Keresés

Részletes keresés

Napóleonhal Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2791
Sziasztok!

SHReK: Köszi a bőséges tanácsadást! Úgy néz ki, viszek Fujit is meg Kodakot is, aztán majd kiderül, mi potyog ki a gépből... Megvettem a gépem másfél éve, meg egypár könyvet is (pl. Nat. Geographic Fotóiskola), csak hát egyszerűen időm nincs olvasni se meg gyakorolni se, így egy helyben topogok. Voltunk azóta háromszor külföldön, mindháromszor indulás előtti napokon vettem egy pár tekercs filmet (nem diákat), meg akkor vettem elő a gépet, aztán lett ami lett. Most még veszek holnap egy digitálist is úgy néz ki, sőt még lehet, hogy egy víz alatti tokot is hozzá. Erről egyébként hallott valaki, mert én úgy hallottam, hogy digitális géppel elég gyenge vízalatti képeket lehet csinálni?

Bogyó2: köszi a jókívánságokat! Mi csak jövő szerdán indulunk, Őszibarackék mennek pénteken, de ők ugye először Sri Lankáznak pár napot. 16-án egyszerre érünk viszont Sunra, majd onnan igyekszünk jelentkezni. Így ne lepődjetek meg, ha esetleg olyan nicket láttok, hogy Napóleon-barack!
Nálunk most kezd az izgalom kezdődni, most kezdünk rohangálni, mint pók a falon, még rendeteg elintézni való van. Sri Lankán (ahol a végén leszünk fél napot, és alszunk is egyet) bevállaltuk a transzfert, úgy ahogy beszéltük. Mégis jobb ha vár ott valaki, meg gondoskodik másnap reggel rólunk, tekintettel arra, hogy nagyon korán indul a gép (7-kor), és jóval előtte kinn kellene lenni. Volt vasárnap a Tengerjáróban Sri Lankáról szó, az elejét nem láttam, de szerencsére a Colomboról szóló részt igen. Volt valami piros palotaszerűség egy szűk kis utcában, meg egy hinduszerű szobrokkal díszített jó magas templom, azok nagyon jól néztek ki, biztosan azokat fogjuk hajkurászni.
Na nem írok erről többet, mert még eltanácsoltok egy másik fórumra...

Sziasztok,
Nh.

SHReK Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2790
>ha nem Michael Friedel szintű fotókkal érkezel meg, mindenki csalódott lesz.
hát én is ettől félek :( Friedel tíz év alatt megtalált egy csomó fotogén partszakaszt, én meg 2-3 hét alatt tudok csak keresgetni néhány szigeten. Meg Friedel néhány tízezer képből kiválogathatta a 100 legjobbat...

Szóval kérek mindenkit, hogy ne akarjon majd Friedellel összehasonlítani :)))

Attól is félek, hogy nehogy színtelenek legyenek a képeim. Ugyanis tisztázatlan számomra a színtelen képek konkrét oka :( Sokmindentől lehet :(

Majd meglátjuk, hogy az elméleti tudásomat hogyan használom a maldív gyakorlatban. :) /a görögöknél jól ment :))/
A kompozíciós képességemtől nem félek csak...

Előzmény: Bogyó 2 (2789)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2789
Fú Shrek!
Neked nagyon nehéz lesz ha hazajössz, mert ha nem Michael Friedel szintű fotókkal érkezel meg, mindenki csalódott lesz.

Azért majd ne csak fotózz!

(most mondd azt, hogy tulajdonképpen nem is olyan nagy szám ez a Friedel)

Előzmény: SHReK (2786)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2787
Mert akkor nem volt Sars vagy milyen vírus amikor te voltál, nem léptek még a repülőtársaságok szept 11-re, (ezután voltál nemsokkal ugye?)és leginkább nem léptek az emberek.
Állítólag azóta egy csomó társaság csökkentette a járatokat, s legalábbis Nyugaton az emberek jobban meggondolják a külföldi, repülős utakat.
Nekünk is nehezen jött össze, mert a társaságok még jobban csökkentették az utakat, mint amennyire az igények lementek.
Ezt egyébként megerősíti az is, hogy mi 6-szor utaztunk repülőn oda és vissza, a két Malév gépet leszámítva tele volt mindig, de a Malévon se volt sok üres hely.
Nálunk szó se lehetett arról, amit Csinnka írt, hogy egyedül végigfeküdt a 4-es ülésen.

