Keresés

Részletes keresés

Gurg Creative Commons License 2005.05.03 0 0 8819
Lehet, hogy már ismeritek és volt erről szó itt, de nekem új, hátha másnak is.

Vai oldalán kolbászoltam nemrég, körülnéztem a diszkográfiák között is. Csomó FZ lemezen is játszott ugye, meg is található mind ebben a listában:

A lista

No de ami érdekes!
A cd borítók mellett találtok egy linkecskét, pontosan ezt:
Click here for more detailed info on this CD.
Itt Vai szubjektív beszámolóit találhatjátok meg Zappáról, a felvételek, koncertek viszontagságairól.
Jó szemezgetést!
zoli79 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 8818

zappa.hu környékén mi a helyzet?

There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.

We should be back shortly.

mmBálint Creative Commons License 2005.04.29 0 0 8817

Háááát, én pont arról jöttem haza... ;-)

szerintem meg azóta szépen belejöttek, nagyon bírom, csak a két Frontember távolléteit kell jól elcsípni...

Előzmény: Gurg (8816)
Gurg Creative Commons License 2005.04.29 0 0 8816
Voltam a Medúzás első FZ emlékkoncerten, akkor még jó volt a feeling, lehet azért, mert az volt az első??
gyrk Creative Commons License 2005.04.29 0 0 8815
szaxi: nagyon kevés hangból, nagyon sok ritmus- és metrumjátékkal, szerényen. nagyon illett zappához.
Előzmény: Banana In Drive (8813)
Banana In Drive Creative Commons License 2005.04.28 0 0 8814

„műveletségemről”

höhö, izé, meg irrni sem nem tudok naggyonjól

Előzmény: Banana In Drive (8813)
Banana In Drive Creative Commons License 2005.04.28 0 0 8813

Hehe. A Jenő és a Tamás urakat kedveli valaki ebben a zenekarban (mármint a közönség soraiból)? Megjelenek a színpadon egy unikummal meg egy boroskólával, aszt jó fej vagyok... de tényleg: mi köze ennek Zappához? (Amikor a Jenő egy-két halandzsaangolt benyomott, meg „jáccogatta” a szólóját, a többi zenészek mintha zavartan pillantottak volna össze... vagy csak én akartam úgy látni?) A Takáts meg olyan kis vicces ezzel, hogy „Izimít... Könnyű hús... Mármint a csaj... Könnyen el lehet vinni...” Hátényleg, wazze? Jobb, mint a Poptarisznya. :-)

Most lehet, hogy könnyűzenei műveletségemről teszek tanúbizonyságot, de aki először énekelt (az Inkát), az ki volt? Ő nekem tetszett, még nem hallottam.

A Vasti meg a Szabó Marci is nagyon jók voltak szerintem. Én a Benkő Zsolt első szólójáig (nemtom, volt-e több) maradtam, egyébként. Érdekes volt, mert én nagyon éreztem a nagyobb tapasztalatot, meg a profizmust a Benkőn a másik kettőhöz képest, viszont ő sokkal kevésbé volt „energikusabb”, vagy hogy mondjam... mintha feleannyira sem élvezte volna. Azért szép szólót csinált. Pedgi hát „elméletileg” ő is blúzzenész.

A szaxis srác szólója tényleg király volt! Olyan... laza... cool. (Nem kúl!, ahogy ma használják :-)) Kár, hogy olyan rövid volt. (Amint letette a szaxit, rágyújtott – csak nem ennyit kivett belőle? :-))

DaddyPop! Nem kell elnézést kérni, éljen az önképzőkör! :-)

ungawwa Creative Commons License 2005.04.28 0 0 8812

én sajnálom az előző énekest is - nem állt jól neki, hogy nem tudja a szöveget, az igaz, de egy jelenség volt, jó hanggal.

(mondom ezt úgy, hogy tegnap, szokás szerint, ismét nem tudtam megvárni a koncertet.)

gyrk Creative Commons License 2005.04.28 0 0 8811
a szaxis csávónak volt egy szólója, ami viszont nagyon-nagyon teccett.
Előzmény: mmBálint (8810)
mmBálint Creative Commons License 2005.04.28 0 0 8810

"a takács tamás meg a fekete jenő elkezdett blúzt jáccani meg majomkodni, akkor viszont nem bírtam sokáig és lekoptam"<br><br>

Én is, hehe. Szegény Jenő már eléggé alatta van önmagának, a saját szólójánél sem igazán volt jelen... Akkor jó egy ilyen koncert, mikor a Híres Énekesek nem érnek rá - a Vasti jól nyomja, kisebb hibákkal, de állatira van benne élet. Meg ez a magas srác, hátha.

Előzmény: gyrk (8806)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.28 0 0 8809

Mindenkitől ezer bocs, amiért én itten most szőrszálat fogok hasogatni, de (főnévként) nem "funky", hanem "funk". Az előbbiről amúgy is csak KC&TheSunshineBand, a Back2Black vagy Brunner Márta jut eszembe, az utóbbiról viszont James Brown, Jimi Hendrix vagy Sly Stone. NEM MINDEGY...

Előzmény: zoli79 (8807)
gyrk Creative Commons License 2005.04.28 0 0 8808
azért túl sokat ne várjunk egy emlékzenekartól. ők emlékeztetnek. ennyi a dolguk.
Előzmény: zoli79 (8807)
zoli79 Creative Commons License 2005.04.28 0 0 8807

sok volt a blues az tény. Ezeknél a koncerzteknél mindig azon gondolkodom, hogy mennyire adja vissza Zappa tényleges zenei sokszínűségét. Tehát, ha például nem ismerném Zappa zenéjét, vajon mit gondolnék róla, ha csak ezt a koncertet látnám. Régebben nekem túl sok volt a Jazz és a Funky, most talán a Blues.

