Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Lenne egy olyan problémám hogy az usb eszközöket (a rácsatlakozás után) nem telepítette fel automatikusan a gépem (win7 x64-et használok) és most se manuálisan (illesztőprogram frissítéssel) se windows update automatikus frissítéssel nem tudok segíteni a problémán.
Ezt a hiba üzenetet írja ki: "A Windows talált illesztőprogramot az eszközhöz, de a telepítés során hiba történt. USB háttértár. A hozzáférés megtagadva."
Lenne valakinek valami ötlete hogy hol lehet a probléma?
Nálam 12 körül megy stabilan*, régebben 15-ös csomag vót, most a változás után 20-ast kértem, mer' így 10 a garantált, a 10-esnél viszont csak 1 Mb/s, az árkülönbség meg p#cs@füst...
*Be is van korlátozva a modemben, hogy nem is próbáljon többet, mer' úgyis elkezd szakadozni.
Meg kell kérdezni, hogy mennyit garantálnak és ha nem megy 10-12nél többet, akkor mi lesz a visszalépés módja. Másrészt sokszor ugyanennyiért adnak nagyobb sávszélt, vagy olcsóbban, később meg max. visszaszabályozzák. Az is lehet, amit írtál, hogy sarokig kész az optika és már valóban többet bír, azt viszont semmiféle teszttel nem tudod előre megmondani. Az a nagyobb szopó, mikor kapsz 20 megabitet, de folyton szakad, szinkornizál, nem sikerül, satöbbi, így 10-re levéve jobban jársz, mert legalább stabil lesz.
Ráadásuil szakadozott, nem hozta a 4 magebitet és csak a szopás ment vele. Amúgy azért ilyen drága, mert üzleti, magas rendelkezésreállású vonal kellett :-D Többet nem is tudtak adni, idehaza ennek fele a 100 megabit... Londonban is adtak belvárosban 2 megabitet, mert "ennyit bír", aztán mehettél a sóhivatalba, még pénzért sem tudták megoldani. Nem is akarták, buzi angolok.
Berlinben meg 4 megabitnek is örülni kell. Amsterdamban valami 700ezrest fizettünk 4 megabitért így nem tudom mit aggódsz. Ez ilyen. Amerre csak a kóbor macskák járnak, ott szolgáltatónak sem annyira érdeke befektetni, ennek ellenére elég jól törik magukat, de nyilván Te is azt hagynád a végére, akin nem keresel, ugye?
Akkor pampoghat az ügyfélszolgálaton ha nincs meg a garantált minimum. Ez 20-as előfizetésnél 10. Tehát elhajtják hogy nincs hiba, hűség marad a drágábbikon...
De ugyanúgy meglesz a 10 akkor is ha csak 10-re fizet elő.
Erre valami forrásod van? Mert a végpont sebességét nem felhasználóhoz lövik be, hanem végponthoz. És a teszt oldala is azt írja, hogy amennyiben a szerződésben foglalt sebességhez képest van jelentős eltérés, akkor möhözzünk üfsz-nek.
Hogy micsoda? Mi sebességkorlátos? Nem az előfizetéshez tartozó sebességre vagyunk kíváncsiak, ami mellesleg végponthoz kötött és nem ügyfélazonosítóhoz?
Ez NEM a saját userneved/jelszavaddal megy ami nyilvánvalóan sebességkorlátos.
Tudtommal ügyfélszolgálat csak ezt fogadja el. Kétfajta is van mindkettőt próbáld ki. a mérésszám feljegyezhető (nemcsak a mért érték).
Sajnos az ügyfélszolgálat csak akkor foglalkozik vele érdemben ha a minimálisan garantáltat se teljesíti a kapcsolat. Ez 20Mbps előfizunál talán 10Mbps, azaz ha megvan a 12 ahogy írod akkor a drágább csomag sima pénzkidobás... és nem is érdekli őket.
Van egy kérdésem. Valamikor volt olyan internet sebességmérő hely, ami a méréskor adott egy számot és arra lehetett hivatkozni. Adtok linket?
Merhogy ezmosmé?
Lejárt a hűséges időm a T-comnál.
15 Mbps volt eddig a szerződésben. Most azt megújítani nem lehet.
Csak 10-es vagy 20-as van.
Igen ám, de csak 12,8 körül tudnak adni. 13 sose volt.
Bánná a fene, de egy éve kértem 20-at, akkor egy, két napig volt és visszavették a technikusok. Le is írták, hogy a rendszer nem teszi lehetővé.
Olyat adnak el, aminek a műszaki feltételei nem adottak. A múltkor járt itt egy rábeszélős gyerek aki azt a dumát adta volna be, hogy a fűutcán már optikai kábelt fektettek le. Jönnek a mellékutcákba is. Anyád utcájába. ide a verebek hordják a netet a lábukon. :-(
De nem. Egyszercsak előjött hogy "A frissítés telepítése sikertelen", majd pár nap múlva már kék képernyők, a tulaj csak utána szólt. Én meg pislogtam. Semmiféle .NET-re utaló jellege nem volt, két régebben sikeresen telepített frissítőcsomag ugorhatott össze a harmadik hatására. Így is ráment pár órám, aztán nem volt lelkierőm visszakeresgélni hogy pontosan melyik csomag tűnt el az MSU webhelyről.
Nem, a gond egészen az elején kezdődik, hogy minek kérdezi hova települjön, ha úgyis azt csinál amit akar :-)
Ja, nem mellesleg az UEFI BIOS-szal tele van a tököm, úgy néz ki mint egy repülőgép szimulátor, még jó hogy van advanced mód, az se sokkal, de egy kicsit jobb.
Neked megpróbálom elmondani (igen, tudom, bunkó vagyok, ne foglalkozz vele), hogy nem azzal van gond, hogy oda akarja rakni az akár saját hülyeségem miatt, hanem hogy baszik szólni róla, hogy így tesz, és hogy ez jó-e, ha nem, akkor BBS-t nézzekmá, estébé.
Ja-ja, nem ám MS gond, hogy default BIOS esetén nem tud egy normális telepítést végigvinni két lemezzel és ezt sem rendszeresítve, hanem random adja elő.
Sok helyen javasolják is hogy telepítés idejére minden más lemezt illik lehúzni; vagy legalább 'biosban' a BBS opciókat helyesen beállítani. Aki egyikre se hajlandó vessen magára...
Egyszerű eset: Win7 telepítés, frissen összerakott, szűz gép. Két lehetőség, 120-as SSD és egy terrás vinyó. Telepítésnél beleegyezel, kiválasztod, ráböksz az SSD-re, ide települj. Meg is csinálja. Már gyanús a bootolás, de majd észhez tér.
Megnézed a lemezkezelést, mert a terrásat is formázzuk már.
Ééééés hova tette a geci a 100 megás rendszer partíciót, na hova???
Ez is érdekes... :S Semmi lényegest nem műveltem a gépemen, semmihez nem nyúltam (magamon kívül :) ) egyszer csak felugrik egy ablak. Aztán kérés nélkül el is kezd "takarítani", majd dicsexik vele, hogy sikerült. :S
Az egész azért érthetetléen, mert a program kifejezetten a 4.0-t kéri. Előző verziót nem. Amennyiben támaszkodik a kumulatív előzőekre, akkor meg a facér' vannak ezek az amúgy pártíz megás dógok opcióssá téve a 4.0 mellett a w8-ban? Amúgy azóta sem tudta letölteni, sok perc gondolkodás után, miutána csík elhaladt mindig ugyanaddig, közli, hogy ellenőrizzem az internetkapcsolatot. Namost, azzal nincs gond.
Keresek egy linuxot vaze. Bár az én gépemmel meg sosincs gond, nem vagyok kellően inspirálva. :-D
"Kezd egy rossz vicc lenni, amit az MS művel az utóbbi időben a szoftvereivel"
Muuuuhahaha! Aszondgya, "az utóbbi időben"!
Mindgyá' berosálok :))
"meglévő 4.0 ellenére a 3.5 telepítését kéri"
Namostan ezek eddig se váltották ki egymást (nincs fölülről komp.), és több verziónak kellett fönt lennie. Volt is már belőle többször gond...
Ld. pl. itten; kicsit régebbi, de a lényeg benne van.
Tegyük hozzá mindgyá', hogy rögvest itt egy jó példa az előzőre:
A .NET-keretrendszer eredeti kiadásainak telepítése előtt el kell távolítania azok összes telepített bétaverzióját. Ellenkező esetben a .NET-keretrendszer eredeti verziójának telepítése sikertelen lesz. A NET-keretrendszer bétaverzióit a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése eszközével távolíthatja el. Ha a NET-keretrendszernek a Microsoft Update webhelyről történő telepítése sikertelenül zárul, célszerű ezzel a lépéssel kezdeni a hibakeresést.
F@sza. Nade akkor mi a JBQARP nem azzal kezdi a telepítő, hogy megnézi, van-e fönn ilyen verzió, és legalább szól (ha már simán leszedni nincs esze [a programozónak]) ahelyett, hogy simán összebarmolja a rendcert, ugyi??
Hát ennyit az utóbbi időben történő eszetlenkedés-művelésről....
Azzal most sokra mentünk, nem azt írtam, hogy nem ismerem a centronics csatit. Mondjuk ezen a laptophátsón meg nagyon nem lehet felismerni, próbáltam uw-s csatis laptopot keresni, de az sem sikerült. Passz.
Hát, APU-s gépnél W7 alatt volt néhány rejtélyes hiba beragadt frissítéssel. pl. időnként acces denied a rendszermeghajtóra bootnál. Rendszervisszaállítást nem próbáltam, túl sok frissítés lett egy időben telepítve.
Egyenkénti uninstallal visszajutottam egy .NET frissítésig, érdekes módon annak leszedése után mindegyik frissítés rendben feltelepedett, access denied "eltűnt", és az ominózus frissítést már nem ajánlotta fel, egyszerűen eltűnt a listáról. Bár felírtam volna a nevét...
Urak, ki tud valamit az utóbbi napok, hetek win 7-es slágeréről? "Valami" (állítólag a WU egyik soros frissítése) elkúrja valószínűleg a registry system ágának jogosultságát, ami miatt az automatikus frissítés beragad, rendszervisszaállítás nem működik, hw-eszközök telepítése-frissítése meghiúsul, mind-mind access denied hibával. A hetedik gépet regisztráltam ma ezzel a jelenséggel szűk egy héten belül.
