Keresés

Részletes keresés

Bazsa69 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9190
A 80 nekem - az "időkorlát"-om miatt - sok: 6 km/órás átlaggal + pihenőkkel 14-15 óra.
Úgy mondtam, hogy az 50-es résztávot szívesen bevállalnám, az egy napba még nekem is belefér... :o)
Vagy egy gyorsabb - talán nem is tengeri - kajakban...
(miért is van bűntudatom?...) ;o)
Előzmény: Arza (9187)
Uldin Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9189
Én meg is lepődtem, mert nem látom a weblapjukon a listában a SeaC-t, és a Necky Narpa is elveszett. Lehet csak akcióban vitték őket bagóért.
Előzmény: Bazsa69 (9185)
Uldin Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9188

>és gondolom ő is ilyetén módon vágyik egy bőregérre :)

Nem bőregérre, vágyom, hanem mennék túrázgatni. A bőregeret, pedig szétszedve könnyű szállítani, igaz inkább csak a vasútvonalak mentén lehet vele mocorogni, de az is valami. (poggyászként feladaható)

Még az is lehet elindulok túrázgatni árral szemben a Tiszán, ma 7,2km/h átlaggal mentem árral szemben a parthoz képest, igaz alacsony a vízállás.

Előzmény: atilla76 (9139)
Arza Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9187

????? Nem azt írtad tavaly, hogy rád ne számítsunk a parti csaptban az idén, mert evezni fogsz?

B80 érdekel résztvevőként:

1. Old Struggler

2. Arza

3. KotOC (vagy)

4.

B80 éedekel segítőként:

1. KotOC (vagy)

2. Bazsa (ha nem a B50-nel egyidőben van...)

Előzmény: Bazsa69 (9186)
Bazsa69 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9186

1. Old Struggler

2. Arza (Megcsináljuk! :) - tavaly óvatosan azt mondtam, hogy Tihanyig vállalom (az kb. meg is lett), de megnőtt az étvágy :) A. vagy B. alternatíva, mindkettő jó - akkor menjünk, amikor kisebb a szél (vagy hátulról fúj :) ) - de csak az egyikre, mindkettő azért sok lenne - szerintem

3. KotOC (vagy)

4.

B80 éedekel segítőként:

1. KotOC (vagy)

2. Bazsa (ha nem a B50-nel egyidőben van...)
Előzmény: kotoc (9182)
Bazsa69 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9185
Nem hiszem, hogy a SeaCruiser kifutó típus volna: tavaly sem volt Leányfalun a Mountex tesztnapján, a Point65-től csak a PE 505 és egy laminált (nem tudom, melyik típus).
(meg is lepődnék, ha pont a SeaC kopna ki a kínálatukból...)
Előzmény: Uldin (9178)
qrzor Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9184

Bocsánat, ha nem volt egyértelmű, de mennék a B50-re és B80-ra is.

A Bécs-Bp sajnos kétségessé vált, de jún 15-ig hátha alakul valami az ügyben is nálunk.

qrzor Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9183

Sziasztok.

Én a hivatalos B50 megtoldását nem tartom jó ötletnek. Más stratégiával megy az ember, nem lesz időnk "társasági életet élni" egymással és azokkal, akik az Udvari strandon rárepülnek a söröcskékre....

A szeptember első hétvégéje nekem ezer éve családi program, így én önös érdektől hajtva a szeptember 12-ét ajánlom első alternatívának. Második időpontot pedig elég lenne később is megjelölni. De mindez maradjon csak 1 vélemény a sok között.

Előzmény: kotoc (9182)
kotoc Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9182
A alternatíva: SZEPTEMBER 5. SZOMBAT.

B alternatíva: AUG.29.-én, a B50-nel egyidőben, annak a propagandájára "ráúszva", nem versenyként, hanem teljesítménytúraként megcsináljuk a 30 km többletet.

1. Old Struggler

2. Arza (Megcsináljuk! :) - tavaly óvatosan azt mondtam, hogy Tihanyig vállalom (az kb. meg is lett), de megnőtt az étvágy :) A. vagy B. alternatíva, mindkettő jó - akkor menjünk, amikor kisebb a szél (vagy hátulról fúj :) ) - de csak az egyikre, mindkettő azért sok lenne - szerintem

3. KotOC (vagy)

4.

B80 éedekel segítőként:

1. KotOC (vagy)

2.

Dátumot találjátok ki. Ha munkanap, akkor szabadságot veszek ki. Csak akkor passzolok, ha valami nagyon extra programomra szerveztek rá. De valószínűbb, hogy ezúttal is a parti csapatot erősítem.
Előzmény: Arza (9174)
kotoc Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9181
Na, akkor marad? :-)
Előzmény: Uldin (9179)
kotoc Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9180
Mennyire biztos az a dátum? Munkanapon is megtartjátok? ;-)
16/2008. (IX. 26.) SZMM rendelet a 2009. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről
Előzmény: slide73 (9163)
Uldin Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9179

Lejjebb költöztettem a hajómat az úszóházon, biztos lesz majd dödögés:

- rácsöpög a víz az evezősömre.....és ez az én helyem volt..... vagy valami hasonló, a 6 méteres jószágok most a földön hevernek, és az üres alsó polcok szúrták a szememet.

