Keresés

Részletes keresés

fannimartin Creative Commons License 2015.07.04 0 0 12388

Orulok ha segitettem. Ha maskor is biztato szavakra lenne szukseg vagy barni kerdes van amire tudok valaszolni itt vagyok.

Előzmény: Hosszú John Silver (12386)
fannimartin Creative Commons License 2015.07.04 0 0 12387

Hat lehet hogy mi is idekoltozunk az Allamokba. Tobb szempontbol is jobb lesz. De meg addig be kell fejezzek a gyerekek a sulit mert szerintem a magyar oktatas mindennel erosebb. Igaz szethajtjak magukat de a tudasuk meglesz kesobb ahhoz amit csinalni akarnak. A lanyom ugyis egeszsegugyi suliba megy szeptembertol az angol mar jol megy neki. Itt tart karokkal varjak az egeszsegugybe a magyar szakembereket. Az apja is eu-s. Itt legalabb megkapjak majd a megbecsulest ami jar nekik. A fiam epiteszmernok akar lenni neki meg jobban megy talan az angol. Az ocsem azt mondta atadja neki a vallalkozasat amikor kijovunk. En meg soha nem voltam besz..rva attol hogy barhol munkat kell talalni. Eddigi eletemben meg sosem volrt ugy hogy ne lett volna munkam. Mindenhol tudtak a betegsegemrol is. Minden csak hozzaallas kerdese. De eddig meg eltelik par ev. Addig marad az alternativ megoldas a korsagra. Eddig ugy tunik ez is jol mukodik. Semmi tejtermeket nem ettem harom hete miota kint vagyok. Innen mar nem lesz nehez folytatni otthon. :-) 

Előzmény: Maule (12385)
Hosszú John Silver Creative Commons License 2015.06.30 0 0 12386

Kedves Fannimartin!

Köszönöm  a bíztató szavakat!

Már ennyi is rengeteget segít, őszintén!

Igen, az elfogadás felszabadít...

Üdvözlettel:

HJS

Előzmény: fannimartin (12383)
Maule Creative Commons License 2015.06.26 -1 0 12385

Good point. En az allergiaimat hagytam Mo-n, amikor koltoztem. De hidd el, az is szamit, hogy tejtermeket elhagytad. Orulok neked! Mert eletmodot, ha valtoztatsz, egy het utan mar erzed. Egy honap utan mar nem is kivanod a regit. Es ha gyumolcsokkel rakod tele magad, az jobb, mint gyogyszer. Elvezd a vakaciodat!

Előzmény: fannimartin (12384)
fannimartin Creative Commons License 2015.06.26 0 0 12384

A régi időkben környezetváltozást javasoltak az orvosok azoknak a betegeknek akiknek már semmi sem használt. Rá kell jönnöm, hogy milyen okosak is voltak. 12.000 km-re Magyarországtól azt kell hogy mondjam, hogy igazán jól vagyok. Első nap elkezdett hatni a gyógyszer amit otthon kiröhögött a szervezetem, harmadik nap után elhagytam a gyógyszert. Most másfél hét után azt mondom, hogy régen voltam ilyen nagyon jól. Kicsit fájdogál a nyakam, de minden más fájdalom teljesen elmúlt. Napi 4-5 km-t meg tudok tenni gyalog. Otthon már az 500 méter után lihegtem, nem kaptam levegőt, úgy éreztem, hogy leszakad a derekam a lában. Tejet, tejterméket nem fogyasztottam egyáltalán, viszont gyümölcsöt és folyadékot rengeteget. :)

Előzmény: Maule (12380)
fannimartin Creative Commons License 2015.06.26 0 0 12383

Szerintem nem kizárni kell a gondolataidból hanem együtt élni vele. Addig amíg nem mondták ki biztosra ne parázz, lehet, hogy nem is ez lesz a diagnózis. De ha ez is van élet a bechterew-en túl vagy bechterew-el is, csak meg kell találni a megfelelő utat. Nekem idestova 25 éve van és együtt tudok vele élni. Természetesen vannak rosszabb, bizonytalanabb napok, de összességében okés a dolog.

Előzmény: Hosszú John Silver (12381)
Annie96 Creative Commons License 2015.06.24 0 0 12382

Sziasztok! 

 

Nagyon rég látogattam már ide a fórumra! A segítségeteket kérem! Most olvastam hogy nekünk Bechtereweseknek is jár adókedvezmény!2008-ban derült ki a betegségem, és azóta senki erről nem tájékoztatott!

