Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Hát azt bajos lenne. Így utólag már nem jön össze. Arra emlékszem, hogy valami Realtek az volt a listában. Faszság volt ráküldeni valóban.
Most, hogy írtad, megnéztem. A mellékelt képen még legfelül volt egy ATI HDMI device is, mivel írtad, frissítettem a tulajdonságok panelon, erre most már eltűnt az is.
Köszi a segítséget, de feladtam. Holnap nézek egy soundblaster-t vagy valami más gagyit a bontóban, és majd PCI-ről csak szól valamit. W7 alatt anno szintén ráment egy napom, nem kell nekem ez a faxnis sorround vagy mi a franc két mezei PC-hangszóróhoz.
Nem Hifi-zenére kell nekem ami kell, hanem hogy szóljon az SDR-rádió, meg néha a tudjak szerkeszteni hangot.
Szép napot, estét mindenkinek! (szebbet mint az enyém).
2 oprendszer, X7 és XP. Hang az XP-ről eltűnt. EszközkezelŐ OK-t ír. Látszólag minden OK. csak épp a hang nincs. Rendszervisszaállítás megvolt. Driverek letörlése, újra-rakása is.
Előzménye: letöltöttem egy példányát az Advanced System Care -. nak.
Első olvasatban Putyinhoz akart küldeni, mert telerakta a böngészőmet szovjet betűkkel
Aztán a Driver Booster része azt mondta, hogy nem jók a driverek, majd ő frissíti. Azóta súlyos a csönd, ami már kezd zavarni... Wint7-en van hang, XP-n akármit teszek, semmi... Ötlete valakinek?
(legutolsó görcsölés: WDM R267 letöltése, kibontása stb. Akkor is néma a kuss.
Új masinát biztosan nem veszek ezért, ezeket a múzeális értékű tableteket (2003-2005 évjáratú) azért használom, mert egyesítik az érintőképernyőt (a lapos kivitelt, ami terepen/hajón/repülőn nagyon jól jön) és a hagyományos WinXP-t, sőt ha akarom, DOS-t. Csak a használhatóságát szeretném kibővíteni a mai lehetőségekkel, pl. a wifivel.
Mármint a wifi vevőhez adott programra gondolsz? Az érdekes lesz, mert a PCMCI-shoz én nem is emlékszem, volt-e szoftver. Vagy volt, csak már nem emlékszem rá?
Win7 esetén az otthoni verziót "Home Premium"-nak hívják. (A Home Basic és Starter túl buta verziók, kerüld őket)
Két gépre két példányt kell venni.
A licensz-matrica érvényes mind a 32 mind a 64bitesre, sőt teljesen mindegy a nyelv is, de a telepítőlemez csak 1db nyelvet tartalmaz, de kölcsönkért lemezről legálisan aktiválhatod a saját matricád kódját akár magyart akár az angolt telepíted fel.
Igen 64bites mindkettő gépem.A Windows Home akkor az amit tudok telepíteni mindkettőre?Ebből csak egy fajta van,mertz anno mikor keresgéltem a neten több szinű dobozosak voltak.
Sziasztok.Egy egyszerű kérdésem lenne ahhoz aki ért hozzá.Melyik Windows 7-t kell megvenni akkor ha van egy laptopom és egy asztali gépem?Én úgy hallottam egy gépre egy Windowst lehet telepíteni csak.
A telefont(lenovo A850) szeretném vezeték nélküli kapcsolattal összehozni a számítógéppel, úgy mintha Bluetooth kapcsolattal lenne, csak gondolom wifivel gyorsabb lenne az adatátvitel, és sokkal szélesebb körű lenne a felhasználás is. (gondolom mást is lehetne vele csinálni pl: láttam olyan appot, ami úgy működik mint egy vezeték nélküli egér)
Mivel nem vagyok egy vérprofi, csak a saját nyelvemen írnám le, hogy mit és hogy csináltam.
Az eszközök hozzáadásában felismertettem a telefonomat. (láthatóvá tettem, majd felismerte a számítógép)
Majd az „eszköz párosító kódjának a megadása” következett, amit én mint PIN kódot írtam az előző hozzászólásomba
„ezzel ellenőrizhető, hogy a megfelelő eszközhöz csatlakozik-e, és a készüléken van feltüntetve”
Majd a következő ablakba:
„hálózat kijelölése az eszközhöz”
kijelöltem a hálózatot
Tovább gomb:
Wifi beállítások konfigurálása az eszközhöz, és dolgozik a gép, mármint „homokóra”, és ezzel a hibával áll meg:
Az eszköz hozzáadása túl sokáig tartott. A teljesítményvesztés érdekében az eszközök, csak rövid ideig maradnak felderítési módban.
