Keresés

Részletes keresés

cyprus_people Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2735
"Nagyon meggyőzően beszélt ám az idegenvezető srác."
Te is voltál a banánhéjfeldolgozó üzemben, vagy csak az egyik telephelyén?
Előzmény: schmo (2729)
cyprus_people Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2734
CsinnKA!
Túl sok banánhéjat dobáltok szanaszét...
Előzmény: csinnnKA (2727)
SHReK Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2733
nem, nem emlékezni kéne, hanem visszamenni! ;)
Előzmény: cyprus_people (2732)
cyprus_people Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2732
"vissza kéne mennem megkérdezni."

Bizon, bizon, emlékezni kéne, hogy a banánhéjfeldolgozó üzemedben reszelőket, vagy krumplinyomókat láttál...

Előzmény: schmo (2725)
schmo Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2731
Találtam receptet, ha valaki szeretne főzőcskézni, de nem a konzervet választja:
225 gr kókuszreszelékre fél liter tejet vagy vizet, esetleg fele-fele arányban kevert tejet és vizet öntünk, jól összekeverjük, tizenöt percig állni hagyjuk, leszűrjük, majd gézen átsajtoljuk, s ezt a műveletet - szükség szerint - többször megismételjük
Előzmény: SHReK (2730)
SHReK Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2730
No, akkor én ezt a kókusztejizét a Spektrumon láttam, ahol is karibi főzőcske volt, ott éppen így csinálták a kókusztejet, ahogy leírtam :)

És minthogy most gasztronómiai szempontból kellett kókusztej, így ez illett a képbe. :)

És amúgy tudom, hogy a kókusztej kapcsán igazából mindkettőt szokás tejnek hívni...

Na. uff. Védekeztem :)

Előzmény: csinnnKA (2726)
schmo Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2729
Én abból a szempontból néztem, amit a "telepen" meséltek. Mint rendes turista, minden egyes szót elhittem. Nagyon meggyozoen beszélt ám az idegenvezető srác... :-)

Egyébként meg - mint minden főzőcskézésnél - az a legjobb, ha az ember kipróbálja az összes variációt, és ami a legjobban izlik... na azt kell megtartani :-)

Az itthoni vendéglőkben meg úgyse mondják el, mit tettek bele :-)

Előzmény: csinnnKA (2727)
csinnnKA Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2728
Kicsit sok lett a "viszont", bocsika! :-)
Előzmény: csinnnKA (2727)
csinnnKA Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2727
Schmo!
Attól függ, hogy milyen szempontból nézzük.
Ők ugyanis a "kókusz levét" hívják kókusztejnek, viszont azonnal hozzátették, hogy a keleti konyha számtalan receptjéhez használják, viszont nem a kicsorgatott kókusztejet, hanem a testesebb, intenzíven kókuszízű "kókusztejet", amibe a fehér kókuszhúst is beleturmixolják, mivel gasztronómiai szempontból ez a gazdagabb és intenzíven kókuszízű cucc a kókusztej. De attól még a kókusz leve az igazi üdítő hatású kókusztej! ;-)
(Bár az első, amit ittam, meleg volt és pocsék, de hidegebb és mézédes változata csodálatos!)

Naszal csak azt akartam mondani, hogy a világon megoszlik a vélemény arról, hogy mi a kókusztej? "Csak" a leve, vagy a leve + husa.
(Arról nem beszélve, hogy ha Európában, pláne itthon csinálsz thai kaját, akkor a kókusztejet még a keleti vendéglők is úgy csinálják, hogy sima vízzel vagy tejjel turmixolják össze a kókuszreszeléket, oszt jól van.) :-DDDD

Előzmény: schmo (2725)
csinnnKA Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2726
Cyprus_people!
Épp azon gondolkodtam, hogy hogy mondjam meg az én drága Shrek barátosnémnak, hogy "Kiscsibém, a kókusztejet azt nem préselik, hanem kiisszák a kókuszdióból, mivel a kókusztej a kókuszdió LEVE!" :-))))))))
Ami engem illet, már sokszor ittam életemben (sőt, még itthon is sikerült friss kókuszt venni egyik karácsonykor, és -ahogy mondod- a sok kiszáradt között egy frisset, leveseset)

