Volt anyosom (Isten nyugosztalja) Valami isteni nyari töltöttkaposztat szokott alkotni. Ugy kovaszolta kaprosan a kaposztaleveleket hozza, mint ahogy az uborkat is szoktuk. Majd a szokott modon betöltötte, es a kaposzta levet szurte ra. Ebben a valtozatban az aprokaposzta is az összevagott kovaszolt levelekböl volt, de csak ugy durvara szeletelve. a vegen kapott egy vekonyka rantast. Elkepesztöen finom!
Khm... te vegyesz vagy pandus? vagy tejgazdasag es vajgyar tulajdonos? Irritalo ez a degradalo stilus.... Unatkozo grafoman haziasszony... Brrrrrr......
Jesszus!!! azert arusitani meg szabad, vagy tiltolistas mar? Szerintem siman eltudja mindenki dönteni, hogy mit akar hasznalni es enni. Van egy ismerösöm, kizarolag bio kajakat esznek. aztan a gyerek bekerult az oviba es allandoan fajt a hasa, meg fosott. vittek orvostol orvosig, semmi eredmeny.... Mire egy szep napon az anyuka elmeselte, hogy nem is erti, miert vannak a gyereknek bajai, mert ök csak bio-t esznek... Na azert. Mondta a doki, merthogy a gyerek gyomra nem birja a mezei kajat. Na erre felbuzdulva a kedves szulök elkezdtek lobbizni a kommunnel, hogy legyen bio kaja a suliban es az oviban. A szepseghiba az egeszben annyi, hogy itt a gyermeketkeztetes ingyenes, az adonkbol finanszirozza az orszag. Na ök ide meg egyetlen filler adot sem fizettek:) de ez off tema... csak a bio meg abszolut mindent termeszetesen dologrol jutott eszembe.
Nagyon szepen köszönöm!:) Lassan összeall a menu is. Elöetelnek fugebe töltött kremes keksajt egy keves vörösborredukcioval nyakonöntve, aztan egeszben sult fuszeres tarja tepsis zöldsegekkel, fokaccia kenyer, es valszeg duplan dios diotorta. De a torta meg keplekeny, mert mindenki dobostortaert ragja a fulem. Hat hiaba:) az nagy kuriozum itt:)
ebből van dobozos is (persze cukrozatlant csak spéci helyeken lehet kapni :-(( ), és a cukrászdák sokszor ezt (és társait) használják - ettől aztán jó egyen-mű-íze lesz az olcsóbb cukrászdák süteményeinek
(régen történt, némi anyai (illetve inkább nagymamai) nyomásra bevásároltunk a tesco szeletes süteményeiből, hadd egyen az az onoka valami finomat a nagymamával együtt - mindennek egyforma műanyag hab íze volt - soha többet :-)) - jóanyám, akivel most éppen nem vagyunk jóban, megállapította, hogy jobban jártunk volna, ha összedobunk valami finomat, és nem akar flancolni a bóti süteménnyel)
Engem nem zavar a "növényi tejszínhab", mint fogalom. Nehéz lenne megnevezni azt a növényi valamit, amit tejszín helyett használnak. Van más ilyen is, most az jutott eszembe pl., hogy "villany tűzhely", tűz nélkül.
nem védem a bloggert, de mi már belefutottunk abba, hogy kék színű hulala nevű flakonban rendes cukros tejszínhab volt (szóval a hulala az egy márka, van benne növényi zsiradék alapú hab, de rendes tejszínhab is)
(hozzá kell tennem, hogy férj 2. diabeteszes, de szereti a gesztenyepürét, és néha csinálok neki olyat, amit megehet, ehhez veszünk édesítőszeres gesztenyepürét - utoljára a sparban találtam - és (most már tudom) világoskék flakonos hulalát, az édesítőszeres - a többi ilyen-olyan flakonos habspray-k mind cukrosak, még a light verzió is - szoktam is dühöngeni, hogy miért nem gondolnak a diabeteszesekre - jó-jó, nem kell mindig ezt enni, de egy-egy alkalommal elmegy, és nem feltétlenül akar az ember otthon pancsolni a tejszínhabos szifonnal...)
Hogy ON is legyek, holnap töltött káposzta készül néhány napra. Savanyú káposztából, füstölt hússal. Bár amilyen meleg van, már megbántam, hogy megvettem a savanyú káposztát, nekem nyáron az édeskáposztás-paradicsomos-kapros töltöttkáposzta jobban megy.
A blogger egy andi1976 nevű hölgy, elég látogatott, én is egy ajánlásra néztem meg, de ez a tapasztalat úgy elborzasztott, hogy azóta sem jártam arra, így a konkrét receptet nem tudom megmutatni. Ezt is elrettentésként szoktam idézni, hogy van olyan, aki gasztroblogot ír, de fogalma sincs, hogy a "növényi tejszín" nem tejszín.
ki a blogger? unatkozó, grafomán háziasszony, aki él a közlési vágytól. amatőr, magyarul. jelen esetben bele keleltt volna írnia a receptbe, hogy tejszín, vagy vegán változata..x termék.
Olvastam én olyan süteményreceptet valami nagyon látogatott gasztroblogon, ahol a receptben tejszín szerepelt. Aztán a bloggazda kommentekre adott egyik válaszából kiderült, hogy nála a tejszín név a hulala nevű növényi folyadékot takarja...
a tejgyárakban valóban gyártanak olyan folyadékot, amit tilos tejnek nevezni, reggeli ital a neve, ha még nem találkoztál volna ilyesmivel a tescóban mondjuk...