Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.10.25 0 0 194
Ez a váltott nap nagy hülyeség, a prüdéria szép megnyilvánulása. Ennél SZVSZ még a váltott ruhás-ruhátlan napok rendszere is jobb lenne. Vagy ha odamegy egy házaspár, akkor két egymás utáni napon menjenek be a szaunába?
Előzmény: Káposzta (192)
RodrigeZZ Creative Commons License 2004.10.25 0 0 193
Én szerintem minden olyan dolog része a szaunázásnak, ami jólesik, és másokat nem zavar. Így belefér a beszélgetés is. (én spec kedvelem) Az a szauna ahol több, mint 20 ember van már szerintem semmilyen körülmények között nem szolgálja az ellazulást, mert tömegiszonyom lesz.

Azt, hogy Finnországman nem nagyon lennének közös szaunák bocsi, de nem hiszem. Pont náluk nem lenne?! Miért. Magyarország ( és Olasz) kivételével mindenütt közös szauna van. Ausztriában amerre jártam egyetlen egy érdekesen viselkedő bácsikával sem találkoztam. Hacsak nem számítom azt a kb 80-90 éves bácsikát, aki előbb benn volt a szaunában mint én, később jött ki, majd rögtön bement a gőzbe kb 15 percre, majd vissza a szaunába. Az egyes váltások között pedig perceket töltött a qrva hideg merülő medencében. frankón azt hittem, hordágyon megy haza.
A női nem aránya (érdekes módon) meghaladta az 50%-ot. (Bad Gastein, Bad Hofgastein és környéke)
R
Előzmény: Káposzta (192)
Káposzta Creative Commons License 2004.10.25 0 0 192

SZVSZ a beszelgetes nem resze a szaunazasnak. Nemetorszagban sok helyen voltam mar szaunaban, de mindenhol lecseszik a beszelgetoket. Nehez is ugy ellazulni, hogy mondjuk 20-an beszelgetnek egyszerre, akarmilyen halkan is.

Ha valakin furdoruha van vagy nincs vegig alatta, a talpa alatt is törülközö akkor a szemelyzet birja jobb belatasra.

A közös ff-nöi szaunat en nem tartom egyertelmuen jo intezmenynek, a legtobb tele van eleg erdekesen viselkedo jellemzoen 40-60 eves bacsikkal. A nöi nem aranya meg altalaban nem üti meg a 20 szazalekot. Finnorszagban nem nagyon van közös szauna, szvsz jobb is. A közös szaunakban is sok helyen van 1-2 nap egy heten amikor csak a nök mehetnek, a csak ferfi nap ritkabb.

Előzmény: RodrigeZZ (184)
RodrigeZZ Creative Commons License 2004.10.25 0 0 191
Elfelejtettem megkérdezni:
Szlovákiában merre-hol?

R
Előzmény: kisnul3 (189)
RodrigeZZ Creative Commons License 2004.10.25 0 0 190
Kehidakustány "időkorlátos". Kora délutánig (a pontos időt nem tudom) fürdőruhás, utána zárásig csak meztelen.
Sárváron délelőtt és délután 1-1 óra fürdőruház, a többi nem.

Bükfürdő asszem csak gatyában.

R.
Előzmény: kisnul3 (189)
kisnul3 Creative Commons License 2004.10.24 0 0 189

Sziasztok,

most jöttünk haza Szlovákiából, ahol egy termál/élményfürdőben kipróbáltuk a szauna-parkot is. Bevallom őszintén, most először ilyen helyen: vagyis, ahol kötelező levetni a fürdőruhát. Kezdetben fura volt, de később már nem figyeltem rá. A következő alkalommal már azt hiszem, nem fog zavarni.

Kérdésem: nem tudom, itthon is vannak -e ilyen típusú helyek, ahol nemcsak hagyományos szauna van. Nem értek hozzá, hogy a "nem-szauna" gőzfürdő volt -e, de az egyikbe pl. gőzt fújtak be valami illatos sóra (eukaliptusz talán), a másik helységben pedig egy pici medencében mentolos víz "bugyorgott" és gőzölt. Mindkettőt nagyon élvesztük - a hagyományos szaunában sajnos csak nagyon rövid ideig bírtuk, de emezek igazán klasszak voltak.

Szóval, aki itthon is tud ilyet (Győr, Bal, Bükfürdő, Kehidakustyán???), lszi írjon.

navke Creative Commons License 2004.10.05 0 0 188
Én nem bírnám megállni, hogy he kérdezzem meg miért megy be fürdőruhában? Ti hogy álljátok meg szó nélkül? Ilyenkor még arra is hivatkozni lehet, hogy ki van írva mi  a módi. Mint amikor te bemész egy textilesbe és kidobnak mert nem szabad...
Előzmény: kis.kukac (187)
kis.kukac Creative Commons License 2004.10.05 0 0 187

Segítek kiterjeszteni a listádat.

