A robbantót tuti hogy egy falubelije jelentette fel, és nem a rendőrség jött rá, hogy kicsoda. Mindenkinek jobb azt kommunikálni, hogy milyen szuperek voltak a bűnüldöző szervek, a feljelentőnek meg csendben kiutalnak 10 MFt "Kenó-nyereményt", hogy ne tűnjön fel a faluban, hogy ki volt a bejelentő. (Ez a verzió a feljelentőnek is érdeke, azért is ment bele, hogy ne legyen publikus a személye.) Ott sántít a rendőrség sztoryja, hogy még egyszer be kellett lépni az e-mail fiókjába, miután megrendelte az elektronikai kütyüt... :-) Ha azt tudták, hogy valaki ilyen bombagyártáshoz szükséges alkatrészt rendelt/vett a neten, akkor azt is tudták volna rögtön, hogy milyen szállítási címre kérte, illetve, hogy milyen számú bankkártyával fizette ki! :-) (Szóval nem kellett várni, hogy belépjen újra az e-mail fiókjába, csak ez milyen jól hangzik a naiv embereknek. Szóval biztos nem Pick-Pack pontra kérte Kínából a kütyüt, és jelöletlen bankjegyekkel fizette ki az utánvétet! :-)
Úgyhogy ez a "fedősztori", nagyon sántít, amit kitaláltak arra, hogy nem kell kifizetni a nyomravezetői díjat.
Meg egy faluból, ahol mindenki azt mondja (utólag), hogy kiköpött úgy néz ki a srác mint biztonsági kamerák felvételein, és ahol nyáron olyan próbarobbantásokat csinált a robbantó, hogy tetők sérültek meg, nehogy már ne legyen egyetlen egy bejelentés sem egy ilyen országos közfelháborodást kiváltó ügyben!
Aprólékos nyomozati munka... Persze... Akik egy "3 utcás faluban" nem találják meg a címet (TEK)... Teljesen életszerűtlen. Ez a TEK-konvoj is csak a sajtónak szóló erődemonstráció volt. Éles helyzetben kifejezetten szakmaiatlan volt ez a konvoj, hiszen már majdnem a Class FM-hírek útinform rovatában is bemondták a vonulást, annyira feltűnően mentek "elfogást" csinálni.
Viszont egy drága és jó ügyvéd sok mindenre képes:) Neki a valószínűség nem jelent semmit a találgatáson kívül. Vagyis konkrét tényeket kér............
A figura bűnössége 99 %-os. Úgy jutottak el hozzá, hogy többet is rendelt a távvezérlőből, amely rendelésnél a veréb a saját e-mail címét adta meg, ahova utóbb, a robbantás után be is lépett.
A bíróság ezen részbizonyítékokat úgy szokta mérlegeli, hogy azok egymást erősítik-e vagy sem. Ha az időbeliség és egyebek egyeznek, akkor hiába nem bizonyít 100 %-osan egy-egy részbizonyíték, azok összességükben már alkalmasak a bűnösség megállapításához.
Nem bizonyitja abszolut kétséget kizàro modon egymagàban....de ellenben nagyon valoszinuvé teszi alàtàmasztja azt a feltételezést hogy o az elkoveto minden eddig szerzett informàciot osszevetve....Oszintén a valoszinusége hogy véletlenul hagyta a dns-t a zsàk egy darabjàn az hihetetlenul kicsi.....
Írtam korábban egy verziót a kidobott hátizsákról.
Hány ember visszatérő jelenlétét vizsgálták?
Ezért írtam, és tartom, hogy a DNS jelenléte túlhájpolt, mert max annyit jelent, hogy valamikor, valahol kapcsolatba került vele. Nem bizonyítja a tett elkövetését.
Biztos azt is tudod, hogy a tettes mikor tettes.................Na, nem akkor, amikor te mondod, vagy ráfogják. De linkeld a hivatalos dumákat. Lehetőleg azt, ahol tettesnek van titulálva..........
Légy erős, a kistáskámban mindig van egy bicsak. Akkor én is bummos vagyok?
A kisfaludi lakossága azonnal felismerte, de a videokon nem. Na, menj a fenébe a hülyeségeiddel.
És nem tudják ki a tettes, mert csak egy faszit gyűjtöttek be, aki Néma Leventét játszik
"sok páncélszekrény belsejében (ahol a tulaj nem nyúlkálhat, ott a DNS-em). Na akkor most én vagyok a hunyó, mert tíz évvel ezelőtt a belsejében turkáltam? Szerintem a DNS megléte nem bizonyít többet, mint azt, hogy hozzányúltam, de nem azt, hogy én vagyok az elkövető."
Mikor megtalàljàk férfi dns-ét a hàtizsàk egy darabjàn, még nem kizàrhato hogy csak véletlenul arra jàrt és ràjuttatta a dns-ét (nem elég csupàn megérinteni a zsàkot, abbol még nem lesz dnd minta) mégha ez teljesen valoszinutlen is hogy csak ugy megtapogatta ràesett egy hajszàla és tovàbbment... ha a kameràk ràadàsul màr az elozo napokban is regisztràltàk a jelenlétét az a legkevesebb hogy letartoztassàk és kivizsgàljàk pontosan mi is a helyzet.
A szerdán elfogott férfi a várakozásoknak megfelelően előzetes letartóztatásba került, egyelőre harminc napra - döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság.
A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben.
Féleszükém! Tudják ki illeto. Nyilatkozott a nagybátyja is,aki közölte nyomozókhatósággal alkut kötött,nem nyilatkoznak dolgokról. A gyanúsított barátja közölte, a srác mindenhová késsel járt. Különös figura volt. A kisfaludy lakossága egyértelműen felismerte a gyanúsítottat.
De csak nyomjad a faszságaidat, hogy nem tudják ki a tettes.
Jobb helyen előre lezárják az utakat:) Itt a sok autótól jóformán mozdulni nem lehet. A helyismeret meg a nullával egyenlő. De amúgy is Keszthelyen fogták el:)
"egyszerűen tudomásul vették, hogy valami robbant"
Lehet, hogy a Borsnak muszáj volt valami szenzációsat írni. Ha a tetőcserepek lezuhantak a szomszéd épületekről, a kémény megrepedt, akkor hogy nézett ki az az épület amelyben gyakorolt az illető? Nem gondolnám, hogy az udvaron próbálgatott, ha egyáltalán igaz a történet.