Keresés

Részletes keresés

kilenctizenegy Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43275

Szerintem arabb kávéház volt.

 

Ilyen alapon nálunk meg machetével szeletelik a brit és norvég turistákat, mert egy török étteremben előfordult a múlt héten.

Előzmény: nájckingdom (43273)
malócz Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43274
Szelektálod az információkat a saját látásmódodnak megfelelően. A Magyar Gárdáról egyetlen művelt, józen és becsületes állampolgár sem gondolja, hogy bármilyen hasznos dolgora képesek lennének, vagy lesznek valaha. Ezek egészen egyszerűen verőlegények egyenruhában.

Továbbá:
hvg.hu
Büntetett előéletű vezetők a Magyar Gárdában
2008. január 23. 19:22

Reggelni kell, hogy elolvashasd, de megéri.
Előzmény: nájckingdom (43267)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43273
"ha radikalisok kerulnek hatalomra, tutira mindenki utalni fog minket meg jobban. Es a nagyhatalmak joindulatat is elvesztjuk: zsidozas, multi ellenesseg, orosz ellenesseg = katasztrofa. "

Csak nehogy Brüsszel tájékán kihúzzuk a gyufát a sok xenofóbiánkkal!
vesd össze ezzel:
Index: 'Zsidókat nem szolgálunk ki' Belgiumban
Nem kizárt, hogy tőlünk vándorolt ki a fejfedője miatt diszkriminált prof valamelyik őse...
Sokat kell még tanulnunk a "tolarenciát" az EU alapító tagjaitól...
Előzmény: V.4_BlackVoid (43234)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43272
"A peak oil folyik a csapbol is."

Én Mo-ra és szomszédaira gondoltam, ebben a vonatkozásban került szóba.
A Népszabi és a Magyar nemzet még nem ezzel van tele, meg a kereskedelmi TV-k.
A politikusok nemigen ejtenek róla szót. Nálunk!
Mellesleg világszerte se mainstream még, attól, hogy vol címlapsztori sok heylen. De milyen tálalásban? pl. Wall Street Journal: kb. így:"Elmebetegek világvégére készülnek, kaját spájzolnak az Olajcsúcs miatt" Igaz, ezt a címlapon.
Előzmény: Törölt nick (43269)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43271
http://money.cnn.com/2005/12/07/markets/peak_oil/index.htm
http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUSN13389547
http://www.reuters.com/article/environmentNews/idUSL171957220080117
http://www.reuters.com/article/sphereNews/idUSN2630220020061026?sp=true&view=sphere

Elég?:-)
Előzmény: V.4_BlackVoid (43270)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43270

Te mirol beszelsz??? Mainstream lett? HOL????

 

Mutass mar nehany jelentest nagy hirugynoksegektol az ASPO konferenciarol vagy a Peak Oil-rol. Matt Simmons es Pickens neha benne van a TV-ben, de fogadok, hogy a CERA-s Daniel Yergin-t tobbet mutogatjak. Marginalisan neha van Peak Oil-rol van valami, de a mainstreamtol meg NAGYON messze van.

Előzmény: Törölt nick (43269)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43269
A peak oil folyik a csapbol is.
Jelen pillanatban ezért kezdett el mindanki reaktorokat licenszelni,ezért épülnek TF szén - olaj üzemek,,ezért mocorog oroszország.
Az egész mainstream lett vagy 1 -2 éve,amikor Mat Simons elöször került be a médiába,és az ASPO éves kongreszusaán már a nagy hirügynökségek is képviseltették magukat.
Előzmény: nájckingdom (43267)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43268
Gazdasági anomáliák: termelőkből fogyasztók lettünk

"Most olvassuk, hogy már a magyar vendéglősök is a határon túlra mennek bevásárolni, olcsóbb és jobb minőségű alapanyagot vehetnek Ausztriában, mint itthon. Az éttermekre szakosodott nagykereskedelem hazai hiányát és a magas forgalmi adót okolják, de ennél azért többről van szó. Már tavaly beszéltünk olyan vendéglátósokról, akik jelezték, hogy saját állatfarmot kell fenntartaniok, ha jó minőségű alapanyagot akarnak, illetve a zöldség és gyümölcs beszerzését inkább külföldről oldják meg. A külföldi vásárlásoknál sajtféleségeknél például kilónként 400-500 forintot spórolnak a beszerzők, de ugyanez a helyzet a zöldségeknél, gyümölcsöknél. Az argentin bélszín akár egy ezressel is olcsóbb az osztrák henteseknél kilónként, arról nem beszélve, hogy ott mindig kapunk friss báránygerincet, pácolt csülköt jó áron – mondta egy győri étteremtulajdonos. Üzemanyaggal, szállítási költségekkel együtt is megéri akár naponta kijárni vásárolni. /1/

