Megszokás dolga. Sokáig használtam, mostanában átálltam a Google Maps-re. A waze-zel az volt a bajom, hogy 1. mindig feldobált reklámokat, 2. hajlamos volt akár 5 perc időnyereségért óriási kerülőutakat tenni mindenféle mellékutcákban. Bevitt már olyan helyekre, ahonnan nem volt könnyű visszatalálni a helyes útra.
Gyári navi valóban nem friss. 2-3 éves a térkép. De a "józan paraszti ész" (ahogy azt tuzer írta) funkcióval tökéletesen megfelelő. Sok szolgáltatása van a fejegységnek ami hasznos. Útinfó pl itthon nem megy rajta, de külföldön elég friss, hamar szól az aktuális forgalmi helyzetekről, dugókról. Nem mellesleg nem eszi az internetforgalmat. Előző autómnál tele volt a hócipőm amikor kellett volna..megállni, feltappancsolni (merthogy huzamosabb idő után úgyis lesütötte a nap) bedugni/töltögetni, stb. Gondoskodni kellett annál is kb évente a frissebb térképverzióról.
Egy szóval nem írtam semmelyik naviról, hogy rossz. Viszont a., az Android Autot még kezdetlegesnek tartom b., használom a fejegység összes szolgáltatását. c., sokáig iGO hívő voltam, de az meg elég erőszakos. Ennek egy baja van, szeret főutakra terelni, akkor is, ha van egyszerűbb. d., szeretem a telefonhoz képest méretes kijelzőt.
Igazából a google map kéne a keresési lehetőségei miatt, de ahhoz is az AA kell.
Mindazonáltal bármelyiket használja az ember, a "józan paraszti ész" opciót be kell ikszelni, mondom ezt úgy, hogy az átlag állampolgárnál jóval jobban tájékozódom térképen és anélkül is (jó sok éjjelnappali terepgyakorlat)
A gyári navinál nem az útvonaltervezési algoritmussal van a gond, hanem a térkép frissességével. Mikor 2017-ben átvettem az autót még a navin nem volt rajta az Őr-Vásárosnamény M3 autópálya szakasz, amit 3 évvel azelőtt adtak át, úgyhogy mikor arra mentem a levegőben repült az autó a navi szerint :/ Át is álltam a Waze-ra én is.
Nem mondom, hogy mindent el kell hinni neki, de frissebb a térkép (szinte napi szintű) és a közösségi bejelentésekről nem is beszéltem még. Ha nem tudná a fejegység az AndroidAuto-t, akkor is felszerelnék egy telefontartót, mert a TomTom-ra nem bíznám rá magam..
Nyilván egy igénytelen sügér vagyok, de engem számtalanszor kihúzott dugóból (Budapest), és élmény volt Olaszországban, amikor megkérdezte, hogy akarok-e 6 km-el hosszabb és 55 perccel rövidebb utat (kidurrant az autópálya).
Biztos van jobb is meg rosszabb is. Küldött már az iGO is a málnásba....
" A Shell ACEA C3, mert már nem forgalmazzák az A5-ös minősítésűt ami a gépkönyvben van ". Ez nem teljesen igaz!!! A Shell olajkereső ezt ajánlja a motorhoz: https://filterabc.hu/SHELL-HELIX-ULTRA-PROFESSIONAL-AF-5W30-1L . A magam részéről HKS 5w-30-at fog kapni az autó. Szintén 1.6 GDI. Üdv
Ez teljesen egyértelmű volt, lecserélte mert szerinte sem frankó volt a betöltött olaj. Komolyan nem értem, hogy miből feltételezed, hogy egy ilyen egyértelmű, nagyon rövid bővített mondatot nem tudnék értelmezni.
Ott van a mondatomban, hogy "miért nem reklamáltál". Ebből az következik, hogy nem akart feszültséget inkább ö cserélte másikra + költségen.
Érdekes, hogy (Európa) ajánlással ezeket írja. Osztrák forgalomba helyezésű, 1.6 crdi-m van és a könyve szerint az ajánlott olaj a Shell Helix Ultra 0w30 ECT C2/C3.