Keresés

Részletes keresés

V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43024
Te Szerencsetlen Hulye

Nem a fegyver a lenyeg a leirasban. Es ha elolvastad volna az is kiderult volna, hogy nem ajanl AK-47-est.

Remelem az elso aldozatok kozott leszel.
Előzmény: Törölt nick (43008)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43023
"Egyfelől, Magyarország nyílegyenesen bukik le a keleti típusú társadalmak szintjére (az átlagegyén élete szart sem ér), miközben az Élenjáró Tan és hírmondói, a birkák (négy láb jó, két láb jobb, beeee!) "

Szerintem nem "keleti típusú" és "nyugati típusú", hanem "erőforrásban gazdag" és "erőforrásban szegény" a döntő különbség. Amerikában az egyszer felélhető szűzföldek, szűz erőforrások felélése közben az elit harácsolhatott egy "demokratikus" intézményrendszer (díszletének) fenntartása mellett, szűkösebb viszonyok között az elnyomás, kizsákmányolás nyjltabb. Szerintem abba az irányba megyünk, ahol nyíltan az " az erősebb kutya baszik" elv lesz az uralkodó ideológia. Nem mi, magyarok, hanem mi, emberiség.

"egyre hangosabban óbégatnak az "én országomról" (ez irritál, mert a MI országunk, kérem, nem elfelejteni, nem él senki egyedül benne, de szerintem te is így vagy vele)."

Nem értem pontosan, mire gondolsz, de persze, nem hirdetek kirekesztő nézeteket. Én az egészséges önvédelem jogát hirdetem (sokakkal együtt), egyrészt bűnözők, élősködők ellen, másrészt bármilyen külső veszély ellen.Politikailag pedig fel kell lépni olyan ideológiák ellen, amik nevében gyengjtették társadalmunk túlélési esélyeit (pl. "az állam a legrosszabb tulajdonos, kozmopolitizmus, stb.) Az egyértelmű, hogy mindenkinek azonos jogai vannak, aki a hazában él, de kötelességei is, amik között ott van a közösséggel való azonosulás parancsa (a sokszínűségek elismerése mellett), a saját közösség elleni nyílt uszítás tilalma, ami nem azonos a jogos kritika tilalmával.
Ez annyiban nem OFF, hogy az erőforrásválság túlélése csak közösségben lehetséges, ahhoz pedig kell egy közösségi tudat, azonosulás is. Akik ezt rombolják különféle okból, a túlélés alatt vágják a fát, sajátjuk alatt is.

"Magyarban épp ezért az olajválság nagyot fog ütni, mint a Haley-Bopp üstökös. Közel lesz, és pont azok a milliók halnak majd éhen, akikkel gyerekkoruk óta azt etették, mennyire ciki és avittos a magyar falu, mennyire megvetendő a parasztgazda, a község, a falu."

Az USA-helyzet rosszabb, szerintem a brit, ír is. Európai szinten úgy a középmezőnyben lehetünk a mezőgazdaság válságállósági esélyei terén.
Előzmény: tau zero (43000)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43022
Én is remélem, hogy mindenféle fóbiáról leszoknak, ill. hogy elszakítják a pórázt attól a gazditól, aki most az oroszokra ugattatja őket.
De ha nem, akkor tudnak nagyobb kárt is okozni, mint a táncoslábú. Lopás nélkül is. (értve ezalatt, hogy a tőlük megszokott kevesebb lopás mellett)
Előzmény: nájckingdom (43021)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43021
"Amiért jobb oldalon szoktam szavazni az egyedül a globálizációhoz való viszonyulása. Az orosz fóbiáról hátha leszoknak."

