A 80 nekem - az "időkorlát"-om miatt - sok: 6 km/órás átlaggal + pihenőkkel 14-15 óra. Úgy mondtam, hogy az 50-es résztávot szívesen bevállalnám, az egy napba még nekem is belefér... :o) Vagy egy gyorsabb - talán nem is tengeri - kajakban... (miért is van bűntudatom?...) ;o)
>és gondolom ő is ilyetén módon vágyik egy bőregérre :)
Nem bőregérre, vágyom, hanem mennék túrázgatni. A bőregeret, pedig szétszedve könnyű szállítani, igaz inkább csak a vasútvonalak mentén lehet vele mocorogni, de az is valami. (poggyászként feladaható)
Még az is lehet elindulok túrázgatni árral szemben a Tiszán, ma 7,2km/h átlaggal mentem árral szemben a parthoz képest, igaz alacsony a vízállás.
2. Arza (Megcsináljuk! :) - tavaly óvatosan azt mondtam, hogy Tihanyig vállalom (az kb. meg is lett), de megnőtt az étvágy :) A. vagy B. alternatíva, mindkettő jó - akkor menjünk, amikor kisebb a szél (vagy hátulról fúj :) ) - de csak az egyikre, mindkettő azért sok lenne - szerintem
Nem hiszem, hogy a SeaCruiser kifutó típus volna: tavaly sem volt Leányfalun a Mountex tesztnapján, a Point65-től csak a PE 505 és egy laminált (nem tudom, melyik típus). (meg is lepődnék, ha pont a SeaC kopna ki a kínálatukból...)
Én a hivatalos B50 megtoldását nem tartom jó ötletnek. Más stratégiával megy az ember, nem lesz időnk "társasági életet élni" egymással és azokkal, akik az Udvari strandon rárepülnek a söröcskékre....
A szeptember első hétvégéje nekem ezer éve családi program, így én önös érdektől hajtva a szeptember 12-ét ajánlom első alternatívának. Második időpontot pedig elég lenne később is megjelölni. De mindez maradjon csak 1 vélemény a sok között.
B alternatíva: AUG.29.-én, a B50-nel egyidőben, annak a propagandájára "ráúszva", nem versenyként, hanem teljesítménytúraként megcsináljuk a 30 km többletet.
B80 érdekelrésztvevőként:
1. Old Struggler
2. Arza (Megcsináljuk! :) - tavaly óvatosan azt mondtam, hogy Tihanyig vállalom (az kb. meg is lett), de megnőtt az étvágy :) A. vagy B. alternatíva, mindkettő jó - akkor menjünk, amikor kisebb a szél (vagy hátulról fúj :) ) - de csak az egyikre, mindkettő azért sok lenne - szerintem
3. KotOC (vagy)
4.
B80 éedekelsegítőként:
1. KotOC (vagy)
2.
Dátumot találjátok ki. Ha munkanap, akkor szabadságot veszek ki. Csak akkor passzolok, ha valami nagyon extra programomra szerveztek rá. De valószínűbb, hogy ezúttal is a parti csapatot erősítem.
Lejjebb költöztettem a hajómat az úszóházon, biztos lesz majd dödögés:
- rácsöpög a víz az evezősömre.....és ez az én helyem volt..... vagy valami hasonló, a 6 méteres jószágok most a földön hevernek, és az üres alsó polcok szúrták a szememet.
Ezek szerint kifutott típus lett a SeaC, ha a Mountex teszten nem találkoztál vele.
Úgy emléxem Emilben már értekeztünk, egy citromailos címre már írtam ez ügyben 2 levelet. Igaz most bizonytalan vagyok, lehet más írt nekem mailt. Többen érdeklődtek.... Említetted, hogy mégy tesztelni. Gondoltam rákérdezek próbáltad-e SC-t.
-----
Tavaly nyáron vettem.
Egy új P65-5O5 árára gondoltam.
-----
Az 5O5-nél komolyabb járgány, 1452 dollárért vesztegetik. Skeg kormány alap felszerelés, és 3rétegű kemény PE-ből készült.
Jelenleg az a helyzet: Atilla76 árulja a ráülős járgányát, hogy a SeaCruiser tulajdonosa lehessen.
Most nézem, nem Attila, hanem Atilla, mint a Hun.
- E-hun vagyok-é, e-hun vagyok-é?
- ehun vagyok, ehun vagyok ehun vagyok-é!
szoktam énekelni a kajakban, "pár liter fröccs után".
Hát kispolszkin tényleg ne vidd.De normál autón normális kajaktartón,és elöl hátul lekötve az ütközőhöz+ hátul piros zászló.Szerintem normális rendőr elnézi. És akkor még el lehet játszani azt is hogy mutassa meg az OMH (Országos Mérésügyi Hivatal ) ez évre érvényes hitelesitő pecsétjét a mérőeszközén!. Ezek után még elő is állit.Viszont ha fekete AUDI A4 -el viszed ,még tiszteleg is !.
Közben megnéztem a vaterát, ez nem az amelyikről beszéltem. Sztem ez egy régi stílusú síkvizi portya jellegű hajó. Kik kellene próbálni, mert ezt a néhány ezret mindenképpen megéri, viszont vízen el kellene benne tölteni fél órát, mert ha repedezett, és a víz beszivárog, az ennyi idő alatt kiderül. Azonban ha javítani kell, akkor is megéri. Fel kell csiszolni, - ha nincsenek rajta nagyobb sérülések, lyukak - és utána lekenni többször a kétkomponensű Topco géllel. Aztán gyia !
