Nem akarom minősíteni egyiket sem.... de a M.l drága, Agip mióta ENI lett azóta nem hozza azt a minőséget, mint előtte, a Shell olajait meg nem ismerem. Én pár éve a Mobil Delvac MX 15w40-est használom (Agip diesel sigma-ról váltottam).
Ha jól emlékszem neked is 50-esed van. Annak a gyári szalagfeszítő csavarjait egy-egy rugós villa biztosítja, ami idővel el tud fáradni és a csavarok fel tudnak lazulni. Lehet, hogy ez a gond nálad is.
Amúgy az 50-es gyári TLT-je nem rossz. 10 éven keresztül kaszáltam, báláztam (Hesston 5580), permeteztem vele gond nélkül. Idén fogtam egy medvét egy szárzúzóval, ami kinyírta (előtte azért eltekerte a kardánt), normális alkatrészt sajna nem kaptam hozzá, ezért, és mert minden évben hektárszám talajmarózom a kutya kemény réti földet a 80-as erősített TLT-t raktam bele. Annak bőven elégnek kell lennie és töredékébe kerül, mint a lamellás.
ma teszteltem, de szerintem én is beruházok majd egy ilyen termosztátházra, csak már bánom, hogy megvettem ennyiért az új termosztátot.. :( Tanulópénz.
TLT-vel is gondom van, oda mit ajánlanátok? Nem nagy erőt ad le sajnos és megcsúszik, utána állítottam de nem sokat javult, úgyhogy cserés lesz az is. Olvastam valamilyen lamellásról, ez megéri a pénzét? Vagy csak vegyek original szalagokat hozzá és jó az is...?
De a márka is számít nem keveset ! Még azonos 10W 40 olajból se mindegy ki volt a gyártó ! A nevesincs olajakat meg kerülni kell bárki forgalmazza is ! MOL, AGIP, SELL ilyesmiket kell bele venni ! A gázolaj ellátó rendszert is érdemes felülvizsgálni hogy minden jó-e ha ugyanis nem jó a porlasztás túl sok korom képződik és hiába a jó olaj a koromtól megragad a gyűrű de lehet az is elég ha szorul és megeszi az olajat ! Ez sajnos tapasztalat a nem MTZ-m is ilyen cipőben jár, most fogom vinni az adagolóját javíttatni ,de lehet a motort is szét kell szednem a szar csúcsok miatt ! Én is próbálok BOSH ,vagy LUCAS csúcsokat bele tenni mert a szlovák gyártású már szart sem ér !
Egyik dolog a kartergáz aminek utána akarok járni meg hátha jobban indulna! Azért szeretnék turbós szettet bele! Csak nem tudom hogy 3vagy4 gyűrűset vegyek!
Engem idegesit az a sok kartergáz nem azért raktam rendbe a motort!
Látod ezt nem tudom.Az 1221.2 láttam C motrost,rövidebb henger,más főtengely csapágyak meg papíron 3 lóval erősebb.De fogalmam nincs hogy miért van belőle 2 fajta.
A hüvelyekkel ne foglalkozz,a rövidebb az C-s motorba való.Vagyis foglalkozz inkább a szerelés helyett,csak ne az mtz-ével !!! A dugóból meg neked csak a 4 gyűrűs való,hátha megfelelő mennyiségű lesz a szemednek a karter gáz.
Nem tudom ám, ebbe csak fanatikusak látnak bele mi miért van ! Én ahhoz keveset dolgoztam MTZ-vel hogy minden tipusát ismerjem ! Meg ahol melóztam is még én jobban tudtam a nyűgjüket mint a szerelők ! A gépek sok apró hibájából vagy 3-4 traktort is ki gyógyítottam ! Én voltam a berepülő pilóta az került hozzám ami szar volt ! Meló közben lassanként gatyába rázogattam őket ! Motor belsőt csak keveset láttam, az is inkább csak kókányolás volt az én véleményem szerint ! Leginkább a 920-asokat orvosolgattam amiken szerelői tévedésekből adódóan voltak hibák tömkelege ! Nem rá való kipufogótól az elektromos hálózati hibákon keresztül ,fel sem tudom sorolni !
Ezzel a maszkal egész szép.Levegüszürő is szépen ki van vezetve.Mit érhet egy ilyen?Nekem az itteni piacra gyártott pufók müanyag boritás elég ocsmány.Attól még a régi lemez is sokkal szebb.
Attól hogy nem látszik kopás a fogaslécen még gyárilag lehet túl nagy a foghézaga ,láttam én már hasonlót ! Pl A simsonokban is a főtengely végén lévő kis fogaskereket és a kuplungharangot össze kell választani másként zörög menet közben mint amelyik főtengelyes ! Az hogy új valami nem jelenti azt hogy jó is !