Őszibarack! Napóleonhal!

Nagyon jó utat nektek, ebből a szomorú, hideg időből biztosan jó lesz elmennetek, hiszen nyáron is jó, de most még jobb lehet.
Colombóban bevállaltátok a transzfert?
Szerintem a biztonság kedvéért nem árt.Aztán tuk-tukkal nézzétek meg a várost.
Néhány dolog van azért amit érdemes.
A repülőtéren esetleg vehettek képeslapot, és azt is megmutathatjátok, hogy oda vigyen el.
Nekem is van egy, most nézem, hogy a Városháza az amerikai fehér házra emlékeztet, ezt mi sajnos kihagytuk, pedig jól néz ki.
Amúgy nem Colobó a fő látványosság Srí Lankán, de egy tuk-tukozást már önmagában is megér.

Előzmény: Bejjus (2782)
SHReK Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2786
Napóleonhal,

amit én vinnék (nem biztos, hogy mindből, lehet, hogy csak válogatnék):
dia:
- Fujichrome Velvia 100 Prof (élénk színek) Ilyet mindenképpen vinnék.
- Fujichrome Provia 100F Prof (de csak akkor, ha szkennelni szeretnéd és igény az A3-as nagyítás), mert kitűnő a szemcsézettsége (alig látható)
- Kodak Elitchrome 100 vagy ExtraColour 100
- van még egy Kodak dia, az professzionális, de nem emléxem a típusára, holnapra megnézem

Negatív:
- Kodak Gold 100 (kitűnő kontraszt, élénk színek - ha jó a labor ;)
- Fujival nincs tapasztalatom, nem vettem még
- Kodakból nem vettem még profi negát

Ha az árnyékok alatt is részleteket keresel, meg jó bőrszínt, akkor Fujichrome Astia. De szerintem az portrézni való, maldívra nem.

A Prof filmeket hűtőben kell tartani exponáltatlanul és exponáltan is, különben elszíneződhetnek! Max. 5 röntgenes átvilágítást szoktak kibírni, utána fátyolosodhatnak. Ha teheted, inkább tedd a kézitáskába, mert az gyengébb röntgenen megy át, sőt, az a legjobb, ha onnan is kiveszed és kipakolod a tálcára. De nem mindig engedik, valamikor visszarakatják átvilágítani.
A nem profi filmekkel is tedd ugyanezeket, mert nem árt az nekik sem, ha hűvösön vannak és nem kapnak röntgent. A nem profik is tudnak színeződni.

Előhívás/nagyítás:
Negát (csak Kodak): Kodak Foto-Fixnél, pl. EMKE a Blahán. Arról aszongyák, klassz. Még nem próbáltam, de tervbe van véve. Eddig a negákat Gyöngyösön hívattam/nagyíttattam.
Dia: Color Photo Digital, Madách u. 3 vagy Digilab, Arany Jánoson valahol, de ők szoktak karcolni, viszont szép a színük.
Sok múlik az előhíváson, nagyításon is, hidd el!
Sajnos nem egyszerű jó helyet találni, de ha van, akkor nem kell otthagyni, inkább ki kell fizenti, ha drágább, akkor is. Legalábbis én így teszem.

Előzmény: Napóleonhal (2780)
Sharkpapa Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2785
OSZIBARACK : Én megmondtam előre:))))) Vigyázzatok magatokra, legyen csodálatos a nyaralás:))) Jó utat, ASTALA VISTA BABY:)))
OSZIBARACK Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2784
Sziasztok!

Búcsút veszek Tőletek egy kis időre.
Ma voltam utoljára dolgozni, az út előtt:-)))
Már nem leszek gépközelben, legközelebb talán Sun-ról jelentkezünk Napóleonhalékkal.

