Keresés

Részletes keresés

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2759
Hát az odafele út a hajón nekünk se volt semmi, de én jól viseltem. Senki nem taccsolt ki, de ahogy olvaslak, ez piskóta lehetett a tiétekhez képest, mert igazából akkor se vihar nem volt, se a szél nem tűnt különösen erősnek. Örülök, hogy ezt megúsztuk.
Maléban hol aludtatok? Mi is másnap fél 10-kor mentünk el, de éjszaka és reggel is kóboroltunk.
Nem is néztetek meg semmit?

És milyen volt az eső? Tényleg folyamatos zuhi 3 napon át? Nem volt tarkítva napsütéssel?
Valaki régen írta, hogy volt Filitheyon, és csalódás volt, hogy érkezéskor esett. Ők is szeptemberben voltak. Lehet, hogy ilyenkor esősebb mint májusban? A statisztikák szerint nem.
És mit jelentett az iszonyú meleg? Amikor mi voltunk, normális nyári meleg volt, 30 fok körül.
Itthon melegebb volt, tapasztaltuk is , de láttuk az újságokat a 35 fokokról.
Eléggé borzasztóan hangzik az iszonyú meleg, meg a folyamatos eső.

Előzmény: judy3.. (2753)
masuda Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2758
Szia Mindenki!

Mi is a karácsonyt szeretnénk Sri Lankán vagy Sri Lanka/Maldív szigeteken tölteni. Már elég sok helyet bejártam, és ami ebből tuti: az utazási irodák jó része október közepére ígéri a karácsonyi ajánlatokat.
A Pegazusnak már van, az Eurotours csak más irodák útjait értékesíti, a Neckermann-nak a kéthetes útja nem túl vészes árban van (de, ha jól emlékszem nincs benne szilveszter).
Mi még várjuk az IBUSZ katalógusát, mert állítólag nekik lesz több fajta útjuk is. Mi igazándiból Sri Lankát céloztuk meg, leginkább, mert ott/ezzel keverve van lehetőség kirándulásra. Ha esetleg tudtok egyebeket (Piroska, ha ti is találtok valamit írd meg légy szi, esetleg emailra. Köszi.) azt szivesen veszem.

Utazási javaslatokat is szívesen veszek.

Sziasztok

Előzmény: Törölt nick (2740)
OSZIBARACK Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2757
Judy3,

Köszi az info-t,de a mobil-t akkor is vinnem kell, ha nem tudom használni - vállalati irányelv-, meg legyen az illúzió az itthoniaknak, hogy elérhető vagyok, az egy dolog, hogy nem az én hibámból nem leszek elérhető (reménykedem is ebben...)

off.mi nem irodával megyünk, úgyhogy nem tudom, kinél kérdezzek rá erre a kilépési dologra...
Tinektek valszeg azért nem kellett fizetnetek.
on.

Előzmény: judy3.. (2756)
judy3.. Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2756
Őszibarack, a mobillal Maldívon semmit sem tudsz kezdeni mivel nincs szolgáltató, én westeles vagyok és nekem nem volt.....srí lankán lehet használni:-)
Nekünk nem kellett a kilépési illetéket fizetnünk se srí lankán se a maldívon, pedig direkt átváltottuk, szerintünk benne volt már a repjegyünkben....ahogy Beso is írta:-)

Kuramathi egyszerűen gyönyörű volt, pont a Village és a Cottage Club között volt a szállásunk, közvetlenül a vízibungalók mellett....a snorkellezős helyen:-))))
A bungink nagyon szép volt.....amikor este bandukultunk az emberünk után aki mutatta az utat a sötétségben többféle hézikót is láttunk és csak álmodoztunk róla hátha azt a bungit kapjuk ami annyira tetszett nekünk., és végül azt kaptuk:-)))) A mi oldalunk szélcsendesebb volt, a másik oldal szeles..ott napoztunk:-))))
A Blue Lagoon molójánál volt rája etetés fél 7-től de már 6-tól gyülekeztek az emberek és a ráják is...volt egy csaj akinek ott volt a bungija a vizen és szaladt ki a vízből mert meglátta azokat a hatalmas rájákat, előtte meg naplementét néztünk a sandbanken...a sziget csücskében:-) Sajnos 3 napot szakadt az eső, iszonyú meleg volt, csak esett.....szerencsénkre az utolsó két napra kitisztult, azélrt napsütésben sokkal szebb volt a sziget mint viharban, a színek sokkal jobban kijöttek, tele volt denevérekkel, de hatalamasakkal és iszonyatos zajt csaptak:-))))
A szigeten csak mi voltunk magyarok...sőt srí lankán sem találkoztunk magyarokkal, de végülis jó volt így.

