Keresés

Részletes keresés

gazduram Creative Commons License 2005.08.24 0 0 289

Szia,

 

alapvetően elmondható, hogy a régi Tárnokon vagyis a "Falu"-ban nincs komolyabb belvíz gond, bár a Halász utca már veszélyes ebből a szempontból. (Hiába, régen még jobban megnézték, hogy hova építkeznek.)  Az utóbbi 40-50 évben olyan telkek kerültek belterületbe, amelyek sokszor a Benta patak szintje alatt vannak. Ezek a Liget utcái.

 

Bizony körül kell nézni. A Hazatérők útja és környéke (Újtelep) , Berki illetve a Falu nem vizes.

 

üdv - Gazduram

Előzmény: dcdivers (286)
H.László Creative Commons License 2005.08.24 0 0 288
Üdv minkenkinek!

 

ELADÓ TÁRNOKON HASZNÁLTAN, DE JÓ ÁLLAPOTBAN:

 

-         1 DB. PARAPETES FÉG KONVEKTOR,   5,8 KW.

-         1 DB. PARAPETES FÉG KONVEKTOR, 3,0 KW.

-         1 DB. KÉMÉNYES FÉG KONVEKTOR, 3,0 KW.

-         1 DB. FÉG FALI MELEGÍTŐ KÉSZÜLÉK

-         1DB. 80 L VILLANY BOJLER

 

TEL.: 06-70-6090908.

 ÁR: MEGEGYEZÉS SZERINT 

Minna Creative Commons License 2005.08.24 0 0 287
Szia!

Az újonnan parcellázott részen, a focipálya környékén nincs ilyen gond. Itt még az árokban sincs víz. Úgy tudom az Egészségház alsó szintje úszott már pár éve.

Szép napot!
dcdivers Creative Commons License 2005.08.23 0 0 286

Üdv Mindenkinek!

 

Párommal Tárnokon szeretnénk házat venni, és már nézelődünk is egy ideje. A mai nap is kilátogattunk oda, viszont amit ott láttunk kicsit megijesztett minket. A nagy esőzések után a mélyebben fekvő területeken jópár szivattyúval próbálták a telkekről és a dugig megtelt vízelvezető csatornákból eltüntetni a vizet. Bevallom, nagyon elbizonytalanodtunk. Ti, akik jobban ismeritek Tárnokot, talán meg tudnátok mondani, mennyire általános ez a helyzet nagy esőzésekkor (vagy ez a mostani volt extrém?), illetve melyik részeken gyakori az ilyen probléma?

 

Köszi.

Csaba

molnartiby Creative Commons License 2005.08.18 0 0 285
Ahogy írtad, a legjobb, ha az ember elmegy a testületi ülésre és hangot ad a véleményének, ha a megválasztottai nem a település és a lakók érdekeit nézné.
Előzmény: kígyószisz (284)
kígyószisz Creative Commons License 2005.08.17 0 0 284

Futólag találkoztam egyszer a polgármesteretekkel és nem tűnt úgy, mint akit nem érdekelne a lakosság véleménye. Esetleg kezdeményezni egy lakossági fórumot?

Úgy hallottam, az ügyet Nálatok elnapolták.

Abban igazad van, Érd kezdte, de hogy be tudja-e fejezni, az részben rajtatok is múlik. A szerződéscsomag ugyanis olyan, hogy az eredményhez, ahhoz, hogy végbemenjen, a többi település egyetértése is kell!

Előzmény: molnartiby (283)
molnartiby Creative Commons License 2005.08.17 0 0 283

Az a probléma, hogy eredendően az érdi bűnszövetkezet (polgármester és társai) keverik a sz@rt.

Tárnokon nem is tudtunk róla mindaddig, amíg szórólapot nem kaptunk róla.

Sajnos a Tárnokhír egy szót sem ejt az egészről, pedig minket is érint.("miaz hogy, nagyon is")

 

 

Előzmény: kígyószisz (282)
kígyószisz Creative Commons License 2005.08.16 0 0 282

A vízdíj ezzel a tervezett privatizációval azonnal változik, pl. rendelkezésre állási díjjal (is). A nagyobbik baj az, hogy bármely jövőbeni fejlesztésnek csak az önkormányzat által biztosított forrása lehet (Vízügyi Építési Alap), azaz nem a befektető biztosítja azt, viszont a nyereség 75 %-a osztalék formájában mégis az övé.

