Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Elküldtem emilben a linket az itt látható címedre. Töltsd le, futtasd (standalone verzió), de rendszergazda vagy adminisztrátor vagy miamagyartúró a neve a főnökmódnak.
Tehát elég sok minden megvan, csak nem tudok hozzáférni. Mi a csudával lehetne ingyért ez elővarázsolni. Másik kérdés mi van ha tejelek ezért a szoftverért és a végén mégsem varázsolódnak vissza a cuccok...
Neki ugrottam ezzel az EASEUS-sal , szépen megtalált mindent és azt írja, hogy recover ingyen akkor lesz, ha megveszem a szoftvert, ami kb 14000 Ft. Az ingyenes verzió 2 GB ig van, ez meg rengeteg 213,73 GB , ami jó lenne ha elővarázsolható lenne...
Sajnos nem magyar nyelvű, de van egy teljes audio-video rendszer, DVDvideosoft, ami kb. 50 program telepítését teszi lehetővé. (Nem kell mindet feltelepíteni, csak azt, amit használni akarsz, ezt a főmenü elintézi.). Ezek között az égadta vilgon minden van, köztük mp4 konvertáló is, de a legprimitívebb szerkesztő Free Video Dub is tud mp4-ben dolgozni.
Ha az utóbbi: WonderFox Video to Picture Converter (mondjuk nem magyar, de könnyen kezelhető. Minden formátumot kezel, nemcsak az AVI-t mint a Virtualdub).
Van trial verziója is.
(Az enyém ugyan full, regisztrált, a Glarysoft Giveaway-on volt napi letöltés valamikor)
Minden vadi új, csak a hdd nem. Nagyon kemény volt már a helyére dugni is, de megpróbálom lehúzni és visszadugni. De a gond ahogy írtam, meg volt usb keretben is.
A windózos eltávolítóval cxináltam, az nem kérdezte. Vigyázott a személyes adataimra:-)
Nyilván valahol az Application data könyvtárban vannak, onnan kell törölni.
Én vagyok a rendszergazda:-(
Vannak persze ügyes user-szintű eszközök, pl. az Easycleaner. Most takarított ki 236 felesleges registry bejegyzést. Felesleges ottfelejtett fájlokból eddig 6 GB-nál tart, ami még egy 250 GB-os winyónál is tétel, de még dolgozik. Ha azokat kitörlöm, jön a defragmentálás. Valamit ez is fog hozni a sebessegbe, de azon nen, ha a böngésző az első oldalt 5 perc múlva nyitja me.
Ezekhez vannak tök jó eszközök, amikkel pl. fel lehet deríteni, hogy az adott svchost mögött kik laknak és honnan indulnak el. Mindennek helye van, indítás és működés közben keletkező paramétere, IO-ja. Ezeket is mind folyamatra szűkítve le lehet ellenőrizgetni. Persze, ez nem egyszerű felhasználói feladat, ehhez (kellene) értsen a rendszergazda. :-)
Nekem az XP egy fekete lyuk, nem látok bele. De azt tudom, hogy ha meg is találom a kéretlen alkalmazást és eltávolítom, hagyhat hátra "feladatokat" a rendszernek, legalábbis ezt tapasztalom. Amin esetleg nyomon lehet követni, az az alt-ctrl-dellel megjeneő folyamatok lista, ott esetleg lehet látni, hogy melyik folyamat viszi a processzoridőt. Csak azt nem tudom (én, az egyszeri felhasználó), hogy azt mi csempészte be oda. Azt már hallottam, hogy fals registry bejegyzések maradnak vissza az eltávolítás után, de ahhoz egyszerű földi halandó jobb ha nem nyúl.
Az tény, hogy 2 évvel ezelőtt újra telepítettem az XP-t, és azzal újjászületett a gép. De azóta már újra elkurvult. A Firefox->freemail konfliktus pl. nem oldódott meg a Firefox uninstalljával és újra telepítésével.
Ő, láttam én is, ezek hidegen hagyták. :-) A Mobogenie amúgy is legális, ismert alkalmazás a Playben, szóval, ezzel önmagában nem vagyunk előrébb sajnos. A kutya tudja, mi hozza magával, aminek már eleve van joga sokmindenhez, így gondolom ezt a vackot is felvarrni.
De tényleg azt lenne jó tudni, hogy mi hozza be, tuti volt a 'diszklémerben valami ráutaló apróbetűs jelölőnégyzet, amit a kollegina ügyvédi tudással felvértezve is akaratlanul figyelmen kívül hagyott. :-)
És ilyenkor nem az alárendeltet (hívjuk már telepített/kéretlen programnak, mi ez az alárendelt?) kell eltávolítani, javítani, nem az az ok? Úgy beszélsz erről, mintha az XP valami rettenetes fekete lyuk lenne, amiben nem lehet semminek az okát fellelni, hanem van az XP, ami meglassul és kész. Én meg még ilyet nem láttam, hogy meglassul, mert csak. Mi lassul meg benne? A kernel32.dll elálmosodik? :-) Vannak rendszerhez szorosan köthető lassulások, amelyek oka például a töredezett fájlrendszer, vagy a megteléshez közeli lemez, meg előferdül, hogy illesztőprogram hülyéskedik, vagy a lemez UDMA helyett PIO-ban közlekedik átviteli hibák miatt, processzor "véletlenül" energahatékony üzemmódban van, de ezek mind javítható dolgok, töredék frusztrációval, mint egy újrarakás (arról nem beszélve, hogy segít megérteni a rendszer működését egy-egy ilyen hiba felderítése..Ja, a megértés ma nem divat, tudom, csak menjen már az a szar).
Azért írom ezeket, mert én jellemzően nem szoktam újrarakni rendszert, ha baja van, hanem megjavítom, és valahogy mindig olyan fellelt oka van a lassulásnak, ami nem az XP maga, hanem amit ráraktak, vagy rámászott.
Nem mindegy, hogy az XP, vagy valamelyik alárendeltje lassú? A kéretlen himihumi legtöbbször vlamilyen pluszfeladatot ad az operációs rendszer alkotórészeinek. Ha pl. Azt mondj neki, hogy minden lemezhezforduláskor nézze meg, hogy a kért szektorban nem fordul-e elő az xyz sorozat, akkor nem az XP lassul le?
Takarítani, mi!? A mobogenie visszatért, pár nap nyugalom után :-))))
A többiekhez is címezve: Androidról irtott már ki valaki valamit, ami annyit csinál, hogy random link megnyitásokkor elindítja a mobogenie apk letöltését.
Akkor megint nem az XP lassú, hanem a freemail és az opera. A kéretlen dolgokat ki lehet takarítani, és ekkor sem a rendszer lassú, hanem a kéretlen alkalmazás. Nálam nem jönnek vissza, de már eleve be sem jönnek. Az XP-s gépemen meg 11 éves a telepítés.