Keresés

Részletes keresés

ercsenyi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1061

Kedves PSZH soför!

Teljesen igazad van, elkapott a hév, de ahogy belegondolsz, s írod, van némi igazam is. Sajnos, pont az ilyen "izgágaságom" miatt kaptam egész életemben jo nagyokat a pofámra, mert nem tudtam tartani. Én most csak arra gondoltam-minden hátso szándék nélkul-, hogy a HM besegithetne egy kicsit az egészbe, s ez reklám szempontjábol nekik is jol jönne, nekunk meg talán gördulékenyebb volna a szervezés és a végsö megoldás. ami a diplomáciát illeti, valoba nem vagyok erröl hires, ami szivemen, az a számon, de azért egy levelet én is el tudok nekik engedni, még cserkészparancsnok koromban (?) váltottam veluk 2001-ben néhány levelet, támogatás kérésének ugyében (persze, nem tudtak támogatni).  ezeket csak azért irom le, mert már igen várom azt a találkozot, s minden követ megmozgatnék, hogy ujra lássam a zajdai laktanyát, s a volt bajtársakat (vannak még bolond emberek).

Mivel ebben az évben már nemigen fogok kommentezni, KIVÁNOK MINDEN ZAJDAI OBSITOSNAK ÉS CSALÁDJÁNAK ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET, BOLDOG ÚJ ÉVET.

ercsenyi

Előzmény: pszh soför (1060)
pszh soför Creative Commons License 2010.12.19 0 0 1060

Üdvözlök Mindenkit!

Kedves Ercsényi!

Valóban elkapott a hév, bár nagyon sok mindenben egyetértek veled, de még nem kérdeztük meg a HM-et. Úgy vagy most mint a kis nyúl, mely kérni ment a farkashoz az ásot, és az úton mondogatta magában , hogy nem biztos hogy kölcsön adja, sajnálja , irigyli kölcsön adni és mikor már a kapuban volt annyira felhúzta magát, hogy csak annyit mondott a farkasnak b...szd meg az ásódat. Én bizakodok van már itt közöttünk  olyan diplomáciai érzékkel rendelkező volt Lenti katona aki megirja azt a levelet.

Tisztelt Gazsi a gitáros!

Nagyon jól emlékszem a Vojnovicsra akkor már szd. volt.

Én 1970-1972-ben voltam Lentiben, és előbb az első századnál, majd a kilencedik századnál.

Mindenkinek!

Van jelenleg egy munkatársam aki 1972-1974-ben volt Lentiben a hk-soknál.

Winkler György a neve minden üzenetett szívesen átadok. Természetesen  találkozóról már tud, és ígérete szerint jön ő is.

Tisztelettel mindenki iránt Ugron István volt honvéd

Előzmény: ercsenyi (1058)
gazsi, a gitáros Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1059

Helló blues47,

köszi a bókot, most nekem is kevés az idöm, de majd emilezünk!

Előzmény: blues47 (1054)
ercsenyi Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1058

hello obsitos3!

A válaszod második részét nem kommentáltam, hát talán igazad van, hogy a HM lehet, hogy tesz a mi talalkozonkra.Több indokbol is, akarva, nem akarva, de mi még a "cucilista" néphadsereg katonái voltunk, (végul is, a kutyámat nem érdekelte, még ha KISZ titkárvoltam is), ellenségei voltunk a mostani "fegyvertársaknak". Azonban: két éven keresztul szívattak, senkinek néztek, egy figyinget nem kerestunk, amikor leszereltunk, csorobbak voltunk a templom egerénél. Sosem felejtem el, kaptam 4 nap jutalomszabit, amit a munkahelyemnek ki kellett volna adni, leszerelés elött ott volt egy ugyvéd, (Zajdan) a mozihelyiségben ö "homályositott" fel bennunket, hogy leszerelés után 7 nappal kell régi munkahelyunkön jelentkezni, valai 12-14 napon belul munkába állni. Na, én igy is tettem, erre jol lecsesztek, elvették a 4 napomat, az  éves szabibol még hetet, amikor pedig szoltam hogy bocs, de nekunk nem ezt mondták, ki akartak rugni, ha nem tetszik. Leszerelés után egy honappal nösultem, nagyon "kellemes" volt, hogy önkényesen igy kicsesztek velem. Tehát, én ugy erzem, ha hivatalosan nem is igy van, de az a Honvedseg, amelyik csak kihasznalt bennunket, annyit adott, hogy volt hol aludjunk, kajaljunk (de mit ettunk, mondjátok meg), legalább annyit megtehetne, hogy segit egy ilyen találkozo szponzorálásával. Tisztelet és becsulet a napjainkban kulföldön elhunyt katonáknak, de közulunk soknak nem is kellett harci körulmények között élniuk, hogy békében, itthon feldobják a surranojukat. Hát, en azért várom el, hogy legalább a megszervezésbe szálljanak már be pár ruppoval, vagy dugják oda a pofájukat, ha van egy kis vér a p...ban. Akkor, most mi a fenét akarnak, hogy legyenek ismét tartalékosok, akik majd kisegitik öket, ha jön az árviz, vagy bármi probléma, ahelyett, hogy régen megépitették volna a gátakat. Vagy ismét jo lesz a régi banda? Hát, ne haragudj, elkapott a hév, de azt hiszem, nem járok messze az igazságtol. Probálkozni pedig mindig lehet, ha nem is vezet eredményre.

