Keresés

Részletes keresés

pacsepa Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153265

Ja, közben én is ezt írtam!

Előzmény: körte51 (153263)
pacsepa Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153264

Mustgáz, csak nem úgy... Gázzal főzhettek a pinyóban, elégtelen szellőzés mellett...

 

Kb én is kizárom az EP-t. Eleve ihatatlan...

 

Ismered, az a rossz pia, amit a vasutas sem iszik meg...

 

Nos ezt az is kiköpné.

Előzmény: körte51 (153262)
körte51 Creative Commons License 2018.10.26 0 1 153263

Vagy elfogyott a levegő a gázégőtől.

Előzmény: körte51 (153262)
körte51 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153262

Nem létezik, hogy rézelejétől meghalnak hárman. Nagyon várom a vizsgálatok eredményét. Mustgáz lessz szerintem.

Előzmény: pacsepa (153260)
evodia2010 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153261

Köszönöm. Ezek szerint 28-as hűtőspirál barkácsolása nagyobb felkészültséget igényel. Könnyen tönkremehet az alapanyag. Talán 22-essel is be lehet érni...

Előzmény: kopasz szuzukis (153259)
pacsepa Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153260
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153259

Eléggé problémás. Egyrészt, mert relatíve nagy az átmérője, másrészt túl kemény. Ha találsz valahol, akkor inkább lágy rézcsövet vegyél.

Ha mégsem, akkor próbáld meg kilágyítani. Hevítés 380 fok fölé, majd hideg vízzel gyors hűtés. Spirálba hajlításhoz mindenképp fel kell tölteni homokkal, és leforrasztani a csővégeket. A homokot nem csak simán beleszórni, hanem tömöríteni is kell. Lezáráshoz a záródugó ráforrasztása a legjobb. Hajlítás után le lehet olvasztani.

Előzmény: evodia2010 (153258)
evodia2010 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153258

Hello, javítottam a keresési technikámon, és páracső méretezésre találtam véleményeket.

Új kérdésem: 28-as félkemény rézcső spirálba hajtása mennyire problémás? Megrogyik-e, lapul-e, elég-e homokkal tölteni, mi a jó technika? köszönöm

Előzmény: evodia2010 (153228)
naivkezdo Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153257

Zdre mentetek?

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153256

Mindig örömmel tölt el az "ifjak" lelkesedése az " öregek" iránt :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (153255)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.10.26 -1 0 153255

Akkor nem sietek:)

Előzmény: Törölt nick (153254)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153254

Az első tölt először!

Mit is...? :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (153251)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.10.26 -1 0 153253

Elfoglalt egy ember vagy!

Előzmény: Green Corner (153252)
Green Corner Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153252

Csepegtetem az aranyat!:)

Előzmény: endrepp (153250)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.10.26 -1 0 153251

Még otthon vagytok?

Én leszek a legelső ;)

Előzmény: endrepp (153250)
endrepp Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153250

Biztos főző függő, én féltem tőle, hogy teljesen eltűnik, ha feljebb megyek, de ez így konkrétan nem következett be.

(Még otthon vagy? Nem kéne indulnod? ;)

Előzmény: Green Corner (153249)
Green Corner Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153249

Én azért gyanítom a szélesebb főzést, mert nem tudtam magasabban vezetni a régi DES-sel, meg a közelben lakó összes "márka" tulajdonosnak ismerem a pálinkáját!:)

Előzmény: endrepp (153247)
endrepp Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153248

...de nem egészen..

Előzmény: endrepp (153247)
endrepp Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153247

Azt hittem én is, hogy szélesség kérdése, de egészen  a 81%-os meggyem is édes, a kp végén jön, már nézőpont, gyümölcs kérdése, hogy ez up-e, ha leengedem az utolsó litert 70%-ra tisztán érezni, némi mandula, marcipán ízzel.

Előzmény: Green Corner (153245)
Green Corner Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153245

A DES egyik tulajdonossága az édes  pálinka. Vannak gyümölcsök, amik jobban kiadják az édes íz jelleget. Talán a szélesebb főzés miatt?

Előzmény: vandox4 (153238)
naivkezdo Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153244

Amirol beszamoltam, az 0. napos volt. Kivancsi leszek par honap mulva. De az az erzesem, hogy a red havennel nagyon ossze jottminden. A fajta szezon vegen hoztam a cefret, lehet oszinel ez kell. Felelmetes illata, ize van. Majd masokkal is lezsuriztetem, mondjuk nem ismerek a nagy oregektol csak egyet, a mestert. Majd leviszem hozza a tobbivel egyutt, kivancsi leszek a velemenyere.

Előzmény: vandox4 (153234)
naivkezdo Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153243

Te tudod a fajta nevet?

Előzmény: endrepp (153233)
naivkezdo Creative Commons License 2018.10.26 0 0 153242

Mennyire masok a fozok, stilusok, en 20-ig (alszesz erosseg fuggo, meg cefre is, de 25ig szinte tuti) megyek le a barackoknal. Es ide veszem identol az oszit is, nem csak a kajszit.

Előzmény: vandox4 (153241)
vandox4 Creative Commons License 2018.10.25 0 0 153241

Akiktől a főzőt vettem elláttak tanácsokkal, hogy a KP végén gyengül a folyás, onnantól figyeljek. Ez nálam 60 körül van. Ritkán engedem 

55, 50 alá. (s.barack megy 35-ig). Mindíg az oda nem illő ízeket keresem. 

Mindegy, ha nem fagy le jövőre újra nekifutok és majd jobban figyelek.

Előzmény: endrepp (153239)
endrepp Creative Commons License 2018.10.25 0 0 153240

Nem hiszem, hogy aggódni kellene emiatt, az összhatás a kérdés, tetszik vagy sem? :)

Előzmény: vandox4 (153238)
endrepp Creative Commons License 2018.10.25 0 0 153239

Az UP tágan értelmezhető tartomány, ha szabadulni akarsz az édes íztől, akkor az UP elválasztásos kell változtatni.

Előzmény: vandox4 (153238)
vandox4 Creative Commons License 2018.10.25 0 0 153238

UP-os nem lehetett, arra nagyon figyelek. Más miatt is lehet?

Előzmény: endrepp (153237)
endrepp Creative Commons License 2018.10.25 0 0 153237

Nem a gyümölcsre, a párlatra értetted, arra is írtam. Tehát ugyanabból a gyümölcsből lehet édes és nem édes párlatot is produkálni.

Előzmény: vandox4 (153236)
vandox4 Creative Commons License 2018.10.25 0 0 153236

Nem a gyümölcsre értettem, csak miután leírtam, eszembejutott a különbség a két fajta érettségi állapotára vonatkozóan, ezt próbáltam beszúrni.

Engem is meglepett ez az édeskés jelleg, nem tudtam hova tenni.

Előzmény: endrepp (153235)
endrepp Creative Commons License 2018.10.25 0 0 153235

Az édes jelleg nem gyümölcs, hanem főzés, illetve UP függő, létezik olyan nézet, hogy hiba.

Előzmény: vandox4 (153234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!