Előzmény: OSZIBARACK (2755)
OSZIBARACK Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2755
Sziasztok!

Megy a visszaszámlálás...Péntek reggel indulunk.
Csütörtökön már nem vagyok számítógépközelben (mivel az otthoni nincs üzemben), úgyhogy még izibe jelentkezem.
Első útunk, de már minden nappal és éjjel csak erre tudok gondolni, plusz álmodni.
Ez ennyire kóros?!?!?!Ilyen volt nektek is, amikor először mentetek?!?!?!

Napóleonhal!
Ha minden jól megy 16-án 14.55-re landol a nagy gépünk Hululéra. (De utána tuti 1 óra még, mire a hidroplán elindul szerintem a szigetre...)Ha megejtitek Malét, akkorra gyertek vissza. Így sikerülhet együtt menni a szigetre.
Ha nem, ott találkozunk.
Nálam lesz mobil, ha bármi van.A számomat ismered.
De lehet, hogy térerő nem lesz, akkor majd személyesen, valahogy odajut az ember...(úszva biztos:-))))
Mi tuti hullafáradtak leszünk, mert Sri Lanka-i körút után leszünk. (mit tesz isten szombaton 12.45-kor a Tengerjáróban épp Sri Lanka volt a téma:-)))Úgy megörültünk - Gondoltak ránk!!!!Azért folytathatták volna egy kis Maldívval is az útleírást...és akkor meg lett volna minden...)

Még váltok egy kis pénzt holnap, plusz oltás reggel (a második adag...)aztán minibusz rendelés és Zsaaaaaaa...........

Már dolgozni sincs kedvem.

Üdv.
Őszibarack

Judy3!
Olyan jó hallgatni, bocs olvasni az élménybeszámolót, nagyon örülök, hogy megjártátok épségben, mi most megyünk 10-én.
off: Sri Lankára már lelkileg felkészültem, ismerem az arab szokást, annál rosszabb nem lehet a kéregetés, emberre akaszkodás...tapasztalatból tudom, Persze mondom ezt most, de remélem tudjuk majd kezelni Őket.
Minden info érdekel, még szerdáig el tudom olvasni.Írj minél többet a másik topicban is.
Tényleg, mikor kell fizetni az 1000 Rp-t, vagy mit???Hol???
On.

Előzmény: Napóleonhal (2752)
Kékbálna Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2754
Szia judy3!

Igazán kalandos utazásotok volt. Jöhetneka további részlete, jó volt az indítás.

Nagyon is ON az OFF-od. A képet tedd fel egy netes képtárolóra. Én a kep.tar.hu-ra emlékszem csak. De mások tudnak mást és esküdnek rá. Aztán szépen belinkeled ide.

Ha lehet direktbe képet ne tegyünk a fórumra. Gondoljunk a modemes fórum tagokra. :D