udv ercsenyi

blues47 Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1057

Szevasz ercsenyi!

Kösz a beszámolót, csak gratulálni tudok Neked, a szép házadhoz és a szép munkádhoz is. Gondolom nem göthölsz, mint itt Budapesten sokan. Ámbár én megúsztam!

Az erdőt meg védjed teljes gázzal, nem csak a rongálóktól, hanem a lopásra kényszerített nem dolgozó, nem a nyáron lebarnultaktól!!! Sajnálom sörétesed nincs! Van egy vicc is ilyen:

Bemegy a cigány a rétesboltba, kérdi:Meggyes rétes van?? NINCS jön a dörgedelmes válasz. Akkor túrós rétes van? NINCS. Mákos rétes van? NIIIIIIIINCS. Káposztásrétes van??? NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIICS!! Cigány kérdi:Hát akkor milyen rétes van? Erre a boltos előveszi a vadászpuskáját s mondja. Van viszont sörétes, nesze b@.............dmeg!

Komolyra fordítva, viszont nagyon sajnálom, hogy az én évfolyamomról (65-67) nincsenek még fiúk sajnos.Egyenlőre még várok a nagy beindulással, de tervezni azt szoktam.

Megnéztem az iwiw-ben a Zajdai Obsitos találkozó 2011. klub alatt megnézni az ott lévőket.,

meghívót kaptam gazsi a gitáros-tól.

Igazi veterán öregharcosok, összetéveszthetetlenül vagány, kipróbált fickók. És ez nem a véletlen műve, hanem Zajda-City és a zalai táj kemény műve....................

Hát sajnos nekem senki bajtársam nincs ott, remélem azért valaki fog jelentkezni. Még van idő, egyébként én nem szándékozom szállodában vagy motelben éjjelezni, majd korán megyek(ünk), és majd estefelé jönnénk haza. Idős anyósomat nem tudjuk kire hagyni felügyelet nélkül már, sajnos, 84 éves, a sógornőmet vennénk igénybe erre a napra. remélem így megérthető.

De mindenesetre hajrá az egész.

üdv

blues47

ercsenyi Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1056

Hello blues 47, hello obsitos 3!

Sorba szedve, blues 47-nek válaszolnék elöször. Örulök, hogy feleségestöl tudsz jönni, az én nejem is odzkodott elöször a témátol, de már ma is arrol beszélt, hogy elöre le kell foglaljunk valami szállást, látva az én lelkesedésemet (már szinte minden nap erröl beszélek) öt is elkapta a "harci láz". Én Eger mellett lakom egy faluban, morzsolgatom a nyugdíjas éveket, bár nem unatkozom, mivel van egy szép tájházunk, azt vezetem, gyarapítom. Az erdönk Természetvédelmi Terulet, a Bukki Nemzeti Park gondozásában, s én a helyi Polgári Természetvédelmi Örszolgálat vezetöje vagyok, szinte naponta kint vagyunk terepen, most télen attol kell védeni az erdöt, hogy segílyeseink el ne lopják, meg etetjuk a madarakat. Hozzánk tartozik még a Tiszáig a Hevesi Fuves Puszták, éppen tegnap voltunk Tiszanánán, egy csapat hattyut megfigyelni (16 db) még itt vannak egy tenyérnyi be nem fagyott belvízen. Szoval, zajlik az élet. Egyebkent, ha a google-n megkeresed a Berek erdö c. honlapot, ott láthatsz, aki a terepszinu gyakorloban van, majdnem kopaszra nyiratkozva, az én vagyok.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

obsitos 3

Nagyon rendes vagy, hogy vallalod Belankat. Termeszetesen, elotte le fogom vele beszelni a dolgot, hiszen lehet, hogy el sem tud jonni, majd meglatjuk. En, ha minden sikerul, nejemmel fogok menni es a mar altalam emlegetett Pogonyi Tibivel.

udv mindenkinek ercsenyi

obsitos3 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1055

Szevasztok.

