Ha jól értelmeztem, az első söröket már lefőzték (a kolostorudvaron, nyitott kondérban) és azt a Pivovarsky Klubban fogják elkóstoltatni egy klubesten.
A sörfőzde talán még csak épül, de meglesz az előbb-utóbb.
Sörrel ugyebár nem szokás viccelni Csehországban, hiszen népélelmezési cikkről van szó!
Miután megtekintettétek az apátság könyvtárát is, el kell indulni a Hrdazsin felé. Feltétlen ajánlom az azonnali szoros barátság megkötését a csapolt, barna Kozel-lel az U cerného vola nevezetű tipikus cseh kocsmában.
Végül úgy akult, hogy ha már kint vagyunk Prágában akkor maradunk is pár napot. Szállás megvan (Zizkov), szeretnék kérni (a rutinos kollegáktól) pár vendéglátó ipari egység nevet, címet amit érdemes meglátogatni (vagy mert olcsó és jó, vagy mert tradicionális hely). U Fleky már megvolt.
Volt itt nemrég szó a szűretlen Staropramenről, nos nemrég mikor Prágában járkáltam kimaradt, de mostanra megérkezett ide a déli végekre is, ma kemény 55 centért lehetett hozzájutni. Épp most kortyolgatom: hogy idézzem a klasszikusokat én se fordultam le a székről tőle.
Mondjuk ez a koriander és alma extrakt szerintem "tájidegen", ugyanakkor a hazai felhozatalból pár darabbal cserélném....
Hideg és huzatos volt a hely, én meg azt már nem bírom, mert gyötör a csúz, úgyhogy csak a tíz százalékát ittam végig a kínálatnak, aztán elmentem a Jámába.