Alul meg részben azért olyan amilyen mert valamiért később lesz(lassabban) légtömeg mint az előző mérésénél. Melegtől van? Mert volt 40 fok a mérés közben a helységben. Remélem nem a légtömegmérő kezd elhalálozni.
Légtömegmérőre gondolsz gondolom. Kis részen igazad lehet mert kellett még néhány mg és bele kellett javítsak kicsit. De nem érezni egyébként, csak mikor megjön a nyomás, amúgy olyan mint a gyári érzésre.
nem lattam a kalibraciot amit irtal hozza, de nekem ugy tunik, hogy az egesz full load-t vegig a koromjellegmezo fogja es nem a max nyomatekkorlatozo...
steady state-ben (es egy ilyen meres mar az), a koromjellegmezobol ca. 20-30Nm-rel, azaz kb 4-6mg-gal többnek kene kijonnie mint a driver wish-bol es a max. Tq (vagy IQ) limitbol.
ha vegig a korom fogja az IQ-t akkor erzed a turbonyomasingadozas a nyomatekon. Ha azt akarod, hogy ne ingadozon a nyomas, akkor lassu szabalyzas (picit alacsonyabb elovezerles (N75 geo map) kell neki irni mint ami Steady state-ben kell, kisebb P-ertekkel a vezerlonek... de akkor meg lassu lesz a szabalyzas...)
a koromjellegmezot arra talaltak, ki hogy addig limitalja a mennyiseget, amig nem epul fel a nyomas... nem arra, hogy vegig az fogja...
az enyem 0km-s koratol kezdve kormol ha tolod neki (az olaszok meg is valositjak azt amit a nemetek csak pofaznak: "Kraft kommt von Kraftstoff"). Ehhez meg hozzajön, hogy ha sokaig tötymorogsz vele(pl. szuleim), akkor a kipufologban lerakodik a korom es ha egyszer kiporgeted (2 honap utan en) akkor beborit mindent a füst, de utanna megint elviselheto, de fustol.
"Az tuti mikor az Euro4-et minősítették nem nyomtak neki padlót."
1, NEDC szabvanyciklus...
2, kell egy szabadkigyorsitast is tipusengedelyni motorfekpadot, de azt terheles nelkul es uresben. es ugye manapsag nincs olyan kocsi ami de ismerne fel hogy uresben van :-)
"Viszont elég kultúrálatlan csattogós egy jószág."
Szuper. A másik amit észrevettem, hogy 3000 fölött szeret kormolni egész keményen. Azt hittem valami szar de nem találtam semmit. Ha megpucolom a légmennyiség mérőjét akkor egy hajszálnyival jobb lesz egy időre .Aztán elkezdtem figyelgetni az összes ilyen motoros csótányból dől a füst ha forszírozzák, futásteljesítménytől függetlenül. Az tuti mikor az Euro4-et minősítették nem nyomtak neki padlót. Amúgy menni megy mint a golyó hasonlóakhoz képest, messze jobb a gyorsulása a gyári specifikációtól. Viszont elég kultúrálatlan csattogós egy jószág. Amúgy teljesen elégedett vagyok vele, városi dodgemezéshez hibátlan, csak ne lenne ekkora hirtelen átmenet 1800 körül. Igazad lehet az egyik brigád béna a másik meg nem is létezik :)
minden normal SW-ben van egy u.n. turbohatbabaszaskorlatozas (a la turboschubbegrenzung), ami a koromjellegmezobol kijovo max. mennyiseg gradienset korlatozza. (tehat ha hirtelen megjon a turbonyomas, akkor nem engedi ra hirtelen a nyomatekot, hogy ne basszon hatba)
na most ez erzesre nagyon szar a mjet-ben. alul semmi, utanna megjon nyomas es hatbabasz.
szerintem ezt, meg a driwer wisht kene atformalni, hogy harmonikusabban lehessen vezetni.
engem az zavar benne, hogy ha nem is padlozod (monndjuk 60%, akkor is semmi, aztan megjon a nyomas es elindul.
Allitolag az FTP-nel jol ertenek az egesfejleszteshez, csak a jarmuapplikaciohoz nem. Az opelnel meg allitolag nincs dizelfejleszto bringad
Tehát beszart az n75. Elromlott. Kaput. Meghibàsodott :-) vagy rövidesen fog. Máshol ne keressek hibàt ha eddig nem volt..... Köszönöm a segítséget srácok
Hali. Nos. A csöveim tökéletesek. Én gumigyárból veszek csövet, soha nem volt olyan bajom hogy kirepedezett volna vagy elöregedett volna a melegtől. A csövek teljesen jók. Szóval igen, tehénbőgés hangja van ha leáll. Csak azt nem értem hogy mi nem zár el? Akkor miért is búg? Oké hogy a vákum rezegteti az oké és stimm. Csak hogy tudom megoldani. Ez a kérdés fiatalok :-)