Shrek!
Ennek ellenére, csak hogy olyan nagyon ne bánd: a kókusztejnek csak a legérettebb (már-már túlérett) példányai adnak igazán édes, finom, zamatos levet.
Ja és még egy info (csak hogy tudd): a kókusztej nem fehér, hanem majdnem átlátszóan víztiszta (na jó, azért valami kis szottyok úszkálnak benne)! ;-)
A DIAVETÍTÉST pedig még lehet, hogy megfúrom! :-P
(Baromi egyszerű: a létszám miatt. Ha lekapcsolod a villanyt, hogy jól láthatóak legyenek a képek, akkor vagy elpunnyad a társaság, vagy a "sötétben pusmogás" édes bűnébe esik... szóval egyetértenék Kékbálnával abban, hogy eléggé különterem-igényes... no, majd meglátjuk 2 hónap múlva, hogy mennyire gazdag képanyag gyűlik össze papírképen.)
Ami engem illet, ÉN MINDENKI FOTÓALBUMÁT LÁTTAM! :-)
Nem volt kis teljesítmény, megmondom őszintén, viszont nagyon sok nagyon szép képet láthattam, és a szívem csordultig telt vágyakozással álmaink szigete iránt. (Sőt, még olyankor is, amikor nem Meeru volt a célállomás, hanem tök más maldív szigetet láttunk, hisz az is majdnem ugyanolyan volt.)

Beso!
Ami a maldív táncosnőket illeti, mit gondolsz, miért vettem fel?! :-)
Tökéletesen fejezted ki: "a maldív lányok igazán bájosak voltak, fülsértő énekükkel együtt". Mellesleg a maldív asszonyok életét mutatták be táncban (volt ugye tejesbödön tánc, söprögetős, ünnep, stb.), úgyhogy még érdekes is volt.
Mint ahogy nagyon jópofa volt a fiúk tánca, különösen a magas vékonyé (nem tudom, hogy mindig ő táncolja-e ezt), amikor felfújta nagy kerekre az arcát, és olyan madárféle táncot járt. Meg amikor a másik fiúval majmot meg nemtom miket utánoztak. Annyira oda passzolt ez a folklóros fíling, hogy csak na! :-)
Nem hiszed el, végig elhatároztam: "Na, még ezt a számot felveszem végig, aztán lekapcsolom a kamerát. ... Jaj, de ez még még jobb, mint az előző, ezt még felveszem. ... Jaj, itt meg a zene olyan szép, végre egy európai fülnek is kellemes és andalító dallam, egzotikus köntösben. ... Ó, itt pedig milyen helyesen táncolnak."
Puff, már meg is telt a kazetta! :-)

Bogyeszka!
"itt valaki mondja, hogy figyuzzatok, szereztem egy tök jó filmet a maldív terminátor hangyák szeretkezési pózairól, 30 perc. Megnézzük majd Malongón? ... Vagy a buli elején valaki mondja, hogy hoztam a szobánkból egy gekkót, megnézitek? "
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Csudapofák vagytok Kékbálnával, ahogy próbáljátok meghúzni a következő buli kereteit és határait.
Mindenkinek más a jó. Van, aki a rendezett(ebb)ségek szereti, van, aki a spontaneitást, vállalva olykor a pillanatnyi, ámde totális káoszt.
Mindkettőnek megvan a varázsa.
Én alkalmazkodok, nekem a konferencia-előadás is jó, s aki unja, az kimehet az előtérbe vagy a konyhába, de számomra az is vonzó, ha az egész bagázs egyszerre nyüzsög, nevetgélések, élménybeszámolók, képmutogatások.