Egyetértünk, hogy intelligens ember nem lehet egyik párt elkötelezettje sem az átlagos futballszurkoló lelkületű párthívek szintjén. A dolgok sokkal bonyolultabbak, mint a pártpropagandák sugallják, továbbá abban is igazad van, hogy inkább stílusban különbözik, hogy milyen szószt öntenek a nagyok ugyanarra. A mélyáramlatok a döntőek.
Hogy a látszanövekedést fogyasztásra kellett váltani, az uSA ingatlanbuborák, housint ATM hazai megfelelője volt. Dorbézoljunk egyet a legvégén, ha jön a bukás.
Előzmény: Törölt nick (42997)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43020

"tehát könyörtelenül lesz egy metszéspont valahol, aholAchilleusz utoléri a teknősbékát."

 

 

Persze, hogy lesz. Kell lennie. Elméleti metszéspontnak mindenképpen. De ha mondjuk 5000 dollárnál van, az nem jó. És semmi sem árja ki, hogy mondjuk pont ott legyen. Épp az a baj, hogy nem tudjuk megmondani, hogy hol. Amikor 30 dollár volt az olaj, akkor azt mondták, 50-nél már metszéspont van. Amikor 50 volt, 70-re tették. 70-nél 100-ra. Furcsa.

Előzmény: kilenctizenegy (43013)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43019
Nézd, véleményem szerint a Gárda is része egy olyan jelenséghalmaznak, ami indirekt módon az erőforrásválságra, az olcsó erőforrásokon, energián alapuló jóléti társadalom bomlására adott válasz. Ezzel az erővel én is mondhatnám, hogy az atompropagandával menjetek a Bomlatozás topicba, de nem mondom. Ez egy univerzális topik. Szerintem még a konkrét politikusok megtárgyalása is kihagyhatatlan, de nem napi politikai apróságok terén, hanem, hogy pl. melyik jöne lő előbb a Peakkel, vagy melyiktől mit várhatunk a kezelése terén. Itt érdemes tágan értelmezni a határokat, nem is vettem észre, hogy valakik elpolidilisítették volna a topikot.

Mellesleg Hitler hatalomrajutása valóban egy tanulságos dolog itt, ahogy az is egyre jobban kirajzolódik, mennyire nem volt németspecifikus a dolog. Ezzel végleg bukott a "bűnös nemzet" fogalom, ha valaki hittt volna ilyesmiben. Lásd az USA rohamos fasizálódása.
Előzmény: Törölt nick (42998)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43018
Én szokom szidni, de ezt mire alapozod? Realitásérzékből kormányon sokkal jobb volt, mint Fletó. Az igaz, hogy rossz helyről vett repülőt, lett is egyből anti...
Azóta próbálja helyrenyalni akkori botlását, ez egy kicsit engem cáfol, ez nem kiváló realitásérzék.
De ámokfutás kormányon nem volt az ő idején, csak a ballaszt részéről, aki nélkül nem lehetett volna kormányon.
Szerintem simán túlléphet rajta az idő, jöhetnek a radikálisok az új időknek új dalaival. (halálbüntetés, EU-kilépés, sorkötelezettség, földosztás, multik kisajátítása, stb.)
Baloldalról ugyanilyenek esélyesek!
Előzmény: kilenctizenegy (43015)
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43017

"Továbbá,kezdem megérteni hogy hogyan jutott hitler hatalomra."

 

Nekem is már megfordult a fejemben, hogy pont azóta értem, amióta ezt a topikot olvasom...:-))

Előzmény: Törölt nick (42998)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43016
"Már a Tom Cruise is bunkert épít , jön a peak."

Leonardo di Caprio meg dokumentumfilmet készített a világvégéről, azt hiszem, most megy Pesten.
Ezeknek a sztároknak nem inkább pléhbojkodni kéne valahol? Mégis világvégeügyben verik a harangot? Na jó, Cruise dilis, de Caprio nekem meggyőző.
Mellesleg most nem rémlik, konkrétan ő mitől vár világvégét, tudja valaki?
Előzmény: Törölt nick (43008)
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43015

"Esélytelen, hogy egy Orbán-kormány kihúzza 14-ig a bajokkal szembesülés nélkül. Már a legközelebbi választáson se lehetmással kampányolni, mint a válsággal és a kiútjavaslatokkal."