Szeretném Tőletek megkérdezni hogy tényleg így van-e, és mi a menete ennek, hogy indítsam el!? Függ-e a súlyosságtól, vagy mindenki megkaphatja aki SPA-s. A NAV kódlistában benne van ez a kód. 

Nagyon köszönöm előre is! Annie :)

Hosszú John Silver Creative Commons License 2015.06.24 0 0 12381

Kedves Fórumozók!

Hosszú ideje olvasom a hozzászólásokat.

Úgy tűnik, napokon belül bebizonyosodik hogy SPA-s vagyok 39 évesen.

Most voltam MR vizsgálaton, és kétoldali sacroileitisem van, továbbá fájdogálnak izületeim, és hát a gerincem is időnként. Szóval megvannak a tipikus tünetek, de még nem mondta ki az orvosom a végső diagnózist.

Hogy hány év elteltével bizonyosodik be a betegség, azt nem tudom, de kb. 2 éve kezdődtek a bizonytalan tünetek a csípőmben először.

Igazából egyik izületem sincs megduzzadva, soha nem is volt ilyen, mégis fájnak, kiszámíthatatlanul, változatosan.

A doktornőm azt mondta, hogy az izületi mozgástartományok olyan jók (derék, legzéskitérés stb), hogy egyelőre éljem az életem, és félévente menjek el kontrollra. Érdekes, hogy gyógyszert nem ajánlott, holott itt azt olvasom, hogy az első a gyógyszeres kezelés, annak hiányában csak rosszabb lesz minden.

Igazából legjobban lelkileg visel meg a dolog, hosszú évek után most volt az esküvőnk a párommal, két gyermeket nevelünk, szép életünk van és erre beüt ez a betegség. Gondolataim csak ez körül járnak, tiszta stressz vagyok, feleségem érzi és látja, hogy gond van.

Ki hogyan viseli lelkileg ezt a betegséget? Próbálom elfojtani a tudatot, de biztos hogy megállapítják az spa-t...

Ki hogyan képes kizárni a gondolataiból ezt? Ebben kérném tapasztalataitokat.

Üdvözlettel:

HJS

Maule Creative Commons License 2015.06.23 -1 0 12380

Vmi rosszat irtam?

1/2 csesze nyers dio, 3/4 csesze nyers mandula, 4 db kimagozott datolya. 1/2 csesze goji szaritva, 1 csesze szaritott cseresznye. 2 evokanalnyi cacao. Pici vanilia, fahej. Osszeturmix, osszegyur, 10 reszre felvag, megesz. Reklamozott energia szeletek  helyett. Tizedaron. Minden benne gyulladast csokkent, superfood, miert nem ezt esszuk, miert  a reklamozott joghurtot. Belbakterium is olcsobb tablettaban.

Előzmény: Maule (12379)
Maule Creative Commons License 2015.06.13 -1 0 12379

Es ember megint faj. Mi van itthon? Sargadinnye. Ezt turmixolom le kokuszlevel, mentalevelekkel, zoldcitrommal zoldcitrom hejaval.

Maule Creative Commons License 2015.06.07 -1 0 12378

Nezem indexet, van-e egy ilyen topic mar, mert a vilag nagy reszen vegan-glutenmentes, clean kaja mar ettermekben is valaszthato, nincs meg ilyen. Vegetarianus zart klub van csak, evek ota hozza se szolt senki. Ott tart vegan kajaval Magyarorszag, mint homoszex hazassaggal. csakazertse.

Maule Creative Commons License 2015.06.06 -1 0 12377

Es mikozben tobbet olvasol ilyen dietakrol, mert kivancsi vagy, kivancsisag raebreszt allatkinzasra, ami hus- es tejiparral jar, emberiseg elelmezesere, mert mar lassan 10 milliardan vagyunk, es en hiszem, hogy mindenki, aki eljut az utanaolvasasig, a megertesig, kiszall, legalabbis ipari tej-es hustermekeket nem fog sose vasarolni. Mert ha meglatod, hogy keszul hus es tej, nagyiparban, nem akarod enni. En moralom szerint. De ha Bechterew is. Megha hiszed is, hogy nem art (pedig gyulladast gerjeszt) mi kemikalia van ezekben a termekekben, mind a majadban kot ki.  Ha nagyon kivanod, vegyel neha draga, bio hust. Tej: tehenektol ugye kisborjut elveszik, eladjak borjuhusnak, mama sir utana hetekig. Kap hormonokat a tehen, hogy tejeljen tovabb. Azokat a hormonokat, es az antibiotikumok (kellenek, mert surun vannak tartva a tehenek) maradvanyait iszod te, es csaladod, mint egeszsegest. En azt mondom, probaljuk meg ipari allati elelmiszerek nelkul. Mi megprobaltuk, nekunk jok a tapasztalataink.