Az önkormányzatnak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy  a vízdíjat a képlet alapján állapítja meg, amennyiben a lakosok nyomására ennél alacsonyabban kívánná azt megállapítani, a különbséget az önkormányzat köteles befizetni az ÉTV kasszájába (az is a lakók pénze).

Ezek az alapvető bajok ezzel a privatizációval.

Sajnos, az a baj - nemcsak Tárnokon, félreértés ne essék -, hogy tényleg úgy gondolják az emberek: nem igazán szólhatnak bele az ilyesmibe, legfeljebb magukban moroghatnak (azt is utólag). Nem érzik magukat illetékesnek.

Pedig mindenki részt vehet a testületi üléseken, bizottságin is és elmondhatja a véleményét.

Megjegyzés: nem vagyok a "jobbik" tagja, még jobboldali sem :-))) Egyszerűen egy aggódó érdi lakos vagyok.  

Előzmény: molnartiby (278)
otterlo Creative Commons License 2005.08.12 0 0 281

Talán sikerül egy linket is beszúrnom hozzá:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9124625&la=44897557

Előzmény: otterlo (280)
otterlo Creative Commons License 2005.08.12 0 0 280

Üdv' a Tárnoki Netezőknek!

 

Amennyiben az ÉTV privatizálása melletti érveket, és a kételyek indokait meg szeretnétek ismerni, ajánlanám az erről szóló érdi topicot (Érdiek Fóruma / ÉTV). Ezen sokféle véleményt (jellemzően nem pártpolitikaiakat, hanem szakmaiakat) megismerhettek, többek között:

 

= a májusi képviselő-testületi ülésen elhangzottak szó szerinti leírását,

= a megyei közigazgatási hivatal vezetőjének törvényességi állásfoglalásai közül az egyiket, rövidesen talán egy másodikat is,

= a versenytől állítólagosan visszalépett egyik konkurens cég nyilatkozatát,

= a júniusi képviselő-testületi ülésen lefolytatott vita jelentős részének szó szerinti szövegét,

= és persze nagyon sok hozzászóló (lakosok, képviselők, tisztségviselők) érveit, álláspontját.

 

Mivel ez a víziközmű társaság a közös ügyünk, hasonlóképpen érinthetnek minket a döntés kedvező és hátrányos hatásai, talán érdemes beleolvasgatnotok, kérdeznetek, hozzászólnotok!

 

otterlo

Előzmény: H.László (279)
H.László Creative Commons License 2005.08.11 0 0 279

 Hozzánk is bedobták, el is olvastam.

 Ha igaz, akkor az baj, mert drágulni fog a víz és csatornadíj, ami már most sem olcsó.

 

De a mai politikai életben már nem lehet eligazodni, a közember már nemigen tudja, kinek higgyen. Olyan szinten folyik a mocskolódás, hogy az embernek már nincs kedve követni a politika történéseit.

 

Az önkormányzatnál lehetne érdeklődni, de szerintem ezt nem sokan teszik meg, általában mindenki úgy gondolja, hogy ezekbe a dolgokba nincs közvetlen beleszólása, és nem is tesz semmit. Én sem voltam még soha az önkormányzatnál, hogy ugyan árulják már el, hogy s miként tervezik ezt vagy azt a projektet, hadd nézzek bele a dokumentációba. Esetleg bele is szólnék, habár nem vagyok szakember a témában.

 

Lehet, hogy elhajtanának a búsba. Vagy egyszer meg kéne próbálni, de akkor rögtön rásütnék az emberre, hogy az éppen hatalmon levők ellenzékének a bérence.

Senki sem hinné el, hogy csak egy aggodó helyi lakos, akit érdekelne a dolog.

 

Laci.

Előzmény: molnartiby (278)
molnartiby Creative Commons License 2005.08.11 0 0 278

Hozzátok is bedobtak a helyi vízműről szóló irományt?

A lapot a "jobbik" mozgalom készítette.

 

Mi igaz ebből és mit tudnánk tenni azért, hogy ne legyenek a jövőben irreálisan magas a víz és csatornadíjunk?

 

 

Tiby

 

H.László Creative Commons License 2005.08.10 0 0 277

 Üdv, kedves tárnokiak!

 

 Szükségem lenne kb. 200 darab bontott kisméretű tömör téglára. Ha van valakinek  fölöslege ilyen téglából, írja meg bátran, érdekelne a dolog.

 

H.László

peetr04 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 276
Sziasztok!