 

Az első fele már nagyon megy Orbánnak.

Előzmény: nájcki (42982)
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43014

"Én továbbra is úgy látom, hogy ha az árbevételem teljes mértékben az olajból (energiából) származik, a költségeimnek meg csak egy része, akkor általánosságban elmondható, hogy igenis egyre jobb üzlet lesz az olaj(energia) termelés."

 

Ha a fogyasztás volumene azonos vagy emelkedő, akkor feltétlenül.

Előzmény: slowrunner (42941)
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43013

"De vásárlóerőparitáson nézve is vannak változások. Nevezzük stagflációnak. Vagy adjunk neki akármilyen nevet."

 

A stagfláció a gazdaságnak egy nem túl egészséges állapota, ami szvsz az ebben a képletben lévő dolgokat csak nagyon áttételesen befolyásolja. A lényegen nem, változtat, miszerint ha az olajár emelkedésének függvényében az olajból nyert energia árát vetjük össze bármi olyan helyettesítőből nyert energia árával, ahol az olajkomponens 100% alatti, és feltételezzük, hogy a többi komponens ára kevésbé emelkedik, mint az olajé, akkor az olajból nyert energia függvénye alacsonyabb bázisról, de nagyobb meredekséggel fog emeledni, mint a helyettesítő függvénye, tehát könyörtelenül lesz egy metszéspont valahol, aholAchilleusz utoléri a teknősbékát.

 

Az már egész más kérdés, hogy mi történik a gazdasággal, illetve a társadalommal addig, ameddig a metszésponthoz tartozó árat eléri az energia ára. Szvsz. ez a topik témája, nem más.

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (42939)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43012

Nagyon vicces. :-)

 

A kukorica árát centben add meg, ne dollárban, amúgy tökéletes. :-D

Előzmény: wulfin (43011)
wulfin Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43011

Akkor most lehetne kitolteni a kerdoivet:

 

http://129.59.129.195/peakoil_kerdoiv.xls

 

Minnel tobben kitoltitek annal jobb elmezesket lehet csinalni, 111 kerdes van, nem kell hozza adatokat kereskelni a neten, szerintem 20 perc alatt meg lehet csinalni.

 

Csak szamokat irjatok! Az igen/nem kerdesknel is %-ot kell irni (mennyire valoszinu szerinted).

 

Akik mar kitoltottek: csak annyi valtozott hogy a vegere hozza lett meg fuzve par kerdes.

 

A megoldasokat ide kuldjetek: bogyom74@gmail.com

Koszi

 

 

 

tau zero Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43010
p.s.

asszem az itteni érdeklődők épphogy nem militáns köcsög kategóriába tartoznak, úgyhogy a jókívánságokat támaszd alá légy szíves közgazdasági számításokkal :-)
Előzmény: Törölt nick (43008)
tau zero Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43009
Ki kell ábrándítsalak. Egy félig brazil cimborám szerint vannak zónák a szappanoperák országában is, ahol effajta védőintézkedések elengedhetetlenek. Világvége nélkül is. Csak adalékként említeném meg, hogy Svájcban felmerült a könnygázspray támadófegyverré minősítése, és felhasználásának korlátozása (ill. az őrálló katonák csőre töltött fegyver helyett ilyet kapnának). Oka: szaporodó utcai gázspray-támadások.
Előzmény: Törölt nick (43008)
ayantaqe Creative Commons License 2008.02.03 0 0 43007
Elgondolkodtató.
Előzmény: V.4_BlackVoid (43004)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.02.03 0 0 43006

"Nem egyertelmu, hogy az energia egyre jobb uzlet lesz. Legalabbis nem feltetlenul."

 

 

Kiragadtad a mondatot a beszélgetés kontextusából.

