Keresés

Részletes keresés

makopa Creative Commons License 2003.12.27 0 0 750
Sétányt neveznek el és emléktáblát állítanak a Kötivízig és a megyei tanács egykori vezetőjének. Az elnevezést és az emléktábla elhelyezését még dr. Nagy István, a Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője kezdeményezte a város polgármester asszonyánál. Eszerint a sétányként kialakított új szolnoki árvízvédelmi rendszer egy szakaszát dr. Hegedűs Lajos (1926–1993) mérnökről, a Kötivízig korábbi igazgatójáról neveznék el. A sétány elején a Kötivízig emléktáblát szeretne elhelyezni. Dr. Hegedűs Lajos 1972-78 között a megyei tanács elnökének tisztségét is betöltötte, ezért a megyei önkormányzat is támogatja a volt vezető munkásságának emléktáblával történő megörökítését, s felállításának a költségeihez is hozzájárul.
Sarkany Creative Commons License 2003.12.27 0 0 749
Mi az első és mi a második eset? Nem értem. A példád nem szabatos. Íme az eredeti:

"Ha haragszom a fiamra, mert nem szereti a fokhagymás pirítóst, akkor ezt feltétlenül azért teszem, mert én sem szeretem, csak szeretném?"

Miért nem ezért?

Ha haragszom a fiamra, mert nem szereti a fokhagymás pirítóst, akkor ezt feltétlenül azért teszem, mert én szeretem, és azt szeretném, hogy Ő is szeresse?

Vagy ezért?

Ha haragszom a fiamra, mert szereti a fokhagymás pirítóst, akkor ezt feltétlenül azért teszem, mert én nem szeretem, de azt szeretném, hogy Ő se szeresse?

Szóval, kekecológiailag van még mit finomítani a stílusodon! :))

Előzmény: Pokrócz (747)
Tiborcsik Creative Commons License 2003.12.26 0 0 748
Na persze. Vedd úgy, hogy nem szóltam.
De a "gyarmatosító" szót nem szeressem, gondolom te sem
Előzmény: Pokrócz (746)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.26 0 0 747
A mondás jól hangzik, de csak minden második esetben igaz. És minden elsöben nem. (Ha haragszom a fiamra, mert nem szereti a fokhagymás pirítóst, akkor ezt feltétlenül azért teszem, mert én sem szeretem, csak szeretném?
Előzmény: Sarkany (743)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.26 0 0 746
Ez még így sohasem merült fel bennem, de majd elgondolkozom. Én idáig azt hittem, hogy embereknek segítek a munkaerejük és közérzetük javításában. Úgy gondolod, a gyarmatosítókra vagyok szorulva, és nem tudnék ezer más dologgal foglalkozni?
Előzmény: Tiborcsik (744)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.26 0 0 745
Nagyon köszönöm. És Viszont kívánom.
Előzmény: Sarkany (743)
Tiborcsik Creative Commons License 2003.12.24 0 0 744
Lehet, hogy nem kedveled a gyarmatosítókat, de közvetve, belőlük élsz, nemde? :)
Előzmény: Pokrócz (742)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.24 0 0 743
"Minden kritikánk abból áll, hogy szemére vetjük másoknak mindazon tulajdonságok hiányát, melyeket magunkéinak hiszünk!"
Jules Renard

Ettől azért még lehet boldog Karácsonyod és sikeres új éved! És legyen is! :))

Előzmény: Pokrócz (742)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.24 0 0 742
Már kezdtem aggódni, hogy én vagyok az egyetlen elvetemült, akinek bizonyos esetekben elfogult lehet, de ez a "Mindannyian előítéletesek vagyunk" duma megnyugtatott. Merthogy van aki azokra gyanakszik, akik M.o.-on jól érzik magukat, és erre még büszkék is, van aki a politikusokat gyűlöli zsigerből napi 24 órán keresztül (ugye Sárkány?), én meg a gyarmatosítókat nem kedvelem, legyen az török, tatár, labanc, német, orosz, vagy amerikai, szóval ahány ház, annyi szokás.

Előzmény: Sarkany (741)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.23 0 0 741
Nagy felismerés! Kb. olyan horderejű, mint a langyosvíz felfedezése! :))
Előzmény: Pokrócz (740)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.22 0 0 740
Nekem idáig is nagyon jó volt !!!

De most már tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen gyenge jellem. :))

Előzmény: Sarkany (739)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.21 0 0 739
"Ezt szerettem volna hallani."

