Keresés

Részletes keresés

Szegediági Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1723

Kedves Úgyfélek!

 

Remélem, a sok és terjedelmes hozzászólás között meg fogod találni, amit Neked írtam és Te is válaszolsz.

Bár gondolom, most borzasztóan el vagy keseredve, amit maximálisan megértek.

 

Üdv.: Ági

Szegediági Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1722

Kedves Nika13!

 

Én NEM TÜNETFELERŐSÖDÉSRŐL BESZÉLTEM! Hanem VISSZAFORDÍTHATATLAN, VÉGLEGES ÁLLAPOTROMLÁSRÓL!

 

Nem mindegy!

 

 

Nika13 Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1721

Én csak annyit szeretnék hozzászólni a gyógyszerszedéshez, hogy bizony van olyan akinél a tünetek a gyógyszer hatására felerősödnek. Nálam pl az első kúra alkalmával nagyon felerősödtek, de még most az 5.-nél is volt pár napig tünetfelerősödés (karfájás, visszajött a szívdobogás érzet, fulladás, ami már korábban nem volt) ezek nem igazán gyógyszermellékhatások, mint ahogy a másfél hétig tartó hőemelkedés sem. (nálam gyógyszer mellékhatás az émelygés, stb). Mindenki máshogyan reagál a gyógyszerekre, de abban egyetértek Babossal hogy a Cefriaxon a legjobb gyógyszer, csak a kivitelezése nagyon nehéz, az áráról már nem is beszélve, nem biztos hogy mindenki megengedheti magának.

Előzmény: Törölt nick (1718)
Pötty63 Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1720

KEDVES Mwin!!

Köszönöm szépen..hogy megláttad a sorok között azt is..(MENNYIRE FÜGG A LÉTÜNK..VAGY NEM LÉTÜNK..AZ "ÉLNI AKARÁSRÓL!!!")

ISTEN ŐRÍZZ.Olyasmit írnom..ami bárkiben esetleg lelki ismeret furdalást ébreszthet..vagy bármi..Félre értés ne essék!!!!!

A földön nincs 2 egyforma ember..nincs 2 egyforma szervezet..nincs 2 egyforma család..és ahány sors ezen a földön..(ANNYI TRAGÉDIA!!!)

Bizony vannak olyan helyzetek:Amikor ugy hozza a "SORS"..akár félre kell állnia az embernek..mert a "KÖRNYEZETE.."..Vagy más történés..ezt kéri hogy megtegyük..(MÉG AKKOR IS..HA ÉREZZÜK..NEM TUL JÓ A DÖNTÉS..!!)Annyi minden befojásolja a történéseket..Hosszabb távon próbáltunk nemrég "ÉLETBEN TARTANI "..egy kedves személyt...És mindent..de mindent megtettek körülötte..a család ÖSSZES LÉTEZŐ TAGJA!!!!!!!

(DE FELADTA A DRÁGA A "HARCOT"...És"ELMENT"....a napokban erről a földről!!!)Nem vagyunk ISTENEK!!!Mindent megtettünk...mind megtették a tőlük maximálisan elvárhatót:ÉS "NEM ÉRTIK.."..AKKOR "MIÉRT"?????

Mert így működik..minden..hogy nem érthetjük..hogyan is működik!!!

Nem szabad bántani egymást....az pedig holt biztos..egy idős személyt a saját kis "VÁRÁBÓL" kimozdítani..majdnem egyenlő..a halálos itéletükkel...

Most magamról írok kizárólag:Ha ujra olyan beteg lennék..mint voltam..és mivel mára már tudom..Európa szinten sincs gyógyszer a számomra..És süket országunkban nincs EUTANÁZIA..Remélem lesz még annyi maradék eszem..(LETUDJAK KÖSZÖNNI MÉG ÉP ÉSSZEL ETTŐL A FÖLDI ÉLETTŐL!!)Ha tetszik a hozzám tartozóknak..ha nem!!Ne hordják alólam a pelenkát...Ne etessenek....Ne hozzon senki döntést helyettem..MERT EMBER VAGYOK....(ÉS MAGAMRÓL ÍROK:ÉN NEM AKAROK UGY ÉLNI MAJD TOVÁBB!!)És ez az én döntésem..(ÉS SOK NAGY BETEG..MEGHOZZA EZT A DÖNTÉST "TITOKBAN"..amikor már nem eszik..stb..stb...!)