 

Az tényleg egyértelmű, hogy AMENNYIBEN a jelenlegi gazdasági alapviszonyok megmaradnak, jobb üzlet lesz OLAJAT előállítani bármiből egy olyan világban, amelyben az olaj ára JOBBAN emelkedik, mint a többi dologé, ÉS befektetned sok mindent kell, eladnod viszont csak olajat.

 

Elismerem, hogy kissé sok a feltétel... :-) De hát erről volt szó az ominózus kidejelntés kapcsán, nem másról. Mondjuk itt meg már annyi a feltétel és a megkötés, hogy ez jobbára tautológia.

Előzmény: V.4_BlackVoid (42999)
tau zero Creative Commons License 2008.02.03 0 0 43005
>Előtte azért még egy beszélgetés lesz velük, remélem.

Ez a baj, ha idáig süllyednek a dolgok, és ezt nem veszik észbe. De az is igaz, hogy egy évtizede nem lehetett arról sem beszélni, hogy 100%-osnál nagyobb kazánhatásfokot csak a hülye vesz meg, vagy akit magát is megvettek. Aztán lám csak, nemrég kiderült, hogy a magyar Siemens olyan tiszta, mint a ma született Orbán Viktor. Pedig nem is... :-)

Elmondom a frankót, nekem még az sem fáj, ha ezeket fölkötik, bár gyanítom előbb meglépnek - lesz hova, mint Rákosinak. Aztán méltatlankodnak. Ha ideáig fajul a dolog, addigra már a szomszéd is irtja a szomszédot. Nem véletlen mondják, ha van egy magyar barátod, nincs szükséged ellenségekre... ez azt jelentené, hogy hazánkból élhetetlen ország lett. Tudom, ez idő kérdése, mégis fájó, nem?

Előzmény: Törölt nick (43003)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.03 0 0 43004
***********************************************
Mar sokan linkeltek, de ez KOTELEZO!!!!
***********************************************

Kotelezo darab:
http://mitkereselitt.blogspot.com/2007_10_01_archive.html

Olvasd el es rajossz, hogy alapveto felkeszules nem is olyan draga.
Szkeptikusok meg gondoljanak bele abba, hogy mi tortenik veluk es csaladjukkal barmilyen SHTF helyzetben.
tau zero Creative Commons License 2008.02.03 0 0 43002
Azért az tapasztalat, hogy a csőcselék visszakézből nem annak árt, aki előidézte a bajt, erre a középkor épp elég példával szolgált. Előkerülnek a boszorkányok, a szőkehajúak, hogy virágnyelven fogalmazzak, és nem azokat a korrupt közép- és felsővezetőket lövik a dunába, akiket amúgy sokkal kisebb sikkasztásokért nattezsvér ámerikában száz évvel ezelőtt villanyszékbe ültettek volna.

Tehát meg kell védened magad. És milyen mértéktartó: a végén kideríti, hogy jobb a hapcicines szprével hülyét higgasztani, mint halálos erőt alkalmazni.

Ugyanakkor a tápiósági "ajtóra szögezett" ember (talán negyedéves történet - emberrablás, zsarolás, különös kegyetlenség, aljas indok, kínzás) körzetében egyáltalán nem tűnik valószínűtlennek, hogy komoly bélontásra kényszerüljön az a pesti, akinek váratlan látogatója támad. Persze, persze, tudjuk, a jogos önvédelem csupán a nyolc napon túl gyógyuló sebesülés után áll meg. Ennek az a hátulütője van hogy néha hetek múlva derül ki, hogy gyakorlatilag megnyomorítottak egy spontán támadásban (amit olyan követett el, aki fehér, átlagos, többgyerekes, szolídnak tűnik). Ilyenkor persze lehet fogadkozni, fogat csattogtatni, hogy zéró tolerancia, legközelebb egyből ölök - de ez nem megy ilyen egyszerűen.