Megyek pakolni, mert sosem végzek.

Hál'Isten a kinti utazási iroda is még egyszer visszajelzett, minden rendben!!!!Várnak, megadták azt is kit kell keresnem...Sri lankán.

Péntek hajnalban megyünk. (IL-18-al...:-)-ezt Sharkpapának célzom szigorúan...!!!!:-))

Őszibarack

ui:Napóleonhal,téged hívlak majd telefonon még holnap.

Előzmény: Napóleonhal (2780)
SHReK Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2783
Szia!

mit szeretnél látni a képen? Kontrasztokat? Élénk színeket? Kítűnő bőrszínvisszaadást? Az árnyékok alatt is részleteket? Diára vagy negára gondoltál?
:)

Előzmény: Napóleonhal (2780)
Bejjus Creative Commons License 2003.10.08 0 0 2782
Sziasztok!

Nem értem én ezt a "repjegy hiány" dolgot. Hogyhogy ilyen nehéz Maldivra jegyet kapni? Ilyen sokan utaznak? Én csak besétáltam az utazás előtt egy pár nappal, kértem egyet és kaptam is a kért időpontra, kedvező áron,1 (!) átszállással.

Előzmény: Törölt nick (2772)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2781
Shrek úgyis a Kodakot fogja mondani!
Előzmény: Napóleonhal (2780)
Napóleonhal Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2780
Sziasztok!

SHReK-hez szertnék most egy kérdést intézni, mert mint kiderült, ő a nagy fotó szakértő. De más is válaszolhat, szívesen hallok tapasztalatokat. Fényképezőbe (Minolta 505) filmet kellene vennünk, valami átlagnál jobbat, de nem tudok dönteni, Fuji vagy Kodak legyen. Valószínű kevert portfoliót viszünk, az lesz a vége. Tavaly Fuji Realat vittünk Maldívra, azzal nem voltam túlzottan megelégedve, Jordániába viszont Kodak Portrait vagy mi a fene nevűt, az jobban tetszett (ott sem a legideálisabbak a fényviszonyok). Fujiról azt mondják, a zöld árnyalatait jobban kihozza. Ha ebben tudna valaki valami jó tanácsot adni, azt megköszönnénk. (Legokosabb az lenne, hogy tanuljak meg végre fényképezni!)

Köszi!
Nh.

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2779
No, akkor még inkább.
Előzmény: Beso (2778)
Beso Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2778
Meeru 1600 m x 600 m (ez utóbbi a legszélesebb részén mérve.) Legalábbis ezek az adatok voltak kiírva a recepción kirakott térképen.

Itt is volt bérelhető kerékpár. Sőt. Marhára meglepődtünk, amikor egy autót fedeztünk fel. Aztán egy mikrobuszt és még egyet. (Szemetet meg ilyesmit szállítottak vele a szigeten). De a legmegdöbbentőbb az volt, amikor egy markolós gépet (így kell hívni, aminek olyan markoló kanala van?) láttunk meg a parton. (Nem tudom mit csináltak, de amikor jöttünk el akkor hoztak valami csöveket a szigetre).

Előzmény: Bogyó 2 (2777)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2777
Még annyit, a 800X200 méteres sziget nem kicsi, de azért hatalmasnak nem nevezhető.
Meeru majdnem egy kilométer, Sun Island másfél körül is van,itt már bicikli is bérelhető, Kuramathi is jó nagy, de Kuredu is nagyobb Royalnál.
Előzmény: chuckyboy (2774)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2776
Szerintem Royal Island klassz sziget lehet, kicsit drága, de igényes is, amennyire én tudom.
Olvasd el neolab-tól a 817-es számú hozzászólást.
Megnéztem neked, most a 49. oldalon van.

Kinccsem!

