Köszönöm. Ezek szerint 28-as hűtőspirál barkácsolása nagyobb felkészültséget igényel. Könnyen tönkremehet az alapanyag. Talán 22-essel is be lehet érni...
Eléggé problémás. Egyrészt, mert relatíve nagy az átmérője, másrészt túl kemény. Ha találsz valahol, akkor inkább lágy rézcsövet vegyél.
Ha mégsem, akkor próbáld meg kilágyítani. Hevítés 380 fok fölé, majd hideg vízzel gyors hűtés. Spirálba hajlításhoz mindenképp fel kell tölteni homokkal, és leforrasztani a csővégeket. A homokot nem csak simán beleszórni, hanem tömöríteni is kell. Lezáráshoz a záródugó ráforrasztása a legjobb. Hajlítás után le lehet olvasztani.
Én azért gyanítom a szélesebb főzést, mert nem tudtam magasabban vezetni a régi DES-sel, meg a közelben lakó összes "márka" tulajdonosnak ismerem a pálinkáját!:)
Azt hittem én is, hogy szélesség kérdése, de egészen a 81%-os meggyem is édes, a kp végén jön, már nézőpont, gyümölcs kérdése, hogy ez up-e, ha leengedem az utolsó litert 70%-ra tisztán érezni, némi mandula, marcipán ízzel.
Amirol beszamoltam, az 0. napos volt. Kivancsi leszek par honap mulva. De az az erzesem, hogy a red havennel nagyon ossze jottminden. A fajta szezon vegen hoztam a cefret, lehet oszinel ez kell. Felelmetes illata, ize van. Majd masokkal is lezsuriztetem, mondjuk nem ismerek a nagy oregektol csak egyet, a mestert. Majd leviszem hozza a tobbivel egyutt, kivancsi leszek a velemenyere.
Mennyire masok a fozok, stilusok, en 20-ig (alszesz erosseg fuggo, meg cefre is, de 25ig szinte tuti) megyek le a barackoknal. Es ide veszem identol az oszit is, nem csak a kajszit.