Sziasztok!
Ide várunk minden olyan rajongót, akit érdekelnek az NFL és a College Football eseményei.
Az eddigi NFL-es topic új néven "Budapest Wolves" fut tovább, és elsősorban a Budapesti Farkasok amerikai focicsapat életével, és történéseivel foglalkozik.
GO FIGHTING IRISH, GO PACKERS!!!!!!!!!!!!!
THX!!!!! Én pont ezt kééértem... valami igazi 'élménybeszámolót" mert ha tőlem, megkérdezném mi a karácsony nem a gugli-t mondanám.. azért érdekelt egy olyan véleménye aki benne van! Persze a linket is kössz Mac, de most azért jobban átéreztem milyen is ez!
Nem én találtam ki, ez a szabály, bannolnak, ha megtalálják a linket. Állítólag a krikettel azért kellett leállniuk, mert egy fórumba betett link alapján találtak oda az illetékesek. Legalábbis az egyik admin ezt írta.
A MacPhisto altal talalt forras jol leirja a Halaadas tortenelmi hatteret. Mint Massachusetts-ban elo ember, engem a felesegem csaladjan keresztul meg szorosabb kapcsolat fuz ehhez a naphoz. A Mayflower hajon beerkezo elso zarandokok/telepesek kozott ugyanis ott volt a felesegem egyik felmenoje is. Az ezen a hajon erkezettek tobbgeneracios leszarmazottjai itt kulon megemlekeznek a Halaadas napjarol es kulon egyesuletet alapitottak. Az egesz orszagban unneplik ezt a napot, ami Karacsony utan a 2. legnagyobb unnep az Allamokban. Nagyon sok embernek ez 4 szabadnapot jelent, ami azt jelenti, hogy a nagyobb cegek az alkalmazottaiknak a Halaadasnapi csutortokon kivul a penteket is kiadjak fizetett szabadsagnak. Viszont ellentetben a julius 4-gyel, ezt az unnepet kizarolag csaladon belul, nagy latvanyossagoktol (pl. tuzijatek, nagy felvonulasok) mentesen tartjak. Iden kb. 62 millio amerikai kelt utra, hogy a hetveget az orszagon belul szetszorodott csaladtagjaikkal egyutt tolthessek. Itt Massachusetts-ben van egy skanzen, a Plymouth Plantation, ahol eredeti korulmenyek kozott mutatjak be az elso zarandokok lakohelyet es eletet. A pulyka azert hagyomanyos eledel ezn a napon, mert vadon itt mindig is elt es a vadvizi madarakhoz kepest lenyegesen nagyobb, konnyen lehetett vadaszni es sok embert jollakatott. Az USA-n belul a legnagyobb mennyisegu vadon elo es mestersegesen termesztett piros afonyat itt lehet talalni. A helyi indianok az egyik legfontosabb begyujtheto bogyonak tartottak. Az ujonnan erkezo europaiaknak sem tartott sokaig, hogy megszeressek. A kukoricat termeszetesen a feherek az indianoktol vettek at. A Thanksgiving lakoma ezen 3 nelkulozhetetlen elemehez meg hozzajon -legalabbis itt - a tokszosz es az almas pite(apple pie). A helyi torteneti kitekinteshez hozzatartozik az a teny is, hogy Mashpee varosaban hosszu eveken keresztul a lakossag Wampanoag indian resze ezen a napon gyaszolt es tuntetett. Ez utobbi nemegyszer eroszakka fajult, eloidezve a helyi- es a orszagos sajto erdeklodeset.
Ez a kicsit hosszu leiras ugyan off volt, de top_modell baratunk talan ertekeli.
Mariucci might get fired as soon as Friday according to reports in Detroit.
Azért ez nem jelent 100%-ot sajnos... de bízzunk benne! Most Jauron lenne az edző, ha menne Mooch! De remélem az csak ideiglenes megoldás.. mert nem túl sikeres mint vezetőedző!
Akkora a vacsora elmarad... :D Hál istennek.. rájöttem miért hálaadás a thxgiving... Most hálátadok hogy végre megtették ezt a lépést! Remélem ilyenkor az Offensive Coordinator is megy vele!!!!
Amúgy tud valaki valamit a hálaadásról.. hogy mi a történelmi alapja, mióta tartják ezt az ünnepet és miért... Mondjuk most már énis fogom ünnepelni!