Keresés

Részletes keresés

VaLaki Creative Commons License 2000.11.15 0 0 152
Van ez az APÜSZ, akkor az is írhat levelet, hogy ellenőriznénk az adóbevallásait, könyvelését kérem adja meg mikor mehetnek revízoraink.

Aki nem válaszol: följelenteni.

Előzmény: OffTopiC (143)
Ariel Creative Commons License 2000.11.15 0 0 151
szoval a SUN nem csak megvette es ingyen adja, de a forrasat is kozze tette a staroffice-nak.

http://www.openoffice.org/

Előzmény: Gyertyános-Tölgyes (148)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.15 0 0 150
Akkor király! :)
Előzmény: Gyertyános-Tölgyes (148)
OffTopiC Creative Commons License 2000.11.15 0 0 149
McAtti

Attól még, hogy van villanyórád, neadjisten számítógéped (valahogy csak olvasod ezt a topic-ot :-) ) attól még nem feltételezheti senki, hogy illegális software-t használsz. Mondjuk gondolom késed is van otthon, mégis visszautasítod, hogy potenciális tömeggyilkos vagy.
Az alapos gyanú, ami a házkutatásihoz kell azért egy minősített valami.
Az egészben az a vicc, hogy szerintem pontosan arra megy ki a játék, amit itt látsz, ha végigolasod a hozzászólást. Provokálni, megfélemlíteni. Egy kis megfélemlítés és máris bent vannak nálad (nyilván nem közlik, hogy pontosan mihez is van joguk és nem vagy köteles engedni, bármit is akarnak), vagy elkezdessz vásárolni mint az állat. Engem nem a software-gyártók érdekvédelme bosszant, hanem az hogy úgy csinálnak, mintha mindent ennek ez érdeknek lehetne alárendelni és a magyar törvények összes többije nem lenne kötelező rájuk nézve, csak a felhasználókra.
Arról nem is beszélve, hogy ha én nemzetbiztonsági lennék kezden érdekelni ez a BSA, hogy pontosan mivel is fogalakozik ...

Ja hozzánk jöhetnek, de el kell hogy szomorítsam őket.
1. Amíg nincs házkutatási addig itt csak max egy kávét kap aztán mehet.
2. Ha van ... hát érdekes lesz :-)
3. Tuti, hogy nem hagyom/hagyjuk annyiban.
4. Megyek webkameráért ...

ui: Valakitől azt hallottam, hogy alapvetően a rendőröknek is kezd tőlük a tökük kilenni ...

Ezennel meghirdetem a dzsihadot ezek ellen ...
TARTSA BE A BSA IS A JOGSZABÁLYOKAT, NE CSAK VELEM AKARJA BETARTATNI.

Jogász Urak! Jöjjön már ide szakérteni valaki !!!!

Gyertyános-Tölgyes Creative Commons License 2000.11.15 0 0 148
Igen használhatja, csak nem terjesztheti.
Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.15 0 0 147
Én azt tudom, hogy szabadon letölthető, de ha pl. van egy cégem akkor az használhatja-e ingyen? Vagy arra nem vonatkozik a licenc? Mert én arról beszéltem...
Előzmény: SaGa (145)
moha Creative Commons License 2000.11.15 0 0 146
Szóval, eddig 1:1 az állás. :(
Előzmény: SaGa (145)
SaGa Creative Commons License 2000.11.15 0 0 145
Destroyer!

Nem jol tudod. Nem haladsz az esemenyekkel. A SUN megvette a
StarDivision nevu ceget es minden felhasznalo szamara ingyenesse
tette a Star Office-t, lassan egy eve. Nem Gnu GPL, de Free.
A 6.0-as verzionak meg a forrasa is letoltheto, csak ahhoz el kell
fogadni a SUN sajatsagos Open Licence-t. Az Uj Alaplap oktoberi CD-jen
fent van a 6.0-as SO, ugy hivjak OpenOffice 6.0, forrasban es Win32 meg
Linux binarisban, plusz mellette van a SUN licenc is.