 

Keszthely HOTEL HELIKON:

Ott ki is van írva, hogy fürdőruha nélküli szauna.

Ennek ellenére a legtöbben főleg a magyar üdülő vendégek fürdőruhába törülköző v lepedő nélkül veszik igénybe. Pedig a bejáratnal nagyon értelmesen le van írva, hogy miért hagyjuk a fürdőruhát a szaunán kívűl.

Itt még hidegvizes merülő fürdő is van.

 

CLUB TIHANY Tihany

Két szaunájuk van az egyik a fürdőruhásoknak, a másik a mezteleneknek.

Mit gondoltok, hogy volt a nagyobb tömeg? A fürdőruhásban egymás hegyén hátán,

míg mi a másikban kényelmesen ketten szaunáztunk elfeküdve kellemesen ellazulva.

 

Nem értem, hogy miért ragaszkodnak ahhoz a kis ruha darabhoz.

 

Volt már olyan tapasztalatom is, hogy az egyik hölgynek a hátára olvadt a melltartójának a pántja,

Ezért kell a nőknek minden évben új fürdő ruha!

 

 

Előzmény: RodrigeZZ (184)
navke Creative Commons License 2004.10.04 0 0 186

Hozd csak el a listát, kivel nem beszéltél? :-) Aztán ne bánkódj, itt az ősz és okt. 16-án találkozunk úgyis. Lesz naturista szauna a szokott helyünkön.

Be se engedünk, ha gatyát húzol :-)

 

 

Előzmény: RodrigeZZ (184)
Devil Inside Creative Commons License 2004.09.30 0 0 185
A német-osztrák kultúrterületen (az olaszországi Dél-Tirol is ide tartozik), teljesen természetes a közös meztelenszaunázás, Göstlingben (hochkari síterület) még az öltöző is koedukált volt.

A magyarországi hozzáállás elég röhejes és nem merném wellnessnek hívni a helyet, ahol befüllednek a szaunában a golyóim.
RodrigeZZ Creative Commons License 2004.09.30 0 0 184
Üdv!
A public intézmények nagyon kis részében van külön ffi-női szauna (én pl csak 1-et tudok, ott is mindenkin gatya volt rajtam kívül). A dolognak szvsz nincs is értelme, mert a szaunázás "csaoportos foglalkozás" beszélgetve, stb.
A váltást meg marha nehezen tudom elképzelni, mertugye ha együtt megy a család, akkor ez az elfoglaltság 3-4óra minimálisan, ami időszak felét a pár valamelyik tagja végigunatkozza. (meg a másikat is)

A szauna-kultúra a vliág többi országában arról szól, hogy nincs senkin fürdőruha. kollégák, ismerősök, ismeretlenek együtt. Nálunk nem Most telefonáltam végig Magyarország jónéhány gyógy- és welness szállodáját. Kettőt!!!!!!!!!! találtam, ahol nem kell fürdőruha (Sárvár és Kehidakustány), volt 1-2 vegyes, "ki hogy akar", de a legtöbb kötelezően fürdőruhás.
Ez rendkívülborzasztóan szomorú. (bizom abban, hogy pont azokat nem hívtam, aminél nem kell fürdőruha)
R.
Előzmény: teljesenmindegy75 (183)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 183

van ez ugy, hogy par prud nember kiprobalja a szaunat :-)

furcsa azert, amit irtal. amennyire eddig lattam es hallottam, a public intezmenyekben kulön van ferfi es nöi szauna. ahol meg nincs, ott valtas van.

 

amikor a kollegakkal karacsonykor, vagy vmi nagyobb esemeny alkalmaval kiberelunk vmilyen egyetemi szaunat, akkor ugy szokott lenni, hogy a fiuk es a lanyok egymas utan hasznaljak cuccost. volt mar ra pelda, hogy beult hozzank egy-ket lany, de akkor azert megkerdezik, hogy gond-e. termeszetesen nem szokott az lenni :-)))

 

jok ezek a bulik. este 6 körul kezdunk, kaja, pia, beszelgetes ... a szauna mellett van hatalmas tusolo, öltözö, konyha, meg nehol kandallo. altalaban begurul 8-10 sör, par kupica kossu vagy ami epp akad, meg lecsuszik 3-4 sult virsli. ejfelre mar mindenki be van nyomva, mint a rajzszög, aztan irany valamelyik zenes-tancos vendeglatoipari egyseg lol 

Előzmény: Devil Inside (182)
Devil Inside Creative Commons License 2004.09.24 0 0 182
"A furdögatyaban törtenö szaunazas meg egyenesen merenylet a herek ellen."

