Keresés

Részletes keresés

ámokfutár Creative Commons License 2010.12.08 0 0 190

Örömmel látom, hogy a rendőrállam kiépítése néhány napos megtorpanás után új lendülettel folytatódik...

 

Teleszórhatja traffipaxszal az országot az ORFK

 

"Mintegy négyezer kilométernyi hazai útszakaszon lehetnek húsz kilométerenként sebességmérők - ez derül ki a kérdéseinkre kapott rendőrségi válaszokból. A beszerzendő kétszáz darab traffipax mellett hétszáz-nyolcszáz új alkohol-szondát is vásárolnak, amelyeket - a hétfői hírrel ellentétben - nem lesz kötelező megfújni minden egyes igazoltatáskor."

 

Tűrhetetlen, hogy a sok rohadt részeg bűnöző csak úgy kényére, kedvére száguldozik a rendőrállam útjain. Majd most kapnak a pofájukra...

ámokfutár Creative Commons License 2010.12.01 0 0 189

Nem is lehet kérdés, hogy az emberek majd megőrülnek a rendért, és mivel a rendőrállam az emberekért van, nem tehet mást, minthogy megadja az embereknek azt, amire már olyan nagyon vágynak...

 

Megszületett a példa arra, hogy rendet lehet teremteni

 

"A minisztériumban rendezett ünnepségen Pintér azt mondta: egyre nagyobb az állampolgári igény arra, hogy az országban rend legyen."

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.29 0 0 188

Fizesse Ön Pintér helyett a rendőrök nyugdíját!

 

"A rendvédelmi szervek fegyveres dolgozói húsz év szolgálati viszony után korkedvezménnyel mehetnek nyugdíjba. Sok vita volt erről az elmúlt években, szerintem megérdemlik."

 

Ehhez azért annyit hozzátennék, hogy szerintem meg kurvára nem...

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.23 0 0 187

Nehéz nem észrevenni, hogy Orbán – vagy sokkal inkább Pintér?! – a kolontári katasztrófában megtalálni véli a maga kis külön bejáratú 9/11-ét...

 

Magyaros egyenruhába öltöztetné a fiatalokat a kormány

 

"Veszélyhelyzet idején statáriális bíráskodást vezetnének be – Pénzzel megváltható lesz a besorozás

 

A természeti katasztrófák jelentette kockázatok mérséklése érdekében a lakóingatlanokra kötelező vagyonbiztosítást írnának elő, a fiatalokat pedig polgári védelmi szolgálatra „soroznák be” – egyebek mellett ezt is tartalmazza a katasztrófavédelmi rendszer fejlesztését célzó koncepció."

Előzmény: ámokfutár (186)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.18 0 0 186

És ezzel tegyük fel a koronát a rendőrállami napra...

 

Pattanásig feszült a hangulat Devecserben

 

"Jelenlegi beosztásainál is fontosabb főhatóság létrehozásán dolgozik Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató, aki most a Magyar Alumínium Zrt. kormányzati irányítója is. Úgy tudjuk, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, és az Illés Zoltán vezette környezetvédelmi államtitkárság összevonásával új minisztériumi rangú szervezeti egységet kíván alapítani..."

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.18 0 0 185

Egy szokatlanul normális hang a rendőrállami ricsajban: Gyakrabban vizsgálná az előzetes indokoltságát Répássy

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.18 0 0 184

Sajnos, jól éreztem: ez tényleg egy rendőrállami nap... :-(((

 

Pintér excégének vezetői a belügy kulcspozícióiban

 

"A korábban Pintér Sándor által vezetett Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. volt menedzserei közül jónéhányan kulcspozíciókat foglaltak el a belügyminisztériumban, a rendészeti igazgatásban és a rendőrségen..."

Előzmény: ámokfutár (183)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.18 0 0 183

Úgy látszik, ez egy rendőrállami nap...