Az olvasmány nagyon realista. Budapestieknek ajánlott. :-)

Előzmény: Törölt nick (43001)
tau zero Creative Commons License 2008.02.03 0 0 43000
Eddig is egyetértettünk, csak más súlypontokkal. :-)

Arra bátorkodtam utalni, hogy úgy a politikusok, mind a divatos mozgalmak eltakarják a valós eseményeket, és a sok maguk alkotta kavarástól nem látni, mi történik ma valójában.

(Vajon miért több a rezsim magyarhonban, mint Svájcban, ott is kétszer akkora négyzetméteren, egyfajta rózsadombi zónában? Ehem.)

Szükség volt kitekintésre, mert ugye, ha a chilei gazdaságról beszélnénk, óhatatlanul meg kell említeni Pinochet nevét is, mielőtt Friedmané felmerül. Ugye. :-)

A folyamat, a kontextus nagyon számít. Egyfelől, Magyarország nyílegyenesen bukik le a keleti típusú társadalmak szintjére (az átlagegyén élete szart sem ér), miközben az Élenjáró Tan és hírmondói, a birkák (négy láb jó, két láb jobb, beeee!) egyre hangosabban óbégatnak az "én országomról" (ez irritál, mert a MI országunk, kérem, nem elfelejteni, nem él senki egyedül benne, de szerintem te is így vagy vele). Másfelől, a kárpát-medencei katyvasz sokkal durvább lesz, megkockáztatom a nincsteleneknek holokausztja is egyben. Kis Armageddon. Figyeld a folyamatot: szociáldemagóg bűnözők, miután kiirtottak egyes történelmi rétegeket, és kommunista birtokból posztká tulajdonosokká lettek, monopolizálva egyes közszolgáltatási ágakat (az energetikával az élen, ugye nem kell senkit sem konkrétumokkal fárasszak), a társadalmi szolidaritás és szociáldemokrácia jegyében semmit, de semmit nem próbálnak valóra váltani abból a szép utópiából, amiben sokan annyira hittek. Mert a környezetbarát energiagazdálkodás is egy volt a hetvenéves álomból, az egyetemes haszonélvezettel együtt. Magyarban épp ezért az olajválság nagyot fog ütni, mint a Haley-Bopp üstökös. Közel lesz, és pont azok a milliók halnak majd éhen, akikkel gyerekkoruk óta azt etették, mennyire ciki és avittos a magyar falu, mennyire megvetendő a parasztgazda, a község, a falu.

Az Argentína-link n+1-edszer, íme: http://mitkereselitt.blogspot.com/2007_10_01_archive.html :-)

És igen, igen, pont hogy az argentinok esete "kímélő" volt, mert egy működő világgazdaságban estek pofára. Mint látjuk, minden relatív.

...

De látom, a bonyolult nézeteim némelyeknek zavaróak lehetnek (Hitler, hiperinfláció, hadigazdaság, világháború erőforrásokért, összefüggések...), úgyhogy beszéljünk az energetikáról. A 90-es évek elején két dolog dőlt el: az atomlobbinkat letolják az asztalról egyből a pöcegödörbe, a nagy és szent zöldség jegyében (Nagymarossal együtt, ahol ugye objektív szükségszerűség lett volna a szabályozás, a pár turbina csak talált teljesítmény) - és eldőlt az is, hogy a kis, csúcsüzemi, gázbázisú blokkok preferálásával elfelejtjük a nagy alaperőművi projekteket. (Egyszer szerződést bontott velem egy beruházó, mert kimutattam, hogy a Siemens által ajánlott egyik hulladékhő-hasznosító kazán hőcserélőjének hatásfoka 100%-nál nagyobb hehe) Pedig közepes szenes fluidblokkokkal, gipszgyártós füstgázmosóval egész nagyvárosi kerületeket lehetett volna távhősíteni, csak hát ugye, liberalizációs mézesmadzag, állami felelőtlenségvállalás, piha... meg a legkörnyezetbarátabb áram, amit a konnektorból veszünk, jelen esetben külföldről... az egész magyar energetika egy szervilis, alávetett, zömmel MSZP-s érdekeltségű bolondokháza. Azaz nem is, hülyeséget beszélek, ha de sajnos olyan nincs, hogy hülyék intézete. Most meg már pláne nem, hála pártjainknak és kormányunknak. Bukjon a hatásfok! :-)

...