Így működik..AMÍG LÁT AZ EMBER KIUTAT..REMÉNYT..VAN "CÉLJA"...ADDIG KÜZD!!

Ha minden elfogy..ha "ESÉLYE SINCS MÁR ÉLNI.."-FELADJA..BÁRMENNYI SEGÍTŐ KÉZ

ÖLELI!!!!

Bocsánat de most ez a téma engem sajnos aktualitásával mélyen érint....

Másnak ünnep volt a Húsvét..vannak akiknek GYÁSSZAL TELNEK A NAPJAI JELENLEG IS...

Jobbulást mindenkinek ŐSZINTÉN!!!!

Szeretettel:Ibolya

Előzmény: Mwin (1716)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1719

Ági , ami még lemaradt elején én sem hittem hogy lyme kórságom van sőt ellenkeztem hogy ez nem lehet, főleg az első doxi és második doxi után, miért nem javulok, minek szedk gyógyszert , de aztán beletörödtem és elfogadtam hogy ez van ,,,én is kapkodtam levegőért még akkor is amikor ettem ,

Előzmény: Törölt nick (1718)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1718

Szia Ági! igen esztó is csak küszködik, relative az hogy küszködik a betegeivel, mert odaméssz kapsz receptet, elmondja mi a teendő , hogyan kell szedni, de visszafordithatlant nem csinál egyik antibiotikum sem, attól vagy javul az állapotod vagy stagnál, vagy egy kicsit felerősödnek a tünetek, de ez inkább mende-monda mert max a gyógyszermellékhatásoknak köszönhető amire azt mondják hogy felerősödik a tünet...sokan javultak az antibigyotol az tény és való, de sokáig kell szedni , doxicilin már lassan nem a lyme kór ellenszere és ezt állitom ,mert saját magam tapasztaltam, két kúrát nyomtam be , nem is ártott de nem is használt, a ceftriaxon az ami bejut a központi idegrendszerbe és felhasználódik mert már egyből a vérbe megy és ez nem utolsó szempont, én Pötty noszogatására mentem bele a cefi kúrába és bevállaltam először 30 napot , utánna meg ugy voltam vele hogy kivánja a szervezetem és kell , igy még rádobtam 20 darabot, aztán két hét múlva kezdtem jobban lenni miután lement a cefi,,,nekem nagyon erős tarkófájásom volt, mára elég jol megyszünt de szokott még lenni , tehát én sem vagyok a végém, a diagnózisom amit egyik lyme szaki sem mert a szemembe mondani azt megtette egy belgyógyász,,,,Neuroborelia..sokféle tünetet produkálva...de feltettem magamnak hogy addig gyógyszerelek amig ki nem mászok ebből és hiszem hogy bekövetkezik, lehet még 1,2,3 kúrára szükségem lessz de akkor is megcsinálom ,mert túl fiatal vagyok hogy igy éljek ,,,,mégegyszer köszönöm Pöttynek aki sokmindenben támogatott , főleg lelkiekben és végig kell csinálnom ha az anyagiak engedik.a lyme fórumon is voltak akik már járni sem birtak , azok is eltüntek, nem irnak magukrol semmit, én is eltünhetnék, de be akarok aszisztálni arrol ahogyan lassan is de épülök fel...

bulbaris Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1717

szia!

itt nagyon is segitunk egymasnak es honnan irjunk olyan informaciot amirol nincs tudomasunk.igen kulfoldon az a termezsetes anyu aou felnevel ha megbetegszik irany az oregekotthona.anyu is kint dolgozik es tudom mi a helyzet.na de itt nem vadaskodni kell osszetartani es segiteni es ez itt megvan persze olyanba tudunk segiteni amibe van tapasztalatunk.

Mwin Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1716

Szia Pötty, 

Igen szép a történet,  az élni akarásról szól.

De mit tennél, ha szemben ülnél saját magaddal, és az egyik azt mondaná, hogy eljött a perc, amikor úgy érzi, feladja?

Mit tudnál mondani?

Mit tudnál tenni?

Ezen nem segít, ha 24 órában ott vagy.

Ezen nem segít sem a szeretet, sem a törődés.

Egy vasakaratú ember eldöntötte magában, hogy ennyi volt.Ezt nem lehet felülírni, ebbe csak beletörődni lehet, mégoly lázadóan is.. mert nincs más út. Nem ránthatom ki a közegéből -nem is tehetem meg - nem tehetek erőszakot az akaratán, mert abba belehal. Sokkal hamarabb.