Komolyan mondom, meg fogok térni. Kezd egy rossz vicc lenni, amit az MS művel az utóbbi időben a szoftvereivel. A mai második sztori az a .net 4.0-t igénylő alkalmazás, mely Win8 alatt az abban meglévő 4.0 ellenére a 3.5 telepítését kéri a rencer szerint (W7-en meg megy a cucc a 4.0-val). Ez túl azon, hogy meglepő és mulatságos, úgy történik, hogy mint bekapcsolható opciós ficsőr, jelen van a 3.5, ámde csak úgy félig-meddig, le kell azt töltenie a w8-nak. Mert csak. Ezokból elérhető, önálló letöltés nem is létezik hozzá, csak így, beépítve mehet fel érte a netre és szedheti le. Hát a kedves büdös kurva életbe, kérdezem én, miért? A bónusz kérdés, mely régóta foglalkoztat: Miért lett az indítópult (de csak az!) tartalma átpakolva az eddig bevált és kiváló msconfigból a feladatkezelőbe? miért baj, hogy ott volt? Miért logikus a feladatkezelőben, ahol ráadásul csekboksz helyett kiválaszt-opció-kiválaszt megoldással lehet letiltani bármit is?
Na, szóval kedves Gorcsev és Lócsemi, a végén még megtérülök. :-D
Az 68 tüskés mama lesz. Persze képet nem találok róla, bár ez még nem is elfajzott SCSI, minden cucc ilyennel volt szerelve. Laptopon én is csak külön kártyásat láttam. Régebben akartam, de szerencsére nem költöttem rá :-) MAC-en lévő 25 tüskés már elfajzottabb, ilyen 68 tüskén minden sarki Adaptec és Initio kártyán volt.
Képen elég szarul néz ki, alapban akkor is CDrom csatlakozónak hívnám. Főleg ha a gépben nem volt CDrom. Ami itt wikis linken van az nem a gép kimenete, hanem az eszközön szokott lenni. Laptopban tüskés, mint a printertport, másik vége is szintén, mint az ősöreg mátrix, kb. centronics kivitel.
Az 1000 lábú csatlakozókkal már újkorukban sem lehetett semmit sem kezdeni, még a szakszerviz sem tudta, ki kivel van, csak a gyártó.
Viszont a PCMCIA csatlakozó(k)ba mindenféle okos dolgot lehet dugni, amiket ma már sokszor a bontókban lehet megkapni. Nekem van floppym, CDolvasóm, 2xUSB 2.0-am, modem-ethernet kártyám, WiFi kártyám, tv-kártyám (sajnos analóg) PCMCIA kivitelben. Meg hozzá 6 db 1995-2010 között vett múzeális értékű masinám, a legrégibb egy 486os monokron, de érintőképernyős tablet.
Fasznak kell ilyen kurva drága új gép, meg hiperrealisztikus grafika a szoftverfeljesztés húzza a vasat, az én régi szoftvereim is jók lennének, penti II-estől már mindent meg tudtam oldani.
Gépelni tökéletes. Meg a Prehistorik 2 és a Dune 2 simán megy rajta. Fasznak kell ilyen kurva drága új gép, meg hiperrealisztikus grafika. Az akkori HDD-k meg elbírtak néhány hibás szektort, volt bennük még elég anyag meg tartalék, esetleg 20 év után nem árt pár körben felülírni az egész lemezterületet.
Ha egy szektort hibásnak jelöl, azután már nem próbál meg abba a szektorba menteni, csak a hibátlan szektorokat tartja számon a statisztikájában is. Az újraindításnál, ha onnan még vmi úton módon menet közben a tartalékszektorba ki tudta menteni ami veszélyben volt, nem jelez hibát. Ellenőrizd mással. Telepítsd fel a hdsentinelt és tedd be az indítópultba, hogy folyamatosan képben legyen, akkor kaphatsz valós diagnózist.
Nekem is jól jönne, mert a helyesírás ellenőrzőjébe cirka 7000 szót vittem be, ez egyben az elválasztási szótár is, nagyon szép volt a szövegkép. Az indivel ezen a téren nem vagyok feleslegesen elszállva.
Haverom HP nx8220 gépén nem indul az XP. Lemezolvasási hiba. Pedig Hiren indul vele, és olvassa is a C:-t a könyvtárakkal.
Hiába teszek be XP lemezt nem jön be a J helyreállítási konzol lehetőség. Egyből XP-t szeretne telepíteni. Kipróbáltam több módszert is Még mindig Lemezolvasási hiba, Ctrl+ Alt +Del üzenettel (nem) indul a gép. Csak már angolul. Lehet, hogy újra kell telepíteni az egész XP-t? Akkor le lehet valahogy menteni a telepített programokat, és beállításaikat? HirenBootUSB látja a C: meghajtót a tartalmával... Hogyan tudnám elmenteni, ami már rá van telepítve? Ha úgy telepítem újra az XP-t, hogy ne NTFS formázzon, hanem maradjon ép a jelenlegi fájlrendszer, akkor műkődhet a régi programokkal? Vagy nem éri meg, jobb a programokat is újratelepíteni, mindennel együtt?
Meg lehet menteni valahogy a sok feltelepített programot?
Kérdesem, hogy a Virtual CloneDrive-val létrehozott meghajtó használatára hogyan bírhatom rá a windowst?
Létrehoztam 1 virtuális CD/DVD meghajtót. A file-kezelő látja is. Amikor kijelölök egy .iso-t a HDD-n, és megnyomom az "Írás" gombot, akkor azonban kinyitja a fizikai CD-meghajtót, és nem kérdezi, hova szeretném kiírni. Márpedig én a virtuálisra szeretnék belőle telepítőlemezt csinálni.
"saját routert amibe a szomszédtól jövő kábel a WAN-ba van dugva" - akkor ez azt jelenti hogy az általa "adott" net és a gépem közé? Felteszem akkor azt saját konfiggal, jelszóval... :S Akkor ezt meg fogom próbálni. Max még egy okkal több, amikor a neteléréssel lehet görcsölni :)
Erre mondtam azt hogy igen ha nagyon akar beletud nézni. Ettől csak a szomszédod szándéka és a tudása választhat el.
A szolgáltatót a törvények szabályozzák, ellenörzik, és nem is érdekli a te dolgaid; ellenben a szomszédodat eszerint semmi se korlátozza.
Egyszerű javaslatom: használj saját routert amibe a szomszédtól jövő kábel a WAN-ba van dugva, de ez se teljes biztonság és téged is zavarhat sok dologban.
Egyébként ez a mappa most úgy "jött vissza", hogy letöltöttem két képet, és a Letöltések saját magától oda jelölte ki a mentést, ergo létrehozott egy "Képek"-et.
A gépemen a "Wake up LAN" disabled-en van. Régebben tényleg volt egy gyanús, "tőlem" független bootolási időszak, de az a régi gépemen volt, aztán ki is derült hogy a tápegység volt a hunyó.
Én olyasmire gondoltam, amikor kérdeztem, hogy pl. hálózaton keresztül, "menet közben" bele tud-e nézni/nyúlni más a gépembe? És ennek kapcsán (lehet hogy marhaság) olyasmi, hogy pl. hiába titkosítok mappákat, linuxról elvileg ki lehet listázni azt is ami bennük van.
Az egész katyvaszra jellemző, hogy pl. (szerintem tőlem függetlenül) nyomtalanul eltűnt az XP-ről a Dokumentumok/Képek, ami pedig elvileg rendszermappa, ha jól tudom...
Annyira úgy, hogy sem a GetDataBack, sem más (EaseUs) nem látja nyomát se...
Egyébként ez annyira eltűnt, hogy az egész gépet, minden meghajtót végig átnézve sehol sincs, tehát egy vétlen áthelyezésről sincs szó.
Érdekes, nekem simán települt a 6.5-ös, Win7 32 bites alá, úgy 3 hónapja. Eredeti, gyári, dobozos. Azóta is használom.
Még a helyesírás ellenőrzője is, amit anno egy floppylemezen (!) adtak hozzá (úgy tűnik, valami régi Winword 2-es szótáraival.) Meg a PageTools plugin könyvtár is.
Szerintem Hehe képben van valamennyire. Az oprendszeremet (W7 + XP egyébként) ismeri, az előző telepítéskor fellépő net-elérési gondok kapcsán azt hiszem a hálózatomról is hallott már :)
A router nem nálam van, és...ki tudja hogy van összeállítva? :S Amit én tudok (tudhatok) az egészről, hogy a falból kijön egy UTP, a másig vége meg a gépemben.
Ja, az öregséghez még annyit, hogy ACD 32 dianéző is kb. olyan régi, mint PS és simán befogadta, bár nyilván lényegesen egyszerűbb és kisebb program. Szóval, nem minden öreg rossz, némelyik bírja a strapát. :-)
Ez nem jó hír, mert van egy másik gép is, amin cserélésre vár az xp, arra gondoltam, hogy arra elég lenne a 32bites Win7, és akkor legalább azon menne (mehetne). A fene egye meg, akkor még ez is kiesik. Nekem jó volt az xp, nem örülök, hogy változtatnom kellett, és akkor még ez is.
Köszi a hozzászólásodat, ezek alapján akkor nehezen, de feladom (ha lesz valaki segítség, akkor a virtulási pc-s megoldást még majd megpróbálom.).
Nekem a page makerrel volt ilyen gondom, az a 32 bites hetes alatt sem volt már hajlandó települni. Az a 6.5 volt, nagyjából egyidősek lehetnek a phshoppal.
Kicsit összekavarodtak a kérdések. Műszakilag sok minden lehet, ha a gépeden engedélyezve van a hálózatról bootolás és a túloldalon van egy megfelelő szerver ami támogatja, akkor bebootol. És akkor már be is lehet rá lépni. Viszont ez elég hamar kiderülne, mikor bekapcsolod akkor nem a megszokott Win indul el, hanem a valami egyéb.
Az otthoni hálózatod és oprendszered megadása nélkül kaptál egy rövid 'Nem' választ, de ez akár 'Igen' is lehet.. ha nem nálad van a router vagy nem megfelelően van összeállítva..
Köszönöm neked is. Nem túl jó kilátások, de most már látom, nem egyedül állok a problémámmal.
Ha jól értelmezem, akkor talán a "professionál" változatnál lehetne valamit tenni, de persze nem az van.