Amit a nap folyamán írtam a világgazdasági tartalékokról, megtódanám:

Arról van szó, hogy objektív kényszer híján a teljesítményeket hihetetlen nagy mértékben pocsékolják. Az energiatermelás során megszerzett hasznot nem forgatják meg, ezzel tovább rontva a tágabban értelmezett hatásfokot. Konkrétum: becslésem szerint (általában) a nagyvállalatok minden különösebb nehézség nélkül kétharmadára tudnák csökkenteni operatív költségeiket úgy, hogy a gazdálkodásuk meg sem rezdül tőle. Ez azonban - sajnos - nem cél. Menedzsmentszinten, dilettáns kevesek hihetetlen nagy pénzeket akasztanak (amit aztán személyes luxusra költenek) illetve mentenek ki, ugyanakkor a nagyfokú személyügyi specializáció (nyugati talámány, a szakértelem elbutítása) révén megnehezítik a túlélést vészhelyzetben. Droidizáció. Csak egy konkrétumot hadd mondjak (ha nem magam élem meg, nem hiszem el): egy nyugati atomerőműben (olvasásfóbiából) rákérdeztem a primerkör egyes paramétereire, illetve arra, milyen moderálású a reaktor. Előbbire nem kaptam érdemi választ, mert nem tudta a karbantartó-középvezető, hogy van olyan (nem az ő területe volt) - utóbbira még annyira sem. Aztán a webről megnéztem. Ugyanitt horribilis összegeket költöttek (hülyeségnek) minősített fejlesztésekre. Számolatlanul, minőségbiztosítás nélkül. Bár igaz, a paksiaknak sincs sok büszkélkednivalójuk, az a fűtőelemes sztori múltkor eléggé bebizonyította, hogy többszintű minőségellenőrzés során kb. el sem olvassák, amit tanúsítanak. :-)
Előzmény: nájcki (42996)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.03 0 0 42999
Nem egyertelmu, hogy az energia egyre jobb uzlet lesz. Legalabbis nem feltetlenul.

Egy ponton szembe kell neznie az olajtermelonek, hogy vagy lemond a profit egy jo reszerol vagy osszeomlik a kereslet. Jo pelda a finomitoi arres, ami totalis melyponton van.
Es mi lesz amikor a duhos tomegek felgyujtjak a benzinkutat? Nem hiszem hogy nagy uzlet a tulajnak.

Vigyazni kell ezzel, az energia egyre inkabb politikai kerdes lesz, az allamok is elobb-utobb rakenyszerulhetnek hogy leszabalyozzak az energias cegek profitjat.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (42993)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.03 0 0 42998
Hálát adok amiért nem tudom mi a magyar gárda,ki fleto.
De ezzel párhuzamosan, nem tudnátok átmenni a polidilire?

Továbbá,kezdem megérteni hogy hogyan jutott hitler hatalomra.
nájcki Creative Commons License 2008.02.03 0 0 42996
"Az járható út. Magyargárda gagyi."
Tévedés, ez a gagyi az első kavics a pocsolyában, ami kikényszerítheti a Nemzetőrséget. Egyébként most olvastama gárda alapszabályát vagy mijét, leesett az állam, benne van, hogy része kívánnak lenni egy leendő nemzetőrségnek. Ahogy én régóta mondogatom. Helyből nyitottak rá. Csakhogy előttük, nélkülük senki nem akart Nemzetőrséget, most már más jogállami kiút ahelyzetből incs, mint létrewhozni, az elit rá fgo kényszerülni, különben polgárháború.

