Azért annyit hozzátennék a rotátor nem rögtörő, sajnos az én hozzáállásom szerint szükséges rossz. Normális időben végzett rotálásnál a fordulat szedi szét a rögöket de sajnos a nagyobb fordulat nagyobb porosítás talajszerkezet rombolás.
Esetleg a használat előtt megtakarítod a gyertyát akkor elindul ? Pedig a keverék aránya nem igazán lehet gond , ha csak nem a 95 ös benzin . Nekem is volt ilyesmi problémám , 1;20 keverek van előírva a stabil motoromnak . De a 100 benzinnel müködik 2. rántásra , a 95 benzinnel meg 10-15 ik talán . Meg , meg lett fúrva is . Így most működik ,de elsőre a 100 as benzit próbáld meg .
Ja és az a gyertya hogy nézki amikor nem indul el a motor ? Kormos vagy taknyos vagy a színe milyen ? Az is árulkodó lehet .
Remélem majd lesz valódi válasz (lyuktávolság), a kf tengelye 25mm az rk tengely szintén,legrosszabb esetben a csőtengelyen új lyuk kell. természetesen ezt a hajtómű kimenőtengelyére szerelhető "univerzális" láncos felezőre értettem.A kuplung közé-elé szerelhető ékszíjas esetleg láncos más helyzet sajnos.
Ha mondjuk két hét múlva előveszem, nem akar majd beindulni. Ha vennék egy új gyertyát, azonnal indulna, de már kicsit unom az alkalmanként új gyertya vásárlását.
Így ilyenkor megy a szenvedés, rántgatás, aztán ha szerencsém van beindul. Ha beindult, onnan már gond nélkül megy.
Szóval a legelején az indításnál cseszi el a gyertyát valahogy...
A benzint én keverem, 95 + stihl kétütemű olaj. Az arány: 1:50
Körmös kereket szeretnék venni rotációs kapámhoz. A legtöbb hirdetéshez az van írva szentkirályi kfhez való. Nekem rk02es gépem van jó lesz hozzá? Vagy más a kialakítás és nem fog stimmelni?
Szintén a traktormintásra szavaznék. Nekem az eredetileg 5x12-es terra felnin 6x12 gumi van,az 5x12-vel előfordult hogy rugdosott 6x12-vel nem teszi igaz közben az összsúlyt is növeltem. Egy nagy hátránya volt a 6x12-nek az ára.
Farmer mintás (?) Nos fogalmam sincs az milyen . De a szántásnál a kopott traktor mintás gumival is akadnak kapaszkodási problémák . Legalabb is én azt érzékeltem a Pf 62 es gépemen . Persze 27 cm melyre le menni egy 7 pacis trakival , az sem a termeszetes dolog .
Szántásra, krumpli ültetésre, és kiszedésre tervezem használni.
Maga a szerkezet állandóan fenn marad, a lap lánckerekeket a lánccal egy fél perc alalatt le lehet húzni a 27-es hatszög tengelyről.
A tengely a hajtóműhazban lévő könnyedén kihúzható.
Rotálásnál nem okoz gondot a hajtóműház fenn maradása.
Egyedül a levegőszűrőt kellett 6 cm re előbbre, és kicsit feljebb tenni. Ezt úgy oldottam meg, hogy egy L alakot csináltam lapos vasból (20x10) az L hosszabb szárát rögzítettem 2 db csavarral a régi konzol helyére, a rövidebb szárát a végén átfurtam 10-es furat, a levegőszűrőre tettem egy eresz csatorna felfogatót, és ezt rögzítettem a 10- csavarral. A karburátor és a levegőszűrő között a gumi harmonika cső (gyári) megmaradt, a levegőszűrőből kiálló csonkot hosszabítottam meg. Csak most nem egyenes a cső, hanem kb 30° emelkedik a levegőszűrő felé.
Így későbbiekben talán ki tudom cserélni a gumit a járó keréken nagyobbra. Most 5.00-12, a nagyobb 6.00-12 lesz. Ez átmêrőben és szélességben is nagyobb.
Viszont kérdezném:
Melyik mintázatu lenne jobb: Traktor mintás, vagy a farmer mintás???
A farmer mintás (ha jól írom,) egy kicsit másabb mint a traktor mintás.
Mpm 10 re csináltam egy sebessęg felezőt. Gyakorlatilag 3 sebességes, éksíj áthelyezéssel. De a legkisebb is ok volt. (82, 151, 169)
A gyári hajtó tengelyre ment a 14 fogas 1/2" lap lánc kerék a furatába 27-es (6)laps dugó kulcsot hegesztettem. Ez hajtja a 28 fogas 1/2" lap lánc kereket. Mindegyikből 2-2db. Kell. Csapágy 6207 ZZ kínai.a többi hegesztés vágás esztergályozás. A vêgên a levegőszűrőt kellet 6 cm előbbre tenni, hogy ne legyen útba a kerêknek.