Tudja valaki esetleg hogy mi a menete az olasz hasznalt motor vasarlasnak?
Szeretnek egy 500-as motort behozni, de kicsit kuszak az infok a neten.
az tudom h a PRA office-hoz kell bemenni, de ha labon akarom behozni akkor le kell adnom az olasz rendszamot ott es kapok egy ideiglenest vagy valahol azt olvastam hogy papir rendszamot adnak es azzal 5 napom van ra h kivigyem az orszagbol.
most nem tudom hogy melyik az igaz vagy lehet hogy egyik sem?! Es ha odamegyek azonnal elhozhatom vagy varni kell napokat az ugyintezessel?
Csak akkor, ha honosítom ill elindítom az eljárást?... vagy besétálok és leadom?
Vagy mondjuk otthon eladom akkor is letudom adni a németrendszámot?... bocs a hülye kérdésekért, de keresem a jó megoldást, ha tudnék bemennék ok. irodába, de nem vagyok még jelenleg magyarba viszont húzni sem akarom, ha haza értem...
És az NKH szerint is az lett, zöld matricás :) tehát ha valakit esetleg érintene ilyesmi, egy benzines BMW E46 (N42 motor), 2001-es gyártású, itthon is megkap(hat)ja az Euro 4-et.
Sziasztok Rég jártam itt, lehet nem ide illő de sokan jártok ki nyugatra és lehet valamelyikőtök foglalkozik gumival esetleg jár olyan helyen ahol jó árba meg tudja vnni és tovább adni. 205 40 R17 esre lenne szükségem nyári 5 mm er felettire 4 db ra.
Érdeklődni szeretnék forgalomba helyezéssel kapcsolatban. Vettünk egy svájci autót alkatrésznek, de nagyon jó állapotban van, szeretnénk kicsit felújítani és forgalomba helyezni. Szeretném megkérdezni, hogy ennek mi a menete, illetve lehet valami akadálya a forgalomba helyezésnek?
Ha engedélyt kapsz, akkor engem is érdekelne. Bár én halottam már valamit, de még nem erősítette meg senki. Bár az az európai gyártású autókra vonatkozik.
Most huzok aludni, ha vàmmal kapcsolatos kérdésed van, irj nyugodtan, abszolut pontos vàlaszt adok. A mikéntje nem publikus, ha érdekel mélben elmondom. ;)
Az egészet szeretném olyan cégre bízni, akik több száz ilyet csináltak már. Van is telefonszámom, csak még nem volt időm hívni őket. Remélem holnap lesz. Csak azért kérdeztem mert kíváncsi és türelmetlen vagyok és, hátha itt valaki nagyon tudja :-)
Ja, és lehet, jobban jàrsz, ha nem te személyesen vàmoltatsz, hanem kivàlasztasz egy szimpatikus speditorcéget, ami néhàny szàzalékért elintézi neked az egészet.
A problémám az, hogy én nem tudom előre mennyi fizetni valóval számoljak, mert nekem ez az első. Az adásvételi a tényleges összegről fog szólni, de szerintem többet ér, az eladó szerint meg ezek a töröttek ott nem érnek semmit.
Az Eurotax csak egészséges autokrol szol, ha torott, akkor egyedi elbiràlàs alà esik.
Azért azt làsd, hogy a kikotoi vàmugyintézok làtnak elég a tiédhez hasonlo jàrmuvet, tudni fogjàk, hogy mi a korrekt és mi nem. Hidd el, van benne gyakorlatuk. ;)