A Virtuál PC-t azt hiszem meg kellene próbálni, de azt magam nem merem, nehogy nagyon elcsesszek valamit.
Ha az az üzenet, amit az előbb leírtam, akkor feltételezhető, hogy a 32-bites Win7-tel ment volna, illetve menne? (Mert akkor elég lett volna a régi gépre a 32-bites Win7, és nem lenne problémám. Talán..., bár már mindegy).
A fájl verziója nem kompatibilis a Windows verziójával. A számítógép adatai között tekintse meg, hogy a program x86 (32 bites) vagy x64 (64 bites) verziójára van-e szükség, majd lépjen kapcsolatba a szoftver gyártójával.
Az OEM alapvatően több hardvert figyel és azok kombinációjának a változását. XPset többször linkeltem, hogy mikor kell aktiválni, vagy mikor nem, Win7nek most akkor utánalesek, ha már ennyire ráugrottunk és senki nem akarja linkelni.
Hümmhümmm, 5öst már ezer éve nem láttam, így csak vaksi tipp, ami be szokott jönni: ne autorunnal indítsd, hanem keresd meg a setupját, amit meghívna és jobb gomb futtatás rendszergazdaként. Lehet ennyi bőven elég, automata indítások korlátozva vannak, mióta a legtöbb vírus így terjed.
A "photoshopos" topicban már feltettem a kérdésemet, de nemigazán tudtak rá válaszolni, ezért most a mindent tudó gurukat kérdezem, hogy van-e valami spéci megoldás a problémámra, vagy adjam fel véglegesen?
A gondom a következő, van egy régi, de teljesen hivatalos Adobe Photoshop 5.02-es programom, az XP kimúltával 64-bites Win7-re cseréltük az operációs rendszert, illetve az öreg gép helyett is új van, tehát teljesen előzmény nélküli minden. Nem tudom telepíteni a photoshopot, mert nem indul el az autorun.exe, csak a bejelentkező képernyő mutatkozik be, tovább nem lehet lépni, mert nem csinál semmit. A kompatibilitási hiba-elhárítóra is nagyban fütyül. Jó lenne még használni ezt a programot, újat már nem tudok venni és megfelelne a régi is, XP alatt rendesen működött. A 64-bit lehetetleníti el, vagy a Win7?
Van bármilyen ötletetek a megoldásra? (Mezei felhasználó vagyok, túl bonyolult dolgot nem tudok csinálni.)
nem tom melyik oem szoffer melyik reszet nezi a hardvernek, csak itt ugy kezdodik hogy procicsere, azzal - gondolom - jar valami ujraaktivalas, aztan x ido mulva visszakerul a regi image, az eszreveszi maga alatt hogy je ez egy masik proc, ujraaktivalas
feltetelezem, a microsoft ha ket ilyen ujraaktivalas gyors egymasutanba jon, esetlegtalan aggodni kezd, mi ez a szofferszaporodas..
persze mint kezdtem volt, ezekkel a dogokkal nincs sok tapasztalasom...
Szeretnék készíteni egy Ghost image-et egy rendszerről amiben jelenleg egy i7-3820 proci van, később ez a proci le lesz cserélve egy i7-4820k-ra. Semmi más HW változás nem lesz benne csak ez. A kérdés hogy a proci csere után felhúzhatom rá a korábban készült Image-et amikor még a 3820 volt benne!? Okozhat ez bármilyen problémát? Köszönöm.
Hát ez az. Az SP3 hozzátesz a rendszerhez új dolgokat, amik talán túlélik a felújítást. De bizonyos dolgokat megváltoztatott/törölt és azokat most az újratelepítő mint megsérültet vissza fogja cserélni. Vagy az újratelepítés után az SP3-at is újra kell futtatni?
Ez nekem kissé bonyolult. A Vezérlőpult beállítások is testreszabhatók? Mert ha a Vezérlőpultban kikapcsolom a net-lehetőségeket, akkor én sem tudok netezni? Vagy - mivel én hozzáférek - bejelentkezés után kell - visszakapcsolni a net lehetőséget? És ha bekapcsolva felejtem kijelentkezéskor?
Nem jelent problémát, hogy a telepítőlemez egy alapállapotú, a javítandó gépen meg SP3 van?
Már az IE8 újratelepítése is pampogott emiatt, pontosabban valamiféle szervizpack (az SP3 régebbi, mint az IE8) módosításai miatt azt mondja, hogy nem lehet majd az IE-t eltávolítani. De futni sem fut, kiszáll indításkor. A TC listáján nem a kék euro-ikon van, hanem piros felkiáltójel, ami biztos nem jelent jót.
Nem kúrják keresztbe egymást az SP2, SP3 meg az egész ori XPpro javító telepítése?
Ami még érdekes, rácsatlakoztatva a kütyüre egy a beépített teleszkóposnál kisebb mágnestalpas egyben antennácskát, azzal együtt a DVB-T tévé kiválóan működik, még a panelben is, fél méterre az ablaktól, pedig kb 10 lm-re van az adó. A kis teleszkóp csak az 500 méterre levő helyi adót hozta be.
Bár mindent átmentettem más meghajtókra, de először egy helyreállító telepítéssel kezdeném az XP újratelepítését a telepítőlemezről bootolva. De megakadtam. Amikor a rendszergazda jelszót beadtam, bejött egy DOS prompt (C:windows), nem történt semmi, a gép csak állt, egy nyekkje sem volt. 5 perc múlva én untam meg. Nem halt meg, mert beírva, hogy exit újra bootolt.
Van neki teleszkópantennája (nem sokat ér) és külső koax antenna csalakozója. De csak a "mindigtv" kódolatlan 11 csatornáját veszi, sima analóg jelet (központi antennát) nem. Viszon fullHD, és elég gyors is, hogy azt venni tudja. Ugyanezt internetről is tudja, ha elég jó a wifi. Vagy dugsz bele usb mobilnet sticket.
Az a 6550-es procis HP SFF amiről most írok 26e volt, a Lenovok amk most TUDOM, hogy vannak raktáron 24900 forintok. A gyerekeim itt a nagyinál ezen nézik a youtuberól a meséket. Mibe nem szeretnél belemenni?
Te állítottad, hogy 30 alatt nincs olyan gép, ami jó lenne youtube videózásra ezzel szemben én meg tudom, hogy van, ennyi.
Vannak belső USB kábelek is (eBay-en) aminek egyik oldala rámegy a tüskés alaplapi csatlakozóra, másik közvetlenül dugható USB-A tipus... Tehát belső hddnek is jó..
Csináltam döcögő gépemre egy Recovert ami meglepően gyorsan visszaállította a gépet az 1 évvel ezelőtti vásárláskori állapotba. Némi tesztelés után kikapcs.. persze jelezte hogy 135 frissítés vár rám. 2 óra elteltével a 35nél megállt fél oraig semmi. Újraindításnál meg win szolg konfig 15% tól fél orankent 1%. Ez igy rendben?
Erre most mit mondjak? 27900 kicsi penzert vettem egy m57-et, 2 guga RAM, 80-as vinyo, 6850-es proc. Haver kozolte, hogy szenvedni fog a flash videokkal. Feldobtam ra egy Win7-et, a sallangot es nezzuk, semmi vudu, hereles, minden alapon, kiraktuk a 22-es monitorra a 720p-t es ment. Ugyanezt tudjak a kisebb Lenovok, Dellek a 6550-es eresztesbol, de pl. Fujibol az AMD-sek is tudjak.
Jovo heten meg kb. ketto fordul meg az asztalomon, szivesen bemutatozok.
Hexadecimális kódokj. A 8bites dip-en beállítod az adott értéket: pl 00h mindegyik 0, 01h az első 1 a többi nulla. 2-esből 16-os számrendszerbe váltásnak nézz utána.
A kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki olyan böngészőt, vagy olyan programot, amivel a böngészőben megjelenített oldal arra pontra ugrik betöltődéskor amit megadok neki (valami programban, vagy esetleg a böngésző beállításában) Sokszor böngészek olyan oldalakat, amelyek hosszúak, sokat kell görgetni őket, és nekem viszont csak egy adott pontja érdekel az oldalnak. Több ilyen oldalt is szoktam böngészni, igy sok oldalon sokat kell görgetnem, mire rálelek arra pontjára, ami engem érdekel. Nap mint nap ezeket az oldalakat keresem fel, de sok időm elmegy azzal, hogy betőltől, majd mindegyik oldalt a megfelelő pontig görgetem... Szóval olyan segítségre lenne szükségem, ami az oldal megnyitásakor már a megfeleő pontra irányítja az általam megnyitni kivánt oldalt.
Úgy néz ki, tényleg ki kell cserélni anyu gépét, mert Cel800/512MB-val az XP már semmilyen gyalulással nem vehető rá, hogy kiscicás videokat játsszon le normálisan, az interneten :(
Minél olcsóbban szeretném megoldani a cserét, ajánlottak egy használt gépet 25k-ért.
Dell OptiPlex 780 D https://www.pcarena.hu/arlista/dell-optiplex-780-d-10
Szerintetek milyen? Ez hány magos proci? Menni fog ezzel a youtube? Vagy valami erősebb/jobb kéne? Tudtok jobb ajánlatot?
Én úgy szoktam, hogy beboot valami live-ról, és átnevezem a windows, prog&fil, doc&setting mappákat átnevezem oldwin, oldprog, olddoc-ra, majd indítom a telepítőt. Ez egy szűz telepítés lesz, de az adatok megmaradnak. Arra figyelj, hogy a telepítővel véletlenül se formázz mert akkor vége az adatoknak.
Amikor a telepítésnél rákérdez, küldd a meglévő windows könyvtárakba. Nem elég frissíteni? Én ezzel kezdeném, xp-nél sokszor megoldott sok mindent. A telepítés csak akkor jár formázással, ha elindítod a formázást, amikor rákérdez.
Ezeket mentsd ki pendrive-ra (vagy DVD-CD-külső HDD. esetleg kis floppy ha türelmes típus vagy), mert különben van egy nagy esélyed, hogy integethetsz nekik.
Annyira zavaros a helyzet, tetű lassú a gép - az IE egyszerűen elszáll indítás után (frissen telepítve), az FF csak akkor, ha a freemailt meghívom, az Opera 20 elvesztette a régi könyvjelzőket - hogy tényleg inkább újra telepíteném az XP-t. De...
