A műszaki átadások időpontját ma ütemezi be az AL, így ma délután vagy holnap már tudható. A "D" épületről tudok konkrétabbat. Ott az első két szinten az összes lakását készre jelentette múlt hét közepéig a kivitelező, feljebb még vannak készülő lakások. A "D"-ben az átadások júniusban várhatóak, méghozzá úgy hogy jövő héten kezdik az első emeleti lakásokkal és utána mennek felfelé.
A Rafis hitel törlesztője nálam 5%-kal csökkent júniustól. (November végéhez képest erősebb lett a Forint.)
A lakóúttal kapcsolatban úgy tűnik mindenkinek azt mondott az AL szóban, amit hallani akart. Hogy csak kártyával nyitható az biztos nem igaz, mivel tűzoltósági felvonuló út is, így a portaszolgálatról biztosan nyitható, de mondjuk beköltözni sem nagyon lehetne. A Mandala adottságaiból adódóan, hogy a parkolóknak nincs külön bejárta, kicsit nehéz is ezt a kérdést jól rendezni. Az adásvételi és a működési szabályzat ugyanakkor egyértelmű. Mind a kettőbe beleírták, hogy minden lakástulajdonos időkorlátozás nélkül használhatja a lakóútat. Reméljük rend lesz így is a parkolókban és mindenki a saját parkolóját tudja használni. Ha nem így lesz, biztosan kell valamit lépni (mondjuk lakógyűlésen szabályokat módosítani).
tudom hogy nem túl friss a téma, de azért hátha..:a parkolásról... Én októberben írtam alá a parkoló szerződést, akkor beszéltem a AL.osokkal.A kérdésemre azt mondták.hogy nem kell parkolásgátló, hiszen a bejárati sorompót csak kártyával lehet nyitni, amit csak a garázs, ill. parkolót vásárlók kapnak. így eleve csak az jut be akinek van helye. Ezt erősiti a müködési szabályzat VI.fej. 2. pontja , miszerint a lakóút fenntartását, karbantartását CSAK a garázs , parkoló tulajdonosok fizetik. Hát nem tudom...[Egyébként plusz nyitót lehet kérni, csak azt ki kell fizetni, 4e./db. :::))))] ja, akkor 950e.ft volt, most már nem? v. csak kerekítve irtátok az 1M.ót? ÜDV, IMI
Igen hétfőn lejár a 8 nap...mi se kaptunk még levelet.Pedig már illett volna kapni... jó lenne már tudni az időpontot...,hogy melyik napra kérjem a szabadnapomat!!!
ÜDV! Na ez érdekelne:én is R. bank,CHF hitel, most járt le a 6 hónap és 2200 ft al TÖBB a törlesztés.. na ez hogy van? kapott már v.ki levelet az AL.tól ? lassan lejár a 8 nap(11-12.én), ameddig értesíteniük kell.
A foglalás menete nagyon egyszerű. Telefonon egyeztetsz időpontot az értékesítési irodánál, bemész és kiválasztod a lakást. Fizetni nem kell, 1 hétig ingyen és bérmentve félreteszik neked. Ha ez a hét alatt eldöntötted, hogy kell akkor ezt is jelzed és elküldik neked a szerződéstervezetet és minden egyebet ami kell hozzá, majd ha neked az megfelelő egyeztettek egy időpontot a szerződéskötésre.
Szerződéskötéstől számított 5 munkanapon belül jelenlegi készültségi fok szerint ki kell fizessed a vételár 90%-át. Ha ennek egy része hitelből megy akkor kifizeted az összes önerődet majd 25 nap alatt elindítod a hitelkérelmet. Durván ennyi, de majd meglátod a szerződés szövegét.
Tanácsolnám, hogy ha már csak néhány nap kérdése a pénzed megszerzése akkor már korábban foglaltasd le a lakást és kezdjed el az egyezkedést majd utána fizetsz amikor kell. Hidd el. Beletelik minimum 2 hétbe, a mi esetünkben már most is több. Amúgy az ottonkeresőn ha egy lakás szabadnak van feltüntetve attól még lehet, hogy szerződés aláírás alatt áll. (Ennek így értelmét nem látom, de így csinálják).
Garázs 2.5MFt, felszíni beállő 1MFt. Mindegyikből van bőven :)
Abban kérném a segítségeteket, hogy milyen a finanszírozás? Tehát amikor bemegy az ember lefogalózni a lakást akkor mennyit kell befizetni? Illetve ezután mennyi időn belül kell megkötni az adásvételi szerződést és akkor mennyit kell befizetni?