Wifivel értelmesen csak almát lehet hozzákapcsolni, kicsit fejtsd ki, hogy milyen telefon, mit is csináltál és azt a PIN kódot a PC-n adtad meg a telefon szinkornizálós szoftverében, vagy merre? Alapesetben wifivel a routerre csatlakoztatjuk, akkor netet lát, működik. Aztán lehet tovább menni, bár érdekes lesz, mert wifis szinkronizálást még én sem használtam sosem.
Ne is tedd, mert túlterhelné az amúgyis megkopott intellektusomat.
Amúgy amikor kicseréltem a számítógépnevet IP-címre, azonnal, gond nélkül feltelepült. Nincs ezzel baj, csak akkor mi az ördögért nem ezt a megoldást adja a MS a problémára?
Igyekszem nem sokat háborgatni a grémiumot, de itt a következő megoldatlan kérdés: XP-s gépre telepített megosztott nyomtatót szeretnék a Win7-es gépre kapcsolni. Idáig jutottam:
Odáig értem, hogy ez a (valamiféle) biztonsági szabályok esetleges megsértése. Ellenőriztem és tudomásul vettem. De mégse tudok tovább lépni. Mi lehet a gond?
Ez a Win7-re való átállás nekem nem megy zökkenőmentesen. Van egy ősöreg szótáram, ami már nem hajlandó a 64 bites W7-en futni. Megoldásképp feltettem egy Windows XP Mode / Virtual PC kettőst, amivel ez jól működik. Mivel ilyen virtuálisgép-használatban nincs tapasztalatom, kis segítséget kérnék:
1) a virtuális gépre kell külön vírusirtó, tűzfal stb. holmikat telepíteni?
2) amennyiben igen, van-e arra megoldás, hogy a virtuális gép internet-kapcsolatát letiltsam úgy, hogy a W7-es "alapgép" internet-kapcsolata megmaradjon?
Nincs valakinek elfekvőben agy PCMCI soros/parallel kártyája? Van két tablet PC-m (a 2003-1005ös évekből, merthogy már akkor is volt ilyen.) Az egyikben vannak ilyen "ócskaságok", a másikban van tökösebb proci, winyó, de nem tudok régi GPS-t és printert használni. Egyesíteni kellene a képességeket.
Az eBay-en még lehet kapni, de horror (200x-es) áron, annyit nem érnek a tabletek :-(
Más: ha egy PC-ben van WiFi, de a WPA protokolt nem tudja. Ez a hardverben gyökerezik, vagy a firmverben. Ha USB-s vagy PCMCIA WiFi adaptert teszek bele, akkor fogja tudni a WPA-t is?
"Ezt, mármint hogy nincs alapban hangszóró/fejhallgató a gépre dugva, elfelejtetted leírni."
Jogos, de ugye itt jön az, hogy ki gondolta volna.
"Ez a hátránya a "távdiagnózisnak"."
Igen. Ez így nem lett volna könnyű de aki rájött, annak is kikerekedett a szeme.
"A válaszoló nem is gondolhat olyanra, hogy hang nélkül videóznál... "
Hát igen ez is igaz. Ez egy friss telepítés volt és csak figyeltem, hogy mi működik, mi nem. Az esetek túlnyomó részében a konfigurációk csatlakoztatott hangeszközzel üzemelnek, (főleg laptopok, tabletek, stb) még ha ki is van kapcsolva a hangszóró. azonban sokszor egy tutorial megtekintése nem igényli. Ezek után valószínűnek tartom, hogy ezzel sokan épp azért nem találkoztak, mert minden össze van dugva.
"Abszolút hangchip/meghajtóprogramfüggő hogy mi mit vizsgál, és mit nem."
Tanulságos volt ez többünknek. Biztos, hogy élőben kiszúrtad volna.
Mondok egy másik "összedugom, nem dugom" problémát:
Norton Ghost 14, vagy 15, eretedi lemez. Boot a lemezről, rendszer mentés kísérlet. Amikor betölt a grafikus képernyő
, ahol tovább kell lépni rákattintással és levezényelni a mentést, nincs egérmutató. Boltba el, ott van egérmutató. Egér csere ps2-ről USB-re, gép összerak, Ghostról bootolás, nincs egérmutató. Monitor csere, billentyűzet csere (csak tesztelésre), nincs egér.
A megoldás az lett, hogy az össze alaplapra csatlakoztatott eszközt a billentyűzeten és az egéren kívül ki kellett húzni, még a floppy helyére beépített kártyaoldalsót is belül a gépházban.