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.18 0 0 182

Egy rendőrállamban a bilincs kultikus tárgy. Lehet, hogy ők is csak rendőrösdit akartak játszani, hiszen a rend őrök is ezt csinálják: megbilincselik az embereket, és elveszik a mobiltelefonjukat (is)...

 

"Padhoz bilincselték iskolatársukat

 

2010-11-18 10:02:00

 

Egy 16 éves madocsai diák elmondása szerint az egyik fiú el akarta venni a mobiltelefonját, majd amikor ő ezt nem hagyta, a szekszárdi iskola egyik padjához bilincselték, a telefont pedig elvették tőle. A fiú kis idő után kiszabadította magát, és követelése után visszakapta a telefonját, de a memóriakártyáját megtartották. A rendőrök a két 17 éves diákot előállították.

 

(MTI)"

 

(www.blikk.hu)

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.18 0 0 181

Egy rendőrállam mindenkire jól odafigyel, ez csak természetes. A mi rendőrállamunk talán abban különleges egy kicsit, hogy fokozott figyelemben részesíti a 18 év alatti népességet...

 

Figyelnek a lógókra, ellenőrzik a fiatalokat Borsodban

 

"Újraindították a Borsod megyei rendőr-főkapitányság – és a társhatóságok – korábban már sikeres, úgynevezett ifjúságvédelmi őrjáratát Miskolc város területén. Az akcióban az intézkedés alá vont gyermekek száma mára elérte a félezret..."

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.18 0 0 180

Egy rendőrállamban végső soron minden pénz a rendőröké...

 

Fegyvereseké lesz a magánpénztári pénz

 

"A rendvédelmi szerveknél dolgozó fegyveres közalkalmazottak kedvezményes szabályokkal mehetnek nyugdíjba. Ennek fejében a foglalkoztatóik eddig többletjárulékot fizettek a nyugdíjalapba, csak idén 77,2 milliárd forintot. Jövőre nem számolnak ilyen kiadással, a pénzt az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magánkassza-tagok vagyonából költenék erre..."

 

Akinek puha a pöcse, annak legyen fegyvere, meg persze nyugdíja – természetesen, mindkettő mások pénzéből...

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.18 0 0 179
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.17 0 0 178

Az arc a lélek tükre, tartja a mondás...

 

Nagy Gábor Tamás és a Roham utcai fák

 

"Megtehetik, tehát megteszik.

 

Lendületben Kovács Kristóf, a milliárdos producer és a Déryné Bisztrónak a tulajdonosa? Az örökjobber, Fideszes I. kerületben jártunk, Dr. Nagy Gábor Tamás polgármester birodalmában...."

Előzmény: ámokfutár (176)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.17 0 0 177

A taknyos kategóriájú életkorukkal,az eredményeiket nézva ez tényleg csak egy piti kis rendőrállam .

 

Röhejes banda ...

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.17 0 0 176

 

Dr. Nagy Gábor Tamás, a Fidesz képviselője Budapest I. számú választókerületében

Előzmény: ámokfutár (174)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.17 0 0 175

Egyre inkább az az érzésem, hogy a fidesz-kdnpések azért akarnak több gyereket Magyarországon, hogy legyen kiket börtönbe zárni...

Előzmény: ámokfutár (174)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.17 0 0 174

A rendőrállam legáltalánosabban megfogalmazható célja a társadalom lehető legszélesebb körű kriminalizálása. Ez a gyakorlat nyelvére lefordítva így hangzik: mindenki potenciális bűnöző - a potenciálist is csak azért teszik hozzá, hogy a külvilág és kiszemelt áldozataik gyanakvását valamelyest elaltassák...

 

Börtönbe küldené a graffitiseket egy fideszes

 

"Egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné a graffitik elhelyezését a Fidesz I. kerületi polgármestere. Nagy Gábor Tamás azért van szükség a drákói szigor alkalmazására, mert a falfirkák rohamos elterjedtek és szerinte veszélyeztetik az egészséges környezethez való jogot..."