Köszi

Szia

Kékbálna

Előzmény: judy3.. (2753)
judy3.. Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2753
Tegnap azért voltam ennyire szűkszavú mert már majdnem két napja nem aludtam és félkómásan írtam:-)
Na de akkor mondom bővebben:
Na tehát megérkeztünk Male-ra szeptember 28-án este 9-kor, elszállásoltak Malen egy stállodában mivel aznap már nem ment több transzfer, nagyon szép kilátásunk volt a vízre, nem nagyon bandokultunk a városban mert kicsit be borult meg fáradtak is voltunk. Másnap fél 9-re kellett volna jönniük értünk mert 9-kor ment volna a hajó a szigetünkre, ehelyett 9-kor vettek fel minket és hatalmas vihar volt, fújt a széll, szakadt az eső, az utcán majdnem térdig érő víz, kissé meg is ilyedtünk hogy ilyen szar időnk lesz, egy helybéli közölte ááááá 5 napig nem szokott folyamatosan esni. Hát 5 napig tényleg nem esett, 3-ig igen:-(
Na szóval visszavittek minket a reptérre, hatalmas tömeg fogadott, mindenki fel-alá futkosott, leültettek minket majd vártunk. Néha közölték nem tudják hogy eltudunk e ma menni, mert akkora vihar van hogy egy hajót sem indítanak el. Tehát 5 órán át csak vártunk...elég kemény volt......főleg az hogy az utolsó két órában fogytak az emberek csak mi ülütünk még ott. Na szóval 5 órás várakozás után sikerült elindulnunk, beültünk a Kuramathis hajóba és elvittek minket a Full Moon-ra, senki sem értette hogy miért megyünk oda, amikor kikötöttünk akkor mondták hogy külső okok miatt várnunk kell és kaptunk szendókat sült krumplival, fagyit üditőt, megnéztük a kis szigetet ami nagyon szép volt, majd kb. fél üra múlva közölték velünk hogy mehetünk, csak még visszamegyünk a reptérre még emberekért. Hogy mi volt az igazi ok ami miatt kikötöttünk Full Moon-on nem tudjuk. AZtán elindult a 3 órás zötykölődés a hajón. A hajó háromnegyede kitacsolt.....jobb volt mint a hullámvasút, jobbról-hátulról,oldalról minden irányból hánykolódtunk, akkora hullámok voltak hogy a hajó elje többször a levegőben hullámról hullámra csapódott:-)
Végülis sikeresen megérkeztünk este 8-ra Kuramathira.

Folyt.köv.később
OFF: hogy kell ide feltölteni képet?

Előzmény: Bogyó 2 (2751)
Napóleonhal Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2752
Sziasztok!

Lassan tényleg megalakul a Kuramathi-szekció is! Mintha olvastam volna, hogy januárban is megy valaki. Sunt pedig most ketten biztosan meghódítjuk, Őszibarackékkal (illetve biztos majd akkor lesz, ha ottvagyunk...)

Nh.

Előzmény: judy3.. (2750)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2751
Várjuk, de azért ereszthetnéd kissé bővebb lére a mondandót is!
Hogy volt ez a vihar meg ez a Full Moon?

Hmm...Kuramathi is már elég jó helyezéseket érne el itt a topicban, voltak már egy páran ott.
Meeru vezet, de szerintem versenyben van a második helyért Sun Island-del.

Előzmény: judy3.. (2750)
judy3.. Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2750
Sziasztok!

Megérkeztünk, hazajöttünk. mi Kuramathin voltunk és aki oda szándékozik menni nem fog csalódni, gyönyörű kis sziget, 2,5 km hosszú bőven lehet rajta bóklászni.
Snorkellezni is kiválóan lehet.....rögtön a vizi bunaglók mellett voltunk, sajnos csak 5 napot és még sajnos ebből 3 anpot esett...trópikus eső volt, ettől függetlenül nagyokat pancsoltunk, áztunk az esőben.
A sziget Malétól 2-3 órányira van, aki nem bírja a hajón a nagy hánykolódásokat az készüljön fel a legrosszabbakra:-)
Még pár órára a Full Moon szigeten is voltunk.....mivel akkora vihar volt hogy 4 órán át vártunk Malén hogy csituljon egy kissé.....aztán átvittek minket a Full Moonra....megetettek, megitattak majd vissza a reptére még egy két emberkéért és aztán irány volt a sziget:-)
Majd teszek fel képeket.

