Keresés

Részletes keresés

Judóka15 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 476
Sziasztok!

Tudom, hogy én csak egy vagyok sok ember közül, de úgy érzem, ha itt leírhatom a gondom, máris tettem valamit a gyógyulásért. 4 évvel ezelőtt, húszévesen mélyvénás trombózist kaptam. Előtte, egészen pici korom óta mindkét fülemmel gond volt. Sok komoly műtétem volt velük, a hallásom mára talán normalizálódott. A fülzúgásom pontosan 4 éve kezdődött, akkor elküldtek CT-re, nem mutatott ki semmit. MR-re nem merek elmenni, mert egyszer voltam, és hihetetlen stresszt éltem meg a bezártság miatt. Akkor a gerincemet vizsgálták,de alig bírtam ki ott bent. Szóval nem tudom, hogy nagyon muszáj lenne-e az MR, de nem merek. Azt mondják, ezer oka lehet a zúgásnak. De négy biztosan. Nekem pedig mind megvolt, megvan. A fülprobléma, amire azt mondták neves profok, hogy nem attól van. A fogprobléma, amire szintén azt mondták, hiába van valóban egy problémás bölcsességfogam, mégsem érdemes kihúzatnom, nem attól van. Aztán persze a vérkeringés probléma is, a mélyvénás trombózis miatt. Ez a valószínűbb számomra,de erre sem mondtak semmit.
Aztán akkoriban sok stressz ért, depressziós voltam, hiába gyógyultam meg, és vagyok nyugodt, mégsem múlik a zúgás.Szóval szerintetek, melyiktől lehet? Köszönöm a válaszokat előre is!
Cooper ügynök Creative Commons License 2008.10.08 0 0 475
Nem.
Előzmény: Gingili (474)
Gingili Creative Commons License 2008.10.06 0 0 474
Te felhívtad?
Előzmény: Cooper ügynök (473)
Cooper ügynök Creative Commons License 2008.09.25 0 0 473
Ez csak egy reklámdroid...
Előzmény: tucsix (471)
t.tibi52 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 472
Kerlek, olvasd el az irasomat amit 08 24 en irtam. Tibi
Előzmény: obregon (424)
tucsix Creative Commons License 2008.09.24 0 0 471
Szia! Tökjó hír! :) Mit csinált Veled ez a hölgy? Milyen terápiával segített?
Előzmény: t.tibi52 (470)
t.tibi52 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 470
Múlt év jűniusában a bal fülem elkezdett zúgni.
Rettenetes volt ez az állapot! 9 orvost kerestem fel - döntő többségben magán- mert az állami rendelőben dolgozó orvosok nagyon negativan álltak a betegségem meggyógyitásához! Három természetgyógyászt is megkerestem. Siker nelkül!

2-3 hónapja újra hallom a CSENDET! Igaz 1-3napig CSEND, utána 1 napig halkabb zúgás. A CSENDES napok már gyakoribbak! Ezt a jelenlegi pozitiv állapotomat egy hölgynek köszönhetem -aki 3 évet tanult Kinába- és sokat, de nagyon sokat köszönhetek neki. A CSENDET! Empatikus beállitottságú vagyok, átérzem azt a mérhetetlen szenvedéseteket! Megadom a telefonszámomat, hivjatok fel, hátha rajtatok is tud segiteni! A reményt soha nem szabad feladni! Mindent meg kell próbálni!

Mobilom száma 06 30 558 0568. Sok sikert kivánok a CSEND megismeréséhez!
messengerina Creative Commons License 2008.08.26 0 0 469

Sziasztok!

Az MR-rel befürödtem, mert nagyon erős klausztrofóbiám van. Öregszem, régen nem volt... :-s

Helyette volt viszont CT vizsgálat, ami nem annyira részletes, azaz nem mutatja annyira a finom és nagyon apró eltéréseket, mint a MR, de szerencsére egyetlen apró kérdőjel sem volt a dokiban, hogy lenne eltérés, teljesen negatív lett a leletem. Így megúszom az altatásos MR-t és éjszakánként hallgatom tovább a fülzúgást. Szerencsém van, nap közben nem zavar, max. csak akkor, ha ideges vagyok, akkor jobban hallom.

virágtündér Creative Commons License 2008.08.25 0 0 468

erre az is rá volt írva, hogy fülzúgásra is javasolják... de lehet hogy csak a gyulladásos eredetű zúgásra hat? nem tudom.... kipróbáltam , nekem nem volt okés

