Elkepesztonek tartom, hogy ma 1 TB befizetore 1 db nyugdijas jut, s ma a nyugdijak 1/4-et hitelekbol fizetik. Hihetetlen, de a nagy partok az aberralt 13. havi nyugdijon egyeznek, mint garancian kozben a nyugdijasok nemcsak a mat, hanem a jovot is felzabaljak!
Kovetelem a nyugdijak radikalis csokkenteset addig, amig arra a befizetesek fedezetet nyujtanak, es a nyugdijak teljesen uj munkaido- es gyermekaranyos elosztasat!
Vedjuk meg a jovonket es a jelenunket a partok kepmutato es hazug garanciajatol!
Ma olvastam angol lapot, miszerint Európára thatcheri mértékű sokkterápia vár. Csak most nem a bányászokra, hanem a nyuggerekre és a közalkalmazottakra.
"Nyugi. Ez lesz itt is. Mire te oda kerülsz. Ha odakerülsz... :-)"
Nyugi, ezzel az ide írogató aktívak nagyjából tisztában vannak. Tessék mondani, kötelező ennek még örülni is?
"Mi már kifutunk így, ahogy vagyunk. ;-)"
Kérdés lesz e rá pénz. Szándék még csak lenne, mert a politikusi állatok elég nagy hülyék hozzá, de az egyik extra nagy barom közülük véletlenül igazat mondott, amikor megemlítette hogy a bajok akkor kezdődnek ha elkezdünk számolgatni. És bizony mostanában itt van a szezonja a számolgatásnak. De te csak bízzál és tartsd szárazon a puskaport.
"Erre akár mérget is vehetsz."
Tudod mit? Erre inkább te vegyél mérget, te vagy ebben oly fene biztos. A gyakorlati megvalósítás tekintetében konzulensnek ajánlom Kucze eftársat.
"szerencsére az 5-10 év múlva elpucoló nagy létszámú korosztály tagjai felteszik majd a kérdést, hogyacsába lehet az hogy dosfaternak 2x akkora a nyugdíja mint nekem, pedig én többet dolgoztam és többet fizettem"
Ebbe sajna erősen "belepiszkít" majd az a tömeg, akik az utóbbi 20 évben minimálbérre bejelentve "tengődtek" és majd annak megfelelő nyögdíjat kapnak. Akik közülük nem gründolnak össze némi alternatív jövedelemforrást vagy tőkét (szerintem a többségük nem), azok majd 150 decibellel fognak majd sivalkodni, hogy nekik ennyi fáradtságosan ledolgozott év után (sokkal) több "jár". Az első ilyen példa már itt is megjelent, ha jól emléxem Babalaci ordibált, hogy a haverja 40 év munka után alig kap nyugdíjat. Nem tudta megérteni, hogy az alacsony fizetésre bejelentett haverja "ennyire fizetett elő". Lesz itt még vircsaft többféle okból kifolyólag.....
szerencsére az 5-10 év múlva elpucoló nagy létszámú korosztály tagjai felteszik majd a kérdést, hogyacsába lehet az hogy dosfaternak 2x akkora a nyugdíja mint nekem, pedig én többet dolgoztam és többet fizettem
vagyis ne áltasd magad, nem lesz sima átmenet, pláne nem ami 10-20 évig tart majd (a jelenlegi csúcsragadozó fiatal ezüstrókák még legalább ennyit élnek majd)
A nyugdij korhatár vissza lesz állitva férfiaknál 62,nöknél 55 évre ! Ez a helyes nem pedig az amit libajnaiék alkottak a ,a munkába megfáradtak jogos nyugdijuk elvonásában !
Szerinted a nyugdíjfolyósító milyen időt ismer el Magyarországon munkaviszonynak? (+súgom neked, hogy a 90 előtti 9 év, amit munka mellett gmk, majd másodállású vállalkozó voltam 3, az az három nappal ismerte el )
Szervusz brájenkém. Most írok Londonból véget ért a heti gályázásom, még lesz pár hét.
Most lakom egy maminál 75 éves. Az életpályája a következő: 20-as éveiben eljött az akkor templom egerei földjéről, Irországból a férjével. Irországban volt egy mondás, hogy az a gazdag, akinél egerek vannak. Még ma is azt mondja, hogy in this country, ha Angliáról beszél.Na most figyelj ide brájenkén, a mami 65 éves korában lett nyugger, de olyan szar a nyugdíj, hogy 72 éves koráig dolgozott.
Angliában a minimálbér kb. 900 font bruttó, tehát olyan 800 font nettó. A maminak tudod mennyi a heti nyugdíja ? 118 font, ami kb. 160.000,- Ft nettó, kevesebb, mint a tiéd, a minimálbérnek kb. a 2/3-a, mint aminek lennie kell. Mivel te sokkal hamarabb léceltél le és egy elkúrt országot hagytál hátr, ahol az átlagbér az angol töredéke, ezért jogos lenne, ha 65 éves korod után (nem most, mert még fiatal vagy) kapnál mai áron kb. 40 rugót.
Svájcban miért tudnak olyan nyugdíjrendszert működtetni
Svájc Kommunális kötelező rendszer az egész lakosságra. Törvényes nyugdíjkorhatár: 65 év (férfi), 65 év (nő), 2005-től 64. év. kötelező rendszer a meghatározott bérből.
Véletlenül annak nincs esetleg köze, hogy mindkét országban a választó/adófizető polgárokat nem csak 4 évente kétszer ( az ogy és az önkormányzati választáskor )veszik ember számba?
Mindkét országban a választó polgárok véleménye döntő minden lényeges kérdésben, nélkülük semmilyen törvényt nem léptethetnek hatályba.