Lehet teljes újratelepítést csinálni a c: formázása nélkül? Mert ott igen sok adat (pl. rengeteg térkép) van, még ha a programokat újra is telepítem (ami logikus), ezeket hova tegyem?
Én olyat láttam ebből, hogy a fejszalagkábel szigetelése kopott volt és valamelyik ér leért a nyomtatótestre időnként. Vagy szakadt, ekkor is leáll csipogva.
De lehet valaminek túlzott az áramfelvétele, pl ennek a mágnesnek...
Elküldtem emilben a linket az itt látható címedre. Töltsd le, futtasd (standalone verzió), de rendszergazda vagy adminisztrátor vagy miamagyartúró a neve a főnökmódnak.
Tehát elég sok minden megvan, csak nem tudok hozzáférni. Mi a csudával lehetne ingyért ez elővarázsolni. Másik kérdés mi van ha tejelek ezért a szoftverért és a végén mégsem varázsolódnak vissza a cuccok...
Neki ugrottam ezzel az EASEUS-sal , szépen megtalált mindent és azt írja, hogy recover ingyen akkor lesz, ha megveszem a szoftvert, ami kb 14000 Ft. Az ingyenes verzió 2 GB ig van, ez meg rengeteg 213,73 GB , ami jó lenne ha elővarázsolható lenne...
Sajnos nem magyar nyelvű, de van egy teljes audio-video rendszer, DVDvideosoft, ami kb. 50 program telepítését teszi lehetővé. (Nem kell mindet feltelepíteni, csak azt, amit használni akarsz, ezt a főmenü elintézi.). Ezek között az égadta vilgon minden van, köztük mp4 konvertáló is, de a legprimitívebb szerkesztő Free Video Dub is tud mp4-ben dolgozni.
Ha az utóbbi: WonderFox Video to Picture Converter (mondjuk nem magyar, de könnyen kezelhető. Minden formátumot kezel, nemcsak az AVI-t mint a Virtualdub).
Van trial verziója is.
(Az enyém ugyan full, regisztrált, a Glarysoft Giveaway-on volt napi letöltés valamikor)
Minden vadi új, csak a hdd nem. Nagyon kemény volt már a helyére dugni is, de megpróbálom lehúzni és visszadugni. De a gond ahogy írtam, meg volt usb keretben is.
A windózos eltávolítóval cxináltam, az nem kérdezte. Vigyázott a személyes adataimra:-)
Nyilván valahol az Application data könyvtárban vannak, onnan kell törölni.
Én vagyok a rendszergazda:-(
Vannak persze ügyes user-szintű eszközök, pl. az Easycleaner. Most takarított ki 236 felesleges registry bejegyzést. Felesleges ottfelejtett fájlokból eddig 6 GB-nál tart, ami még egy 250 GB-os winyónál is tétel, de még dolgozik. Ha azokat kitörlöm, jön a defragmentálás. Valamit ez is fog hozni a sebessegbe, de azon nen, ha a böngésző az első oldalt 5 perc múlva nyitja me.
Ezekhez vannak tök jó eszközök, amikkel pl. fel lehet deríteni, hogy az adott svchost mögött kik laknak és honnan indulnak el. Mindennek helye van, indítás és működés közben keletkező paramétere, IO-ja. Ezeket is mind folyamatra szűkítve le lehet ellenőrizgetni. Persze, ez nem egyszerű felhasználói feladat, ehhez (kellene) értsen a rendszergazda. :-)
Nekem az XP egy fekete lyuk, nem látok bele. De azt tudom, hogy ha meg is találom a kéretlen alkalmazást és eltávolítom, hagyhat hátra "feladatokat" a rendszernek, legalábbis ezt tapasztalom. Amin esetleg nyomon lehet követni, az az alt-ctrl-dellel megjeneő folyamatok lista, ott esetleg lehet látni, hogy melyik folyamat viszi a processzoridőt. Csak azt nem tudom (én, az egyszeri felhasználó), hogy azt mi csempészte be oda. Azt már hallottam, hogy fals registry bejegyzések maradnak vissza az eltávolítás után, de ahhoz egyszerű földi halandó jobb ha nem nyúl.
Az tény, hogy 2 évvel ezelőtt újra telepítettem az XP-t, és azzal újjászületett a gép. De azóta már újra elkurvult. A Firefox->freemail konfliktus pl. nem oldódott meg a Firefox uninstalljával és újra telepítésével.
Ő, láttam én is, ezek hidegen hagyták. :-) A Mobogenie amúgy is legális, ismert alkalmazás a Playben, szóval, ezzel önmagában nem vagyunk előrébb sajnos. A kutya tudja, mi hozza magával, aminek már eleve van joga sokmindenhez, így gondolom ezt a vackot is felvarrni.
De tényleg azt lenne jó tudni, hogy mi hozza be, tuti volt a 'diszklémerben valami ráutaló apróbetűs jelölőnégyzet, amit a kollegina ügyvédi tudással felvértezve is akaratlanul figyelmen kívül hagyott. :-)
És ilyenkor nem az alárendeltet (hívjuk már telepített/kéretlen programnak, mi ez az alárendelt?) kell eltávolítani, javítani, nem az az ok? Úgy beszélsz erről, mintha az XP valami rettenetes fekete lyuk lenne, amiben nem lehet semminek az okát fellelni, hanem van az XP, ami meglassul és kész. Én meg még ilyet nem láttam, hogy meglassul, mert csak. Mi lassul meg benne? A kernel32.dll elálmosodik? :-) Vannak rendszerhez szorosan köthető lassulások, amelyek oka például a töredezett fájlrendszer, vagy a megteléshez közeli lemez, meg előferdül, hogy illesztőprogram hülyéskedik, vagy a lemez UDMA helyett PIO-ban közlekedik átviteli hibák miatt, processzor "véletlenül" energahatékony üzemmódban van, de ezek mind javítható dolgok, töredék frusztrációval, mint egy újrarakás (arról nem beszélve, hogy segít megérteni a rendszer működését egy-egy ilyen hiba felderítése..Ja, a megértés ma nem divat, tudom, csak menjen már az a szar).
Azért írom ezeket, mert én jellemzően nem szoktam újrarakni rendszert, ha baja van, hanem megjavítom, és valahogy mindig olyan fellelt oka van a lassulásnak, ami nem az XP maga, hanem amit ráraktak, vagy rámászott.
Nem mindegy, hogy az XP, vagy valamelyik alárendeltje lassú? A kéretlen himihumi legtöbbször vlamilyen pluszfeladatot ad az operációs rendszer alkotórészeinek. Ha pl. Azt mondj neki, hogy minden lemezhezforduláskor nézze meg, hogy a kért szektorban nem fordul-e elő az xyz sorozat, akkor nem az XP lassul le?
Takarítani, mi!? A mobogenie visszatért, pár nap nyugalom után :-))))
A többiekhez is címezve: Androidról irtott már ki valaki valamit, ami annyit csinál, hogy random link megnyitásokkor elindítja a mobogenie apk letöltését.
Akkor megint nem az XP lassú, hanem a freemail és az opera. A kéretlen dolgokat ki lehet takarítani, és ekkor sem a rendszer lassú, hanem a kéretlen alkalmazás. Nálam nem jönnek vissza, de már eleve be sem jönnek. Az XP-s gépemen meg 11 éves a telepítés.
Millió dologtól le tud lassulni az idők során az XP, de főleg bizonyos alkalmazások. Pl. nálam a freemail az Opera alatt lassú, az FF és az IE meg el is száll tőle. Bizonyos kéretlen alkalmazások, amiket sokszor komoly alkalmazások csempésznek be, főleg a böngészőket dolgoztatják feleslegesen. Egy kózépkezdés egy időre kitakarítja őket, de azután majd visszajönnek:-(
Gondolod, hogy az XP van meglassulva (ugyan mitől?), és a többi, amit felsoroltál, az nem fejlődött azóta, nem lett gépigényesebb? Tiltsd le az automatikus frissítések szolgáltatását, akkor sok erőforrást visszakapsz, de fél giga RAM-on kb. semmi jóra ne számíts, egy akármelyik böngészővel ha kettőnél több fül van nyitva, megugortad ezt az értéket és lapozni fog össze-vissza. Ami régebbi, az nem lesz biztonságos, nem lesz kompatibilis, szóval ezért kár erőlködni is, úgyis SP3-as XP-vel kell kezdeni és úgyis mindenből a legfirssebb elérhetővel, aztán gyorsabb nem lesz semmi. Msconfig, és ott ki kell gyomlálni mindent, ami nem kell, szolgáltatások felét lehet kiszórni akármelyik gépről, meg víruskergetőnek valami egyszerűt érdemes (Panda felhő). Aztán slussz. Ne gondolkozz ezen, saját magadnak csinálsz vele szopót, meg felesleges köröket, munkát.
Itt küzd mellettem egy srác, neki is hasonló nyűgje volt. Vett egy másik külső vinyó dobozt, átrakta a merevlemezt (de hülye szó ez is) és most mentegeti le a cuccot...
Az usb-vel összekötött halott külső tárral az indłtás nem hozott eredményt. A regisztrációs kulcsot nem tudom hol lehet megtalálni és ha mégis lenne, tartok tőle nem tudnám mitévő legyek.
Ha nem fér hozzá, akkor zárolva maradt amikor kihúztad.
Ezt a regisztrációs adatbázisban lehet "visszacsinálni".
De hogy W8-on ezt a kulcsot hogy hívják, azt sajna nem tudom.
Esetleg megpróbálhatod bedugott USB-vel újraindítani a rendszert, ilyenkor elvileg újrainicializálja az eszközt. (Türelmesen ki kell várni, lassabb lesz az indulás.)
Jó estét. Mitől lehet az, hogy a gép indításakor, a merevlemez néha nem indul? usb keretben is csinálta, de azt hittem, a keret a gond. A hard disk sentinel szerint, eddig hat nap pár órát üzemelt. Igaz hogy négy éves, de mindig csak a biztonsági mentések idejére kapcsoltam be. Innen a kevés üzem idő. Hűtöm, 31 fokon van általában, a keretben néha volt ötven felett is. Nincs hova mentenem róla, még pár napig. A hds szerint kifogástalan állapotban van. Szerintetek?
számítógépkezeléshez is eljutottam a vezérlőpultnál, ott sincs eredmény. Windows 8-ra honnan töltsek le helyreállító progit, ami esetleg magyarul is tud :)
Csatlakoztasd. Ha van betűjele, akkor jobbgomb a betűjelén az Intéző baloldali listájában, majd Tulajdonságok>Eszközök fül>Hibaellenőrzés, az Ellenőrzés gombra kattintva beikszelni a "Fájlrendszer hibáinak automatikus javítása" opciót, és nem beikszelni a másikat, majd indítás.