Ha még nem késő!
Próbáltam, neked feltenni egy képet a speedboatról, de a tár.hu most nem nagyon működik nekem.
Hogy kell-e hidroplán, az attól is függ, hogy hova mentek. Milyen hosszú lesz az út?
A speedboat, legalábbis amiket én láttam, kb. 20-30 főt tud vinni. Mosdó nincs.Hátul van egy rész, ahol van korlát, ott ki lehet hajolni...
De oldakról ablakok vannak.

Ha nem a Male-atollban van a sziget, és érzékenyek vagytok a himbálózásra, s anyagilag se gond, érdemes bevállalni a hidroplánt, mert látványnak se lehet utolsó.

Ha mondjuk közelebb mentek, lehet, hogy nem is megy hidroplán, de ha nincs nagy hullámzás, nem vészes az a gyorshajó. Azért mert most valakinek ilyen volt a tapasztalata, azért ez nem általános, amikor mi visszafelé jöttünk egy órát, teljesen simán mentünk.

Előzmény: chuckyboy (2774)
judy3.. Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2775
Szia Napóleonhal!

Talán minket azért nem hajtottak fel a hidroplánra mert olyan sokan voltunk hogy az egész speedboat megtelt, kicsit sokba lett volna nekik ha mindenkit hidroplánnal vittek volna oda, de végülis a lényeg az hogy nagy nehezen megérkeztünk:-)

A rája etetős pasin nem volt sapka, viszont mindennap ugyanabban a sárga polóban jelent meg...és úgy viselkedett mintha egy show-ba csöppent volna bele:-))) Majd a képeken megnézheted, ha végre sikerül őket feltöltenem:-)
A 85-ös bungiban laktunk, rögtön a vizibungik mellett, tök tuti volt:-)

judy

Előzmény: Napóleonhal (2763)
chuckyboy Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2774
Sziasztok!

Jó ajánlatot láttam a mi nap a Royal Island-re :) Járt már ott valaki?
150 bungaló van ott, a sziget hatalmas: 800x200 méter :))

Tapasztalat?

Zsolt

masuda Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2773
Szia Piroska!

Sajnálom, hogy nem velünk jöttök, de azért nektek is szép lesz a szünidőtök.
Kösz, hogy válaszoltál.

Előzmény: Törölt nick (2772)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2771
A Colombói átszállás nem olyan jó, de ki lehet bírni. Azt a plusz hetet mindenképpen megéri.
Fihalhohin szerintem is elég jók a superiorok is, ami nagyon kell az megvan, a légkondiért kell külön fizetni. De nem biztos, hogy fontos!
Jól esett néha, de szerintem nem lett volna nagy baj nélküle. Persze ha végig napos, meleg az idő lehet, hogy más a helyzet.Meg egyénileg is függő, de legközelebb simán bevállalnám én is a superiort, bár túl nagy különbség nincs az árban.

A 25E Ft, ha szoba ár és nem fejenként, bár ez meg túl drága lenne ott, szóval szerintem nagyon jó főszezonban.

Ez biztos, hogy szuper lesz, már nagyon kíváncsi vagyok rá, meg gondolom sokan még innen, mert ez nem akármilyen út lesz. Igazán tapasztaltak lesztek, mert sok mindent össze tudtok mérni rövid időn belül.

Én is álmodom egy ilyenről, de sajnos nekünk ez eléggé kizárt.Persze az anyagiak miatt is, de ha mégis rá tudnánk szánni ennyit, mi akkor se tudunk már 25 napig odalenni.
Muszáj megtennetek, amig nektek lehet!

Előzmény: Bridzsi28 (2770)
Bridzsi28 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2770
Szia Bogyó!

Sajnos nem jött össze a charter járat, mert azt maximum 2 hétre adják, mi meg már teljesen beleéltük magunkat, hogy 3 hétre megyünk. Úgyhogy az elmúlt napjaim repjegykereséssel teltek el! A végleges verzó szerint Colombón keresztül megyünk és egy kicsit meghosszabodott a kintlétünk: 7 éjszaka Sun Island, 8 éjszaka Olhuveli, 8 éjszaka Fihalhohi. Összesen, utazásokkal együtt, 25 nap lesz!!!! Wow, ráadásul jan 16-án indulunk és febr. 9-én jövünk haza, majdnem egy teljes hónapot kihagyunk az itthoni fagyokból, amit cseppet sem bánok.
Sikerült elintézni (közvetlenül a szigettel) hogy Olhuveliről egyenesen átvigyenek Fihalhohira és ne kelljen visszamenni Maléra és mindezért csak 40 USD felárat kértek.