Előzmény: Maule (12376)
Maule Creative Commons License 2015.06.06 -1 0 12376

En nem tudom, hogy ez gyogyitja-e a Bechterewet, csak azt merem mondani, 100 %, nekunk segit. Ember nem szedhet tul sok gyogyszert, mert betegsege elejen kemoterapiaval vittek le a gyulladast, es ezzel olyan kart okoztak majaban, hogy biologiai terapia szoba sem johet. Ujak ezt nem olvastak meg, ezert gondolom fontosnak leirni. Nekunk mas ut nincs, mint az a keves gyogyszer, amit meg szedhet - ha faj, de inkabb mellozni, kitalalni azt, hogyan lehet nelkuluk.

Meg mindig uszik, biciklizik, 62 eves,  abban hisz, hogy ha mozog, kalciumot nem hagyja meszesedni a mozgas. Amikor elkezdtuk a clean evest, en unszolasomra, a 3 het szigorusagot, 10 nap utan o akarta tovabb, mert jobban lett. Elso kura utan elhagytuk a tejet, 3 het utan romlott, savanyu iz volt csak. Evek soran 3 hetes dietak utan minden mast elhagyunk, feldolgozott elelmiszereket, foleg. A 3 het szigorusagok raebresztenek arra, hogy jobban erzed magad, ha zoldeket eszel. Csak figyeld magad. Hogy erzed magad, ha kaposztaturmixot iszol reggelire, tele leszel energiaval. Mennyivel jobban pihensz, ha sutotokleves a vacsora. 10-20 nap, elsore, es lemegy a gyulladas.  Es aztan mar nem a regi izeket keresed, hanem minnel tobb superfood-ot, tapanyaggal teli, gyulladascsokkento okossagot akarsz csak beleepiteni kajadba. 15 vegan, glutenmentes sutireceptem van mar, mert az hianyzott mindig a legjobban. Legtobbjuk fekete csokival, de pont ma probaltam ki egy malnas-macademias uj receptet, megtartjuk. Es csak egy otlet: lekvar hogyan lehet gyulladascsokkento: 1 csesze malna vagy eper, leturmixolva, 1 kanal juharszirup, 3 kanal chia mag. 1 ora a hutoben es szuperlekvar. 1 hetig elall a hutoben.

Jaj, de jo lett volna, ha 20 evvel ezelott jovok ra ezekre az okossagokra. Megjobb lett volna, ha szuleink, es ezekhez az izekhez szoktattak volna hozza minket.

Kave, ahhoz mindig visszaterunk, akarhany clean program utan, mert finom. De arrol lemondani is szamit, szerintunk, amikor 3 het szigoru.  Koffein gyulladast eteti. Figyeld magad, fannimartin, ha ki mered probalni a kave nelkult, a szigorusagot: siman el tudod hagyni, ha akarod. Yerba Mate, zold tea is pici coffein, segit.

Maule Creative Commons License 2015.06.04 -1 0 12375

Koffein: Elso  par nap nelkule migren. De egy het utan szabadsag,lehet nelkule elni, mert miert is lenne szukseged ra. Gyulladasnak segit a koffein. Yerba mate picit felebreszt reggel, slussz.

Figyeld, mi tortenik, hogyan erzed magad, ha yerba mate teat iszol reggel. Valszeg fejfajas, par napig, aztan a szabadsag. Zold teak kozt kezdsz majd valogatni. Ne mar neked kave kelljen a tuleleshez, vagy ha megis, szoktasd le magad. Hulyeseg. Es aztan olvasod, hogy vannak azok, akik nem esznek hust,

gluten, dairy-t, kiprobalod. Allitjak, gyulladast tudjak moderalni. Figyeld, hogy erzed magad, ha ugy eszel te is.

Olvass,, csinald,  adj magadnak 2-3 hetet mielott hozzaszolsz.  Vagy csak gugyulj bele, biztosan nem art, uj receptek lesznek kedvencek, erfdekes uj hozzavalokkal.