Mitől lett most jobb Neked? :))

Előzmény: Pokrócz (738)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.17 0 0 738
"Mindannyian előítéletesek vagyunk"

Ezt szerettem volna hallani.

Előzmény: Törölt nick (737)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 737
Azért ne velem takarózz. Nem tudtam, hogy léteznek rózsafüzér társaságok, de ebben bizonyára az is szerepet játszott, hogy nem aggattak rózsafüzért a fákra. Lehet, hogy - ahogy Te fogalmazol: - szabadon használják a keresztény szimbólumokat, ettől függetlenül még nem láttam az utcákon rózsafüzéreket.
Mindannyian előítéletesek vagyunk, Pokrócz. Te is. Ki-ki más irányba, de akkor is.
Előzmény: Pokrócz (730)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 736
Maradjunk annyiban, hogy a feltett kérdéseiddel nem tudtál meggyőzni!
Ettől még a Jobbik annyi keresztet állíthat, amennyire engedélyt kap és mindenki azt gondol erről, ami neki jólesik...
Előzmény: Pokrócz (735)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 735
"Miféle kapacitásról van beszélsz itt? A JOBBIK akkor asztalos üzem vagy párt?"

Erediben én azért tettem idézőjelbe a "kapacitást", hogy mindenki azt gondolhasson bele amit akar. Pl. anyagi, emberi, stb. kapacitás.

A többi reagálásodra már nem érdemes válaszolni. Sajnálom.

Előzmény: Sarkany (734)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 734
"Lehet, hogy állítottak..."

Lehet, de nem állítottak!
(Kérdésre egyébként illetlen dolog kérdéssel válaszolni! Állítólag éltél egy évig plébánián! Ott nem mondtak valami hasonlót?)

"Talán mostanra lett meg hozzá a "kapacitásuk""

Miféle kapacitásról van beszélsz itt? A JOBBIK akkor asztalos üzem vagy párt?

"Ezzel minden olyan embert sértesz egy kicsit, aki politikára adta a fejét."

Lehet, de aki politikára adja a fejét nem érdemel mást!

"Meggyőződésem, hogy a meggazdagodott politikusok között nagyon sok tehetséges ember van, aki a civil üzleti életben is magasra vitte volna, ha azon az úton indul el."

Vitatom! Ennyi "senki" és lúzer Rákosiék óta nem volt volt a magyar parlamentben...

"A megélhetésnek igen keserves módja a politizálás, arről Szabadi, Várhegyi és egyéb urak sokat tudnának mesélni."

A lebukott bűnözőknek mindig keserves. Várhegyi jogerősen köztörvényes, Szabadi csak elsőfokon...

"Ha arra gondolsz, hogy a jobbikosok is a zsíros fb. tagságokért, vagy a mandátumokkal járó képviselői díjazásokért barkácsolnak kereszteket, akkor erre - javaslom - kérdezz rá náluk."

Ha még erre sem tudsz válaszolni - azt kell mondanom - elvtelenül véded őket! Lelked rajta!

Előzmény: Pokrócz (733)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 733
"A JOBBIK, mint mozgalom, miért nem nyúlt a keresztállításhoz, mondjuk tavaly ilyenkor?"
Lehet, hogy állítottak, csak kevesebbet és máshol, nem a főtereken, így senki sem figyelt fel rájuk. Ki tudja?

"Miért éppen a párttá alakulást követő hetekben került erre sor?"
Talán mostanra lett meg hozzá a "kapacitásuk". Ki tudja?

"Lehet engem cimkézni, bár szerintem Te vagy naív! Nem akarod belátni, hogy a megélhetésnek a legkönnyebb és legjobb módja ma Magyarországon a megélhetési politizálás! Ehhez pedig voksok kellenek, nem is kevesek. Erről szól a történet..."

Ezzel minden olyan embert sértesz egy kicsit, aki politikára adta a fejét. Meggyőződésem, hogy a meggazdagodott politikusok között nagyon sok tehetséges ember van, aki a civil üzleti életben is magasra vitte volna, ha azon az úton indul el. Ugyanis a két területhez nagymértékben hasonló adottságok kellenek (kompromisszumkészség, konspirációs készség, túlélési ösztön, stb.).
A megélhetésnek igen keserves módja a politizálás, arről Szabadi, Várhegyi és egyéb urak sokat tudnának mesélni.