Az a baj, hogy ha volt is valaki, akinek elmúlott a zúgása, sajnos, az itt nem jelentkezik

Előzmény: messengerina (465)
tucsix Creative Commons License 2008.08.19 0 0 467
Nem vészes, hallod ahogy lobog a gyertya :)) Amúgy ez nem szimpla gyertya de érdemes felügyelettel csinálni mert tényleg kicsit ijesztő :)
Előzmény: messengerina (465)
tucsix Creative Commons License 2008.08.19 0 0 466
Erladale, engem is az sztk-ból küldtek el MR-re meg egy tuti ideggyógyászhoz aki kiértékelte a felvételt. Úgyhogy ne add fel, menj el másik fülészhez az sztk-ban nyugodtan!!
Előzmény: erladale (463)
messengerina Creative Commons License 2008.08.19 0 0 465
Fülgyertya? Az nem megfázásra meg arcüreggyulladásra van? (nem tudom, csak ezt hallottam...) Megőrülnék, ha a fülembe tennének egy forró gyertyát... :)
Előzmény: virágtündér (462)
messengerina Creative Commons License 2008.08.19 0 0 464
Hm, vannak privát helyek, ahová magad is bejeletkezhetsz MR-re vagy CT-re, persze pénzbe kerül, de az egészség az fontos (pl. www.raditec.hu ). Az orvosom azért küldött, mert a daganatféléket akarja kizárni, engem is megnyugtat majd az eredmény, remélem. Ennyi zúgással el tudnám viselni az életet, hálistennek. Bár ma pl határozottan csöng, ilyen még nem volt. Úgy látszik valaminek mindig kell lenni. :)
Előzmény: erladale (463)
erladale Creative Commons License 2008.08.19 0 0 463
Szia!

Nekem is egy hangos koncert után kezdődött,azóta is szidom magam,
mert én éreztem,hogy nem túl jó lesz ez a fülemnek,de
álmomban sem gondoltam,hogy ez lesz a vége.
Viszont nekem is jó a hallásvizsgálatom eredménye.
Ismerőseim mind az idegeskedő életmódomra fogják.
Nekem nem sikerült sem ct.-t,sem MR.-t kicsikarnom a dokiból.
Igaz sztk.-s orvosnál voltam.
Fogadjam el és éljek így tovább!
HA meghalok agydaganatban a férjem majd pereskedhet.

Szép napokat Mindenkinek!
Előzmény: messengerina (461)
virágtündér Creative Commons License 2008.08.19 0 0 462

Sziasztok zúgósok.

Én kipróbáltam:az első fülgyertya meggyújtása után kb. 20 másodpercre úgy éreztem hogy szétrobban a fejem... azonnal ki kellett vennem a gyertyát.

már én is abbahagytam a betaserc szedését, sem jobb sem rosszabb

ha el vagyok valamivel nagyon foglalva, egyáltalán nem hallom a zúgást, sziszegést. vissza kéne mennem a fülészetre hogy kérjek MR-re beutalást, de már az sem nagyon izgat, egész jól elvagyok a zúgásommal., viszont mindennek egy kicsit halkabbnak kell lennie mint régebben mert az erős zajok zavarnak

Előzmény: pentax_labs (455)
messengerina Creative Commons License 2008.08.19 0 0 461

Sziasztok!

Végre megtaláltam a topikot, nem is tudom eddig miért nem kerestem pont itt az Indexen, de sebaj. Még nem olvastam végig, csak belepöntyögtem most, de áttanulmányozom majd.

Az én sztorim:

2008. február 25-én reggel borzasztó fülzúgásra és szédülésre ébredtem. A nyakam is fájt, gondoltam elaludtam, de nem. Munkába bementem, de annyira zúgott, hogy a légkondival együtt (nálunk az hűt-fűt) majd' megőrültem. Délután orvoshoz el. Jól kiosta a fülem, mondván, elég zsíros, és attól is zúghat. Ja. Zúg ez kérem. Kisebb kálvária után (2 nap múlva menjek vissza, nincs időpontom, átküldenek máshová, ott sem nagyon fogadnak, végre kikötök egy magán helyen) eljutok orvoshoz. Elváltozást nem lát, gyerünk csak hallásvizsgálatra. Ollé - kiderül, hogy mehenték űrhajósnak, olyan jól hallok, hálistennek. De a zúgás nem múlik. Oké, kapok 2x2400 mg Nootropilt + 16 mg Betasercet és vérnyomáscsökkentőt (csak az alsó határ magasabb a kelleténél). Aham. Zúgás kicsit alábbhagy, de nem szűnik. Tűrhetőre csökken, ami azt jelenti, hogy már csak csöndben hallom, pl este otthon, de a munkában vagy nap közbeni tevékenységemben már nem zavar. A Nootropilt és Betasercet elkezdem elhagyni - nincs változás. Így abba is hagyom. A zúgás nem erősödött vissza. Amit megfigyeltem, hogy ha ideges vagyok, akkor erősebb, lüktetőbb. ha nyugis vagyok, halkabb. Általában monoton egyfolytában zúgást hallok, de néha szakaszossá válik. Tűűűű-tütttűűűű-tűűű....

Belgyógyászati kivizsgáláson is voltam, némi túlsúlyon és vérnyomásgondon kívül semmi bajom, vérleletek, EKG rendben.

Most kellett jelentkezni a fülorvosomnál, pénteken megyek MR-re. A CT-vel csak a fülcsontokat tudják jól vizsgálni, de pl a hallóidegeket csak MR-rel látják, szakembertől tudom. Kicsit félek, mert az eredmény a félelmetes. Érdekes, más is azt gondolta, hogy agydaganat lehet - én is ettől félek. Titeket olvasva viszont látom, hogy aránylag általánosak a tüneteim... Szóval lehet, hogy együttélés lesz a zúgással?

Ami jóval később jutott eszeme: még a zúgás előtt 2-3 héttel annyira üvöltettem a kocsiban a zenét, hogy akkor meg is fájdult a fülem... Lehet, hogy én barmoltam el? Sosem szoktam így zenét hallgatni, de olyan jó kedvem volt... (Kellett ez nekem? :-( ) A zúgás óta viszont csak halkan hallgatok mindent.

Javulást mindenkinek, még jelentkezem!

Messi

Gingili Creative Commons License 2008.08.18 0 0 460
Drukkolok tucsix, bár nekem a panoráma röntgen is kipipálva....
Előzmény: tucsix (459)
tucsix Creative Commons License 2008.08.18 0 0 459
Hmm.. a fülzúgós tünetek nagyon ismerősek :| Nekem is össze-vissza zúg. Szerintem lelkiállapot-függő mikor mennyire halljuk. Bilobil nálam már kipipálva.
Viszont voltam hőkamerás felvételen ahol az egyik fogamat kiszúrták, hogy mintha gyulladt lenne. Nemrég voltam fogorvosnál, nem mondott arra az oldalra semmit úgyhogy vissza fogok menni ezzel a hőkamerás lelettel és kérek panoráma-röntgent, most ettől várom a megváltást, de jó lenne!
Előzmény: Gingili (458)
Gingili Creative Commons License 2008.08.18 0 0 458

Sziasztok,

köszönöm az érdeklődést erladale, vagyogatok.... A pánikbetegségemet szépen sikerül karban tartani a gyógyszerekkel, csak rettenet mellékhatásai voltak, úgyhogy a dokinőm levette most az összesen a felére. Mellékhatás múlóban, csak a rohamok "lógnak a levegőben" - úgy érzem, bármikor jöhet, de próbálom uralni a helyzetet. A fülem össze - vissza zúg, van, amikor egyáltalán nem és van, amikor rohadt hangosan. Az is furcsa, hogy felváltva zúg a jobb és a bal,- nekem sosem zúgnak egyszerre. Este mindig hallom, napközben elvagyok, éjjel viszont teljesen jól alszom a Xanaxnak köszönhetően... A fülzúgásra most a Bilobil kapszulát próbálom, recept nélkül kapható, szerintem próbáljátok ki, mert nem rossz! Tiszta gyógynövény, úgyhogy ártani biztos nem fog és többet ér, mint az összes szar gyógyszer, amivel próbálkoznak. Én is túl vagyok már Betaserc-en, Nootropilon... =nulla.

Előzmény: erladale (457)
erladale Creative Commons License 2008.08.11 0 0 457
HELLO Mindenkinek!