El sem hiszitek, mennyire büszke voltam erre a társaságra, mert szombaton a régi álmom valósult meg. Most már akkora volt a létszám, amilyet megálmodtam. Az, hogy márciusban csak az alapítók voltak jelen, egy dolog, az még erőteljes részben a maldív könyvről szólt, vagyis a megjelenéséről és javarészt a közreműködőgárdáról.
Aztán nyáron nagyon jó volt végignézni Neszkáék fotóit, meghallgatni a sztorijaikat, és nagyon irigyeltük őket CRX és Gabika miatt, hogy nem voltak egyedül. Jó volt alaposabban is megismerni a halkszavú, kedves, visszafogott Bejust, akivel először az Utazás Kiállításon találkoztunk, s utána sokáig leveleztünk, míg végül felbukkant a topicban. De az a nyári buli nem volt igazán jó időpontban, a "külsősök" (akik jó része most már "belsős", igazi MALongó lett) sokat vártak ettől a találkozástól, aztán az utolsó pillanat(ok)ban többen is lemondták! :-(
Nem beszélve Kékbálnáékról és Bogyóékról... és a most is távol volt Cloud-ékról! :-(
Az viszont tuti, hogy jót ettünk, jót beszélgettünk, és ott is jól éreztük magunkat. De így utólag belátom, hogy annál (jóval) nagyobb létszám fogadására az az étterem alkalmatlan lett volna. Ezért is olyan jó, hogy Sharkpapa teret adott nekünk! :-)

schmo Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2725
Ami a kokuszdioban van, az nem "kokusztej". Az csak iható folyadék (~viz). Voltunk kókuszfeldolgozó "üzemben", ott mesélték, hogy a kokusztej a kokusz husából és a vizéből van "turmixolva". Remélem, jól emlékszem.
De lehet, hogy vissza kéne mennem megkérdezni :-)
Előzmény: cyprus_people (2724)
cyprus_people Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2724
Nem kell azt préselni! Kifolyatják a dió belsejéből és annyi. Biztos az téveszt meg, hogy az itthon kapható, már szegény kiszáradt. Mauritiuson, ha csak ránézel az árus még zöldhéjas kokuszdiójára, lecsapja késével a tetejét, és egy szivószálat belenyomva, azonnal a kezedbe nyomja.
Előzmény: schmo (2722)
qwertz0123456 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2723
Bandos!
Még sokára, csak januárban tudom elmesélni milyen ott.
Az út két nagyfiunkkal 400/fő került, de nagyon jó az utazás, mert Ferihegy Malé közvetlen 767-es charter járat és a drágább szoba.
De csak egy hét, mert a gyerekek még gimibe járnak, hiányzás minimum, mert jön a érettségi 1-2 év múlva.
üdv
Előzmény: Bandos (2713)
schmo Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2722
Mi a Tescoban vettünk kókusztejet. Olyan/akkora konzervben, mint az ananász szokott lenni.
Biztos jobb az eredeti, de kicsit munkás lehet átpréselni... (meg hát ki tudja nem kell-e még valami mást is tenni vele, inkább tutira mentünk)
Előzmény: Bogyó 2 (2721)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2721
Igen, valami ilyesmi. Mi egyébként vettünk szintén Hulhulén egy zacskót, amiből valami ilyesmit lehet csinálni.
Nem akar valaki ott helyben szakácskodni?
Ha kell hozzá kókusztej, akkor felajánlom.
Előzmény: SHReK (2716)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2720
Szia Bridzsi !

Igen, ez a classic biztosan a superior, ugyanis itt kell külön fizetni a légkondiért.S a deluxe-ban kád volt a zuhany alatt. A classic szobák mind az északi parton vannak, ha ez elég, nem is kell kérned.

A Théta valóban csak deluxe-ot ajánlott, de mi nem is akartunk mást, ha lúd legyen kövér alapon.
De jók a superiorok is, csak egyszerűbbek. Remélem nem lesz csalódás Olhuveli után, úgy tudom az komfortosabb szobákkal bír.

Mondjuk három sziget esetében én is bátrabb lennék a meglepetések terén, de Malongóra akkor is jöhettetek volna, itt csak akkor tudsz meg többet, ha akarsz. A hangulata nagyon jó ajzószer egy nagy út előtt.
Ha félsz a túlkészüléstől, a számítógéptől kell eltávolodni, mert amit megtudhatsz 80%-ban innen jön. De ne gondold, hogy nem találsz újdonságokat, mindig lesz, s ha ezerszer is láttál egy mólót, egészen más lesz élőben.
Tapasztalatból mondom. Sőt annak is van egy külön hangulata, hogy már ismered valamennyire és így látod meg.
Hasonlít ez ahhoz, amikor arról folyt a vita, mi a jobb, analóg filmre fényképezni, s izgatottan várni a nyaralás után a képeket, vagy a digitálissal helyben megnézni, kontrollálni, s esetleg újrafényképezni a rosszul sikerülteket.
Filozófia.