SaGa

Előzmény: Törölt nick (138)
McAtti Creative Commons License 2000.11.15 0 0 144
Az egész - a régi hozzászólásokkal együtt - eléggé elszomorító.
Főleg azért, mert nincs jogász, aki érdemben hozzászólna.
Mert a józan ész azt mondja, hogy csak házkutatási paranccsal jöhetnek be - de egy ilyet már a villanyóra léte okozhat, hiszen ott lehet szgépet használni...
Mondjuk a BSA szvsz is ahogy izmozik, úgy egyre vágja fenntartói alatt a fát: én is Linuxot használok, SO-t. Sőt, már SO alá is kellett fejlesztenem.
Spéci helyekre is építek be szgépet (ez nem a reklám helye): de mit csinál a rendőrség egy mondjuk tölgyfa íróasztalba épített géppel? Viszi a kétmázsás asztalt?

Másrészt a jogász szavára a kártérítés miatt is szükség van: mert nyilván, ha valakinek más hibájából nélkülöznie kell a munkaeszközét, azért kártérítés jár. Még akkor is, ha találtak egy illegális Tetrist a gépen: mert ha veszt egy másfélmilás üzletet, akkor az okozott kár nagyobb...

Meg én annak idején úgy hallottam, egy jogásztól, hogy ma csak a fegyver, robbanóanyag és kábszer birtoklása illegális. Ha a polcomon van 200 db. Win99 CD, az elvileg (?) nem büntetendő. Ha a gépen van, a puszta léte szintén nem büntethető

Már gondoltam rá, hogy a kártérítéssel lyól meg lehetne szívatni a BSA-t: egy teljesen tiszta céghez kiuszítani, hogy vigyenek el mindent (Akár a gépekre *.doc fájlokat feltenni, SO-ból.) Aztán nem találtak semmit, akkor lyól beperelni őket.

A BSA tisztátalan eszközeihez: vagy két éve egy főszerkesztőt megkértek (?), hogy szaladjon a főnökhöz, fülest kapott, jön a BSA! No, erre pánikszerűen megbíztak egy nagy céget, mérje föl a gépeket, majd szaladás az MS-hez, aki nagy kegyesen alkut ajánlott: nem kell fizetni, ha a Linux és NetWare szervereket lecserélik... (No ehhez képest ma újra Linux és NetWare van, mert dolgozni is kell, de kérésre megmutatják az MS kiszolgálót...)

Attila

OffTopiC Creative Commons License 2000.11.15 0 0 143
Üdv!