Szerintem is.
Múlt télen két síelős helyen is voltunk nagy össznépi szaunában (Olaszországban és Ausztikában) - vagy hívjuk inkább fürdőnek, tilos volt bárhol fürdőruhát hordani. Olaszországban még azért is ránk szóltak a felügyelők (5-10 percenként mindenhova benyitottak), ha a lába nem volt a törülközőn - ill. ha bevitte a gőzbe: azaz a körbetekergetős módszer is lehetetlen volt, de gyorsan megszokta az ember. Ausztriában a szolidabb ellenőrzés mellett is így csináltam, ugyanis így higiénikus (és kényelmes). Néhány magyar lány egy ilyen beülés után nekiállt ezt megvitatni és puffogott, hogy "Ez biztos EU-szabvány" és "nem akarják mások pöcsét nézegetni". Erre beszóltam, hogy "nem muszáj nézegetni", miután szép meditatív csönd lett. :-))
Előzmény: teljesenmindegy75 (181)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 181

 

Ha mar a szauna "kulturarol" van szo, akkor jobb public helyeken ki van keszitve egy stoc papir-muanyag kompozit lapocska, amit a polgarnak magaval kell vinni az öltözöböl a szaunaba, aholis azt az ulepe ala teszi, majd hasznalat utan kidobja. Ha ez nincs, akkor meg egy tiszta törulközöt illik magunkkal vinni.

 

A furdögatyaban törtenö szaunazas meg egyenesen merenylet a herek ellen. Meg egyetlen finnt sem lattam, hogy ne mezitelenul ment volna a szaunaba ...

 

Es meg valami, amit sokan nem tudnak. Szauna elött es utan is le kell tusolni. Elötte azert, hogy amig nincs verejtekezes, addig is parologjon valami a bör felszineröl ezzel segitendö a megfelelö höhaztartas fenntartasat. Szauna utan meg tisztasagi okokbol es egyszeruen azert, hogy le birjon hulni a test.

Devil Inside Creative Commons License 2004.09.24 0 0 180
A legszórakoztatóbb a Hajós Alfréd Uszodába (másnéven Sport-uszoda a Margit-szigeten), ahol ki van írva, hogy hosszúszárú fürdőgatyában tilos szaunázni. A magyarázat vszeg az, hogy egy hosszúszárú fürdőgatyával brutálisan (undorítóan) össze lehet vizezni az ülést: sokkal jobb lenne ha inkább azt írnák ki, hogy mindenkinek kötelező törülközőt terítenie maga alá, akkor másnak az izzadsága sem maradna ott...
Előzmény: kis.kukac (176)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.08.29 0 0 179

Jo, mert tök könnyen megszaradnak a ruhak meg telen is lol

 

Komolyra forditva, ne a penzt szamold, mert akkor sok mast sem epitenel, vennel, csinaltatanal meg. A sajat szaunaba akkor megy be, amikor eppen ugy gondolod. Nem kell autokaznod, beviheted a hideg sörödet, locsolhatsz mindenfele lötyit a kövekre, jatszhatsz paroddal, bar ez utobbi nem tul nagy feludules 80 fok felett, es meg sorolhatnam. Ha van 3-4 negyzetmeter a lakasodban egy kulsö fal es egy tusolo mellett, akkor azt a finn arakkal szamolva, kevesebb, mint egy ezresert kihozhatod. Egy mezei szaunahoz nem kell semmi flancos dolog. Egy kis lamberia, szigetelöanayag, padlolap, nehany meter 120x20-as profilu faanyag, meg egy 4-5 kW-os kalyha (meg egy franko szaunaajto es kis ablak a kulsö falra).

 

 

Előzmény: kis.kukac (178)
kis.kukac Creative Commons License 2004.08.27 0 0 178

Kedves Navke!

 

Mindig is irigyeltem azokat, akik megtehetik, hogy saját szaunájuk legyen otthon.

Már többször gondoltam rá, hogy építeni kellene egyet, de a befektetés és a megtérülés nagyon messze állnak egymástól. Számításaim szerint, ha minden héten egyszer szaunáznék akkor kb.15-20 év alatt térül meg a befektetés.

Így maradnak a nyilvános helyek, az ismert összes rossz tulajdonságával együtt.

 

Egyébként a szauna számomra a kikapcsolódást, a pihenést, a regenálódást jelenti.