Előzmény: Bridzsi28 (2691)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2719
Pontosan.
Én se kívánok többet.

Na és a diák!
Hát megnéztem őket, előkapartam a porból a vásznamat, idáig csak a kis nézőkével néztem őket, de ez most este nem igazán megy. Meg persze kíváncsi is voltam rájuk nagyban is.
Azt persze elfelejtettem mondani, hogy ezek a rózsaszínes képek papírképek a diáról.
És itt történt a malőr. Ha ez az.
Ugyanis amelyik kép rózsaszínes, az egy kicsit a dián túlexponált, talán ezt akarták korrigálni, s ilyen lett.

Előzmény: SHReK (2707)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2718
Nem is akarom mozgatni. Csak példaként említettem, hogy a másik helyen is ki volt tűzve és kész, s ez itt is jó így.
Nem pedig úgy voltunk vele, hogy majd csak találkozunk valamikor.
Hasonlót gondoltam a programmal, csak azt lazábban.
Előzmény: Kékbálna (2712)
Beso Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2717
Senkinek sem tetszett egy picit sem a Maldív est? Lehet, hogy kinevettek, de mi bájosnak tartottuk. A maldív lányok fülsértő énekével együtt. A szobafiúk éneklése, dobolása és "tánca" szintén jópofa volt. (Mondjuk nem a művészi értékét néztük.)

Ha kell mi is tudunk részleteket vinni videón a fenti "eseménéyről":-) a Malongóra.

SHReK Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2716
Kókusztejet úgy tudsz csinálni, hogy veszel egy kókuszt, kiszeded a fehér húsát, reszeled, vagy mi, aztán szűrön átpaszírozod. Lehet, hogy kell hozzá valamennyi víz is, nemtom...
Előzmény: Bandos (2715)
Bandos Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2715
A maldív csirkéről jut eszembe. A recept szerint kókusztej is kellett volna. Ezt mi joghurttal és tejföllel pótoltuk, így sem volt rossz, de kókusztejjel biztos még jobb lett volna. Nem tudja valaki, hogy hol lehet Budapesten kókusztejet kapni ?
Bandos
Előzmény: Bandos (2714)
Bandos Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2714
Sziasztok!
Jó ötletnek tartom csinnKA javaslatát a kitűzőkre vonatkozóan. Mi korábban nem ismertünk személyesen senkit, így állandóan kérdezősködtünk, hogy ki, kicsoda. Sajnos nem is tudtunk mindenkit arcról megjegyezni, főleg csak azokat, akikkel többet tudtunk beszélgetni. Csináltunk pár fotót is a Malongó-n, ezeket majd visszük november 29-én. Egyébként ez a viszonylagos szervezetlenség nekünk tetszett, tök közvetlen volt az egész, sokkal rosszabb lett volna, ha előre megbeszélt, kötött program van. Más. Még hazafelé Hulhulén vettünk maldív fűszereket, receptet is adtak hozzá, és a Malongó másnapján, vasárnap, nagy lelkesedéssel Maldív csirkét készítettünk ebédre. Isteni lett. Lehet, hogy a következő Malongó-ra készítünk egy jó nagy adagot, és viszünk egy kis kostolót. Bár valószínűleg nem fog jutni mindenkinek, de aki megkóstolja, annak szerintem izleni fog.
Bandos
Előzmény: csinnnKA (2696)
Bandos Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2713
qwertz0123456 !
Örülök, hogy Bandos-ra mentek, én személy szerint még nem találkoztam senkivel, aki ott járt volna. Sajnos ez a sziget végül nekünk sem jött össze, csak majdnem. A foglalásunk már megvolt, de végül le kellett mondani, és más szigetet kellett választani, mert csak úgy kaptunk repülőjegyet. Nálam továbbra is Bandos Maldívon a "number one" uticél, de a fórumon olvasottak és a Malongón hallottak alapján feljövőben van Meeru, és Kuramathi is. Sajnos most egy jó darabig még nem leszünk döntési helyzetben.
Ha nem titok, elárulnád, hogy milyen áron tudtatok szobát foglalni a Bandos-ra ?
Szia: Bandos
Előzmény: qwertz0123456 (2693)
Kékbálna Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2712
Szia Bogyó!