Természetesen vállalom,ha nem jön senki a környékről,megyek érte,de azt tudod ugye,hogy kapcsolatban Te állsz vele.Addig még a részleteket megbeszéljük.

Viszont ezt a HM szponzort nem értem.Pontosan mit vársz tőlük?Ehhez a laktanyához a HM-nek már semmi köze sincsen,ráadásul van egy olyan érzésem,hogy ez a hadsereg már nem az,ami 30-40 éve volt.Egyáltalán nem biztos,hogy találsz ma aktív tisztet,aki átérzi egy ilyen találkozó lényegét,és szívesen vesz részt rajta.Bár,lehet,hogy rosszul gondolom.Üdv,obsitos

Előzmény: ercsenyi (1053)
blues47 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1054

Szevasz Gazsi!

Sikerült az iwiw, egyenlőre csak regisztráltam, mert itt voltak nálam a gyerekek, nem értem rá, de láttam a fényképedet, egy bazi nagy gitárral, mint Eric Clapton! Óriási!

Kösz, hogy címet írtál, ismerős a hely, ahol élsz, átszoktunk menni rajta, mikor megyünk a lányomékhoz Franciaországba, és félúton Freiburgban megszállunk. München, Ulm, és délnyugat irányba lefelé Freiburg felé. Remélem nem írtam hülyeségeket.

Majd megy a levél, a hétvégén érek csak rá, remélem nem veszed zavarásnak.

Üdv

blues47

---------------------------------------

Kedves ercsenyi!

Örülök hogy gyűlik az ismerős obsitosok névsora, én is tudok egy kisebb névsort, de én '65-67 között voltam Zajdán, így nem is ismerhetem azt a fiút, akit írsz. Mindenesetre kösz a választ, és komolyan kezdem ezt a témát kezelni, átnézem a fényképeimet, megpróbálom dátum szerint rendezni, berakom valamiféle albumba az elkövetkező téli estéken.

Már felemlítettem a feleségemnek, hogy jövőre mennénk erre a találkozóra is, ha Isten is megsegít és élünk, legnagyobb meglepetésemre teljesen beindult a témára. Igaz beerősítettem neki, hogy akkor már leveleztem vele. vasárnaponként délelőtt a tetőre mentünk ki, (legfelül volt a körletünk a híradószázaddal együtt, egy kurva nagy hálókörletben), porócot felvittük, és mikor már majdnem ropogósra sültünk, lemászás, és a mosdóban lévő kővályú felett lévő csapokat felfelé csavarva, a hideg víz alatt  hűsültünk. Hát nem állati?

Apropó, merrefelé élsz manapság?? A Gazsit most már tudom, hogy odébb van egy kicsit, gondoltam pesti srác, esetleg még itt személyesen is találkozhattunk volna.

Mivel én Budapesten lakom, marha messze lesz a lemenetel, de bevállalom. Igazából már régen gondoltam, hogy családilag kirándulunk Zajdára, de most látom, hogy nem biztos hogy be is tudtam volna menni. Olvastam itt, hogy valami securiti őrzi, s nem lehet csak úgy ki-be járni. megvárom a jövő évet.

üdv

blues47

ercsenyi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1053

hello blues 47!

Már régebben irtam, hogy ismerek egy volt zajdai veteránt, 1967-69-ben volt Lentiben katona. Sajnos, eléggé lassan mozdulo tipus vagyok, de remelem, sikerul jövö év elején felvenni vele a kapcsolatot. telefonon azt mondta, hogy az egész akkori zaszloalj névsora a birtokában van (Pogonyi Tibor). Szivesen eljön a találkozora.