"Viszont Fletó (és Gál J is ilyen) szentül meg van győződve arról, hogy maga is az, ráadásul a fene nagy váteszével nem "magyar utat" keres, hanem KGB-set."

Fordítva. A KGB-s út Putyinnal az élen az volt, hogy kiebrudalni az országuk természeti kincseiből a nyugati tolvajokat, a saját erőforrásokat saját népük javára fordítani. Mostanában a Szemjon Mogiljevicseket csukják rács mögé. Ezt az utat követi Fletó és csapata? Nem, ők a fosztogatók itteni helytartói. El kéne felejteni ezt a hülye KGB-zést a tényekkel ellentétes értelemben. Nme mondom, hogy azorosz erősödés nekünk minden téren jó, de nem is árt annyit, mint az USA ámokfutása.

"em. Erre éppen a magyar politikai elit a garancia, sajnos. Egyiknek sincs bátorsága (ahogy Antallnak sem volt) bejelenteni a "világnak", hogy srácok, nem megy így."

Ilyen még nem volt, hogy összeomlott volna a globális pénzügyirendszer. Ha megteszi, tőlünk se lesz, aki tovább szedje a sarcot a régi hitel nevében. Most már szinte várom.

"Teljesen mindegy, ki nyer 2010-ben, el kell mondania, hogy nincs miből fizetni a nyugdíjakat."
Legjobb lenne, ha már a kampányban elhangzana.

"A bibliám egyelőre az argentínos idézet, BorSunkat ezért szentté avatom. :-)"
Hozsánna! Hol az a link, akkor lusta voltam elolvasni, de meghoztad a kedvem...

Mellesleg a példa haszna korélátozott lehet, Argentína maga bukott, nem volt világméretű bukás. Ugyanez áll a SZU és KUBA sokkjaira is, ettől persze sok a tanulság bennük, de nem egy az egyben precedens. Most rosszabb jöhet...
Előzmény: tau zero (42991)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.02.03 0 0 42995

"Jelen pillanatban az olaj szen es gaz mind sokkal kedvezobb energiamerleggel bir, mint a szel vagy a nap."

 

 

Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Az EROEI-t nézve sokféle olaj- és gázprojekt van. A mélytengeri olaj EROEI mutatói nem túl jók, a Ghawarből jövő meg valószínűleg tényleg mindent visz. Szélerőműről is láttam már 5 és 50 közötti EROEI kimutatást, a teljes spektrumban. Napelemekhez hülye vagyok, a technológiát sem értem.

Előzmény: Első Polgár (42954)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.02.03 0 0 42993

Igen, ezt értem. Neked is azt tudom mondani, ami a realitás: hogy a nyersanyagok ára jobban emelkedik, mint az általánosinfláció, azaz relatíve jobban drágulnak ezek a dolgok annál, semhogy vásárlóerőparitáson ugyanannyi maradna.

 

 

"Én továbbra is úgy látom, hogy ha az árbevételem teljes mértékben az olajból (energiából) származik, a költségeimnek meg csak egy része, akkor általánosságban elmondható, hogy igenis egyre jobb üzlet lesz az olaj(energia) termelés."

Igen, ezzel csak egyet lehet érteni. Kétségtelen, hogy relatíve egyre jobb üzletnek kell lennie. De ha van egy vállalkozásom, ami 100 pénz veszteséget okoz nekem évente, mígnem a következő évben már csak 70 pénz veszteséget okoz, akkor is mondhatom (és igaz), hogy most már jobban megy a bizniszem, mint korábban, ergo 'jobban megéri'. Csak azt az aprócska tényt kell elfelejteni hozzá, hogy még mindig 'nem éri meg'.

 

Ez alatt azt értem, hogy egyelőre ez a gyakorlat, és ennek nem örülök.

