Az enyém is Obelinkes, az elősátor 3m x 5m-es, az előtető 2m x 4m-es! A minősége szerintem is megfelelő, nálam az elősátor 2016-ban Görögországban 3 hónapot,
Szia ! Én az Obelinken vettem 2018 . tavaszán. Hypercamp Onyx 240. Pont olyan mint az oldal hirdeti. Szerintem ettől azért van modernebb/ tetszetösebb/ kivitel is .De én meg vagyok elégedve vele.Acél csövekkel ami szép nikkelezett vagy krómozott.Azért irom , hogy van esetleg modernebb mert ennek azért van súlya. Lehet aluminium csövekkel is rendelni.Viharspanifer müanyag csatja be van építve, érdemes hozzá rendelni a hevedert is / a csat tipusa miatt /Volt, hogy magára hagytuk hetekre, semmi gond nem volt vele.
Sziasztok ! Lecserélném a lakóm elősátrát. Nézegettem az Obelinket, csak félek a minőségétől, az árak nem rosszak. Ill. ami jónak tűnik az már 1000 euró. Tavasztól nyárig használatban lenne, a Balcsiparton , nem mindegy mennyit bír. Esetleg van ötletetek hol tudnék venni tartós , jó minőségű elősátrat ? Van erre valami paraméter , hogy melyik mennyit bír? Azt már nem írom, hogy olcsó is legyen , mert olyan nincs...
Sziasztok! Építkezés idejére keresnék wc-s lakókocsit.Szerintetek melyik kategóriát érdemes megvennem amit 1 év múlva eladhatok értékvesztés nélkül? A, Papír nélküli rossz állapotú 150,000 Ft-ért B, Papír nélküli jó állapotú 250000 Ft-ért, C, Papíros rossz állapotú 500.000 Ft körül D, Papíros jó állapotú még drágábban? Egyébként külföldön van olyan hely, bontó a közelben ahonnan egy trélerrel grátisz lehet hozni egy dobozt?Köszi szépen! Üdv
Hétfőn minden kiderül, mert személyesen felkeresem a kempinget, és beszélek a szállásadóval!
Igazából azt nem értem, hogyha nem lehetek ott, akkor miért hagynám ott a lakót!
Én tudom hol tárolni.......tető alatt otthon az udvaromban!
Ha ez a 90 nap az összes ott tölthető időm, akkor majd kiszámolom, hogy 2-3 megszakítással ( hazalátogatás 1-2nap, majd vissza.... ) eltöltöm, és a végén hazaviszem a lakót!
Ne aggódj az új turisztikai törvény szerint tudni fogják, hogy hol vagy és azt is, hogy kivel. :D Egyébként nem tudom, hogy be kell-e jelenti a tartózkodási helyet (igeiglenes lakcím).
Van ennek valamilyen " lakhatósági bejelentési kötelezettségi oka....?
"Tartózkodási hely:
A tartózkodási hely az, amit a köznyelvben ideiglenes lakcímnek hívunk. A törvény szerint a tartózkodási hely annak a lakásnak a címe, ahol az állampolgár három hónapnál hosszabb ideig tartózkodik úgy, hogy nem akarja végleg elhagyni az állandóra bejelentett címét."
Ez a közel 150 nap alatt mi csak 90 napot lehetünk ott !!!!!!!!!! " ? A lakókocsit 2019.04.19-én 15 órától lehet letelepíteni, és 2019.10.06-án 12 óráig kell elvinni
Szerintem nem. Én ebből úgy értelmezem, hogy a az árban a lakókocsi ott lehet közel fél évet, de az ár csak 90 nap ottartózkodásra jogosít. Feltételezem, hogy a 90 nap feletti napokra szállásdíjat kell fizetni.
De, ha a kérdéseidre pontos választ szeretnél kapni, akkor célszerűbb a kempinggel egyeztetni. :)
Idén nem tervezek külföldet ( Görögország_egész nyár...) ezért próbálok szezonbérletet foglalni!
Belefutottam egy ilyenbe:
"A szezonbérlet ára: XX0 000 HUF, mely 50%-át letelepítéskor kell fizetni, a másik 50%-ot pedig 2019.06.30-ig. Ez az ár 3 felnőtt, vagy 2 felnőtt és 2 gyerek részére, maximum 90napos itt tartózkodást jelent. "
" A lakókocsit 2019.04.19-én 15 órától lehet letelepíteni, és 2019.10.06-án 12 óráig kell elvinni. "
Ez a közel 150 nap alatt mi csak 90 napot lehetünk ott !!!!!!!!!! " ?
Van ennek valamilyen " lakhatósági bejelentési kötelezettségi oka....?
Az egyik barátomnak van 3 literes motorral, egy full-full Wildtrak Ranger-ja, állandóan a szervízben van, a legbosszantóbb apró hibától az automata váltó cseréig már minden volt nála. De volt már Toyotája is, ami szintén problémás volt állandóan. Nekem furgonok kellenek a tevékenységemhez, így ezzel oldom meg a vontatást is, idestova '98 óta, személykocsinkon nincs is horog.
Meg van még a lakóm. És Megelégedettséggel használom. Az első évben volt gondom a hűtővel, gariban javították, azóta semmi. Imádom.
Ami a kocsit illeti, mindig a cél szentesíti az eszközt. Mire kell? Terepre, munkára vagy csak csli-vili legyen? Az ős Toyoták nagyon jók. Ahogy a régi L200 is. Ezek az etalonok munkára és terepre. Ma már ez a kategória is felhigult. Dél Afrikai gyártás, gagyi minőség. A Fordot utálom, az ellenségemnek ajánlom. Bár terepen egész jó. De pl tönkrevágja hogy a kipörgésgátlót csak felezőnél lehet kikapcsolni. Ez baromság. És ezernyi ilyen van a mostaniakban.
Rendes Tőled, nem igen lesz az életben nekem ilyen, de azért érdekelne melyikre voksolnál! A Weinsberged meg van-e, ha igen elégedett vagy-e vele. Az enyém most lesz februárban első műszakis, nekem nem volt semmi gondom vele.
A reklám tetszett nekem is. Egy-két ismerősömnek van, nincsenek hasra esve tőle. Nekem sem jönne be, személykocsinak kemény, sokat fogyaszt, terepjárónak sem igazán jó, a vadász barátaim szerint, teherautónak nulla, semmi nem fér rá, divat és ÁFA miatt választják sokan. Vontatni viszont kiváló!
A Toyotat is, egy eves korara a felnikröl lepergett a festek. A kategoriaban a legjobb a VW Amarok, de azt is Del-Amerikaban gyartjak, de ott nincsenek minösegi gondok.