Fihalhohin classic lesz (azaz superior), ami nekem egy kicsivel jobban tetszik, mint a deluxe és probléma sincs, hogy most kétszintesbe vagy a sziget rosszabik részére kerülünk-e. Ráadásul elég "olcsón" kaptuk: 200.000 Ft 8 éjszakára, transzferrel, azaz 25.000 Ft /éj
Olhuveli superior bungi: 150 USD/éjszaka azaz 34.000 Ft volt.
Nem gond, hogy utoljára megyünk a legolcsóbba, s talán a legkevésbé luxusba, mert tuti, hogy Fihalhohi valami egészen mást fog adni, mint mondjuk a jóval drágább Sun.

Hát itt tartunk, már alig várom, hogy január legyen.

Beso Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2769
Bandos!
"(Persze lehet, hogy augusztus elején és a legvégén sok eső volt, és a szobafiú arra emlékszik. És az is lehet, hogy két egymástól 50-100-150 km-re lévő szigeten ugyanabban az időben teljesen különböző az időjárás.)"

Mindkét zárójelben lévő feltételezésed igaz lehet. Sőt még az is előfordulhat, hogy a szobafiúnk emlékezett rosszul. Szerencsétleneknek szerintem minden nap egybefolyik, hisz állandóan dolgoznak, csoda hogy tudják egyáltalán, hogy éppen milyen napot írunk.

De szerintem nem annyira vészes a "rossz idő" sem. HIsz rossz időben is jó idő van, akarom mondani meleg. AMikor mi voltunk inkább éjjel esett, de akkor rendesen, csak egy olyan nap volt (pont az utolsó) amikor egész délelőtt ömlött és délutánra hagyta abba csak.

De azért ha legközelebb mennék lehet, hogy inkább a szárazabb időszakra szavaznék! Mert a sziget akkor volt a legelkápráztatóbb! De a legjobb képeink akkor készültek (hamarosan talán fent lesz a neten is 1-2), amikor az égbolt egyik fele szinte fekete volt, a másik felén pedig alig volt felhő.

Előzmény: Bandos (2766)
OSZIBARACK Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2768
Szia Fischelino és Bandos bácsi!

Nagyon örülök, hogy gondolatban velünk vagytok.
Jól esik.
Mostanában kezd csak tudatosodni bennünk, hogy "Úristen tényleg megyünk, és nem akárhová..."
Az utolsó napok nem könnyűek egyikőnk számára sem, (mind munka, mind idegi fáradtság terén...)
Mintha direkt ellenünk lenne mindenki.
Már jó lesz, ha lelépünk, és vissza se nézünk!!!!
(Bocs, de nagyon tele a hócipőm az itteni dolgokkal, és már nagyon szeretnék a repülőn ülni és csak épphogy alapjáraton gondolkodni olyan dolgokról, pl. hogy-hogy fennmaradnak a repülők a levegőben, milyen kaját kapunk, hányan férnek el, jó fej-e kapitány, merre megyünk, mekkora sebességgel, mikor érünk már Dubai-ba, milyen lesz ez a másik ország,milyenek az emberek, szóval egyszerű, csak semmi megterhelő dolgokra vágyom, nehéz, agytekervényes ügyek kíméljenek.

Az általatok felvázolt Sun-Island eddig nagyon csábító, de hát muszáj személyesen is megtapasztalnom:-)))

Utolsó simításokat végzem éppen a kinti utazási irodával a fogadásunkkal kapcsolatban Sri Lankán.
De bevallom,már alig várom, hogy a Maldív-szigetekre érjünk a hosszú körút után és végre hidroplánozhassunk.
Na megyek útikönyvet venni, meg pénzt váltani.:-)
Üdv.
Őszibarack

Előzmény: Fischelino (2760)
kinccsem Creative Commons License 2003.10.07 0 0 2767
Kedves Mindenki!