Előzmény: slowrunner (42941)
tau zero Creative Commons License 2008.02.03 0 0 42992
>zárt körben tartott előadást, és az is zsarolás volt: "keressetek másik embert"

Is-is. De tényleg igazad van. Reformot csak centralizált, lineáris hierarchiájú párt vihet keresztül.

>NEM TUDJÁK hova megy el a pénz.

Mivel az MSZP csecsért versengő, farkassal keresztezett, vitatkozós szopósmalacok társasága, már nem látható át, ki mennyit lop. Kétségtelen, az SZDSZ is rácuppan, ahol tud, de individuális alapon.

Hogy milyen kormányzás ez? Lásd Monthy Python, filozófusok focimeccse :-)

http://www.youtube.com/watch?v=i2TicMbH4OY

Hát persze, hogy nem jut az sem az eszükbe, hogy a sok buktáért az energiaválságot okolják.

Nézzük meg a K+F alapokat (ha van vállalkozásod, akkor tudod, mire célzok). Mikor kiderült, mi az ábra, a számvevőszéki jelentést titkosították. Huszárvágás, mondhatom... ahelyett, hogy motiválnák az alternatív energiákat...

Magyarban mindig is divat volt kicsinálni, elnyomni a termelőerőket... akik ezért hálásan felnéztek arra, aki az arcukba pisál, és vigyori rajongással ömlengték: még! még! még! :-)
Előzmény: Törölt nick (42988)
tau zero Creative Commons License 2008.02.03 0 0 42991
>pártsemleges Nemzetőrségé

Az járható út. Magyargárda gagyi.

>Ezért kell lehetővé tenni a polgárok fegyverviselését

Egyetértünk.

>hogy jön ide Putyin?

Minden oroszok Putyinja zseni. Nem részletezem. Az oroszoknak jó, nekünk sajnos nem. Viszont Fletó (és Gál J is ilyen) szentül meg van győződve arról, hogy maga is az, ráadásul a fene nagy váteszével nem "magyar utat" keres, hanem KGB-set. A tények ismeretében nem meglepő módon.

(Kis történelem: néhány szociáldemagógiával takarózó bűnöző kiirtotta a történelmi uralkodó osztályt, és két generációval később, leszármazottainak garantálta az abszolút, pszeudodemokratikus hatalmat.)

>a mi gyerekeinkétnem fogják csak úgy leírni?

Nem. Erre éppen a magyar politikai elit a garancia, sajnos. Egyiknek sincs bátorsága (ahogy Antallnak sem volt) bejelenteni a "világnak", hogy srácok, nem megy így. Viszont jöhettek, adó alkotmányosan garantálva forgalomarányosan 5%, 99 évre. Egyes régióknak további kedvezmények. Biztosítás önrésze választhatóan évente 100-300 kHUF, havidíja 10-30 kHUF. Erről már beszéltem, asszem. :-)

>Esélytelen, hogy egy Orbán-kormány kihúzza 14-ig a bajokkal szembesülés nélkül.

Teljesen mindegy, ki nyer 2010-ben, el kell mondania, hogy nincs miből fizetni a nyugdíjakat. Ezzel megágyaz a későbbi népszavazásoknak, a turbónyugdíjasoknak.

Rémálom: múltkor hallottam a Klubfoson egy nyuggert nyilatkozni, miért fasza dolog a tandíj (úgyiselmennek a kisköcsögök, bezzegazátkosban, nem lehetett elhagyni az országot). Ilyenek miatt gondolom, hogy nem esélyes egy nagykrízist túlélni magyarban.

A bibliám egyelőre az argentínos idézet, BorSunkat ezért szentté avatom. :-)
Előzmény: nájcki (42982)
nájcki Creative Commons License 2008.02.03 0 0 42990
Multik egyáltalán nem lesznek,nem lesz szükségük érdekképviseletre...
Előzmény: nájcki (42989)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!