Mert mostmár napok kérdése és megkapom a vevőmtől a pénzt és akkor el lehet indulni a lakás megvételével.
És akkor már azt is megkérdezném tőletek, hogy a parkolóhelyek árai mennyibe kerülnek? Van felszíni és mélygarázs is gondolom és ezeknek az árai érdekelnének.
Értesítettek már valakit a lakás átadás-átvételéről? Tudtok arról, hogy mikorra várhatók ezek, mennyi késés lesz még? Minket az A épület érint, de más épület is érdekel. Köszi!
Nekem most járt le a féléves (akciós) kamatperiódus és tegnap jött levél a raiffeisentől a törlesztőrészlet összegének a változásáról, ami kb 1%-kal kevesebb lett. Én azt hittem, hogy több lesz...
Gondolom 3.3% az akciós kamat volt az első periódusra. Vagy nem? Mert ha nem akkor durva. Mi is onnan fogjuk valszeg felvenni. Az ERSTével próbálkozott valaki?
Gondolom sejted már, hogy az következik, hogy szívélyesen elkérem a tervrajzodat már ha módodban és akaratodban áll :)) Egészen pontos centiméterek kellenének mert itt szenvedek a Ikea tervezővel és valahogy sehogy sem tudom megtalálni az ideális megoldást arra az esetre ha a helyén hagyom a kiállásokat, konnektorokat és a mérőegységeket. És ha már ilyen occcsssóóóó lakást veszek akkor hadd legyen már tökéletes.
üdv mindenkinek, én csak most léptem be (sajnos), de így is egy csomó hasznos dolgot olvastam. Remélem majd Én is tudok hasznos dolgokat írni, segíteni nektek. Most csak várom az AL.os levelet... A R. banktól már jött : 3,3 % ról 6.1 re emelték a kamatot... SZUPER... helló mindenkinek: PUNGOR IMRE D.I.7.lakás
17. ponttal nem próbálkoztam, az nem merült fel bennem, pedig jó lett volna. Remélem neked sikerül, legyen ez minél több szerződésben, így a többieknek is valami biztosíték.
Keresném azt a hölgyet/urat (előre is jelzem nem társkeresés miatt :))) akinek a bejáráskor készült konyhájáról a következő 2 kép és jelenleg a gporálos galériát gazdagítja: http://gportal.hu/picview.php?prt=347595&gid=1793362&index=30 http://gportal.hu/picview.php?prt=347595&gid=1793362&index=31
Egy nagy lakásról van szó a D. épület 5. emeletén!
Én is hasonlóba költözöm és még nem alakítattam át a konyhát, de tervezem. Jónak találtam az ötletet és szeretnék konzultálni a méretekről.
Hát ez szomorú! Még mindig nem tudom elfogadni azt, hogy ennyire egyoldalú szerződéseket kell aláírnia egy újlakás vevőjének (és most itt nem csak erre a projektre gondolok). Mellesleg a varankaj 17. pontját nem sikerült belefoglaltatnod a szerződésedbe, miszerint semmi egyéb költséget (közműbekötési díj, óraátvezetési díj és még számos cilinderből előkapható díj) az eladó nem számol fel?
Valakinek még sikerült ilyesmit beleíratnia?
Mert szép szép, hogy mondják, hogy nem kell semmit se fizetni de akkor miért nem hajlandóak ezt szerződésben is leírni?
Nem jellemzően szeretnék beletörődni ebbe. Egyszer februárban majdnem megvettünk egy lakást de ott is hasonló dolgok voltak. Abban bíztam, hogy legalább itt tisztességesebbek lesznek. :((
Minimális, jelentéktelen módosítást sikerült elérnem 10 (10) pontban, beleírták, hogy csak az adott, Mandala II. projekt megvalósítása érdekében felveendő hitellel megterhelheti a telkünket. Nehogy már a Metropolitan építéséhez is a telkünket jelzálogosítsa. Szép ígéret, hogy a vételár kifizetése után azonnal töröltetni fogják a jelzálogot, ha a Raifinak valami gondja lesz az AL-lal nem fogja törölni.
