Ezt nem tudom,hogy használt órára vonatkozik-e,az előzőekben leírtak.Sztem nem minden moddellre 410 euro,nekem breitling emergency mission van,ennek annyi.Hivatalos forgalmazót kérdezzél meg,ők tökéletes felvilágosítást tudnak a
Szia! Olvastam, hogy hogyan jártál a Breitlingel. Gondolom. ha vennék pl. egy 1 éves használt Breitlinget, akkor arra is volna a 2 év utáni ingyenes nagyszervíz, vagy ez nem így működik(tételezzük fel, hogy minden papírom megvan hozzá)?
Ha megkérnek leírnád nekem, hogy mi is pontosan a a transmitter? Minden modelnél 410 euro, egy 2000 euros Coltnál is?
Szia! Nekem Breitlingem van, két év garancia van az órára.Két év letelte előtt,e-mail-ben is és telefonon is értesítést kapok,hogy fáradjak be az órával a szervízbe.Az első szervíz,magában foglal mindent.Teljes szétszerelés,tömítéscsere,felpolírozást.Ezt nem Magyarországon történik.Az órát nem tudják,nem lehet kinyitni,a transmitter miatt.Ez az első nagyszervíz teljesen ingyenes.Az ezt követő szervíz díja 410 euro.Jelenleg.Tehát,az elemcsere,nem csak elemcsere,hanem komplett ,felújítás.Bővebben WDL-ben érdeklődj.Üdv.
Szamomra eszmei erteke van, mert tudom amugy nem egy draga darab.
Sajnos a datumjelzese elromlott az utobbi oraatallitaskor. A napot nem mutatja rendesen, inkabb csak a japan felirattal az angol nem latszik rendesen. Mi lehet a baja, es orvosolhato-e ez rajta, es ha igen kb. mennyiert?
Hosszan tartó eszmecseréink során ilyen tökéletesen még nem sokszor értettünk egyet.
Ezt a tételt füzném tovább, ha megengeded:
"Ha a svájci óraipar teljesen beszorul a sznoboknak szánt luxusiparba - akkor sorvadásnak fog indulni menthetetlenül. "
Abban az értelemben, hogy komoly müszaki fejlesztésre nem lesz kényszerítve és müszaki szempontból értékelhetetlen "újdonság"-okkal fogják turbózni a marketing-kommunikációt, valóban lesz/lehet sorvadás.
Anyagi siker szempontjából azért men aggódnék, mert az éves svájci óra termelés a föld lakosságának 1/3 ezreléke. Ennél sokkal több a nagyon és szolídabban gazdag, szóval a piac elég is lehet nekik. A többiek meg ugyanúgy nem hordanak majd svájci órát, ahogy sportkocsit sem vezetnek.
Ha pedig a kínaiak a mai svájci átlagminőségig feljavulnak, nem a svájciaktól vesznek majd el piacot, hanem az órát még venni képes, de nem gazdag ember hordhat majd a mainál tisztesebb órát, ahhoz hasonlóan, amit magad is emlegettél az autóiparral kapcsolatban egy másik h.sz-ban.
....
Egészen halk hozzáfűzés a Miyotához.
Nekem kevés Miyotához volt szerencsém, mélyebb nyomokat a Mecaquartz hagyott bennem, ami pontosan azért nem szerepel a méréseim között, mint az ETA Autoquartz: hordás nélkül tornagyakorlatként nem lehet elég áramot termelni egyikkel sem, hogy ne álljanak meg, míg ugyanez a Seiko Kinetic Autorelay-el nem gond.
küldök neked majd e-mailt, már csak azért is mert én elakadtam. a méret a lényeg ugye, na most ilyen 40mm-es tokba való A számlapot én nem találtam sehol, külföldi "hommage" topikokon is csak olyat láttam, ahol lefaragtak egy B számlapból és úgy rakták bele egy kisebb tokba, kicsit furán néz ki, de csak annak tükrében, hogy tudom milyennek kellene lennie :) (lásd lenti kép) de én bízom a magyar leleményességben, hátha nekünk sikerül :) az, hogy igényes(ebb) projektóra, vagy minimál költségvetésű első próbálkozás, még nem döntöttem el, majd adja magát úgyis a lehetőségek tükrében. B számlapos 42 mm-es replika (és ez tényleg replika ugye?) idáig a legközelebbi találat. (andy bóótja)
a stowával csak vicceltem, nyilván nem fognak nekem mutatót vagy számlapot értékesíteni külön, mert elemi érdekük, hogy ne szaladgáljanak emberkék az általuk gyártotthoz megtévesztésig hasonló órával ötödáron. De ettől függetlenül lehet teszek egy próbát, pusztán azért, mert kiváncsi vagyok, mennyire udvariasan hajtanak el a pichába ,)
az ofrei linket köszönöm az illetékesnek, sajnos olyat nem találtam ami nekem kellene.
A gyártói garancia általában két év - lévén ennyi ma az EU-ban kötelező... A garancia pedig egy teljes szervizt természetesen nem fog tartalmazni - az csak az óra meghibásodása esetén annak hibáira terjed ki. A javasolt szervizciklus pedig ezeknél az óráknál 5-8 év. Jól működő órát öt évesen sem kell még feltétlenül bolygatni, de azzal kell kalkulálni, hogy 6-10 éven túl semmilyen kenőanyag sem őrzi már meg a kenőképességét, függetlenül az óra esetleg látszólag jó működésétől.
Hogyne borult volna fel - az történt, csak még fokozottabban, ami az autóknál is: ahhoz, hogy valóban pontos, használható, megbízható órát vegyen az ember, már nem kell drága és igényes kidolgozású szerkezetet venni. Olcsó, igénytelen holmi is valójában nagyon nagy használati értékű lehet - a gyenge minőség miatti rövid élettartam meg nem különösebben érdekes, ha egyszer szinte ingyért van a jószág... Elemcsere helyett vesz egy újat, és nem foglalkozik vele. Ötven éve az olcsó óra gagyi is volt - ahogy tartós és megbízható autót is csak a felső kategóriában lehetett találni. Ez a változás akár örvendetesnek is nevezhető - de persze valamit vesztettünk is. Olyasmiket például, mint a lenti képeken - ezt a kis 1935 körüli koktélórát valami 4 ezerért vettem, fehérarannyal lemezelt tok - és hát a szerkezet.. Ezt a Grüen kalibert valójában az Aegler, tehát a Rolex gyártotta, és Rolex 140 néven is futott pontosan ugyanilyen formában, kis baguette werk, bimetál billegő, Breguet rugó, indirekt mutató-kihajtás, él-letört karok, polírozott horgony, tele végtelenül (és fölöslegesen) igényes megoldásokkal - igaz, ma, háromnegyed évszázadosan is hibátlan. No ezt valóban nehéz ma már megkapni...
Mikor én vásároltam magamnak egy mechanikus órát akkor jó pár hónapig böngésztem a kínálatot.
Magam izlésén is tudtam "faragni", sok tetszetős órát kell megnézni - olyat is, amit először abszolut kizárnál - majd később rájössz, melyik igazán "szép" számodra.
Egy javaslat a részemről, hogy nézd meg a Frederique Constant márka kínálatát, én is tőlük választottam. Chronográf is van, bőr szíjjal és igen-igen szépek. Van még sok külsőre egészen egyedi, de nem hivalkodó órájuk, érdemes szétnézni.
A healey kollekciót ajánlom figyelmedbe, bár a weblapjuk meglátogatása is önmagában élmény. :)