Egy szevafém által gyártott RK-05B rotációs kapát szeretnék vásárolni. A gép Proton 5.5 LE motorrál van szerelve. Tud-e valaki információt adni erről a motorról? Ki a gyártó, hogy működik ez a motor?
Amíg garanciális, irány a szervíz, de én nem szoktam otthagyni a gépet, szép türelmesen megvárom a javítást, ezt előre közlöm a szerelővel. Én megbízok a szerelőben, ő meg bennem, hogy nem nyúlom le a szakértelmet. :-)))
Üdv.mindenkinek.Végre egy fórum ahol beszélnek,/dícsérik/ a hoda motoros rotakapákról.Jelesen a marci 55-ösről is.Az enyém kezdett erőlködni kb.15-20 perces munka után.Leállítottam,és úgy állt meg mintha falnak ment volna.A motort pár percig nem tudtam a berántó zsinórral megmozdítani.Azután ment tovább,de ettől kezdve az alapjárat eltünt.Az üzletben beleöntött olajat lecseréltem utasítás szerint időben. A benzin gyári benzinesből szűrőn keresztül lett betöltve.A szervíz szerint rossz volt a benzin, de az alapjáratot csak nem tudták beállítani.Felpörög és lelassul folyamatosan még nagyobb gázadásnál is.Ha dolgozok vele ez nem érződik erős és dolgozik.Lehet e ettől valami komolyabb hibája a motornak a későbbiekben,vagy még most ragaszkodjak a javításhoz,még garanciás április 12.ig.Minden tanácsot,vagy konkrét javítási ötletet szivesen fogadok és előre is köszönöm.
http://www.youtube.com/watch?v=6agXwQp-MWo&feature=related Látott már valaki ilyet??Túrbós kis 4ütemű motor!Szerintetek van valami jelentősége?Láttam már a youtubon turbós fűnyíró traktort is!Ha valaki tudna nekem valami leírást adni ilyen turbósított motorokról vagy hozzászólást akkor azt megköszönném!Csak kíváncsiságból!De képek is jók lennének én arra lennék kíváncsi hogy hova vezetik vissza a turbó nyomást!Láttam már fűnyírót is feltúrbózva de ott a levegőszűrőbe volt vissza vezetve a nyomás és fehéren füstölt a fűnyíró!Lehet hogy eleve is már rossz volt és ette az olajat,vagy lehet az miatt hogy a légszűrőbe nyomta a sok levegőt!Jó éjszakát minden rotációs kapa tulajdonosnak!
Igen robi felfogatás volt hozzá de átalakítottam hogy jó legyen a marci55-höz!Igen hosszú sorokat akarok húzatni vele és a föld minkét végén út van tehát végig birok menni vele!Már leírtam hogy 700négyszögeles szőllőnk van amibe tavaly is kukorica volt vetve meg idén is az lessz benne!Jövőre már búza lessz benne úgyhogy már akkor nem kell a szölőbe járkálnom!(-: 70cm re vati a gép egymástól a sort!Tehát elférek közötte!Tavaly is elfértem csak lekelett venni a második tagod a kapáról de úgy jócskán volt hely a sora közt!Majd kiderül hogy mennyire vállik be!Egyébként ti mennyi súlyt ajánlanátok ahoz hogy normálisan tudja húzni a gép és ne nagyon rugkapáljon!?Most asszem kb10Kg van az elején de majd lemérem holnap azt is pontosan hogy valójában hány Kg!
Amit vettél, az szentkirályi gyártmány, nekem is van valahol. A felfogását a robihoz készítették. Kertben csak akkor használható, ha van szabad terüket a sorok végén a fordulásokra. A kukoricához jó, ha hosszú sorokban jársz vele, de túl közel ne állítsd a tövekhez.
Ezt a videót nézzétek meg!http://www.youtube.com/watch?v=_g1myzrVhLU&feature=related Csávókám elengedi a kis robi kapát és húzza magába az ekét!Ilyen sokat jelentene a sebességfelező meg a súly és a nagyobb átmérőjű kerék!?
Köszi a hozzászólást!Tudom hogy a rotáció nem csinál olyan jó munkát mert tavaly énis azzal csinálgattam!Leszoktuk vegyszereztetni a gyomot1darabig bírja de utánna elkezd nőni!Nekünk nemszokott fél méteres gaz lenni a kukoricába mert mindíg rotációztam meg a nagyszüleim is kapálgatták!Hát remélem bevállik majd!Lessz rá lehetőségem kipróbálni mert idén is kukorica lessz vetve!
Ez jó,használható eszköz.Nem kell hinni az ellenzőknek.Kukorica sorközművelésére sokkal jobb mint a rotáció.Legyen megélezve és be kell állítani a talajfelszín alá pár cm-re.Ha valaki megvárja,hogy a gyom elérje a fél métert akkor persze hogy nem jó.Mikor a kukorica már szépen sorol meg lehet vele csinálni a sorközt.Azért jobb mint a rotáció mert nem tekeri fel a dudvát,gyorsan lehet vele haladni.Akkor van esetleg gond ha túlságosan megerősödik benne a gyom,de akkor rotációval még annyira sem lehet haladni.No meg akkor kell használni ha lehetőség van rá mikor a talaj nincs kiszáradva betonkeménységűre.
Nekünk 700négyszögeles földünk van és tavaly is én robiztam a kukorica sort,de nem csinált jó munkát a kapa benne és ezért gondoltam erre a megoldásra!Aki szokott fuvarozgatni kis trakival mennyi volt a max súly amit vitt vele??Nekem eddig 600Kg volt a maximum!
Vagy 10 éve szórakoztam ilyen összeállításokkal, de mire felraktam, kivittem a kertbe, a sorok végén mindent letiportam vele stb. nem volt jó ötlet. Kisebb kertekben egyszerűbb a kézi kapálás. A kisebb kukoricásban mire kipróbáltam volna, akkora gaz volt, hogy lóval ekéztettem meg. Tehát: ha a mechanikáját eltaláltad, ott ajánlott, ahol van tér,a nagyobb gazban már elvérzik, összetolja a gazt, kínlódás. De majd rájöszz, hogyan érdemes vele foglalkozni.
Valószínűleg igazad van nemnagyon fogom én ezt használni dehát 800Ft nem volt pénz érte mikor tizen ezer Ft-okba kerül az újj!Egyébként van 10Kg súly az elején,mert anno volt ekém is hozzá!Lett volna még ott a méhtelepen 2gyári robi vas kerék is de azt nem hoztam el!
Szvsz ha nem súlyozod a rotációs kapát, akkor csak szórakozol vele. Az sem mindegy, hogy milyen kereket teszel rá, azaz milyen sebességgel húzatod, milyen a kuplungszerkezet, milyen a talaj szerkezete, mennyi gaz lesz rajta amikor használod stb. Te fogsz vele kísérletezgetni, valószínűleg nem sűrűn használod. Ne legyen igazam.