A legfontosabb kérdés az időpont. A alternatíva: SZEPTEMBER 5. SZOMBAT.
B alternatíva: AUG.29.-én, a B50-nel egyidőben, annak a propagandájára "ráúszva", nem versenyként, hanem teljesítménytúraként megcsináljuk a 30 km többletet.
Nos?
B80 érdekelrésztvevőként:
1. Old Struggler
A hajó amiről beszélsz, itthon készül, a Hi-Tech Plast gyártja. A hajós oldalakon újonnan kínálják 60-ért. A használt mennyi ? Egyébként lapos alja van, egy hosszanti iránytartó éllel, és hátul van egy rekesz, ami egészen jól pakolható. Az ülése kimondottan kényelmes, Amúgy, ha a kedvesed rákap a dolog ízére, hamar ki fogja nőni a járgányt. Emlékszel, az Ysakot is milyen könnyen megülte azonnal, persze tudjuk, nem nehéz.
Ha a KRESz-t figyelembe akarod venni, akkor ezt a kajakot, egy legalább 4,9 m-es kocsin. Tudomásom szerint nincs ekkora személyautó (még az általam ismert legbatárabb kocsik is kisebbek ennél). Tény, hogy ez a szabály, másik kérdés, hogy valszeg soha senki nem fog centizgetni.
Azért az nem kizárt, hogy ha egy kispolákon viszel valami ekkora jószágot, akkor talán megálítanak...
Hozhatnánk előbbre is talán, mondjuk augusztus első hétvégéjére a B80-at, vagy júli utolsó hétvégéjére. Azért addigra csak formában leszünk:) Sajna egymásra torlódnak a programok, a Bécs-Budapest, B50, B80. Jobb lenne kikerülni a B80-al a csúcsforgalmat.
Természetesen megyünk (?). /Én, ha nem veszitek tolakodásnak az 1.sz.1sz.-t, megyek./
De az azért nincs rendjén, hogy májusban hirdetnek meg egy augusztusi programot! Miközben mi már ezt a napot fenntartottuk a B80 projektnek! /megint csak sorry, ha 1.sz.1sz.-ben fogalmazok: én már ezt a napot beterveztem a B80-ra magamnak, remélva, hogy a tavalyihoz hasonlóan kellemes baráti társaságban vágunk neki a magyar tengernek./
Most persze újabb eldöntendő kérdés: megyünk e tovább vagy áttesszük a projektet egy héttel későbbre. Nagyon későbbre nem lehet, mert éppen a tavalyi tapasztalat az volt, hogy ekkor már későn világosodik, korábban sötétedik. És akkor a holdtöltéről nem is beszéltünk.
A hétvégén Aeroe/Neurobiol program keretében beszéljük meg a részleteket. Már aki el tud jönni, és érdekelt/érintett a B80 projektben.
Apropó! Ki az aki résztvevőként ill. segítőként vállalkozna? Itt most a szándékokat kérjük megjeleníteni, a részleteket nyilván azokkal kell egyeztetni, akik a névsorban szerepelni fognak.
A legfontosabb kérdés az időpont. A alternatíva: SZEPTEMBER 5. SZOMBAT.
Ez nem eskimo ! Ez csak egy ráaggatott név. Kérdezd meg az eladót a méreteiről is.Hossz ,szélesség. Ez egy teljesen kerek alju hajó. Inkább vadvizi. Ugy megy kormány nélkül mint az ökörhugyozás. Viszont stabil,és lassu.
Hát ezt most lehet hogy nem jól fogom írni, de egy point five o five-t, Necky Narpa-t, és egy olcsobbat annak nem tudom a nevét. A Sea is a két első kategória nem? Mennyiért szeretnél megvállni töle?
Most nézegettem térképen, a tó mellett olyan száz méterre folyik el valami - akár a Rába is lehet - mely később tóvá szélesedik. Ismered azt a részt? Mennyire járható tengeri kajakkal?
Idén ismét lesz Balaton Marathon 50. A szokásos seakayaking.hu oldalon megtaláltok róla minden információt, nincs még kész teljesen, de a főbb infók fent vannak. Táv ugyanaz 50 km, Keszthely-Balatonudvari egy Révfülöpi frissítővel. Időpont 2009 augusztus 29. Lesz egy minitáv is 15 km. A két verseny egy időben zajlik majd, de a hosszútáv a főverseny és ez a díjazásban, ajándék sorsolásban is megmutatkozik majd.
Jó evezést, edzést és remélem minél többen találkozunk augusztus végén egy komoly teljesítménytúra/versenyen. Hasonlóan mint tavaly lesz külön tengerikajak kategória is.
Túráztunk egyet a Rábcán, rendkívül jó volt :) A barátnőmnek kölcsönöztünk egy portya-kajakot, nem ért végig a lába, pedig legkisebbre volt állítva minden, de aztán a háta mögé rakott néhány polárt és egész jól elboldogult vele. Csak egyszer borult be egy pici mellékágban "véletlenül" :))
Mindenesetre továbbra is minél olcsóbb és magyart szeretne. Ezügyben kérdezem tud valaki valamit az "eszkimó" fantázianávvel illetett kajakról?
A vaterán hirdetnek egyet nagyon kedvező kikiáltási áron, nem törött, de enyhén felújításra szorul ami nem gond. Érdemes ilyet megvenni a csajnak?