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.05 0 0 2749
Hát nem könnyű. De tényleg a legjobb kiindulópont Kékbálna maldiv.lap.hu-ja.
Előzmény: Törölt nick (2748)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 2747
Ez persze Piroskának szól.
Előzmény: Bogyó 2 (2746)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 2746
Amit írtál:napozás, sznorizás, úszkálás ezt szinte mindenhol megteheted.
De én meg akkor tudom neked ajánlani Fihalhohit.
Szintén árulják a Billánál, és két hét karácsony táján 1800 eu körül van, tehát nagyjából 2 milkó 4főre.
A maradék millió bőven elég lesz költőpénznek.
Nem a legnagyobb luxust nyújtó sziget, ha ez kell, más után nézzetek. De nagyon szép, s amiket írtál, arra teljesen megfelel.
Mi most voltunk augusztusban, és már ketten is vannak, akiket megfertőztem vele.
Nézd meg a fihalhohi.info c. lapot, vagy a fihalhohi.com-ot németül.
De valóban jó Meeru is, csak ott én nem voltam.
Jártam még Biyadoo-n és Fun Island-en kirándulni, lehet, hogy ezek is megfelelnek.
De nehéz így ajánlani, mert lehet, hogy egészen mást vársz mint mi.
Előzmény: SHReK (2743)
SHReK Creative Commons License 2003.10.04 0 0 2745
Meeruról megjelent egy könyv is: "Meerufenfushi, egy varászlatos maldív gyöngyszem"
itt megnézheted, milyen képek vannak benne, letölthetsz egy pdf-et is a belívekről: www.sheila.hu

Egy könnyed elbeszélésben mutatja be a szigetet rengeteg képpel.
Ha lázba jöttél, akkor Librikben és Tescokban láttam :))

Előzmény: Törölt nick (2744)
SHReK Creative Commons License 2003.10.04 0 0 2743
Mindegyikre érdemes menni :)))

Favorit az ára miatt Meeru. Meg jó is!

Előzmény: Törölt nick (2742)
SHReK Creative Commons License 2003.10.04 0 0 2741
Szia! Az ITS Billa Reisennek jók az árai. Bécsi indulás, van nekik AI ellátású sziget is. Tőlük bármelyik sziget megfelel. Van magyar irodájuk az Aranykéz utcában.
Bár pont szilveszter-karácsony az drága, meg mindig van kötelező vacsi :(

Magyar irodák közül a Winair ajánlható, jó ár, megbízható, mögöttük a német Der Tour áll.

www.winair.hu

www.itsbilla.at

megaztán a LINKGYŰJTEMÉNYen találsz még másokat: maldiv.lap.hu

Előzmény: Törölt nick (2740)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 2739
Kecskeméten egy laborban. Fuji volt kiírva mindenhol. De a környéken még van 3-4 hely azokra is Fuji van kiírva. Egy olyan cég van, ahol a Fuji meg a Kodak is kint van, de ez valamilyen függetlenebb cég lehet, Kiss fotó a neve. De ezeket nem itt csináltattam.De arra gondolok, hogy nem is ez a Fuji csinálta ott helyben, talán felment Pestre, mert csak 3-4 napos határidővel vállalták, holott ott vannak helyben a gépek. Ha jól emlékszem, olyan 80 Ft körül volt darabja. Szerintem nem lettek szarok, csak néhány, s az se az ő hibájukból, maximum ez a néhány rózsaszínű. Azok a szürkés képek mind normál filmek.
Nem tudom mennyire emlékszel a képeinkre, de ami 10x15-ös méretű, az mind dia. És ezek között vannak a legjobb képeink.Pl az esti kékes móló. Erre kérdezett rá valaki, hogy tényleg ilyen volt-e.Hát nem tudom. Erika is azt mondta, hogy szerinte se volt ennyire kék, de ez is dia, és ott is ilyen. Nagyon más nem lehetett életben se.
Ezenkívül egy normál filmtekercs van, ami szerintem nagyon jó, erről tettem be ide is képeket, pl. Erika a bárnál, vagy a pálmák alatt. 3-4 lett egyébként rózsaszínes.De ami jó, az papírképen is jó lett. Tényleg fel kellene már pakolnom őket, akkor könnyebben értenénk.
Egyet mutattál te is, hogy nagyítási hiba, amin a recepció és a shop előtti pálmás út van. Nos, a dián ez is normál színű, de túlexponált.
Előzmény: SHReK (2738)
SHReK Creative Commons License 2003.10.04 0 0 2738
Bogyesz

>ezek a rózsaszínes képek papírképek a diáról.
Hát, igen. Ha diáról papírképet szeretnél, akkor vagy olcsón csináltatod és akkor sz@r lesz, vagy drágán és akkor jó. A különbség a két anyag tónuskarakterisztikájának különbségéből adódik, ha jól mondom.

>amelyik kép rózsaszínes, az egy kicsit a dián túlexponált, talán ezt akarták korrigálni, s ilyen lett.
nem, eccerűen csak automata módon csinálták... A túlexpó-korrigálástól nem lesz rózsaszínes.