Tuzerfönöknek uzenem, hogy jo lenne valamit tudni a szervezésröl, mivel elöre le kéne foglalni Lentiben a szállodai szállásokat, es ahogy ismerem az ipart, egy fél évre elöre kell gondolkodni. az odautazást is meg kéne beszelni, hiszen nem mindenki tud szgk-val jönni. (Obsitos 3, akkor te vállalod Szebenyit?) Örulök, hogy egyre többen gyulekezunk, de nekem akkor is az a véleményem, hogy jo lenne a HM-töl egy szponzort keresni (még aktiv tisztek?)

udv ercsenyi 

Előzmény: blues47 (1048)
gazsi, a gitáros Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1052

Szevasz, blues47,

én Németországban élek, Memmingen városkában, immár negyven éve... Emilcimem drift-away@vr-web.de.

Üdv, Gazsi

Előzmény: blues47 (1051)
blues47 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1051

Szevasz gazsi a gitáros!

Köszönöm megkaptam a meghívót, próbálkozom majd.

Mindenesetre szimpatikusabb lenne, ha e-mailben is kapcsolatban lennénk. Ha gondolod írd meg privátban a Tied.

És merre vagy kis hazánkban? Merre laksz?

Én Bp.

üdv

blues47

gazsi, a gitáros Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1050

Helló blues47,

már el is küldtem neked a meghivót! Ha benn vagy az iwiwiw-ben, a keresöben add be, hogy "zajdai obsitos találkozó 2011", kattints rá a "Felhasználók"-nál a "Klub"-ra, és kész.

Üdv, Gazsi

Előzmény: blues47 (1049)
blues47 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1049

...bocs, az előző levelemből kimaradt gazsi a gitáros-nak, itt a címem:

kos0327@citromail.hu

blues47 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1048

Szevasztok Mind!

OK, kösz a válaszokat, semmi gond, tudom jóindulatból írtad.

NEM VAGYOK ZENÉSZ !!!! , mint ahogy írod, (ha arra gondolsz, hogy talán mert ezeket írtam) - megnyugtatlak, csak elbeszélésből hallottam, de olvassátok el a mai (péntek 10.) Magyar Nemzetet, abban nyilatkozik Földes, ő volt korábban az NBH operatív műveleti igazgatója, csak megerősíti az én híremet. Mindenesetre elgondolkoztató, de úgy vagyok vele, hogy ha nem szükséges, ne kukkoljanak bele az életembe.

Pusztán csak jóindulatból tudattam Veletek, amit én is megtudtam.

Egyenlőre örülök, hogy rátaláltam az itteni Zajdai-öreg harcosokra, nagyon sok emlékem előjött. Talán le kellene írni egy feljegyzésbe vagy naplóba, lenne mit olvasni a fiamnak is.

Egyenlőre nem tudok senkit, akivel ilyen meghívót küldessek, talán egyszer.

Nekem az itteni partnerek szimpatikusak, ez az itteni forma nekem megfelel, csak remélni tudom, hogy az én korosztályomból (1947) , Zajda '65-67) is egyszer majd csak jelentkezik valaki.

Üdv Nektek

blues47

gazsi, a gitáros Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1047

Helló, blues47,

megkaptam a választ! A meghiváshoz az emilcimedre van szükség, ha nem akarod nyilvánossá tenni, találni kell egy módot, hogyan csináljuk - de hogyan?

Üdv, Gazsi

ercsenyi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1046

hello blues 47

ne haragudj, én csak azért irtam, hogy az öcsköstöl kaptam a meghivot, (ami tényleg kell), mert egyebkent még most is totál hulye vagyok az ilyen dolgokhoz. Nagyon sajnálom a növéredet, de én erröl honnan tudtam volna? Az IVIV-röl is csak itt hallottam, mivel oda vannak feltéve a már jelentkezö volt zajdai katonák. itt van néhány "srác", aki keni-vágja az ilyen dolgokat, biztosan tudnak neked segíteni.

udv ercsenyi

Előzmény: blues47 (1043)
gazsi, a gitáros Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1045

Helló, blues47, (szintén zenész?)

én benn vagyok az iwiwiw-ben, és épp megnéztem, hogyan lehet küldeni meghivót: azt válaszolta a gép, hogy regisztrálta kérésemet - nagy marhaságnak tartom, hogy ilyen cirkuszt csinálnak - és ha "megkapom az engedélyt", majd meghivlak. Csak még nem tudom, hogy megy ez, biztosan kell hozzá egy emilcim. Ha jön válasz, azonnal jelentkezem!