Uldin Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9178

Ezek szerint kifutott típus lett a SeaC, ha a Mountex teszten nem találkoztál vele.

Úgy emléxem Emilben már értekeztünk, egy citromailos címre már írtam ez ügyben 2 levelet. Igaz most bizonytalan vagyok, lehet más írt nekem mailt. Többen érdeklődtek.... Említetted, hogy mégy tesztelni. Gondoltam rákérdezek próbáltad-e SC-t.

-----

Tavaly nyáron vettem.

Egy új P65-5O5 árára gondoltam.

-----

Az 5O5-nél komolyabb járgány, 1452 dollárért vesztegetik. Skeg kormány alap felszerelés, és 3rétegű kemény PE-ből készült.

Jelenleg az a helyzet: Atilla76 árulja a ráülős járgányát, hogy a SeaCruiser tulajdonosa lehessen.

Most nézem, nem Attila, hanem Atilla, mint a Hun.

- E-hun vagyok-é, e-hun vagyok-é?

- ehun vagyok, ehun vagyok ehun vagyok-é!

szoktam énekelni a kajakban, "pár liter fröccs után".

Előzmény: Sendilak (9166)
saintus Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9177

Ja, a mondatokat be is kéne fejezni. Szóval 4,9m-es kocsin tudod vinni. :)

Egyébként tényleg soha nem hallotam, hogy bárkit is nyaggatak volna ezzel.

Előzmény: saintus (9171)
szőrmók Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9176
Hát kispolszkin tényleg ne vidd.De normál autón normális kajaktartón,és elöl hátul lekötve az ütközőhöz+ hátul piros zászló.Szerintem normális rendőr elnézi. És akkor még el lehet játszani azt is hogy mutassa meg az OMH (Országos Mérésügyi Hivatal ) ez évre érvényes hitelesitő pecsétjét a mérőeszközén!. Ezek után még elő is állit.Viszont ha fekete AUDI A4 -el viszed ,még tiszteleg is !.
Előzmény: Sendilak (9167)
Zé_ügynök Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9175
Közben megnéztem a vaterát, ez nem az amelyikről beszéltem. Sztem ez egy régi stílusú síkvizi portya jellegű hajó. Kik kellene próbálni, mert ezt a néhány ezret mindenképpen megéri, viszont vízen el kellene benne tölteni fél órát, mert ha repedezett, és a víz beszivárog, az ennyi idő alatt kiderül. Azonban ha javítani kell, akkor is megéri. Fel kell csiszolni, - ha nincsenek rajta nagyobb sérülések, lyukak - és utána lekenni többször a kétkomponensű Topco géllel. Aztán gyia !
Előzmény: atilla76 (9162)
Arza Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9174

A legfontosabb kérdés az időpont. A alternatíva: SZEPTEMBER 5. SZOMBAT.

B alternatíva: AUG.29.-én, a B50-nel egyidőben, annak a propagandájára "ráúszva", nem versenyként, hanem teljesítménytúraként megcsináljuk a 30 km többletet.

Nos?

1. Old Struggler

2. Arza (Megcsináljuk! :) - tavaly óvatosan azt mondtam, hogy Tihanyig vállalom (az kb. meg is lett), de megnőtt az étvágy :) A. vagy B. alternatíva, mindkettő jó - akkor menjünk, amikor kisebb a szél (vagy hátulról fúj :) ) - de csak az egyikre, mindkettő azért sok lenne - szerintem

3.

B80 éedekel segítőként:

1.

Előzmény: oldstruggler (9169)
Zé_ügynök Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9173
Szia Atti és boldog szülinapot kívánok !

A hajó amiről beszélsz, itthon készül, a Hi-Tech Plast gyártja. A hajós oldalakon újonnan kínálják 60-ért. A használt mennyi ?
Egyébként lapos alja van, egy hosszanti iránytartó éllel, és hátul van egy rekesz, ami egészen jól pakolható. Az ülése kimondottan kényelmes, Amúgy, ha a kedvesed rákap a dolog ízére, hamar ki fogja nőni a járgányt. Emlékszel, az Ysakot is milyen könnyen megülte azonnal, persze tudjuk, nem nehéz.
saintus Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9172
Tengeri topiktúra van tervben az idén?
saintus Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9171

Ha a KRESz-t figyelembe akarod venni, akkor ezt a kajakot, egy legalább 4,9 m-es kocsin. Tudomásom szerint nincs ekkora személyautó (még az általam ismert legbatárabb kocsik is kisebbek ennél). Tény, hogy ez a szabály, másik kérdés, hogy valszeg soha senki nem fog centizgetni.

Azért az nem kizárt, hogy ha egy kispolákon viszel valami ekkora jószágot, akkor talán megálítanak...