Időpont már van. November 29. A többiek felírták már ceruzával. Sharkpapa jelzésére várunk és ha nincs nagy gáz, akkor ezt már ne mozgassuk.

Szia

Kékbálna

Előzmény: Bogyó 2 (2705)
SHReK Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2711
>de van jó pár dián is (azok aztán igazán szépek, meg hát hangulata is van...)
nekem mondod? :)))))

Félpanziót kértetek?
És mennyi lesz a ceh összesen?

Ez a 4-4-3 az nap, ugye? Hétnek sok lenne, viszont klassz is :)

Előzmény: schmo (2710)
schmo Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2710
Meeru - Kuramathi - Paradise, 4-4-3
Aztán lehet, hogy lesz még az a sziget is, ahova csak aludni viszik az embert - mert visszafele reggel 8-kor van indulás és lehet, hogy a transzferrel nem érnénk oda... Szóval mozgalmas lesz :-)

Egy oda-vissza transzfer per fő - de nincs nálam a számla, úgyhogy saccra mondom és már vagy 3-4 hete volt, amikor szó volt róla... - olyan 20-30e Ft. Mindenestre jobb ajánlat a 800 USD-nél... A Meerunál és a Paradise-nál külön kell fizetni, a Kuramathinál benne van az árban.

Találkozóra? Persze :-) Bár inkább nem igérek, őszintén bevallom, valamiért nagyon gyenge vagyok a találkozókban... Mindig közbejön valami (többnyire munka)..
A Seychelles fotók egy része papiron van, de van jó pár dián is (azok aztán igazán szépek, meg hát hangulata is van...) Most is igy tervezzük. De aztán lehet, hogy "szerzünk" digitális gépet is, és meglátjuk, miből mi lesz :-)

Előzmény: SHReK (2709)
SHReK Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2709
schmo, melyik szigetekre mentek? Melyiken mennyi időt lesztek?
hogy néz ki árban ez a szigetugrálós? Ha nem publikus, hát nem. Csak azért, mert nekem is ilyen szerepel a terveimben. Legalábbis és szeretnék majd úgy menni, hogy két-három szigetre.
Szépet álmodok, majd zsé függvényében eldől :)
Előzmény: schmo (2706)
SHReK Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2708
schmo,

eljössz majd a malongóra legközelebb? Hozhatnád a seychelle-es képeidet is ;)))

Előzmény: schmo (2706)
SHReK Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2707
Kékbálna,

nem is felelésszintű dologra gondoltam, csak pont úgy, ahogy nőnapon néztük csinnnKÁnál a videjót. Ahogy Bogyó mondja, csak lazán. Nezzük, megdumáljuk, közben dumálunk.

Csak azért vetettem fel, mert engem pl. zavart, hogy ment a búvárfilm most és semmit nem hallottam a zenéjéből, közben valaki mesélt, azt se hallottam; ezekről mind lemaradtam :( Nemtom, ti hogy vagytok vele, de nekem nem esik jól egyszerre filmet nézni is és figyelni egy másikra is, amint mesél. Neaggyisten még egy harmadik valakire is...

Persze nem azt mondom, hogy nem kellenek kiscsoportos tömörülések, de SZVSZ jó lenne közösen dumálni is, mert így tényleg lemaradhacc egy-egy sztoriról.

Előzmény: Kékbálna (2700)
schmo Creative Commons License 2003.10.02 0 0 2706
Sziasztok !

Köszi a segitséget a szigetek közti transzferek kapcsán.
Végül – hosszas levelezés és telefonálgatás után (mindenkivel, akinek csak köze lehet a dologhoz...) – nem sikerült megoldani (egy kivételével senki se vállalta, az az egy szem pedig 800 USD-t kért egy transzferért :- )
Igy végül az a verzió maradt, hogy mindig visszamegyünk Male-re, és onnan a következő szigetre. Ez se baj, csak mehessünk. Mindenesetre Deadalont viszünk :- )

Előzmény: Bogyó 2 (2698)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!