Zuzm,köszi a h.szólást,végűl nem váltottam ki a
Betarevint.
Nem is hiszem,h használna,viszont amit pentax írt, a
fülgyergyás oldalt megnéztem és ezt kipróbálom.
Egyébként is közelebb áll hozzám az ilyesmi.
Egy ismerősöm használja,bár Ő nem fülzúgásra,de
kifaggatom aztán hajrá.:)
Gingili,Te hogy vagy?
pentax_labs Creative Commons License 2008.08.11 0 0 456
illetve ezt használta-e valaki:

http://www.saxmed.hu/?l=hu&p=rassodin
pentax_labs Creative Commons License 2008.08.11 0 0 455
volt-e már szó erről?

http://www.mayafulgyertya.hu/fulgyertya.htm

valaki próbálta-e?
Zuzm Creative Commons License 2008.08.03 0 0 454
Kedves erladale,
A fülészek és neurológusok gyakorlatilag semmit nem tudnak kezdeni a zúgással, kivéve néhány egyszerűen kiszűrhető és gyógyítható okot (valamilyen gyulladás a fülben, esetleg az arcüreggel együtt). Egy ismerősömnek pl. orrsövényferdülés miatt volt folyamatos féloldali arcüreggyulladása, egy évig zúgott az a füle, majd a műtét után megszűnt a zúgás. Ha viszont két-három fülész egészségesnek nyilvánítja a füled hozzáférhető részeit és a kapcsolódó üregeket, úgy tűnik, kevés az esély a zúgás megszüntetésére. Van néhány helyen ún. otoneurológiai rendelés is, de ezek az általam gyűjtött infók szerint inkább szédüléssel kapcsolatban tudnak többet segíteni, mint egy fülész vagy neurológus.
Az orvosok némelyike be is vallja, jelenleg tehetetlen a tudomány. Próbáljuk megszokni valahogy. Ez nem lehetetlen, 3 ismerősömről is kiderült, nekik is zúg, és elvannak vele, nem beszélnek róla. Minél kevesebbet figyeltek rá, annál könnyebb volt elviselni, ők szerencsére tudnak vele jól aludni. Van olyan is, hogy valakinek hirtelen elmúlik, két ilyenről is hallottam.
Én is kaptam Betarevint (eleinte szédültem is, azt csökkentette némileg), a zúgásra nem hatott. Azok az orvosok, akikkel beszéltem, nem fűznek túlzott reményt ehhez a gyógyszercsoporthoz (Betaserc és hasonlók) zúgásügyben, de azért fel szokták írni, hátha... Egy dobozzal megettem két hónap alatt, most fogyott el.
Előzmény: erladale (453)
erladale Creative Commons License 2008.07.31 0 0 453
Hello Mindenkinek!
Valesz!
Teljesen igazad van,nem vesznek komolyan.
Megvolt a hallásvizsgálatom a doki szerint teljesen jó az eredmény,
a továbbiakban felírt egy Betarevin nevű gyógyszert de hozzátette,ne várjak
csodát.Szóval sz..t sem ér.
Plussz,amikor kérdezgettem a további vizsgálatokat,fel sem merült,
sem pszichiáter,sem más egyéb kivizsgálás és amikor kérdem,hogy ennyi,
így kell élnem a továbbiakban, a válasza ez volt:
-"Tudja,hogy hány embernek van fülzúgása?El kell fogadni,és nem odafigyelni rá."
No comment!
Egyébként szedi valamelyikőtök ezt a gyógyszert?Tapasztalat?
Előzmény: Valesz55 (451)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.30 0 0 452

sokan meg - legalábbis a hozzászólások alapján - nem. Vagy ha ismerik, nem olvastak el rajta sok mindent.

(én nem vagyok orvos, a honlapot csinálom)

www.tinnitus.hu

Jobbulást mindenkinek

Előzmény: tucsix (450)
Valesz55 Creative Commons License 2008.07.30 0 0 451
53 éves nő vagyok,  12 éve fülzúgással " megáldva". Figyelem, olvasom a beírásokat. Az országban én is végig jártam már nagyon sok fül-orr gégészt, eddig talán a biorezonanciás kezelés volt, ami ideig-óráig tünetmentessé tett. Közben kialakult 1 nagyfokú halláskárosodás is / még jó ,hogy orvoshoz jár az ember/. Valami egyébként tényleg van az aggódás, a lelki zavarok, nagyban befolyásolják szerintem is a hallást, a zúgást. Nagyon sok helyen nem veszik komolyan a beteg panaszait, pszichológus pedig szóba sem kerül. /Legfeljebb akkor, mikor már komolyabb dolog is kialakul/ . Úgy érzem nem igazán foglalkoznak velünk! 
tucsix Creative Commons License 2008.07.29 0 0 450
Köszi de szerintem ezt az oldalt sokan ismerik :) Inkább a tapasztalatod érdekelne :)
Előzmény: wencsi (449)
wencsi Creative Commons License 2008.07.28 0 0 449

Sziasztok!