 

Előzmény: fannimartin (12370)
Maule Creative Commons License 2015.06.04 -1 0 12374

Kave itt is nehez. Tej volt a legkonnyebb evekkel ezelott.  Mult heten ember hata begyulladt, azonnal atmentunk reggel kaposzta turmix, ebedre parolt zoccseg, vacsorara turmix zoldseg uzemmodba. 4 nap utan mult el.

Reggeli: Yerba mate tea(kave helyett), egesz nap zold tea.  Vmi sotetzold zoldseg, mangold vagy kaposzta, chia  magok,vagy mas omegak, lenmag pl,  mandulatej, ananasz turmixolva.

Ebed: Sok sotetzold zoccseg, gomba, babok, tengeri hinar, valami piros-lila, pl cekla vagy padlizsan,valami sarga mint sutotok. Ha ehes, egyel egy szelet zsiros halat.

Vacsora: sok sotetzold megfozve turmixlevesnek. Sutotok kortevel es spenottal, felesborso mandgolddal, zellergyoker kaposztaval,  ami teccik. Nekunk ez bejon. A tudomany(?) mogotte az, hogy mindent amit eszel, konnyen emesztheto es szervezeted az osszes energiajat a gyulladas csokkentesere fordithatja. En nem fogok vitatkozni errol, csak csinalom. Javaslom kiprobalni, ja, 3 hetig. Aki vitazni akar, probalja ezt ki. Recepteket annyira szivesen adok.

Előzmény: fannimartin (12370)
skuli Creative Commons License 2015.05.27 0 0 12373

A legtöbb bio. terápiás beteggel, a facebook bechterew klub  ban tudsz találkozni és tapasztalatot cserélni.

Előzmény: molyoka1 (12371)
balage60 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12372

AKKOR KÉRDEZZÉL.

Előzmény: molyoka1 (12371)
molyoka1 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12371

sziasztok!

Tud valaki olyan csoportról,ahol a biológiai terápiások vannak?

most ajánlották nekem ezt a gyógymódot,és szeretnék tájékozódni.

 

köszönöm  a választ.

fannimartin Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12370

Húsról lemondani nekem nem nagy kihívás. Már húsmentes vagyok megint. Tejről elég nehéz. Próbálkozunk szójatejjel, kókusztejjel, rizstejjel, de még nem igazán jött be egyik sem. Az ételeket is másként kell készíteni vele és a család még nem igazán akarja ezt a fajta változást. Három hétre lemondani a tejtermékről nem olyan vészes, viszont koffein nélkül egy nap után ájulok el reggel ( szó szerint nem átvitt értelemben ). Nem igazán tudom, hogy mivel tudnám megemelni annyira a vérnyomásomat, hogy ne kelljen a koffein.

Előzmény: Maule (12366)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 -1 0 12369

Es jó belsőségekkel,Pacal,Maj,Vese stb abban van az ero meg a puffinlekvarba nem a barom jenki pofazasba

Maule Creative Commons License 2015.05.04 -1 0 12368

Hogyan tudod magadat felspanolni? Nem sajnaltatni magad, hanem telerakni testedet energiaval. Teljes elelmiszerekkel, sok zoldseggel, ertekes gyumolccsel, ezeket edd. Minden etkezes egy kihivas: gyulladast csokkento cucc, tudod te is, mi a jo. Ossze tudod rakni.

Ez egy eletforma. Minden zoldsegmaradekot osszegyujtok( repahejak, mas zoldseghejak, brokkoli szar, vagy rozmaring szar, paprika, gyomber maradek, stb) a fagyasztoban egy zacsiban, amikor tele, egy baberlevellel megfozom levesnek, ez az alapja a kovetkezo het kajanak. Hiszem, hogy ennel egeszsegesebb nincsen. Hiszem, hogy hus, allati feherje a legesregrosszabb Bechterewnek. Gyullaszt, bant. Gluten sem jon be, de ezt mindenkinek maganak kell kitalalnia. Nekem teljesen ertheto a kemenyito mentesseg is, nekem az allati elelmiszer elhagyasa volt az elso meglepi, aztan a gluten elhagyasa, hiszem, hogy ez is mukodik.

Előzmény: fannimartin (12365)
Maule Creative Commons License 2015.05.04 -1 0 12367

Freesyleswimmer tok jo dolgokat mond, olvasok utana. Nem, nem ertek vele mindenben egyet, de meghallgatom, teccik, amit mond. Vegre  valakinek velemenye van taplalkozasrol.