Hol csináltattad? Mennyiért?

Előzmény: Bogyó 2 (2719)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2737
Valamilyen szinten Shrek mellé kell állnom, mert a mi szigetünkön volt Coconut-show.
Mondjuk van a termés, nevezzük kókusznak, s ezen belül van a mag, vagy dió, amit nálunk egy kapa segítségével bontottak ki a kókuszból. Amikor feltöröd a kókuszdiót, oly módon hogy az egyik kókuszdió hegyes végét hozzáütögeted a másiknak ahhoz a feléhez ahol a három fekete pont van, akkor kifolyik a lé. Egy éretlenebb, általában sárgás-zöldes kókuszról lehasogatják a külső burkot, aztán a konkrét diórész tetejét egy erősebb késsel levágják. Ez nekünk szépen le van videózva, amikor Maléban a piacon vettünk egyet, onnan tudom.Amíg nem barnul meg az egész kókusz, egy erősebb kés elbír vele. S ebbe teszik a szívószálat, szinte mindenhol ez a Welcome drink.
De ezt az enyhén savanykás, szerintem nem túl jó, de azért mindenképpen kipróbálandó levet itatják az emberrel.
A coconut showban a lé kifolyatása után kiszedték a fehér húst vagy koprát és lereszelték, a reszeléknek meg kinyomkodták a levét. Ott ezt mondták milk-nek.
Erre mondta Emese, hogy állítólag ez gyorsabban távozik a szervezetből ha valaki egy pohárral megiszik, vagy felül, vagy alul.
Mi itthon kipróbáltuk, de marha sokat kell vele dolgozni egy amatőrnek, hogy pár korty összejöjjön. Úgyhogy bennünket nem fenyegetett ilyen veszély.

A buliról meg annyit, hogy bánom már, hogy fölvetettem, mert a világért sem akarom, hogy bárki feszélyezve érezze magát, csak olyan önző érdekek vezettek, hogy szerettem volna többet is látni a filmből, meg másokat is meghallgatni, azon kívül akit éppen hallgattam, hogy ne kelljen tizedjére is elmesélnie ugyanazt.
Úgy látom, hogy kicsit ki lett sarkítva amit mondtam, a dolgok megbeszélése vagy a javaslat a közös videózásra és közös megdumálásra, őrsi gyűlésként vagy konferenciaként csapódott le.
Úgyhogy hagyjuk. Alakul ez majd magától is.
Nekem is jó lesz megint egy ilyen.

Én is gondoltam az első bulira, jó volt. Furcsa, hogy abból a társaságból négyen maradtunk mint ős-malongók, de úgy tűnik mostanra tényleg beérett a dolog.
Egyébként mégis volna egy javaslatom. Mit szólnátok egy kihelyezett Malongó üléshez?
Mondjuk Meerun. Vagy Fihalhohin. Vagy Kuramathin?
Sun Island-en?
Lassan leszünk annyian, hogy kibérelhetnénk egy chartert és egy szigetet.
Milyen buli lenne!!!

Na jó, sziasztok.

cyprus_people Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2736
Véletlenül nekem is megvan az a szakácskönyv.
Dupla mennyiségnél (1 font) pont ugyanannyiszor kell megkeverni. És így sokkal gazdaságosabb!
Előzmény: schmo (2731)
cyprus_people Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2735
"Nagyon meggyőzően beszélt ám az idegenvezető srác."
Te is voltál a banánhéjfeldolgozó üzemben, vagy csak az egyik telephelyén?
Előzmény: schmo (2729)
cyprus_people Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2734
CsinnKA!
Túl sok banánhéjat dobáltok szanaszét...
Előzmény: csinnnKA (2727)
SHReK Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2733
nem, nem emlékezni kéne, hanem visszamenni! ;)
Előzmény: cyprus_people (2732)
cyprus_people Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2732
"vissza kéne mennem megkérdezni."

Bizon, bizon, emlékezni kéne, hogy a banánhéjfeldolgozó üzemedben reszelőket, vagy krumplinyomókat láttál...