Az első dolog amit megpróbálnék a scandisk vagy a chkdsk, persze nem tudom milyen oprendszered van.
Aztán megnézném a Control Panel > Admin Tools > Computer Management >Storage >Disk Management > locate external usb drive részt, mert lehet hogy csak a meghajtó nevek kavarodtak meg.
Ezután jöhetne egy helyreállító progi, mondjuk az EASEUS ami ingyenes. De várj picit amíg szakember is megjelenik, mert én csak a saját marhaságaimról tudok beszélni (nem széthúztam hanem ráengedtem egy rendszerező progit és leállítottam idő előtt... eredmény hasonló volt :))
Sziasztok ! Az usb -és 1 terrás külső vinyót menet közben kihúztam, mert azt hittem az egér van bedugva... Mivel tudom házilag visszahozni a tárhelyen lévő adatokat ?
Nnna... És csak azért írom, háth más is jár majd hasonló képpen. Driver Booster után sem volt hang. Viszont megjelent alul a tálcán egy ikon, ami a Gigabyte hang-centert nyitja meg. Kínomban elkezdtem játszani a pipákkal, és amikor a hátsó fejhallgató kimenetet pipáltam be, megjött a hang.
(Érdekes módon telepítés után a W7-el ugyanezt kellett eljátszani, de ott az első fejhallgató kimenetet kellett bejelölni hogy szóljon... A többi "lyukba" bedugva akármit tettem, soha nem volt hang. Az első kimenet kapcsán csak annyi, hogy nincs is az alaplapról kivezetés előre... :S)
(Hehe, köszi a linkeket, valszeg valamelyik rakhatta azért a tálcára a hangcenter ikonját.)
Hát azt bajos lenne. Így utólag már nem jön össze. Arra emlékszem, hogy valami Realtek az volt a listában. Faszság volt ráküldeni valóban.
Most, hogy írtad, megnéztem. A mellékelt képen még legfelül volt egy ATI HDMI device is, mivel írtad, frissítettem a tulajdonságok panelon, erre most már eltűnt az is.
Köszi a segítséget, de feladtam. Holnap nézek egy soundblaster-t vagy valami más gagyit a bontóban, és majd PCI-ről csak szól valamit. W7 alatt anno szintén ráment egy napom, nem kell nekem ez a faxnis sorround vagy mi a franc két mezei PC-hangszóróhoz.
Nem Hifi-zenére kell nekem ami kell, hanem hogy szóljon az SDR-rádió, meg néha a tudjak szerkeszteni hangot.
Szép napot, estét mindenkinek! (szebbet mint az enyém).
2 oprendszer, X7 és XP. Hang az XP-ről eltűnt. EszközkezelŐ OK-t ír. Látszólag minden OK. csak épp a hang nincs. Rendszervisszaállítás megvolt. Driverek letörlése, újra-rakása is.
Előzménye: letöltöttem egy példányát az Advanced System Care -. nak.
Első olvasatban Putyinhoz akart küldeni, mert telerakta a böngészőmet szovjet betűkkel
Aztán a Driver Booster része azt mondta, hogy nem jók a driverek, majd ő frissíti. Azóta súlyos a csönd, ami már kezd zavarni... Wint7-en van hang, XP-n akármit teszek, semmi... Ötlete valakinek?
(legutolsó görcsölés: WDM R267 letöltése, kibontása stb. Akkor is néma a kuss.
Új masinát biztosan nem veszek ezért, ezeket a múzeális értékű tableteket (2003-2005 évjáratú) azért használom, mert egyesítik az érintőképernyőt (a lapos kivitelt, ami terepen/hajón/repülőn nagyon jól jön) és a hagyományos WinXP-t, sőt ha akarom, DOS-t. Csak a használhatóságát szeretném kibővíteni a mai lehetőségekkel, pl. a wifivel.
Mármint a wifi vevőhez adott programra gondolsz? Az érdekes lesz, mert a PCMCI-shoz én nem is emlékszem, volt-e szoftver. Vagy volt, csak már nem emlékszem rá?
Win7 esetén az otthoni verziót "Home Premium"-nak hívják. (A Home Basic és Starter túl buta verziók, kerüld őket)
Két gépre két példányt kell venni.
A licensz-matrica érvényes mind a 32 mind a 64bitesre, sőt teljesen mindegy a nyelv is, de a telepítőlemez csak 1db nyelvet tartalmaz, de kölcsönkért lemezről legálisan aktiválhatod a saját matricád kódját akár magyart akár az angolt telepíted fel.
Igen 64bites mindkettő gépem.A Windows Home akkor az amit tudok telepíteni mindkettőre?Ebből csak egy fajta van,mertz anno mikor keresgéltem a neten több szinű dobozosak voltak.
Sziasztok.Egy egyszerű kérdésem lenne ahhoz aki ért hozzá.Melyik Windows 7-t kell megvenni akkor ha van egy laptopom és egy asztali gépem?Én úgy hallottam egy gépre egy Windowst lehet telepíteni csak.
A telefont(lenovo A850) szeretném vezeték nélküli kapcsolattal összehozni a számítógéppel, úgy mintha Bluetooth kapcsolattal lenne, csak gondolom wifivel gyorsabb lenne az adatátvitel, és sokkal szélesebb körű lenne a felhasználás is. (gondolom mást is lehetne vele csinálni pl: láttam olyan appot, ami úgy működik mint egy vezeték nélküli egér)
Mivel nem vagyok egy vérprofi, csak a saját nyelvemen írnám le, hogy mit és hogy csináltam.
Az eszközök hozzáadásában felismertettem a telefonomat. (láthatóvá tettem, majd felismerte a számítógép)
Majd az eszköz párosító kódjának a megadása következett, amit én mint PIN kódot írtam az előző hozzászólásomba
ezzel ellenőrizhető, hogy a megfelelő eszközhöz csatlakozik-e, és a készüléken van feltüntetve
Majd a következő ablakba:
hálózat kijelölése az eszközhöz
kijelöltem a hálózatot
Tovább gomb:
Wifi beállítások konfigurálása az eszközhöz, és dolgozik a gép, mármint homokóra, és ezzel a hibával áll meg:
Az eszköz hozzáadása túl sokáig tartott. A teljesítményvesztés érdekében az eszközök, csak rövid ideig maradnak felderítési módban.
Wifivel értelmesen csak almát lehet hozzákapcsolni, kicsit fejtsd ki, hogy milyen telefon, mit is csináltál és azt a PIN kódot a PC-n adtad meg a telefon szinkornizálós szoftverében, vagy merre? Alapesetben wifivel a routerre csatlakoztatjuk, akkor netet lát, működik. Aztán lehet tovább menni, bár érdekes lesz, mert wifis szinkronizálást még én sem használtam sosem.
Ne is tedd, mert túlterhelné az amúgyis megkopott intellektusomat.
Amúgy amikor kicseréltem a számítógépnevet IP-címre, azonnal, gond nélkül feltelepült. Nincs ezzel baj, csak akkor mi az ördögért nem ezt a megoldást adja a MS a problémára?
Igyekszem nem sokat háborgatni a grémiumot, de itt a következő megoldatlan kérdés: XP-s gépre telepített megosztott nyomtatót szeretnék a Win7-es gépre kapcsolni. Idáig jutottam:
Odáig értem, hogy ez a (valamiféle) biztonsági szabályok esetleges megsértése. Ellenőriztem és tudomásul vettem. De mégse tudok tovább lépni. Mi lehet a gond?
Ez a Win7-re való átállás nekem nem megy zökkenőmentesen. Van egy ősöreg szótáram, ami már nem hajlandó a 64 bites W7-en futni. Megoldásképp feltettem egy Windows XP Mode / Virtual PC kettőst, amivel ez jól működik. Mivel ilyen virtuálisgép-használatban nincs tapasztalatom, kis segítséget kérnék:
1) a virtuális gépre kell külön vírusirtó, tűzfal stb. holmikat telepíteni?
2) amennyiben igen, van-e arra megoldás, hogy a virtuális gép internet-kapcsolatát letiltsam úgy, hogy a W7-es "alapgép" internet-kapcsolata megmaradjon?
Nincs valakinek elfekvőben agy PCMCI soros/parallel kártyája? Van két tablet PC-m (a 2003-1005ös évekből, merthogy már akkor is volt ilyen.) Az egyikben vannak ilyen "ócskaságok", a másikban van tökösebb proci, winyó, de nem tudok régi GPS-t és printert használni. Egyesíteni kellene a képességeket.
Az eBay-en még lehet kapni, de horror (200x-es) áron, annyit nem érnek a tabletek :-(
Más: ha egy PC-ben van WiFi, de a WPA protokolt nem tudja. Ez a hardverben gyökerezik, vagy a firmverben. Ha USB-s vagy PCMCIA WiFi adaptert teszek bele, akkor fogja tudni a WPA-t is?
"Ezt, mármint hogy nincs alapban hangszóró/fejhallgató a gépre dugva, elfelejtetted leírni."
Jogos, de ugye itt jön az, hogy ki gondolta volna.
"Ez a hátránya a "távdiagnózisnak"."
Igen. Ez így nem lett volna könnyű de aki rájött, annak is kikerekedett a szeme.
"A válaszoló nem is gondolhat olyanra, hogy hang nélkül videóznál... "
Hát igen ez is igaz. Ez egy friss telepítés volt és csak figyeltem, hogy mi működik, mi nem. Az esetek túlnyomó részében a konfigurációk csatlakoztatott hangeszközzel üzemelnek, (főleg laptopok, tabletek, stb) még ha ki is van kapcsolva a hangszóró. azonban sokszor egy tutorial megtekintése nem igényli. Ezek után valószínűnek tartom, hogy ezzel sokan épp azért nem találkoztak, mert minden össze van dugva.
"Abszolút hangchip/meghajtóprogramfüggő hogy mi mit vizsgál, és mit nem."
Tanulságos volt ez többünknek. Biztos, hogy élőben kiszúrtad volna.