 

Sajnos.

Előzmény: Pötty63 (1713)
Mwin Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1715

Kedves Ági, 

sajnálom, hogy belőled is a jellemző hozzáállás jött ki, ugyanis prejudikálsz, a körülményeket, a lehetőségeket, és nem utolsósorban édesanyámat nem ismerve.

Nem csodálkozom ezen, nagyon is megértem, de nem véletlenül írtam, amit.

Nem akarok magyarázkodni, mert nem tartozik ide, és nem is fogom megvilágítani azt sem, hogy miért van mindez így, ez ugyanis magánügy.

Én nem azt sérelmeztem, hogy nem kaptam érdemi információt, hanem azt, hogy semmilyen információt nem kaptam.

Nagy különbség...

HA tudnám, én is ott lennék, de sajnos nem tudok ott lenni.Mert van az, hogy nem tudsz ott lenni, hiába is állítod.

 

Üdvözöllek volt szegediként is, és gyógyuljatok.

 

(Egyébként, kaptam segítséget, igaz, külföldről. Ott - úgy tűnik - nem furcsa az, ami itt nagyon..)

Előzmény: Szegediági (1708)
Szegediági Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1714

Szia Babos!

 

Hm., hogy én Lyme-os vagyok-e, kérdezed.

Azt hiszem, ezt már Te is megtapasztalhattad a saját bőrödön (elolvastam a hozzászólásaidat az este a Lyme fórumon), hogy ez mennyire bizonytalan diagnózis mindenkinél. Sajnos, erre Esztó doktornő is képtelen válaszolni.

Nos, mi itt mindannyian ALS betegek vagyunk, ezt diagnosztizálták nálunk.

Csakhogy:

Az ALS nem egy betegség neve, hanem egy tünetcsoport megnevezése, amelyet rengeteg minden kiválthat.

És itt a nagy probléma, mert a kiváltó okot szinte lehetetlen kideríteni. Ezért próbálunk ki itt mi mindannyian minden "őrültséget", hogy hátha pont az segít.

Igen, a Lyme is kiválthat ilyen tüneteket. És még sok-sok más indukálhatja a betegség kialakulását.
Nálam egy borzasztó fizikai és lelki megterheléses időszak robbantotta ki. Valószínűleg ez annyira meggyengítette az immunrendszerem, hogy végre támadni tudott ez a "valami" és a mozgató idegsejtjeim ellen fordult.

De nekem van rengeteg egyéb tünetem is, amelyek ezzel egyidőben keletkeztek és nagyon beleillenek a krónikus Lyme tüneteibe is (egyik napról a másikra alig kapok levegőt, allergiás lettem, de mindenre stb., előző hozzászólásaimban benne vannak).

Abban pedig teljesen igazad van, hogy természetesen első helyen kell, hogy legyenek a szeretteink a vigaszban, támogatásban, de nekem is sokat jelent, sokat adott itt ez a kis közösség.

Voltak itt is "pengeváltások" (az egyiknek pont én voltam a generálója, de akkor nekem más volt a véleményem, mint a többieknek és azt is felvállaltam), de el tudtuk/tudjuk símitani, hiszen össze kell tartanunk, hogy bármilyen kis információt is megosszunk egymással, mert tudod, nálunk a tét az életünk, az életben maradásunk!

És igen, küzdünk, ahogy csak tudunk!

 

Csak hát, az itt a problémám ezzel a Lyme elleni próbálkozással, amit Úgyfélek-nek is leírtam, hogy szó sem volt maradandó károsodásról a gyógyszerektől!

 

Üdv.: Ági

Pötty63 Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1713

KEDVES Mwin!!Leírhatatlan szomorúsággal olvasom soraidat..Elnézést kérek..amiért megosztok egy velem történt esetet..2011 január 27-én élet-halál között feküdtem egy korházi ágyon..Szétrobbantak a vörös vértestjeim egy infuziótol..(Igazából nem a gyógyszer volt a bűnös..alapbetegségből kifolyólag akkor autóimmun folyamat zajlott bennem..ami a 7. infuziós kezelésem mellékhatásként jelentkezett..)MINDÖSSZE 30 volt  A HEMOGLOBINJAIM SZÁMA!!!!!

Csodával határos módon ebből mentettek meg..Hol eszméletemnél voltam..hol nem..(DE INKÁBB NEM..EZEKBEN A NAPOKBAN!!)Azon a napon középső lányomék..mint utólag kiderült..behozták egyetlen kisunokámat..amiből semmire nem emlékszem..Senki nem beszélt arról.."A MAMA MEG FOG HALNI.."

