Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Felismerheti azt mosógépnek is, nekem egy csomó ilyenhez adtak doksit, hogy kézzel melyik drivert kell feltenni a sorból és mennyire manuálisan. Csomagolásán weboldal, QR kód, egyéb. Ha nem adtak akkor már csak ki kellett találni, meg YT videókat nézegetni. Alatta a leírások is segítenek, de ha egy része azt írja, hogy a Win10 felismeri, még semmi garancia nincs rá, hogy ugyanolyan kamerát kaptál, mint az előtted rendelők. Aztán anyázol és kibaszod az egészet a kecibe.
Héten nekem is jön egy USBről egyéb buszra alakítós eszköz, már jó lesz mert a busz másik végén különböző címzésű cuccaim lesznek, szóval én is sikerprojektnek nézek elébe :-D
Kissé hülye vagy, de ez nyilván nem zavar. (Egyiket se szokJa...)
Egyrészt baromságot erőltetc, mer'ugye a sok TeraByte adattárolás sem igényel napokat, hiszen már egy, azaz 1 nap alatt is simán tele lehet írni egy >10 terás diszket. Igazit, nem ssd-t.
Másrészt a sok TeraByte adattárolás akkor is teljesen használható lenne, ha csak napok alatt volnánk képesek teleírni. Amit itten hiányolol, az kb. a cache, ill. egy komolyabb mentés 1. szintje. Csakhogy itten otthoni cuccokról vót szó.
"de mennyire használható ha napok alatt képes csak teleírni?"
Én évekig írtam ennyit, csak napi szinten használom, az adat meg gyűlik. De hát kinek micsoda, közcélú fotós válogatásom kb. 1 tera, most megy át haverral közös felhős tárhelyre, karaoke anyagok is 400 giga körül, az meg külső SSDre, mert kevésbé sérülékeny. Vannak dolgok, meg néha tudjuk mit csinálunk, néha nem tudom mit csinálok, de mire szeretnél kilukadni? Egy költözés HDDről akármerre az ennyi időt vesz igénybe, nabumm. Majd ha a mostani 18 terás telelesz, akkor megy 20 vagy 22 terásra és kibírom azt a pár napot is.
-Szép dolog a sok TeraByte adattárolás, de mennyire használható ha napok alatt képes csak teleírni? -32G-s kártya van a kamerámba. Olyan 1-2 évente szoktam leüríteni. Kibírom. -Esetunkben ezer évente egyszer kell, gép csinálja azt meg átvészeljük pár sör mellett. Akinek még gyorsabb kell, az másképp oldja meg. Addig meg. Ha negyed sebességgel másolna négyszer annyi sör mellett vészelnétek át. USB1-es 1,5MB/s sebességet javaslom. Ennek ellenére is rengeteg idő alatt képes csak 2TB-ot hddre írni. Tökéletességre nem törekvő megoldást választottak. Lehetne 100TB hdd amit 1 hónap alatt tud írni, átmásolni. :-)
Jó, és? Esetunkben ezer évente egyszer kell, gép csinálja azt meg átvészeljük pár sör mellett. Akinek még gyorsabb kell, az másképp oldja meg. Addig meg.
Kérdést sem értem. Nekem egy fotózás 2-100 giga körül van, ott a térség, írja amennyivel olvas az SD kártya, lan sebesség meg kiexportálom a szoftvertől. Nem írom én azt naponta tele, inkább csak gyűlik.
Majd azér' ne nagyon csodálkozz, ha az összes vázolt konfigurációba' ugyanaz lesz az eredmény, mer'ugye ha meggebedc, se tudc (vagy tud bármelyik eszköz) ennél gyorsabban olvasni a forrásról:
root@lmde:~# ddrescue --force -d -c 1M -s 16G /dev/sdb /dev/null GNU ddrescue 1.27 Press Ctrl-C to interrupt ipos: 15872 MB, non-trimmed: 0 B, current rate: 0 B/s opos: 15872 MB, non-scraped: 0 B, average rate: 145 MB/s non-tried: 0 B, bad-sector: 0 B, error rate: 0 B/s rescued: 16000 MB, bad areas: 0, run time: 1m 49s pct rescued: 100.00%, read errors: 0, remaining time: n/a time since last successful read: 0s Copying non-tried blocks... Pass 1 (forwards) Finished root@lmde:~# ddrescue --force -d -c 1M -s 16G /dev/sdd /dev/null GNU ddrescue 1.27 Press Ctrl-C to interrupt ipos: 15872 MB, non-trimmed: 0 B, current rate: 0 B/s opos: 15872 MB, non-scraped: 0 B, average rate: 275 MB/s non-tried: 0 B, bad-sector: 0 B, error rate: 0 B/s rescued: 16000 MB, bad areas: 0, run time: 57s pct rescued: 100.00%, read errors: 0, remaining time: n/a time since last successful read: 0s Copying non-tried blocks... Pass 1 (forwards) Finished root@lmde:
Óvatosan ezekkel a sebességekkel. Már 12 éve is rá volt írva a pl. 320Gb-os merevlemezekre, hogy 6Gb/sec, de ez nem a merevlemez írási, vagy olvasási sebességét jelentette, hanem a SATA port elméleti sebességét - amivel csatlakozni tudott.