Mondok egy másik "összedugom, nem dugom" problémát:
Norton Ghost 14, vagy 15, eretedi lemez. Boot a lemezről, rendszer mentés kísérlet. Amikor betölt a grafikus képernyő
, ahol tovább kell lépni rákattintással és levezényelni a mentést, nincs egérmutató. Boltba el, ott van egérmutató. Egér csere ps2-ről USB-re, gép összerak, Ghostról bootolás, nincs egérmutató. Monitor csere, billentyűzet csere (csak tesztelésre), nincs egér.
A megoldás az lett, hogy az össze alaplapra csatlakoztatott eszközt a billentyűzeten és az egéren kívül ki kellett húzni, még a floppy helyére beépített kártyaoldalsót is belül a gépházban.
Megtalálta a megoldást egy barátom. Én elhasaltam, de nagyon tanulságos történet. Persz egy óra hosszáig, "nézelődött" a gépen.
A youtube videóknál nem a kép lejátszása miatt dobott hátast a videó, hanem a hangsáv miatt.
Hehe 164-nek igaza volt az alábbiakban:
"Hidd el hogy az ominózus Flashnak probléma nélkül kell futnia egyéb befolyásoló tényező nélkül."
A megoldást az hozta, hogy egyszerűen rádugtunk egy hangszórót/fejhalgatót a gépre. Lehet, hogy hihetetlen, de ettől folytatta a lejátszást, hiba nélkül (lekopogom).
Segítséget kérnék , mert az otthoni számítógépem, /XP/ valami miatt egyálalán nem, vagy nem jól működik. Tegnap internetezés közben, nagyon lelassult, majd lefagyott, nem tudtam mással kikapcsolni, csak a be gombbal.
Újra viszont nem indult a windows, helyette egy fekete alapon írások / proc. Fajtája, meghajtók milyenek, stb. /, alul pedig: nyomj egy F1-et, vagy DEL-t.
F1 után próbál életre kelni, de rövidesen ezt írja: Verifing DMI Pool Data .
No bootable partition in table
Ha a DEL-t nyomom, belép a Bios menüjébe. Kikapcsolom a Ki gombbal, de ha felengedem a nyomógombot, azonnal újra életre kel. Csak hosszan tartó nyomás után békél meg.
Ilyen hibával még nem találkoztam, de más okból már kellett újrarakni a gépet, ezért van egy bizt. másolatom, amit Acrinis Tru Image-vel készítettem, de most az újratelepítés sem segített. De a lemezzel , ha nem telepítést, hanem a Windows-ot választom, szépen elindul a gépem, mintha minden jó lenne!
"Az internetes biztonsági beállításaid alapon vannak?"
Alapon.
Az elfogadom, hogy mennie kell(ene) a legújabb flashel, de a legújabb frissítéstől áll meg. Máshogyan fogalmazva: összefüggés van a flash és még valamilyen alkalmazás működése között. Abban igazad van, hogy ez nem azt jelenti, hogy a flash a rossz, hanem az, ami nem tud ezzel a verzióval ebben a környezetben működni.
Nem is tartalak fel tovább, köszönöm szépen az eddigieket, késő van. Valószínűleg távsegítség lesz belőle. Ez vagy nagyon egyszerű, vagy telefonálgatás lesz belőle ide-oda.
Sajnos nem a Flash frissítés okozza, bár a látszat az.
Krómra nem kell flash.
Firefoxra és IE-re telepítve amennyiben engedélyezve van, jól működik ugyanezen verziókon, amennyiben a megfelelő verziót töltöd le(más van FF-re, és más van IE-re), és a vele települő bővítményeket(Eszköztár, AVG) nem engeded települni.
A Flash verziót mindkét böngészőben a bővítmények menüpontban tudod megnézni, illetve engedélyezni/letiltani.
Szeretnék megoldani, megfejteni egy problémát a segítségetekkel.
Több órás próbálkozás után írok:
szoftver: win7 64 bit regisztrált
böngészők IE:11 firefox 28 magyar
tűzfal, víruskereső: ESET smart Security 7 fizetős
Mivel kérlelhetetlenül nem akart működni a youtube csatornán semmilyen videó a legújabb frissítésekkel sem (1 napos windows, friss flash 13), ezért hosszú próbálkozások után és szakboltban való megtekintés után úgy döntöttem, újratelepítek és megfigyelem, mikor hervad el a lejátszó.
A hibajelenség ezt volt: youtube videó elindul, pár másodperc után a folyamatjelző visszaugrik az elejére, újra kezdi, majd leáll és a szokások hangyás hibaüzenet, hogy próbálja később, stb.(vimeo, stb. megy) Elolvastam mit ajánl (videó felbontás megváltoztatása, frissítések, stb.) Mivel minden rendben volt és mindent frissíttettem, ezért más nem volt hátra, mint újratel.
Ez után lépésről lépésre ellenőriztem, mi történik.
IE 8-al telepedett a win7 így rápakoltam a 11-et, mert 8-al egyáltalán nem játszotta le. 11-el megy, de nagyon kéri a flash frissítést. Létrehoztam egy rendszer visszaállító pontot és feltettem a legújabb flasht, amit a böngésző ajánlott, hátha szükség lesz rá. (manuálisan nem találtam korábbit) A firefoxra is feltettem.
Beállt újra a hiba, most már biztosan a flash frissítés okozza.
Hogyan tudom megnézni, hogy épp melyik verzió van a gépen a flashből
Mekkora a biztonsági kockázata annak, ha nem frissítem? (igen, erre akkor lehetne pontos választ adni, ha tudnánk, hogy mennyire régi. FF28-al ami jön telepítéskor, és IE11-el ami jön, az van rajta.
Találkoztatok-e hasonlóval, van-e ötletetek, vagy várni kellene új flash hibajavítót. Vajon azt milyen gyakran adják ki és egyáltalán hogyan értesülnek ilyesmiről. (rákereste, másnak is vannak ehhez hasonló problémái)
Anyukám nem éppen mai gépe. Pedagógusként tisztaszoftveres csomagos PC, Több éve lett telepítve, ritkán használva, eddig semmi gond.
Ma felmentem vele a netre egy VLC bug frissítése miatt, erre előjött, hogy Előfordulhat, hogy szoftverhamisítás áldozatává vált.
Mit lehet ezzel kezdeni? XP kulcsot már nem fogad el, minden áron a 7-es megvásárlását erőltetné. Rebdszervisszaállítás sem segített. TizenX éve használok jogtiszta oprendszert, nem vagyok otthon ezek crackelésében - bár nyilván meg tudnám oldani -, de arra a gépre nem éri már meg új oprendszert venni, és amennyit anyukám használja, új gépbe sem akar belefeccölni (tabletet meg nem látná).
Megéri felvenni a kapcsolatot pl. a magyar microsoftosokkal? Esetleg más ötlet?
Gondolom előbb utóbb lesz valami komolyabb letiltás az oprendszer részéről (pl. már most sincs egyéni asztali háttér)
Adatvédelmi szempontból szerintem egy rossz vicc az egész. Viszont egy egyfős bt. esetében talán ez nem számít annyira, amíg nem detonátorkereskedéssel foglalkozik.
XP gépen hálózati környezetbe az Outlook nem indul lefagy
Helyi mappát nem lehet konfigurálni
Majd eszköz kezelővel leállítom és újra indítás után csökkentett módba tökéletesen működik.
Office telepítőn található javító lefuttatása nem talált hibát
A hivatkozott mappa a megfelelő helyen van a benne található outlook.ost fájl törölve majd újra letöltve a levelező kiszolgáló szerverről nem oldotta meg a hibát.
Telepítsem újra az Outlookot vagy van valakinek valami ötlete ?
Nos, lehet utálni a Microsoftot, de szerintem az Office 365 Kisvállalati prémium verzió verhetetlen. (Nekem még nem ez van, de lehet, hogy jövőre átállok az előfizetésemmel.) A Thunderbird pedig nem egy kategória egy Outlookkal. A felhős megoldásokban eleve több példányban tárolódnak a cuccaid, így az elveszítésnek nagyon kicsi az esélye.
Ha a felhő alapú levelezésen pl. a gmail-t érted: alapjaiban nem tér el a normál email-tól, csak van egy webes felülete is. Menteni pedig ugyanúgy lehet őket levelezőprogrammal (a szokásos pop3 v imap al letölthető róluk minden és mentheted thebat-al, OE-vel, Outlook-al, LiveMail-al vagy amivel akarod)...
Hát a guglimélnek van vmi offline-módgya (részben pont ilyen céllal), meg elvileg a TB-t is lehet úgy használni, hogy az imap-os leveleket is szedgye le lokálba.
2. 100-130 €-re gondoltam; nem akarok gagyit, ha nem elég, várok még vele. De vadiújat se akarok, mert a fölhasználó korlátai folytán semmi szükségem rá.
Elsösorban azt kellene pontosan kideríteni, mire is van szükségem, föleg pedig azt, hogy mire nem. Érzelmi alapon idegenkedem mindenfajta i-eszközöktöl, ezért gondoltam inkább Androidra.
1, megengedheted magadnak, vannak így páran. Azonban üzemeltetőként a legrosszabbra készülve én időnként lementeném a leveleim offlineba is. Ez akár heti egy vagy kétheti egy is lehet.
2, kezdjük a legdurvább kérdéssel. Mekkora keretből gazdálkodnál?
Két dologban kérdezném a tisztelt guruk elvi álláspontját:
1. Tisztán felhö alapú mailezés: helyzetemnél fogva nagyon fontos szerepet játszanak az életemben az emailek, amiket visszamenöleg is nagyon gyakran visszakeresek, dokumentálok, tehát nemcsak a pillanatnyi információváltást szolgálják. Azonban a hagyományos mailprogramok úgy tünik lassan elérik a korlátaik szélsö határát, egyre terhesebb a használatuk számomra. (Jelenleg TB-t használok, ami rengeteg szívással jár.) Azonban néhány múltbeli katasztrofa arra késztet, hogy a maileket párhuzamosan több helyen is tároljam. Szerintetek megengedhetem magamnak a tisztán felhö alapú mailezést, vagy az önmagában nem biztonságos?
2. Tablet
Lassan elérkezik az ideje egy mobil computer beszerzésének, amit elsösorban adat- és internethozzáférésre használnék, de ha már van, esetleg térképolvasásra és telefonálásra is, mert az utolsó öskövületek közé tartozom mobiltelefon nélkül. Ez a funkció azonban teljesen másodlagos; kb. évi 2,5 alkalommal van rá szükségem. Egy 10"-os Android alapú készülékre gondoltam, mert rossz a szemem és vastagok az ujjaim:-(. Mit ajánlotok?