Először ! A BSA NEM HATÓSÁG !
Nem mehet be hozzád, a cégedhez stb. csak úgy. Csak a rendőrség kérheti fel őt szakértőnek, de a rendőrségnek is kelle egy házkutatási, ha ugrálni akar. Ha attól fél valaki, hogy hiába zavarja el, visszamennek a rendőrséggel (+ házkutatási), akkor meg könnyen előállhat az az eset, hogy nem találnak semmit és ekkor nagy sz@rba kerül valaki. Hamis vád (valami indok kell, hogy egy házkutatást elrendeljenek), hatásköri túllépés (valakinek meg alá kell írnia) vagy valami más. (Nem vagyok jogász). Ami biztos megalapozott gyanú kell ahhoz, hogy ilyet kiadjanak.
Mindez a nagy vérszomjas image azt szolgállja, hogy megtévesszenek, hogy féljél tőlük. De akkor sem tudnak veled mit kezdeni.
"Azok a cégek, melyek nem küldik vissza az űrlapot, rosszul járhatnak. A BSA jogi képviselője szerint „a gyanú árnyéka élesebben vetődik azokra a cégekre, akik nem válaszolnak a levelünkre,... Ennek érdekében további lépéseket is tesz, de nagyon reméljük, hogy ilyen helyzet nem állhat elő."
Ez tényleg elhagzott ? Jogász/ügyvéd nem olvassa ezeket ? Ez minimum valami hitelrontás vagy valami hasonló. Hogy képzelik, hogy egy jogállamban (most nem kellenek a szokásos közhelyek megjegyzésnek) valakire ilyet mondhatnak. A cocializmusban volt utoljára ilyen, hogy ha nem tudtad az ártatlanságodat bizonyítani, akkor bűnösként kezeltek.
Mi közük ahhoz hogy milyen infrastuktúrával dolgozok/dolgozunk/dolgozik egy adott cég. Vagy ez valami gazdasági hírszerzés inkább ?
"...és a BSA-nak az a célja, hogy küzdjön az illegális szoftverfelhasználás ellen. "
Ilyen módszerekkel ? Hogy beállítja magát mint egy hatalmi szerv, aki bizonyos kényszerszerítő eszközökkel élhet (pl. benézhet hozzád). Ez sem jogellenes ?!
Én egyetértek azzal, hogy ha valaki komoly (vagy nem komoly :-) ) befektetéssel készít egy software-t, akkor ezért pénzt kérhet és ha használom akkor fizetnem kell érte. De mi köze ennek és az előzőeknek egymáshoz? Ha a piros lámpa mellett/alatt átmegyek a járdán akkor is jöhetnek majd hozzám a magukat rendőrszerűnek hazudó szervezetek és ellenőrizhetik, hogy szoktam-e ilyet csinálni ? Vagy ha nem hagyom magamat ellenőrizni, akkor azt mondhatják, hogy gyanúsan notórius szabálysértő vagyok ? Magyarországon megvannak a megfelelő állami szervek, akik ilyen típusú ellenőrzéseket, "rendfenntartást" végezhetnek (ami többé kevésbé szabályozva is van).
Könyörgöm gondolkodjatok egy kicsit. Ez egy mezei alapítvány. PONT.
"Amennyiben tehát cégünk ilyen levelet kapott a BSA-tól, célszerű visszaküldeni az űrlapot, melyen a cég neve, székhelye, fő tevékenysége és az ügyvezető mellett a cégnél található számítógépek számára is kíváncsi a szervezet. "
Ez azért elgondolkodtató nem ? (A gazdaság hírszerzés nem vicc volt...) Milyen következtetésekre lehet jutni egy ilyen jól tematizált adatbázisból.
"A javasolt időpont kitöltése után az űrlap szerint a cégvezető aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy az általa megjelölt időpontban a BSA munkatársai cége székhelyén és/vagy telephelyén „betekintést nyerjenek a vállalat szoftverlicenceibe és azok sorszámait összevessék a számítógépeken használtakkal."
Ettől még lazán elzavarhatják őket :-)) (pl személyes az adatvédelmi törvény hatája alá eső adatok tárolása hivatkozva, bár igazából indokolni sem kell. Nem hiszem hogy egy ilyen aláírás bármire is jogosíthatja őket, ha meggondolom magam. Ez csak arra az esetre jó ha utólag meggondolnám magam.
"A BSA azonban nem vizsgálja a könyvelést, csupán a szoftverek licencét és származást igazoló okiratát, amely lehet számla, ajándékozási szerződés, vagy adás-vételi szerződés. Ormós Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy „a BSA az adott napi állapotot nézi, a könyvelés ellenőrzését nem tervezzük”."
NEM TERVEZZÜK ?! Hát ez mindennek a teteje. Ennyire pofátlan, hogy lehet valaki.
Ezennel kijelentem, hogy nem tervezem az IBM könyvelésének az ellenőrzését. Remélem megnyugodtak.
Nehogymár bármilyen adásvételi szerződést mutogatnom kelljen minden jöttment alaknak, akikről nem tudok semmit. Még ha ölönyös, kosztünös alakok is.

"Többnyire arról van szó, hogy öt gépre vesznek egyetlen operációs rendszert, vagy a legális szoftvereket futtató gépek mellé vett új, „csupasz” számítógépre illegális szoftvermásolatot telepítenek"
Ez miből következik? Van szabad software is B***** ! Soroljam ?

Szánalmasnak tartom azt, hogy valaki (pl. egy alapítvány vagy micsoda) a zászlaján a jog betartására való felhívásával a legalatomosabb csúsztatásokkal és a jogszabályok megszegésével, vagy azok (pl. az ártatlanság vélelme) teljes figyelmen kívül hagyásával dolgozik.
Éppen itt lenne az ideje, hogy ebben az országban megkezdődjön az igazi jogállam kiépülése. Ehhez valószínűleg mindenkinek meg kell tennie a megfelelő lépéseket.

