Keresés

Részletes keresés

NeomatiK Creative Commons License 2009.05.20 0 0 429
Szerencsére találtam a fonatban egy címkét, rá volt írva, hogy 25m-es a tekercs.
Előzmény: Pannonfogat (424)
Pannonfogat Creative Commons License 2009.05.19 0 0 428

A kékdongó meglehetősen agresszív jószág. Elsősorban nyárfaféléket és fenyőféléket károsít. Szereti a valamelyest nedves faanyagot, ugyanis a fa cellulóztartalma "érdeki" leginkább az aranyost. Érdemes előre gondolni a dögre, de ehhez ismerni kell, hogy létezik. Önök már csak a megszűntetésén fáradozhatnak.

Javasolnám, hogy a Remmers cég által forgalmazott Multi GS anyagot vesse be. Ez egy megszüntető faanyagvédő szer, melynek gombaölő, megelőző hatása is van. Felvihető permetezve, locsolva, ecsetelve egyránt. A gombaölő hatása is fonzos, hiszen a rovarkártételt követően korhadás is felléphet. Az anyag 5-10 és 30 literes kiszerelésben kapható. Weboldaluk: http://hu.remmers.com/13.0.html

Remélem sikerül a problémát orvosolni.

zordonC3 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 427
amiket kipróbáltunk:

kismillió irtószer
ragasztóval beragasztani a lyukakat (kirágták újra)
gázolaj a lyukakba

teljesen hatástalan
Előzmény: zordonC3 (426)
zordonC3 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 426
szia

a telkünkön nagyapám (fafaragó) által készített székelykaput, amit Erdélyből hozattunk át, egy jókora fekete/feketéskék dongószerű izé szétfúrta (értsd: 1 centi átmérőjű lyukak, púderszerű forgács a kapu alatt, a dongó(k) ki-be járnak a lyukon, a dongó kb 4-5 centis!), kb egy év alatt a kapu teljesen elpusztult, anyagában ment tönkre.

Van erre megoldás, mikor ugyanilyen dongót láttam a fa verandán manőverezni? A veranda már pácolva stb van, szétzabálja.

Tudom hogy félig off, de hátha ismerős...

KöszI!

Előzmény: Pannonfogat (424)
hmli Creative Commons License 2009.05.17 0 0 425
Kérlek írd meg a tapasztalataid, érdekel, hogy mire jutottál.
Előzmény: lloth (394)
Pannonfogat Creative Commons License 2009.05.13 0 0 424

Sajnos nem lehet tudni, hogy az a három tekercs milyen hosszú. Fonatkészítő sok van és ők döntik el, hogy milyen hosszú tekercsben hozzák forgalomba. Van aki 20 méteres, van aki 25 méteres kiszerelésben készíti. Sőt vannak, akik mindkét méretet készítik és egy kis táblácskával jelzik, milyen hosszú. Az esetek nagy többségében 25 méteresek. Sajnos a súlyából sem lehet kiindulni, mert az árversenyben a drót vastagságával trükköztek a gyártók. Azt hiszem, le kell tekerni, ami elég nyűgös. Viszont elég egyet letekerni, annak súlya már támpont a másik kettőhöz.

Kerítéssel kapcsolatban szívesen válaszolok kérdésekre, elsősorban fakerítések és székelykapuk dolgában.

NeomatiK Creative Commons License 2009.05.12 0 0 423

Sziasztok!

A "hagyományos" 1,5m magas kerítésfonatból 25m-es tekercsek vannak vagy van rövidebb is? Van 3 régi tekercsem, kb 15 évesek, jó lenne tudnom, hogy milyen hosszú, anélkül hogy letekerném.

5w Creative Commons License 2009.04.23 0 0 422

nekünk is a szomszéd zavart!De nem a hangok hanem hogy nagyon közel laknak és nekünk is nekik is hátul van a terasz!igy átlátott/tunk miis.

Szóval mi 15m hosszan  építettünk falat ami 4m magas!Tudom neked hosszabb részvan nekünk 70m kb lefelé az udvar de csakazt a részt csináltuk fallal ahol nagyon átlátni meg ott halatszik át a hang. Ezt csak azért irom mert mi bementünk megkérdezni hogy lehet e ilyen magas keritést épiteni!aztmondták lehet de a szomszéddal megkell egyezni ezen .Szerintem is kérdezd meg hogy nálatok lehet e és milyen magasat lehet épiteni. Nálunk nemigen halatszik annyira  ahang át. csak hátul . ha hátramegyek.

Előzmény: coredump2 (363)
5w Creative Commons License 2009.04.22 0 0 421

köszi!

hát a férjem ugyakarja hogy 2 szálvan alulra és fölülre is víszszintesen vas megy végig. kibirja igy a bitumenes hullámlemez ezt?