Ugyanakkor a hivatalos statisztika szerint valamennyi meghatározó gazdasági haszonállatfaj létszáma csökken Magyarországon. A legnagyobb mértékben a sertés- és a tyúkállomány zsugorodik: a gazdálkodók sertésekből 260 ezerrel, tyúkfélékből 5,2 millióval kevesebbet tartottak a 2007 augusztusi létszámhoz képest decemberben. A visszaesésben a szezonális hatások is szerepet játszanak, de a gazdálkodók a magas takarmány- és az alacsony felvásárlási árak miatt fogják viszsza a termelést."
------------------------------------------------------

Nemsokára bajok lesznek az argentin bélszínnel...
Hogy az étteremtulajnak saját állatfarmja van, az ősi modell. Nemsokára a nagyobb vállalatoknak is lesz, amiről az üzemi konyhát fogják ellátni nyersanyaggal.
Amikor 85-86-ban katona voltam, a laktanyától olyan 10km távolságban, a pusztában volt az ezrednek egy disznótelepe, ahol 3-4 katona, a "disznósok" teljesen minden felügyelet, tiszt, fegyelem nélkül élt kint és érizte a laktanyai konyha alapanyagául szánt jószágot. Koszosak, büdösek voltak, de minden este nagyokat boroztak a környéken 20Ft-ért kapható borból, meg cigánylányok is akadtak... Gondolom, olyanok kerültek ki, akik otthon is ilyenhez voltak szokva.
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43267
Van egy csapda az egészben.
A háborúkat akkor lehetne - talán - elkerülni, ha már most a Peak Oil folyna a csapból is, ez lenne a közbeszéd fő témája és pl. a szomszéd országok vezetői is megtárgyalnák, hogy kölcsönösen borzasztó pusztulást hozn a a harc, jobb lezs a vitás kérdésekben megegyezni és együttműködve mindenki mentse saját népét a gazdasági átállási szükségprogrammal. Pl. épjtsen atomerőművet, ha tudhatja, hogy nem lesz harc a szomszédokkal.
De mivel ma kollktíven homokban a fejünk, mi itt a fórumon nem sok vizet tzavarunk, a politikusok 14-15. havi nyugdjjakkal kampánnyolnak, meg EU-égimannával, ez az értelmes hozzáállás esélytelen. A válság felkészületlenül fogja a társadalmakat érni, lesz düh, frusztráció, bűnbakkeresés. Háborúk, pusztulás.
Ne legyen igazam, nem hiányzik.
Előzmény: V.4_BlackVoid (43266)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43266

Magyarorszag szerepel azon a listan amely az atombombat gyartani kepes orszagokat felsorolja. Most nincs idom keresgetni a linket.

Egyebkent nem olyan nagy kaland osszereakni. Celbajuttato eszkoz: szamaras korde? Regionalisan ez nem ugy.

 

Egyebkent remelhetoleg nem lesz szukseg ra amugy se.

Előzmény: nájckingdom (43262)
ayantaqe Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43265

OFF

Alap harcászati szabály: két teljes mértékben támadó hadsereg szembenállása esetén stratégiai fontosságú a támadás időpontjának titokban tartása és meglepetésszerűsége, elsöprő győzelmet arat az elsőként támadó fél.

Sztálin tudta hogy a németek mocorognak, csak azt nem tudta hogy a németek tudják hogy neki NEM védekező hadserege van. Ha az lett volna, semeddig nem jut el a wehrmacht. Azért nem rendelt el visszavonulást, mert ezt senki sem tudatta vele a vezérkarból, aki meg értett hozzá, azt 5 éveel előtte kipucolta onnan. A tél és az Urál mögötti ipar megközelíthetetlensége mentette meg. Na meg Japán passzivitása. (amúgy az egész háborúra jellemző volt Sztálin valahol érthetetlen passzivitása, 'visszavonultsága'...)