Tehát 5 percre beengedték hozzám.."BÚCSÚ KÉPPEN"..

Ezután az anyukája..lányom-levitte a kocsiba a férjéhez a kicsi PÖTTYÖT..És ő azt monta az apukájának..

"APA,MAMA MEG FOG HALNI!!"

Egyszerűen közölte a tényt..tényként..és kész!

Lányomék döbbenten néztek rá..

Miután több tasak speciális vérrel megmentettek...és végre nagyobbik gyermekemékhez kerültem..Jött a kicsi Pötty hozzám..Feküdtem az ágyban..és kacagva mondta.."MAMA..UGYE MOSTMÁR MEGFOGSZ MARADNI...!!?"

Akkor kezdtem ugy érezni..van némi esélyem rá..(DE HOSSZU VOLT A TALPRA ÁLLÁSI FOLYAMAT!!)

És elkezdtünk labdázni..én feküdtem az ágyban..dobtam a pici labdát..és Ő boldogan futkosott érte..Míg ágyban fekvő voltam..szinte minden nap jött..ÉS LABDÁZTUNK AZ.."ÁGYBÓL"..

Hát ezért küzdünk.és ezért akarunk mind..nagyon-nagyon élni!!Anyák..nagymamák..leendő szülök..hogy MÉG LÁTHASSUK "EZEN CSODÁKAT!!!"

Köszönjük az erőt..amit "KICSI DRÁGASÁGAINKBÓL"-ÉS MINDEN JÓ HOZZÁTARTOZÓNKBÓL..JÓ EMBERBŐL MERÍTHETÜNK!!!

Szeretettel:Ibolya

Előzmény: Mwin (1704)
Pötty63 Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1712

KEDVES banyka..ÉS MINDANNYIÓTOK EZEN A FÓRUMON.....

Most az egyszer kiírom a teljes e-mail elérhetőségemet..banyka..ÍRJ ERRE AZ e-mail címemre..és mindenki..aki fel akarja velem venni a kapcsolatot..

lymekor63@freemail.hu

Megtekinthatő a rólam készült riport a MAX-IMMUN-oldalon..SZOBOSZLAI IBOLYA név alatt fut a kisfilm..

Mostanában fog készülni rólam a 2-dik TV felvétel..

(MIBŐL GYÓGYULTAM..Csak röviden..LYME NEUROBORRELIÓSISBÓL VAGYOK 15 HÓNAPJA..TELJESEN TÜNETMENTES..2005-ben nyáron volt 1 fertőzött kullancs csípésem..2006-ban 1,5 év TÚLÉLÉST KAPTAM..)

S ez miből áll..mármint a (MIBŐL ÁLLTAM TALPRA...?)

Teljes butulás..Részleges süketedés..(HALLÓKÉSZÜLÉKEM VOLT..)Részleges nem látás...Írás-beszéd..betűcserék..kommunikálási képtelenség..izmok "ÖSSZEESÉSE"..légvétel probléma..nyelési gond..(TÖBBSZÖRI FULLADÁS..Ami majdnem megölt..)

Bal oldali bénulás..Érzészavarok..Izmok rángása..Vándorló zsibbadás..TELJES KÖRŰ ALLERGIA..MINDENRE..Szinek tévesztése..Bőr problémák..pl tenyereimen minden bőr lejött..nem részletezném..egyensjly zavar..lábaim összerogytak..kezeimből minden kiesett..leírhatatlan fejfájás..fényérzékenység..zaj érzékenység...(Napszemüvegben voltam lakásban is..)..De mindezek közül a legborzalmasabb a teljes agyi funkciók helytelen működése..és a megfulladás érzése ami a legszörnyűbb volt..van még pár tünet..ami nemigen publikus ..stb!Agyi MRI-eim..ami elég sok volt már..(AGY ELHALÁST,AGYIDEG ELHALÁST IGAZOL....)Többször megerősítve..

Előadásomat is az vezérli..minél több embernek tudjak segíteni..

Tehát aki írni akar..várom szeretettel..És amit tudok ,átadok..könyvem is 20 év történetét öleli magába..

Szretettel..Pött..de írhatom ugy is..Ibolya

A PÖTTY..A KIS UNOKÁM NEVE..ÉS JÓ ÉRZÉSSEL TÖLT EL..HA LEÍRHATOM!!!!