Szaunában fürdőruhát sosem hordok, ha olyan a hely akkor is inkább a törölközőt teszem magamra, mint hogy a műszálas gatyó olvadjon rám. Igyekszem a szauna kabinban úgy eltölteni az időt, hogy lehetőleg senkit ne zavarjon a meztelenségem.

 

Visszatérve a baráti társasággal történő szaunázásra: Ez pont olyan, mint pl. közvetlen kollegákkal szaunázni. Pl. el nem tudnám képzelni, hogy a munkahelyen levetkőzzek egy kolleganő előtt. De ugyanazzal a kolleganővel együtt szaunázni persza már minden további nélkül persze ruha nélkül. Mert a szaunázás nekem egy teljesen semleges dolog, nem a szexről szól. 

Gondolom így voltak azok is akikkel együtt voltál és kipróbálták mivel előtte még sosem mutatkoztak meztelenül a barátaik előtt.

Előzmény: navke (177)
navke Creative Commons License 2004.08.27 0 0 177

Egy nagyon kedves naturista ismerősömnél szaunáztam nemrégiban. Meghívott új lakásába néhányunkat vacsorára. Még sosem láttam otthoni szaunát, de ez valami szuper volt. Alig volt 1-2 emberke, aki nem próbálta ki.

Természetesen ruha nélkül, senkinek eszébe nem jutott másként. Pedig voltak köztünk olyanok is, akik egyébként nem voltak még naturista helyen sohasem.

Előzmény: kis.kukac (176)
kis.kukac Creative Commons License 2004.08.27 0 0 176

Igen csend van.

 

Ilyenkor senki nem jár szaunázni?

 

A szaunakultúra sajnos nálunk sehol sincs.

1. Általában az a tapasztalatom, hogy rendszerint fürdőruhában szaunáznak az emberek, még olyan helyeken is, ahol külön van férfi és női szauna.

2. törölközőt vagy arra alkalmas dolgot a legritkább esetben terítenek maguk alá.

 Olyannal is találkoztam már, hogy azt írják ki, hogy "a szolgáltatást csak fürdőruhában lehet igénybe venni" azt viszont már elfelejtik kiírni hogy teríts a segged alá törölközőt!

 

angel_fire Creative Commons License 2004.01.08 0 0 175
Fukszok!!! :-))))

Én csak itt, Magyarországon szaunáztam, de néha elkeserít a "kultúra" amit néha tapasztalok. Volt szerencsém német ismerőst elvinni szaunázni, eléggé égett a pofám.
Szeretek szaunázni, mert amint mondják, nem csak a test, a lélek is megtisztul.
De akkor nem, ha üvöltöznek, vihognak, politizálnak (ez a halálom, ilyenkor ált sarkonfordulok), pénzről és "üzletről" beszélgetnek, na meg csajozásról/pasizásról...
És akkor nem említettem a törölköző nélküli izzadást, a félcentis sminket, kilós fukszokat.

Előzmény: Didina-) (170)
popsicle Creative Commons License 2004.01.08 0 0 174
"harmadik nap azt se vette észre, hogy valaki meztelen."

miert???

Előzmény: szkati (173)
szkati Creative Commons License 2004.01.07 0 0 173
Ja és még valami.Illik a szaunafelöntőt megtapsolni.Amit kihagytam: Természetesen férfiak-nők vegyesen. A férjem is ki akart fordulni az első percben, aztán már a harmadik nap azt se vette észre, hogy valaki meztelen.
szkati Creative Commons License 2004.01.07 0 0 172
Volt szerencsém az évvégét Bad Tatzmannsdorfban tölteni, ahol egy termálfürdő a nagy hecc, rengeteg szaunával. Van benne bioszauna/ 60-70 fok/, nedves szauna, meg még rengeteg más is, összesen vagy 10. A kedvencem a finn szauna volt, ami kb. 20 személyes, 90-100 fokos és minden félórában felöntik. Ezt a műveletet egy önkéntes vállalja a jelenlévők közül. Először kinyitja az ablakot és ajtót, jól kiszellőztet. Amikor mindent becsukott, akkor ráönt/ közben 5féle illatból lehet válogatni egy falban lévő gombot kell megnyomni és a kiválaszott illat a padok alól szivárog/, majd az odakészített törülközővel előbb alul, majd felül k.féle irányba keveri a levegőt. Ezt a felöntést 3x ismétli. A felöntés ideje alatt kigyullad egy piros lámpa, ami kívül-belül jól látszik. Amig a lámpa ég, addig se ki, se be.
A szaunákmál külön lábtisztyítók és medencék, valamint a finn szaunánál egy 4 fokos merülővíz is van.
Kizárólag fürdőruha nélkül lehet szaunázni és fürödni a szaunáknál lévő medencékben, de természetesen csak törülközőre lehet ülni. Ha valakin fürdőruha van, vagy nem visz törülközőt maga alá, azt a többiek figyelmeztetik. Még felügyelő sem kell. A büfésnő időként otthagyja a buféjét, a szaunából kizavar mindenkit és közli, hogy"takarítás". Mindent lefúj fertőtlenítővel és valamilyen tisztítóval és jól kiszellőztet.
Nem vagyok már fiatal, de ilyen jól még soha, seholsem szaunáztam.
navke Creative Commons License 2004.01.07 0 0 171
En is igy gondolom, hogy nem nagy problema, mert azon tiz percen kivuli idoben normal homersekleten vagy. Ha magat az oshimivarsejtet fozned meg a szauna forrosagaban, az eleg nagy baj volna... De azert ezek a sejtek nem melegednek fel kritikus homersekletre. El vannak azok bujtatva rendesen. :-)) A szaunaban a bo"runk forrosodik fel, de megsem fozzuk meg magunkat. Eppen ezert nem is birsz tovabb maradni, mert nem erzed jol magad. A szervezet tiltakozik, s mindent csak addig csinalj amig jol esik.