Még érdekesebb mű (amit ajánlottál, olvastam): Viktor Suvorov: A jégtörő. Érdekes kontextusba helyezi Hitlert. :)

ON

Előzmény: galland (43263)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43264
Eleve az olcsó olajon alapuló Pax Americana kellet ahhoz, hogy eddig ne legyen nagyobb baj az atomarzenálok spájzolásából. Jellemző, hogy amint Pakisztán a bomlás útjára lépett, híresztelik, hogy az USA kommandóakcióval akarja onnan kihozni az atomtölteteket, mert a fokozódó káoszban enyhén szólva nincs ott jó helyen.
Gondoljunk bele, ha MO, Szloválkia, Szerbia méretű és gazdagságú országok ind tele lennének atommal. Akkor a Slota típus nem azzal fenyegetőzne, hogy tankkal jön Pest ellen, hanem, hogy letörli a térképről. Nekem nem hiányozna ez az "elrettentés". Épp elég célpontnak egy esetleges európai belháborús időszakra a sok civil atomerőmű. Ha más nem, annyi kárt lehet velük okozni, hogy a hábúrú során biztos le kell állítani, még önként, hogy később ne okozzon elviselhetlen sokkot, amint az ellenség diverzánsai tönkreteszik a távvezetékeket. Nem kell a reaktort támadni...
Persze a perspektíva olyan ijesztő, hogy helyből el lehet gondolkodni, kibírható-e egy európai belháború.
De a válságban szót kaphatnak olyanok, akik nem éppen gondolkozós fajták, ha dühös, éhes tömegek haragját kell kifelé fordítani.
Lesz itt még nemulass.
Előzmény: nájckingdom (43262)
galland Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43263
OFF
Ez tény, megjelent nemrég egy orosz történész könyve, (Konsztantyin Plesakov: Sztálin baklövése, Európa kiadó) ami a német támadás első tíz napját dolgozza fel orosz szemszögből. Sztálin nem hitte, hogy Hitler meg meri támadni, és ő 1942 nyarára tervezte a saját támadását. Az orosz hadosztályok támadó alakzatban voltak felvonultatva, csak persze készületlenül, stb. Ez a tíz napos tehetetlenség, míg Sztálin nem tudta mit csináljon, (nem adott ki más parancsot, csak annyit, hogy nincs visszavonulás, ami katasztrofális eredménnyel járt) elég volt arra, hogy a németek eljussanak Moszkváig, majd közel négy évig orosz földön folyjanak a harcok, akkora stratégiai fölénybe kerültek rövid időre.
ON
Előzmény: ayantaqe (43258)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43262
Én még azon is aggódok, hogy a válság durvulása közben zilálódó gazdaságunk képes lesz-e kipréselni magából egy-két új paksi blokkot, vagy pár új szenes erőművet az újranyitandó bányák mellé.
Atomfegyverkezés? Hamarabb lesz a huszárság reális.
Előzmény: ayantaqe (43261)
ayantaqe Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43261

Akkor sem úgy működik, hogy hipphopp összerakunk egy bombát. Pl. a termonukleáris bomba PONTOS terve a mai napig szigorúan titkos. Lehet bugázni a netről, ügyesebbje még össze is tudna hozni egy pár kt-ás pukit (de inkább csak piszkos bombát), de azt egy inváziós hadsereg nemes egyszerűséggel kiröhögi. Egy elrettentő arzenálhoz egy komplett ipar kell, nehézvíz, centrifugák, infrastruktúra, logisztika. Na meg célbajuttató eszköz. Nem úgy megy hogy a BME-re bemegyünk és elkérjük a tanreaktort vagy elcsórunk pár rudat paksról.

Előzmény: V.4_BlackVoid (43256)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43260
Ismered a lközmondásos sztorit a színházi előadás első felvonásában még a falon lógó puskáról...
Kb. ez van máris a mai atomhatalmak arzenáljával, még lóg a falon, bár az elején lőttek is vele a duplacsövűből, most meg már elég sok ficánkol a falakon.
Előzmény: V.4_BlackVoid (43256)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43259
"Tenyleg, ezek fegyvert adnak?"

Ne viccelj, messze nem. Ez a röhej, (siralom), hogy mennyit visonganak ellenük az "antifasiszták", pedig, ha a dolgok rosszra fordulnak, még visszasírhatják a törvényeket betartó, központilag fegyelmezett, legális, fegyvertelen gárdát. Ha sikerül betiltatniuk, illegalitásban elszabadulhatnak az események a kontroll alól. Szerintem történelmi mércével van "5 percünk", kb. fél évünk, vagy mx. egy egész, hogy az elit észbekapjon, felfogja, hogy "világvége" készül, a nemzeti túlélés érdekében abbahaygja az acsarkodást és valami nem szó szerinti "nagykoalíció" keretében válságmentő programmal kezdjen kormányozni. Ennek keretében létrehozza a Nemzetőrséget, oszalassa fel a Gárrdákat (de úgy, hogy zömük érdemei elismerése mellett átlét a Nemzetőrsélgbe), annak adjanak szakszerű kiképzést, lőgyakorlattal, stb, de legyen végig állami, katonai, rendőri szakmai kontroll alatt.
Legyenek benn az olyanok, mint te.
Nagyon válogatott cigánylegények esetleg szintén, de ez veszélyes terep, idő kell ehhez.
Nem mondom, hogy nagy esélye van az én vágyálmomnak, de ha nem ez lesz, akkor polgárháború, káosz, pusztulás.
Előzmény: V.4_BlackVoid (43255)
ayantaqe Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43258

Csakhogy elfelejted hogy dolfi nem gondolkodott tárgyilagosan. Hitt a tigris erejében. :)

 

az oroszokkal együtt, amit persze meg is kötött, csak felrúgott.