Előzmény: banyka (1695)
bulbaris Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1711

szia!

alapitvanyrol es segitsegrol azert nem irtunk mivel szerintem sokan sot senki nem is keresi mi egyutt toltjuk az idot a szeretteinkkel nekem is 2 gyerekem van es anyueknal lakunk es apunak segitek a szondan en adom be a taplalekot ami megvisel ot igy latni de soha nem biznam ra masra.es ilyenkor a csalad szeretete kozelsege a legfontosabb.ennel a betegsegnel idot kell szakitani barmi aron mert a tamogatas a szeretet a legfontosabb.

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1710

Igazad van Ági, ha nincs támogatód akkor fele a gyógyulás esélye, én speciel nem a fórumtól próbáltam segítséget várni , mégcsak vigaszt sem, de ha néha felirtam mert szarul voltam vagy beraktam egy cikket akkor seggbe rugtak szó szerint,,,és ne nyavajogjak mert másnak is ez a baja, de nincs két egyforma beteg sajnos... itt az emberek megosztják egymás tapasztalatait és probálnak segíteni egymásnak, ha nem megy másképp akkor szavakkal   na lépek is ,

Előzmény: Szegediági (1708)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1709

Rám is kenhették volna a ALS-DG-T  még tüdőgyuszis is voltam tavaly előtt amire injekciót kaptam, a nehézlégzés, izomrángás, atrpohia, ezek mind azok a tünetek,bell féle bénulás balarcon,    és sorolhatnám tovább....  ezek mind lyme tünetek sajnos ...a doktornő jo irányba halad csak nem elég agressziv a kezelésben, vagy kezelünk agresszivan vagy ne simogassunk, egy kis doxi ide nem elég, kezdetekkor talán igen de már előrehaladott állapotban kemény gyógyszerelés kell és ezt kell kibirni,

Előzmény: Törölt nick (1707)
Szegediági Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1708

Kedves Mwin!

 

Én végképp nem akartam hozzászólni, de ha ragaszkodsz hozzá:

 

Ha az én anyám ilyen beteg lenne, minden percem vele tölteném! (Mint ahogy Ő is velem tölti minden idejét és a 70 éve ellenére maximálisan a gondomat viseli.) Tudod, ezek a napok felbecsülhetetlenek!

És ilyenkor nincs LEHETETLEN! Nincs olyan, hogy NEM TUDOD MEGOLDANI!

 

Hát, ennyi, ne is menjünk bele jobban.

De véleményem szerint a többiek is valami hasonló végett nem válaszoltak. Mert ha tényleg elolvastad az egész fórumot, akkor láthattad, hogy a hozzátartozók a lelküket is kitették/kiteszik a szeretteikért.

Itt majdnem mindenkit a fórumon a legvégsőkig otthon ápoltak a családtagjai, a kivétel csak olyan volt, ha az utolsó pár napra már kórházba kényszerültek.

Nagyon más lenne, ha Te főznél már Neki, ha Te vinnéd már be Neki a kávéját például. És beszélgetnétek közben...Tudod, mert életet adott Neked és felnevelt...

Saját maguk, nem pedig alapítvány!

 

Ági

Előzmény: Mwin (1704)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1707

Kedves Szegediági! én nem akarok negativ élményt senkinek, volt elég a másik fórumon, én azt szeretném hogy miként vagyok javulóban két és fél év után,,, volt nekem egy paksaméta dg-m mindenféle orvostól, persze hogy le voltam törve, fájt nekem is minden még az élet is, de most sokkal jobb és remélem egyre jobb lessz, bárcsak mindenki megkapná a diagnózist egy normális orvostól és lenne kezelve is,,,Ági te lymeos vagy ? nekem volt egy segítőm és biztatóm jo hogy rá hallgattam és nekimnetem a rocephin kúrának, ma már vidám az élet nem vagyok 100%-os de tavalyhoz képest 80%_os és ez jo, nem birnám lefutni a 300 métert de idővel eljön az idő, nekem még a tüdőm is károsodott 80%-os tüdő, gondolhatod hogy letaglózott és kevés idő alatt jött minden, nekem gyorsan romlott az állapotom, nem voltak stádiumok, az elsőtől nekem jött már a harmadik nem volt köztes állapot , szeptember és november végén én már sokat voltam ágyban sajnos és csak röhögtek az orvosok rajtam hogy nincs semmi bajo, ideggyulladás a balarcomon és azt mondták hogy pszihés, szal kaptam hideget-meleget , de mostmár minden jo , és egyre jobb lessz...kivánom mindenkinek hogy megtalálja a kivezető utat ....