Előzmény: schmo (2725)
schmo Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2731
Találtam receptet, ha valaki szeretne főzőcskézni, de nem a konzervet választja:
225 gr kókuszreszelékre fél liter tejet vagy vizet, esetleg fele-fele arányban kevert tejet és vizet öntünk, jól összekeverjük, tizenöt percig állni hagyjuk, leszűrjük, majd gézen átsajtoljuk, s ezt a műveletet - szükség szerint - többször megismételjük
Előzmény: SHReK (2730)
SHReK Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2730
No, akkor én ezt a kókusztejizét a Spektrumon láttam, ahol is karibi főzőcske volt, ott éppen így csinálták a kókusztejet, ahogy leírtam :)

És minthogy most gasztronómiai szempontból kellett kókusztej, így ez illett a képbe. :)

És amúgy tudom, hogy a kókusztej kapcsán igazából mindkettőt szokás tejnek hívni...

Na. uff. Védekeztem :)

Előzmény: csinnnKA (2726)
schmo Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2729
Én abból a szempontból néztem, amit a "telepen" meséltek. Mint rendes turista, minden egyes szót elhittem. Nagyon meggyozoen beszélt ám az idegenvezető srác... :-)

Egyébként meg - mint minden főzőcskézésnél - az a legjobb, ha az ember kipróbálja az összes variációt, és ami a legjobban izlik... na azt kell megtartani :-)

Az itthoni vendéglőkben meg úgyse mondják el, mit tettek bele :-)

Előzmény: csinnnKA (2727)
csinnnKA Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2728
Kicsit sok lett a "viszont", bocsika! :-)
Előzmény: csinnnKA (2727)
csinnnKA Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2727
Schmo!
Attól függ, hogy milyen szempontból nézzük.
Ők ugyanis a "kókusz levét" hívják kókusztejnek, viszont azonnal hozzátették, hogy a keleti konyha számtalan receptjéhez használják, viszont nem a kicsorgatott kókusztejet, hanem a testesebb, intenzíven kókuszízű "kókusztejet", amibe a fehér kókuszhúst is beleturmixolják, mivel gasztronómiai szempontból ez a gazdagabb és intenzíven kókuszízű cucc a kókusztej. De attól még a kókusz leve az igazi üdítő hatású kókusztej! ;-)
(Bár az első, amit ittam, meleg volt és pocsék, de hidegebb és mézédes változata csodálatos!)

Naszal csak azt akartam mondani, hogy a világon megoszlik a vélemény arról, hogy mi a kókusztej? "Csak" a leve, vagy a leve + husa.
(Arról nem beszélve, hogy ha Európában, pláne itthon csinálsz thai kaját, akkor a kókusztejet még a keleti vendéglők is úgy csinálják, hogy sima vízzel vagy tejjel turmixolják össze a kókuszreszeléket, oszt jól van.) :-DDDD

Előzmény: schmo (2725)
csinnnKA Creative Commons License 2003.10.03 0 0 2726
Cyprus_people!
Épp azon gondolkodtam, hogy hogy mondjam meg az én drága Shrek barátosnémnak, hogy "Kiscsibém, a kókusztejet azt nem préselik, hanem kiisszák a kókuszdióból, mivel a kókusztej a kókuszdió LEVE!" :-))))))))
Ami engem illet, már sokszor ittam életemben (sőt, még itthon is sikerült friss kókuszt venni egyik karácsonykor, és -ahogy mondod- a sok kiszáradt között egy frisset, leveseset)

Shrek!
Ennek ellenére, csak hogy olyan nagyon ne bánd: a kókusztejnek csak a legérettebb (már-már túlérett) példányai adnak igazán édes, finom, zamatos levet.
Ja és még egy info (csak hogy tudd): a kókusztej nem fehér, hanem majdnem átlátszóan víztiszta (na jó, azért valami kis szottyok úszkálnak benne)! ;-)
A DIAVETÍTÉST pedig még lehet, hogy megfúrom! :-P
(Baromi egyszerű: a létszám miatt. Ha lekapcsolod a villanyt, hogy jól láthatóak legyenek a képek, akkor vagy elpunnyad a társaság, vagy a "sötétben pusmogás" édes bűnébe esik... szóval egyetértenék Kékbálnával abban, hogy eléggé különterem-igényes... no, majd meglátjuk 2 hónap múlva, hogy mennyire gazdag képanyag gyűlik össze papírképen.)
Ami engem illet, ÉN MINDENKI FOTÓALBUMÁT LÁTTAM! :-)
Nem volt kis teljesítmény, megmondom őszintén, viszont nagyon sok nagyon szép képet láthattam, és a szívem csordultig telt vágyakozással álmaink szigete iránt. (Sőt, még olyankor is, amikor nem Meeru volt a célállomás, hanem tök más maldív szigetet láttunk, hisz az is majdnem ugyanolyan volt.)