Az énekesekkel az a bajom, hogy maximum elénekelni tudják a számokat, de közvetíteni már nem igazán. Rengetegszer csak halandzsa angolt énekelnek. Megkockáztatnám, hogy jó műfordítások alapján talán jobb lenne magyarul énekelni...

A végén nekem nagyon bejött az AC/DC poénkodás. Több ilyesmi is elmehetne, végül is Zappánál is rengeteg zenei idézet fordult meg egy-egy számban.

gyrk Creative Commons License 2005.04.28 0 0 8806
sziasztok rajongók. egész jó volt a fz emlékzenekar tegnap a pesti est caféban. a basszusgitáros, a szaxis, meg a rendezői bal-on álló gitáros, meg az énekes srác nagyon teccett. a dobos is. amikor a takács tamás meg a fekete jenő elkezdett blúzt jáccani meg majomkodni, akkor viszont nem bírtam sokáig és lekoptam. zappa hányt volna tőle imho. szóval csak előre a lenini úton! és próbláni kitörni a blúzból!
ZOMBY WOOF Creative Commons License 2005.04.26 0 0 8805

tévémaci + fagott rulez!

Előzmény: ungawwa (8804)
ungawwa Creative Commons License 2005.04.26 0 0 8804

a fagott amúgy az a hangszer, amin a tévémaci zenéjének főtémája is szól (már ha emlékszik még valaki a tévémacira).

most hallom először, hogy Zappa annyira kedvelte ezt a hangszert, de el tudom hinni. :-)

ungawwa Creative Commons License 2005.04.26 0 0 8803

érdekes, az ember néha a legváratlanabb helyen bukkan Zappa-utalásra. olvasgatom pld. a Fidelio komolyzenei portált, megakad a szemem egy cikken: egy Michael Rabinowitz nevű pasas fagotton játszik jazzt. a cikk ezzel fejeződik be:

A hatgyermekes connecticuti művészcsaládba született, 49 éves Michael Rabinowitz ma is a jazz elefántemberének tartja magát, aki egy furcsa, csőszerű jávorfa hangszerből csalja elő a dallamokat. Frank Zappát idézgeti, aki „középkori”-nak nevezte a 16. század óta létező, három és fél oktáv hangterjedelemmel rendelkező hangszer hangját. De a gyakran szimfonikus zenekarban gondolkozó Zappa nem csupán ennyit jegyzett meg a hangszerről. Ezt is mondta: „Nem tudom, hogy az amerikaiak miért rajonganak annyira a baseballért; én a fagottért vagyok oda.” Ezt a véleményt természetesen Rabinowitz is osztja, aki évről-évre több energiával népszerűsíti hangszerét a jazzben. Nyilván ezért mondta róla a tekintélyes Gunther Schuller, hogy hős.

a teljes cikk itt van:

http://www.fidelio.hu/VisszHang.asp?id=7795

ZOMBY WOOF Creative Commons License 2005.04.24 0 0 8802

Duke of Prunes

[download]

Strasszer Creative Commons License 2005.04.22 0 0 8801
mi legyen vele? :)
megy az rendesen.
Előzmény: badblock (8800)
badblock Creative Commons License 2005.04.21 0 0 8800
Guru urak!
Mi a t#&@m van már megint a sql-szerverrel?
Strasszer Creative Commons License 2005.04.20 0 0 8799
most találtam a neten:
A.Token.Of.His.Extreme
vmi új dvd lehet. 2005-ös.
mmBálint Creative Commons License 2005.04.18 0 0 8798
Én is így szoktam járni, illetve nmmég ígyebb - most viszont át tudtam menni a másik géphez, így aztán sikerült a dolog.
Előzmény: zoli79 (8797)
zoli79 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 8797
Kösz, Bálint! Legközelebb elmegyek a próbatopic játszótérre.
Előzmény: mmBálint (8794)
ungawwa Creative Commons License 2005.04.18 0 0 8796

dzsízasz...!

itten elég rendesen sikerül odahagyni minden hangnemet, elkalandozni a vérbe... megabrutálnak tényleg elég megabrutál... :-)

Előzmény: ZOMBY WOOF (8788)
mmBálint Creative Commons License 2005.04.17 0 0 8795

Hát ez atom!!!! A gitárszóló!! Jó, oké, friss az élmény, csak most tudtam meghallgatni, de nagyon ott van!!! Most figyelgetem a basszust meg a többieket.

Drowning Witch

Előzmény: ZOMBY WOOF (8788)
mmBálint Creative Commons License 2005.04.17 0 0 8794
zoli79 Creative Commons License 2005.04.17 0 0 8793

Hát ez nem jött össze. Mindegy, itt a kép linkje, ha valakit érdekel:

http://pc59te.dte.uma.es/cdb/series/marvel/bitmaps/galactus.jpg

zoli79 Creative Commons License 2005.04.17 0 0 8792

Na, most megpróbálok képet feltölteni.

gyrk Creative Commons License 2005.04.16 0 0 8791

a gitár vállpántján minden esetre az '"uncle meat the..." felirat bogarászható ki.

Előzmény: mmBálint (8790)
mmBálint Creative Commons License 2005.04.16 0 0 8790
öööö... gondolom Paul McCartney - mert balkezes...
Előzmény: zoli79 (8789)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!