Előzmény: cordon (408)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.22 0 0 420
Lehet, hogy kovácsolt PVC.
Előzmény: cordon (419)
cordon Creative Commons License 2009.04.22 0 0 419
Milyen kovácsoltvas kapu az,aminek 50 kg-os egy szárnya ?
Előzmény: zordonC3 (414)
cordon Creative Commons License 2009.04.22 0 0 418
Így igaz ! Jól mondja !
Előzmény: Gyurco78 (417)
Gyurco78 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 417
Úszókapu...a legpraktikusabb, ha van hely mellette.
cordon Creative Commons License 2009.04.21 0 0 416
A veszély nem ott van,hogy kidől,hanem ott,hogy törik.
Én mindenesetre a tolókapura szavazok :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.21 0 0 415

Köszi az infot!

Előzmény: cordon (407)
zordonC3 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 414
kidőlni nem fog, ugyanis a másik oldalon 70 centi magas falba van belekötve az alap (téglaszerűen egymásra rakva a zsalukövek a föld alatt és majdnem fél m3 beton bele...)

A föld felett is egy kiálló sornyi zsalukő van mellette, közéjük is beton... Nem tudom.

elvileg az erők ugye a kapu belseje felé húznák a két oszlopot (azaz befelé dőlne). Mivel van ráhagyás, mi van ha a belső oldalon (kapuszárny felé) pici de vasalt zsalukővel csinálok egy bővítést töménytelen vassal sok betonnal, mondjuk egy 50x10-es oszlopot pl. 10-es zsalukőből... Akkora helyet hagytam hogy a kocsi két oldalán fél méter van...

De komolyan hihetetlen hogy 800kg-os oszlop nem bír egy 40-50 kilós kapuszárnyat?

Ha meg nincs eredmény lesz elektromos tolókapu :P
Előzmény: cordon (413)
cordon Creative Commons License 2009.04.21 0 0 413
A merevítésnek semmi értelme,ha nincs belekötve az alapba !
Előzmény: zordonC3 (412)
zordonC3 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 412
Hát de :) Az az igazság hogy amiért nem bontottam vissza akkor:

mivel földnedves sikeredett néha, de fokozatosan tettem bele a zsalukőbe és raktam rá az újabbat, kézi döngölővel (hiszen csak 25cm vastagot kellett tömöríteni) jó alaposan ledöngöltem.

A másik hogy H keresztmetszetű felülről nézve az oszlop (hiszen zsalukő nem oszlopkő), a H két függőleges szára ugye 50 cm "magas", a H két függőleges szára közötti "vízszintes" távolság 30 cm (hiszen zsalukő) ugye felülről nézve.

Azaz egy téglatest formájú oszlop amit amúgy is burkolni kell mert ronda.

Oldalról nézve négy függőleges "bordát" látok az oszlop sarkain a H alakok összeillesztéséből adódóan (a H vízszintes vonalkája nem vonal hanem ugye maga az oszlop alakja). Ezen a bordák 3 centisek. Amire én gondoltam, hogy a nem látható oldalon külső rácsmerevítést csinálni rá (akár átfúrva az oszlopot és a másik oldalon is megcsinálva), aztán ráburkolni kővel.

nem tudom hány kiló, majdnem 800 kg (!) egy ilyen oszlop, visszabontani nem lehet csak robbantani...
Előzmény: cordon (411)
cordon Creative Commons License 2009.04.21 0 0 411
A lala jól mondja !
Sajnos erre az oszlopra nem lehet kaput tenni.Pláne nem kovácsoltat.
Nem is értem,hogy Te Zordon Cimbi,aki egyébként egy nagyon precíz ember vagy,hogy felejthetted ki a vasalást.
A beton egy nagyon rideg anyag, könnyen törik.Ha rápakolsz több mázsát,meg se kottyan neki,de ha oldal irányba megterheled,mindenféle vasalás nélkül akkor vége.
A vasalás az ami képessé teszi a betont a húzó-nyíró terhelés elviselésére.
Ha erre az oszlopra tennél kaput a beton pillér egyszerűen eltörne.
A c-12 beton még jó is volna,de...Földnedves anyagból nem csinálunk öntött oszlopot,
mert nem tudod kellően tömöríteni.
De,hogy jó hírt is mondjak(bár nem fogsz neki örülni) a hiba orvosolható.
1. Oszlopot visszabontod alapig.
2. Az alapba az oszlop helyén befúrsz 4 db lyukat 14 mm-es fúróval kb. 10 centi mélyre,úgy hogy a lyukak a rá kerülő beton lábazati elem belső szélétől kb 3cm-re kerüljenek.
3. A lyukakba 12 mm-es betonvasat dühbel ragasztóval(kb.3000 Ft) beragasztod.
4. A beragasztott 4 szál betonvasat 6 mm-es betonacélból,általad meghajlított
kengyelekkel fogod össze.
5. Mehet vissza a lábazati elem, közzé töltve a híg c-12.es betonnal.