Előzmény: Törölt nick (1705)
Szegediági Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1706

Kedves Úgyfélek!

 

Ez borzasztó! Szó sem volt VISSZAFORDÍTHATATLAN KÁROSODÁSRÓL, csak esetleges ÁTMENETI ÁLLAPOTROMLÁSRÓL a gyógyszerszedés végett!!!

 

Felhívtad a doktornőt? Vajon mit szól ehhez? Nagyon kíváncsi vagyok, mit mondott erre! Biztos azt, hogy ez jó jel, mert reagáltál a kezelésre...Mert ez így nagyon veszélyes játék, főleg kórházi háttér nélkül.

Én megértem, hogy Ő mindenkin segíteni próbálna (na persze, nem a két szép szemedért), de az az érzésem, hogy az ALS-es betegek kezelése terén semmi tapasztalata sincs és vaktában próbálkozik.

Ez addig rendben is lenne, ha olyan szerekről lenne szó, amelyek rossz esetben legfeljebb nem használtak. Na de hogy ártsanak is!

És bele mersz így fogni a következő kúrába?

De a kúra közepe táján pedig Te is némi javulásról számoltál be, hogy keresztbe tudtad tenni a lábad. Hogy történt mégis ekkora mértékű romlás? Miután abbahagytad a gyógyszer szedését?

Biztos, hogy visszafordíthatatlan?

 

Üdv.: Ági

 

Előzmény: Úgy félek! (1702)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1705

Kedves Úgy félek! ha olvastad a hozzászólásomat nekem sem volt fáklyás menet, az első doxi után még szarabbul lettem, ez volt tavasszal ésaz egész nyarat ugy huztam ki hogy minden nap szarul voltam, kezdtem kutakodni más irányba nem betegség terén hanem gyógyszerelés miatt, akkor hallottam a rocephinről, abbol is az első kura szart sem ért de a második az nagyon jol sikerült, nekem is volt izomrángásom, neurologus szerint egyik kezem gyengébb mint a másik, a lábam atrophiás és ilyen latinszavak, most teljes gőzzel igyekszem jobban lenni, nem érzem hogy gyengébb a kezem, nincs izomrángás , jobban vagyok, én nem kivánok sem doxit sem mást szedni, csak cefit szeretnék, és azt is fogok ősszel mert megismétlem és ki akarom irtani a dögöket...

Szegediági sajnálom ami neked is van, de rajtad is a cefi lökne jót az állapotodon szerintem, milyen gyógyszert szedsz , szedtél? én borzalmas állapotban voltam nem kivánom leirni ide , mert nem akarok nyavajogni, minden bajom volt és minden egyes köcsög orvos azt mondta pszihés, nyakra főre röntgeneztek de semmi értelme nem volt...mindig kaptam egy dg-t a kezembe ...most köszönöm ha lassan is de kezdek szépen javulni, nekem is voltak fájdalmaim, egyik széktől a másikig volt erőm elmenni szal volt minden, begörcsöltek lábaim, kezeim, és nem tudtam mitől, szedtem egy rohedli vitamint is , mindent kiprobáltam....refluxos is voltam de most nincs, allergiás asztma  is múlófélben van, 4 puffbol már csak egyet fujok naponta, a fáradtságom kezd szünni, de még nem az igazi, szal kezdek kimászni belőle, és akaszthatnak rám akármilyen dg-t én már nem hiszek az orvosokban, hogy mitől vagyok jobban én sem tudom, de szerintem az antibio.....  sajnálom hogy nem kezelik ezt a betegséget emberség módjára, nem olcsók a gyógyszerek és azt sem adják be ha valaki megvesz, egy probát megérne mindenkinek....

Előzmény: Úgy félek! (1702)
Mwin Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1704

Szia, 

én is segítséget kértem, válaszra sem méltatott senki.

Ez itt nem neked szól csupán te mondtad ki, amire rímel, amit mondani akartam.

Nem részletezem, leírtam, mit szeretnék.

Nincs válasz - sem itt, sem máshol. Édesanyám nem lyme-kóros, ALS-ben szenved. Most voltam nála, elkeserítő, ahogyan kinéz....gyakorlatilag csont és bőr. Fel nem foghatom, hogyan, mivel, de még megy-igaz, segédeszközzel, de megy, még meg tudja melegíteni a kávét, még érthető a beszéde, még tud enni, még tud kommunikálni  a neten. De meddig?