Egyebkent gyere el a jan. 10-i szombati NaVKE potszilveszterre. Egy budapesti berelt usziban tartjuk. Este 21.30-tol kezdjuk es ott talalkozhatsz sok regi szauanassal, bizonyara szivesen megosztjak a tapasztalatukat veled. Sok kisgyermekes apuka pedig elmeselheti, befolyasolta-e a babaprogramjukat, hogy havonta egy szombat estet a szaunaban toltott.

Előzmény: RodrigeZZ (166)
Didina-) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 170
-)& add,hogy a magyarok ne csak a karácsonyi ünnepek után és szilveszter előtt jkárjanak szaunázni,mert akkor büdős lesz a közösben!

Amugy tud valaki felvilágositást adni arról,hogy a fukszoknak mi a jelentősége szaunázás közben?,-tény és való,hogy a fürdők és szaunák azok a helyek,ahol aztán a puszta testen kivül nem látszik semmi,-habár,aki rendszeresen jár,-tudja mit lehet itt leszürni!

Nos?

popsicle Creative Commons License 2004.01.05 0 0 169
Én spec. minden héten 2szer fél óra szauna 1 fél óra gőz, és estére mindig ugy áll a káré hogy 3 fát is lövök..
popsicle Creative Commons License 2004.01.05 0 0 168
Az elején szó volt arról, hogy prűdek a magyarok, mert nem meztelen szaunáznak. A gondot ott látom, hogy nem egy ember aki meztelen szaunázik állandóan babrálja a pöcölőjét, vagy vakargatja a lábközét ami nem lenne érdekes, de közszaunákban dumapartnerek verődnek össze és ugye magyar szokás jatt a jattba. Izzadt kézfogások aztán folytatódik a herepöccintgetés...
RodrigeZZ Creative Commons License 2004.01.05 0 0 167
:-))
Ha jól selytem Mrs.Navkénál nem nagyon fog újra termelődni:-))
R
Előzmény: Törölt nick (165)
RodrigeZZ Creative Commons License 2004.01.05 0 0 166
A biciklivel kapcsolatban:
Néhány éve több újságcikk is foglalkozott azzal, hogy a biciklizés impotenciát okoz. Több szakértő(?) alátámasztásával. Ezért írtam összevetésként Kínát, mivel ott rengeteg - feltehetően impotens - bringás van;-)

A heréknek valóban alacsonyabb hőmérséklet kell, ezért van külön zacsiban. Ha meleg van, a zacsi "kinyúlik" ezáltal a tested kevésbé melegíti, míg, ha hideg van, fázol, a testhőmérsékleted is alacsonyabb, a zacskó összehúzódik, a heréket az ágyékhoz szorítva, hogy azok melegedjenek. Az optimális hőmérséklet - ha jól tudom - olyan 35°C körül van.
Namost. A szauában kb.5-15 percet tartózkodsz. ez alaltt az idő alatt a "nemzőképes" hímivarsejt termelődés csökken. szvsz ez nem egy nagy probléma.

R.

Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.05 0 0 165

Amit dugásnál elhasználsz, az újratermelődik. A szaunával kapcsolatban épp az a kérdésem, hogy mi a hatása erre az újratermelésre.
Előzmény: navke (164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!