Én Hosts fájlból tartom távol, mert az globális és nem kér plusz erőforrást. Az MVPS-félével az ilyen vacakok 95 %-a távol marad, nincsen jutubba illesztett sárga pötty, fészbukon izgő-mozgó szar, indexen ide-oda villogó majomság. Néha beesik valami makacsabb, vagy helyi sajátosság, azt meg Operával ki lehet helyi menüvel szedni.
Megint kérnék egy kis segítséget.Az otthoni gépemen is és a laptopomon is akármit megnyitok az oldal alján és szélein hirdetések jelennek meg.Windows 7-m van mindkét gépen és firefox.A firefoxon belül a beállításokban ki van pipálva a tartalmon belül a felugró ablakok tiltása.Mi a fenét csináljak,még egyszer sem volt ilyenem,igaz eddig xp-t használtam.A válaszokat előre is köszönöm.
Itt a remote admin szórja, elvileg. Itt is van agent, de már az se megy fel. Volt egy W7-es gép arra viszonylag simán felment, egy másik w7-esre meg nem.
A doksi szerint a ping-el ellenőrzi a gépeket, tehát ICMP-t kell engedni, dehát megy, ráadásul kilőttem a tűzfalat is.
Amúgy hasonló az ePO-hoz, tök kényelmes lenne, ha menne...
Valószínűleg azért mondja offline-nak, mert a kérdéses porton senki nem válaszol neki vissza, hiába van nyitva. Nics ennek valami agent-e? Vagy valami aminek mennie kell?
De milyen már, hogy nem megy fel, mert a kliens offline?
Én konkrétan ilyen környezetben McAfee-zok, ott van az ePO, aztán az szór szét mindenkinek mindent. (Na jó Windows 8.1 és HIPS még nem tökéletes /bár lehet, hogy már jó, csak nem volt időm vele foglalkozni mostanság/.)
Ez nem őrültség, így működik a hálózat, switchek meg ez a dolga. A switch kb. itt annyit jelent, mint ha a routernek több portja lenne, tehát kap IP-t túle a cucc, és ugyanúgy működik, ugyanazzal a beállítással, mint ha a routeredbe lenne dugva, ebből kifolyólag a meghajtók is látszanak.
Net (Digi 80/80) bemegy egy routerbe (Netgear WNR2000v3), onnan 3 helyre (PC, NAS, médialejátszó-Dune) kábellel.
Vettem egy Pio BD játszót, annak is szeretnék netet, de elsősorban hálózatot adni.
Ehhez azt tervezem, hogy a médialejátszóhoz menő kábelt betolnám egy switch-be (Zyxel GS-105s, vagy TP-Link SG100D5) és abból kábelezném tovább a médialejátszót és a BD játszót.
Az a kérdésem, hogy ez mekkora őrültség?
Az is érdekelne, hogy a switch-re kötött készülékek tudnak-e külön IP címmel üzemelni a hálózatban?
Van-e lehetőség a switch-re kötött készülékek egyidejű működtetésére a hálózatban?
Láthatóak-e hálózati meghajtóként a médialejátszóra usb-n kötött vinyók, mert jelenleg igen?
Éppen arra válaszoltál, ahol a fater megírta, hogy miben kell beállítani. NTFS-t meg hagyjuk már, teljesen jól mennie kell vele, mert a buta clipperes alkalmazásnak fogalma sincs róla, hogy hálózatról szolgálják ki, vagy NTFSről, vagy piros, mert azt az OS intézi.
Ha avalami jó bonyolult (pl. Clipper alapú) ügyvteli rendszer, elképzelhető, hogy még files=99 is kevés. A feleségem ügyfélegyenleg kezelője csak files=127el megy.
És ez a files WindowsXP alatt másképp megy, nincs config.sys, hanem valamilyen környezeti paramétereknél kell beadni ugyanezt.
Olyan nincs, hogy az NTFS-es rendszer nem olvassa a FAT-ot. Olyan van, hogy FAT-ra tanított (pl. a nem SE Win98) nem olvassa az NTFS-t, de még a FAT32-t sem.
Ki tudja, mi lehet a köv. hiba oka? Adott egy DOS-os könyvelő program, ami ha a gépen (merevlemezen) van, akkor nem mindig indul el, ha átrakom egy PD-re, akkor onnan 100ból 100szor elindul, ha pedig átrakom egy másik gépre, akkor ott megint hol elindul hol nem? Beállítások mindkét gépen ugyanazok, win xp mindkettő, memória, merevlemezen hely van bőven....
Amikor nem indul el, akkor felugrik a DOS-os ablak, majd be is záródik....
Amikor elindul, akkor is sokszor nem enged a programon belül menüket kiválasztani pl....
Valószínűleg. De az mit számít, mikor mind a 4 gépen XP van. És legfeljebb formázatlanná kellene nyilvánítani, ha nem stimmel. De itt egyszerűen nem veszi észre az új hardvert, ezért nem pittyen bedugáskor.
Van egy 16 GB-os (nem túl régi) pendrájvom. Az otthoni gépparkból az egyik asztali gép és az egyik múzeumszökevény (Toshiba pentablet) notebook látja, az androidos tablet is látja, viszont a másik asztali gép és a kevésbé múzeumi Asus EEE nem látja. Minden windózos gépen XPpro van, a "látó" notebookon SP2, a többin SP3. Ahol nem látszik, ott nem is nyikkan bedugáskor, a sajátgép még formázatlannak sem látja.
Nem csak volt, hanem most is occsó, csak legtöbb embernek az a baja, hogy jajj nekem nincs is 5 gépem. Ismerősnél még nagyamama is kapott, ha már világ életében Outlookkal levelezett és kész.
OEMben néha (mármint a vassal együtt és nem zacskós OEM), meg ha multinál melózol éás a rendszergazdád is így akarja. Amúgy én sem tudom, félszürke megoldások vannak néha a piacon, de ez MSnek sem tetszik.
Jaj, elcsesztem, már láttam, mikor lenyomtam a gombot.
Az egyenérték a 60+-nak szólt! IQ és évek számában is, de köztük vagy kapcsolat akart lenni, mindenféle egyéb logikai kapcsolat és párhuzam nélkül.
Nagyon hülye és troll tudok lenni, de vannak határok, amiket itt sem lépek át. Arctalanul meg főleg nem követnék el ilyen bárdolatlanságot.
A 60+ éveseknek a saját tapasztalataim alapján vannak olyan berögzült szokásaik amiken nem akarnak változtatni, mert nem és kész. Meg is értem őket, egy percig nem vitatnám ezt a dolgot. Ja, és természetesen a jelenlévők ez alól is kivételek :-)))
És vannak a 60+-os IQ-jú emberek, akiknél annak örülnek, hogy minimumot elsajátították, nem hogy még váltásra is kényszerítenék őket.
Igen, már látom, hogy két hülye hasonlat volt Libre átállásra, de nézzétek el ezt nekem.
"..Egy 60+ éves embert vagy hasonló nagyságrendű IQ-val megáldott ember.."
Kösz.
Magas IQ csak informatikusoké?
Szerintem van olyan téma, amiben nem lennék rosszabb egy fiatal informatikusnál.
Biztos lenne okosabb is.
Egy régi story.
Felvették az ifjú barátomat a Pázmány informatikára. Egyszer beállított, hogy nem szeretne szakbarbár lenni, beülhet-e a könyvtáramba? Irányítsam, vezetgessem az irodalom világába.
Nevettem és visszaküldtem a számítógép elé. Semmi, de semmi nem kötötte le, csak az informatika. Ma is.
Viszont kocsiból, fejben helyreállította a lemeredt winchesteremet. Diktálta a parancsokat telefonon. Fél óra alatt végig küszködte velem (!), amire két "komoly" számítógépes is azt mondta kuka. Ma is működik. Igaz csak nagy ritkán van bekapcsolva az a gép.
Váltás?
Mennék én a technikai fejlődés után. Vennék 3D nyomtatót is, ha lenne rá annyi pénz, mint amennyi nincs. Hogy rácsodálkoztam arra a masinára. egy éve találkoztam vele az egyetemi laborban. Csak egy pici mütyürt engedtek nyomtatni. :-(
"Egy 60+ éves embert vagy hasonló nagyságrendű IQ-val megáldott embert"
Nem állom meg, hogy meg ne kérdezzem, mi köze van a kornak az IQ-hoz? És miért vagy biztos abban, hogy egy 60+ embernek alacsonyabb az IQ-ja (mert gondolom erre céloztál), mint a fiatalabbaknak???
De aki Office-hoz szokott bármilyen szinten, annak most már elég jóárasított lehetőségek vannak. Egy 60+ éves embert vagy hasonló nagyságrendű IQ-val megáldott embert lehetetlen vagy elég nehéz átszoktatni. Legális szoftver használatra még csak-csak, váltásra már nem biztos. De ez szigorúan az én véleményem a tapasztalataimra alapozva.
Spec. a konkrétan adott feladatot pont sokkal jobban meg lehet csinálni librében, mint m$-éknál, hacsak a legújabb verziókban nem okosítottak kicsit az ekszkelen.
Többszörös értékek kiválasztása az aut. szűrőben, tetcőleges értékre szűrés bármelyik mezőben, ill. ezek kombinációi, bármilyen függvényezés nélkül...
Az a tapasztalat, hogy jó közepes bonyolultcságig igen sok részfeladatban kifejezetten jobb a libre. Csak más, nem azt szokták meg.
A gaz multi egy hónap kipróbálással, havi 3 e forintért ad 5 gépre licencet havonta, amit akár havonta is fizetgethetsz. Valóban mindenkinek alternatíva a Libre-vel szívás?
Azóta minden használt gépesnél kapsz 10e-ért Win7-et.(pc-max-nál 8e-től) pluszban. A továbbgondolást és az eldöntést, hogy ez mennyire legális vagy illegális, már meghagynám a T. közönségnek :-)
Az Office-t ne keverjük ide szerintem... Azzal kapcsolatban egyetértek a korábban leírtakkal, hogy otthoni minimálra jó (a táblázatkezelő része), de kicsit is komolyabbra már nem.
Nem ez volt a kérdés, de ha mondasz konkrétabbat, akkor is össze lehet okoskodni, Gyula meg eltol annyit cigire havonta, amibe évente az Office kerülne.