Előzmény: Maule (12366)
Maule Creative Commons License 2015.05.04 -1 0 12366

En onnan kozelitem meg a taplalkozas hatasat, hogy mi az, ami biztosan art. Allati feherje biztosan segiti a gyulladast, szal kihagyni nyero. Mi az, ami segiti levinni a gyulladast? Szines zoldsegek. Szines zoldseget enni, amennyi beledfer. Leginkabb sotetzoldet. A ketto kozt ott a mit egyunk meg kategoria, most epp en is ujragondolom, hogyan tudnam kemenyitomentesse tenni az eddig glutenmentest, erdekes kihivas. Tejrol volt a legkonnyebb lemondani, tejtermekrol kb 3 ev utan sikerult. Kave: annyira ertelek. De evente 2x 3 hetig kave nelkul elunk, es cask 1 hetig nehez. Es ez a harom szigoru het megtanit arra, hogy lehet koffeinfuggoseget moderalni. Gondolj csak bele, miert lenne kave kotelezo. Es megis, minden evben lemondunk vmirol, de kave visszajon. Lavazza Oro, frissen orolve, szojatejjel. De a lenyeg az, hogy reggeli mango-ananasz-kaposzta turmix volt, mandulatejjel, chia aztatott maggal. En azt mondom, gyogyszert kivalt, gyogyit a kaja, ha ugyesen csinalod, es en lelkesen probalom ugyesen csinalni. Hiszek abban, hogy lehet igy. Jon meg allatszeretetem es kornyezettudatossagom, csak zoldsegevessel lehet tulelnunk, ha 7 vagy 10 milliardos emberiseg, hiszem, hogy egyre tobben megertik majd nemsokara, allattenyeszteses huseves sirba visz minket.

Előzmény: fannimartin (12365)
fannimartin Creative Commons License 2015.05.02 0 0 12365

Volt egy idő amikor nem ettem húst. Aztán bekerültem a kórházba két hétre és mivel ott adtak, így feladva az addig elért dolgokat elgyengültem és újra jött a hús. Most 1-2 hete megint kezdek nem enni húst, talán már változik valami, de még nem az igazi. Tejről tejtermékekről még nem igazán ment a lemondás és a koffein is kell, mert 70/50-es vérnyomásomat még a gyerekek sem tudják felemelni annyira, hogy ne legyek szédelgős. Főleg amikor még ez alá is esik.

Előzmény: Maule (12361)
Maule Creative Commons License 2015.04.30 -1 0 12364

Zoldsegeves, nem krumpli es kenyereves a vegasag. Tudatossag, hat pont ez az. Fenet vezet alultaplaltsaghoz: pont az ellenkezoje, igy kapod meg azokat a nyersanyagokat, amire igazan szukseged van, nem a husbol, tejtermekbol. Kalcium magtejekbol jobb es tobb, mint tehentejbol. Minden etkezeshez vmi sotetzoldet, kotelezo. 6 cseszenyi zoccseg, gyumolcs amit meg kene ennie mindenkinek, egeszsegesnek is, naponta. Masodik eve probaljuk glutenmenteset, ami nem ugyanaz, mint kemenyitomentes: pl tapiokakemenyitot hasznalok. Jobban erezzuk magunkat igy, nemcsak Bechterewes ember, en is. Amikor atmegyunk szigoruba evente 2x 3 hetig, csak zoldseg-gyumolcs-mag: az kicserel. Evkozben kapirgalos tyuk tojas surubben, kis zsiros hideg vizi hal neha. 3 hetes kurak alatt lenyelunk par billio belbakteriumot tablettaban. Szorok elesztopelyhet etelekre.

Mas oldalakat olvasunk :( En sem tudom, hogy meggyogyitja a Bechterewet -  csak hiszem, hogy a vegansag egy jo ut. Masok is probaljak.