Szerintem bojkottálni kellene ezt az egész kampányt és előkapni egy joghoz értő embert, aki pontosan eligazít minket, hogy mihez van jogunk mi a kötelességünk mással szemben. Javaslom, hogy ha arra járnak a fiúk zavarja el őket mindenki, felhívva őket a jogaikra, a sajátotokra, a mienkre. HA rendőrséggel jönnek nyilván nem szabad a RENDŐRSÉGET akadályozni, de ez nem is cél. Ha meg már ott vannak úgyis mindegy.

Első felindultságból ennyi ...

Advanced Lamer Creative Commons License 2000.11.15 0 0 142
Az internetr?l letöltött oprendszerekkel meg alkalmazásokkal mit csinálnak? Beülnek a gép elé, és áttúrják a vinyót, hogy van-e GPL a grep-hez meg az ls-hez? Azt, hogy a mozillámhoz nincs számlám, akasztással büntetik vagy f?belövéssel?

bixi Creative Commons License 2000.11.15 0 0 141
Amúgy nem ajánlottan jött, így kacsa az egész szerintem. Véletlenül egy napon jött a novell (BSA tag!) amnesztia ajánlatával, az etikett ugyanolyan tagolású, dettó cimzéssel. Átláccó trükk. Ki használ novellt??
bixi Creative Commons License 2000.11.15 0 0 140
Mármint a képeslapot, amit kaptuk tőlük. Milyen jogon jönne hozzánk ellenőrizni??? Majd én is irok nekik, hogy szeretnénk menni hozzájuk :-)))
Előzmény: bixi (139)
bixi Creative Commons License 2000.11.15 0 0 139
Allig várom, hogy jöjjön a BSA hozzánk! Mi is kaptunk levelet. Mi csak jogtiszta szoftvereket használunk. Még a norton commandereket is megvettük... Vissza nem küldjük!!!

Na, ha bejön a BSA, elkergetjük Őket. Semmi joga egy egyesületnek, hogy nálunk kutakodjon. Ha jön a Rendőrség, akkor beperejük a BSA-t rágalmazásért, és pontos jegyzőkönyvet vezetünk arról, mennyi időig állnak majd a munkatársaink. óránként 1 millió forint állásidővel fogjuk perelni őket, illetve a határidőcsúszás jogkövetkezményei miatt további milliókkal. Ebből nem szoftvereket fogunk venni.

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.15 0 0 138
Én úgy tudom, hogy csak magánfelhasználókra igaz ez az állítás.
Előzmény: Szundi (137)
Szundi Creative Commons License 2000.11.15 0 0 137
oprendszer : Linux
szoftverek : A linux alatt futo progik nagyobb resze ingyenes, de sok ingyenes szoft van windows-ra is. Ilyen pl a StarOffice, ez mindent tud, amit az MsOffice, van Linuxos es win-es valtozata is.
Tetszoleges keresobe beirod a GPL, Freeware szavakat, rengeteg talalatot kapsz.

Előzmény: moha (136)
moha Creative Commons License 2000.11.15 0 0 136
hol tudnék annak utánanézni, hogy mely szoftverek használhatók vállakozásnál akár ingyér (legalább oprendszer és valami szövegszerkesztő???)
Előzmény: harm (134)
harm Creative Commons License 2000.11.15 0 0 135
Ja, és persze normális LAN is kiépíthetó.
harm Creative Commons License 2000.11.15 0 0 134

Sziasztok!

Az utóbbi pár héten megjelent informatikai álláshirdetésekben egyre sűrűbben látom a követelmények között a Linux ismeretet. Szerintetek ez a BSA áldásos tevékenységének következménye?? :-) Mert ha igen, akkor áldassék a nevük! :-) A Biznisz Szoftver Eliensz fordítja el a felhasználókat a biznisz szoftverektől (Mikrofo$ ablakok és tsai), és a free szoftverek felé tereli a piacot.

Ha nekem most kéne egy induló (kis)vállalkozás informatikai rendszerét kiépítenem kevéske pénzből (márpedig az mindig kevéske) akkor bizony Linux lenne a gépeken. Ingyenes/olcsó/megfizethető irodai alkalmazás van, Internet elérhetőség van, ingyenes fejlesztőrendszer van; cégre szabott nyilvántartást meg úgyis írni/íratni kell. A BSA pedig...

