Nem tudom ám, ebbe csak fanatikusak látnak bele mi miért van ! Én ahhoz keveset dolgoztam MTZ-vel hogy minden tipusát ismerjem ! Meg ahol melóztam is még én jobban tudtam a nyűgjüket mint a szerelők ! A gépek sok apró hibájából vagy 3-4 traktort is ki gyógyítottam ! Én voltam a berepülő pilóta az került hozzám ami szar volt ! Meló közben lassanként gatyába rázogattam őket ! Motor belsőt csak keveset láttam, az is inkább csak kókányolás volt az én véleményem szerint ! Leginkább a 920-asokat orvosolgattam amiken szerelői tévedésekből adódóan voltak hibák tömkelege ! Nem rá való kipufogótól az elektromos hálózati hibákon keresztül ,fel sem tudom sorolni !
Ezzel a maszkal egész szép.Levegüszürő is szépen ki van vezetve.Mit érhet egy ilyen?Nekem az itteni piacra gyártott pufók müanyag boritás elég ocsmány.Attól még a régi lemez is sokkal szebb.
Attól hogy nem látszik kopás a fogaslécen még gyárilag lehet túl nagy a foghézaga ,láttam én már hasonlót ! Pl A simsonokban is a főtengely végén lévő kis fogaskereket és a kuplungharangot össze kell választani másként zörög menet közben mint amelyik főtengelyes ! Az hogy új valami nem jelenti azt hogy jó is !
Az valami kopás miatt rángatózik ,pl fogasléc ,vagy az adagolóelem fogasívje is okozhatja vagy mindkettő ! De ezt agy jó adagolósnak rutinból tudnia kéne !
Turbós hüvely garnitúrából mit határoz a hüvely 230mm és 245mm? Másik dolog van 3gy illetve 4gyűrűs dugó is! Melyik jobb mit határoz egyik és másik? Ki melyiket építtette már be vagy javasolja! És nem utolsó dolog milyen gyűrűvel?
Köll hozzá egy nagyobb csapágygolyó, vagy 1 domború végű dorni, ami a fagy dugó átmérőjének kb. a fele vastagságú. Mög köll ütni röndösen többször, addig még elég homorú nem lössz. Akkorra összehúzza a külső átmérőt és kijön können 1 kis mágnessel a fészökből. Kis igazítás után akár vissza is lehet rakni.
Ma jött meg az MTZ 80-ashoz a vízmelegítőm. Korábban kérdeztem már, hogy a fagydugó eltávolítása hogy zajlik, kaptam is rá egy olyan választ, hogy egy erősebb csavarhúzót a közepébe, aztán kifeszíteni.
Próbáltam, de nekem ez nem volt járható út.
Van-e más ötlet, az eltávolítására, vagy próbálkozzak olyasmivel, hogy fúrjam át, aztán úgy feszítsem ki?
A napokban szeretném felszerelni, azért kérem a segítségeteket.
Szép meg jó,de ha rendeset akarsz akkor ne úgy legyenek a csapágytartók mint a ghoni-én.A szélein a csapágytól csak 1 lap legyen kijjebb.Inkább legyen,két tengely 4 csapággyal 1 soron,mintsem két lap lógjon ki a csapágytól.