Előzmény: Sendilak (9167)
Emdzsí Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9170
Hozhatnánk előbbre is talán, mondjuk augusztus első hétvégéjére a B80-at, vagy júli utolsó hétvégéjére. Azért addigra csak formában leszünk:) Sajna egymásra torlódnak a programok, a Bécs-Budapest, B50, B80. Jobb lenne kikerülni a B80-al a csúcsforgalmat.
Előzmény: oldstruggler (9169)
oldstruggler Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9169

Természetesen megyünk (?). /Én, ha nem veszitek tolakodásnak az 1.sz.1sz.-t, megyek./

De az azért nincs rendjén, hogy májusban hirdetnek meg egy augusztusi programot! Miközben mi már ezt a napot fenntartottuk a B80 projektnek! /megint csak sorry, ha 1.sz.1sz.-ben fogalmazok: én már ezt a napot beterveztem a B80-ra magamnak, remélva, hogy a tavalyihoz hasonlóan kellemes baráti társaságban vágunk neki a magyar tengernek./

Most persze újabb eldöntendő kérdés: megyünk e tovább vagy áttesszük a projektet egy héttel későbbre. Nagyon későbbre nem lehet, mert éppen a tavalyi tapasztalat az volt, hogy ekkor már későn világosodik, korábban sötétedik. És akkor a holdtöltéről nem is beszéltünk.

A hétvégén Aeroe/Neurobiol program keretében beszéljük meg a részleteket. Már aki el tud jönni, és érdekelt/érintett a B80 projektben.

Apropó! Ki az aki résztvevőként ill. segítőként vállalkozna? Itt most a szándékokat kérjük megjeleníteni, a részleteket nyilván azokkal kell egyeztetni, akik a névsorban szerepelni fognak.

A legfontosabb kérdés az időpont. A alternatíva: SZEPTEMBER 5. SZOMBAT.

Nos?

1. Old Struggler

2.

B80 éedekel segítőként:

1.

Előzmény: slide73 (9163)
szőrmók Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9168
Ez nem eskimo ! Ez csak egy ráaggatott név. Kérdezd meg az eladót a méreteiről is.Hossz ,szélesség. Ez egy teljesen kerek alju hajó. Inkább vadvizi. Ugy megy kormány nélkül mint az ökörhugyozás. Viszont stabil,és lassu.
Sendilak Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9167
5,7 m-es hajót, már nem lehet tetőcsomagtartón szállítani? Szerintetek erre harapnak a rendőrők?
Sendilak Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9166

Hello!

Hát ezt most lehet hogy nem jól fogom írni, de egy point five o five-t, Necky Narpa-t, és egy olcsobbat annak nem tudom a nevét. A Sea is a két első kategória nem? Mennyiért szeretnél megvállni töle?

Előzmény: Uldin (9161)
Sendilak Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9165

Szia!

Küldtem emilt, remélem megkaptad.

Üdv.

Előzmény: aeroe (9160)
Pepin Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9164
A parkot láttam már, de még nem voltam.

Most nézegettem térképen, a tó mellett olyan száz méterre folyik el valami - akár a Rába is lehet - mely később tóvá szélesedik. Ismered azt a részt? Mennyire járható tengeri kajakkal?

Előzmény: atilla76 (9019)
slide73 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9163
Sziasztok,

Idén ismét lesz Balaton Marathon 50. A szokásos seakayaking.hu oldalon megtaláltok róla minden információt, nincs még kész teljesen, de a főbb infók fent vannak. Táv ugyanaz 50 km, Keszthely-Balatonudvari egy Révfülöpi frissítővel. Időpont 2009 augusztus 29. Lesz egy minitáv is 15 km. A két verseny egy időben zajlik majd, de a hosszútáv a főverseny és ez a díjazásban, ajándék sorsolásban is megmutatkozik majd.

Jó evezést, edzést és remélem minél többen találkozunk augusztus végén egy komoly teljesítménytúra/versenyen. Hasonlóan mint tavaly lesz külön tengerikajak kategória is.

Slide SC.
atilla76 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9162

Túráztunk egyet a Rábcán, rendkívül jó volt :)  A barátnőmnek kölcsönöztünk egy portya-kajakot, nem ért végig a lába, pedig legkisebbre volt állítva minden, de aztán a háta mögé rakott néhány polárt és egész jól elboldogult vele. Csak egyszer borult be egy pici mellékágban "véletlenül" :))

Mindenesetre továbbra is minél olcsóbb és magyart szeretne. Ezügyben kérdezem tud valaki valamit az "eszkimó" fantázianávvel illetett kajakról?

A vaterán hirdetnek egyet nagyon kedvező kikiáltási áron, nem törött, de enyhén felújításra szorul ami nem gond. Érdemes ilyet megvenni a csajnak?

Uldin Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9161

Hali!

A SeaCruiser kemény, 3 rétegű anyagból készült. Nem próbáltad ki a tesztnapon lábtámasz/kormányügyileg? És csak 5,25m hosszú....

Előzmény: Sendilak (9155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!