Visszanéztem a tavalyi prémium sorsolását, hasonlóképpen jártam el most, mint akkor ottisz. Azaz, ha a bentmaradtak és feljutók közül nem jelzi valaki az indulását (nálam ez azt jelenti, hogy nincs csodacsapata az új szezonra), akkor a kiesettek élveznek előjogot az indulásra! Ha közülük sem indulna el valaki, akkor jönnek az ún. tartalékosok (többek között elsőként te).
Jelen állás szerint csak akkor tudnál indulni, ha az alábbi 18 játékos közül a lillehammeri verseny (szombat) pontos kezdéséig visszamondaná az indulását! Kicsi a sansz, hogy valaki ezt tenné...
Ha netán elmaradna egy olyan verseny, mely prémium napon van, akkor annak pótlását (új verseny helyszínét) a játék megbízott adminja (zbigniew) jelöli ki!
Neked nem kell nevezned, automatikus indulsz a prémiumban, mivel benne voltál a legjobb 4 feljutó közt.
Csak azok jelezzék indulási szándékukat, akik a tartalékosok közt vannak. Feltételezem, hogy a legutóbb kiesett 4 játékos szeretne játszani, ha az előttük lévőek nem neveznek.
Ha mégsem, akkor szintén jelezzék, mert akkor úgy állítom össze a sorsolást.
14 fő biztos indulónk van ( a fönt említettek), még további négy hely kiadó!
esz-ki-mo és oldlady tavaly bentmaradtak, de a csodacsapatra nem adtak le még tippet, valamint a biztos feljutók közül flov és Dubblé sem, így ha ők nem jelentkeznek a játékra a fönt jelzett időpontig, akkor az őket követők közül kerül feltöltésre a mezőny!
Köszi. Ez szabálymagyarázat. Az eset lehet, hogy sosem fordul elő, de azért fontos, hogy az a tipp is érvényes, nem visszavonható, csak majd a következő esetben lép érvénybe, azaz nem érvénytelen, még ha utólag jó lenne is érvénytelennek tekinteni, esetleg.
Ha egy tippjátékos cserére szánja el magát egy adott verseny előtt, de a tippmódosítása az aktuális versenykezdési időpont után érkezik, akkor az új tippje (csapata) érvénytelen azon az aktuális versenyen, azaz a korábbi (módosítás előtti) csapata fog szerepelni!
De mivel a csapata módosítva van, így az már cserének minősül és az új csapata csak a soron következő versenyen fog szerepelni!
Ha egy olyan verseny előtt történik mindez, ahol másnap ugyanazon a sáncon is versenyeznek, természetesen mindkét versenynapon a "régi" csapata szerepel és az új a következő hétvégére érvényes.
Négysáncverseny esetén pl. ha az első oberstdorfi verseny előtt késik valakinek a módosított tippje, akkor természetszerűleg legközelebb már csak Bad Mitterndorfra lesz az érvényes, addig a régivel játszik!
Bocs, hogy ez nem lett így leírva ilyen precízen a szabálykönyvbe, de ezentúl eszerint adjátok le új tippjeiteket!
A fent említett precízebb szabályleírás nem minősül szabálymódosításnak!
Lehet, de az alapvető szabályok 2. pontja érvénytelen tippről beszél. Azaz az elkésett tipp érvénytelen, tehát nem játszik a továbbiakban. Nem? Vagy én rosszul értem?