Üdv, Harm

VaLaki Creative Commons License 2000.11.15 0 0 133
Az jó volt, hogy az MTA-t mutatták. Egy ilyen helyen napi ezres nagyságrendű a papíposta, szignáláskor az első mondat/fejléc/tűzött boríték (titkárnő készíti elő) alapján intézkedik az erre illetékes.

Így a kérelmek támogtások ügyiránytól, napi száz keresekedelmi ügynöki ajánlaton át sokmindenre gondolhatnak. Számítógépet akarnak eladni ? Programot árulnak ?
Nagyon dögös borítékokban tudnak itt mindenfélét küldözgetni.

Legutóbb Igazságügyi Minisztérium fejléc, címeres névreszóló borítékot hozott a postás, úgy meghatódott kézbe akrta (síteni). Egy új CD jogi ajánlat volt benne:)

Miből gondolja egy egyesület, hogy a cégeknél elolvassák az összes himbi-limbi levelet ?

Előzmény: 81713 (128)
81713 Creative Commons License 2000.11.15 0 0 132
Kedves Kartácsak!

Helyes, roppant helyes! Szarjunk csak rá balra nagyívben, hogy minket már mindeki -aki úgy gondolja- kedvére ellenőrizhet, rendőrrel súlyosbítva.

Ezzel nem azt mondom, hogy a legális szoftverek általános haszánlata ne lenne cél. Nekem is van egy-két könyvelőprogramom, szanaszét kering a világban anélkül, hogy egy vasat is kaptam volna érte. Már nem bosszankodom rajta.

Hanem: Ez a BSA dolog úgy fest, mintha a házmester hetente ellenőrizhetné az asszony nunáját, hogy meg lett-e kefélve rendesen? Ha nem, két eset lehetséges:
1.) Megkeféli a házmester (mert jobb híján hagyom)
2.) Vagy a gangon üvöltözi, hogy impotens vagyok.

Azé' a BSA nehogy má' azt csináljon amit akar! Ne bassza meg! Mi közöm van nekem, vagy a gépemnek hozzájuk. És az anyjuk búbánatos picsáját ellenőrizzék!

Hogy a rendőrség megtehet szinte mindent, az nem érdekel, ez a dolguk. De a gittegyletek felejtsenek el a ferde faszba!
dP

Hrrrrrr Creative Commons License 2000.11.14 0 0 131
És ez csak a szoftver része! Nemsokára jön a zenei ellenőrzések sorozata is (mint már írta valaki)!
Szép új világ áll előttünk!
A mobilodat tudják követni, így bármikor meg tudják mondani, hogy hol vagy, sőt szerintem gazdagabb országokban már műholddal meg is tudnak nézni, hogy mit csinálsz!!! (ezért felhős időben, mobil nélkül menj randira!)
Bárki bármikor meggyanusíthat, hogy lopott szoftver vagy lopott zene van a birtokodban és akkor jól póruljársz!!!
Szerintem nemsokára az egyház is beszáll és akkor hordhatjuk az ágakat az első máglyához!!!
Én még mindig amondó vagyok, hogy tenni kellene valamit ezen események ellen!!!!!!!
(talán még nem késő!)
A feszültségtől csak az a hang jön ki a torkomon, hogy Hrrrrrr
81713 Creative Commons License 2000.11.14 0 0 130
Kedves Kartácsak!

Nézzük a dolgok törvényi hátterét:

Alkotmány: 57.§ (1) A Magyar Köztársaságban a bíróság előtt mindenki egyenlő, és mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat, vagy valamely perben a jogait és kötelességeit a törvény által felállított független és pártatlan bíróság igazságos és nyilvános tárgyaláson bírálja el.

(5) A Magyar Köztársaságban a törvényben meghatározottak szerint mindenki jogorvoslattal élhet az olyan bírósági, közigazgatási és más hatósági döntés ellen, amely a jogát vagy jogos érdekét sérti. A jogorvoslati jogot - a jogviták ésszerű időn belüli elbírálásának érdekében, azzal arányosan - a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával elfogadott törvény korlátozhatja.