Üdv, Gazsi

Előzmény: blues47 (1044)
blues47 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1044

.... és még figyelmedbe ajánlanám az IWIW-el kapcsolatban, a "Felhasználási Feltételek"-ben a nem véletlenül az utolsó bekezdésben " Nemzetközi Használat" -ban leírtakat. Hát nem érdekes???????????????????

blues47

blues47 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1043

Szia ercsenyi!

Hát ez az, most honnan szerezzek egy öcsköst??? Volt egy nővérem, sajnos 1995-ben meghalt.

Csak érdeklősésképpen kérdem, hogy meghívó nélkül, csak úgy bemenni és megnézni, egyáltalán kik vannak a Zajdai-fiúk közül ott, azt meglehet-e csinálni???

Mert ha igen, akkor lehetne szó, egy ilyen meghívó elküldéséről a saját e-mail címemre?

Ha igen, megírom itt és kész. Legfeljebb ha nem tetszik, kiszállok onnan. Egyébként nemcsak hazai, hanem nemhazai intézetek is erősen érdeklődnek az IWIW után, sokmindent kitudnak gyűjteni belőle, és még kérdezősködniük sem kell, csak 24 órás szolgálat...............................

várom válaszod

blues47

ercsenyi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1042

Hello blues 47!

jol tudod, az IVIV-re tényleg kell meghívo, nekem az öcskös kuldött egyet. Nem tudom, kik manipulálnak, en nem szoktam ott mozogni, csak néha nézem meg, hogy gyulekezik-e a társaság a jövö évi találkozora és találok-e régi bajtársat (1972-74). Inkább ezen a blogon beszélgetek a volt lenti harcosokkal.

udv ercsenyi

Előzmény: blues47 (1041)
blues47 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1041

Szevasz ercsenyi!

Kösz az infót, egy a bajom, én nem játszom az IWIW-ben, úgy tudom, (de lehet, hogy rosszul) valamiféle meghívó vagy ilyesmi kell hozzá. Környezetemben senki nem használja, így nem tudok bejelentkezni.

Ha nem jól tudom, javíts ki.

(csak mellékesen jegyzem meg, hogy az IWIW-el figyelmesen dolgozzatok, sajnos riasztó infókat kaptam, mivel arra specializálódott cégek is áttanulmányozzák az ott levőket!)

Mindenesetre kíváncsiságból azért belenéznék, hátha találok valaki barátot, van egy csomó fotóm is.

1965.nov.16 - 1967.nov25.  felderítő szakasz (később század).

üdv

blues47

ercsenyi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1040

hello blues 47!

mi pontosan azon görcsölunk, hogy a jövö évben (2011) összehozzunk egy talalkozot Lentiben, bármelyik évfolyam részvételével. többen jelezték, hogy igyekeznek megszervezni a dolgot, föleg közeli volt bajtársak, de Tuzérfönök elvállalta a munka dandárját. Most ugy látom, kicsit lefáradt a társaság, de ha visszaolvasod az 1910-es év kommentjeit, sokmindent megtudhatsz rolunk. Lassan gyulekeztunk, mint a méhek tavasszal a virágporra, de mára elég sokan vagyunk. Menj rá az IVIV-re, ott kulon  megtalálsz bennunket "zajdai obsitosok" cim alatt. Amugy, személy szerint örulok, hogy te is megtaláltad ezt a forumot, ha tudod, reklámozd.

udv ercsenyi

Előzmény: blues47 (1038)
gazsi, a gitáros Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1039

Na, lassan gyülekeznek az öreg katonák! Esetleg még az én századomból is betoppan valaki... 1967-68-as évfolyam, hol vagytok?! És fiúk, a történeteitek fantasztikusak! Igy felbuzdulva, mesélek a vérfagyasztó Hullmann szakaszvezetöröl.