Létezik az országban egy Fülzúgás Központ, ez a neve. Onnan tudom, hogy
én is oda jártam. Két orvos van, egy fül-orr-gégész és egy pszichológus.
Ketten együtt dolgoznak, az országból mindenhonnan jönnek hozzájuk
betegek. Persze zsebbe nyúlós móka, de amikor azt mondták nekem az
állami egészségügyis fül-orr-gégészek a huszadik vizsgálat után, hogy 20
évesen barátkozzak meg a fülzúgásommal egy életre, hát igencsak minden
pénzemet oda adtam volna az egészségért... (Komolyan, ha nem náthás az ember, onnantól kezdődik a probléma... szörnyű.)

A doki neve Dr. Szalai László, ő a pszichológus, a doktornő pedig Dr.
Ferenczi Zsuzsa. www.tinnitus.hu ez a honlap, ahonnan könnyebb elérni.

Sok sikert nektek, és gyógyulást! :)

Mr.Herby Creative Commons License 2008.07.15 0 0 448

Mágnessel a fülzúgás ellen

A kínzó fülzúgás megszüntethető és visszatérése is megelőzhető a koponya ismételt mágneses ingerlésével. Az első ilyen eset leírását a Laryngoscope szakfolyóirat júliusi száma közli. A fülzúgás gyakori panasz: lehet kellemetlen búgás, csöngés, morajló hang, de van, aki furcsa sziszegést, sipolást hall, amely időben változhat is. Az egészségügyi statisztikák szerint az amerikaiaknak 17 százaléka szenved ettől a kellemetlenségtől. A fülzúgás önmagában nem betegség, hanem tünet, és gondos vizsgálatot igényel, hogy az okot megtalálják. Vannak betegek, akik számára a fülzúgást elfedő háttérzene hallgatása enyhülést hoz, mások állapota hallókészülékre emlékeztető segédeszköz viselésével javul, ami a fülzúgásnál kellemesebb hang sugárzásával segít.

Mark Mennemeier és John Dornhoffer az alacsony frekvenciájú, koponyán keresztül végzett, ismételt mágneses ingerlés (TMS) technikáját használták egy betegük makacs panaszainak kezelésére. A TMS-eljárás során az érintetlen koponyán keresztül ingerlik rövid, mágneses behatásokkal az agyszövetet. A mágneshullám könnyen áthalad a koponyacsontokon és évtizedek óta alkalmazzák az orvostudományban. A mágneses ingerlést korábban főleg az elmegyógyászatban igyekeztek fölhasználni, de a módszer egyelőre még mindig a kutatás fázisában van.

A két amerikai kutató most a fülzúgás szüntetésére alkalmazta a TMS technikát. Az általuk használt eljárás során a mágneshullám néhány centiméteres mélységben hatol be az agyszövetbe. A mágnes elektromos áramot indít el, ami az idegsejtek működését vagy gátolja, vagy ingerli. A kutatók arra gondoltak, hogy a fülzúgást rendkívüli idegi tevékenység váltja ki, ezért ezt kívánták gátolni. Először vizsgálatokkal tisztázták, hogy a beteg agyának halántéklebenyében hol vannak azok a területek, melyek fokozottan működnek. Ezután az alacsony frekvenciájú mágneses ingerlést célzottan itt alkalmazták.

A beszámoló szerint a beteg négy hónap múlva csak igen enyhe panaszokról számolt be, ugyanakkor kutatók a kezelésnek semmiféle mellékhatását nem észlelték. Voltak korábban európai vizsgálatok, de azokban az eredmény csupán rövid ideig érvényesült. A kutatók szerint ez az első eset, amelyben a TMS-technika a fülzúgás kezelésére hosszú ideig hatásosnak bizonyult. (MTI)

Forrás: http://index.hu/tudomany/blog/2008/07/15/magnessel_a_fulzugas_ellen/

halford Creative Commons License 2008.07.12 0 0 447

most nem ugrik be, h itt nagyon kipróbálták volna őket...de akár még az is lehe, h igen....

Előzmény: visitor2005 (441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!