Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Az 68 tüskés mama lesz. Persze képet nem találok róla, bár ez még nem is elfajzott SCSI, minden cucc ilyennel volt szerelve. Laptopon én is csak külön kártyásat láttam. Régebben akartam, de szerencsére nem költöttem rá :-) MAC-en lévő 25 tüskés már elfajzottabb, ilyen 68 tüskén minden sarki Adaptec és Initio kártyán volt.
Képen elég szarul néz ki, alapban akkor is CDrom csatlakozónak hívnám. Főleg ha a gépben nem volt CDrom. Ami itt wikis linken van az nem a gép kimenete, hanem az eszközön szokott lenni. Laptopban tüskés, mint a printertport, másik vége is szintén, mint az ősöreg mátrix, kb. centronics kivitel.
Az 1000 lábú csatlakozókkal már újkorukban sem lehetett semmit sem kezdeni, még a szakszerviz sem tudta, ki kivel van, csak a gyártó.
Viszont a PCMCIA csatlakozó(k)ba mindenféle okos dolgot lehet dugni, amiket ma már sokszor a bontókban lehet megkapni. Nekem van floppym, CDolvasóm, 2xUSB 2.0-am, modem-ethernet kártyám, WiFi kártyám, tv-kártyám (sajnos analóg) PCMCIA kivitelben. Meg hozzá 6 db 1995-2010 között vett múzeális értékű masinám, a legrégibb egy 486os monokron, de érintőképernyős tablet.
„Fasznak kell ilyen kurva drága új gép, meg hiperrealisztikus grafika” – a szoftverfeljesztés húzza a vasat, az én régi szoftvereim is jók lennének, penti II-estől már mindent meg tudtam oldani.
Gépelni tökéletes. Meg a Prehistorik 2 és a Dune 2 simán megy rajta. Fasznak kell ilyen kurva drága új gép, meg hiperrealisztikus grafika. Az akkori HDD-k meg elbírtak néhány hibás szektort, volt bennük még elég anyag meg tartalék, esetleg 20 év után nem árt pár körben felülírni az egész lemezterületet.
Ha egy szektort hibásnak jelöl, azután már nem próbál meg abba a szektorba menteni, csak a hibátlan szektorokat tartja számon a statisztikájában is. Az újraindításnál, ha onnan még vmi úton módon menet közben a tartalékszektorba ki tudta menteni ami veszélyben volt, nem jelez hibát. Ellenőrizd mással. Telepítsd fel a hdsentinelt és tedd be az indítópultba, hogy folyamatosan képben legyen, akkor kaphatsz valós diagnózist.
Nekem is jól jönne, mert a helyesírás ellenőrzőjébe cirka 7000 szót vittem be, ez egyben az elválasztási szótár is, nagyon szép volt a szövegkép. Az indivel ezen a téren nem vagyok feleslegesen elszállva.