Remélem Zordon Cimbi nem keseredtél el nagyon.
Előzmény: zordonC3 (409)
_lala_ Creative Commons License 2009.04.21 0 0 410
Egy 1.7m szeles vaskapu szerintem also hangon 40-50kg feletti alkotas. Ez 1m koruli erokarnal mar igen komoly nyomatekkal probalja majd a forgastengelyenel az oszlopot kidonteni/eltorni. A vasalas nelkuli beton pedig igen csekely huzoszilardsaggal rendelkezik, tehat alapbol az also forgaspont kozeleben fogja probalni eltorni az oszlopodat, valoszinuleg nem sikertelenul.

Valamilyen modon tehermentesiteni kene a oszlopot, hogy ne essen baja. A cel, hogy a kapuszarny ne donteni probalja, hanem csak fuggolegesen nyomni lefele (vagy meg azt se). Az egyik megoldas egy, az oszloptol fuggetlen vascso, amit persze ugyanugy stabilizalni kell (vagy bebetonozni a foldbe eleg melyen, vagy mas stabil ponthoz rogziteni - ez nyilvan nem lehet az oszlop!), a masik megoldas valami alatamasztas (pl. egy kis kerek a szarny masik vegehez, ami a foldon, vagy meginkabb valami neki epitett kis palyan tud gurulni).

Vagy lemondasz a nehez kapurol, es beered valami 10-20kg-s fa alkotassal.
Előzmény: zordonC3 (409)
zordonC3 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 409
pont ez a bajom, a lakatos ürge azt kérdezte mekkora súlyú legyen a kapu :P

Beton? standard C12, innen vettem a receptet (remélem nem reklám) http://www.tivadarkft.hu/recept_beton.htm. FN volt többnyire, helyenként KK. Az alkotóelemek: lapátot előtte mérlegen lemértem, a cementet nagyon kínosan, mércés vödörből adagoltam, a vizet is majdnem decire.
Előzmény: cordon (408)
cordon Creative Commons License 2009.04.20 0 0 408
Jó lenne tudni mennyi a kapu súlya és,hogy milyen betonból csináltad az oszlopot.
A probléma nem a talaj alatt van,hanem fölötte.
Előzmény: zordonC3 (405)
cordon Creative Commons License 2009.04.20 0 0 407
Pl. www.semmelrock.hu "szimbólum", vagy nézd meg :
www.keritesek.uw.hu/modern-teglafalak.htm
Előzmény: Törölt nick (404)
zordonC3 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 406
bocsi félreérthető voltam. Talajszinten 1m mélyen egy kb 70x70 centis üreg volt amit teleraktam zsalukővel, és kívülről belülről is kiöntöttem. 30 napos kötés után rápakoltam 1.7m zsalukövet talajszint felett. (1.5m magas a kerítés ugye + 10 centi kiálló zsalukő)
Előzmény: zordonC3 (405)
zordonC3 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 405
Szió lenne egy keresztkérdésem. A nagykapu (3.5m) két oldalán kb 1.7m magas (lefelé 1m mély talajszinttől) 30x50x25 (25 cm magas elemek) zsalukőből tettem az oszlopot, felülről öntve bele a betont (ahogy telt, folyamatosan tettem rá a zsalukövet, így nem esett sokat a beton). Jó nagy oszlopok lettek, de mivel nincs vasalás bennük, mekkora kaput lehet ezekre rátenni (burkolás majd álmokban) súlyra? A kovácsoltvas kaput elbírja ez az izé? Mert igaz hogy szedett vedett kerítés, de a kapu ingyen lenne adósság fejében...
Előzmény: cordon (403)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.20 0 0 404
Tudja-e valaki, hogy mi a neve annak a kerítéselemnek, amelyik úgy néz ki mint egy zsalukő, viszont a külső felülete esztétikus mintázatú, így nem kell utúlag burkolni?
cordon Creative Commons License 2009.04.20 0 0 403
Ha rendesen, vasalva vannak a pillérek,akkor elég.Ha nem,akkor tedd be a zártszelvényt.
r0li Creative Commons License 2009.04.19 0 0 402

Sziasztok!

Bontott téglápol építem a kerítés vázát. A pillérek 2,5 m távolságra vannak egymástól, közéjük gyalult deszkákat teszek vízszintesen, elég hogy a deszkákat csak a pilléreknél rögzítem vagy fél távnál is kellene egy függőleges zártszelvény?

üdv r

coredump2 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 401
Tenyleg !

Ezer koszonet !
Előzmény: cordon (400)
cordon Creative Commons License 2009.04.16 0 0 400
www.fabeton.hu oldalon megtalálod a gyár és a viszonteladóik elérhetőségét.
Előzmény: coredump2 (399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!