Nincs segítség.

Itt valamikor a fórum elején, egy tag azt mondta az ALS diagnózisról: eszközöket beszerezni, lélekben felkészülni, és térdre, imához!

Nagyon igaza van.

Rokonszenvvel figyelem a küzdelmeteket, hogy hátha más, hátha mégis gyógyítható, hátha az orvosok tévedtek..

Kívánom, legyen igazatok, sikerüljön.

De nem fogom elfelejteni a közönyt, az értetlenséget és azt, hogy tudom, látom, ahogyan anyu elbúcsúzik tőlem, az unokáitól, az ismerősöktől, mindattól, ami az élete volt, s lassan attól is, ami egyedüliként megmarad 70 év után: az életétől.

 

 

 

Előzmény: Úgy félek! (1702)
bulbaris Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1703

szia ÁGI!

most kuldtem at neked az email cimedre a teljes verkepet ertekelessel együtt.

Úgy félek! Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1702

Sziasztok!

 

Olvasom a hozzászólásokat. Van néhány új hozzászóló akiknél látom, hogy segteni szeretnének. Ez nagyon örvendetes dolog és köszönet érte.

Az én saját tapasztalatom, hogy az elő kúra eltelte után olyan sokat romlott az állapotom. Rettenetesen el vagyok keseredve. A második kúra csak 26.-án kezdődik. Ha az is annyit fog az állapotomon rontani attól félek, hogy az már visszafordíthatatlan folyamatot hoz. Erőm sajnos egyre fogy. A karjaim sokat görcsölnek. Így kezdődött a lábaimon is. A bal kezem egyre gyöngébb. Félő, hogy nincs kiút. A beszédem is romlik. Pedig a neurológus azt mondta, hogy nekem a lassúbb lefolyású a betegségem.

Nem akarok senkit elkeseríteni.

Mindenkinek jobbulást kívánok.

Szegediági Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1701

Kedves BULBARIS!

 

Nagyon köszönöm, cseréljünk, én is átküldöm az enyémet.

Az én címem: agnesmenesi@gmail.com

 

 

Kedves BABOS!

 

A fenti e-mail címen tudunk "eszmét cserélni", ha gondolod. (Bár sajnos, negatív élményért már nekem sem kell a szomszédba mennem...)

 

Kedves VIDÉKI60!

 

Köszönöm, hogy válaszoltál, jobbulást és kitartást kívánok Neked!

 

 

Üdvözlettel:
Ági

bulbaris Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1700

szia PÖTTY!

nekem edesapámnál diagnosztizaltak bulbaris als es lyme is pozitiv lett 2.mi mindent kiprobaltunk de meg nagy javulas nincs.neki a vegtagjai meg nem erintettek gyengeseg van nala a beszed es nyeles ami rossz. ha van tanacsod en elkükdöm az email cimem es szivesen levelezek.ap.melinda@hotmail.com.

barmilyen segitseget szivesen fogadunk.elore is koszi.

bulbaris Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1699

szia ÁGI!

antinuklearis at iif pozitiv 1:40

c1qelleni at,elisa pzitiv  ennyi ami a pozitiv volt ha van emailed atkuldenem a teljes verkepet hogy lasd.

Pötty63 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1698

Kedves Ági!!

Tudom..sajnos igazad van..(OLVASTAM RÓLA..)Akkor maradjunk..Tüneti TH-nál....A hosszabb távon történő "ÉLETBEN TARTÁSÉRT..."

A probláma az....Minden agysejtem tiltakozik a DIAGNÓZIS ELLEN IS!!!!!

És nem én vagyok csak egyedül aki ezt így gondolja..

Tévesdiagnózisok tárházába sorolnám..

Mindettől függetlenül..ha szabad azt írnom..(TI ITT EGY OLYAN TEAM VAGYTOK..AKIK NEM SZÉT HÚZNAK..HANEM UGY TÜNIK..HÁLA AZ ÉGNEK..ÖSSZETARTOTOK!!!)És nagyon szomroú..hogy más fórumokon..inkább a széthullás jelei láthatóak..nemhogy az összetartásé..és "ÖSSZETARTOZÁSÉ!!!"

Többen vagytok fönt a Saját oldalatokon..akikkel olyan jó lenne "Levelet váltani.."-beszélni..bátmit tenni..