Beso!
Ami a maldív táncosnőket illeti, mit gondolsz, miért vettem fel?! :-)
Tökéletesen fejezted ki: "a maldív lányok igazán bájosak voltak, fülsértő énekükkel együtt". Mellesleg a maldív asszonyok életét mutatták be táncban (volt ugye tejesbödön tánc, söprögetős, ünnep, stb.), úgyhogy még érdekes is volt.
Mint ahogy nagyon jópofa volt a fiúk tánca, különösen a magas vékonyé (nem tudom, hogy mindig ő táncolja-e ezt), amikor felfújta nagy kerekre az arcát, és olyan madárféle táncot járt. Meg amikor a másik fiúval majmot meg nemtom miket utánoztak. Annyira oda passzolt ez a folklóros fíling, hogy csak na! :-)
Nem hiszed el, végig elhatároztam: "Na, még ezt a számot felveszem végig, aztán lekapcsolom a kamerát. ... Jaj, de ez még még jobb, mint az előző, ezt még felveszem. ... Jaj, itt meg a zene olyan szép, végre egy európai fülnek is kellemes és andalító dallam, egzotikus köntösben. ... Ó, itt pedig milyen helyesen táncolnak."
Puff, már meg is telt a kazetta! :-)

Bogyeszka!
"itt valaki mondja, hogy figyuzzatok, szereztem egy tök jó filmet a maldív terminátor hangyák szeretkezési pózairól, 30 perc. Megnézzük majd Malongón? ... Vagy a buli elején valaki mondja, hogy hoztam a szobánkból egy gekkót, megnézitek? "
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Csudapofák vagytok Kékbálnával, ahogy próbáljátok meghúzni a következő buli kereteit és határait.
Mindenkinek más a jó. Van, aki a rendezett(ebb)ségek szereti, van, aki a spontaneitást, vállalva olykor a pillanatnyi, ámde totális káoszt.
Mindkettőnek megvan a varázsa.
Én alkalmazkodok, nekem a konferencia-előadás is jó, s aki unja, az kimehet az előtérbe vagy a konyhába, de számomra az is vonzó, ha az egész bagázs egyszerre nyüzsög, nevetgélések, élménybeszámolók, képmutogatások.

El sem hiszitek, mennyire büszke voltam erre a társaságra, mert szombaton a régi álmom valósult meg. Most már akkora volt a létszám, amilyet megálmodtam. Az, hogy márciusban csak az alapítók voltak jelen, egy dolog, az még erőteljes részben a maldív könyvről szólt, vagyis a megjelenéséről és javarészt a közreműködőgárdáról.
Aztán nyáron nagyon jó volt végignézni Neszkáék fotóit, meghallgatni a sztorijaikat, és nagyon irigyeltük őket CRX és Gabika miatt, hogy nem voltak egyedül. Jó volt alaposabban is megismerni a halkszavú, kedves, visszafogott Bejust, akivel először az Utazás Kiállításon találkoztunk, s utána sokáig leveleztünk, míg végül felbukkant a topicban. De az a nyári buli nem volt igazán jó időpontban, a "külsősök" (akik jó része most már "belsős", igazi MALongó lett) sokat vártak ettől a találkozástól, aztán az utolsó pillanat(ok)ban többen is lemondták! :-(
Nem beszélve Kékbálnáékról és Bogyóékról... és a most is távol volt Cloud-ékról! :-(
Az viszont tuti, hogy jót ettünk, jót beszélgettünk, és ott is jól éreztük magunkat. De így utólag belátom, hogy annál (jóval) nagyobb létszám fogadására az az étterem alkalmatlan lett volna. Ezért is olyan jó, hogy Sharkpapa teret adott nekünk! :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!