Hullmann szakaszvezetö szikár képü, középtermetü egyén volt, és a század réme. Mit mondjak, a legnagyobb geci, amit csak el lehetett képzelni. Ha haragudott valakire, hétrét görnyedt, sapkáját tarkójára tolta, és fogát vicsorgatva az ember arcába hörögte büzös leheletét: MAGAAAA.... MAGAAAA.... Egyszer a lötéren dolgoztunk, amikor a távolból, messziröl hatalmas orditozást hallottunk. Megdermedtünk: - Hullmann? - -Á, hát hol lenne, nem is látni senkit! - Kb. öt perc múlva egy nagy Csepel teherautó érkezett, és ki állt ott rajta? Hullmann, aki iszonyatos hangerövel egyfolytában orditozott, képzeljétek el, olyan távolságról hallani lehetett, ahol még a kocsit se láttuk és hallottuk... Engem nagyon gyülölt, mert mint KISZ-titkárnak (uram bocsá...) többek között az volt a feladatom, hogy a honvédeket ért igazságtalanságokat egyenesen a politikai tisztnek jelentsem. És persze Hullmann volt leggyakoribb áldozatom, amit aztán alkalmával keményen megbosszult. Lövészet volt, és a pontozásos rendszerben olyan jól álltam, hogy ha a célt csak egyszer eltaláltam, akkor hazamehettem három napra, ami annakidején óriási dolog volt. Mire Hullmann addig gyötört mindenféle csuklógyakorlattal, amig a kimerüléstöl nagyon mellé löttem. Egyszerre csak a szemem sarkából láttam, ahogy a Fasching tizedes, aki velem ment ki a pályára, kissé oldalra fordul és durr! lelövi a célomat. Soha nem fogom elfelejteni neki. Hullmann meg tombolt, de nem csinált semmit, mert csak minkkel, kopaszokkal volt nagy hös, a tisztesekbe nem kötött bele. Egy reggelen, ébresztö után ott álltunk sorban reszketve, Hullmann üvöltött, mint az oroszlán, persze semmiért, mint mindig, mire Egyed tizedes borizü hangon odaszólt neki: -  Mi van bazmeg, megin' nem kaptá' pinát az éjjel?...

Legközelebb mesélek a Vojnovicsról!

blues47 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1038

Szevasz kis tibcsó!

megkérdezhetném, még hol lehetnek esetlegesen a Lenti harcosoknak valamiféle kereső vagy találkozó fórumuk? Mindenképpen szeretném a 65-67ig Lentiben együttszolgáló öreg harcosokat összehozni ha lehetne, esetlegesen egy közös vacsorára és dumapartira.

üdv

kis tibcsó Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1037

Sziasztok öreg harcosok :)

Nem tudom milyen oldalakon lehetne még propagálni ezt a lenti katonaságot, már vagy fél éve irogattam ide és azótais olvasgatom de sajnos az én időszakomból 74-76 ból senki nem jelentkezett ezidáig amit nagyon sajnálok. Azért tovább olvasgatom hátha mégis:)

Jó egésséget  kivánok mindenkinek, sziasztok.

ercsenyi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1036

Hol vagytok, Bajtársak!

ercsenyi

blues47 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1035

Szevasztok Bajtársak!

Olvastam a téli ill. Karácsonyi emlékek megírásának a javaslatát, hát íme most nyomom:

Ugye teljesen kopár katonák voltunk, picivel több mint egy hónaposak.................!!!!!

1965. december 24 délután, baromi csípős, szeles, hófúvásos idő, 25-30cm friss hó.

A tanteremben (laktanyán kívül, a tiszti kaszinó (étkezde) mellett volt, teljes takarítási őrület, mindenki vikszelt ezerrel.

Ezután szépen feldíszítettünk mindent, volt Karácsonyfa is, csak nem volt elég anyagunk a vaskályhába befűteni. Na erre sorakozó a kopaszoknak, szép sorban egymás mellett.

Erre a főgenyó rajpk (tizedes) balról-jobbra elkezdi számolni a sort, hogy 1-2, megint 1-2, és így tovább a sor végiig. Ezután parancs: 1-esek 1db tüzrevaló fát, 2-sek 1db közepes nagyságú szenet hoznak, erre van 15perc. Oszolj!..

Na erre mindenki a szélrózsa minden irányába, és amit csak lehetett mozgatni, vittük. A tiszti kaszinó kazánja mellől loptuk a dióbrikettet, jó szar NDK-s szeneket, faágakat, régi deszkadarabokat, építési pallókat, de volt ami 2m-es is volt, rossz ablakkeretet,  nem számít, összevágjuk majd, meg még a fene tudja mit. A laktanyán kívül voltunk, engedély volt, vártuk a századpk-t, ünnepelni.

Lejárt az idő, mindenki vissza, tele mindenki szajréval, dicséret, lehet lazítani. Két srác volt a kályhafelelős, úgy bedurrantottak, hogy izzott a könyökcső ami kijött a kályhából, és az egyenes darabja is vagy félig. Jó kis Salgótarjáni egyenkályha volt.