Sürgős segítségre lenne szükségem!! Valószínüleg ma foglalunk le egy Maldív utat, de még nem tudjuk pontosan, hogy kell-e nekünk az a hydroplán transzfer. Tudnátok segíteni? Milyen hajóval visznek a szigetre? Kicsi? Nagy? Mekkora? Van rajta mosdó (csak azért, hogyha tengeri beteg lennék...)? Ha esetleg valakinek van egy képe, megköszönném, ha felrakná...

Köszi a segítséget!
kinccsem

Bandos Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2766
Beso !
Azt írod, hogy a szobafiú emlékezete szerint tavaly esős augustus volt. Nekem más volt a helyi tapasztalatom. Mi tavaly augusztus 11-26-ig voltunk a Sun Island-on, 16 nap, 15 éjszaka. Összesen három esős napunk volt, akkor tényleg sokat, és naponta többszőr is esett, sokszor "ömlőtt", de a többi 12-13 nap alatt nagyon szép volt az idő, és egyáltalán nem esett az eső.
(Persze lehet, hogy augusztus elején és a legvégén sok eső volt, és a szobafiú arra emlékszik. És az is lehet, hogy két egymástól 50-100-150 km-re lévő szigeten ugyanabban az időben teljesen különböző az időjárás.)
Bandos
Előzmény: Beso (2762)
Bandos Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2765
Szia Napoleonhal !
Szívesen mennénk mi is veletek a Sun Island-ra, de sajnos most ez nem jön össze. Azért majd gondolatban mi is ott leszünk. A búvárközpont az olasz étteremtől kb. 50 méterre van, éjszaka az emlékeim szerint nincs kivilágítva, de az olasz étterem előtti rész igen. Itt van a house-reef, úgy emlékszem éjszaka is sznoriztak ott néhányan, a búvárlámpa biztosan hasznos lesz. A szorkeling túra kétnaponta van, 2 órás, kb. fél óra oda, fél óra vissza, és egy óra a korallzátonynál. Sokkal szebb, mint a Sun Island-i house reef, sokkal több hal is van. Mi többszőr találkoztunk ott több ezer egyedből álló halrajjal is, felejthetetlen élmény. A sziget másik oldalán a thai étteremnél is erős fénnyel megvilágítják esténként a vizet. Sok hal van ott is, rendszeren etetik őket a túristák, ilyenkor tényleg hemzsegnek a halak a vízben. Majd meglátjátok. Remélem felváltva írjátok majd az élményeket az ottani internetszobából Őszibarackékkal. Nagyon várjuk.
Az island hopping-ot sem szabad kihagyni. Előszőr a szomszéd lakott szigetre visznek (Fenfushi), majd egy káprázatos lakatlan szigetre, ahol fantasztikus korall zátony van, alig néhány méterre a parttól. Az a sziget egyszerűen lenyűgőző, nem szabad kihagyni. Sajnos a nevét nem tudom, csak azt, hogy a Sun Islandtól északnyugati irányban van.(Összehasonlíthatatlanul szebb volt ez a lakatlan sziget, mint a Fun Island-i island hopping lakatlan szigete.) Végül egy resort sziget következik, minket Angagára vittek.
Érezzétek jól magatokat !
Bandos
Előzmény: Napóleonhal (2763)
Napóleonhal Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2764
Sziasztok ismét!

Ha már szó volt az időjárásról...

Egy friss időjárási info Sun Islandról (különösen Őszibarack figyelmébe ajánlom!). Ma reggel kaptam Danától, aki a Sun Island-i Little Mermaid Diving Center "dolgozója":

"Hello again,
at the moment the weather is quite good, we have sunshine almost every day
but sometimes it's still raining but not for long time, just 15 min. and
then it's again sunshine! But the sea it a bit rough because of the strong
wind during this days."