 

Ha nem rúgta volna fel, joszip ledarálja mint az ürühúst. Így el tudta még  pár évvel húzni a háborút, lehetett közben endlőzungolni, meg hasonló finomságokat....

Előzmény: nájckingdom (43249)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43257
Ilyen haboru eseten nincs is ra szukseg. Atom hagyomanyos tamadas elrettentesere kell. Celpont lehet az ellenseg hadtapja vagy erokoncentracioja is.
Előzmény: Első Polgár (43251)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43256
Sehova nem dobnam. Elrettentesre kell, hogy ne tamadjanak meg.
Előzmény: ayantaqe (43254)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43255

Ha ekkora valsag lesz, akkor haboruzni se lesz eleg eroforras, az orszagok keptelenek lesznek ugy osszeszedni magukat hogy komoly haborut inditsanak. Es ilyen esetben a legnagyobb veszely a lakossagnal levo fegyverek hasznalata - ld. Garda.

Tenyleg, ezek fegyvert adnak?

Előzmény: nájckingdom (43253)
ayantaqe Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43254

Azért nem vagyunk Izraelben, megközelítőleg nincs akkora forrásuk a szomszédoknak hogy nuke kellene. Azt a lóvét beletennénk egy rendes rakétapajzsba, légierőbe és mozgékony ultramodern kommandósegységekbe, többet érnénk vele.

 

Ha meg lenne, hová dobnád? Arad? Kolozsvár? Kassa? Pozsony? Ungvár? Szabadka?

Előzmény: V.4_BlackVoid (43248)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43253
"Nagy valsagban a Garda max. arra lesz jo, hogy rablobanda helyett kifosszon."
Futtasd végig azt a lehetőséget is, hogy te is tagja vagy. Meg az összes épkézláb rokonod, barátod is.

"Teljesen eselytelen, hogy honvedelmi feladatoknak megfeleljen."
Svájcban miért esélyes?

"En nem veszem tutira, hogy itt az EU-ban majd mindenki egymasnak megy. Szerintem siman csak fokozodni fog a centralizalt EU-fasizmus / kommunizmus (nevezze mindenki ahogy akarja). Kozponti tervezes, oriasvallalatok, kozpontilag eroszakolt energiatakarekossag. "

A válság eddigi fokozatai mindenhol a szétzilálódásról szólnak, a nagy centralizált rendszerek fenntartásához energia- és erőforrásbőség kellett. Az erőforrástúlhasználat miatt lehanyatló civilizációkat tanulmányozók is mindenhol ezt látták, a kiút a komplexitás, a centralizáció fokának csökkentése, bár többnyire nem önként.
Kunstler emlegeti, hogy nem tart fasiszta szövetségi USA-állam veszélyétől, örülhet majd a szövetségi kormány, ha meg tudja válaszolni a telefonjait.
A modell vonzza ugyan az elitet, de nem lesz hozzá erőforrás. Ahogy Róma is széthullott, decentralizáltan, egy primitívebb életformával élhettek tovább, akik túlélték, ehhez volt elég az erőforrás.
Ahol pedig hiány van, ot versengés, bunyó is van. Szerintem lesz Európában is.
Magyar atom? ha ekkora országoknak is lenne, biztos lenne a nukleáris tél. így is elég esélyes.
Előzmény: V.4_BlackVoid (43248)
Első Polgár Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43252
De, sokon múlt.
Előzmény: V.4_BlackVoid (43250)
Első Polgár Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43251
Ilyen igazi szabadcsapatos etnikai tisztogatás ellen, meg 2o kmről ágyuzgatás, orvlövészkedés ellen az atom se ér sokat. Márpedig a modern háborúk igy néznek ki.
Előzmény: V.4_BlackVoid (43248)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43250
Arra szamitott hogy az oroszok osszeomlanak mint a franciak. Nem sokon mult.
Előzmény: nájckingdom (43249)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43249
Érdekes, hogy esélyesnek látta az orosz-amerikai-angol szövetség ellen a kísérletét a japán szövetségesével. Ez erőforrásilag megnyerhetetlen volt. Mennyivel erősebb állammal mehetett volna tovább a történelembe, ha akkor nem bombáztatja szarrá, nem vágatja ketté egy alapos lecsonkítás után megmaradt országát, ha nem űzet el sokmillió németet, meg nem haraptat fűbe sokat, hanem vár, míg jobb szövetségi rendszerbe léphet, a győzelemre esélyesbe. Pl. az oroszokkal együtt, amit persze meg is kötött, csak felrúgott. Egyébként persze, értelmes embereknek sose volt kérdés, hogy a szén, olaj kimerül, ezt a 30-as években is tanították, szakcikkeben írták nálunk is, volt is egy ilyen cikkem valami természettudományos szemle archív számában. (Csonkamagyarország széntelepeinek tartaléka, vagy ilyesmi)
Mire alapozták a vakhitet, hogy mindig lesz előremenekülés?
Előzmény: V.4_BlackVoid (43244)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43248