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.17 0 0 173

A rendőrállam nagyon élvezi, hogy bár egyelőre csak az ország kis részén, de kvázi rendkívüli állapotot tarthat fenn - útlezárások, "géppisztollyal" (valójában, gépkarabéllyal) parádézó bohócok, stb. -, így érthető, hogy nem szívesen adná fel az állásait...

 

"Lőjenek belénk: polgári engedetlenségre készülnek a devecseriek

 

Független Hírügynökség

 

2010. november 17., szerda

 

Szándékaik szerint megtartják pénteken a betiltott demonstrációjukat a devecseriek, akár polgári engedetlenség árán is követelik jogaikat - tudatta a demonstrációt támogató Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal (MSZF).

 

A devecseriek hiteles tájékoztatást kérnek a vörösiszap katasztrófa után kialakult egészségügyi helyzetről, illetve kárenyhítés helyett teljes kártalanítást követelnek. Ezért szerveztek péntektől a 8-as főútra félpályás útlezárást, de azt a rendőrség megtiltotta.

 

A devecseri szervezőkkel szerdán újra tárgyal a rendőrség."Nem mondtunk le az akcióról. Teljes kártalanítást mindenkinek, Élhető Devecsert feliratú táblákkal készülünk felvonulni. Ha korlátozzák gyülekezési jogunkat, polgári engedetlenséget szegezünk szembe azokkal, akik vonakodnak teljesíteni ígéreteiket, és megpróbálnak kijátszani minket. Életünket tönkre tették, most pedig még a jogainkat is kétségbe vonják. Mi ezt nem hagyjuk, lőjenek akár belénk" - mondta Csenki Géza, a devecseri civil ellenállás szervezője Simó Endrének, az MSZF szervezőjének.

 

Az MSZF szerdai közleménye szerint a szervezet támogatásáról biztosítja a devecserieket és pénteken személyesen is részt vesz a demonstráción Simó Endre, az MSZF szervezője. A devecseri Csenki Géza szerint van, aki százezer forintot kapott segítség gyanánt, s van, aki semmit sem.

 

Eddig összesen körülbelül 40 millió forintot kapott a katasztrófa sújtotta három település: Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely. Arra való hivatkozással fagyasztották be a másfél milliárd forintos alapot, hogy csak akkor kaphatnak pénzt, ha eldöntötték a lakók, mit akarnak: elköltözni, vagy maradni.

 

Ez azonban nem csak rajtuk múlik, a szervező szerint ugyanis nem kaptak tisztességes tájékoztatást arról, hogy élhető lesz-e a térség, szabad-e ott maradniuk, nem veszélyezteti-e gyermekeik egészségét az okozott környezetszennyezés - tudatta az MSZF-el a károsultak érdekében fellépő 63 éves vállalkozó, aki, 54 éve él Devecseren, és az iszaplavinában mindene odaveszett. Szerinte az államnak azonnal teljes anyagi és erkölcsi kártalanításban kell részesítenie a katasztrófa áldozatait. Az államnak meg kell előlegeznie a kártalanítás teljes összegét, utána pedig majd neki kell behajtania a megelőlegezett összeget a károkozókon."

 

(www.index.hu)

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.16 0 0 172

"Retteg a szegénytõl a gazdag

 

s a gazdagtól fél a szegény.

 

Fortélyos félelem igazgat

 

minket s nem csalóka remény."

 

(József Attila: Hazám)

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.16 0 0 171

"Lecsukták egy túrórudiért és egy izzóért

 

Független Hírügynökség

2010. november 16., kedd

 

A kecskeméti rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett egy 25 éves román férfit, aki hétfőn este Kecskeméten egy áruházban megevett egy túró rudit, és fizetés nélkül akart kivinni egy prizmaizzót.