Ha arra gondolsz, hogy a jobbikosok is a zsíros fb. tagságokért, vagy a mandátumokkal járó képviselői díjazásokért barkácsolnak kereszteket, akkor erre - javaslom - kérdezz rá náluk.

Előzmény: Sarkany (732)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 732
Talán valami cáfolatot az általunk írtakra mielőtt prejudikálsz! :))

A JOBBIK, mint mozgalom, miért nem nyúlt a keresztállításhoz, mondjuk tavaly ilyenkor?
Miért éppen a párttá alakulást követő hetekben került erre sor?
Lehet engem cimkézni, bár szerintem Te vagy naív! Nem akarod belátni, hogy a megélhetésnek a legkönnyebb és legjobb módja ma Magyarországon a megélhetési politizálás! Ehhez pedig voksok kellenek, nem is kevesek. Erről szól a történet...

Előzmény: Pokrócz (731)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 731
Szabolcs! Jelentem Fabio és Sárkány urak előítélete hibátlanul működik.
Előzmény: Törölt nick (725)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 730
Szabolcs kétségbe vonta a rózsafüzér társulatok létét, ezért gyorsan bizonyítékot citáltam. Az egész pedig onnan indult, hogy azt találtam kérdezni, hogy ha az egyik társaság szabadon használhat egy keresztény szimbólumot/eszközt, akkor egy másik társulat azt miért nem teheti meg egy másik szimbólummal/eszközzel. Lehet, hogy a példa nem volt szerencsés, legközelebb jobbat keresek.
Előzmény: Sarkany (729)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 729
A belinkelt websitenak mi köze a karácsonyi keresztállítás témájához?
Talán ezen a honlapon is elidőzött Szent István, mint Nemeskürthy szerint Alcsútdobozon?
Előzmény: Pokrócz (709)
Sarkany Creative Commons License 2003.12.16 0 0 728
"ezentúl ha bármilyen politikai párt bármilyen szimbólumhoz nyúl, akkor kapásból feltételezni kell a népszerűséghajhászást?"

Mert mi másért nyúlna "bármilyen szimbólumhoz"?

Szabolcs!

A cikket természetesen végigolvastam. Csupán azt szerettem volna illusztrálni, hogy bizonyos sajtómunkásoknak is averziói vannak a karácsonyi keresztállításokkal kapcsolatban és ahol lehet ennek így vagy úgy hangot is adnak.

Labdarúgás témájához

A foci annyira nem érdekel, hogy nem is tudom az idejét mikor néztem utoljára végig egy labdarúgó mérkőzést.
A témához csupán annyit, hogy harminc éve nem tud kigyógyulni abból a tévhitből a magyar labdarúgás szakvezetése, hogy a sikereket a szövetségi kapitány személyétől várja. Hogy is mondta Minarik Ede, a mosodás? "Kell egy cspat..."

Terlának

Amit írtam, arra a hozzászólásod késztetett. Tudom, rossz srófra jár az agyam... :))

Előzmény: Pokrócz (723)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 726
Hát belőled ennyi minimális előítélet is hiányzik?
Azért megvárom Sárkány és Fabio válaszát is.
Előzmény: Törölt nick (725)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 725
Nem.
Előzmény: Pokrócz (723)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 724
Fabio, mondjál le!
Egyetértesz, Pokrócz?
Előzmény: Pokrócz (722)
Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 723
Az eddigi hozzászólások alapján egy újabb kérdés az urakhoz:

ezentúl ha bármilyen politikai párt bármilyen szimbólumhoz nyúl, akkor kapásból feltételezni kell a népszerűséghajhászást?

Pokrócz Creative Commons License 2003.12.16 0 0 722
Látod B.Sz., életünk első egyetértését Fabio máris kivégezte.
Előzmény: Törölt nick (721)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 720
Khm.
"amikor rózsakeresztes társaságot emlegettél" Mármint rózsafüzérest. Bocsika.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 719
Nem bocsánatról van szó. Én elismerem, hogy nem hallottam olyanról, hogy "Rózsafüzéres Társaság" (legföljebb rózsakeresztesről, de azt ne keverjük ide). Azt viszont továbbra se hiszem, hogy erre a keresztény alapokon álló St. Stephen's-re (vagy bármilyen hasonlóra) céloztál, amikor rózsakeresztes társaságot emlegettél. Azt megelőző két mondatod nem erre logikáz.
Na mindegy. Mit szólsz Matthaushoz?
Előzmény: Pokrócz (718)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!