Be: 35.§ (1) A büntető ügyben a hatóság tagjaként nem járhat el:
a) aki az ügyben mint terhelt vagy védő, továbbá mint sértett, feljelentő vagy mint ezek képviselője vesz vagy vett részt, valamint a felsoroltak hozzátartozója;
b) aki az ügyben mint tanú vagy szakértő vesz vagy vett részt;
c) akitől az ügy elfogulatlan megítélése egyéb okból nem várható.
(2) Nem kizárási ok, ha a hatóság tagja a hivatali hatáskörében tudomására jutott bűncselekmény miatt tett feljelentést.
36.§ (1) A hatóság köteles gondoskodni arról, hogy ne járjon el az, akivel szemben kizárási ok áll fenn. Ilyen esetben a hatóság vezetője a kizárást hivatalból kezdeményezi.

71.§ (1) Szakértőként nem járhat el
a) a 35.§ (1) bekezdésének a) és c) pontjában megjelölt személy;
b) aki az ügyben mint a hatóság tagja járt el;
c) a halottszemlénél vagy a boncolásnál az az orvos, aki a meghalt személyt közvetlenül halála előtt gyógykezelte;
d) a szakértői intézmény állandó szakértője, ha a 35.§ (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott kizáró ok az intézmény vezetőjére áll fenn;
e) a szakvélemény felülvizsgálatánál az a szakértő, aki a véleményt adta.
(2) Az (1) bekezdés b) pontjának alkalmazásában nem tekintendő a hatóság tagjának a külön jogszabályban szakvélemény adására feljogosított intézmény szakértője.
(3) A 36.§ (2)-(3) bekezdése, valamint a 65-66.§-a szakértőre értelemszerűen irányadó.

Be 76. § (1) A szakvélemény előadása előtt meg kell állapítani a szakértő személyazonosságát, tisztázni kell, hogy az ügyben érdekelt vagy elfogult-e, az eseti szakértőt pedig figyelmeztetni kell a hamis véleményadás következményeire. A szakértőhöz a szakvélemény előadása vagy előterjesztése után kérdéseket lehet intézni.

Nézzünk egy példát a BSA-ORFK szerződésből:

„TEKINTETTEL arra, hogy a BSA a világ vezető szoftverfejlesztő és szoftverkereskedő vállalatai képviselőjeként …”

Hmmm… Az elfogultság adott, ők maguk írták le. Ez mintha az Alkotmány 57.§-ába beleszaladna. Mert hogyan hatályosul a pártatlan és független eljáráshoz való jogom, ha a BSA így-vagy úgy, de részt vesz az eljárásban, mint egy quasi hatóság?

Az ORFK milyen jogi alapon ad információkat a BSA-nak? Itt azért felmerül a jogosulatlan adatkezelés kérdése is.

Milyen szakmai tanácsokat adhat vajon egy érdekelt(elfogult) fél –a BSA- a rendőrségnek?

Milyen alapon jutalmaz a BSA? Arról nem is beszélve, hogy a köztudottan alacsony jövedelmű rendőrök, akkor inkább az ilyen ügyeket részesíthetik előnyben, a jutalom reményében, és ezzel más sértettek (állampolgárok) joga sérülhet, mert nyilván a pénzes ügy előbbre való. Ha halványan is, de nekem intézményesített megvesztegésnek tűnik a dolog.

Mert akárhogy is nézzük előnyhöz jutnak a BSA által képviselt cégek, és ez bizony a jogegyenlőség elvét sérti.

dP

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.14 0 0 129
Én is jól felhúztam magam, mikor hallottam beszélni a bajuszos pacákot. Mit képzelnek ezek? Nincs jobb dolguk az embereknek mintsem az ő idióta levelükre válaszolni, mi? Ehh. Nem értem a propagandát. Menjenek ki ellenőrizni, bánom is én... De ne reklámozzák már itt orrba-szájba magukat! És legfőbbképpen ne fenyegessék a népet több éves börtönnel. Inkább csináljanak végre normális programokat. És nézzenek szét a saját házuk portáján. Átjáróház lett a M$. Az a hacker nem megy be oda, aki nem akar. :))
Előzmény: 81713 (128)
81713 Creative Commons License 2000.11.14 0 0 128
Kedves Kartácsak!

Az RTL Klub 11.13-ai hiradójában a BSA ügyvédje befenyítette a népet, hogy aki nem válaszol az ő levelükre, ott ők illegális szoftverhasználatot feltételeznek és jönnek a rendőröőkkel házkutatni.