PK megjött, kis ajándékok átadva, kivételesen lehetett a Karácsony ideje alatt tegeződni, egyébként nem lehetett. Magázni kellet nálam 2 évvel idősebb kisgenyót. Bosszantó!!!

Noha bor elő, és ünneplés. Másnap kóválygás, mert ugyanis az az egyébként szar  bor, hülyít is alattomban. Öreg zalai parasztemberek mesélték, hogy régen, mikor az asszonyok is kimentek a földekre melózni, kis gödröcskét ástak a mező szélén, kibélelték szalmával, ruhákkal, bele a kis csecsemőt, cumi a szájába. Kimászni nem tudott, elvolt magában, néha ránéztek. Igen ám, de a cumi (régen egy rongyba volt betekerve valami édesség), gondosan átitatva nohaborral. Na ezt szopogatta a gyerek egész nap, felnőtt korára aztán hülye is lett tőle. Talán már nem is telepítenek ilyet.??

Tehát:

Már azt hittük, minden ok, de aztán az ünnepek után, mintha semmi sem történt volna, meghajtottak újra minket, a jó kis zalai fenyőerdőkben, " mint Zinger a varrógépet ".

Hát ennyi lenne, a következő évben, mint már öregkatonák otthon voltunk jó páran.

Üdv

blues47

hubrincs Creative Commons License 2010.12.07 0 0 1034

Szevasztok, igazán nagy öröm olvasni a történeteket. :-)

ercsenyi Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1033

Udv bajtarsak

Már irtam, hogy karácsony közeledtével mindenki irhatna egy karácsonnyal kapcsolatos sztorit. Mivel erre csak egy válasz érkezett, irok én is egyet, bár ez nem olyan érdekes. Már egyszer leirtam, de nem sikerult elkuldenem. 1972 telén, mint esö idöszakos kaptam egy hét szabit (1973 telén már nem). Sajnos, olyan kemény tél volt, hogy , mint kiderult, Zalaegerszegröl nem indult vonat Bpestre, így fel kellett vonatoznunk Györbe, onnan jo sok idö elteltével jutottunk el Pestre. Innen szintén kész kálvária volt eljutnom Fuzesabonyba.  Mire odaértem, már nem ment vonat Egerbe csak jo pár ora mulva (talán fél nap), igy gyalog indultam haza, ami hat kilométer. Igaz, egy katonának ez nem távolság, de itt is ramaty idö volt, hoesés, szél, hideg. mégis, mentem és mentem, mert örultem, hogy otthon lehetek. a falutol még 2 kilométert kellett gyalogolnom, mert az erdöben laktunk, de mindez nem számitott. alighogy megmelegedtem, kajáltam valamit, irány vissza a faluba, mert menyasszonyom ott lakott. Nahát, ez már késö este volt, de megmelegedtem a karjaiban. ez egyik legszebb karácsonyaim közé tartozik, még ma is.

ercsenyi

ercsenyi Creative Commons License 2010.12.04 0 0 1032

Udv bajtarsak

Már irtam, hogy karácsony közeledtével mindenki irhatna egy karácsonnyal kapcsolatos sztorit. Mivel erre csak egy válasz érkezett, irok én is egyet, bár ez nem olyan érdekes. Már egyszer leirtam, de nem sikerult elkuldenem. 1972 telén, mint esö idöszakos kaptam egy hét szabit (1973 telén már nem). Sajnos, olyan kemény tél volt, hogy , mint kiderult, Zalaegerszegröl nem indult vonat Bpestre, így fel kellett vonatoznunk Györbe, onnan jo sok idö elteltével jutottunk el Pestre. Innen szintén kész kálvária volt eljutnom Fuzesabonyba.  Mire odaértem, már nem ment vonat Egerbe csak jo pár ora mulva (talán fél nap), igy gyalog indultam haza, ami hat kilométer. Igaz, egy katonának ez nem távolság, de itt is ramaty idö volt, hoesés, szél, hideg. mégis, mentem és mentem, mert örultem, hogy otthon lehetek. a falutol még 2 kilométert kellett gyalogolnom, mert az erdöben laktunk, de mindez nem számitott. alighogy megmelegedtem, kajáltam valamit, irány vissza a faluba, mert menyasszonyom ott lakott. Nahát, ez már késö este volt, de megmelegedtem a karjaiban. ez egyik legszebb karácsonyaim közé tartozik, még ma is.

ercsenyi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!