Keresés

Részletes keresés

gravir007 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2948
:)))) na most nagyot akartál mondani és dobálózol itt a nagy számokkal.....
Előzmény: BBéci (2946)
gravir007 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2947
A pénz keretet soha nem szabad hagyni, mert az a legfontosabb.
Nem tudom hány erősítőn vezettél át már képet, én többet is láttam, de minőségromlással még soha nem találkoztam.
Sokszor kikerülhetetlen, pláne ha van kivetítőd is, akkor messze az erősítővel való kapcsolás a legjobb megoldás.
Szóval ezt nem kell hanyagolni, ki kell próbálni.
Azt sem tudom, hallottál-e true hd hangot, mert amit én hallottam az nem nyűgözött le és nem ér annyit az egész, hogy ezért ne használjam az erősítő beállításait.-
Az analóg megoldásnak csak akkor van értelme, ha nem olcsó rendszerről beszélünk, mert egy alap hm erősítőbe így bevinni a hd hangot és olcsó hangfalakon hallgatni semmi értelme.
Szóval nem tudod kikerülni a pénz kérdését, mert azt meg nem hiszem, hogy valaki venne egy br lejátszót venne hozzá br filmeket és közben scarttal kötné a tv-re és ne hdmis- s erősítőt használna.
Persze újgazdagéknál bármi előfordulhat...
Szóval ha a keret "kevés" akkor én egy olcsóbb hdmis-d dvd-t vennék amit közvetlenül kötnék a tv-re, a hangot meg optikával az erősítőbe, ha több a keret, akkor vennék hozzá még egy popcorn-t.
Ha ugrunk egyet, akkor nagyot kell, mert akkor br lejátszó és hozzá való hdmi-s erősítő, de itt ha nem hd-ban hallgatod, akkor sem lesz nagy romlás a hangban.
Ha hd hangot is akarsz, akkor a hangfalakban is ugorni kell egyet és olyan kell amin meg is tud szólalni a hd hang.
(De szerintem a költség/minőségjavulás arány itt elég rossz, persze a jobb hangfalakon a sima dd is jobban fog szólni...)
BBéci Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2946
 Van különbség, nem is kicsi! SIM2 C3X 1080 típusú vetítő 3 méteres képén nagyon jól észrevehető.
Előzmény: Celtis (2944)
BBéci Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2945

Na jó, de ki az az elvetemült önsanyargató, aki Scarton kompozit jelet visz át? Hacsak nem a kényszer viszi rá, mert a tévéje nem fogad RGB-t.

Egyszer, 7 évvel ezelőtt elfelejtettem a DVD kimenetét RGB-re állítani, amikor feljött egy haverom és megnézte a tesztelésre nálam lévő cucokat. Kicsit fanyalgott, aztán amikor elment, megvizsgáltam a rendszert és rájöttem, miért volt fos a kép.

Előzmény: Celtis (2944)
Celtis Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2944

Igen, valóban. Sőt s-video is mehet scarton. Én kompozitra gondoltam, amihez képest a komponens vitathatatlanul jobb.

Egyszer szívesn megnéznék két HDMI kábel közti képminőségbeli különbséget.

Előzmény: gravir007 (2937)
BBéci Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2943
 Azt honnan veszed, hogy analóg módon nem jön ki a Blu-ray-játszókból tömörítetlen hang? Ez súlyos tévedés!
Előzmény: gravir007 (2940)
BBéci Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2942

Hagyjuk a 250000 forintos keretet, tárgyaljuk meg a félreértésre okot adó témákat!

Valóban, a tömörítetlen digitális hang csak HDMI 1.3 kábelen jön ki a BD-lejátszókból. Ezért az erősítőn kell átvezetni a képjeleket is, amit nem mindenki - én sem - szeretünk. Megoldás: BD-játszóból HDMI a képmegjelenítőbe, tömörítetlen, analóg hang az erősítőbe, 6 db RCA-n keresztül.

Nem azt írtam, hogy az emberek Scartot használnak, hanem azt, hogy sokan, mert régi DVD-játszójukat másképp nem tudják új lapostévéjükhöz kötni.