TI ITT...MIND "NAGYON AKARTOK ÉLNI!!!"

És számomra ez a legcsodálatosabb..mert ez a legnagyobb fegyver minden "Gyógyíthatatlan"-kórságnak!!!!!

Örülök neki..hogy vannak ilyen emberek...Baj..hogy nem is "KEVESEN"....Annyi mindent szeretnék mondani..de lehetetlen..mert sok-sok oldal megtelen vele..

De akkor is ugyérzem..Több itt jelenlévőnek a "SORSA"-megváltoztatható lenne..És emellet nem lehet.."ÍRÁS"-nélkül elmenni...

Szép napot amennyire csak lehet..mindannyiótoknak..Pötty..

Előzmény: Szegediági (1696)
vidéki60 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1697

Kedves Ági!

Sajnos nem tudom megmondani, hogy mire gondolhatott a doktornő, mert ennél többet nem mondott. Átnézte az összes orvosi papíromat - laboreredményeket, egyéb leleteket, zárójelentéseket - és közben kommentálta azokat. Az egyik, 2 évvel ezelőtti laboreredményemre mondta, hogy itt már látszik a fertőzöttség. Azt is mondta, hogy ha az orvosok nem is gondoltak volna a Lyme kórra, azt észre kellett volna venniük,hogy van valami rendellenesség és tovább kellett volna vizsgálniuk. De többet nem mondott, és már nézte is a többi papíromat.

Kérdezed, hogy mi van velem, hogy vagyok. Igazából én sem tudom, mit mondjak, 2 nap múlva fejezem be az első kúrát, és néha úgy érzem, hogy egy kicsit jobb, erősebb vagyok, néha meg pont az ellenkezője, fáradtnak és gyengének érzem magam. Amit egyértelmű javulásnak értékelek, hogy augusztus végén átestem egy vakbélműtéten és ott a kórházban vettem észre, hogy mindkét lábam combközéptől lefele teljesen el van színeződve, sötétlila, majdnem fekete, és kisebb nagyobb piros ill. világosabb színű foltok vannak rajta, de csak ha állok vagy ülök, fekve semmi nem látszik. Ez a műtét előtt nem volt,nem tudom mi lehetett az oka, valami biztos kiprovokálta őket. Mutattam egy orvosnak, de nem foglalkozott vele, szerinte csak attól van, hogy felállás közben a vér lehúzódott a lábamba.

Most viszont pár hete azt látom, hogy jóval lejjebb húzódott az elszíneződés, már csak a bokám felettig húzódik, és már közel sem olyan csúnya sötétlila, sokkal világosabb. Ez úgy hiszem jó jel! Véleményem szerint a rosszabbodás folyamata megállt, most már a javulást várom. Ha nem kezdtem volna el a kúrát, biztos nem tartanék itt!

Nagyon szép a virágod, biztos a kerted is szép! Kívánom, hogy legyen erőd gondozni!

Üdvözlettel: vidéki

 

Szegediági Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1696

Kedves Ibolya!

 

Bocsi, de AZ ALS-RE NEM ADNAK GYÓGYSZEREKT, AMELYEK JAVULÁST EREDMÉNYEZNÉNEK!

EZ EGY GYÓGYÍTHATATLAN ÉS KEZELHETETLEN BETEGSÉG! PÁR ÉVET LEHET VELE ÉLNI!

 

Ági

Előzmény: Pötty63 (1693)
banyka Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1695

Kedves Pötty 63!

 

Szeretném veled felvenni a kapcsolatot,úgy érzem most szükségem lenne segítségre. Röviden annyi,hogy 3 év után még mindig nem tudni ALS vagy Lyme ,  most tartok a 2. antibiotikumos kúra közepén,egyenlöre csak rosszabbodás van,gyakorlatilag már nem tudok menni.

Szeretném megkérdezni, hogy te hogyan és miből gyógyultál meg és mennyi idő alatt.

Telefonszámot vagy e-mail címet adjak meg?

 

válaszod köszönöm

 

Előzmény: Pötty63 (1693)
atesz1980 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1694

Szia Szegediági!

Nálam az Mr-en nem látszik semmi!Pedig kettő is készült és a második az ország egyik legjobb gépén és a legjobb orvos nézte meg de semmi!

Akkor azt mondták ez jót jelent!

Hogy a gyogyszerekre reagálok az szerintem is jó,talán van remény!!!

Üdv!

Előzmény: Szegediági (1690)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!