogta csak/. Irányjelez ott is, vagyis jobban látható lettem és magától érthetően biztonságosabban közlekedem. A garázsba könnyebben be tudok állni, mert kisebbek a visszapillantók, arról ne beszélve , hogy az ablakemelő konzolról működtetve elektromosan be és ki tudom hajtani a tükröket. Nem útólsósorban szép lett, megfiatalította, elegánssá,.. tette a mercit. Ajánlani tudom csak. Képet majd töltök fel róla már csak a különbség miatt is. Szép napot.
Nagyon köszönöm a felajánlásodat, a hónap közepén egy neked is megfelelő időpontban keresni foglak és ha még meglesz a 17"-os felni, azt megvenném. Előre is köszönöm.
Dehogyisnem.. :D 2-3 km/h-t csal 100-nál. De a gyári se hiteles, szóval számomra ez belefér. Csak összehasonlításként akartam mondani, hogy ugyanolyan ballonossal használom most a 17-est, mint a 16-ost, előtte pedig a gyári 275/55 értéket, és nem érezhető különbség, pedig az ilyenre, meg a zajokra elég allergiás vagyok.
Én 17-essel használom a 16-os gumi paramétereivel... Szóval csak az átmérő nagyobb, de a ballonosság azonos maradt (255/65 R17, így picit magasabb az autó) De a gyári 275/55 R17 is teljesen korrekt, nem érezhető különbség.
Ha mégis elállnál a 16-os felnitől akkor van nekem itthon gyári felnim w164es-ről 7,5x17-es méretben és 8x18-as rial felnim. Mind kettővel komfortos az utazás. Nem táncol a busz nyomokban stb.
Nagy segitség lenne, ha tudnám milyen és mennyi olaj kellene a három szerkezetbe, előre is köszönöm. És ha nem nagy kérés, kérdezném nincs 4 db jó alufelnid a nyári gumikhoz ? ( 16 "-nál maradnék)
Örömmel olvasom. Nem lennék jó autókereskedő, mert azóta azon rágom magam, hogy biztos nem teszik az S után, de akkor megnyugodtam. Megérte a sok belefektetett munkaóra.
Ha a két difiben kicserélteted az olajat, akkor már csak az osztóműben kellene kicseréltetni ahhoz, hogy az autóban lévő összes folyadék új legyen. Minden más új, beleértve a fékfolyadékot, a hűtőfolyadékot, a váltóolaj kétszer is le lett cserélve 1000km eltéréssel, stb...
Ha az segítség, akkor szívesen kikeresem neked a belevaló olajak jóváhagyási számát, mennyiségét, és a jóváhagyásnak megfelelő olajak tipusát.
Neked is Boldog Új Évet kivánok ! Nagyon jó a gép, azóta nem is ültem be az "S" be. Szerintem az első csapágyak "gyanúsak" ..de nem nagy ügy, megkérem Sanyit és kicseréli, a két difibe az olajjal együtt. Minden tökéletesen működik az autóban részemről remek vétel volt, köszönöm.... Hidd el nem is olyan nagy szám az "S" osztály mint ahogy az sokan gondolják, csak hosszú útra való...
Örömmel olvasom, és köszönöm. Legyen sokáig örömöd benne! Az autódon lévő téli terepgumik hangosak sajnos, de öröm az ürömben, hogy az új motor és váltótartóbakok miatt már sokkal halkabb mint volt. A két hátsó kerékcsapágy egyébként új. Sajnos az S-Osztályhoz képest ez mindig nagyon hangos lesz. Más kategória.
Mint új belépő illendő bemutatkozni : Dabasi Halász Zsigmondnak hivnak, Budapesten Zuglóban lakom és 1 hónapja vettem egy W163/270/2000-es Ml mercit. Korrekt megbizható tulajdonostól vettem 280 000 Km-el. Szivesen olvasom a fórumot, sokat tanulok mivel nem ez a szakmám ( épitész ). Megszerettem rövid idő alatt a gépet, csak kicsit zajosnak találom menet közben. Cseréljek kerékcsapágyakat ?