Úgy néz ki figyelnek mégis csak a helyre, mert szombaton már rend volt, sőt a környezetvédelmiseket is láttam. De nem nagyon elég az a két konténer mert ma reggel sem tudták már hova lerakni a dolgokat akkora szemétdomb volt már. Vagy 5-en dolgoztak rajta, hogy a konténert betudják rakni a helyére.

Tibi!

Te jelentettél már így föl valakit? Tudod mikkel jár a dolog?

Na szóval nem egyszerű. Természetesen ott van mellettem általában a kamera meg fényképező is. Ha látok valamit akkor mástnem felrakom ide. :)

További jó napot!

Sziasztok
Előzmény: molnartiby (275)
molnartiby Creative Commons License 2005.07.25 0 0 275

Hali!

 

Ha már ott lax, legyél figyelmes Te!

Azaz: akit tetten érsz, hogy szemetel (nem oda, úgy pakol le, ahogy kell) - fényképezd le (digitális gépek már vannak bagóért is) és jelentsd fel!

 

Bizonyítani csak ezt tudod, azt hogy oda valósi-e azt nem.

 

Kiindulásnak szerintem nem rossz ötlet.

 

Tiby

 

U.I.: Belegondolva; meg tudom érteni azt is, aki pl. a hungarocel csomagoló anyagait, cementeszsákjait, egyéb nagyobb dolgait oda hordja (kis tételben), a kukájába nem tudja berakni, csak 3-4hetes intervallumban apránként.

A szemétlerakónál meg van a tarifája kg-onként és(vagy) köbméterenként a lerakható hulladéknak.

 

Előzmény: peetr04 (273)
Mojo Creative Commons License 2005.07.22 0 0 274

A "regionális hulladéklerakó" táblánál kell kihajtanod. Ez az érdi lehajtó utáni következő csomópont. Tárnokról pest felé ugyanezen a helyen tudsz a pélyára felmenni.

Sajna Tárnokról a Balcsi felé nem lehet a pályára feljutni, és Siófok felől Tárnokot sem lehet a pályáról közvetlenül elérni. Legalábbis a fent említett helyen nem.

winDirVariable="C:/WINNT"
Előzmény: peetr04 (272)
peetr04 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 273
Sziasztok!

Tárnokon az öreghegyen lakunk és mostanság nagyon eldurvult a szőlőhegyi utón a szeméthelyzet. Mivel nem járnak arra kukás autók van két konténer ami azt a célt szolgálja "elvileg", hogy a környéken lakók a háztartási szemetet oda helyezzék. Ezzel szemben boldog boldogtalan oda hordja a szemetét, szerintem még a környező településekről is. Ez idáig még nem is lenne olyan nagy probléma, ha eltudnák szállítani. De mostanában valahogy akadozik a szállítás, vagy nem győzik és az ott a konténerek köré lerakott szemetet (mivel bele már nem fér) a kutyák és állatok szana szét hurcolják. Ennek következtében a konténerek 100m-es körzetében szana szét van a mindenféle hulladék még a szőlőhegyi úton tovább felfelé is. Ráadásul az üres konténert ma már a helyére sem tudták visszarakni és lerakták az út közepére, úgy kell ett kerülgetni. Régebben volt aki foglalkozott a dologgal, legalábbis környezetvédelmi felügyeletes emberek figyeltek ezekre a dolgokra, de mostanság ők sincsenek már, gondolom mert nem fizetik őket.

NA szóval csak mérgemben írtam ide mert egyre rosszabb a helyzet és szerintem nem foglalkozik vele senki.

Üdv.
peetr04 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 272
Hello!

Sajnos nem tudom, hogy pontosan hol van ez a lehajtó. Ha fel tudnátok világosítani róla azt megköszönném. Meg úgy halottam , hogy csak lehajtó van pest felől. Ez igaz felhajtó nincs is?

Bze
Előzmény: H.László (269)
mollieee* Creative Commons License 2005.06.08 0 0 271

Sziasztok, szomszédok :-)))

Nem tudom, tudjátok-e (most már biztos :DDD), hogy az érdi szomszédok önálló fórummá nőtték ki a topikjaikat, ez a fórum ezen a linken található és sok minden van benne (szemétgyűjtés, utcák, közlekedés, beruházások, víz, stb.). Ami azonban mostanság Benneteket is közelről érinthet, az véleményem szerint részben a Városházi topik, részben az ÉTV topik (ez utóbbi itt érhető el), ezek a vízmű privatizációjával foglalkoznak. Ezekben a testületi üléseken elhangzottakról is értesülhetünk, amelyen egyébként történt hivatkozás Tárnokra is, illetve annak vízdíjára (avagy a jövőbeni vízdíjára).