Napóleonhal Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2763
Sziasztok!

Kezdtek megrémiszteni bennünket ezzel a sok esővel. Pedig azt hittük, már vége az esősebb időszaknak, de ezel szerint mi is felkészülhetünk rá.

Bandosék: Mi Őszibarackékkal együtt megyünk Sun-ra, gyertek Ti is! Írtátok, hogy este ki van világítva a part, meg hogy sok hal van. Ezt a búvárközpont körüli részre értettétek, ahol a house reef van? Lehet este snorizni, láttatok este embereket a vízben? Én már csomagolom a búvárlámpát... Viszont lehet, hogy megijednék, ha egy tüskésrája kupac közepén találnám magam...

Judy: érdekes, amit írsz a transzferről. Nekünk tavaly korántsem volt rossz időnk a megérkezésnél (sőt az első 3-4 nap nem is láttunk esőt, utána is csak egy-egy kisebb záport, és ezt október közepén volt) és mégsem ment speedboat. Azt mondták, nem megy a hajó, mert nagyon hullámzik. De minket nem szivattak, hanem azonnal felhajítottak egy hidroplánra és fél óra múlva már ott is voltunk. Visszafelé tök ugyanez. És a slusszpoén, hogy egyetlen fillért nem kértek pluszban! Kuramathin még mindig az a bőrsapkás, Emirates feliratú pólós helyi fickó eteti a rájákat? Úgy nézett ki, mint Anti bácsi a Besenyő családban...

Na, sziasztok!

Nh. (már bánom, hogy ilyen hosszú nickname-t választottam. De ha most sem látok kint Napóleonhalat, akkor tényleg váltok!)

Beso Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2762
Nekünk a szobafiúnk azt mondta, hogy tavaly az augusztus volt az esős, most meg jó idő volt. Idén viszont a szeptemberben volt elég rossz idő. A német utazási iroda képviselője pedig azt mondta, hogy idén (az esős időszakban) kb. 1-2 nap napos és utána jön vagy három-négy nap nagyon felhős illetve esős nap. Aztán megint napos ...és így tovább. Már előre mondta nekünk, hogy másnap milyen idő várható (igaz volt, hogy elvétette:-)

Előzmény: Bogyó 2 (2759)
Beso Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2761
Szia Masuda!

Ha Sri Lanka érdekel, van itt az indexen egy Sri Lanka fórum is. De a helyedben mindenképpen kombinálnám Maldívval. Sri Lanka "fárasztó", mármint az utazás (ha körútra gondoltatok), és utána kipihenhetitek magatokat valamelyik gyönyörű korallszigeten.

Utazási irodák linkjei a maldiv.lap.hu találhatók, ezek közül sokan Sri Lankára is elvisznek, illetve a kombináltakat is leszervezik.

Előzmény: masuda (2758)
Fischelino Creative Commons License 2003.10.06 0 0 2760
Szia Őszibarack!
Teljesen átragadt rám az az izgalom, ahogyan készülődsz a Sun Islandra. Máris csomagolnék és mennék veletek. Mi Bandossal nagyon jól éreztük magunkat ott. Feltétlenül írjatok pár sort majd az első benyomásotokról. Akár átvitt (értelemben)is. Van a szigeten internet szoba. A legjobb snorkeling hely a szigeten az olasz-étteremnél található. Este lámpával van kivilágítva és hemzsegnek ott a halak. A Thai-étteremnél pedig rájákat lehet látni. A snorkeling túrát ki ne hagyjátok.

Az fő étteremhez vezető bejárat előtt szokott állni az egyik alkalmazott.Mindig nagy lelkesedéssel és sajátos stílusban(Good morning sír!)teszi ezt. Kiváncsi vagyok ott van e még és ti mit szóltok hozzá.

Mi a 195-ös szobában voltunk és tuti jó helyen volt. Ha arra jártok üdvözöljük a ház gekkóit.

Szóval! Hajrá, útra fel és érezzétek jól magatokat!
Fischelino és Bandos

Előzmény: OSZIBARACK (2755)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!