Nem t'om Kedves Kartácsak, itten mi folyik, de a Be és a rendőrségről szóló törvények legalaposabb tanulmányozása után sem találtam olyan rendelkezést amely kimondaná azt, hogy egy 28-ik rendű gittegylet -értem ezalatt a BSA-t, ami társadalmi szervezet, hatósági jogkörök nélkül- levelére nem válaszolás bűncselekmény alapos gyanúját alapozná meg.
Azonkívűl, ha nem ajánlott és tértivevényes küldeményként leveleztek, nem tudja bizonyítani, hogy én átvettem az ő levelüket. Menjenek az anyjuk búbánatos....

dP

http Creative Commons License 2000.11.04 0 0 127
Az uradalmi softerdőkből ki fát vág ki veszejtse egy karját.
Ki két fát vág ki töressék kerékbe.
Ki három fát vág ki, annak felmenői, s lemenői irtassanak ki.

Kelt az Úr 2000. évében, Redmond grófsgában, az kerál lyóváhagyásával.

81713 Creative Commons License 2000.11.04 0 0 126
Kedves Kartácsak!

Ajánlott olvasmány: BSA-ORFK megállapodás. Kellemes magömlést!
dP
PS: Ha nem sukerülne a link: http://www.bsa.hu/orfk.htm

Herold Creative Commons License 2000.09.15 0 0 125
Hogy a rendőr rajzolná körbe az összes BM-es fafejt és az összes M$ tetűt!
SaGa Creative Commons License 2000.09.15 0 0 124
Üdv!

Két cím a mai origó-ról (közvetlen egymás után vannak, ezért pikáns a dolog igazán):

Szoftvertolvajok a bíróság előtt Pécsett

Szoftver-amnesztia a Belügyminisztériumnak.

Az első a "pécsi 91-ek" néven elhíresült akció újabb szakaszáról szól, igazából a másik az érdekes, szerintem.

idézet:

"Legálissá válnak a Belügyminisztérium (BM) tulajdonában lévő, eddig esetleg nem jogtiszta forrásból származó számítógépes szoftverek - mondta Hercegh Tamás, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója, aki a napokban egy erről szóló hároméves, összesen 2,5 milliárd forint értékű szerződést kötött a tárcával. "

Két kérdés merült fel bennem.

1: mi a francért költenek milliárdokat arra, hogy olyan programokat tegyenek legálissá, amelyeket gond nélkül ki lehet váltani ma már free illetve GPL-es szoftokkal? Már metint lopják az adónkat, illetve átjátszák egy cégnek...

2: A Microsoft legalizálja a BM-nek pl a Novell programokat, Clippert, Borland Pascal-t is? Vagy belügyéreink csak M$ programokat loptak eddig?

Pótkérdés: miért is nem ül a Pcsi Bíróságon a vádlottak padján a BM képviselője is? Az Ő tettük mennyiben más, mint azé a pár pitiáneré, akiknek valami 1100 db szoftvert rónak a terhére?

Ja: a cikk vége az igazi, itt nyílt ki a bicska a zsebemben:

"Hercegh Tamás úgy tudja, hogy ezzel az eredménnyel a kelet-európai kormányok közül csak a magyar büszkélkedhet. Az EU-csatlakozási tárgyalásokon fontos téma a szellemi tulajdon megfelelő védelme is. Ennek jelentőségét érzékelteti, hogy a cseh kormány nemrég éppen az állami szervek által használt fekete szoftverek miatt kapott "rovót"."

Már bocsánat, de egy tetves rabló magáncég ne osztogasson "rovót", és ne minősítsen adóból eltartott szerveket! Egyébként is: Amikor nekünk kell fizetni, akkor mindig élen jérunk a csatlakozásban, amikor esetleg nekünk fizetnének )mondjuk a munkabérben), akkor nem vagyunk elég fejlettek!

A jo @{#&Đ[]đ° !!!!

SaGa

Herold Creative Commons License 2000.08.02 0 0 123
Akkor csak valami beugratás lehet. Egyáltalán Pécsett laksz te?
Előzmény: Co_pee (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!