Nagyon örülnénk, ha Ti is olvasnátok és kifejtenétek a véleményeteket a dologról, mert ez "közös  ló". Mindenesetre eléggé forr a hangulat Érden.

felpillantó küllő Creative Commons License 2005.05.24 0 0 270

Sziasztok!

Nem tud valaki véletlenül a környéken egy megbízható segédmunkást, aki úgy 10-12 napot dolgozni tudna a kőművesünk mellett?

Ha valaki tudna, nagyon megköszönném. Kissé helyreállítanánk a házat, mert ha minden igaz (kop-kop) még idén egy fővel növeljük a falu lakosságát.

Az itt megadott emilcímem nem működik, viszont egy egregi@freemail.hu igen.

H.László Creative Commons License 2005.05.05 0 0 269

Szép napot mindenkinek!

 

Régebben hallottam róla, hogy talán meghosszabbítanák az ingyenes autópálya használatot a pusztzámori szemétlerakó lehajtóig, vagyis Tárnokig. Nem tud erről valaki konkrét infót? Tovább tart reggel meg délután az érdi csomópontig/tól eljutni, mint onnan be Pestre. Azért a 3 km plussz autópályahasználatért viszont nagyon drága az éves matrica.

Üdv, 

Buksi Creative Commons License 2005.03.30 0 0 268

Szió!

 

Be lehet menni, de nem a bejáraton.:((

 

Van egy oldalsó bejárat, de az nem mindig van nyitva. Ha szemben állsz a műv.házzal, akkor jobb kéz felé van egy nagy kapu és ha azon bemész és a ház sarkánál balra kanyarodsz, akkor már látod is az ajtót. Azon ha szűkösen is, de be lehet menni, már ha nyitva van..

 

 

Előzmény: abudka (267)
abudka Creative Commons License 2005.03.30 0 0 267

Szia Buksi

 

Köszönöm válaszod. Még egy kérdésem lenne: babakocsival belehet menni a müv.házba?

Buksi Creative Commons License 2005.03.29 0 0 266

Szia abudka!

 

Tavaly ősszel íratkoztam be én is a könyvtárba és akkor nem kellett fizetni, de most azt olvastam a Tárnokhírben, hogy a könyvtári beíratkozási díj: 600 Ft/év. A könyvtár a műv.ház-ban van.

 

A nyitvatartás:

Hétfő             14-18

Kedd             14-18

Szerda          10-14

Csütörtök      14-18

Péntek          10-14

 

 

A baba-mama klub időpontja is megváltozott, 2005. februárjától szerdánként van 10-12 óráig.

 

 

Tényleg jó látni, ahogy szépülnek, virágosodnak a kertek. Jó látni újra a szomszédokat is!:)) 

 

 

Előzmény: abudka (265)
abudka Creative Commons License 2005.03.28 0 0 265

Sziasztok

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

 

Voltunk kint a családdal a tónál, nagyon szép és gondozott.

Most hogy már van egy kis időm a gyerek mellett, arra gondotam hogy beíratkozom könyvtárba. Kérdés: Müvházba van? milyen a nyítvatartása? mennyi az éves díj?

Egyébként sokat sétálunk a picivel és nagyon tetszik hogy mindenki gondozza a kis kertjét. Szerintem nagyon szép lesz nyáron Tárnok. Mi is most vettünk fűmagot és megpróbáljuk a ház elejét is széppé tenni.Örülök hogy itt sokan így gondolkodnak. 

Buksi Creative Commons License 2005.03.25 0 0 264

Minden kedves tárnokinak

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

 

 

Buksi, Mojo, Peti, Dávid

 

 

 

kismimóza Creative Commons License 2005.03.16 0 0 263
Szervusz!

Igazad van abban, hogy széleskörűen kell tájékozódni. Ugyanakkor hozzá kell fűznöm, hogy egy idő után már terhes, ha minden cikk valósághű mívoltát meg kell kérdőjelezni, illetve mindenféle matematikai algoritmussal kell kinyerni az igazságtartalmat :-)

Sajnos a mérleg nyelvét a nem gondolkodó emberek is elbillenthetik.