BBéci Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2941
 Te kevered a dolgokat! Figyelmetlenül olvasol!
gravir007 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2940
Hogy mi van?
Értem, tehát csak hdmi-n jön ki a HD hang ezért összekötöd az erősítővel analóg módon, amin szintén nem jön ki tömörítetlen hang ahelyett, hogy rádugnál pl. egy optikai kábelt... teljesen logikus....
Nagyon kevered a dolgokat.
Az egész ott kezdődött, hogy van kb. 250.000Ft egy új rendszerre.
Ebbe se true hd erősítő se bd lejátszó nem fér bele.
Azt irod, hogy a hdmi kapcsolat-ot nem kell használni, mert az emberek scart-ot használnak meg analóg rca-t a hangnak.
Ami nem igaz, csak az használ analóg rca-t aki pl. sacd-t akar hallgatni.
Egy új rendszernél alap, hogy hdmi-s dvd-t veszel és hdmivel kötöd össze a tv-vel.
Ebben az esetben pedig valami digitális formában kötöd be hangot az erősítőbe.
Ha van keret bd lejátszóra akkor hogyan keveredik ide a 6 rca?
Előzmény: BBéci (2938)
BBéci Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2939
 Így van!
Előzmény: gravir007 (2937)
BBéci Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2938
 Hová dugod az optikai vagy koax kábelt és minek????? A BD-játszókból csak HDMI-n jön ki a tömörítetlen, nagyfelbontású digitális hang. Ezért írtam, hogy a 6 db RCA-val az erősítőbe vitt analóg jel a megoldás.
Előzmény: gravir007 (2934)
gravir007 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2937
Ez megint egy pongyola megfogalmazás, mert olyan kapcsolat, hogy scart olyan nincs....
A scart csatlakozóval összekötött készülékek esetén lehet kompozit vagy RGB kapcsolatról beszélni.
Első esetben a különbség igen jelentős, rgb esetén már kisebb.
BBéci Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2936

Villamosmérnök és doktor kollégámmal elég sok kábeltesztet végeztünk, a "madzagok" közti különbség vitathatatlan és egyértelmű. Számos kétkedőt győztünk meg az elmúlt években.

Az, hogy a komponens ezerszer lenne jobb a Scartnál, azt nem írom alá. Lényegesen jobb, de nem drámaian.

Előzmény: Celtis (2933)
gravir007 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2935
Kábel és kábel között igen nagy különbség lehet, ebben nem hinni kell, hanem ki kell próbálni.
Előzmény: Celtis (2933)
gravir007 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2934
Aki scarttal csatlakozik a lapos tv-re az nem fog fejleszteni, mert nem érdekli.
6 rca-t se nagyon használnak az emberek, egyrészt mert drága másrészt meg inkább beledugnak egy optikai vagy koax kábelt és akkor nem veszik el az erősítő beállításainak nagyrésze, már láttam egy-két otthoni rendszert és laikus tulajdonosnál még olyat, hogy analóg módon vigye át a jelet még nem.
Egy mostani full hd kompatibilis erősítőnél nem láttam minőségromlást ha átment a kép az erősítőn.
Ha meg van kivetítőd is, akkor meg úgyis az a legjobb megoldás.

Egyébként arról van szó, hogy most akar venni valaki egy komplett rendszert, ha neki scartot ajánlasz....

Celtis Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2933

Bizony!

Sokkal többet ér a megfelelő csatlakoztatási mód használata. Hiába a drága, aranyozott scart, a legolcsóbb kínai komponens kábellel is ezerszer jobb képminőséget érhetünk el.

Én villamosmérnökként amúgy sem igazán hiszek a kábelek kép- illetve hangminőségére gyakorolt észrevehető hatásában, különösen digitális jeleknél nem, de ez legyen az én heppem. Aki ettől jobban érzi magát, az költsön 40 rugót HDMI kábelre. Én ezt inkább jobb TV-re költeném.

Előzmény: mmiissii (2932)
mmiissii Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2932
........vagy komponensel!
Előzmény: BBéci (2930)
BBéci Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2931
Aztán majd cserélnek, fejlesztenek.
Előzmény: BBéci (2930)
BBéci Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2930
Nem állt szándékomban kötekedni, csak sietve írtam, nem fogalmaztam érthetően. Ha most HDMI-s erősítőt vesz valaki, azt alkalmasint lecserélheti, ha szeretne True HD-t, Master Audiot hallgatni. Szerintem nem jó ötlet a képjelet átvinni az erősítőn! Inkább 6 RCA-n analóg hang a BD-játszóból az erősítőbe. Rengeteg lapostévé tulajdonos használ HDMI nélküli DVD-játszót, Ők kénytelenek beérni a Scarttal.
Előzmény: gravir007 (2929)
gravir007 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2929
És? Mondtam én ilyet?
Ettől még kötheti hdmi-vel az erősítőbe és viheti onnan tovább szintén hdmi-vel...
Mindent lehet fejleszteni, vagy inkább mindenből lehet drágábbat venni ez igaz, de most csak értelmetlenül kötekszel...
Előzmény: BBéci (2921)
y3k Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2928