 

Ezzel összesen 622 forint kárt okozott, amit később ki is fizetett. Az őrizetbe vett ember még most is a rácsok mögött ül.

 

Várhatóan szerdán vagy csütörtökön gyorsított eljárásban bíróság elé állítják, közölte Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivője."

 

(www.index.hu)

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.15 0 0 170

Úgy látszik, kétféle ember van: az egyik élvez rá, a másiknak okádhatnékja van tőle...

 

Rendőrállamban BDSM kedvelők előnyben: kézbilincs, lábbilincs, vezetőszár és mindenféle finomságok azoknak, akik erre gerjednek, és még fizetnek is érte. Kell ennél több?!

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.15 0 0 169

BÓCZ ENDRE: A SZÖKÉS VESZÉLYE, avagy, mitől retteg a rendőrállam többek között, de különösen...

Baszajev Creative Commons License 2010.11.13 0 0 168

Mert a magyarokkal mindent meg lehet csinálni. Ha az én feleségemmel csinálnák ezt, megrugdosnám az egész bagázst.

Előzmény: ámokfutár (151)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.13 0 0 167

Ha van, amitől minden rendőr és minden rendőrállam retteg, az a nyilvánosság...

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.13 0 0 166

Police state...

 

Bizony, egy demokratikus államból érkező utazónak azonnal feltűnik, hogy rendőrállamba érkezett, de ne keseregjünk ezen, örüljünk inkább mások szerencséjének, azokénak, akik a rohamosan demokratizálódó Mianmarban élhetnek...

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.12 0 0 165

Egy rendőrállam hatékonyságának legobjektívebb fokmérője a rabok száma, így nem csodálkozhatunk azon, hogy a rendőrállamok számára komoly kihívást jelent a rabok tárolása. Egy jó rab kis helyen is elfér – tartja a rendőrállami bölcsesség...

 

Megdöbbentő jogszabálymódosítás - megfulladnak a rabok

 

"A büntetés-végrehajtásban tapasztalható túlzsúfoltságot a kormány nem a fogvatartotti létszám csökkentésével enyhíti, hanem a jogszabályok megváltoztatásával kozmetikázza. Módosult ugyanis a szabadságvesztés és az előzetes letartóztatás végrehajtásának szabályairól szóló rendelet, amely előírja az egy fogvatartottra jutó terület minimumát. Mostantól "lehetőség szerint" kell csak biztosítani az eddig kötelező minimális mozgásteret - írta a Magyar Helsinki Bizottság közleményében...."

 

PS: Nem kis megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, hogy a fenti jogszabálymódosítást személyesen Navracsics miniszterelnök-helyettes úr jegyezte...

Előzmény: ámokfutár (156)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.12 0 0 164

Egy rendőrállamban soha sincs elég rendőr, így a rendőrállam bármikor rendőrimportra szorulhat...

 

Jobbik: külföldi rendfenntartókat hívhat be önkényesen a kormány

 

"Több mint aggályosnak tartja a parlament előtt lévő rendészeti tárgyú törvényjavaslatot a Jobbik, amelynek alapján szerintük válsághelyzetekben külföldi rendfenntartókat lehetne behívni Magyarországra - ezt Kiss Sándor, az ellenzéki párt képviselője közölte sajtótájékoztatón Nyíregyházán..."

Bga123 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 163

Ez egy reális verzió.

Előzmény: ámokfutár (162)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.11 0 0 162

Ezen agyalok én is.

 

Még azt is el tudom képzelni, hogy Pintér kegyet gyakorolt, mert egyre szembeötlőbb, hogy nagyobb a hatalma és a befolyása, mint az összes miniszternek és miniszterelnök-helyettesnek együttvéve...

Előzmény: Bga123 (161)
Bga123 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 161

Hende bajtárs vajon mit tudhat? Mi értelme volt ennek az egésznek.

Előzmény: ámokfutár (159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!