Építészeti szempontjaiddal egyetértek, igen kedvelem a nívós, hagyományokhoz alkalmazkodó (építészeti) elemeket (is). Ennek kissé ellentmond az, hogy a korral haladás némiképp magával vonja egy épület külső megjelenését is. Azaz, szerintem a tartalom és forma egységet kell, hogy képezzenek. Sarkosított példa: nehezen tudom elképzelni, hogy egy parasztházban multimédiás mozi üzemeljen.
Előzmény: felpillantó küllő (262)
felpillantó küllő Creative Commons License 2005.03.10 0 0 262

Az én szerény véleményem, hogy bármelyik ilyen lapocska tartalmát át kell rostálni, majd elosztani tízzel.

Elolvasni talán érdemes, mert ha egyoldalúan tájékozódunk, sok dologról maradunk le.

Nagy valószínűséggel a gondolkodó embereknek senki nem fogja megmagyarázni, hogy a fehér az fekete, a pöttyös pedig kockás.

Az, hogy a Tárnokhír főszerkesztője a polgármester felesége, talán tényleg nem szerencsés, legyenek a szándékai akár a legtisztábbak.

Vicces(?) és érdekes, hogy Martonvásáron és Sóskúton nagyon hasonló a kicsinyes politikai helyzet, csak az előbbiben fordított felállásban (nemcsak a helyi lapok terén, de egyéb önkormányzati intézkedésekben is).

 

Ezekben a központi épület-felújításokban nekem egy kis észrevételem lenne. Nem ártana, ha az épületek a felújítás után is illenének a régi faluképbe, illetve hasonlítanának régi önmagukra. Különben a falu lassan teljesen elveszti az arcát, és semmivel nem lesz több egy jórészt ingázók által lakott jellegtelen alvóvárosnál, bármilyen virágos is lesz.

Előzmény: kismimóza (261)
kismimóza Creative Commons License 2005.03.10 0 0 261
Szia!

Nem olvasom a Jobbítani lapot, a jövőben sem áll szándékomban. Erősen politikai beállítottságú lap, annak ellenére, hogy azt tagadja. Nem kicsit zavar a benne található mocskolódás és az unkonstruktív fikázás. Amennyi időt a szerkesztőség a szúrkálódásra fordít, annak épp a fele is elegendő lenne ahhoz, hogy építőleg járuljanak hozzá a község fejlődéséhez. A tevékenységük alapján ítélem meg őket (is), sajnos a Jobbítani újság gárdája nem jeleskedhet ezügyben.
Ezúttal kivételt tettem a lap kuka felé röptetésekor, és beleolvastam. Nos, újabb megerősítést kaptam afelől, hogy továbbra is a szemeteskukában landoljon. Félreértés ne essék, azt gondolom, hogy kritikára szükség van, de nem mindegy milyenre. Építő kritika, hasznos hozzászólás sajnos nem olvasható a lapban. Ugyanakkor aláírom, hogy nincs olyan vezetés akinek a munkáját ne lehetne bírálni, viszont épp ugyanilyen mértékben segíteni is lehetne őket! Ezt hiányolom!
Megdöbbentem, roppant szomorúnak és kiábrándítónak ítélem azt, hogy legutóbbi számában azt a közösséget is elkezdték támadni (Faluszépítők), akik önzetlenül tesznek községünk fejlődése és kultúráltabb megjelenése érdekében. A környéken messze a legtöbb 1%-os felajánlást maguk a Faluszépítők kapták, azt gondolom ez elég komoly elismerése a munkájuknak! Egyébként az egyesület tagjai nem kapnak semmiféle térítést a munkájukért, szájtépés és üres szövegelés helyett inkább cselekednek. Én nekik ítélem a pontot! Látszat tevékenységet végeznének? Nos, ha eltekintünk a szó negatív csengésétől (nekem elég nehezemre esett), akkor megállapítható, valóban a látszaton dolgoznak, méghozzá a szebb faluképért. Aki szerint ez hibás működés, avval alighanem nem tudok közös nevezőre jutni, de talán nem is akarok :-) Ugyan mi dolga lenne egy Faluszépítő egyesületnek, mint fákat, virágokat telepíteni?