Naszoval:)

Ket reszre bontanam, az egyik maga a szolgaltas:

Sokszor voltam mar un. korai alkalmazo, eddig ez indul a legjobban, joval tobb szivasra szamitottam, kisebb bugok, doccenesek vannak, de az indulas utan durvan par hettel mar hasznalhato, es folyamatosan javul. Le lennek nyugozve, ha nem lenne masodik resz.

Szarbol nem lehet varat epiteni, a "musorszolgaltatok" altal atadott anyagok jellemzoen botranyosak, valos 16:9-es adas ugye messzi alom a HD csatornakat leszamitva, letterbox-nak mar orulni kell, de evvel meg tovabb csokken a felbontas.

Szoval a dvd minoseg amire mindenki var, nagyon, nagyon messze van.

HD csatornak:

Natgeo: demozni nagyon jo ismerosoknek, na ilyen lesz a tv 20-30 ev mulva, valoban majdnem BR, olyan mint amikor videos barat profi HD kamerajat ratolom a hdmi csatira. Beszaras na, bar a Spectrum lenne helyette, mer azt neznem is:)

Hbo: vicc, a hd anyagok alig jobbak mint egy jo minosegu dvd, es ezek aranya eleve nagyon alacsony meg, a csucs az Apocalypto volt, 2006-os film, es letterbox-ban vagy miben adtak az amugy nativ 16:9-es HD csatornan, igy kizuumolni sem lehetett, mert akkor a feliratoknak annyi. Az anyagok kockasodnak, es nem az atvitel hibaja miatt. A szelesvasznunak hirdetett HBO2 is csak letterbox, nem ertem, nem ertem, nem ertem..

Eurosport: 25-en indul, valami demo anyag megy, elkeserito minosegu, ha ilyen lesz, persze akkor is orulok, mert legalabb wide, de majd ket het mulva nyilatkozom rola.

Előzmény: BBéci (2920)
y3k Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2927
Nagyon fontos megjegyzes, sokan nem tudjak. Harom kave, es irom a szosszenetem:)
Előzmény: BBéci (2921)
Zotya0512 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2926
Zotya0512 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2925
Ha 3 méterről nézitek nyugodtan gondolkozhatsz 42-esben is, a TH42PV80 átlagára most 270ezer forint, netes boltokban már 250-ért is van.
Állítólag az olimpiára jelentősen csökkeni fognak ezek az árak, ha nem sürgős a vétel, mint Nekem sem, megvárom azt 2 hónapot.
Amúgy ebben a kategóriában a PV80-nak nem igen van ellenfele:)
A PV80-as javára szól a VREAL3 képjavító technológia és a nagyobb kontraszt valamint 3 HDMI csatlakozó.

Előzmény: kakri (2922)
pestam Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2924
a pana 42pv80 már 250ért kapható egy helyen... alakul:)))
BBéci Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2923

3 méteres nézési távolsághoz 42 colost vegyél, ha tényleg élvezni szeretnéd a látványt!

Az olcsóbbik, 8-as is nagyon jó tévé.

Előzmény: kakri (2922)
kakri Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2922

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!

Nappaliba szeretnénk tv-t venni, kb. három méterről néznénk! "Csak" tv-nézés a szempont!:)

Vélemények: Panasonic TH-37PV80-ról

illetve:

TH-37PV8-ról?

Ezeket ajánlották 250.000 Ft-al bezárólag!

Köszönöm szépen a válaszokat előre is!

BBéci Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2921

Attól még nem tudja egy erősítő a True HD dekódolását, mert van rajta HDMI aljzat!

Egyébként igenis lehet fejleszteni a HDMI-t, abból is rengeteg minőségi kategória létezik.

Előzmény: gravir007 (2918)
BBéci Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2920

Érdekel!

Rendszeresen olvasom az illetékes topicot, de az ottani véleményezők nagyrészéről feltételezem, hogy nem igazán tudják, milyen a valóban jó képmnőség.

Előzmény: y3k (2919)
y3k Creative Commons License 2008.05.20 0 0 2919
UPC Gold Movie csomagom van, ha erdekel irok egy rovid osszefoglalot estefele.
Előzmény: BBéci (2915)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!