Szia!Én nemrég javítottam a kasznit,nekem is megfordult a fejemben a ráncfelvarrás,de elég nagy munkának találtam,úgyhogy én is lemondtam róla.Viszont vettem rá az eredeti szögletes helyett egy kerek ködlámpás lököst lefújattam színre,és mondhatom baromi jó lett!Fiatalítja az autót,és nem került sokba sem,+ködlámpám is van,amit úgy kötöttem be,hogy nappali fénynek is tudom használni.
van egy 97es évjáratú t4em és szeretném átalakítani az elejét az újabb faceliftes t4re. Csinàlt már valaki ilyet? Van aki azt mondta, hogy nem lehet átrakni, mert más az alváz. Van akik szerint pedig egy az egybe rámegy. Előre is köszönöm a segítséget. üdv
Gázolaj folyást egyelőre nem tudtuk egyértelműsíteni, ellenben kedden CS az összes résolajcső, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. A motorolaj már neccesebb, megnéztük, tuti hengerfejtömítés. Ezzel a lendülettel, ettől függetlenül, akkor már az izzító gyertyák is CS.
srácok van 4 kósza vezeték a motortérben aminek nincs meg a párja , valaki tudna segíteni hogy mi hova mehet?van egy kék,barna fekete ,3barna összecsavarva,meg van az olajgomba vezetéke az csak úgy lóg a semmibe.
Okos autó, tudja mikor kell elromlani, eredetileg is úgy terveztem, hogy itthon marad pár hétre. Lehet, hogy marhaságot kérdezek. Ma elkezdett rendesen csöpögni a motorolaj és a gázolaj a menetirány szerinti jobb oldalon, nem látom pontosan hol. A kettő között lehet összefüggés? A gázolajat úgy szórja, hogy menet közben az oldalára is felveri, a jobb oldalon több a petty, mint a bal oldalon.
Először még az egyes is beragadt valamelyik másik fokozattal együtt. A friss olajat követően hosszasan körözgettem egy parkolóban épp abban a fokozatban, amit hajlandó volt bevenni. Az olaj után már nem fogta az első fokozat így azt is tudtam használni. Sok parkolóban rajzolt kör és eltelt órák után stabilnak tűnt a 3. és 4. fokozat, de az egyest, ha sikerült berakni nem is akarta elengedni. Elindultam vele. Néhány száz km után elkezdte szépen venni a többi fokozatot is, mire hazaértem már olyan volt a váltó, mintha semmi baja nem lett volna.
Vélemények? Váltócsere vagy sem? A miértje is érdekelne ha igen ha nem.
Nekem megállt a tudományom. a főfékhengeren gondolkodtam de a fékcső csere után amikor jelentkezett a hiba még az eredeti főfékhenger volt fent. akkor már sejtettem, hogy máshol van a hiba de gondoltam egy új főfékhenger nem árthat :)
Még mindig a fékemmel küszködök. A szerelő csak a vállát vonogatja, nem tud mit kezdeni vele.
Még egyszer a hiba: Fékcső csere után befogott a fékem. A végén már főfékhengert is cserélt de még mindig jelen van a hiba.
Tegnap nekiálltam és lelazítottam a főfékhengert. Ahogy lelazítottam a csavarokat a ff hengerben lévő rugó szépen hátra tolta a dugattyút így szépen a devandertől előremászott a fékhenger. Tehát a rendszer állandó nyomás alatt állt mintha folyamatosan nyomtam volna a féket. Tettem egy próbakört és végre tök simán gurult az autó. Persze a főfékhenger nem csatlakozik a devanderhez így az nem is működik.
Tehát ha előre húzom a főfékhengert akkor simán gurul az autó de nincsen fékhatás. Ha a helyére teszem akkor állandó nyomás alatt van a rendszer, van fék több is mint kellene. Szóval használhatatlan az autóm...
Jövő pénteken indulnék haza, addig keresek másik szerelőt. Van valami ötletetek?
Ma lehúztam a főfékhengert de a stift ami nyomja a dugattyút nem állítható.
VW T4 2,4D 1995 a kormánymű gumiharangom teljesen kiszakadt. Újat vettem, fel fogom rakni. DE mielött felrakom, kérdésem, hogy a tolórúdat és környékét mivel kenjem be? Arra gondoltam, hogy lemosom és bekenem a védőgumi ráhúzása elött.
Illetve a kormánymű belsejét hol kell megkenni zsírral vagy olajjal? Nem találtam a csavart, van egyáltalán? T4 Wiki-n sem találtam róla infót.
Reggelre beállt a váltó. Félúton. Indulási helytől 1.300 km-re, Budapesttől 1.800 km-re. Amikor megvettem hazavittem és átnézettem. Kár volt. A váltó olaj hiány...
rájöttem mi a baj . nincs előgyújtás . pontosabban a szerelő jött rá :D én arra jöttem rá hogy rosszul vannak bekötve a vákum csövek. valaki tudna hozzá adni egy helyes bekötési útmutatót? jelenleg a motorvezérlő össze van kötve a légszűrővel is . meg minden összevissza van.előre is köszi.
Stroboszkóp valamelyik gyertyakábelen van és a főtengelyi / lendkereki jelet villogja? Biztos a helyén van a túloldali ékszíjtárcsa/bordásszíjtárcsa? Tuti a gyújtási sorrend?
Sztem a 3 fok hideg motornál jót adna, melegnél kakát.
gyújtásom stroboszkóppal van beállítva , vezérlés az jó helyen van . mst találtam egy olyan hibát hogy a 4szálas hőmérséklet jeladó ami benne van az egy 3s golf nak a jeladója .a hibakód olvasó szerint 3 fokot ír hideg/ meleg motornál is. lehet ez a probléma oka?
Ha kihúztad a gyújtáselosztó tengelyét, máshogy mehetett vissza, de simán eltévedhettél a vezérléssel is. Amúgy nem tudom:) Ha gázzal szuper lenne, akkor valami computer-probléma. Vezérlést állítgatni ne félj, nem tud összeakadni, jártam már úgy, hogy menet közben elszakadt:)
Ott lehet a megoldas..az uj fofekhenger azon reszet ossze kellene merni ami belemegy a fekrasegitore,hogy egyezik e a regivel.Holtjatek mindenkepp kellene...szerintem.
t4 esem 2.0 benzin-gázos eddig nem ment az istenért se alapjárat se volt hengerek is kimaradtak de csak benzinnel lehörgött leállt. ma a kíváncsiság kedvéért átváltottam gázról benzinre és működik megy de 60-70 felett elkezd lehörögni mi lehet a gyíkja? összes érzékelő kicserélve ac pumpa jó gyújtás zsír új vezérlés is új szinte minden rendben még se megy! mi lehet a gyíkja? (most csak akkor szarozik ha padlógázt nyomok lehörög.)
Nagy gondban vagyok. Szerelő kicserélte a két első gumi fékcsövemet. Azóta szar a fék. Az egyik fékcsövet el is baszták rendesen, az már másnap eldurrant. Gariba cserélték. Utána állandóan befogott a fék. Oké elromlott a főfékhenger Kicserélték ingyen. Kész lett kipróbáltam és egészen enyhén érezhető volt, hogy fog a fék. De ahogy melegszik a fék úgy fog egyre jobban.
Valakinek esetleg ötlet? Holnap kellene menjek vidékre de így nem tudok elindulni. a szerelő tanácstalan...