A sportcentrummal kapcsolatban annyit tudok, hogy az előző polgmester önkényesen, saját elhatározásából kezdte építeni mindeféle műszaki terv és engedély nélkül (a saját telkeire). Nem volt rá kellő fedezete ill támogatása sem, úgyhogy vállalkozókat keresett meg, akik (nagy hibát elkövetve) jóhiszeműen, elismervény nélkül adtak át tetemes összegeket a kezdeményezésre. Az összegyűjtött adományok kiléte azóta is tisztázatlan, valószínűsíthetően a lokálpatriótáknál és nem a község pénztárcájában landolt :-(

A tűzoltó szertár felújítására ítélt 1.5 millió forint még nem került beépítésre, mivel még csak most szavazták meg. Szóval azt még nem kell a szertáron keresni :-)
Szerintem nincs szükség új Polgármesteri hivatalra, a beruházás közel 300 millába kerülne, ami erősen kifosztaná a község rendelkezésre álló pénzügyi forrásait. Annyira nincs eleresztve a falunk, hogy ezt az összeget ne hasznosabb és okosabb fejlesztésre csoportosítsák. Elég öncélú fejlesztésnek tartanám. Szerintem akkor gondolkodik jól a vezetés, ha megpróbál minél szélesebb érdekeket kielégíteni.

Érdről érkezve, a bekötő út mellett többször telepített a Faluszépítő Egyesület fasort, több-kevesebb sikerrel. Sajnos vannak garázdálkodó emberek akik kilopják a telepített virágokat, letörik a fákat. Szerintem az erőszak nem megoldás ebben az esetben (sem), helyette példát mutatva, újra és újra pótolni kell az okozott kárt. Előbb-utóbb megunják.
Jó ötlet a virágtartó láda kialakítása a Tárnok tábla mellett! Mivel nem csak ötletelő, de tenni akaró, segítő emberekre is szükség van náluk, így minden bizonnyal örömmel fogadnák a felajánlásodat!
Előzmény: molnartiby (260)
molnartiby Creative Commons License 2005.03.07 0 0 260

Sziasztok!

 

 

Gondoltam, kicsit "leporolom" a topicot. :-)

 

Helyi politikai kérdés(mindannyiunkra tartozik):

Hozzátok is bedobálják a Jobbítani című újságot?

 

Ez főleg tárnoki vonzásban vetíti elénk a problémásnak látott eseteket.

Az előző szám cikkeire a polgármesterünk reagált, most ebben a számban az itteniek válaszolnak neki.

 

Komolyan érdekelne:

-Ti hogyan látjátok az óvodai játszótér ügyét? Van olyan közületek, akit érintett(szülő)?

-Tényleg el akarták herdálni egy lovarda részére, 25évre a sportpálya környékét?

-A tűzoltó szertárba hová tűnt az a 1,5millió felújításra szánt pénz?(látta valaki, mi történt ott?)

-Hallottatok a vadászatról Tárnok belterületén? Van erről valakinek hiteles információja?

 

És végül a legfontosabb:

Ti is úgy látjátok, hogy egy teljesen új polgármesteri hivatalra lenne szükség a mostani szedett-vedett állapotokat megszűntetendő?

Állítólag szereztek valahonnan 50milliót, amivel az ifjúsági házat(amibe kényszerültek települni) tovább bővítenék, azaz ráhúznának egy emeletet.

Szerintem 50millió jó önrész lenne és további legalább 50-et meg lehetne pályázni és épülhetne egy olyan hivatal, ami kultúráltan fogadhatná a lakosokat, gondozott kertje lenne, szépülne tőle Tárnok.

 

Előtte el is lehetne helyezni térképet, információs táblát.

Ugyan ilyet lehetne tenni a Sóskúti út mellé a tárnoki bekötőutak kereszteződésébe és a rendelő mellé.

Ezzel esetleg a kerékpárosokat is be tudjuk csalni a községbe.

Még a pék is jól járna vele, ha nem csak átfutnának rajtunk.

 

Még annyit fűznék hozzá, hogy szívsen látnám a Tárnok táblák mellett az Üdvözöljük Tárnokon virágtartós táblákat.

Biztoíthatlak Titeket, ha ilyen kerülne Érd felől az első bekötő út határába a Tárnok tábla mellé, én gondoskodnék arról, hogy a virágok ne hervadozzanak.

Ennyivel is hozzá járulnék a szépítéshez.

Még el tudnék képtelni a bekötők mentén fasorokat is. Ez is sokat dobna a helyzeten. Sajnos vannak olyan gyík barmok, akik letördelik a kezdeményezett ültetéseket, de az megígérem, ha ilyet látok, letöröm a kezét és a .... dugom az biztos!!! (ilyenkor nagyon fel tudom magam húzni)

 

 

 

Mindannyiunknak jobb, ha gondozott, takaros kis település fogad minket, ha megfáradva hazatérünk a munkából.

Én Érdről jöttem át, de nagyon örülök, hogy így alakult. Nagyon kellemes vidékies hangulata van Tárnoknak és szeretném, ha méginkább ilyen lenne.

 

 

Üdv.:

Tiby

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!