Azért megnézném hogy az 1970-ben végzettek (#131002-3) közül hány jogosult ma diákkedvezményre... Meg az akkori korosztály mennyire vásárolgat ilyesmit.
Kiegészítés: az eredeti munkafüzetet nem tudja módosítani, ez azt jelenti, hogy amikor megnyitja olvasásra, abban tud mindenféle módosítást csinálni, de nem tudja elmenteni az adott munkafüzetbe a módosítást.
Fájl - mentés másként - eszközök - beállítások - a párbeszédpanelen jelszó módosításhoz ide beírod a jelszót, megismétled utána ok és elmented.
Ezután minden megnyitáskor fogja kérni a jelszót - ha nem tudja valaki, akkor csak olvasásra lehet megnyitni és így az eredeti munkafüzetet nem tudja módosítani. Persze a mentés másként működik, de az eredeti munkafüzetre úgy sem lehet ráírni.
A csinosításról is kellene még értekeznünk szerintem.
Dehogy bíztatják arra, ráadásul akkor még az MS termék is occsó. Meg oktatási verziós, meg csiribiri. Aztán gyereknek sem árt, ha rendesen tudja kezelni, mert egy nagyobb multinál vagy bármerre a világon úgyis ezzel találkozunk, így el is érkeztünk a pivot táblákhoz, meg a végtelen vitákhoz, hogy otthonra elvileg jó, de míg egy biztosítási ügynök is Excelhez küldi a számolós táblázatot, addig mit ugráljunk? Otthon meg össze kell állni, 6ezer pénz/év körül jön ki az 5 gépes verzió.
Köszi. Ma már nem, mert valamit visítozik a nejem, hogy szélkár lett a szaletliben. :-)
És zsenge agyam se lehet ma terhelni. Holnap folyt köv. És ha ez a keresés sikerül, akkor következik a védelem. Úgy látom sikerre viszed a dolgom. Akkor mehet bele a több kiló anyag.
Mert az excelbe ha beviszed a listát - ami ugye tartalmazza a név, osztály, évfolyam stb. adatokat külön-külön oszlopban - akkor a keresési algoritmust már nagyon könnyű hozzá megcsinálni.
Sőt, ha képet is teszel bele, még az is megjeleníthető.
Vagy a könyvet szeretnéd beolvasni/lapozhatóvá tenni elektronikusan?
Vagy????
Próbáld meg a feladatot pontosabban megfogalmazni. Ha excelre szavazol, akkor tedd fel a kérdést az excel fórumban, itt van a szomszédban.:)
Megjelent a volt gimnáziumom tablókönyve. 1947-től 2010-ig
Be akarom vinni a diákok nevét egy adatbázisba, hogy kereshető legyen végzés éve, név és osztály betűjele (pl.:IV/A) alapján. A tanárok listájával még nincs ötletem.
Tudtok valami programot? Naná, hogy ingyeneset. Nem kívánom pézé :-)
Régen pedig a multimédia alapja volt, kevés erőforrással, egyszerűen összerakott hihetetlen grafikák, aztán valami hülye kitalálta, hogy videót kell belerakni, amiben sosem volt jó a flash, hisz nem erre találták ki. És erőltetik azóta is (nem mintha a HTML 5 olyan sokkal jobb lenne, sőt). Van egy halom ilyen régi flash gyűjteményem, annó a K6-2 400-as procimon mentek szaggatás nélkül. Elővettem a 2 GHz-es Pentium M-en is meg a mostani Core 2-es gépen, és láss csodát, a Pentiumon minimum félig terhelte a procit, a Core 2 egyik magját meg meghúzza olyan 30-50 % közöttre. Biztos nem skálázódik..
Az a program az informatikai fejlesztések egyik szégyene.
Frissítened kell, ha beágyazott flash videókat akarsz nézni és/vagy flash alkalmazásokat használni. Szinte minden videós oldal ezzel operál és még ezer hülyeségre alkalmas.
Lehet nélküle élni, de akkor át kell térni az offline videó nézésre is pl.
Az alaplap volt annyi, nem veszek mellesleg konfigot, én rakom össze, egy valag pénzt meg lehet vele spórolni. Ez a gép az Otto.de-n, ssd nélkül 1900 €, nekem megállt 700-ban. Most jön a java, alkatrészenként szinte mindent ott vettem. Itt is elveszik a pénzedet ha nem vigyázol rá.
Jut eszembe, az Ubuntu nem mászott fel a vasamra. A 13.1 ha jól emlékszem, de az biztos hogy 13 valami. A régire minden további nélkül fel tudtam telepíteni. Ha már itt tartünk hat éves, 4 giga rammal. Keressek drivereket valamelyik linux oldalon? Intel I7 proci, az alaplap egy átlag Gygabyte, úgy értem 70 euróért nem egy csúcs modell.
a következő problémával küzdök. adott egy frissen telepített win7, összes driver fent van, device managerben nincs ismeretlen eszköz. ha 10-15 percig nem nyúlok a géphez akkor a rendszer elfelejti, hogy egér és billenytűzet is van rajta, hallani a szokásos usb csatlakozás hangot, majd pár másodperc elteltével már újra működnek. nem hibernálás után, nem is alvó állapotból jön vissza csak nem mozdítom sem az egeret sem a billentyűt. Már lecseréltem legalább 3 fajt egérre és bill-re de nem változott semmi. Esetleg valami ötlet mitől lehet? Azóta a rendszer átkerült egy másik vas alá, a friss driver-ek felkerültek, de a win telepítés a régi, és ezen a konfigon is ugyan ezt csinálja! tehát nem alaplapi hiba lehet! Köszönöm.
Áh, az hülye. Teljes verzió próbaidőszak után elmegy, de a tűzfalat otthagyja maga után, inaktívban, az meg ugyan nem enged se ki, se be. Aztán van a nézés, hogy nem jó a nyet. :-D
Mellesleg ha télleg csak netezős gép, akkor tökéletesen elműködne egy lájtos linuxszal, még külsőleg is lehet az xp-hez hasonlót faragni, hogy ne okozzon nehézséget az átszokás.
A google meg a másik account lopóval küzdött, google drive értesítésnek tűnő emileket küldött ki a fertőzött címekről. Te sokat nem tudsz tenni, egy csomó esetben. Ha már a nevedben küldi, akkor rég rossz, csak a szolgáltató tud lépni. Pl. abban a két napban csak én tudok 2-3 nyilvános spam listát amire felkerültek google szerverek és a levelek nem mentek ki...
Lényeg, sem a fiókodra, se a gépedre nincs szüksége. Várhatsz. Addig jelszót cserélhet, vírust kereshetsz, de ezeket csak a tehetetlenség érzés ellen :-)
Mi a hiba? Ha csökkentetben elindul, tuti valamelyik illesztőprogram csinálja, bluescreenview megmondja fájlnév szerint, hogy mi. Ilyen miatt újrarakni nem érdemes.
Párom üzleti emailjéről egy csomó (kínai) email ment ki mindenfelé 11-én. Rengeteg helyről kapott visszajelzést hogy spamként kezelik ez gondolom normális. A kínai levelek mind azt akarták hogy azonosítsa az accountját...
Előtte sem és azóta sincs semmi. Mit érdemes tenni ilyenkor?
Nekem a vírusirtó frissítése "okozott" hasonló problémát, legalábbis egy frissítés előtti állapotra való visszaállítás után "megszűnt" a jelenség. Nem állítom, hogy az volt a hiba, de érdekes dolog.
Ismét a segítségeteket kérném. Adott egy régi AMD gép, XP SP3-mal, ami nem akar bebootolni.
Bekapcsoláskor szépen mindent kiír, nincs hiba, majd megjelenik az xp logó, tölt, majd hirtelen újraindul. És kezdi elölről. Csökkentett módban elindul minden hiba nélkül, normál módban viszont nem.
Hardveres a hiba, vagy egy újratelepítés megoldaná a gondot?
Idős embereké nem telepítenek semmit, csak azt használják ami rajta volt már a beüzemeléskor is, így nem gondolnám, hogy ilyen jellegű a hiba.
Már a HP sem +44 hanem asszem +42. Ennek ellenére sosem tudni a mit. Többször hívtak marketingesek kijelzett számról, vagy cégnél megmarkolt más telefont, vagy piackutató, csiribiri, mint titkosról egyéb hátrány ért volna.
Ilyesmikre gondoltam. Egyik oldalról elvárják, hogy legyen 100 kimenő vonala a cégnek, másikról meg az, hogy amiről hívnak, azt elérje. Most akkor merre? Van akinek közvetlen száma van, mert kell, annak sem mindig küldhetem ki, mert megjegyzi a paraszt és mindenért azt hívja. De fontos dologban didymant arról kellene hívni, hogy fel is vegye, csak nekünk. Meg az X irodát, meg a külföldön lévő kollégát.
Egyik cégembél nyilvánosak voltak a számok, mert az jó. Valami sajtótájékoztatóban elhangzott a neve, utána álláskereső jómunkások sorban végighívták az összeset. Elsőre nem értette meg, hogy izé, meg bigyó. Letette, hívta a sorban következőt. Aki nyilván nem ügyfélkapcsolatos volt, hanem ilyen vezető, olyan ügyeletes, vagy valami. Nehéz ügy.
Nekem faszkivan, ha csipog, csörög, dudál, aztán akármi is lehet. Van mikor mindent felveszek, van mikor bedobom a sarokba. Most jó, mert tegnap reggel óta nincs kijelzőm. Jött pár SMS, ahhoz lőttem HDMI kábelt és monitoron bénázok, csak a villamoson hülyén fogok kinézni. Már tudod a sztorit.Ügynökök leszoktak rólam, évi 3 marketing SMS jön, de sosem lehet tudni.
Mert aztán akkora ész nem felvenni a telefont. :-D Most komolyan, ha hívnak, felveszem, ha nem akarom, nincs kedvem, akkor meg nem. Ha felveszem, de nem akarok beszélni vele, akkor lerakom. Kurva nagy okosság, mondhatom, aztán legyen csak egy fontos telefon családtagtól, vagy bármitől, amit ilyen meggyőződések miatt nem vesz fel az ember. Most komolyan, fáj? Vagy a sok, rossz tapasztalat? A régi világban, amikor még nem voltak kijelzői a telefonoknak, azért nehéz lehetett. :-D