Előzmény: freestyleswimmer (12363)
freestyleswimmer Creative Commons License 2015.04.30 0 0 12363

Ez a saját véleményem és nem akarlak vele megbántani vagy akármi de
1. ez a vegán dolog a legutolsó és legrosszabb dolog amit a betegség kezelésére alkalmazhat valaki(ismétlem: szerintem), eleve aki vega ételeket eszik az sokkal több szénhidrátot keményítőt visz be amit már több tanulmány is bizonyította, hogy kifejezetten rossz hatású mert a vastagbélben olyan baktériumok szaporodnak el miatta amik nagy valószínűséggel kiváltják az autoimmun választ(be lehet írni google-ba, hogy yersinia spondylitis, starch spondylitis).
2. és a hangsúlyt erre helyezném ->Arról nem is beszélve, hogy ha valaki vega akkor annak tudatosan úgy kell összeválogatni a zöldeket, hogy azok fehérjetartalma kiegészítse egymást ugyanis kevés olyan növény van amiben megtalálható minden esszenciális aminosav, ezért könnyen alultápláltsághoz vezethet a dolog ha valaki nem figyel oda sziklaszilárdan, hogy mit is csinál. 

Szerintem a keményítő kiiktatása az amiben tényleg van valami igazság, kutatások, csodasztorik... Valaki aki tényleg szigorúan utánajárva kipróbálta az írhatna.. Bár úgysincs ilyen

Maule Creative Commons License 2015.04.30 -1 0 12362

Tudom, hogy nem tudok senkit meggyozni, aki magyar kajan nott fel. Otthon meg a taplalkozas szakemberek sem tudjak kimondani azt, hogy hus/tejtermek nelkul lehetseges elni, vagy uramisten,gyereket nevelni. Pedig a vegansag gyogyit, egeszsegesebb eletet ad gyerekeidnek, ha okosan csinalod. Szamold ki, mennyi feherje kell, edd meg babbol. B12, nutritional yeast, biztosan megtalalod bioboltban. Reklamozzak a joghurtot, hogy csak abbol johet a belbakterium? Nem. Ertsed mit eszel, probald ki a glutenmentest is. Nekunk ez volt a legnagyobb meglepi, hogy jobban erezzuk magunkat glutenmentesen, pedig egyikunk se glutenerzekeny. Csak faradtabbak vagyunk gluteneves utan, mint gluten nelkul utan. Probaljatok ki ti is.

Maule Creative Commons License 2015.04.29 -1 0 12361

http://www.cleanprogram.com/ irtam en mar errol, erre volt ember hajlando. Ha "tiszta" (nem gyulladast kelto) kajat eszel, csak olyat, ami segit gyulladast levinni, 10 eve ezt probalom es vegre szakacskonyvet is kiadtak. 6-7 eve csinaljuk a 3 hetes dietat, ami nem konnyu. Reggelire csak folyekony turmix, ebedre csak szigoru szilard okossag, vacsira csak zoldseg turmixolva megint. Januarban csinaltuk utoljara, ember nem fajt elso het utan. Elhagyni koffeint, glutent, mukodik. Husrol en mar nem is beszelek, azt elhagyni az elso. Meg tejtermekeket. Minden 3 hetes dieta utan sikerul valamit valtoztatni, most eppen kozel vagyunk feladni sajtot. Segit, hogy gyerekeim veganok mar teljesen, olyan recepteket krealunk, amik finomabbak, mint hagyomanyosak. Yep ki kell talalni reggelit, ebedet, vacsorat elore. En aszondom mindenhez kell zold, reggelihez, ebedhez, vacsorahoz is. Rukkola no 2 nagy cserepben, ezt szolgalni, hozza kaposztat, salatat veszek, legyen sarga, lila, kek zold, 6 cseszenyi szines. Ha ennyi zoccseget eszel, kivaltod a gyogyszert.

Okossagok, amiket en talaltam ki: Megmosok minden zoldseget, mielott megpucolom oket. Ami heja megmarad, vagy ami nem kell, be egy zacskoba a fagyasztoba. Amikor zacsko megtelik, es tenyleg minden bele, egy baberlevellel, fozom 2 orat. Leszur, lefagyaszt. Ez az alapleves minden mas etelhez. Jobb, mint leveskocka.

Előzmény: fannimartin (12360)
fannimartin Creative Commons License 2015.04.28 0 0 12360

De örülök, hogy hallok újra felőled. Utánanézek ennek a Alejandro Junger diétának. Kell valami, mert már végem van és a gyógyszerek nagy részére allergiás vagyok. Éppen feladni készültem, megint te vagy a megmentőm.

Előzmény: Maule (12354)
Péter.701023 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 12359

Szia, ha gondolod keress meg privátban, lehet, hogy tudok ajánlani valamit a problémádra

Előzmény: Lajos_36 (12352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!