Nagy valsagban a Garda max. arra lesz jo, hogy rablobanda helyett kifosszon. Teljesen eselytelen, hogy honvedelmi feladatoknak megfeleljen.

Szomszedok ellen, egyetlen hatasos fegyver lenne: magyar atombomba. Remelem titokban mar epitik, vagy legalabbis van ra veszforgatokonyv es ossze tudjak rakni. Ha nem, akkor eselytelenek vagyunk nagyhatalom szovetseges nelkul ha kitor a balhe.

 

Valoban jo lenne, meg a bekeidoben tervezni a valsagra, sot az esetleges haborura is, de ennek az eselye : NULLA. Ez van, ebbol lesz a baj.

 

En nem veszem tutira, hogy itt az EU-ban majd mindenki egymasnak megy. Szerintem siman csak fokozodni fog a centralizalt EU-fasizmus / kommunizmus (nevezze mindenki ahogy akarja). Kozponti tervezes, oriasvallalatok, kozpontilag eroszakolt energiatakarekossag. 

Előzmény: nájckingdom (43240)
ayantaqe Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43247

Ő az Ardennekben érezte meg először a peak oilt. :)

Előzmény: V.4_BlackVoid (43244)
nájckingdom Creative Commons License 2008.02.07 0 0 43246
"Egyrészt:ha létre kell hozni honvédséget háboruban,akkor azt a rendörség/katonaságbol kiindulva lehet létrehozni."

Magától értetődő, hogy ha az általam optimálisnak tartott forgatókönyv esetén a komolyabb pártok konszenzusával létrehozzák a nemzetőrséget, feloszlatják a gárdákat, azok tagságának oda beléptetésével (valamilyen nem pártpolitikai szűrés után, tehát bizonyos büntetett előélet esetén pl. nem), akkor szakemberektől, rendprtisztektől, honvédtisztektől, stb,. kapnának kiképzést.
De az emberanyaghoz nem elég a két általad említett szervezet.

"Nem pár begözölt fejű ,hataloméhes militáns huliánra alapozva."
Mire alapozod, hogy nagyrészt ilyenekből áll ma a gárda?

"Másrészt tisztelt honfitársaim a szlovákiai magyarokat nem tekintik magyarnak."
Már aki, ne általánosíts.

"Harmadrészt miért nem elég az,hogy nincsen határ mo és szlovákia között?Mit akarsz még?"
Van határ, a mindenkire kiterjedő útlevélellenőrzés szűnt meg. Kell is, hogy legyenek határok. Továbbá szerintem Schengen fennmaradása kizárt már pár év múlva is, amint fokozódik majd a válság. Nekünk is érdekünk, hogy megszűnjön, nem hiányzik pl. a túlnépesedett Britannia muzulmán, stb. bevándorlóinak hozzánk áttelepülése, ha ott forrósodik a föld a talpuk alatt. (kajahiány, energiahiány, káosz)
Egy másik kérdés, hogy ha a mi térségeinkben is olyan szintre ér a válság, hogy nagyvárosi panellakók tömege nem lát más kiutat, mint az önfenntartó földművelsésel (kertműveléssel) való próbálkozás, jobb híján, az a magyar etnikai tömbök elleni támadásokat jelent majd. Szerintem elűzéssel egybekötve. A két alternatíva csak az lesz anyaországi részről, hogy befogadjuk őket, vagy háborúzunk értük, velük.
Nekem nem hiányzik, de nagy esélyt adok ennek a vészforgatókönyvnek.
Persze szerinted az atombomlat megment minket a nagy hanyatlástól, de én ebben nem hiszek, azt a csatlakozást lekéstük vagy 20 éve.
Előzmény: Törölt nick (43243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!