Az értékesítőmnek küldtem varankaj szerződését, írásban nem válaszolt érthető okból, de másnap, amikor a bejáráson találkoztunk, mondta, hogy sajnos az nem igaz, ami a szerződésében van. Nem kivitelezhető. Azt csak úgy aláírták. Akkor nagyon szomorú lettem, hogy vajon van-e olyan dolog a szerződésben, ami igaz, az áron és a fizetési határidőkön kívül. És látjátok, mégis itt vagyok, egyszerűen nem találtunk jobbat.
Bocs, hogy "rég lecsengett" dolgokkal zavarnálak, de nem tennéd fel megint a szerződésed utolsó oldaláról a képet? Az a bmp nálam semmi szín alatt nem akar bejönni illetve csak az első 4-5 sor. Az előző meg annyira kicsi hogy olvashatatlan. Egyéb módosítást csináltál? Én is már odaadtam az ügyvédemnek de ő ebbe nem kötött bele.
Remélem dalila_b tapasztalatai ellenére nekem sikerülni fog. Tényleg dalila_b végül mit intéztél? Aláírtad módosítás nélkül?
Értékelnék minden hasznos tanácsot mert égető közelségbe került az aláírás !
Jártunk ma reggel a Mandalánál. A " B " épület folyosó ablakait és a lakásokat takarította két hölgy! Szerintünk Vany-ék lakását takarították éppen...;)
Szerintem pont Satyesz mutatott rá, miért van úgy szabályozva a lakóút használat ahogy olvastam az adásvételihez kapott működési szabályzatot. Akik a kert hátsó épületeiben laknak, mondjuk egy havi bevásárlást vagy utazáshoz a poggyászt 3 fordulóban cipelhetnének keresztül a parkon.
Az út közös tulajdonban van, de a parkolót nyilván csak az használhatja aki megvásárolta. A Teve háznál is így van, gondolom itt is lesznek a megvásárolható parkolóhelyeken olyan nyitható zárható szerkentyűk, amivel meg lehet gátolni hogy illetéktelen beálljon a megvásárolt helyre. Azt pedig mindenki tudja, hogy vásárolt vagy nem vásárolt parkoló helyet, a kamerarendszerrel úgy is kiszúrnák nagyon gyorsan, hogy illetéktelen áll a parkolóhelyen. Egyébként más lakóparkoknál is így van (pl.: Marina) kapuval védik, de minden lakástulajdonos behajthat. Nem hiszem hogy bármilyen hátrányt szenvednek akik vásároltak parkolóhelyet.
Már 1-2 hete olvasgatom a fórumot, de még nem szóltam be mert nem volt meg a végleges döntés a Mandala mellett. De mostmár úgy néz ki néhány héten belül lakó- és sorstársak leszünk ha minden jól megy. Pont ezért kérdeznék egysmást.
A legfőbb dolog, hogy milyen dolgokat kellene/lehet módosítani a szerződésben. Úgy rémlik mintha valaki említett volna futtában valamit erről de az nem teljesen konkrét volt. Ha priviben tudna valaki neke küldeni egy módosított szöveget annak valahogy meghálálnám. :) Email: satyesz@yahoo.com
A másik az a közös költség. Igaz, hogy szép és jó a park, a szökőkút, a játszótér meg minden de az "előreláthatólag" 220 Ft/nm-es ár az szerintem túl magas. Ki tudja, hogy a fűtésdíj egysége is mennyire magas lesz ha már ezt is innen indítják. Ezt egyébként ki számolja ki? Az AFM? Tudjuk a költségeket szabályozni közgyűlésen? Egy 2001ben épített 95nm-es lakásban egy barátom 140 Ft/nm-t fizet és mindig rendben láttam nála mindent.
Az autóbeállásokról meg annyit, hogy aki nem vásárolt beállót az be se tud jönni a kapun? Sajnos nem veszünk mert már arra nem futja, de ha bevásárlásból jövök meg szeretnék állni 2 percre az udvaron. Ne már az út túloldaláról cipekedjek el a felvonóig. Ezt hogy lehet majd megoldani? Lesz mindenkinek mágneskátyája a kapuhoz? Vagy majd a portás nyitja ki? Tudtok erről valamit?
Én ezt így nem értem. Ok, hogy lakóút, de akinek nincs parkolója az pl. pakoláson/költözésen kivül mit keresne ott autóval. Én arra a lakóútra hittem azt, hogy az a parkolók saját útja. Akinek nincs autója/parkolója, bejön a portán és lesz egy szép sétány végig, nem?
Ezzel csak az a gond, hogy én most is hasonló helyen lakom és állandóan állnak a parkolóhelyemen :(